Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stanovisko starostu obce Šoporňa Mgr. Milana Vlčeka

Miloš MajkoDátum11. 01. 2012 17:36:45Témaobec Šoporňa
200 Mgr. Milan Vlček,
starosta obce Šoporňa

Šoporňa   |    Dnes krátko popoludní sme dostali  SMS od pána starostu  obce  Šoporňa s oznamom, že stanovisko do redakcie zašle dnes popoludní. Stanovisko sme prijali na redakčnom e-maili a uverejňujeme ho bez akejkoľvek korektúry a zásahu do jeho obsahu.

- - -

Dobrý deň,

vzhľadom na udalosti v ostatné dni, týždne i mesiace, ktoré sa odohrávajú v našej obci, dovoľte, aby som sa na Vás obrátil s týmto stanoviskom, ako človek, občan a starosta obce, ktorému tak, ako väčšine z Vás záleží na tom, kde, ako a v akej atmosfére žijeme, čo môžeme dnes svojou prácou vytvoriť a čo môžeme po sebe zanechať. Objektívne treba priznať, že doba je nesmierne zložitá a ťažká. Nie všetko sa podarí robiť podľa predsavzatia, včas, bez chybičky a začiatky všade vyžadujú trpezlivosť a vytrvalosť.  Zastupiteľstvo a starosta majú rovnoprávne postavenie zo zákona o obecnom zriadení, svoje zákonné povinnosti i práva, čo tvorí základ miestnej samosprávy. Aby to tak bolo, musí sa chcieť. V tom má niekto problém a snaží sa do osobného konfliktu a vlastnej nespokojnosti vtiahnuť čo najviac poslancov zastupiteľstva a čo najviac občanov. S takýmto postupom a metódami zásadne nesúhlasím, odmietam ich a som povinný sa proti nim a zneužívaniu občanov brániť všetkými zákonnými prostriedkami, nevzdám sa a vždy budem presadzovať skutočné ľudské a občianske hodnoty.

Nastolené otázky a problémy boli riešené na rokovaniach obecných zastupiteľstiev, všetkých komisií, na verejných zhromaždeniach obyvateľov (z nich sú v priebehu roka 2011 zápisnice, kde je všetko zdokladované). 

Moje pôsobenie v miestnej samospráve považujem za ďalší dôležitý krok v mojom životnom poslaní – pomáhať ľuďom a rozvíjať obec vo všetkých oblastiach podľa najlepšieho vedomia a svedomia a v dobrej viere, samozrejme, s podporou kolegov a obyvateľov obce. V obci dokáže totiž dobrý starosta zmeniť podmienky a život svojich občanov k lepšiemu.

Napriek tomu, že som voľby vyhral, sú medzi nami osoby, ktoré sa s tým doteraz nezmierili, ktoré presadzujú svoje osobné záujmy nad verejnými a nebránia sa  vytvoriť atmosféru neistoty a chaosu a umožniť tak nahádzať toľko špiny a podlosti na jedného človeka a zároveň aj zneužiť časť občanov. 

Najhoršie však je, keď sa už neberie ohľad na rodinu, blízkych, deti, zasahuje sa do súkromných záležitostí, ktoré s verejnými vecami nesúvisia, neberie sa ohľad na rešpekt verejného činiteľa, proste na nič. Pomsta, nenávisť, komplikovať osobný i pracovný život, nehľadať riešenia, kompromisy, to je cesta s prepáčením do pekla. Ak sa dovolí a podporí robiť zlo a krivdu starostovi, tak si to pokojne ľudia dovolia robiť hocikomu. To nemôže robiť slušný verejný činiteľ, ale ani slušné médiá.

Právo na kritiku má každý, ale otázky a kritika sa nemajú zneužívať a znehodnocovať šírením účelových klamstiev a ohovárania.

Nemienim sa nechať zatiahnuť pánom Machom do nekonečných „prestreliek“, lebo mám záujem pracovať pre obec a nie venovať svoj čas už neviemkoľkému vysvetľovaniu mnohých faktov. Všetky som vysvetlil verejne na obecných zastupiteľstvách aj osobne poslancom, podobne audítor a ďalší ekonomickí odborníci na príslušných komisiách a OZ. Plne som si tým obhájil svoj postup. To, čo sa podpísalo a muselo zaplatiť ako reziduá predchádzajúceho starostu žiaľ neovplyvním. Netvrdím tým, že to boli zlé veci a projekty, akurát sa museli platiť už za môjho „starostovania“ a z rozpočtu roku 2011. Na moje argumenty už nenašiel p. Macho žiadne odpovede. Ale neprekáža mu to, aby stále naďalej šíril tie isté fámy či nepravdy. Pozvanie do relácie som žiaľ nemohol prijať z dôvodu termínov pracovného kalendára, ale vonkoncom sa tomu nebránim. Očakávam však normálne naplánovanie takéhoto termínu a nie termín takpovediac z večera do rána, ako to bolo naposledy. A ohľadom referenda za moje odvolanie. Plne rešpektujem a vážim si názor nielen podpísaných 1105 občanov Šoporne, ale všetkých obyvateľov. Rovnako rešpektujem a dodržiavam aj zákon. To, či bude alebo nebude referendum ako starosta neovplyvním. Buď sú splnené podmienky na jeho vyhlásenie alebo nie sú. A to nezávisí odo mňa. Nemôžem však postupovať tak, ako si niekto „chce“ vykladať zákon alebo ako ho chce obchádzať, ako požaduje, aby večer o 20.30 hod. bola otvorená podateľňa obecného úradu a ako chce za každú cenu utajiť to, či má alebo nemá podpisové hárky podpísané podľa zákona a či boli zozbierané v súlade so zákonom. Keď boli voľby hlavného kontrolóra obce, na otváranie obálok s prihláškami kandidátov som kreoval komisiu, kde boli zastúpení poslanci OZ nominovaní za rôzne strany, hoci mi žiaden zákon tak neukladal. Som za transparentné konanie a postupy. Viac k tomu nemám čo dodať. Pracovné povinnosti mi nedovoľujú sledovať všetky blogy, reportáže, relácie, diskusie atď. a nebudem na ne reagovať. Aj z dôvodu, že všetky zasadnutia obecného zhromaždenia sú verejné (na rozdiel od minulého obdobia).

Vážení, nemusíte so mnou súhlasiť, ale každopádne ďakujem, že ste si to prečítali a súčasne si uvedomili právo prezumpcie neviny. Ja nie som obvinený a nebudem obhajovať niečo, čo som neurobil. A preto naďalej budem čestne a zodpovedne vykonávať funkciu starostu obce a súčasne šíriť medzi ľuďmi pravdu, srdečnosť a porozumenie.

Pozdravujem všetkých, redakciu, prispievateľov a ostatných čitateľov.

Mgr. Milan Vlček, starosta obce Šoporňa


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 18-01-2012 13:53:05
http://www.sme.sk/c/6221013/obecne-noviny-politici-zamykaju.html
pre starostu | 18-01-2012 13:51:47
tak slohovú prácu ste opísal aj na oficiálnu stránku Šoporne hambite sa, spustite tam aj diskusiu ved to je stránka obecná a nie vaša súkromná
aspoň vieme, čo ho motivuje..., snáď si nesľúbil helikoptéru :-) | 13-01-2012 23:52:31
škoda, že v zostrihu nie sú tie veľavravné starostove slová, ktoré sú tu: http://www.rtvkrea.sk/video/player/index.php?id=2616#/0 -31:50 - 31:40

"Plním si tie sľuby, ktoré som si sľúbil"
pre starostu | 13-01-2012 22:50:12
http://www.stv.sk/online/archiv/spravy-stv#2001
dženifer | 13-01-2012 21:09:56
už len to že zrušil tu diskusiu na obecnej stránke o niečom hovorí...... doteraz to fungovalo bez problémov- nový starosta asi chce nastolit nový režim alebo čo. Čo čakal že tým že zruší diskusiu niečo utají alebo čo??
Marián | 13-01-2012 14:59:20
Písal som to v čase, keď ešte diskusia fungovala. Napísal som, podpísal som sa a odoslal z môjho mailu. Boli to začiatky týchto problémov, v jeho prvom liste na stránke soporna.sk. Daný problém nie je za posledné dva, či tri dni. Ale bo sa Vám zdá že je?
Inak, nespájaj celý článok v jeden. Časť je o príspevku v soporna.sk, časť na vyjadrenie sa k článku pisateľa na odstúpenie a časť článku je môj názor na sklonenie hlavy... Treba čítať všetko! Nie jen to, komu čo vyhovuje. Dúfam, že sme sa porozumeli.
EvaK | 13-01-2012 14:56:02
pre Dušan | 13-01-2012 13:41:18
nikde som nenapisala ani to netvrdim, ze su zodpovedni za stranku poslanci OZ. treba citat poriadne. Maximalne sa tak poslanci mohli zaujimat, ako je v organizacnej strukture obce, resp. v pracovnom poriadku obce zakotvena zodpovednost za iste kroky. OcU nema pravnu subjektivitu. to by tam rovnako mohlo byt napisane, ze za obsah stranky zodpoveda autobusova zastavka.

pre pre EvaK | 13-01-2012 11:45:43
asi si ma s niekym pletiete. nikdy som v soporni nebyvala a dufam, ze ani nebudem. tym padom nemozem byt poslankynou OZ a za stav veci nenesiem zodpovednost :)
pre marian | 13-01-2012 14:48:32
a kam si písal?? ked na stránke soporna, už bola odstránená diskusia vôbec, už tam ani kolonka diskusia neni, takže písať na lampáren, a čo ste tak cakali od takého človeka bez chrbtovej kosti???
cudzinec | 13-01-2012 13:53:03
Dal by sa u vás natočiť další diel Slnko seno starosta a tí druhí.
Marián | 13-01-2012 13:52:48
p. starostovi som už na soporna.sk napísal, že na úvodnú stránku obce oznam takéhoto charakteru nepatrí. Je to úvodná stránka obce Šoporňa, nie jeho osobná stránka! Ale ľudia, čo vlastne od neho čakáme? Jeden pisateľ už spomenul, že ak má vôbec ešte nejakú česť, nech odstúpi. Radšej skloniť hlavu a priznať si všetky prešľapy v starostovaní, ako sa úplne strápniť nie len pred celou obcou, ale aj mimo nej. Ale p. Vlček nemá asi chrbtovú kosť!
Dušan | 13-01-2012 13:41:18
za vzniknutú situáciu je zodpovedny ten, čo sedí doma za zatiahnutými záclonami a caká ze to vsetko prejde, a už len ritolízač môže napísať že za stránku obce sú zodpovední poslanci, ked nevie o čom hovori. Už sa vám minuli náboje?? neni čím obhajovať čo?? dalsí líbesbríf na stránke obci soporna, no na grc.
pre EvaK | 13-01-2012 11:45:43
Už ťa netrápi starosta,ale zodpovednosť za stránky ou? Za vzniknutú situáciu ste zodpovední všetci od starostu až po teba pani poslankyňa,ste hambou vašej obce.
EvaK | 13-01-2012 10:59:48
mozno ste spravne nepochopili moj prispevok. Tazisko bolo v poslednej vete. Obci vyplyvaju zakonne povinnosti zverejnovat ucite informacie prostrednictvom internetu. Kedze som ich nenasla /nemala som na mysli flejmy tipu vasich odpovedi na moj prispevok, ale napr. dalsie fa z r. 2011/ pytam sa, ako bude za to postihnuty ob. urad, ktory nesie zodpovednost podla oznamenia na stranke obce.
pre EvaK | 13-01-2012 10:41:50
to nie je pokec,čo si sa pomýlila?
anonym | 13-01-2012 10:10:32
konečne si bola na sopornianskej stránke...super, prilož to na maxi zoznam postrehov, ktoré zbieraš, raz sa ti to zíde :-)
EvaK | 13-01-2012 09:56:56
Sledujem to, co sa tu o Soporni riesi od sameho zaciatku. Navstivila som oficialnu stranku obce, kde som sa z danej nastolenej problematiky nedozvedela nic, okrem stanoviska starostu na uvodnej strane, ktore bolo zverejnene aj na SOL. Avsak zaujala ma jedna vec. Mala poznamka uplne dolu vlavo: za obsah zodpoveda OcU Soporna. Pokial mam vedomosti, OcU nema pravnu subjektivitu, je to iba budova, a jednotlivi zamestnanci OcU vykonavaju cinnosti na zaklade uloh, ktore im prideli bud statutar - starosta, alebo OZ prostrednictvom svojich uzneseni. Takze kto nesie zodpovednost za to, co je uverejnene na www.soporna.sk?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-01-2012 22:26:29
Erika Ščípová | 12-01-2012 18:18:23 | - v podstate niet za co. Ale potesi :-)

Pani Scipova, obcania mesta Sered i poslanci MsZ v nasom meste maju tuto moznost uz 4 roky. Uz styri roky na SOL funguje uplne prirodzena moznost slobodne vyjadrit svoj nazor na veci verejne - povazujem to za normalne a standardne v demokratickej a slobodnej spolocnosti v ktorej zijeme.
Sama ste na vlastnej kozi mohli vyskusat system fungovania novin - korektna registracia, verifikacia osoby cez telefon uvedeny v registracnom formulari a nulova cenzura. Toto iste potvrdite.
Pre objektivitu doplnim, ze presne rovnaku moznost ma aj pan starosta a ostatni poslanci OZ a to nielen vo Vasej obci. Uz minimalne rok je na SOL urobena rubrika pre kazdu obec, ktora ma zaujem propagovat svoje akcie, skoly, materske skoly, neziskovky ci zaujmove zdruzenia.

Ano, noviny boli, su a navzdy aj budu ine, ako obecne ci mestske weby. A bolo by na skodu, keby sa stranky obci chceli podobat na noviny a samozrejme ze aj opacne. Totizto web obce ma plnit uplne inu funkciu ako noviny.

SOL je mediom regionalnym a ponuka moznost previazania po stranke cepania informacii aj na obecne a mestske oficialne weby. Tym je mozne dosiahut ovela vacsi zaujem obcanov o veci verejne ako iba klasickou oficialnou strankou. A o to predsa ide volenym funkcionarom, nie?
Alena | 12-01-2012 21:09:02
Dňa 9.1.2012 som v príspevku upozornila na nezverejnenie zápisnice zo dňa 12.12.2011, k dnešnému dňu na web.stránke ešte nie je - to je tá informovanosť a "transparentné konanie a postupy"? Tiež zmluvy a objednávky sú bez zmien, nastala však "veľká zmena" - z uverejnených faktúr zostali len dve strany (prečo sa stiahli aj tie čo tam boli?). Na vyjadrenie zo strany Obecného úradu v Šoporni budem čakať zbytočne, nemám šancu...ďakujem.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-01-2012 18:50:40
pre dôchodcu: nemôže sa v obci spať, keď bývalé zastupiteľstvo zanechalo rezervu asi 6 milionov korún, ktoré mali byť použité na výstavbu čističky odpadových vôd, čo je v súčasnosti najzávažnejší problém , ktorý v Šoporni hrozí, ak by sa niečo stalo so súčasnou čističkou.Bohužial, napriek tomu niektorí občania kludne napíšu, že nič sa v obci nerobilo. Aj v domácnosti najprv musíme zabezpečiť teplo, svetlo, vodu a až potom ked nám zostane tak ideme na výlet nie?? obec je to isté,len vo veľkom a nie vždy tá "rodina " má rovnaké predstavy čo je pre obec dôležité.Bývalý starosta to vedel, aj poslanci, inak by nebolo tolko penazí na účte, samozrejme netýka sa to už dnešku. Ale to zase sa vrátime k súčasnému starostovi , tam treba smerovať otázky, kde použil všetky peniaze,o ktorých vo väčšine pripadov sám rozhodol.
dôchodca | 12-01-2012 18:22:49
Erike to ozaj predtým fungovalo??? Však tu vypisujú,že sa v obci spalo a nič nerobilo. Asi nežili v dedine.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-01-2012 18:18:23
aby som nezabudla, dakujem súkromným internetovým novinám, p. redaktorovi Majkovi, za to, že nám dal možnosť zverejniť náš problém a informovať tak širokú verejnosť o situácii v Šoporni, aj ked niet sa čím chváliť.
Túto možnosť sme mali mať na našej internetovej stránke obce Šoporna, čo fungovalo, až do nástupu p. starostu Vlčeka. Za krátky čas, zakázal uverejňovať akékoľvek požiadavky a postrehy občanov, takže Šoporňania nemajú žiadnu možnosť sa vyjadriť k situácii v obci, ba ani len upozorniť na problém ktorý sa týka životného prostredia, dopravy, čohokoľvek na čo sme boli zvyknutý.Vždy boli tieto informácie diskutované na obecných zastupiteľstvách. Nehovorim už o možnosti niečo zverejniť v Šopornianských novinách. Aj toto je predstava spolupráce, komunikácie podľa vzoru p. starostu.
Registrovaný Miroslav Baran, poslanec OZ v Šoporni Miroslav Baran, poslanec OZ v Šoporni | 12-01-2012 17:44:09
Pozdravujem všetkých občanov Šoporne "aj slušnýcch a neslušných". Som poslancom našej obce a nedá mi aby som nezareagoval, lebo všetko sa začína strhávať k tomu, že to budí dojem boja jedného poslanca a starostu. Verejne vyhlasujem, že nielen ja, ale väčšina poslancov sme za tými článkami, čo p.Macho zverejňuje a plne si stojíme za zverejnenými faktami. Preto aj ja všetkých pozývam na najbližšie zastupiteľstvo, aby ste mali dôkaz o tom, čo starosta robí. My sa nespustíme k tomu, ako starosta verejne útočil na každého poslanca, čo nesúhlasí s jeho činnosťou na rozdiel od neho. Preto nebudem reagovať na osobné útoka a invektívy, ale budem vystupovať iba k veci, slušne a tak ako som sľúbil v poslaneckom sľube, budem bojovať za obec a teba za občanov Šoporne.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-01-2012 17:23:36
som poslankyňa obecného zastupiteľstva v Šoporni a pod vlastným menom budem reagovať a zapájať sa do debaty o situácii v našej obci.Stanovisko , ktoré uverejnil pán starosta je skutočne o ňom. Ani som nič iné nečakala, je pre nás dosť dobre čitateľný, po roku stretávania sa na obecných zastupiteľstvách, schválne nemôžem napísať spolupráce. Ak toto čo napísal, vysvetlí občanom jeho konanie, tak potom musím konštatovať, že nám stačí veľmi málo. Ale myslím, že nastal koniec týmto hrám na mačku a myš, je koniec plodných básnických výjavov, to možno uspokojí tretiakov základnej školy, ale nie nás, poslancov, ktorí do vecí vidíme a tiež budeme tvrdo obhajovať záujmy občanov Šoporne!! Nebudem sa už vyjadrovať, k jeho tvrdeniam o nenávisti, zákernostiach , o slušnosti či neslušnosti ľudí, Šoporňania vedia oddeliť zrno od pliev, o tom som presvedčená.Citujem jeho slová "Ak sa dovolí a podporí robiť zlo a krivdu starostovi, tak si to pokojne ľudia dovolia robiť hocikomu. To nemôže robiť slušný verejný činiteľ, ale ani slušné médiá." prečítajte si túto stať niekoľko krát , a uvedomte si obsah slov. Čo vám pan starosta vo svojom liste odkazuje.
Vyzývam všetkých občanov, aby sa zúčastnili najbližšieho obecného zastupiteľstva, ktoré bude verejne vyhlásené, malo by sa konať 23. januára, žiadne odkazy,urážky, obvinenia vám neotvoria tak oči, ako priama účasť, aby ste si sami utvorili vlastný názor na dianie v našej dedine. Dokonca v tomto liste uviedol závažné klamstvo, ktoré ja osobne na zastupiteľstve vysvetlím. Takže do skorého videnia Šoporňania a všetci tí, ktorí veríte v spravodlivosť.
domov | 12-01-2012 00:59:54
P. starosta. Vo funkcii ste už vyše roka.Mal ste dosť času daťvypracovať projekty, na ktoré by mohla obec získať finančné prostriedky z fondov Európskej únie.Stará škôlka už mohla byť opravená,mohla slúžiť občanom.Nemuseli sme platiť nájom za klub dôchodcov súkromníkom.Mohla sa využiť ako OcÚ s bezbariérovým prístupom.Za rok vášho bačovania sa ešte viac rozkradla, schátrala.Alebo je v tom zámer? Táto budova tu je už sto rokov.Prežila dve svetové vojny, krízu, okupáciu.Keby vám na dedine záležalo, tak by ste urobil niečo preto, aby sa zachovalo dedičstvo našich dedov a pradedov.Pri opravách ste mohli zamestnať našich občanov, ktorí prišli o prácu.Chybou je,že ste zablokoval diskusiu na našich stránkach.Nie každý má možnosť prísť na OZ.Tam ste sa mohol dočítať, čo ľudí trápi, čo by zlepšili. Teraz ste si naštrbil povesť, ľudia vám už nebudú veriť a získať si ich bude veľmi, veľmi ťažké. Prajem pekný večer.
Dana | 12-01-2012 00:24:02
Čo k tomu dodať.Starosta porušuje zákon o obecnom zriadení, lebo nezvoláva zastupiteľstvo načas a dostatočne o ňom občanov neinformuje, odmieta poskytovať poslancom informácie, nespolupracuje s nimi, znemožňuje im sledovať dianie v obci a nedodržiava zákon o povinnom zverejňovaní zmlúv a faktúr.
Seeker | 11-01-2012 22:56:02
Pekná komunistická slohová práca !!! Ale vyjadrenie k téme sa asi stratilo! Ani cigáň v Kauflande sa neprizná, že ukradol cukríky, bol by hlupák...... Hawk
jakub | 11-01-2012 22:47:14
Ci to nebude aj v tom ze starosta je nezavisly a zlozenie zastupitelstva je 6x SMER 3xSNS 1xHZDS a len jedna nezavisla.
Ivan | 11-01-2012 22:45:53
neberie sa ohľad na rešpekt verejného činiteľa, proste na nič - to čo tým starosta myslel?? Aký rešpekt?? kde on žije ?? v hlbokom socializme, či v ruskom gulagu?? verejný činitel sa musí ZODPOVEDAT OBCANOM, RESPEKTOVAT ICH NAZOR A ODPOVEDAT NA ICH DOTAZY, a nie klamat do očí pred 400 ludmi, ako s tým autom, že nevie kde je. TOTO JE RESPEKT??? OBCANOV??
Marián | 11-01-2012 22:28:00
Pre Jozefa - neťahajme starú záležitosť, bolo by to pre p. Vlčeka dosť trápne a osobné. Táto téma sem nepatrí.
Marián | 11-01-2012 22:16:45
Strašne, ale strašne som sa mýlil, keď som napísal pre p. Majka, že na mail od p. starostu "môžeš čakať". Ale keď som prečítal stanovisko Pána nášho, opravujem: nášho pána starostu, nazdávam sa že buď to nepochopil k čomu sa má vyjadriť, alebo ja som nepochopil čo tým chcel vyjadriť. Alebo to písala koalícia "plus traja" podnikatelia zo šoporne? Pre mňa-za mňa, nech je Vlček odkiaľ chce, len /bez urážky/ nech nie je vlčí. Inak, slohovú prácu zvládol na jedničku keď si spomeniem na to, že pred pár rokmi ako učiteľ ZŠ nevedel ako sa "volá" slepecké písmo. Som len zvedavý, ako dopadne obhajoba záverečnej práce.
Ivan | 11-01-2012 22:07:10
a fakt , to čo predvádza starosta svojim konaním strapnuje celú dedinu po celom okrese, a ked niekto povie, že dáva informácie pravdivé a obháji svoje konanie, tak asi na volačom fičíte. apropo a akú hanbu spravil v šali??
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-01-2012 22:05:48
hh od macha | 11-01-2012 21:36:03 |, spametajte sa | 11-01-2012 21:40:22 |, pre emiliu | 11-01-2012 21:45:39 |, pre spravu dna 11-01-2012 21:42:50 | 11-01-2012 21:50:45 | a tiez pre emiliu | 11-01-2012 21:57:48 | - v slusnej spolocnosti sa nosi jeden nick a pod nim vela prispevkov, ked uz niet odvahy na vlastne meno. Skuste sa prisposobit, diskusia ziska na urovni a kazdy bude mat rovnake sance.
ivan | 11-01-2012 22:04:25
za to ,čo starosta rozhajdákal peniaze mohli byť 2 ihriska, a to čo čo vlastne napísal:??? slohovú prácu?? štvrtácku?? ved to je trapne, cele jeho vyjadrenie, nič len prázdne zvásty, tak ako na zastupitelstvách, ešte že tam tí ludia čo chodia, vidia čo pán starosta robí a ako koná a nie vy, čo si ho tu obhajujete a nevidíte si na koniec nosa. Najvačšie zlo aké kedy bolo v Šoporni.!!
Pridať komentár
Jozef | 11-01-2012 22:02:45
Keby len mal hanbu len v Šoporni a v Seredi, no on ju má aj u nás v Šali.
pre starostu | 11-01-2012 22:02:33
Pán starosta koľkokrát ste sa zúčastnil stretnutia starostov, kde si starostovia vymieňajú názory, postrehy, skúsenosti. Vy ste vo funkcii prvý rok a chováte sa ako keby ste už aspoň 10, nepotrebujete žiadne poučenie ved vy ste štatutár
Emília Majerčíková | 11-01-2012 22:01:33
Reagujem na príspevok na mňa. Ja na rozdiel od Vás sa zverejním. Ja sa neskrývam. Ja na starostovskej stoličke nesedím preto, lebo sa na to necítim. Ja som pána starostu volila a nechcem sa za to hambiť, že som mu svoj hlas dala. Nepáči sa mi jeho postoj k celej tejto situácii, nakoľko sa konkrétne k ničomu nevyjadruje a nevyvracia tvrdenia s konkrétnymi dôkazmi.Ja ho nešpiním, len reagujem na jeho správanie na zastupiteľstvách a hlavne na posledné zastupiteľstvo, z ktorého podľa mňa zbabelo ušiel. Ak chce niekto na môj komentár reagovať nech sa predstaví a môžeme o tom aj osobne diskutovať.
pre emiliu | 11-01-2012 21:57:48
vsetci ostatni stranici vieme co sa siri po soporni co pocuvame ake ohlasy na pana starostu a podobne. takze vieme preco to robia ludia co su proti nemu
pre emiliu | 11-01-2012 21:55:33
a hlavne p. Emilia nepísala nič o tom, že starosta nie je zo Šoporne
pre starostu | 11-01-2012 21:52:29
Pán starosta.Bolo vám to treba, zablokovať diskusiu na našej stránke? Takto máte hanbu ešte aj v Seredi.
pre emíliu | 11-01-2012 21:51:46
pani Emília sa predstavila, prečo si sa nepredstavil aj ty?
pre spravu dna 11-01-2012 21:42:50 | 11-01-2012 21:50:45
ako clovek zo soporne mozem jednoznacne povedat ze kazdy co kandidoval nezhanal podpisy sam vyuzival na to prostriedky svojich znamych rodinu ci kamaratov a pod. cize to ze tu budete pisat o tom ako pan vlcek zhanal hlasy to uz mate jedno hlavne sa zamyslite ako zhanali hlasy aj iny a cez koho ste dali hlas vy resp. podpis. tak ludia spametajte sa.. ide tu o jednu velku blamas na starostu od dakych ludi ktorym tu nesedi.
pre emiliu | 11-01-2012 21:45:39
pani emilia ak ste taka mudra preco nesedite prave " vy " namiesto starostu? Podla vsetkeho " vy " vydite do vsetkeho ako som cital Vas prispevok, proste sa Vam nepaci ze p. Vlcek neni rodak zo Soporne a to Vam nehra do kariet vsetkym. Vidiet ako nasilu ste vsetci proti nemu.
pre starostu | 11-01-2012 21:42:50
Kakarka a Salant to sa starosta nehanbí takých ľudí poslať s petíciou ved to je na posmech a cez den predsa majú pracovať v dedine a nie chodiť po ľuďoch
aaaa | 11-01-2012 21:41:50
pán starosta, nie všetci ľudia sú proti vám, nie všetci Vám chcú ublížiť, ale aj Vy sám vytvárate reakcie ľudí, svojím správaním a myslím že toto by ste si mali uvedomiť. Keď prídete niekam a vidíte samých nepriateľov potom sa nečudujte, chce to trocha viac pozitívneho prístupu...Je mi Vás a Vášho videnia sveta úprimne ľúto...Týmto čo som napísal som Vám chcel pomôcť, už zajtra je deň keď z Vás môže byť lepší človek - a nie je to viazané na funkciu starostu.
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 11-01-2012 21:41:01
Pokojne obviňujte ďalej, ja keď niečo napíšem, tak sa neskrývam, ale som na rozdiel od väčšiny registrovaný pod svojim menom.
spametajte sa | 11-01-2012 21:40:22
ludia spametajte sa... tie bludy sa nedaju citat. mnoho ludi ani nic nevie do sucastneho stavu ako to vlastne je a vyzera apise tu bludy na starostu.. vsetko co pisete mate z listov ktore vytvorila daka osoba ktora chce poskodit starostove meno, keby je hocikto starostom a niekto napise take bludy a rozposle po dedine tak necudo tiez by boli vsetci proti nemu. tak prosim vas ludia spametajte sa. pozrite sa. co bolo za minulych starostov a za tohoto. je to teraz lepsie ovela. keby kazdy clovek tu napise svoj nazor a neni ovplivneny inymi bolo by to lepsie.
hh od macha | 11-01-2012 21:36:03
tak to napisal asi p.macho :-D
anonym | 11-01-2012 21:34:34
STV natáčala slušných ľudí /členov petičného výboru/ a ich pobočníkov, veď pobočníci majú asi kontakty v STV ?????.
anonym | 11-01-2012 21:29:08
Z tohoto e-mailu som sa dohromady nič nedozvedel.
jaaa lulu zosoporne | 11-01-2012 21:26:33
pre neviemkoho - trhni si!
pre starostu | 11-01-2012 21:23:42
Aby ste si zachovali aspon "zvysky cti" (ak este nejake su), mali by ste sam odstupit.
aaaa | 11-01-2012 21:19:21
celý text je jasným dôkazom, že starosta nezvláda svoju funkciu, je emocionálne rozháraný a v takomto stave by mal aj sám zvážiť či je schopný vykonávať funkciu starostu - my odpoveď vieme - nie je schopný, 1105 podpisov je skoro polovica oprávnených voličov, ak aj naďaľej chce zotrvať diagnózu si doplňte sami.
Emília Majerčíková | 11-01-2012 20:47:15
Vážený pán starosta, musela som sa nad Vašim článkom zase iba zasmiať. Zase ste napísal omáčku, ale nič k veci, žiadne vysvetlenie, ale to je Váš postoj. Chodím na zastupiteľstvá, ale vy ani tam neodpovedáte na žiadne konkrétne otázky. Na poslednom zastupiteľstve ste predložili rozpočet, ale to nebol rozpočet podľa zákona, neobsahoval textovú časť. Predložili ste mačku vo vreci. A keď Vám ho poslanci neschválili, tak ste sa postavili, povedali ste si svoje bla,bla,bla, buchli ste s dvermi a odišli. Urazili ste sa ako malé dieťa,ktoré nedostane svoju hračku, buchne s dvermi a odíde.To slušný človek nerobí.Nechali ste tam občanov a poslancov a odišli ste bez vysvetlenia. Občania mali veľa otázok na Vás, ale žiaľ, nemal im kto odpovedať. Tak mi vysvetlite, ako a kde chcete potom komunikovať s občanmi a poslancami, tak ako to stále prezentujete. Chcem sa spýtať, prečo nebolo zvolané na 9.1.2012 obecné zastupiteľstvo, tak ako ste to sľúbili na poslednom zastupiteľstve. Verím, že mi odpoviete, lebo na zastupiteľstvách som Vám položila konkrétne otázky, ale konkrétne ste mi na ne neodpovedali.
Sopornan | 11-01-2012 20:44:38
Co dnes poobede cmuchala STV v Soporni ? Natacala nejaku reportaz ?
sopornan | 11-01-2012 20:43:20
a co tak napisat volaco k veci???slohy pisem doma so synom,ale ten ma 8 rokov.si podvodnik a dobre to vies.btw.kedy posles tych 1000 eur futbalistom? ci aj na to treba nejaky clanok ci apel???
pre:jaaa lulu zosoporne | 11-01-2012 20:40:54
P.vlčia, primitívne meno. Prosím zmeňte ho, lebo mám pocit, že tu prispieva žiak prvého stupňa pomocnej školy.
pre starostu | 11-01-2012 20:33:42
,,Zastupiteľstvo a starosta majú rovnoprávne postavenie zo zákona o obecnom zriadení, svoje zákonné povinnosti i práva, čo tvorí základ miestnej samosprávy."Tak prečo s poslancami nespolupracujete a nepoviete na čo ste minuli naše peniaze.Skúste nám o tom napísať a nie iba bla,bla, bla o ničom.Fakty! Fakty! To občanov zaujíma.
zuzka | 11-01-2012 20:32:35
ďakujeme Pán starosta, ste úžasný slovenčinár, zo slohov ste asi mali vždy jednotky...krásna slohová práca
jaaa lulu zosoporne | 11-01-2012 20:27:08
Správne! Držte sa a nedajte sa!
pre starostu | 11-01-2012 20:01:29
pán starosta potravinová pomoc sa zasa rozbehla kedy bude v Šoporni?
anonym | 11-01-2012 19:56:14
veď to napísal ďalšiu slohovú prácu, žiadne fakty, iba omáčka, on je iba pravda, zákon a láska.
pre starostu | 11-01-2012 19:38:59
škoda že ohľad na rodinu neberiete ani vy sám nakoľko ste do tohoto zatiahli aj svoju maloletú dcéru ktorá aj s Vašou manželkou naháňala ludí čo chodili s petíciou, a nemali ste problém aby o deviatej večer sedela na verejnom zhromaždení....
Majo | 11-01-2012 18:49:33
no ved povedal "Vážení, nemusíte so mnou súhlasiť, ale každopádne ďakujem, že ste si to prečítali a súčasne si uvedomili právo prezumpcie neviny. Ja nie som obvinený a nebudem obhajovať niečo, čo som neurobil. A preto naďalej budem čestne a zodpovedne vykonávať funkciu starostu obce a súčasne šíriť medzi ľuďmi pravdu, srdečnosť a porozumenie." takze sa vyjadrovat nebude má nato právo čo už ....
sused | 11-01-2012 18:44:09
Pán starosta len tak dalej.Tej špiny je tam ešte vela.
anonym | 11-01-2012 18:29:47
vsak tam sa hadam vobec nevyjadril k teme! vsetko len omacky omacky omacky a k teme? nic!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign