Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Sú všetci poslanci v konaní a rozhodovaní o veciach verejných stále svojprávni?

200

Tento koncept vznikol pred 6 dňami, teda v stredu  01. marca. Zostal prázdny a čakal na svoj obsah. Napriek pôvodnému zámeru informovať verejnosť o zaujímavom opätovnom "prerode"  Ľ.Veselického a jeho následnom "umravnení", som sa nakoniec rozhodol počkať, čo sa z toho vykľuje. A vykľulo sa jedno veľké "čudo".

Čo sa teda udialo za posledných povedzme  tak 12 dní?

Prakticky vždy vo veci uverejňovania materiálov konáme rovnako. Keď je potrebné, alebo by sa hodilo stanovisko protistrany - protistranu sa kontaktovať snažíme. Či sa to podarí alebo nepodarí nie je na nás najmä v prípadoch, keď na maily alebo pokusy o telefonický kontakt volení funkcionári ani v pracovnej dobe a na služobných telefónoch platených nami občanmi nereagujú.

Pred konaním diskusie v štúdiu s poslancom NRSR Jánom Budajom som sa telefonicky chcel spojiť so starostom obce Šintava Miroslavom Holičkom, primátorom mesta Sereď Martinom Tomčányim a viceprimátorom a poslancom MsZ v Seredi Ľubomírom Veselickým.  Všetkých som rovnocenne do štúdia chcel pozvať osobným telefonátom. Patrí sa, nie? Na moje prekvapenie po asi 4 rokoch mobilný telefón zdvihol jedine a práve Ľ. Veselický  a pozvanie do štúdia na diskusiu v podstate bez váhania prijal. Veselický do štúdia prišiel, slušne som ho osobne privítal a tak ako je u nás v demokracii zvykom, dostal priestor aj na položenie otázok v pestrej diskusii. Bez akejkoľvek manipulácie a obmedzení našej strany. Počas prestávky som s viceprimátorom diskutoval nielen ja, ale najmä poslanec MsZ Kurbel. Ľ. Veselický prisľúbil účasť v ďalších diskusiách a dokonca nielen ako divák ale aj ako diskutujúci.

Na druhý deň som išiel na MsÚ za prednostom úradu a hneď vo vestibule som náhodou stretol opätovne Ľ.Veselického, ktorý bol vychystaný niekde mimo úrad. Slušne mi podal ruku, privítal ma na úrade, čo som ja okomentoval slovami "vidíš Ľuboš, to sa mi páči, včera som ja privítal v štúdiu teba, dnes je situácia opačná. Tak to má byť, takto vyzerá komunikácia a samospráva pre občanov". Následne sme asi 20 minút posedeli a otvorene sa rozprávali vo vestibule.

Po víkende v pondelok pred obedom som viceprimátora Veselického navštívil v jeho kancelárii na MsÚ a asi v hodinovom rozhovore sme prebrali veľa zameškaného za obdobie štyroch rokov jeho izolácie a dohodli sme najbližšiu diskusiu s ním a to na stredu 1. marca 2017 večer v štúdiu. Témou diskusie boli Seredské novinky - "jeho srdcová záležitosť". Stretnúť sme sa mali pol hodinu pred diskusiou na prebratie otázok. Nedá mi verejne nenapísať, že zo stretnutia som odchádzal s dojmom, ako keby som bol štyri roky v bdelej kóme, pretože Ľ.Veselický pokračoval presne v komunikácii jemu vlastnej počas obdobia, kedy v médiu SOL jeho články a komentáre čitatelia mohli čítať prakticky na dennom poriadku. Úplne otvorený a priateľský rozhovor o všetkom čo sa samosprávy týka (a to sme nemali na všetky veci rovnaký názor, čo považujem za úplne normálne) a opätovné potvrdenie účasti aj v ďalších diskusiách v SOL dávali šancu na vrátenie vzťahov vedenia mesta voči médiu na úroveň, ktorá vo fungujúcej demokracii by mala byť štandardom. Zo stretnutia sme sa rozchádzali s potvrdením stredajšieho termínu diskusie.

V nočných hodinách som si zosumarizoval materiály do diskusie nevyhnutné a hneď ráno som Ľ. Veselického kontaktoval telefonicky v snahe potvrdiť názov diskusie do pozvánky pre verejnosť a vnoci pripraveného banneru do média. Ľ.Veselický mi tichým hlasom ohlásil že nemôže hovoriť, rozmyslel si to a všetko zrušil. Následne zložil telefón. Krátko pred skončením obednej prestávky som ho na úrade počkal, nakoľko telefón opätovne nedvíhal. Pri kontakte so mnou bol opätovne odmeraný s tým, že sa konať nič nebude, aby som to nechal tak. Obdobne aj v tomto prípade som mu oznámil, že pokiaľ nedodrží dohodnuté, obojstranne odsúhlasené a priravené veci, budem sa musieť zariadiť.

Z dôvodu dotiahnutia veci z mojej strany do konca som teda Ľ. Veselickému napísal e-mail s týmto obsahom:

Od: SeredOnLine .
Dátum: 28. februára 2017, 14:45
Predmet: diskusia o SN
Komu: "Bc. Ľubomír Veselický"

Kópia: majko@majko.sk

Zdravim Ta Lubos,

ako obycajne nevzdavam sa v snahe korektne dotiahnut vsetko zacate - to stare, ale aj najnovsie.
 
V stredu minuly tyzden si v studiu SOL na diskusii s poslancom NR SR Janom Budajom dal  de facto verejny prislub, ze nemas problem s diskutovanim a prislubil si ucast v diskusiach tykajucich sa samospravy mesta  Sered.
 
Toto si nasledne osobne potvrdil vo stvrtok na  MsU pri osobnom stretnuti.
 
Vcera, teda 27.02. 2017 v asi hodinovom rozhovore v Tvojej kancelarii na  MsU sme prebrali co-to zo starych veci (tieto verejne preberat nemienim, nakolko sme hovorili aj sukromne) a dokonca sme sa dohodli na dotiahnuti veci tak, aby bola verejnost dostatocne o diani v samosprave  informovana.

Vo veci "autobusovej zastavky" sme dokonca uvazovali (moj navrh) na dalsej teme spolocnej diskusie, aby moj clanok nikto nemohol chapat ako zaujaty (aj ked pisomne podklady nepustia).
Rozisli sme sa popoludni s obojstranne dohodnutym a potvrdenym  terminom diskusie v SOL s temou  "Seredske novinky" na zajtra, teda stredu 01. marca 2017 o  18:30 s tym, ze si mal prist na 18:00 z dovodu prebrania samotnej temy.
 
Lubos, zo strany media a mojej strany myslim si, ze mimoriadne korektne a akceptovatelne nielen oboma stranami, ale aj verejnostou, ktora urcite na informacie o diani v meste caka.
 
Do 05:00 rano som pripravoval podklady a banner s pozvankou verejnosti. Dnes rano som chcel telefonicky upresnit nazov diskusie do bannera a Ty si mi stroho oznamil, ze ucast v diskusii rusis, na co si zlozil telefon.

Lubos, co si myslis, ako bude verejnost vnimat prednesene fakty a opatovne ignorovanie dokonca uz spolocne dohodnutych a odsuhlasenych terminov ?
Ty vies, ze SOL nema problem akceptovat znocu aj tento sposob  NEkomunikacie, pytam sa vsak - to naozaj chcete ist za mantinely elementarnej moralky a etiky?

 
Lubos, ako je zvykom, na Tvoju odpoved pockam  do vecera a nasledne sa budem musiet zariadit.

Inak dakujem za objektivne stanovisko, ze diskusiu s Janom Budajom som viedol korektne a spravodlivo. Dokonca aj Ty si sa do nej zapojil aktivne a bez akehokolvek obmedzenia napriek tomu, ze zo strany samospravy sa mne - obcanovi, statutarovi ako OZ, tak aj media, rovnakeho jednania minimalne 5 rokov nedostava.
 
S uctou

Milos Majko

 

Do dnešného dňa (takmer týždeň) som odpoveď na e-mail od Ľ.Veselického nedostal, no čitatelia si mohli všimnúť jeho nezvyčajne zvýšenú aktivitu v diskusii pod názorom občana publikovaným na SOL, ktorú ako som uviedol vyššie opätovne veľmi zaujímavo "ukončil".

Koncom minulého týždňa viceprimátor Veselický začal intenzívne diskutovať na SOL hlavne pod týmto názorom občana:  http:// http://www.seredonline.sk/clanky/martin-a-spol-zobudte-sa-uz-konecne-a-zhodte-zo-seba-tie-vase-riadene-pijavice-zacnite-uz-konecne-komunikovat-a-pocuvat-slusne-obyvatelstvo-ktore-tu-zatial-este-je/

Viceprimátor Veselický v diskusii po niekoľkých pokusoch o účelové vysvetlovanie toho, čo mu vyhovuje pri ignorovaní zásadných otázok diskutujúcich zrazu píše:

Ľubomír Veselický | 05-03-2017 09:34:33 |   "Ak vyčítate súčasnému vedeniu nedostatok vôle, tak ste úplne mimo. Presviedčať vás nebudem. Vidím, že by to bolo zbytočné. Končím s vysvetľovaním na SOL. Ostatné 2 dni mi ukázali, že s neinformovanosťou neznámych osôb nie je možné bojovať formou konštruktívneho rozhovoru. Ak bude mať niekto úprimný záujem, mám služobnú adresu viceprimator@sered.sk."

Je až strašné sledovať so znalosťou zákulisia, ako neskutočne je možné manipulovať verejnú mienku v niekoho prospech jednoduchým naplánovaním stratégie, z ktorej takmer so  100% istotou vzíde jediný výsledok - názorová výmena Veselického s diskutujúcimi, jeho neodpovedanie na nepríjemné otázky a pri neakceptovaní "oficiálnych" vyjadrení opätovný akože Veselického odchod z diskusie  s následným zvalením viny ako inak - na čitateľov  SOL. No hanba, nad všetky hanby Ľuboš!

Problémom a škrtom cez rozpočet tomuto propagandistickému scenáru je ako inak - zase pravda. Jasné, že mi nedá nezverejniť ju, pretože nepoznať ju, určite by som z pozície náhodného čitateľa Ľubovi uveril aj ja sám...  Ono tieto vopred pripravené scenáre fakt vyzerajú vierohodne.

Poslanec MsZ, viceprimátor a hovorca primátora mesta   Ľubomír Veselický teda dostal ponuku na verejné diskusie pre oboznámenie občanov o závažných témach v meste. Veselický ponuku verejne prijal, následne sa s médiom dohodol na mieste, termíne a dokonca aj na téme prvej diskusie. Všetko však po niekoľkých dňoch/dni ráno zrušil. 

S Ľubom Veselickým sa nepoznám týždeň, preto sa mi natíska asi pochopiteľná otázka - po akom rozhovore a s kým svoj názor zmenil a opätovne sa verejne strápnil pred občanmi? Komu niečo takéto stojí za to, kto a čo tým sleduje? Má vôbec niekto právo takto špinavo  sa zahrávať s obyvateľmi mesta, tisíckami čitateľmi SOL a vedením média? 

Ako si dovolí druhý človek vedenia mesta  verejne napísať "s neinformovanosťou neznámych osôb nie je možné bojovať formou konštruktívneho rozhovoru" po tom, čo on sám zruší svoju účasť v diskusii a poprie verejne daný sľub občanom? Aký kredit má slovo takéhoto voleného zástupcu a kde má občan istotu, že sa takto neohýba pri všetkých rozhodnutiach a hlasovaniach v MsZ? A na záver - je možné konanie takéhoto poslanca v rozhodovaní o veciach verejných nazvať svojprávnym?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 08-03-2017 21:17:17
Veselický je dospelý svojprávny človek,ktorý vie že nahoršiie sú zrážky s hlupákmi. Vyhodnotil to tak že najlepšie je sa zrážke s blbcami vyhnúť a má pravdu.Treba vedieť povedať aj nie. ;-)
sered | 07-03-2017 19:12:07
Veselicky je jedna ulisna bestia
seredan | 07-03-2017 14:42:15
myslim ze pan bakalar dostal zakaz rozpravat verejne. Povedzme si pravdu, jeho bystrost uz neni najvyssia a mohol by povedat aj to co by sa von dostat nemalo. Tak vyssia ruka zasiahla a ukoncila jeho vyjadrovanie v mediach. Zase musi byt poslusny Lubosko.
Obcan | 07-03-2017 13:37:26
Ezop, bajkar, tlchuba,...
pán Veselický | 07-03-2017 12:49:17
tu v jednom kuse vypisoval a kritizoval všetko, čo sa len pohlo. Ani na Vranovičovi nenechal suchú ani nitku. Teraz, keď tam sedí on, všetko je OK odpovede sa nedočkáš.
Dobry den, | 07-03-2017 12:38:34
pan Veselicky je uplne iny clovek ako bol pred volbami. Vtedy mal si zaujem o obcanov, no dnes ...
Jozef | 07-03-2017 11:39:11
\"Dámy a páni! Pýtať sa je právo, odpovedať je povinnosťou\" - Ľubomír Veselický
a toto uz neplati?
alebo len s povolenim?
Peter | 07-03-2017 10:36:13
..nečudujem sa, že to Veselický po tom všetkom tu napísanom odmietol, aj keď asi nemal nič vopred prisľubovať. Nechal si to prejsť hlavou a takto sa rozhodol, treba to rešpektovať.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-03-2017 08:45:56
Občan | 07-03-2017 08:28:19 | - evidentne mate problem s vnimanim reality.

Povinnosti ktore vyzadujem od volenych zastupcov im uklada zakon.
Otazky ktore dostavaju vychadzaju zo slubu NIMI zlozeneho pri ustanovovani do VEREJNEJ funkcie, kam isli dobrovolne.

Som rad, ze Vas tento obsirny clanok zaujal, je to povzbudenim pre pisanie dalsich materialov s obdobnou problematikou.
Občan | 07-03-2017 08:28:19
SA vôbec divím že po urážkach a prmitívnom spôsobe komunikácie s ním v tomto vašom blogovacom priestore sa s Vami viceprimátor baví.A že Vy sa hráte na spasiteľa komunikácie,demokracie a transparentnosti je na smiech.Stále chcete stavať niekoho do haptáku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-03-2017 21:42:29
Realita | 06-03-2017 21:34:13 | - aspon nick si nedavajte taky, ktory s realitou nema nic spolocne.

Ked sa budem s Veselickym bavit o spolocnej kofole v krcme, bude to osobne.

Ked sa bavim s poslancom MsZ, viceprimatorom a hovorcom primatora mesta - druhym najdolezitejsim volenym clovekom s vykonnou pravomocou - je to VZDY VEREJNE a je vo VEREJNOM ZAUJME oboznamenie obcanov vysledkom takehoto konania.

Tomu sa hovori transparentnost. Ja necitim potrebu tajit oficialne rozhovory a chapem, ze su ludia, ktori by aj mestske zastupitelstvo radsej mali sukromne.
Realita | 06-03-2017 21:34:13
Osobne zalezitosti nepatria do verejnej diskusii. Toto sa da nazvat ako novinarske dno kde moralka ani nesla.
Ked vam zastupca mesta povie ze pride a potom oznami ze nepride tak to musite akceptovat a nie vyplakavat a snazit sa chrlit ohen na kazdu stranu.
Neviem si predstavit aby sa takto spravalo kazde verejne medium vzdy keby im odriekne niekto stretnutie.
Seredonline sa stava skor nastroj osobneho utocenia.
Rozhovor | 06-03-2017 20:53:01
Pán Veselický mal asi nepríjemný rozhovor so svojim šéfom a ten mu dal zaracha. Takže to vyzerá tak, že si nemôže dovoliť diskutovať v štúdiu, lebo by prišiel o funkciu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign