Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva - ZÁKAZ POUŽÍVANIA PITNEJ VODY, KTORÁ NIE JE ZDRAVOTNE BEZPEČNÁ !

Miloš MajkoDátum23. 07. 2013 15:24:31TémaKvalita pitnej vody
200 Foto:(C)Ivan Rybanič, Takéto svinstvo pijeme...

Dnes o 11:04  som e-mailom kontaktoval vedenie  Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Galante:

Dobry den,

uz druhy den vo verejnom vodovode v meste Sered tecie voda, ktora uz na pohlad pojem „voda pitna“ nepripomina. Ziadam Vas ako veducu prislusneho Regionalneho uradu verejneho zdravotnictva o bezodkladne poskytnutie informacie, ci voda tecuza z verejného vodovodu v Seredi je preukazatelne povazovana za pitnu a o predlozenie vysledkov rozborov tejto vody zo vcerajsieho a dnesneho dna.

Oznamujem Vam, ze Vase stanovisko bude vo verejnom zaujme publikovane v mediach.

S uctou

Milos Majko, Trnavska 53, 926 01 Sered

Kontakt: 0907 277 777

 

Následne o 15:14 sme do e-mailovej pošty dostali odpoveď  Regionalneho úradu verejneho zdravotníctva v nasledovnom znení:

Dobrý deň.

Stanovisko k problému s kvalitou pitnej vody vo verejnom vodovode v Seredi.

1.1. Zástupca ZsVS dňa 22. 07. 2013 oznámil, že z technických dôvodov v meste Sereď tečie vo verejnom vodovode zakalená voda a robia príslušné opatrenia.

2.2. Pracovník RÚVZ ihneď komunikoval zo zástupcom ZsVS – vedúcim strediska v Seredi a vedúcim VTÚ OZ Galanta, bolo dohodnuté nasledovné: prevádzkovateľ zabezpečí odber a rozbor vzoriek vody z verejného vodovodu na minimálny rozbor, po vykonaných opatreniach sa odbery vzoriek vôd zopakujú a do doby ustálenia kvality vody v systéme prevádzkovateľ zabezpečí náhradnú dodávku pitnej vody cisternami .

3.3. Dnes 23. 07. 2013 bola zmapovaná kvalita vody vo verejnom vodovode v Seredi pracovníkmi RÚVZ, nakoľko zo 6 vzoriek 3 vzorky na základe predbežných výsledkov vykazovali zmeny vlastností vody vnímateľné zmyslami, uskutočnilo sa jednanie s vedúcim OZ a na základe predbežných výsledkov bolo prevádzkovateľovi uložené opatrenie - zakazuje sa používanie pitnej vody, ktorá nie je zdravotne bezpečná anespĺňa limity ukazovateľovkvality pitnej vody podľa nariadenia vlády SR č. 354/2006 Z. z. v ukazovateľoch kvality – farba, zákalna pitné účely až do doby odstránenia nedostatkov a preukázania splnenia požiadaviek na odstránenie zistených nedostatkov.

Požiadavky na odstránenie zistených nedostatkov:

1.vykonať účinné opatrenia na zabezpečenie kvality pitnej vody vo verejnom vodovode Sereď v súlade s nariadením vlády SR č. 354 /2006 Z. z.;

2.účinnosť vykonaných opatrení overiť laboratórnym rozborom vzoriek pitnej vody a preukázať, že kvalita vody vo verejnom vodovode spĺňa požiadavky nariadenia vlády SR č. 354/2006 Z. z. a výsledky analýz predložiť na RÚVZ;

3.do doby preukázania, že voda vo verejnom vodovode po vykonaných opatreniach spĺňa požiadavky na vodu pitnú, prijať opatrenia na zabezpečenie zásobovania mesta Sereď pitnou vodu;

4. informovať obyvateľov v mieste obvyklým spôsobom o zákaze používania vody vo verejnom vodovode na pitné účely a o prijatých opatreniach na zabezpečenie zásobovania pitnou vodou, do doby splnenia požiadavky uvedenej v bode č. 2. a vodu z verejného vodovodu používať na iné ako pitné účely.

 

Na jednaní prevádzkovateľ preukázal, že zabezpečil dňom 22. 07. 2013 náhradné zásobovanie obyvateľov mesta Sereď cisternou

S pozdravom
MUDr. Šuleková
regionálna hygienička

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 26-07-2013 16:30:58
Do seredských reštaurácií už dlhšiu dobu zásadne nechodím-je to odvedy ked mi priateľka porozprávala o hygiene týchto reštaurácií-ale,čo ma trápi,je stravovanie detí v družinách....
kuchyňa | 26-07-2013 15:52:03
mna by zaujimalo ako to riešia kuchyne v reštauráciach. To si natankuju z cisterny do umytých kýblov alebo čo... alebo nebodaj varia z balených fliaš? napr. taká AB Pizzeria... či vtedy sa nevarí, keď je zákaz... či jak je to neviete?
OBČAN | 24-07-2013 22:47:19
Presne tak, treba hromadne prestať platiť a požadovať vrátenie peňazí. Rovnako zainteresovať nezávislých pozorovateľov a zistiť, čo všetko môže takáto voda človeku spôsobiť a požadovať najvyššie sankcie a vrátenie peňazí odberateľom.Lebo v tomto štáte budeme o chvíľu platiť aj za vzduch, ktorý dýchame...a na ten by sa RTV mala tiež pozrieť, hlavne akým spôsobom sú vykonávané emisné skúšky firmy Machtrade Dolná streda,pretože nie sú určite vykonávané objektívne a mesto by malo tvrdšie prihliadať na dodržiavanie výmeny filtrov na komínoch. Niekedy sme tu mali Niklovku, ale tá aspoň prispievala deťom na školy v prírode a dnes? Zisky z likvidácií batérii, v ktorých je firma Machtrade vďaka zainteresovaným politikom monopolom na Slovensku, putujú do vrecák jedincov.A výsledok sadostaví po rokoch, keď tu zvýšené percento ľudí umiera na rakovinu.
evka | 24-07-2013 22:24:26
aj ked my ju zakalenu nemame
evka | 24-07-2013 22:21:06
mna by viac zaujimalo ze dokedy budeme pit vodu z cisterny ... tyzden? dva? rok?
marek | 24-07-2013 21:29:23
paniku nikto robit nechce ale ja vobec nie som kludny ze analyzu robil dodavatel ZVS. To ze priznala ze voda nie je pitna na zaklade zmyslovych vnemov, to musela, lebo to kazdy vidi a citi. To ze by bola biologicky a toxikologicky zavadna priznat nemusi lebo to si nikto z nas neoveri. Je to hnoj
re:gulak | 24-07-2013 19:06:27
koho zaujima nestle, kde je v SR ta zazracna voda bez spiny,chemikalii a pesticidov v Seredi to asi nebude
Pre Darcy | 24-07-2013 18:35:21
Neviem, ci niektori nevidia, nepocuju alebo co...Uz to hovorili asi milion krat...Ta voda nebola nicim kontaminovana, mala zmenene len pozorovatelne vlastnosti ako zakal..Takze keby sa z nej napijete, maximalne sa asi len po...;)netreba robit zas paniku..
etc... | 24-07-2013 18:23:41
mesto sered ako akcionar zvs-podielnik by malo zabezpecit aby v obdobi kedy je voda zavadna mali obyvatelia tuto vodu zadarmo nie platit za vodne aj stocne.to si mozeme brat aj vodu z Vahu alebo studni.dalej zvs porusuje zmluvy o dodavke pitnej vody v kt. sa zavazuje dodavat vodu v prislus. kvalite.tato nasa seredska voda nesplna poziadavky na pitnu nie len teraz ale casto aj v minulych obdobiach-z vodovodu tecie zafarbena pachnuca tekutina.ten kto ma moznost porovnat vodu priamo z vodovodu a vodu kt.tecie cez nejaky lacny filter mi urcite da za pravdu. za nekvalitnu vodu ODMIETAME PLATIT--- a cuduj sa svete doma na stole faktura od ZVS ,PANI POSLANCI A STATUTARI MESTA tak ako to bude s platenim za doslova sr**kovu vodu? urobite pre obcanov nieco?
Robo Horvath :( | 24-07-2013 17:54:53
Treba hromadne prestat platit za vodu. Nastalo porusenie zmluvy o dodavke pitnej vody. Dlhorocne nas vodarne ignoruju a za tento kal od nas uctuju nehorazne peniaze pricom pravdepodobne ohrozuju nase zdravie a stale chcu viac a viac aby sme platili. Konecne uz treba povedat dost a trvat na zniženi ceny.
Darcy | 24-07-2013 17:44:05
PS: aj sa niekedy dozvieme čím bola voda "kontaminovaná" čo sa to v nej našlo - že čo sme to vlastne mali za "výživu"... ? :D
Darcy | 24-07-2013 17:42:33
p. Majkovi a týmu ľudí, ktorí tento otrasný "prípad" tzv.: špinavej vody dali do pohybu a riešili a stále monitorujú a riešia - veľmi pekne Ďakujeme, viac takých ľudí s rozumom a odvahou na správnych miestach :)
gulak | 24-07-2013 17:25:25
pre:bohaté zdroje-podľa zákona o všeobecnom europskom referende-sa Europska komisia bude zaoberať-protestom združenia-Iniciatíva proti privatizácii hospodárenia s vodou.
Panuje nebezpečenstvo,že dôležité vodné zdroje v Europe a vo svete začnú monopolne ovládať súkromné koncerny.
Podľa predsedu správnej rady koncernu-Nestlé-by korporáciam
mala patriť každá kvapka vody na Zemi(podľa tejto firmy,by byť zadarmo,len 5 litrov vody na osobu,na den a ostatné by sa malo spoplatnovať sumou,ako platíme za balenú vodu).
Nestlé má ročný zisk-35 miliárd dolárov,len z predaja balenej vody.....
momo | 24-07-2013 17:02:22
poskytovateľ vody sa ospravedlňuje občanom mesta Sereď za vzniknutú situáciu-len taká perlička z pred chvíľou čítaného mimoriadneho oznamu :D....neviem či sa kompetentní vo vodárňach zlakli alebo čo,ale v čepeni som videla čistiť tie ich vodovodné kanály......a dotyční páni čo to robili,nevyzerali tým príliš nadšení že to musia robiť...ale divia sa,že majú havárie a potom vznikajú takéto problémy, keď to čistia možno raz za rok...a pánboh vie,ako sú tie potrubia staré....ale aj tak sa nedozvieme nikdy čistú pravdu....buď bude zahmlievať predstavenstvo mesta-čomu velmi neverím že by toho boli schopní, alebo predstavenstvo vodární...
bohate zdroje? | 24-07-2013 15:47:52
kde su tie zdroje? kto ma z nich prospech? obcania SR to určite nebudu
p.kolega | 24-07-2013 15:15:50
práveže na slovensku máme velmi bohaté zdroje pitnej vody a velmi kvalitnej, problém je v infraštruktúre - potrubia, rozvody, stupačky bytových domov a ....materiál z čoho je toto všetko vyrobené atd.
voda | 24-07-2013 14:55:19
voda z vodovodu na slovensku ma daleko od bezpecnej. v tomto state je bordel, vo vsetkom, nech mi niekto nevtrdi ze cistenie a distribucia vody su z tohto bordelu nejak zazracne vynate. vacsina slovenska je znecistena pesticidami a inymi toxickymi chemikaliami. nevidim ako zazracne by voda mohla tomuto znecisteniu uniknut. rozvody a potrubia su dalsia vec, ci uz verejne alebo v samotnych domoch. proste voda z vodovodu je zla, ale nic s tym nespravime.
tofo | 24-07-2013 12:29:51
takychto Majkov keby bolo v meste 20 tak by bolo po problemoch! Dobra praca!!!
nika | 24-07-2013 12:26:54
a kto vie odkial je voda v cisternach
Denis | 24-07-2013 12:20:31
Nikto nic nevie kde je voda kontaminovana alebo nie niekto tvrdi ze to je cela Sered niekto ze len urcite casti mesta.Podla coho sa mame vlastne riadit a navyse sami lekari odporucaju pit 4 litre tekutin na osobu a mesto dava vodu doslova na pridel..........
seredan | 24-07-2013 11:29:38
vzduch nedichatelni voda nepitan no čo viac možme ešče chcet a kompetentni mlčia zaujimave ale tak sered neni sa čomu čudovat
rozhorcena matka | 24-07-2013 10:45:50
zakaz pouzivania mestskej vody, ale cisternu som v meste nevidela, ako teda mame fungovat obzvlast v tomto pocasi a este s malym dietatom v domacnosti???!!! informovat obcanov o aktualnej situacii by tiez nebolo na skodu!!!
re Filip | 24-07-2013 10:29:21
ťažká otázka,sme totiž v SEREDI!Keď tiekla kalná,špinavá voda,vtedy nám bolo tvrdené že je pitná.A teraz keď RÚVZ vydal stanovisko že voda je nepitná,tak Ti tečie z vodovodu voda nezakalená.Proste - SEREĎ :D
Filip | 24-07-2013 10:23:28
chcem sa spytat ako to vlastne je z tou vodou, lebo u nas na Novomestskej som si nikdy nevsimol zakalenu vodu...plati to teda len pre niektore ulice alebo pre cele mesto? Dik
spina hranata | 24-07-2013 08:59:40
za hranateho spinaveho komunistu je este niekde v SR spinava voda ? neverim to bude provokacia, zidov, zapadu ,imperialistov atd..
lubo | 24-07-2013 08:51:04
Plzeňske pivko sa robí z vody podobnej farby...ale samozrejme nie zavadnej...A inak plzeňské pivko je šmak. :)
pre seredan | 23-07-2013 23:24:52 | 24-07-2013 08:34:34
keby ten pilsner tiekol tak ako hovoríš,tak to by bola bomba :D
seredan | 23-07-2013 23:24:52
ale faktura každemu pride ako kebi tiekol pilsner urguell
momo | 23-07-2013 22:48:33
čepen | 23-07-2013 19:04:45 už včera na obed bola kalná....dnes ráno sa mi zdalo že ten zákal ustúpil...ale bola inak a aj stále je len trochu kalná...
a tomu už hovoria zdravotne závadná?....ked pred pár mesiacmi tiekla doslova hnedá,tak vtedy to bolo v poriadku? a navyše aj oznam v mestskom rozhlase,že havária na potrubí....a čo vedú tie potrubia povedľa ,,hovnocucky" v dolnej strede?
Volby sa blizia | 23-07-2013 22:31:53
Nie, nie nebojim..tento rok sice len VUC ale buduci rok aj miestne volby, pan prednosta, uz ste dohucal..a p.Tomcanyho pochopila uz aj moja rodina ze ho opat volit nebude, ja som v tom aml jasno uz aspon pol roka..po tyhto srackach co nam tecu, resp. moze sa stat, ale po tom postoji ako sa vykaslali na informovanie o situacii a zakon o ochrane zdravia ludu bol opatovne poruseny...
Volby sa blizia | 23-07-2013 22:31:44
Nie, nie nebojim..tento rok sice len VUC ale buduci rok aj miestne volby, pan prednosta, uz ste dohucal..a p.Tomcanyho pochopila uz aj moja rodina ze ho opat volit nebude, ja som v tom aml jasno uz aspon pol roka..po tyhto srackach co nam tecu, resp. moze sa stat, ale po tom postoji ako sa vykaslali na informovanie o situacii a zakon o ochrane zdravia ludu bol opatovne poruseny...
MBPS | 23-07-2013 22:18:07
Kladiem si teoretickú otázku. Nemal problém s vodou (pre obyvateľov mesta viacmenej už bežný jav) aspoň čiastočne odpútať pozornosť občanov od jednania MZ vo veci MBPS.
Tomáš | 23-07-2013 21:20:58
Len aby sa niekto nedopustil trestného činu Všeobecného ohrozenia tým, že nekonal, tak ako mal. Nechať piť túto vodu obyvateľov celého mesta......silný kafe, si zobrať niečo také na triko! Som zvedavý, kto si zoberie tú zodpovednosť na seba!
Martin@ | 23-07-2013 21:15:06
Nič v zlom ale toto považujem za čisto chaotické a nelogické riešenie dlhodobého problému:
1. Asi 36 hodín od začiatku (kedy som prvý raz zaregistroval špinavú vodu), vyhlásili, že voda je závadná - z toho mi vyplýva, že 36 hodín mohli ľudia užívať, piť, variť atď v závadnej vode - kto ponesie zodpovednosť?
2. Už tu bol postreh, že prečo bolo delegované vykonanie skúšok vodárenskej spoločnosti? - objektivita na hovado
3. 1-2x bolo vyhlásených asi 5 miest, kde bude stáť cisterna bez toho, aby bol spravený rozpis a zavesený na webe - vraj o aktuálnej pozícii sa môžete informovať na nejakom telefónnom čísle MsÚ - čo to povie človeku, ktorý príde z práce o 17tej?
4. Kto preplatí škody? - nákup minerálnej vody, čistenie sanity, zničenie napríklad filtračných konvíc a prádla a pod.?
5. Mňa ako občana absolútne nezaujíma vodárenská spoločnosť ja neberiem vodu od nich ale od bytového podniku - je to výhodné lebo bytový podnik ma odkáže na vodárov a vodári na podnik lebo nemám s nimi priamo ja zmluvu - to je VYCHCANÉ!!!
6. Keďže sú k dispozícii AŽ 2 cisterny tuším, tak ma zaujíma, ako sa nejaká babka dostane pešo k nej, ak je to ďaleko od jej bydliska?
7. MAXIMÁLNE nezvládnutá situácia a riešenáúneriešená MAX chaoticky, bez rozmyslu a logistického myslenia.

Ak by niekto KOMPETENTNÝ vedel dať odpovede na tieto otázky - presné a trefné a JEDNOZNAČNÉ budem nesmierne prekvapený.

Vďaka
Vlado | 23-07-2013 20:56:05
Len pre info, to bola reakcia na otázku Miloša Majka, či má vedenie mesta iné priority :-)
Vlado | 23-07-2013 20:54:54
Jasné že má, futbáááááállll, z toho kápne viacej než z vodovodu.
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 23-07-2013 19:33:35
Ako sledujem, samospráva škrípe všade. Sereďanom držím palce a kompetentným aby začali riešiť problémy tých, čo ich volili.
občan Serede | 23-07-2013 19:19:20
Tá dodávka pitnej vody cisternou je pekná vec.Povinnosť pre ZsVS.Ale čo seredčania?Ako májú vedieť kedy a kde bude pristavená?Môj postreh-cisterna stála za naším činžiakom a dlhé minúty tam nikto neprišiel po pitnú vodu.Prečo asi?Lebo o tom pristavení cisterny nevedeli....Čo na to hovoria kompetentní?
čepen | 23-07-2013 19:04:45
v čepeni som kalnú či špinavú vodu nepostrehol. Asi je to záležitost mesta kedže len tam chodí cisterna. Alebo sa to ešte sem nedostalo? ... potom som zvedavý kto mi zaplatí učet za nepitnú vodu pri odpúštaní
Veronika | 23-07-2013 18:55:02
Isty cas u nas isla uz cista, dala som oprat, nakolko bolo rano, este som nevedela ze opatovne tecie takmer bahno, vsetky veci znicene...Byvam v DOlnej Strede...
anonym | 23-07-2013 18:52:42
Hm, pijeme to už roky, ale len teraz je nepitná? Nerozumiem.
Peter | 23-07-2013 17:47:46
Dnes úrad verejného zdravotníctva vyhlásil že voda nespĺňa ukazovatele kvality: farba - zákal. Doteraz bol zákal pravdepodobne v očných bulvach kompetentných ! Priatelia veď tuto "hrdzu" nám už dodávajú nie mesiace , ale roky a vždy bola "pitná". Veľká vďaka ľuďom, ktorým to nebolo ľahostajne a otvorili si hubu. P.Majko a spol. navrhujem "Čestné občianstvo mesta" za verejné záujmy.
Milena | 23-07-2013 17:10:51
ako je to na tom kvalita vody v okolitých dedinách ? Robili rozbory aj v ich vodovodnej sieti ? Bola som dnes v Šintave u mamy , aj tam tečie z kohútika čierny čaj
Obcan | 23-07-2013 16:51:28
hombre | 23-07-2013 16:39:55

Chapem,nebudem sa hadat.
Ale myslite ze uz narastli ,,gule,, aj tunajsim panom poslancom a konecne povedia-ano,obcania mate pravdu,pijete srac.ky,alebo budu stale zit v tom svojom ,,zafarbenom a zakalenom svete ?
V prvom rade ludia tohto mesta volili ich ako svojich zastupcov,oni za nich mali bojovat a oni sa na ludi vysra.li !
Lod sa zacina potapat,teraz to este len zacne byt zaujimave...
slavo | 23-07-2013 16:43:42
no pekne,cez vodomer nam pojde uzitkova voda a zaplatine ako za kvalitnu pitnu vodu...............cocotovo
hombre | 23-07-2013 16:39:55
Obcan | 23-07-2013 16:25:04, prečítajte si trochu viac o tejto problematike z dostupných informácií na SoL ale už aj napr. v TOPKÁCH a zistíte, že p. MUDr. Šulekovej "narástli gule" až potom, keď vysvitlo že bolo v predmetnej veci podané trestné oznámenie. To len na upresnenie.
hombre | 23-07-2013 16:34:43
Obsah a znenie stanoviska v bode 2.2 a v bode č.2 nižšie uvedených požiadaviek RÚVZ majú jednu chybu. Prečo odber vzoriek a ich vyhodnotenie neurobil RÚVZ sám a vo vlastnej réžii, ale delegoval túto činnosť (tak dôležitú pre objektívne posúdenie kvality) priamo na vinníka, t.j. ZsVS? Momentálne aktuálny stav je, že po Seredi jazdí cisterna s pitnou vodou, ale nikto nevie kedy a kade sa bude pohybovať. Jednoducho CHAOS!!
Obcan | 23-07-2013 16:25:04
Ked nik zo zastupitelstva mesta,teda okrem p.p.Kurbela sa nedokazal zastat obyvatelov-a teda svojich volicov,cudzi clovek,Mudr. Sulekova ako zena ukazala ze ma ,,gule,, verejne povedala ze nastal problem a aj sa pod to podpisala.
Ma moj obdiv aj ked ju nepoznam,len myslim ze sa jej teraz bude par ludi snazit zneprijemnit zivot,lebo postavit sa na stranu obycajnych ludi a povedat pravdu sa nenosi.
Chcel by som vidiet tych poslancov co tak vraveli o ,,zakalenej vode,, ze to este neznamena ze nieje pitna ako si znej pekne v kresle chlipkaju...
Pavol Kurbel | 23-07-2013 16:04:01
Gratulujem. Dokázali ste to, čo malo zabezpečiť vedenie mesta. Konečne ste rozhýbali stojaté vody a úrad na to určený, vydal svoje stanovisko. Vydanie tohoto stanoviska však prioritne malo zabezpečiť mesto. Či by už bolo také, alebo onaké. Až iniciatíva občanov dokázala to, čo maju v náplni práce iní.
otázka pre RÚVZ | 23-07-2013 16:02:40
prepáčte,ale aký je rozdiel medzi tou dnešnou "nepitnou"zakalenou vodou a zakalenou"pitnou"vodou na ktorú sa už niekoľko mesiacov sťažujú občania?
Je to len môj subjektívny pocit,ale myslím si že rozdiel nie je žiadny,je to tá istá voda,len vtedy niektorí"odborníci"tvrdili,že je len "trochu zakalená",ale keď pár občanov pichlo do osieho hniezda,a niekomu začalo prihárať,pitná - trochu zakalená - voda sa zázračne zmenila na nepitnú?
Mimochodom,doma sme si z tejto "naobed už nepitnej"vody ešte dnes ráno varili kávu..
gulak | 23-07-2013 15:49:24
No a kto by to na tom urade mal vyhlásiť? Ved je teplo a paničky už išli domov-bagáž jedna
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-07-2013 15:35:57
No, a uz mal drncat mestsky rozhlas a konecne vyhlasit nieco DOLEZITE PRE ZDRAVIE obcanov.

Alebo vedenie mesta ma zase ine priority?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign