Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stretnutie s vedením mesta 4.6.2012 - otázky a odpovede

Iveta TóthováDátum05. 06. 2012 12:27:05TémaMestský úrad
24

Ing. Tibor Krajčovič, prednosta MsÚ Sereď | 4.júna 2012 sa konala tlačová beseda vedenia Mesta s občanmi a médiami. Prítomní:  primátor M.Tomčányi, prednosta MsÚ T.Krajčovič, náčelník MsP J.Mizerík.

Otázky a odpovede zo stretnutia :

1. Vpuste do kanálov na ceste od Kauflandu smerom do Galanty je problém s úpravami krajníc.

Odpoveď : Uvedený podnet zasielame na VÚC, ktorý je správcom tejto cesty. Odpoveď VÚC zverejníme.

2. Či by mesto nemohlo dať nášľapné dlažby na vychodené chodníky.

Odpoveď : mali by sme zrejme samé dlažby po meste, lebo ako ľudia sme stále lenivejší a len si skracujeme cesty. Treba prísť s konkrétnou požiadavkou na isté miesto v meste a potom sa rozhodne.

3. Problémom je čistota po zbere odpadu – po „smetiaroch. Nemohli by si smetiari po sebe pozametať v oplotení pre smetiaky, resp. v minulosti nosili pri sebe aj metly a čistili okolie smetných stanovíšť.

Odpoveď: zajtra ráno hneď toto tlmočíme p. Sýkorovi zo Sita, ktorá tieto služby robí dodávateľsky pre mesto Sereď. Výsledok zverejníme.

4. Autobusová stanica, nie sú vypísané odchody autobusov smerom do Bratislavy, resp. V sobotu som šla do Bratislavy a bol písaný odchod autobusu 12,30 a nešiel.

Odpoveď: zistíme u SAD, resp. iných prepravcov a požiadame o aktualizáciu na informačných tabuliach. Budeme aktualizovať túto dočasnú odpoveď.

5. Pred mestský cintorín zabezpečiť postavenie WC či už formou TOI resp. Vybudovania WC na mince. Problémy sú len v čase, keď je prevádzkovateľ cintorína neprítomný.

Odpoveď: zistíme možnosti – ale viac by bolo problémom s umiestnením WC či už na mince či mobilného, resp. Vybudovania pevného WC, ako s jeho osohom. Dostali by sme sa do situácie akú sme mali s mestskými toaletami. Odpoveď ešte doplníme.

6. Mlynárska ulica – rozbité lavičky, smetný kôš – blízko ako je socha.

Odpoveď – zajtra – v utorok to dávame na kontrolu odd. Rozvoj mesta a zistený stav odprezentujeme

7. Novomestská – revitalizácia námestia „malého parku“. Vysychajú stromy a prečo sa nezalievajú aj počas prestavby.

Odpoveď: je tam podzemné zavlažovanie a ním sa to zavlažuje a zajtra skontrolujeme.

8. Terajšie stromy čo vysádzajú v „malom parku“ sa dávajú len do malého množstva hliny smerom od detského ihriska a .

Odpoveď na mieste: zajtra, to jest v utorok o 8,30 bude kontrola priamo na mieste od prednostu + stavbyvedúceho aj so sťažovateľom

9. Prečo mesto nemá vlastné zametacie auto na čistenie ulíc.

Odpoveď: nemôžeme si ho dovoliť a nevyužili by sme ho. Mesto má na tieto účely zmluvu so spoločnosťou Sita, ktorá je dlhodobá.

10. Cintorín – na novom cintoríne, ktorý je už len zo štvrtiny voľný máme už málo miesta na hroby.

Odpoveď: na programe MsZ 12.6.2012 ide bod odkúpenie 539m2 ďalšieho susediaceho pozemku po bývalom hrobárovi, ako aj peniaze na SW pre pasportizáciu, kde zistíme voľné priestory na starom cintoríne ako aj sprehľadníme hrobové miesta do digitálnej mapy nutnej na prehľad. Ďalším bodom MsZ je aj zmena rozpočtu na výstavbu Urnového hája v priestoroch kde je teraz unimobunka, ktorú zneužívajú bezdomovci. Získame ďalšie – lacnejšie a modernejšie miesta na hrobové miesta.

11. Organizácia dopravy na Spádovej ulici, možnosť jednosmerných ulíc.

Odpoveď: Sme už v jednaní s dopravnými inšpektorátom ohľadom týchto ulíc, kde je problém zásobovania OD Jednota. Budeme informovať o pokračovaní.

12. Spádová ulica – požiadané odťah dlhodobo parkujúceho poškodeného automobilu GA376AF

Odpoveď: MsP vie o tomto aute, koná a aj bude konať v súlade so zákonom a zverejníme ďalší postup

13. kedy bude sa bude mesto zapodievať s odvozom hliny a bordelu pri POH a čo s týmto pozemkom? Ale zároveň podotýka, že vlastne dnes sa s tým začalo.

Odpoveď: sami sme zhrození, čo všetko sa tam nachádza a sme v jednaní o spoluúčasti Sity na odstraňovaní navezených háld. Chceli by sme tam oddychovú zónu – malý parčík, ale je to ešte stále v riešení.

14. Jesenské ulica – zrejme ZSE bezcitne zrezala ihličnany, ktoré teraz vysychajú.

Odpoveď: Zajtra o 8,00 sa stretneme na mieste a zistíme aktuálny stav a navrhneme riešenie, o ktorom budeme informovať.

15. Zeleň okolo bývalého hotela Hutník nevyzerá dobre ako aj priestory vo vnútri boli poskytnuté vietnamcom.

Odpoveď: súkromná osoba predala majetok súkromnej osobe a mesto upozornilo už nového majiteľa na úpravu okolia nehnuteľnosti.

16. Opäť dotaz na cintorín a na počet hrobových miest dobudúcna.

Odpoveď: mám ešte mandát od MsZ na prípadné ďalšie možné nákupy priľahlých pozemkov – ale až po zistení skutočného stavu voľných miest po pasportizácii cintorína.

17. Cyklotrasa – prečo len 2,0 metra široká, veď keď sa ušetrilo – mohlo sa to rozšíriť.

Odpoveď: Pôvodný projekt z roku 2006 bol na 2,5m šírku. Vodohospodári však na to nedali súhlas, resp. žiadali doplniť korunu hrádze potom z oboch strán, čo by bolo ekonomicky náročné. Preto došlo ku kompromisu na 2,0 metra – treba zároveň dodať, že nie je možné asfaltovať nad sieťami, ktoré vedú v násype.

18. Ako to bude s uplatňovaním VZN o parkovaní?

Odpoveď: sa dozvieme na nasledujúcom zastupiteľstve dňa 12.6.2012 od 8,00 hod, kde poslanci rozhodnú ako o výške ceny, množstve takýchto parkovacích miest, spôsobe prideľovania miesta – vlastne o celom systéme ako aj o dobe nadobudnutia právoplatnosti.

19. Pán Nádaský ma 12 rokov vymkýňa na mestskom pozemku, ktorý neoprávnene užíva.

Odpoveď: náčelník MsP bude promptne riešiť priamo na Kasárenskej ulici so sťažovateľkou. Budeme dodatočne informovať.

20. Dolnomajerská ulica – prečo platíme MsBP a SBD za čistenie kanalizácie, keď zároveň platíme aj ZsVS, ktorá je vlastníkom.

Odpoveď: ZsVS nie je vlastníkom, bráni sa ich prevziať ako aj údržbu. Sme s nimi v jednaní. Mesto je 1,86% vlastníkom ZsVS a môžeme konať v týchto rozmeroch. Primátor prišiel práve z rokovania s nimi, kde poukazuje na neustále problémy s kvalitou a najmä farbou vody na území mesta, kde aj prvý raz informoval o zriadení novej čističke vôd v našej blízkosti.

21. Opäť Dolnomajerská – prečo pri zateplovaní a dočasnom nastavení rýn zo striech na trávnik platíme celú sumu za zrážky?

Odpoveď: treba si pozrieť zmluvy akú majú so ZsVS a podľa nich jednať, resp. správcovia domu.

22. Problémy s parkovaním na Dolnomajerskej 1129 a 1131, kde by ocenili podobné značenie pred vchodmi ako je to pri „Vrave“ na Cukrovarskej ulici – ako nástupná plocha pre hasičov.

Odpoveď: Práve prebieha značenie miest – treba spísať a odovzdať na odd.Rozvoja mesta požiadavky na vyznačenie.

23. Problémy na zbernom dvore, kde po uzávierke hodín chodia nákladné autá a nosia odpad, ako naposledy s bratislavskou ŠPZ a policajti idúci okolo sa len prizerali.

Odpoveď – treba nahlásiť promptne na MsP takéto porušenia uskladnenia. Uvedený priestor nie je majetkom mesta – len ho využívame. Chceli sme odkúpiť a dať opraviť múry – žiaľ bola nám ponúknutá neakceptovateľná cena.

24. Problémy s domovým poriadkom ako aj bordelom čo robia cigáni na Novomestskej ulici za bývalým pionierskym domom, jednak s oplotením smetných nádob ako aj nočným kľudom

Odpoveď: bude to vyznačené pre MsP ako pozorovací bod a častejšia frekvencia hliadok

25. prečo Mesto platí za cigáňov – jednak odvoz smetí ako aj výstavbu múru na Cukrovarskej ulici. Čo takéto robí mesto napríklad pre mladé rodiny?

Odpoveď: nesúhlasí s tým nikto z nás, ale povedzte iné riešenie ako sa s nimi vysporiadať. Odpojili sme ich od vody a zastavili narastajúci dlh mesta – už sú pripojení samostatne na vodu. Teraz sa pristúpilo na riešenie ohľadom čistoty, kde im ponúkneme do areálu – ktorý je vlastníkom Cukrovaru, kontajner, ktorí sa zaviazali oni uhradiť. Nie sme nadšení z tohto riešenia – ale pomaly postupujeme ďalej. Pôjdeme aj osobne od nich pýtať peniaze na úhradu za kontajnery, ku ktorej sa zaviazali. Je to zdĺhavý problém, ktorý sa doteraz neriešil.

26. Problémy aj s parkovaním v okolí bývalého pionierskeho domu, kde cigáni nerešpektujú parkovacie miesta a obmedzujú ostatných.

Odpoveď: MsP bude konať a žiada občanov o nahlásenie takýchto porušení.

27. Kedy sa bude opravovať asfalt aj na Novomestskej ulici?

Odpoveď: treba kontaktovať poslancov na zmenu rozpočtu, prípadne do rozpočtu na budúce roky, aby to odborná komisia prehodnotila, či schválila.

28. Pri hale Relax je suchá borovica v malom lesíku.

Odpoveď: hneď zajtra sa preverí stav.

29. Čo pri pripravovanom VZN o parkovaní a o manželoch, ktorí sú obaja ZŤP a je pre nich veľa aj ¼ cena za prenájom veľa:

Odpoveď: odpoveď dá MsZ dňa 12.6.2012 a možno nude aj takýto prípad riešiť – možno dotáciou mesta na takéto prípady, či inou formou.

Všeobecné informácie :

Primátor ďalej informoval o problémoch s vodou na územní mesta Sereď, najmä pri napúšťaní bazénov a aj upresnil možnosti ako postupovať. Detaily zverejní na webstránke ako aj v mestskom rozhlase, zverejní aj čísla na ZsVS na prípadné reklamácie či žiadosti o preplach potrubí.

Cyklotrasa – mesto osadí lavičky a smetné koše v blízkej dobe, zhmotní sa makadan po krajnici cyklotrasy ako aj budú osadené infotabule. Práve sa osádzajú značky.

Pred MsÚ sú nové infotabule aj pri štadióne v H.Čepeni je infotabuľa.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Varga | 06-06-2012 17:05:20
Jasná odpoved,uvidíme a dakujem.
pre varga | 06-06-2012 14:20:19
ten štadión vzadu je v štádiu úpravy, v blízkej dobe by tam malo vyrásť umelé ihrisko. čiže stav ktorý popisujete je len dočasný.
Varga | 06-06-2012 13:11:27
pre | 06-06-2012 09:54:16,to dám ešte raz. Podľa mňa je múdre dať otázku a potom odpoved tam,kde to najviac ľudí číta.A teda kde je predpoklad, že sa to dostane medzi čo najviac obyvateľov nášho mesta a aj vzdialených.Alebo je lepšie mať 30 telefonátov alebo mailov na tú istú otázku a kde odpoved bude vedieť len 30 ľudí? No a teraz poprosím návštevnosť SOL a stránku mesta.
pre varga | 06-06-2012 09:54:16
veď aj mesto má webovú stránku, skúste sa tam občas pozrieť, aj pýtať sa môžete, snáď vám dajú odpoveď, načo sa škrabať s ľavou rukou za pravým uchom :-) deň pekný želám!
Varga | 06-06-2012 09:27:48
pre shelley | 06-06-2012 07:37:45 Toto nie je môj problém,ale problém mesta a teda aj váš.Ja som tu naňho len poukázal za niekoho iného a kto za to ešte aj berie peniaze z našich daní. Som rád že mám ešte prácu, ak chcete tak večer ked chodím z práce asi o 20:00 tak to prídem osobne povedať na stretnutie s vedením mesta. Už dávno tu mala fungovať rubrika " Otázky a odpovede primátora alebo mesta" a dávno mohlo fungovať niečo namiesto toho divadielka čo sa organizuje na MsU a kde chodí asi 10 ľudí.
enonym | 06-06-2012 08:08:23
Dnes je komunikácia cez Facebook, Skype, MSN alebo Google Talk vo svete úplne bežná a dokonca vytláča aj emailovú komunikáciu. Zdá sa mi že v Seredi sme práve objavili telefón.
shelley | 06-06-2012 07:37:45
Tak toto je už len názor, pán Varga! Vy ste tu spochybnili základný systém existencie komunálnej politiky: z očí do očí, priamo sa spýtať ľudí na to zvolených a menovaných. Veď to je vaše právo, nie povinnosť. A keď sa toho práva vzdávate, OK, ale potom sa nesťažujte, že sa o Váš problém nikto nezaujíma. Aký lepší spôsob ako povedať si z očí do očí ešte poznáte? Alebo ste taký zaneprázdnený, že Vám je zaťažko (prepáčte sa výraz ) zdvihnúť zadok a ísť sa opýtať?
Nazor pre Varga | 06-06-2012 07:13:53
To fakt povazujete za efektivne davat taketo otazky resp. napady do SOL a aby cez SOL s Vami niekto komunikoval z mesta? To nemate mail, resp. telefon? Viem, ze podobnu otazku ako ja moze mat 30 ludi ale to neznamena, ze to zavesim na SOL a cakam tu na odpoved, skorej by mali uradnici z mesta kazdy tzden zosumarizovat otazky obcanov a z odpovedami ich zavesit na SOL, tak ako to je v tomto clanku, ale riesit otazky cez diskusiu v nejakych novinach, to uz je trochu moc.
Varga | 05-06-2012 23:28:16
O čom su tieto stretnutia? Podľa mna o ničom. Ved tieto otázky sa dajú formulovať aj tu na SOL. A je jedno či anonymne alebo pod menom. Ved všetkych čo sa tam pýtajú asi tiež nepoznajú,tak nechápem o čo tu vlastne ide.Zaťažovať obyvateľov a nútiť ich chodiť na MsU ? Ale ich odradiť aby sa nezaujímali o mesto.
Ja viem že to tu čítajú a preto dám otázku tu.
Prečo je zadná polovica štadiona v takom katastrofálnom stave? Teraz si to po tej novej cyklotrase pekne pozrite páni z MsU. Nie je to náhodou majetok mesta? Alebo tam mesto len nalieva peniaze.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign