Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Starosta Šintavy Holička mal dnes "vážnejšie povinnosti" ako zodpovedanie sa za porušenie zákona

Miloš MajkoDátum27. 05. 2016 13:27:49Témaobec Šintava
24

Dnes predpoludním som sa mal so starostom obce Šintava Miroslavom Holičkom stretnúť na Okresnom úrade v Galante vo veci prejednávania priestupku, ktorého sa pravdepodobne dopustil porušením zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Termín pojednávania bol vytýčený asi mesiac dopredu a ako starostovi obce, tak mne bol doručený písomne do vlastných rúk. Nakoľko obdobné predvolania beriem vážne a ako voči orgánom, tak zákonu cítim úctu, počas celého obdobia, kedy som o termíne pojednávania vedel som si všetky osobné, pracovné povinnosti ako aj záujmy plánoval tak, aby som sa ho mohol zúčastniť. Dokonca aj môj pobyt v Prahe som upravil len na stredu a štvrtok s vynechaním piatka (vrátil som sa v nočných hodinách) i keď mi to dodatočne výrazne navyšuje ďalšie náklady nevyhnutné na dotiahnutie vecí dlhodobo rozpracovaných v českej metropole.

Včera ma telefonicky kontaktovala pracovníčka prejednávajúca priestupok s tým, že starosta obce Šintava pán Holička sa na dnešný deň ospravedlnil e-mailom. Toto konanie odôvodnil pracovnou zaneprázdnenosťou.

Vo vážnych prípadoch sa naozaj ktorákoľvek zo strán môže ospravedlniť a požiadať o vytýčenie nového termínu konania. Nemienim spochybňovať opodstatnenosť Holičkovho ospravedlnenia na dnešný deň, konštatujem však, že presne takéto konanie spôsobuje sústavné predlžovanie správnych konaní, súdov a v konečnom dôsledku veľmi ťažkú vymožiteľnosť práva na všetkých úrovniach a v celej v krajine.

Starosta obce Holička 8 mesiacov neodpovedá na otázky týkajúce sa využitia verejných finančných zdrojov obce teda občanov v konkrétnej veci. Starosta obce Holička úmyselne tieto informácie zatajuje a úmyselne porušil zákon o čom ma nielen verbálne po skončení zastupiteľstva ale dokonca aj písomne informoval. Pýtam sa teda verejne. V akej krajine to žijeme? Ako je možné že viac ako štvrť storočie po revolúcii zákony na jednej strane občana trestajú napr. za expirovanú lekárničku v aute okamžitou finančnou sankciou a na strane druhej volenému zástupcovi vysoko nadštandardne platenému samotnými občanmi umožňujú 8 mesiacov neplniť si zákonom uložené povinnosti? Všetko je o ľuďoch. Preto sa pýtam. Do akého morálneho suterénu je svojim konaním schopný a ochotný starosta Holička dostať volenú funkciu a úrad, ktorý by mal medzi občanmi požívať rešpekt a úctu?

Podľa informácií pracovníčky OÚ bude najbližšie pojednávanie vytýčené zhruba na polovicu budúceho mesiaca. Už v tomto období hovoríme o deviatich mesiacoch od porušenia zákona voleným zástupcom po jeho ešte stále NEpotrestanie. 9 mesiacov je doba, za ktorú sa od počatia narodí nový človek. Ide o čas, ktorého dĺžku si uvedomuje len ten, koho sa prípad bytostne dotýka. O skutočnom význame nevyhnutnosti 9 mesačného zápasu o pravdu sa pobavíme nabudúce.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-05-2016 20:23:33
sereďan | 29-05-2016 19:52:10 | - priatelia, poctivi rybari. Mam ist za Vas pytat sa na nieco, comu nerozumiem a nemam o tom ani predstavu? Neposlete ma aj za svojimi manzelkami? ;-)

Ale vazne. Nie, funkcia media nie je v tom, ze supluje ineho zaujmy.
Chcete ucinne hybat veci dopredu? Chodte na vyrocnu schodzu a hybte! Neodchadzajte a ak odidete a neriesite - nestazujte sa nasledne, ze ini neodidu a riesia. Jasne, predpokladam ze nie vo Vas prospech. To ako s tymi manzelkami...

Takze kadial vedie cesta? Poziadajte SoL o verejnu diskusiu. Pridite Vy a pozveme aj vedenie Vasej organizacie. U nas sa mozete stretnut a debatovat - pytat sa a riesit problemy. Ale Vy - rybari, nie ja, jedinec nejaku synteticku rybu konzumujuci akurat tak na stedry vecer...

Mate tam jedneho rybarha, ktory jednym rozhovorom vazny problem vyriesil. A to bol niekto rad, ze ho neriesila inspekcia. ;-)
Ale on vystupil so svojou tvarou, menom a problemom. Uspel proti organizacii - a to teda mali fakt silne reci.

Demokracia priatelia nie je jednoduchy system. Ked vsak ludia chcu, funguje dokonale a spravodlivo. Len treba chciet.

SoL Vam medialny priestor poskytne presne tak, ako kazdemu inemu.
Pre sereďan | 29-05-2016 20:20:26
V sintave je vela Javorovcov ale Lubos Javor nieje zo Sintavy.
sereďan | 29-05-2016 19:52:10
Ale je a robí Šintave iba hambu kadiaľ chodí.Aj Seredi lebo tu je členom rybárskeho zväzu. Vezmite si toho Javora , volá sa Ľuboš, len aby nedošlo k omylu naspať. Šintavu dobre poznám, je tam kopa Javorovcov ale tento Luboš sa nevydaril. Pán Majko chodte sa ho niekedy za nás rybárov spýtať prečo chce rozkradnúť a zničiť Slovenský rybársky zväz.Len toto sa ho spýtajte a celé rybárske Slovensko Vám poďakuje.
Pre seredan! | 29-05-2016 12:00:43
Lubos Javor nieje Sintavak bodka.
Obcan | 28-05-2016 14:43:54
Pre sintavan 28.5.2016 01.04.32. Myslel som,ze to pisala tothova,ale ona urcite nie,lebo bez pravopisnych chyb napisat 2 vety nieje jej styl. Mozno to pisal riaditel,alebo niekto od holickovcov,lebo iba im moze vadit to,ze ich milovany reprezentant obce ma vacsiu sledovanost ako by si zelali. Ale ved slovenske porekadlo hovori: ako sa do hory vola,tak sa z nej ozyva. Takze nech je ozvena riadna, nech to pocuju i ti, ktori maju zapchate usi!
Seredan | 28-05-2016 12:31:19
Tak už sa vie od koho sa učil ďalší \"slávny\" Šintavák Javor Ľuboš, ktorý je teraz tajomníkom rybárov v Žiline.
čítajte web stránku www.rybka.pe.hu

Takzvaná transparentnosť a otvorenosť podľa Javora píše:

26. mája 2016 o 10:10

Zápisnica ani tak skoro zverejnená nebude, lebo tá nová nepodarená webová stránka rady v súčasnosti nefunguje, resp. do ukončenia rokovaní, vyjednávaní a bilancovania s administrátorom o vyčíslených nákladoch za 8 mesiacov administrácie webu za rok 2015 v sume vskutku “výhodnej” (cca 14 000 € + 3 000 € za vytvorenie toho paškvilu) sa na webe Rady nič nezverejňuje a ani nebude. Keby ale Javor myslel tú svoju večne prezentovanú transparentnosť a otvorenosť aspoň trošku vážne, možností na zverejnenie je nepočítame a keď nič viac, mohol aspoň organizáciám poslať zápisnicu s vysvetlením e-mailom. Z rôznymi chujovinami otravuje stále ale na toto ani nepomyslí. Je jasné, že sa mu to nehodí a ako obvykle si našiel niekoho na koho sa môže vyhovoriť takže je to podľa neho v poriadku. Na splnenie uznesenia snemu ale nemusí fungovať web, stačí mať trochu snahy a záujmu. Raz darmo, asi sa s dohadzovačom administrátora Mišechom nevedia dohodnúť na províziách 😉
Len tak | 28-05-2016 08:13:44
Toto je už telenovela na pokračovanie :D
Jana | 28-05-2016 07:58:53
Niektorým by vyhovovalo, keby to už pán Majko vzdá a zase by hrabali na piesočku, nikto by ich nesledoval, občanov sa im podarilo umlčať zrušenou diskusiou na OZ, mali by hody celý rok.
občan | 28-05-2016 05:42:30
Sintavan | 28-05-2016 01:04:32
Chcem Vás poprosiť, ak máte takú moc, aby sa dalo písať na obecnú stránku tak ako sem, potom kto nechce pánovi Majkovi robiť sledovanosť môže písať tam, na stránke je to pripravená v kontaktoch , ale to nie je aktivované
http://www.sintava.sk/kontakt/napiste-nam/

Kontaktný formulár nie je ešte aktivovaný.

Má to veľa obcí , kde môžu občania prispievať aj anonymne...
Pre Sintavan | 28-05-2016 01:04:32 | 28-05-2016 04:30:36
Prosimta mlc...hlavne kvoli takym ako si ty to na celom Slovensku vyzera tak ako vyzera. Vrat sa spet do holickouho zadku a nevystrkuj odtial svoje usi. Pan Majko si robi svoju pracu a ja som mu za to vdacny. Mieru zdar hombre...;)
Znechutená ... | 28-05-2016 02:58:20
Ja dúfam ze p. Majko bude este dlho pokračovať kým sa oči aj tým najviac zaslepeným a naivným ovečkám neotvoria!!! Je to obyčajný arogant a klamár, ktorý si ani vlastný prihovor nevie napísať. Načo a začo je vlastne platený?!?!?!?
Sintavan | 28-05-2016 01:04:32
pán Majko nebyvate v Sintave tak sa do nás láskavo nestarajte. Týmto si len chcete získať väčšiu sledovanosť na vašej stranke.ale to sa vám bohužiaľ nedarí
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2016 00:11:53
starosta | 27-05-2016 23:24:42 | - mam pre Vas odpoved / riesenie aspon na jednu z Vasich otazok. Podla mna na tu najdolezitejsiu.

Spytali ste sa: \"Dokedy sa to bude tolerovať?\"

Nepytajte sa \" sa to bude\", ale spytajte sa, \"Dokedy toto buem ja obcan tolerovat?\" A prestante hned - tak ako s fajcenim. Funguje to. Vazne, je to odskusane a preverene. A bude nas viac...

;-)

... ak to totiz nezmeni obcan, tak nikto.
starosta | 27-05-2016 23:24:42
Takí, ako je p. Holička vládnu v tejto krajine. Sme vôbec právny štát? Takýto si môžu robiť čo sa im zachce? Bol už niekto potrestaný? On nemusí dodržiavať literu zákona ?Dokedy sa to bude tolerovať? Takýmto sa nič nestane. Slušný človek keď niečo urobí hoci z nevedomosti, má problémy, lebo neznalosť zákona neospravedlňuje.
Obcan | 27-05-2016 22:57:35
Preboha vas prosim,neutocte naneho. Urcite sa nemohol zucastnit z vyssieho principu. Urcite nevedel vysetrovatel,ze mu bude riaditel pisat prihovor prave vtedy,ked ho volal na vysluch. No a on to presa musi nastudovat a nacvicit. Predsa nechcete aby koktal pred verejnostou ako nejaky sedliak pred ludmi a detmi. Co by si o nom mohli mysliet. Tak nach vysetrovatel pochopi a zavola ho vtedy,ked nebude mat ine povinnosti. Napriklad opravu chladiaceho zariadenia na druzstve v okrese hlohovec. Alebo mozno mu dat na vyber. Nech si povie sam kedy bude mat cas a treba vydrzat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-05-2016 20:44:13
V prvom rade je to zasadny moralny problem starostu. Uz v septembri som mu do oci povedal, pre vyrok o umyselnom nedodrzani zakona ho moralne diskvalifikuje zo zastavania volenej funkcie starostu obce. A ano, je to aj chyba systemu. System ale tvoria ludia a ludia ho aj kontroluju. Takze stale tvrdim a zial pri tom asi aj zostanem - je na samotnych ludoch, obyvateloch obce Sintava a obcanoch vseobecne, dokedy budu ludom na ktorych vyplaty pracuju oni samotni, tolerovat taketo arogantne spravanie sa nielen voci nim, ale aj voci zakonom. Uz som napisal skor - obcan je povinny podrobit sa sankcii aj za expirovanu lekarnicku - a to k nicomu nedoslo, nikoho neohrozil, nic nevytuneloval, nesposobil nehospodarne nalozenie s verejnymi peniazmi a podobne. Jedine rovnost pred zakonom pre kazdeho bez vynimky moze priniest ziadatelny efekt. Zmeny vsak dokaze urobit jedine obycajny bezny obcan. Problem vsak je, ze nie sam, ale musi prehovorit a konat tolkokrat spominana MLCIACA VACSINA.
občan | 27-05-2016 20:25:17
Toto už nie je problém starostu, ale systému celkom a nemá kto povedať, že cisár je nahý...
Len tak. | 27-05-2016 19:31:44
Na obed sa angazoval v hasicarni mal tam rozbehnutu nejaku zurku.
Jana | 27-05-2016 18:32:26
Hádam nebudeme robotu starostu prirovnávať povinnostiam prezidenta, premiéra, ministra. Ale v Šintave je bežné, že počas pracovných povinností si zavreli úrad a išli behať po výletoch. Vtedy nie je treba plniť pracovné povinnosti?
Stano | 27-05-2016 16:17:20
a co policajti preco
občan | 27-05-2016 15:46:11
Ani policajti ho nevedeli zohnať , ani poslanec vraj nedvíha telefón...
shelley | 27-05-2016 15:10:08
Musel nahadzovať všetky tie faktúry do systému, aby boli včas na internete. Ja by som mu naparila takú pokutu, že by sa mu z kečky parilo.
Katarina | 27-05-2016 14:15:42
Nevital nahodou zase nejaku delegaciu...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign