Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Takže už nielen aktivisti, ale aj právnik majú robiť zadarmo - skvelá úvaha...

Miloš MajkoDátum22. 06. 2015 13:16:06TémaKvalita pitnej vody
200

Pod jedným z článkov Aniky Jurkas týkajúcim sa špinavej vody v Seredi pribudol nasledovný diskusný príspevok občana:

Miso | 21-06-2015 13:57:15 | 
Ohladom platenia pravnika nerozumiem jednej veci. Ked o tom pred casom zacal pan Majko informovat, tak pisal, ze chodi na stretnutia s pravnikom, ktory to cele bude robit zadarmo. Urcite je ten clanok v archive. Tak ake platenie potom?
 
Je na škodu veci, že občan necitoval článok, ktorý "je určite v archíve". Napriek tomu rád stručne priblížim  niekoľko ročné úsilie zopár ľudí o nápravu toho, na čo systematicky nami platení volení zástupcovia z vysoka kašlú.
Už asi 7 rokov monitorujeme stav  s dodávkami na pitie, pranie a veľa krát aj na umývanie nepoužiteľnej vody z verejného vodovodu a systematicky zhromažďujeme  dôležité fakty k tejto problematike.
Zúčastnili sme sa niekoľkých rokovaní v Šali, Galante, realizovali sme desiatky telefonátov s kompetentnými, navštívili sme odborníkov v Bratislave, Nitre, Trnave a to všetko vo vlastnom voľnom čase, za vlastné peniaze, vlastnými autami  a to napriek tomu, že problém sa týka tisícov domácností a desiatok tisíc občanov.
Rokovali sme s ľuďmi, ktorí boli ochotní s nami hovoriť výlučne cez pracovnú dobu  a dokonca sme sa my museli prispôsobiť im napriek tomu, že ich platíme za to, aby nám slúžili, vykonávali pre nás servis a v prípade dodávateľa ZsVS im platíme aj ako zákazníci.
Na MsZ v roku 2013 sme požadovali úhradu nákladov na právne služby vo verejnom záujme tisícov ľudí od mesta Sereď. Nie odmenu jednotlivcovi či dotáciu na naplnenie osobných ambícií v športe či v inej veci pre úzku skupinu ľudí. Chceli sme peniaze pre riešenie problému tisícov občanov. Odmietli konkrétni ľudia - primátor s viceprimátorom sa dokonca nepodpísali ani pod oprávnené požiadavky občanov zastúpených iniciatívou.
Áno, za tých niekoľko rokov bolo vykonaných aj nespočetné množstvo konzultácií s právnymi kanceláriami - občanov to nestálo ani cent. Neznamená to však, že sme niečo dostali zadarmo - ono totiž zadarmo nie je úplne nič a nikdy.  Všetko musí niekto zaplatiť - mysliacemu jedincovi iste nepotrvá dlho zistenie, že všetky konzultácie som platil ja zo svojich vlastných peňazí a v prípade asi troch či štyroch stretnutí s JUDr. Čarnogurským  finančné náklady za právne rady hradil  Pavol Kurbel.
Vážení priatelia, dnes sme pred podaním žaloby na súd. Intenzívne pracujeme  na zabezpečení ďalších dôkazov, cestujeme, rokujeme s odborníkmi a súdnym znalcom. Opätovne - nič nie je zadarmo. Všetko stále (už niekoľko rokov) robíme na vlastné náklady.
Žaloba bude podaná v mene konkrétnych poškodených, ktorí budú zastupovaní a pre ktorých bude odškodné súdnou cestou vymáhané.
Pýtam sa - očakávate, že to celé zaplatia dvaja či traja občania, rovnako poškodení ako tisíce ďalších?

Miso | 21-06-2015 13:57:15 |  - iste Vám niekto zbehlejší a trpezlivejsí vysvetlí, že z takto vážnych vecí sa sranda proste nerobí...
 

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Michal | 07-07-2015 12:57:30
Aj ja som si myslel ze poskodeny su vsetci obyvatelia mesta. Az do okamihu ked som sa na to bolo osobne pytat kazdeho v mojom baraku. No 50% mala velmi zly postoj. Az neprijenmy a arogantny.
obyvatel | 22-06-2015 22:14:01
Ja mam pocit ze poskodení su vsetci obyvatelia nasho mesta. Lebo podchvilou nam tecie spinava kalna voda ktoru platime na dva krat, vodnom a stocnom ked je pre zakal nepitna a musime ju odpustat do odpadu ako stocne. A to uz je okradanie nas ako obavatelov zakaznikov, nakolko musime platit za nieco co sa neda pit ci uzivat. Vodarne sa obohacuju na nas ukor a este im robime a platime za preplachovanie ich potrubia od kalu. Ved to je okaradanie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-06-2015 21:11:21
Miso | 22-06-2015 18:55:47 | - v poriadku, akceptujem.

Nie je v nasom zaujme sirit nepravdy ci skreslovat informacie.

Vieme, ze mame pravdu, sme v prave a v rukach konecne mame hmatatelne dokazy. Je to zdlhava a narocna cesta, no takpovediac nemozeme spor prehrat. Je jo potrebne realne len dostat pred sud. A samozrejme ze musi byt dostatok poskodenych, ktori sa pripoja k hromadnej zalobe.
Miso | 22-06-2015 20:38:02
Podobnyproblem v Prahe http://praha.idnes.cz/lide-v-dejvicich-chteji-vyssi-odskodne-za-vodu-f44-/praha-zpravy.aspx?c=A150620_2171833_praha-zpravy_nub
Miso | 22-06-2015 18:55:47
Vdaka Viera a panovi Majkovi sa ospravedlnujem. Ja som to vyjadrenie v komentari, ze nasli advokatsku kancelariu \"ochotnu\" postihnutych obcanov zastupovat pochopil tak, ze im chcu pomoct zadarmo. Tak som si to pamatal. Beriem spat.
Viera | 22-06-2015 18:38:02
http://www.seredonline.sk/clanky/adokat-renomovanej-pravnej-kancelarie-vidi-cestu-v-odskodneni-poskodenych-zakaznikov-dodavatelom-vody/
http://www.majko.sk/clanky/stretnutie-ohladom-riesenia-dlhodobych-problemov-s-kvalitou-vody/
Miso | 22-06-2015 18:21:24
Ja si to nepamatam ten clanok alebo vas komentar od slova do slova, ale co si pamatam, lebo mi to hned prislo cudne, ze ste pisal, ze mate stretnutie s pravnikom z renomovanej pravnej kancelarie, ktory to bude robit zadarmo. Take veci v realite nefunguju. Preto mi to hned prislo cudne, ze take veci pisete. To, ze sudny spor o take pomerne male mnozstvo penazi pripadajucich na jednotlivych postihnutych obcanov si vyzaduje vela prace a usilia a casu a nervov, v tom s vami plne suhlasim. Preto si aj myslim, ze sudit sa v tejto veci nie je rozumne. So vsetkymi ludmi postihnutymi tymto problemom sucitim a podporujem kazdu ich aktivitu na ucinenie napravy a uprimne im zelam, aby boli odskodneni za tu nepravost, co sa im deje. A to kralovsky. Len si myslim, ze iniciovanie sudneho sporu ohladom tohto so vsetkymi nakladmi a energiou nesvedci o rozumnom zhodnoteni situacie. To je vsetko. A za tym, ze ste to vy napisal, o tej bezplatnej pravnej pomoci od renomovanej pravnej kancelarie, pricom ja ziadnu renomovanu pravnu kancelariu nepoznam, len drahu, tak za tym si stojim. Popierate, ze ste take nieco napisal?
Viera. | 22-06-2015 16:31:46
Pri podielovej odmene sa dohodnú percentá z vymáhaného nároku, ktoré v prípade, že sa spor skončí úspechom, vyplatí klient advokátovi. Podielová odmena je ohraničená maximálnou sumou, a teda jej výška nesmie presiahnuť 20 % z hodnoty veci, ktorá je predmetom konania.
Advokát môže poskytnúť právne služby za zníženú odmenu alebo bezplatne, ak to odôvodňujú osobné pomery alebo majetkové pomery klienta alebo je na to iný dôvod hodný osobitného zreteľa. Pre fyzické osoby, ktoré nemajú dostatok finančných prostriedkov na zaplatenie odmeny advokáta, funguje poskytovanie právnej pomoci osobám v materiálnej núdzi.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign