Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Systém zlyháva. Už nie tajne, ale aj na oficiálnej úrovni...

Miloš MajkoDátum11. 08. 2017 13:31:13TémaTak to vidím ja...
200

Iba nedávne udalosti na politickej scéne v Slovenskej republike dokázali oveľa viac, ako si dnes priznáme. Najpodstatnejším odhalením nepochybne je, že všetko je skutočne o peniazoch, vplyve na chod vecí verejných, o ovplyvňovaní delenia verejných finančných zdrojov  medzi zopár politikov a záujmové skupiny pod ktorých sú vplyvom a že občan je na poslednom mieste. Ak mu ovšem nejaké miesto mimo predvolebného obdobia nechali.

Na cestách zomierajú policajti, ktorých dnes   napriek zvýšenému počtu, je ich vo výkone čoraz menej. Zato  kancelárie krajských a okresných  riaditeľstiev pred očami občanov od vrátnice oddelené hrubými mrežami nedostatkom pracovnej sily netrpia. Človek vidí stále vyššie hodnosti stále u mladších policajtov a má pocit, akoby funkcie boli dedičné porovnateľne s režimami podobnými Severnej Kórei.

V poslednej dobe najčastejšou otázkou občana je, prečo príchod policajnej hliadky na miesto kde ju občan potreboval, trval 40 minút a viac. Som zvedavý, kedy sa minú výhovorky kompetentných a  kedy pochopia, že problém už nie je riešiteľný oblbovaním ľudí a policajtov, ale systémovými opatreniami a pod vedením čestných a neskorumpovaných predstaviteľov rezortu.

Spravodlivosť dostáva po papuli každý deň a príde na to prakticky každý človek, ktorý niečo rieši na úrade, cestou polície alebo ostatných orgánov činných v trestnom konaní.

Policajný orgán bez štipky hanby do uznesenia o odmietnutí veci na 7 aj 8 strán napíše, ako sa vec prostredníctvom trestného konania riešiť nedá a následne sa čuduje, keď obeť evidentného trestného činu zostane ešte viac apatická a ešte nedôverčivejšia voči PZ. A na druhej strane vagabundovi - a je jedno či je voleným funkcionárom alebo posledným feťákom - sa zvýši ego len tým, lebo aj on sám vie, čo spravil a vie, že je na neho spravodlivosť spoločnosti krátka.

Systém postupne kolabuje a občania prestávajú vidieť "svetielko na konci tunela." Vidieť politikov na komunálnej úrovni deliacich si naše obce a mestá, akoby boli zemepánmi, politikov vo vedení štátu buď spoločne kašlúcich na ľudí, alebo sa hádajúcich o to, kto si pre seba a svojich blízkych uchmatne väčšie sústo z fondov EÚ.

Cítim, že ľudia stále viac neveria EÚ a ňou dobre plateným úradníkom a politikom. A dnes majú pravdu minimálne v tom, že EÚ je pokazená. Nefunguje tak veľmi, že nedokáže "krk vykrútiť" tým vládam tých štátov, ktoré tunelovaniu miliónov Eur z fondov nezastavia.

Minister školstva sa pri rozhovore s médiami najskôr pýta, ako ho našli a následne sťažuje, že je na dovolenke. Až potom sa odhodlá spôsobom jemu vlastným (možno by mu v odpovedaní na položené otázky pomohla návšteva niektorej z priemerných ZŠ)  namiesto priamej odpovede na jasné otázky týkajúce sa ním vedeného rezortu   zosmoliť zopár trápnych fráz, ktoré ľudí znovu viac a viac utvrdzujú v tom, že má čo skrývať.

Pán minister asi nepostrehol, že aj tú dovolenku mu zaplatili občania svojou prácou a vysvetliť mu to akosi nemá kto. Žiaľ...

Nuž čo, dnes sa to aj podľa neho malo rozseknúť, no pán premiér dal  SNS diplomaticky vedieť, ako sa veci majú. Že by to v preklade znamenalo - trafiky boli rozdelené a tak to zostane?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-08-2017 12:50:13
havran | 14-08-2017 12:01:39 | - kazdy z nas ma moznost dokazat denne svojim konanim, aky je, ake ma priority, ci ake hodnoty zastava.

Ked mu ponukaju funkciu aby hlasoval ako potrebuju, ked ho zamestnaju do vymyslenej pozicie napriek tomu, ze je to alkoholik a rozprava skor, ako rozmysla, ked otoci kabat a za peniaze, funckiu a dobry dochodok potopi kamaratov, po ktorych chrbate a za ich peniaze sa do funkcie dostal, ked prijme dotacie z nasich penazi za hlasovanie, ked s jeho firmou uzatvoria zmluvu a sypu sa mestske peniaze, ked moze davat zakazky blizkym ci vzdialenym a kupovat si za nase peniaze ich loajalitu...

Kazdy ma svoju tvar, cest a meno. No vzdy len jedno.

Ak niekto sklame, je potrebne, aby to verejnost vedela. Na to su media.
havran | 14-08-2017 12:01:39
pre Miloša : Miloško,musel som sa pousmiať,že OĽANO dávajú šancu čestným,poctivým a neskorumpovaným ľuďom.Dobre neberiem Ti to,samozrejme na tých ich nespočetných tlačovkách sa tak javia,hotoví svätí,lebo nemajú nijakú zodpovednosť.Počkajme si na ten čas,keď budú mať moc vo svojich rukách,funkcie a prístup k eurofondom.Koľko ľudí v štátnej správe odvolajú a nasadia tam svojich ľudí,či to ukočírujú a zabránia rozkrádaniu.Až potom sa ukáže,že či sú čestní,poctiví a neskorumpovaní,ako sa teraz prezentujú na tlačovkách.Ale chcem pripomenúť jednu starú pravdu,že peniaze a funkcie krivia charaktery aj u tých ľudí,o ktorých by sme to ani nepredpokladali.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-08-2017 16:31:11
pre Miloša | 12-08-2017 14:36:41 | - medzi nami je zasadny rozdiel. Ja nemam problem so svojim menom a nazorm a Ty ano.

Je mi uplne jedno, kto ma aaky nazor a to, ze tu je stale slobodna diskusia, je toho najlepsim dokazom.

A ja nepreferujem stranu. Osobne si nemyslim, ze sposob fungovania OLANO ako strany je spravny.

Vyzim si ich vsak perto, lebo davaju sancu cestnym, poctivym a neskorumpovanym ludom.

Zo sucasnej politiky vladnucich stran vidime, ze to nedokazu. Stale ti isti ludia, stale tie iste ksichty roky, desatrocia a cele dianie tocia v och kruhu. Cele zle. Tam nejde o odbornost a charakter ludi, tam ide o to, kto nesklame, lebo sklamat nemoze.

S tymi, ktori su dnes pri moci, sa situacia na Slovensku nezmeni nikdy!
pre Miloša | 12-08-2017 14:36:41
Sme na tom úplne rovnako,pretože ani to ,čo Ty napíšeš,nemusí byť pravda,hoci Ty si o tom skalopevne presvedčený.Som rád,že si napísal,že je to Tvoja vec,koho máš rád,len nám,čo máme na neho iný názor ho stále nezvelebuj a nevykresľuj ako záchrancu Slovenska a čistoty v politike a podnikaní.A skús si raz urobiť takú revíziu Tvojich príspevkov,kde označuješ rôznymi prívlastkami,neraz veľmi urážlivými a primitívnými tých ľudí,čo nezdieľajú Tvoj názor.To nie je ich vec,že koho oni majú radi ?Bohužiaľ,moje životné skúsenosti mi nedovolia šalieť nadšením,že keď sa dostanú ku korytu tí o ktorých si myslím,že budú robiť vyložene pre svojich voličov i nevoličov a nie v prvom rade pre seba a svoje príbuzenstvo.Ja si tento dnešný dátum dám do pamäti a neskôr po víťazných voľbách Tvojich preferovaných spravodlivých politikov Ti to pripomeniem,hoci nerád.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-08-2017 13:55:37
pre Miloša | 12-08-2017 13:45:17 | - som rad, ze sme na tom uplne rovnako. Problem je, ze z Tvojej strany to, co napises vobec nemusi byt pravda.

Co sa tyka, toho, koho mam ja rad - to je moja vec. Konkretne k osobe Matovica som napisal jasne a myslim si, ze pra kazdeho zrozumitelne.

Ja podnikam stvrt storocie a ziadne funkcie od nikoho nepotrebujem. To, co mi bolo ponukane zo zistnych dovodov aj v Seredi, som odmietol. A to, na co mam narok, chcem. Tak to bude aj v buducnosti.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-08-2017 13:55:36
pre Miloša | 12-08-2017 13:45:17 | - som rad, ze sme na tom uplne rovnako. Problem je, ze z Tvojej strany to, co napises vobec nemusi byt pravda.

Co sa tyka, toho, koho mam ja rad - to je moja vec. Konkretne k osobe Matovica som napisal jasne a myslim si, ze pra kazdeho zrozumitelne.

Ja podnikam stvrt storocie a ziadne funkcie od nikoho nepotrebujem. To, co mi bolo ponukane zo zistnych dovodov aj v Seredi, som odmietol. A to, na co mam narok, chcem. Tak to bude aj v buducnosti.
pre Miloša | 12-08-2017 13:45:17
A Ty máš rád takých zlodejov,čo deň pred štátnou kontrolou akože predajú svoju firmu a prevedú si na svoj účet 122 mil.Sk.Ja nemám rád ani takéhoto zlodeja,ktorého Ty zvelebuješ,možno po Víťaznom februári terajšej opozície u neho máš sľúbenú nejakú funkciu,a nemám rád ani zlodejov v terajšej vláde.Ja som mal celý život každú zarobenú korunu a euro zdanené podľa platných zákonov.
pre havran | 12-08-2017 11:53:56
Havranko, Matovič jedený dokáže ukázať na zlodejov. Jediný, rozumieš? Ostatní sa tam už roky kryjú a všetko to navzájom tolerujú a kryjú. A tebe vadí práce Matovič? Aj ty máš rád zlodejov?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-08-2017 11:51:46
havran | 12-08-2017 09:54:14 | - s Matovicom som nikdy nemal a ani nemam nic a dokonca som ho ani nevolil.

V kazdom pripade na kandidatke Matovica su ludia, ktori na rozdiel od napr. SMERu, svoje moralne hodnoty a zasady dokazali nielen v minulosti, ale aj posobenim v NR SR.
seREdan | 12-08-2017 10:20:05
havran | 12-08-2017 09:54:14 : napíš prosím úplne konkrétne ako a koho podviedol a čo mu bolo dokázané a prípadne ako bol za tie svoje podvody sankcionovaný. Nepochybne mafii oligarchov prekáža a radi by sa ho zbavili. A očakávam, že to budú overiteľné informácie, prípadne odkaz na to kde boli publikované.
havran | 12-08-2017 09:54:14
Miloš,to si fakt taký zbuchnutý do toho trnavského podvodníka,že dokážeš túto nereálnosť a hlúpu naivnosť napísať verejnosti ?Toto Tvoje vyjadrenie mi pripadá načisto ako presvedčenie babiek demokratiek o jedinečnosti a bezúhonnosti Mečiara,teraz Matoviča.
Názor | 12-08-2017 05:07:13
Všetko je o peniazoch a systém nezlyháva , lebo toto je celosvetový systém a je už aplikovaný aj na Slovensku.
Realita | 11-08-2017 21:04:30
Jeho transparentnosť je na takej vysokej úrovni že jeho kôň ho obvinil a ešte aj na detektore prešiel.
Matovic je taký istý ako Bašternák, Kollár, Kočner
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-08-2017 19:57:37
Osobne si nemyslim, ze Matovic nema dostatok odbornikov, no nepochybne v pripade potreby, by v koalicii s inymi stranami dokazal pre krajinu urobit kroky podstatne transparentnejsie, ako sme zvyknuti doteraz.
Olano | 11-08-2017 18:01:56
Náš vodca Igor už kuje plán ako si vezmeme späť naše Československo z rúk mecenášov. Deň D sa nezadržateľne blíži a hodiny odratúvajú čas Igorovej tlačovky na Ta3 kde nám ukáže fotky, grafy, babky na fotkách, zvukovú nahrávku a možno sa nám aj rozplače ako Mojžiš. Igor je náš bača ktorý nás bude viesť !
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-08-2017 16:46:36
Kotleba a ludia okolo neho nie su riesenim, su vzdorom.

Takyto vzdor mi pripomina stav, kedy v kaviarni za svoje peniaze nemiesto kvalitneho espressa dostanem recyklat cez nohavicky. Namiesto reklamacie trvania na poriadnom tovare (sluzbe) za moje vlastne peniaze poviem servirke, ze to svinstvo pit nebudem a aby vedela ako jej to nandam, idem do zachoda a napijem sa z hajzlovej misy.
Urcite to casnicku dojme a uvedomi si, co od nej zakaznik (obcan) ocakava... ;-)
onanym | 11-08-2017 15:37:13
pre JK - nazor je jedna vec a davat statusy, davat vyjadrenia ako dava ta horda vypatlancov v zelenych trickach, tak sa nedivte, ze su oznaceni za fasistov...A skor mi pride smutne, ze v dedine, kde vyzabijali cast obyvatelov, dokonca takychto fasistov volia. Jedna vec je poukazovat na problemy, druha vec je vyjadrovat nazory, ktore nie vzdy su v medziach zakona.
Juraj Kukla | 11-08-2017 15:05:05
Stále si nechceme pripustiť, že sme už na dne nového, bezprávneho totalitného štátu, kde mocipáni pri válovoch môžu všetko a poddaní nedosiahne ani elementárne právo. Polícia, prokuratúra, súdy ,politici si z ľudí už úplne verejne strieľajú, verejne kradnú milióny a bezprávie graduje a dáva príklad ďalším a ďalším od samosprávy až po prezidenta. Kto sa opováži prehovoriť, je hneď nejakým mimovládnym zaaredancom označený za extrémistu, kotlebovca, fašistau... a dokonca už majú na to aj zákon a NAKu. Kam až toto svinstvo pod zámienkou západnej demokracie, Európskej únie, tvrdého jadra.... atď. dotiahnu? Myslím, že takto vznikajú majdany, občianske vojny. A pre čo to je? Lebo oni zažívajú raj na zemi a už si to inak nevedia ani predstaviť.
Marek | 11-08-2017 14:49:22
Jediny sposob ako to bezbolestne zmenit je zvolit vo volbach takych ktori si vdaka nedostatku financii, rozumej bez mecenasov, nemozu dovolit masivnu volebnu kampan na ktoru sme zvyknuti od standartnych stran. Ak tomu Slovak neporozumie, treba mu tresknut lopatou po hlave a ak nepomoze tak je riesenim odstahovat sa prec a zit v krajine kde ludia pochopili ze maju na vyber. U nas to funguje tak, ze politik povie stabilita, istota a ziadna ina alternativa a drviva vacsina Slovakov si pomysli, ak ich nebudem volit, bude tu anarchia, imigranti, nedostatok prace a kriminalita.
takmer to iste | 11-08-2017 14:37:43
hovorim uz dlhe roky.
zmena je nevyhnutna. to o predvadza danko s ficom je najhorsie divadlo. mali by spustit oponu a odist, kym maju stipku cti.
onanym | 11-08-2017 14:19:08
A ja sa x-ty krat pytam. Vy ste od SNS cakali nieco ine? Za tych vyse 20 rokov sa ukazuju, co su zac. Ako im mozu ludia verit?! A to nehovorim SMER...
demokracia 2 | 11-08-2017 14:06:18
velmi dobre napisane - suhlasim.
...ale co s tym?!
...myslim, ze pomoze len revolucia a do politiky len ludia, ktory este nepredali chrbtovu kost a ani tak neplanuju

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign