Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 20. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Tak je smrad na Trnavskej, alebo nie ? *video*

Miloš MajkoDátum17. 07. 2009 22:21:55TémaFirmy a podnikanie

Naše mesto je známe viacerými "prednosťami". Desiatky rokov mestu dominujúca kopa luženca - odpadu z Niklovej hute, naozaj ešte stále vyhľadávané napolitánky zo Sedity (predtým legendárne Pečivárne a kávoviny Sereď a - novodobým identifikačným znakom, ktorý málokto mestom prechádzajúci prehliadne. Ide o smrad na Trnavskej ulici. Ide o problém, ktorý otravuje obyvateľov mesta roky. Ide o vec, ktorú na podnet občanov uz niekoľkokrát riešilo i vedenie mesta. Žial, dodnes neúspešne. Teda neúspešne pre obyvateľov ulice a susedov firmy Libl, z priestorov ktorej neznesiteľný až hnilobný zápach vychádza. Nakoľko sa firma zaoberá "spracovaním a výrobou prírodných obalov" - zjednodušene povedané čistením zvieracích čriev od fekálií, spôsobuje zápach ako v kafilérke. Po desiatich rokoch až srandovne vyznieva, že občania chodia na viac menej pravidelne stretnutia s vedením firmy a mesta a počúvajú to isté - ako firma robí všetko pre elimináciu zápachu, ako investuje do čistiacich zariadení a pod. - no výsledok je stále rovnaký. Neznesiteľný smrad vo dne i v noci. A stále väčší a väčší. Zatiaľ posledným rokovaním zvolaným na MsU bolo rokovanie konané dňa 02.07. 2O09 za účasti vedenia firmy a zástupcov MsU a poslancov Mestského zastupiteľstva. Záznam z rokavania prinášame vo videosekvencii. Nakoľko sa v meste ozývajú aj hlasy, že žiaden zápach na Trnavskej ulici neexistuje a žiaľ nedisponujeme technickými prostriedkami aby sme čitateľom samotný zápach priblížili cez internet, prinášame anketu, v ktorej sa obyvatelia k problému vyjadrili na kameru. Vedenie firmy sa vyjadriť odmietlo.

VIDEO

Fotogaléria k článku:



 Zastupca firmy LIBL p. Liptak
Popis: Zastupca firmy LIBL p. Liptak

Zobraziť všetky fotografie



Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Dokty | 30-06-2010 00:55:12
more všetci sa sťažujú nato ž tam je smrad z tej firmy a piču o nej vedia... a Milujem hentakých poslancov dvaja posraný mroži si tam sadnú čo tak isto piču vedia... a idú sa rozkrikovať more... nech je cicho a je rád že má takýplat aký má keĎ sa do toho nerozumie...
Marek Olša | 01-07-2010 01:21:20
hej Dokty! Dúfam, že ked zmizne smrad, zmizne aj more. Další húpací koník
Peter | 21-01-2010 23:32:14
Neviem ako sa vola ten druhy zlava, ale je to cisty primitiv, ktory nema argumenty, tak uraza a napada..
Občan | 31-08-2009 02:53:00
Tú firmu bi mohli zavrieť smrdí zavreť ju smrdí!!
z trnavskej | 23-07-2009 13:48:27
firma smrdi, to je fakt. ale my v pohode vetrame aj cez den. a tak isto aj susedia. ale uz vela krat sa mi stalo ze v noci ma zobudil neskutocny smrad a to susedia o par domov dalej vypustali zumpu priamo do zahrady. podla mna to tam musi aj cez den v tychto teplach pachnut. aj my niesme napojeny na kanalizaciu, ale aspon to odvazame fekalom. a to ze pred 15 rokmi tam kazdy druhy choval svine a potkany behali po dvoroch, mocovku mali odvedenu do zahrad a smrdela trnavska ako druzstvo nevadilo nikomu. ako obcan trnavskej viem, ze firma chce odist. snad to bude cim skor
Re: Peter Sabo + obcan | 23-07-2009 13:44:20
Smrad pred krčmou je preto, že tam je prečerpávačka kanalizácie a často sa upcháva, alebo má málo odpadnej vody. Tak isto je niekedy cítiť prečerpávačku pred domom našich "spoluobčanov" hlavne keď spláchnu plienky. Žiaľ kanalizácia naozaj nestíha. Nie nadarmo tam chodia vodári a preplachujú kanalizáciu. Všetko sa tam zachytí a kvasí, lebo má nízky prietok. To, že to smrdí aj pred firmou je pravda, ale ak sa mesto k tomuto problému postaví rozumne, tak firma bude čoskoro preč.Tak isto môžme protestovať aj proti zinkovni, recyklačke batérií,... A tam ide už o ťažké kovy!
obcan | 23-07-2009 13:32:51
Rád by som sa pána Majka spýtal, prečo je najvätší smrad pri šenku a nie priamo pri firme. aj ked je pravda, že je to cítiť aj tam, ale všimol som si, že aj priamo pred tou firmou je odvetrávaný kanál.
Miloš Majko | 23-07-2009 13:22:15
Peter, to ze ide smrad iba z nefunkcnej kanalizacie, je iba jeden zo sposobov obrany firmy. Smrad sa siri pravdepodobne prioritne z ich priestorov - staci sa prejst kedykolvek okolo. Musim vsak povedat, ze tu riesime nami neriesitelne... Nechcem zmytocne opakovat argumenty z predchadzajucich prispevkov.
Peter Sabo | 23-07-2009 13:08:08
A ak bude smrdiet z kanalizacie povedzme aj ked tam budu vypustat odpadnu vodu len obyvatelia Trnavskej (ziadna firma) potom to bude koho problem??? Kazdy bude nadavat na vodarov a mesto ale to ze tam smrdi prave jeho voda to ho netrapi lebo on si splnil to ze sa na kanalizaciu pripojil a ocakava ze voda bude jednoducho splachnuta do cisticky.No a toto iste si mysli aj LIBL. I ked niektore vyjadrenia su teda divne a zvlastne ale je podla mna divne aby firma koli zlej kanalizacii toru nebudovala ona bola vinna.
Re: obcan | 23-07-2009 12:28:01
Mate sätú pravdu. A tak isto smrdi aj druzstvo pri Vlčkovciach,... Vlastne každé družstvo smrdí a ľudia bývajú hneď za plotom. Niektoré silážne jamy je cítiť aj na 10 km. Zatvoriť je hlúposť. Čo som počul, že firma chce odísť na majer. Myslím si, že je to mimoriadne vhodné miesto. Rozptylové podmienky sú tam ideálne. Ale ako to býva v Seredi, tak firma stroskotá na nejakom úrade (určite na mestskom) a potom sa to zas bude ako riešiť? Bývam na Trnavskej a viem, že v lete to je nepríjemné (ale vetráme a vešiame prádlo). Pán primátor sa pred voľbami dušoval ako pomôže firme čo najrýchlejšie nájsť iné miesto. A teraz? On sa nevykašlal na firmu, on sa vykašlal na nás OBČANOV !!
obyvatel serede | 23-07-2009 12:19:00
ale to ze kanalizacia bola naprojektovana na to, aby sa do nej zaustili kanalizacne projky so vsetkych domov a priemyselnych prevadzok. zial stav je uplne iny. pripojilo sa len zopar domov (cca 10) a priemyselne prevadzky ktore mali byt pripojene sa nepostavili. teda kanalizacia ma nedostatocny prietok. to ze niektori obyvatelia trnavskej stale pouzivaju zumpy a potom to po nociach vypustaju do zahrad nevadi nikomu. ale to je uz ine kafe. ano firma libl pachne, aj sa snazi o napravu, ale neustale podsuvanie polien pod nohy firmy od MsU zial neustale pribrzduje cas odchodu. kazdy chce, aby na trnavskej nebol ziadny smrad, ale MsU by mal aj pomahat firmam (nie financne) aspon pomocou a radou.
Miloš Majko | 23-07-2009 11:17:44
Projekt tykajuci sa vystavby kanalizacie na Trnavskej ulici ak sa nemylim stal cca 18 milionov Sk. Stavbu realizovala konkretna firma, dozoroval (tak ako aj ostatne stavby) konkretny stavbyveduci, kolaudoval (predpokladam) odbornik za investora a vsetky nedostatky mohli a MALI byt odstranene pred vyplatenim faktur a kolaudaciou. Dalej na skryte vady je tu dostatocny cas na reklamaciu. Niekto je za cely projekt zodpovedny - nic nie je lahsie, ako zistit meno tych, ktori si pripadne zanedbali povinnosti a vyvodit voci nim zodpovednost. (dovolim si pripomenut, ze som vcas listom ziadal MsU, aby prepadajuci sa chodnik v ramci zaruky reklamovalo. vysledok si kazdy moze zistit...) Obrana pana Liptaka v tomto smere neobstoji. Nie je myslitelne, aby kritizoval obyvatelov ulice, (pokusim sa vyjadrit slusne) ze malo pouzivaju vlastne toalety !! Nikto ma nemoze nutit castejsie ako potrebujem ............ ;-) z dovodu, aby bola aj mojim pricinenim premyvana verejna kanalizacia. Ide o problem vlastnika a spravcu kanalizacie a samozrejme firmy, ktora jednoducho musi dosiahnut stav, aby svojim smradom neobtazovala okolie.
Peter Sabo | 23-07-2009 10:35:56
Treba sa na to pozriet aj tak, ze co ak pan Liptak hovori pravdu a naozaj dodrziava vsetky nariadenia a zapach je sposobeny prave koli zle navrhnutej kanalizacii???
Miloš Majko | 23-07-2009 09:37:06
Zatvaranie prevadzok a rusenie vyrob je krajnym riesenim. Ide o roky sa siriaci neznesitelny smrad po ulici, na pozemkoch rodinnych domov a v ich interieroch. Ide o to, ze ludia roky tolerujuci neznesitelne zivotne podmienky pocuvaju ako su prijimane vsetky mozne opatrenia na zamedzenie sirenia zapachu a ten nielen ze je v case vyvozu odpadu kafilerkou, ale uz prakticky stale - cez den, v noci, ba i cez vikend. Nieco nie je v poriadku a teda ludia sa opravnene dozaduju napravy - NIE ZRUSENIA PREVAZKY, ale ZAMEDZENIA SIRENIA ZAPACHU. A to je rozdiel...
občan | 23-07-2009 08:04:01
ja som bol včera u spolužiaka v Zavare a ten smrad aký tam maju s toho družstva, čistá katastrofa, nechápem ako tam tý ľudia možu žiť, čokeby sme aj všetky družstvá pozatvárali? Ved kto už v dnes potrebuje mlieko, alebo mäso? Všetkych ich zavrime, nech nám tu na tom našom krásnom Slovensku nič nesmrdí, ved si dovezieme s Číny...
anonym | 22-07-2009 21:25:08
Žeby ten smradľavý bordel čo vypúšťajú do kanála na Trnavskej skončil v čističke v Dolnej Strede ?
obyvateľ Dolnej Stredy | 22-07-2009 20:40:10
Veľmi sa mi páčilo, že niekto ako fúzatý pán bojuje proti smradu. Keď je taký zbehlý v zatváraní podnikov, chcel by som ho poprosiť, či by nemohol prísť zavrieť čističku k nám do Dolnej Stredy, nakoľko ten smrad, ktorý sa z nej šíri, je omnoho horší ako smrad na Trnavskej ulici. Tu sa vážne nedá žiť!!!
Iveta Tóthová | 20-07-2009 22:36:02
Pán s fúzami je poslanec Ľ. Kyselý. Tiež som bola prekvapená tým, ako bojoval v prospech občanov Trnavskej. Práve preto je dobrá táto stránka, že v niektorých prípadoch máme možnosť vidieť prácu a reakcie poslancov. Takže pán Kyselý, máte moje sympatie.
Igor L. | 20-07-2009 18:59:02
Vypočul som si videonahrávku ( škoda že to seká)a urobil som si zatiaľ záver taký, že podľa obsahu sporu zatiaľ úradne nie je určený zdroj zápachu. Samotné vyjadrenia obyvateľov v spore sú iba podporným a pravdivým tvrdením, že z f. Libl sa šíri neznesiteľný zápach, ale ak som dobre počul p. Lipták sa už 5 rokov úspešne bráni tým, že problém zvádza na kanalizáciu a to je proste problém, ktorý sa musí prelomiť, odborným orgánom, znaleckým, orgánom, ktorý má v zákonných kompetenciách toto riešiť a ktorého stanovisko alebo posudok nie je spochybnitelný. No a potom už iba občianskoprávna žaloba na súd a myslím, že veci sa pohnú tak, že občania nebudú obmedzovaní v bežnom spôsobe života.Skoda že sa tento stav trpí už toľké roky. Je dobré, že mesto má takých poslancov, ako je na videu ten pán s fúzami,ktorí chcú veci riešiť v prospech ľudí.
obyvateľka trnavskej | 20-07-2009 11:04:08
viem potvrdiť,že zápach je na trnavskej ulici aj v noci a cez víkend
Mareček | 18-07-2009 20:44:34
Čo vyplýva z toho, že firma vyhlási, že robí všetko pre to aby eliminovala zapach a že investuje do technológií?? V podstate to, že priznáva, že je čo riešiť, ale to by mestský parlament mal v prvom rade pochopiť, ale asi tam chápavých veľa niet, však asi sa to nikoho z nich bytostne netýka, tak prečo by sa mali chytiť takéhoto doznania firmy...
anonym | 20-07-2009 15:40:06
Toho čo to tam povolil,zavesiť za gule.....A sa čudujem že to"mestu"nevadí...Ale obalôčka do správneho vreckato vždy spravý, že páni POSRANCI.
Ida | 18-07-2009 15:21:39
Pozrela som si video a už som čo,to počula..No lutujem tam tých ludí,čo bojujú s tým nepríjemným zápachom.Osobne som tak háklivá na zápach,že by ma smrad napínal.Velmi tých ludí lutujem,drzim palce,nech sa im podarí zrušit tu prevadzku.
JA | 18-07-2009 15:07:23
Chodievam tade každy den a je mi stoho na pogrcanie a to len prchádzam po hlavnej,keby tam byvam tak mu po tom prejdem bagrom
jaro | 18-07-2009 11:11:26
jo uz sa tesim na dnesnu opekacku na trnavskej:)ta aroma je priam fascinujuca:) kafilerka je oproti tomuto nic:) *headbang*
anonym | 18-07-2009 09:36:13
ja keby tam byvam tak mu to zapalim! *loony*
anonym | 18-07-2009 00:52:21
Ja osobne ked idem okolo alebo na navstevu tak sa mi casto obracia zaludok.Odporny smrad,nezelam nikomu,nastastie tam nebyvam.
ja | 17-07-2009 22:37:01
v tychto poslednych horucich dnoch som si to "vsimol" aj ja a to prosim cestou rano v autobuse s klimou!!! kde uz od pecivarni az po spominanu prevadzku je fakt neznesitelny zapach. uprimne lutujem ludi, ktori byvaju okolo. zacul som ale, ze firma sa ma stahovat do novej a vacsej prevadzky na majer tusim
Robert Rybársky | 17-07-2009 22:34:58
Aktualizacia: pridane video

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign