Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stane sa Šoporňa precedensom? Stane sa zo zákona trhací kalendár či rovno toaletný papier?

Desiatky občanov pred volebnými miestnosťami. Je šesť minút po siedmej a oni nemôžu voliť. Členovia volebných komisií trhajú igelitové obaly na balíkoch volebných lístkov, pripravujú zoznamy voličov a rozkladajú hlasovacie urny. Občania nervózne postávajú a nedomáhajú sa ničoho iného, ako základného ústavného práva - možnosti voliť. Nie, nechcú voliť skoro ráno, neskoro večer, v iný deň ani hodinu ktorá nie je v zákone. Chcú voliť vtedy, kedy mali byť volebné miestnosti podľa zákona pripravené na voličov. V Šoporni nie sú...

Nasledujú vyjadrenia nespokojných občanov, vyjadrenia  (asi spokojného)  starostu, padajú trestné oznámenia. Desiatky trestných oznámení.

"Predčasné parlamentné voľby na Slovensku mali podľa zapisovateľky  Ústrednej volebnej komisie  (ÚVK) Lívie Škultétyovej pokojný priebeh a poznačili ich iba maličkosti." Jednou z tých maličkostí má byť pravdepodobne aj oneskorené začatie volieb v  Šoporni. Riešenie? Šopornania budú mať možnosť voliť o desať minút dlhšie. A to je všetko?

Neviem či sa pozerám cez nejaké špeciálne okuliare, ale mám pocit, že v  Šoporni došlo k porušeniu zákona. A že neám ten pocit sám svedčí anj niekoľko desiatok podaných trestných oznámení. A prečo?

Nuž len preto, lebo predčasné Voľby do  NR SR boli pre celú  Slovenskú republiku  NR SR schválené a vyhlásené  na  10. marca  2012 od  07.00 hodiny rannej do  22.00 hodiny večernej. Nie o hodinu skôr a ani nie o desať minút neskôr. Vyhlásením termínu volieb bolo zákonodarcom určené, kedy si občania môžu uplatniť svoje  Ústavou  SR  deklarované právo slobodne voliť.  V Šoporni som bol o  5 minút  7 ráno a bol som jedným zo svedkov stavu, ktorý  minimálne  6 až  10  minút znemožnil prítomným občanom svoje právo garantované  Ústavou  SR uplatniť. A myslím si, že v prípade nedodržania zákona je jedno, či sa jednalo o 5 minút alebo 5 hodín. Do akej miery zákon porušený bol, kto je zodpovedný za jeho porušenie a aký trest je za toto adekvátny, ja neriešim. Poukazujem iba na holé fakty.

Možno bude niekto oponovať, že čo tam po  10 minútach. Ja však tvrdím, že občan môže trvať na svojom a držať sa toho, že on si chcel svoj právo uplatniť výlučne  napríklad o  7.05 a to mu jednoducho nebolo umožnené. Ak sa bude niekto  (vyšetrovateľ, člen komisie, starosta či iný diskutujúci )  pýtať, prečo občan chcel hlasovať zrovna  o 7.05, tak takáto otázka  bude vhodná asi ako keby sa občan spýtal vyšetrovateľa, aké spodné prádlo nosí jeho partnerka, prípadne čo mal na raňajky.

Mám za to, že v takomto prípade je nevyhnutné s úplnou vážnosťou sa zaoberať tým, prečo a kým bolo  Ústavné právo voliť občanom v danom čase odopreté.

Ak sa z akýchkoľvek príčin upustí od vyšetrovania a následne vyvodenia zodpovednosti mám za to, že zo  zákona sa stáva trhací kalendár, prípadne priam toaletný papier. A čo je horšie,  Šoporňa môže do budúcnosti byť nebezpečným no ťažko spochybniteľným precedensom pre iné obce a mestá.  - Čo takto volebné miestnosti otvoriť  napríklad  o 10. hodine a nechať ich otvorené   do  01. hodiny v noci? Ba dokonca, kludne aj do 4. ráno, nech sú občania čo nemohli hlasovať do  10. doobeda spokojní...

Čo takto vybehnúť si na ryby a v obci urobiť nočné voľby pri sviečkach... 

Inak povedané, občanovi ktorému nebolo umožnené - povedzme inak - bolo zmarené hlasovanie v čase kedy ho vykonať podľa svojej slobodnej vôle chcel, je následné natiahnutie času platné ako hluchému kvalitná hifi súprava.

Myslím si, že kompetentní toto porušenie zákona zatiaľ neprípustne zľahčili a to možno iba preto, aby nemali "zbytočné" starosti. Ako sa však na vec majú pozerať občania, ktorí si zákony ctia a sú tak uvedomelí, že chceli voliť práve v prvých  desiatich minútach stanovených zákonom, ktorý pravidlá pre konanie volieb určil?

Už v diskusii som uviedol:


"Uvedomujete si, ze Volby do NR SR boli zakonom vyhlasene na 10. marca v trvani od 07.00 do 22.00? A uvedomujete si, ze to zvladli aj obce ako Zehra, zastrcene dedinky s niekolkymi obyvatelmi kde starosta nema k dispozicii ziaden tim ludi a aj v tych obciach, v ktorych starostovia po ich zvoleni do funckie nedokazali plynule precitat ani povinny slub?

Nezvladna to v celej republike iba Soporna! To ale nie je chyba jej obcanov."

 

Na tomto tvrdení naďalej trvám. V Šoporni som bol a viem, že tam niečo nefunguje. Že by obec potrebovala vymeniť obyvateľov?

 


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Kika | 15-03-2012 08:22:52
Dnes som si pozrela to video. Je to ozaj neslušné ako p . starosta sa vyjadruje. Je to uaražujúce aké hrubé slová používa. Veď to sa nepatrí na takého veľkého človeka ako je PÁN STAROSTA. A kde sú zákony a čeho česť. Čo už nemá hambu?

Ale poviem Vám úprimne je to supéééééééééééééééér.

A takýto má byť vzorom našich občanov......
22:43:48 | 14-03-2012 23:37:52
pomocnú školu -tak sa to vraví si nedokončil a mamu otravuješ aby písala za teba, aj tam si mal protekciu za rodinnú tradíciu.
pre Marián | 14-03-2012 22:49:33
Je hlboká noc, prepáč /myslel som ž ebudeš nadskakovat/ nekazme si taký superšportový večer, kto musí nech nezabudne na prášky, ja nechcem zmeškat ten megafotbal. Dobrú noc diskutéri- tentokrát bez srandy/ niekedy píšem aj preto aby som to odlahčil, niekedy sa to nedá.
pre babraci | 14-03-2012 22:43:48
ty ked si dral skolske lavice si mal urcite ulavy zacleneneho ziaka a to ti aj ostalo!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-03-2012 22:33:20
V prvom rade je oproti anonymnym diskutujucim a mnou zasadny rozdiel. Ja vystupujem vzdy pod svojim menom a nevystupujem ako radovy diskutujuci, ale v pozicii administratora novin, vydavatela a osoby, ktora na rozdiel od anonymov musi plnit vyrazne inu funkciu.
Nie ze by som nebol ochotny diskutovat, no prepacte, ale keby som sa mal zapojit do kazdej diskusie a odpovedat kazdemu na vsetko, tak by 24 hodinovy den bol kratky.
Diskusiu maju umoznenu vsetci ti, ktori sa vi diskusiach vedia spravat ako ludia a nie ako zvierata. Preto niekedy nevyhnutny zasah do nej. Nie som povinny a nemam cas ani chut nikomu skladat ucty, preco urobim krok ktory urobim. Vacsinou je to vsak preto, aby som chranil nielen uroven a meno novin, ale aj vlastnu investiciu v nich.
V novinach je skutocne vitany kazdy citatel, no vsetko ma svoje pravidla a tie su vyrazne ine ako na pokeci.
Je mi jasne (a evidentne nielen mne), ze tymto clankom som trafil kliniec po hlavicke. V procese sobotneho referanda a volieb do NR SR v Soporni vsak moja osoba a cele SOL figurovalo vylucne ako dokumentarista a redakcny tim. Som rad, ze sme si ulohu splnili tak, ako sme si predsavzali.

Ak si niekto mysli, ze bol poruseny zakon, ma pravo domahat sa napravy. To nam vsetkym umoznuje platna legislativa SR a EU.
Marián | 14-03-2012 22:15:14
babráci | 14-03-2012 22:00:44
Máte pravdu. Malo to byť riešené v našej kuchyni. Ale šéfkuchár vytrhal z knihy recepty a varí len tak, ako to jemu vyhovuje. Má vlastné ingrediencie.
aaaa | 14-03-2012 22:05:55
referendum zmaril starosta, a za to bude aj riešený, trestné oznámenie je už podané.
babráci | 14-03-2012 22:00:44
a úbožiaci ste vy, ktorí ste zbabrali referendum, samý paragraf kam sa pohnete, samá urážka od vášho komparzu a od vás, ja som len nositel iného názoru a žiadna druhá strana. Ked sa niekto vyjadruje k niečomu a nevie o čom bola reč, tak podporovali straníci 1-vého tajomníka OVKSS. Myslím že s p. Majkom máme postoje vyjasnené, názor možem vyjadrit aj ja. Pre demagógiu a hrubé správanie nemám velké pochopenie, nato ste drali školské lavice aby ste sa vyvyšovali a zosmiešnovali/podla vás protivníkov-kto nie je s nami je proti nám/? Ani škola všetko nenaučí, život dotvára osoby a osobnosti najviac. Je len neprehliadnutelné čo to robí s ludmi naokolo. Toto malo dáívno byt vyriešené vo vašej kuchyni so starostom a nie takýmto sposobom zatahovat verejnost. Vás samozrejme ani toto nebude pasovat.
aaaa | 14-03-2012 21:56:15
mne sa zdá, že postihnutý v prípade videa na youtube je pán Majko, lebo on je autorom toho videa, ktoré niekto pozmenil, ak on to vedel zobrať s nadhľadom tak by to mal dokázať aj dotyčný, ktorý si mimochodom robí srandu z obyvateľov Šoporne
.JA. | 14-03-2012 21:35:07
Adián a Marián, plne s vami súhlasím. Ľudia by si mali vážiť pána Majka za to čo všetko robí a nie naňho útočiť!!!
diskusia | 14-03-2012 21:33:07
Že by nám starosta chcel zmariť diskusiu aj tu! Lebo ak to nie je jeho prívrženec, tak je to on sám.
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 14-03-2012 21:26:52
Evidentne niekomu začína vadiť, že ľudia môžu slobodne diskutovať, vyjadrovať svoje pocity a reagovať na čokoľvek, čo bolo a je v Šoporni neprístupné. Po zmarenom referende som čítal reakcie diskutujúcich a nemal som v úmysle reagovať, ale posledná zbraň tých, čo obhajujú starostu ma prinútila reagovať, Ste úbožiaci, keď útočíte na tvorcov média, čo nám dovolili diskutovať. Neodvracajte pozornosť od toho, čo sa deje v Šoporni, kto za tým stojí, kto má prospech zo zmareného referenda. Mýli sa cez 200 tých, čo podali trestné oznámenie, alebo jeden vyvolený, nedotknuteľný s významnými stykmi na nemenovaných miestach. Ani to nás neodradí, aby sme za Šoporňanov nebojovali. V kútiku duše stále verím, že za pravdu sa oplatí bojovať a spravodlivosť dostihne každého. A ešte jedna maličkosť, obecné peniaze sú Vaše peniaze a nie niekoho aby ich míňal ako sa mu zachce a hlavne nekontrolovateľne.
Marián | 14-03-2012 21:20:01
Keď to tu čítam, nedá mi reagovať.
Stránka SOL je kuchyňou pána Majku a je neslušné útočiť na hostiteľa v jeho kuchyni. Vytvoril nám priestor pre diskusiu a v rámci slušnosti by sme mali k danej téme pristupovať. Ak sa niektorým táto "kuchyňa" nepáči, nájdite si inú, kde si môžete utierať huby.
SOL je dosť objektívna a tolerantná na vyjadrenia. Ale robiť kritiku bez podkladov je urážajúce.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 14-03-2012 20:20:44
Asi niekto nevie kam z konopí?? ved priestor ponúka SOL od začiatku a aj ho starosta dostal a boli mu uverejnené všetky jeho komentáre, ibaze je pravda tá, že prístupný bol len na zverejnenie jeho monologu a jeho prejavov, nebol prístupný na komunikáciu s poslancami, ale to snad uz nemusíme hovoriť, to je každému jasné. Takže zvalovať vinu na SOL-ku je maximálne od veci. K tomu videu, je to smutné, ale bohužial sa to deje, hocikto si rypne do politika v parlamente, tak prečo by si nerypli do starostu, ja to tiez odsudzujem, ale zabrániť sa tomu asi nedá. Internet nás pohltil viac ako by sme si želali.
pre p. Majka | 14-03-2012 20:12:28
Ja viem, že sa Vás dotkli komentáre nejakého úbožiaka/podľa mňa je len jeden/. Zrejme píše hlúposti preto, že pravda sa zle číta alebo počúva. Nič si z toho nerobte. Podľa mňa ste super-myslím SOL komplet. Nehovorím, že to video na youtube nie je nechutné, ale má aj niečo do seba. Komu sa nepáčite nech vás nečíta. My sme radi,že nám dávate priestor a ďakujeme Vám za to.
Stano | 14-03-2012 19:16:51
tak ozvala sa aj proti strana a nemyslím že bude chváliť ked je jasno vidieť čo ten pán starosta porobil to nejde len tak prehltnúť
pre: tzv nezávislé média | 14-03-2012 19:12:41
tak naco to tu citate? Citajte nieco ine, ked to pre Vas nie je dost nestranne...
tzv nezávislé média | 14-03-2012 19:04:33
urobili v našej spoločnost tú najšpinavšiu robotu, tak vy ste citlivý na tvorcov SOL, ja to píšem len pre vás a nie prvý krát, druhého budete moralizovat a zosmiešnovat, že si to zatial necháva sám sa čudujem, asi má patričný nadhlad a velmi dobre vie s kým má do činenia, ked sa vám podarí čo i len škrknút z toho úvodníka mali by vám pridelit prinajmenšom titul, inak vám ho pridelia nestranní pozorovatelia, to už bude len taký ludový, šak sa s tým stretávate aj na vašich výjazdoch. Mne sa nevyhrážajte, neposobíte na mna objektívne a tot vsjo.
pre cenzor a sa mozvanec | 14-03-2012 18:53:06
"ach Šopornania zavanul sem seredský smrad a bude tu toho smradu neúrekom". skor malo byt zavanul sem kepezsky smrad a uz je tu smradu neurekom! :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-03-2012 18:41:40
cenzor a sa mozvanec | 14-03-2012 18:31:44 | - ziadam Vas tymto, aby ste okamzite prestali utocit smerom voci SOL, na to som citlivy a i ked sa to mozno nezda, viem byt aj nekompromisny.

Medzi sebou si rieste co len chcete. Podavajte dalsie TO, zvolavajte zasadania, roznasajte listy a protilisty. Je to Vasa vec. Ale urcite z Vasho boja vynechajte tvorcov SOL.

Nemate predstavu o tom, co dokaze zaujata zurnalistika, tak si vazte to, co citate na SOL. Pripadne sa neznervoznujte sledovanim tychto novin, myslim, ze o takomto case chodi napr. vecernicek alebo iny ukludnujucejsi program.
cenzor a sa mozvanec | 14-03-2012 18:31:44
a nie nezávislý žurnalista, mažete príspevky kde je len štipka nestrannosti. A tá vaša slohová práca je tiež len na 2 veci. Zavádzanie,zavádzanie, ked to raz starosta o referende jasne oznámil/ aj ked mala úderka OZ iný názor/ načo ste išli robit nechutné divadlo do ZŠ, lebo aktéri slubovali kolotoč čo Šoporna ešte nezažila. Nový čas je proti vášmu médiu Mercedes, ach Šopornania zavanul sem seredský smrad a bude tu toho smradu neúrekom. Salám chutí? tu už poopúchalo kopec pouličných orechov.
anonym | 14-03-2012 18:30:07
Áno, mám na mysli to predabované video na youtube. Viem, že ste to video nepredabovali ani neuverejnili. Samozrejme nevyčítam to vám ani SOL. Len som vyjadril svoj názor na to, že takýmito zbraňami bojovať proti starostovi je úbohé. A to tvrdím napriek tomu, že toho človeka nemusím.
Jozef | 14-03-2012 18:23:16
nejak sa zacinam stracat. Vcerajsi moj zmazany prispevok bol odkaz na tv. ktoru plati mesto. Beriem, viem preco. Ale preco to trapi ineho ako mna, to mi nie je jasne. A pokial ta skre, ze sem nepisu proVlckovia to je snad jasne.mate moznost. Alebo mate bobky?
Jozef | 14-03-2012 18:21:22
nejak sa zacinam stracat. Vcerajsi moj zmazany prispevok bol odkaz na tv. ktoru plati mesto. Beriem, viem preco. Ale preco to trapi ineho ako mna, to mi nie je jasne. A pokial ta skre, ze sem nepisu proVlckovia to je snad jasne.mate moznost. Alebo mate bobky?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-03-2012 18:09:57
anonym | 14-03-2012 18:06:37 | - ak mate na mysli predabovane video, nuz, poskodeny ma pravo branit sa. Osobne mu to odporucam, no aj to obnasa verejna funkcia. Ci to je moralne, slusne a pod,? Posudzovat tiesto aspekty urcite neprinalezi novinam. My sme video nepredabovali a ani neuverejnili.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-03-2012 18:07:19
stránka SOL | 14-03-2012 17:50:14 | - prispevok bol zmazany z dovodov, ktore Vam neprinalezi posudzovat.

Dufam ze sa neurazite, ked ostatne Vase vyjadrenia nebudem komentovat.

Snad iba tolko - nepredpokladate ze zalozim starostov fan klub, a budem niekoho snad nahovarat aby reagoval v jeho prospech? Je mi uplne jedno kolko ludi je na koho strane. Ak ma niekto dojem, ze protistrana si zasluzi vacsiu pozornost, nech sa paci - objednajte trebars aj mazoretky alebo roztlieskavacky. Vazeni obcania Soporne - je to Vas boj. My Vam davame priestor pre vyjadrenie nazorov. Na akej urovni nazory ktora strana vyjadri, je vylucne na nej.
anonym | 14-03-2012 18:06:37
Tiež nie som zástanca starostu a radšej by som bol, keby starostom nebol. Ale som toho názoru, že bojovať voči nemu by sa malo legitímnym spôsobom a férovo bez dehonestovania jeho osoby. Ak niekto dokáže mať radosť z toho videa, budiž... Komu toto prospeje? Starostovi určite nie, ale ani tým, ktorí by ho radšej na starostovskej stoličke nevideli. Nedá sa voči nemu bojovať dôstojnejšie?
stránka SOL | 14-03-2012 17:50:14
sa mi zdala celkom ústretová, že poskytla azyl pre diskutérov zo Šoporne až pokým som nepochopil /po včerajších vymazaných príspevkoch bez oznámenia/ načo a komu slúži, všimnite si že ste tu zostali sami s právnym vedomím volne sa potulujúceho dedinského orieška/havka pre menej chápavých. Zostava a téma výberová no od 13-03-2012 20:59:53 ukážkovo charakter účinkujúcih vyzdvihujúca, ani jeden nestranný príspevok - vďaka p. Majko za tú "objektivitu" iné sa ani nedalo čakať. Ak v týchto obludnostiach bude niekto stíhaný mal by ste tam figurovat ako jeden z napomáhačov rozdúchavania vášní smerujúce k diskreditácii osoby starostu. Nie som jeho zástanca ani obhajca ani nemám všetko v malíčku/ asi je už amputovaný, prinajmenšom ofašovaný/. Velebnosti jdu blejt, aj vás p. Majko to čaká, ten salám čo si na nom pochutnávate je silno kontaminovaný, prvé príznaky sú silné opuchy svedomia. Dobrú chut
Tomas | 14-03-2012 17:09:21
Budem kontasktovat poslancov. Ak prejavia zaujem, technicky by som to vedel zabezpecit.
anonym | 14-03-2012 16:39:32
To by bol vynikajúci nápad premietnuť to video na Rajčure. Priam geniálny. Lebo naozaj nie každý má doma internet, hlavne tí starší. O videu sa v obci veľa rozpráva, ale je na škodu veci, že ho nie každý má možnosť vidieť. Myslím si, že by ľudia prišli. Ak sa uverejní výzva napr. aj tu na seredoline, správa sa po obci roznesie a ľudia prídu. Moja mama určite :)
Tomas | 14-03-2012 15:26:34
Video sa premietnut da, nie je problem, zabezpecim projektor aj ozvucenie aj agregat. Problem je v tom, ci tam nejaky ludia pridu.
anonym | 14-03-2012 15:03:26
Doporučujem video zo začiatku volieb premietnuť za priaznivého počasia na rajčure, kde by mali prístup všetci občania, ale ešte pred vyhlásením nového referenda.
jaro | 14-03-2012 13:37:09
presne tak, zákon je na strane občanov, a to je naša šanca !
Marián | 14-03-2012 13:22:57
Trestný zákon č. 300/2005

§351
Marenie prípravy a priebehu volieb a referenda
(1) Kto inému násilím alebo hrozbou násilia, alebo
ľsťou bráni vo výkone ústavného práva voliť, alebo hlasovať
v referende, alebo iného takým spôsobom k výkonu
takýchto ústavných práv núti, potrestá sa odňatím
slobody na šesť mesiacov až tri roky.
(2) Rovnako ako v odseku 1 sa potrestá, kto v súvislosti
s výkonom ústavných práv uvedených v odseku 1
a) vedome nesprávne sčíta hlasy alebo poruší tajnosť
hlasovania, alebo
b) inak hrubým spôsobom marí výkon týchto ústavných
práv.
(3) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ
potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 alebo
2
a) závažnejším spôsobom konania,
b) ako verejný činiteľ,
c) z osobitného motívu, alebo
d) verejne.

Tak neviem neviem. Ale ako čítam, tak v prvom odseku je: "..., lsťou bráni vo výkone ústavného práva... " - Keďže Vlček stále zavádzal, klamal a zámerne nevpustil okrskové komisie z dôvodu prípravy hlasovacích hárkov, tak osobne to považujem za naplnenie skutkovej podstaty trestného činu, no a keď sa pozriem na odsek 3, tak ho spáchal ako verejný činiteľ a keďže silou mocou bránil aj referendu, lebo chce zotrvať vo funkcii starostu, tak aj z osobitného motívu a verejne, T.j.: Ods. 1, 3, písm. b, c, d) Zákona č. 300/2005.

Takže v tomto niet čo riešiť. Mal by sa zbaliť a odcupitať po špičkách z úradu.
pre jaro | 14-03-2012 13:19:54
Treba čo najskôr nové referendum!
pre p.Majka | 14-03-2012 13:18:51
A uvidíme aj to nezostrihané video?
jaro | 14-03-2012 13:14:11
je to dosť zlé ale iná reálna cesta ako cez políciu a súd asi nevedie. Skôr by som sa sústredil na urýchlenie vyšetrovania na polícii aby bola čím skôr podaná obžaloba.
Rado | 14-03-2012 13:03:42
Cely problem je v tom, ako starostu zrusit skor, ako stihne rozpredat ci nebodaj zdefraudovat celu obec. To je teraz hlavny problem. Pretoze na radu niekoho velmi sikovneho (zeby ten jeho pravnik ?) sa rozhodol ist proti zakonu. A to s vedomim, ze pripadny sud nebude skor ako po skonceni jeho volebneho obdobia. Co je pre Sopornu a sopornanov fakt vazny problem. Takze ako teraz dalej ?
pre stano | 14-03-2012 09:08:33
to co si napisal, by malo byt zakladom novej ustavy v Soporni! pre vsetkych, ktori si chcu urobit zlatu banu z nasich spolocnych financii, na ukor nas obcanov.
Stano | 14-03-2012 08:13:04
jedno ma ale mrzí že si to nemôžu pozrieť všetci občania našej obce čo vlastne náš starosta robí pre obec akože nie každí má interneť a môže posúdiť situáciu a pozrieť si záznamy ako ja alebo viacerý občania preto sa dajú ovplivniť ale verím že tento pán starosta už tu nebude starostom a pri takých klamstvách čo povedal do kamery že ani učitel v našej škole
.JA. | 13-03-2012 23:43:01
... a neprekvapilo by ma, keby nás starosta začal presviedčať aj o tom, že slnko je zelené!
.JA. | 13-03-2012 23:25:44
Pán Majko a starosta to evidentne skúša, Teda neskúša. On je presvedčený, že čo povie to je svätá pravda a, že mu to každý uverí!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2012 23:20:29
Spochybnovat sa da cokolvek, tazko vsak videozaznamy chronologicky vyhotovovane na 3 kamerach osobitne a fotodokumentaciu. Rozhovory s obcanmi zachytene na videach.
Dovolim si pripomenut fakt, ze zaznam ktory bol odvysielany je strihom. V archive sa nachadza aj nezostrihany material, ktory je samozrejme podstatne dlhsi, ale o to velavravnejsi.

Jednoznacne spochybnovanie cohokolvek od 6.50 do asi 7.50 nijako neobstoji. Nikym.
abcde | 13-03-2012 23:18:36
obavam sa, ze 1700 volicov sa po tomto fiasku uz na druhe referendum nepodari pritiahnut. niektorí stoja za starostom /verte, ze su aj takí/ a niektorí sa po tejto komedii na to uz vykaslu. uz nebudu chcet byt za debilkov co 4 mesiace sa zucastnuju priprav na nieco co nebude!!! alebo sa budu bat pomsty zo strany starostu /neprijate dieta do MS atd, atd/
nie je dostatocna opozicia ani v rade poslancov. rozdeleni su na 3 skupiny: 1.patolízaci 2. Scipova a Macho 3.pasivne individua bez vyjadrenia co sa boja zaradit a neviem naco tam su 4.farizejskí Scasny a Krajca/ti mozu byt aj 1.svetova skupina/ no a jadro skalnych obcanov cca 100 ks ludi co boli na volbach o 7.00 neviem ci to v boji proti starostovi bude stacit. nezabudajme ze zijeme v zaspatej a pasivnej SOPORNI.
.JA. | 13-03-2012 23:12:00
Marián, dúfam, že to bude už čoskoro.
Klamár? A ešte aký!!!
Redaktorka SOL robí reportáž, osloví členkami volebnej komisie a hovorí, že je za 2 minúty sedem a volebné miestnosti sú ešte zatvorené a starosta po potom do tej istej kamery povie, že za 10 minút sedem odomykal priestory?
To nepotrebuje. ďalší komentár. Tu si už musí každý občan so zdravým rozumom urobiť vlastný názor.
Marián | 13-03-2012 23:00:20
JA, správne si sa vyjadril. Bez pečiatky sa to nedá.

No a nemali by sme dlho čakať. Je potrebné okamžite riešiť prvý možný termín "opakovaného" referenda. Občania vedia kde je pravda. Ide len o to, aby sa im toto všetko nesprotivilo a bude im úplne jedno, čo terajší starosta robí. Verím tomu, že protistrana bude seba obhajovať za naše obecné peniaze.
Kto bol v sobotu ráno v škole, počul rozprávať a reagovať starostu, videl čo sa tam udialo a nehovoriac, že celá udalosť je na videu, vie si urobiť vlastný úsudok o schopnosti a činnosti starostu. Iné o ňom nepoviem - stačí, ak poviem že je to najväčší klamár!
.JA. | 13-03-2012 22:49:26
Načo robiť referendum bez obecnej pečiatky? Aby ho napadol na súde a hneď by bolo vyhlásené za neplatné?
abcde | 13-03-2012 22:48:54
pre marian: pisete:Takto je to ešte lepšie, lebo ho zmaril úplne a ešte aj ako verejný činiteľ. co to znamena? na co a dokedy sa teraz bude cakat? kedy sa zacnu v obci riesit aj ine veci ako zmarene referendum? uz asi nikdy, len si tu budeme donemoty vypisovat s pani Scipovou a tam to aj skonci.
uz aj p. Macho to tu zabalil? asi minul vsetku energiu pri organizovaní nepodareného /alebo zmareneho - sam neviem a vlastne to nevie asi nikto/ referenda.
Marián | 13-03-2012 22:34:54
Nezavislak | 13-03-2012 22:23:57
Ak sa trocha nad tým zamyslíš, Adrián možno aj chcel.
Referendum ale zmarené bolo od samotnej prípravy. Starosta neposkytol pečiatku, priestory a to posledné, čas ktorý bol na referendum určený. Nevysvetlím ti to po odbornej stránke, to by vedela pani Ščípová. Ja na to idem logicky. No a to posledné - Starosta všade vytruboval o neplatnosti referenda. Takto je to ešte lepšie, lebo ho zmaril úplne a ešte aj ako verejný činiteľ.
Nezavislak | 13-03-2012 22:23:57
Pozerám to video zas a zas a starosta povedal Adriánovi že si môžu ísť referendum rozbaliť do jedálne či na chodbu. Adrián to chcel hneď z organizovať, ale p. Ščípová začala hodinovú rozpravu o ničom. Takže, prečo nebolo referendum.
.JA. | 13-03-2012 22:21:41
ahoj Erika!
... že by niekto pozeral Ligu majstrov?
Potom sa ti budem venovať.
Marián | 13-03-2012 22:03:39
Milan Erectus
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2012 21:48:50
No, myslim si, ze autor dabingu nasho videa asi pana starostu nepotesil...
Marián | 13-03-2012 21:17:20
Viera | 13-03-2012 20:52:35
tak je.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-03-2012 20:59:53
to čo je na youtube, tak to kto tam dal,? hehehehe, neskutočne čo ludia vymyslia, to ako dokázu spraviť. Nuz je demokracia, aj také veci sú možné uverejniť
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-03-2012 20:57:40
dnes som pozerala VIA IURIS, a tam uvádzajú, že Sala je jedným z najviac otvorených miest na Slovensku , teda voči občanom, do dalsieho príspevku písem čo vsetko uverejnujú, no neskutočné, este ze máme odtial kontrolorku, super,
pre Marián | 13-03-2012 20:56:56
skúste You Tube-Referendum v Šoporni-1.časť
Viera | 13-03-2012 20:56:36
Šak ja to tak bajočko celý deň sledujem aby som bola v obraze, že koho ešte čo trápi ale občas nemá význam sa zapájať niektorým to proste nevysvetlíš
Viera | 13-03-2012 20:54:56
Erika tuším ti to chýba aspoň ušetríš myšlienky na zastupiteľstvo na pondelok teda dúfam, že bude.
Alebo tie anonymi nemajú o čom....
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-03-2012 20:54:52
a Vierka, dalsia diskutujúca,
Viera | 13-03-2012 20:52:35
Pán Majko to dnes spravil už druhý krát tak to bude asi v rozpore
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-03-2012 20:52:21
hej, viem kam mierite, hej budeme robiť použitelné záznamy, sak mien má slovenský kalendár dosť, hadam sa dohodnú,
Marián | 13-03-2012 20:49:46
Miloš Majko
Miloško, je to v rozpore ak som dal odkaz na regionálnu TV?
Ak je, nevedel som o danej skutočnosti.
Marián | 13-03-2012 20:47:32
Radia sa, aké mená si budú mať na komentáre, aby sa navzájom poznali a nepohádali sa medzi sebou :)
Pani Erika, pri každom sedení by som si rozhovory so starostom natáčal na zvukový záznam s tým, že by som ho na to upozornil.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-03-2012 20:40:40
a čo dnes si moc nepokecáme , nejak tu nikoho neni, ani naši anonymní oponenti?
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-03-2012 20:39:12
Marián, to prirovnanie ma rozosmialo, opica na šmirgli, hehehe, som si to predstavila, ja som to video nevidela, lebo nemám chuť zase byť do noci hore, že budem mať tlak 200, necham si to na neskôr, síce posledný týžden som mala tú česť s ním komunikovať a klamal len sa tak prášilo, takže stačí.
Marián | 13-03-2012 20:35:05
Tak som si pozrel RTV Krea

******************************** (upravene administratorom)
buď je psychický na dne, alebo psychický narušený, ale určite nemá ani šajnu o tom, čo vlastne hovorí. A pritom sa škerí sa ako opica na šmirgli a stále si myslí, že má pravdu.
takto | 13-03-2012 18:00:27
sa mi to páči, aby Ti to vydržalo. Dík
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2012 16:20:23
No Miloš | 13-03-2012 16:16:39 | - ak si myslel mna, tak Soporna je pre noviny standardnym pripadom. Vsetko je na poslancoch MsZ, obcanoch Soporne a vedeni OU. My poskytujeme iba medialny priestor a diskusia je pridanou hodnotou pre demokraticke vyjadrovanie nazorov obcanov. Oni samotni musia vediet, co je pre Sopornu ako taku a jej obcanov dobre...
No Miloš | 13-03-2012 16:16:39
daj niečo, nejak to tu kape, trebárs o traume zúčastenených provokatérov aj mlíko sa im zatal mohlo doma zrazit lež s omeškáním odvolili. Ja chodím roky rokúce okolo obeda ked sa už každý usmieva, je to bez nenávistného škriekania a obmedzovania. Inak tá slohová práca skončila svoju úlohu, vyškolili ste celý právny aparát a poriadok SR.
Na svetlejší zajtrajšok - bez zlodejov.
Jozef | 13-03-2012 14:44:27
Igor, povedz im, Sopornanom, ze popraveny budem ja. Oni mozu kludne dalej na richtara nadavat.
Igor Lehocký | 13-03-2012 13:52:14
...nevadí, budeš iba popravený...:-)
Jozef | 13-03-2012 13:49:21
ups Milos, doplo mi to o sekundu neskor.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2012 13:16:22
Od uverejnenia tohto materialu uplynulo 24 hodín. Jeho citanost a pocet diskusnych prispevkov pod nim svedci o stalom zaujme o tuto temu.

Miloš Majko 12. 03. 2012 12:07:36 Voľby do NR SR - marec 2012 | Zobrazení: 2138 × prispevkov: 154
edita | 13-03-2012 12:25:20
uz dlhsie mam pocit ze rtv krea je pred krachom
jaaaa | 13-03-2012 12:21:39
prosim vas dajte sem niekto link na tvkrea, kde je rozhovor o soporni.... ved to je taka neprehladna stranka ze uz mam s toho nervy.. RTVkrea by si mohla trosku pohrat so svojou strankou, lebo je to fakt ubohe
pre kiku | 13-03-2012 12:17:15
ved asi je, hadam sa nebude skovávať ako pán starosta, ale že včera sa prechádzal pred jednotu v soporni, usmieval sa ako slniečko na hnoji, spokojný sám so sebou ako zrušil referendum.
Kika | 13-03-2012 11:45:11
Ozaj a pani riaditeľka už dnes je v škole?????
Včera nebola.
SMER | 13-03-2012 11:35:23
je celý až na výnimky len o tom ako sa kradne v intencii zákona, milí inkvizítori a seatovič má celkom iné starosti. Navrhujem zavriet celú ÚVK až do vyšetrenia prípadu Šoporna, aj prokuratúru, aj nadprokuratúru,aj Vlčeka že neboli hned na druhý den po volbách výsledky volieb na SOL, hlavne že sú zahmlievané podnety na starostu s akýmkolvek výsledkom. Nie je to o neschopnosti a 1000% právnej záruke podaní ako sme tu neustále prikrmovaní?
pre Ivan | 13-03-2012 11:26:48
Veď ten sa všade strčí kde môže klamať a rozkrádať...
Tu u nás už všetko rozkradol. Už nemá z čoho. Alebóóóó
zvýši dane a rôzne poplatky.
ivan | 13-03-2012 11:11:31
ten sa tak môže hrabať krave do riti a nie do smeru, hehehe. Takéhoto problemového človeka asi tam nepotrebujú, a čo by im tak ponúkol?? nejaký dobrý mesačný zárobok z penazí danových poplatníkov ako svojej právnickej firme, lebo to je jeho právnická firma, tak ako on je náš starosta.
dano | 13-03-2012 10:51:19
nebojte sa, riešiť to budú musieť, aj ked to pošleme prezidentovi, ved tí čo boli na polícii, určite podpísu svoj protest aj prezidentovi a potom sa pozreme na dodržiavanie zákonov , ako sa vysloví trebárs prezidentská kancelária. Všetci totiž dodržiavanie zákonov majú v ústach stále.
pre Rada | 13-03-2012 10:28:39
Veď keby sa tam hned aj pripísalo, že porušil zákon parlamentných volieb a neumožnil občanom v riadnom čase voliť.
A ešte by sa mohlo prísať ako sa hrabe do SMERU.
Čo by tam s takým človekom robili. Veď aj tam by to rozkradol. Lebo teraz on potrebuje aby ho niekto podržal.
pre Rada | 13-03-2012 10:28:38
Veď keby sa tam hned aj pripísalo, že porušil zákon parlamentných volieb a neumožnil občanom v riadnom čase voliť.
A ešte by sa mohlo prísať ako sa hrabe do SMERU.
Čo by tam s takým človekom robili. Veď aj tam by to rozkradol. Lebo teraz on potrebuje aby ho niekto podržal.
olla | 13-03-2012 10:12:24
Udivilo ma v správach ako nonšalantne poznamenali, že starosta si zle vysvetlil stanovisko OP. Ale nikomu nič nehovorí: ŽE NEZNALOSŤ ZÁKONA NEOSPRAVEDLŇUJE?
pre Rado | 13-03-2012 09:20:19
Rado tie trestné oznámenia sú už podané a podali ich ešte v sobotu....
Rado | 13-03-2012 09:20:04
Cele je to ale k nicomu, pretoze pri tempe nasich sudov bude starosta pokojne starostovat az do konca jeho volebneho obdobia. Az potom sa tento pripad dostane pred sud a zacne riesit. Pride niekolko odvolani atd. az bude cely pripad prehlaseny za premlcany.
Rado | 13-03-2012 09:16:20
Myslim, ze starostu nezlikvidujeme za to zmarene referendum. Skor by bolo zaujimave podat zalobu za nekorektny priebeh volieb - podstatnych bude prave tych 5, 6 ci 10 minut. Dalsi na rane by boli ti, ktori na UVK hlasili, ze je vsetko OK. Predpokladam, ze marenie volieb je vaznejsia vec ako marenie referenda. Ja to trestne oznamenie podat nemozem, nebol som tam hned od rana.
pre 09:02:21 | 13-03-2012 09:12:51
výborne a hlavne výstižne ste to napísal verím, že konečne to všetci už pochoopia a prestanú sa tu dohadovať o nazmysloch
pre Eriku | 13-03-2012 09:10:27
Ja som roozmýšľala keby sa spravila petícia občanov na odvolanie starostu a poslalo by sa to pánovi prezidentovi. Možno by sa niečo pohlo. Určite by to museli prešetrovať.
pre anonym | 13-03-2012 09:02:21
ty čo riešiš 10 minut, tu nejde o 10 minut , tu ide o tú podstatu, že si dovolil,otvoriť volebné miestnosti neskoro a nemal žiadny dôvod. A presne ako napísal redaktor, to o rok si každý bude otvárať kedy chce??? to šoporna dala príklad?? a čo bude dalej starosta robiť, postupovať podľa vlastných zákonov?? čo ked niečo budete potrebovať vybaviť na úrade a on bude postupovať podľa seba a bude zdržiavať vašu žiadosť a rozhodne ak sa mu bude chcieť a ak uzná ze na stal čas?? uvedomujete si, čo on dal najavo?? že on nerešpektuje zákony a ani ústavu, nič, tak prečo by mal respektovať občana. ved sa zobudte!!!
dano | 13-03-2012 08:45:18
dobre to Erika napísala, neuvedomujete si jednu vec, že starosta hrubým a výsmesným spôsobom znevážil občanov soporne, a dokonca je tak arogantný, že vyhlasuje , že poslanci zlyhali.Neverím mu ani slovo, pretože som tam bol, počul som ho, je to človek bez chrbtovej kosti a všetci čo sa ho zastávajú, asi vedia prečo,ten človek pre mna neni starosta. absolutne.
anonym | 13-03-2012 08:32:28
co tu jedname o desiatich minutach slota nepride vobec na rokovanie podpise ho rafaj a nic sa nedeje tak co po obycajnej soporne kazdy to ma na haku a drzi sa svojich stoliciek ved to je uz hanba statu ze sa s tym neroby s pozdravom.
.JA. | 13-03-2012 08:07:39
Erika, bojím sa toho, že pokiaľ tá komédia bude ocenená a jemu to všetko prejde, tak sa rovno môže začať dráma s katastrofálny scenárom pre nás obyvateľov obce.....
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-03-2012 07:57:20
Ďakujem Vám za všetky doporučenia, ktoré tu odzneli, beriem všetky vaše názory, od ľudí, ktorí si nestoja ani za vlastným menom, takže o to je to pre mna lahšie. A tak aj ten názor beriem v úvahu. A čo sa týka tej komédie, ktorú ste mi doporučili, najhoršie na tom je to, že hlavny predstaviteľ , komediant, sedí na obecnom úrade v hlavnej roli a všetci občania sú len bábkami. Toľko k Vasim vyjadreniam Pekný deň všetkým.
.JA. | 13-03-2012 07:47:29
Pre Eriku 12-03-2012 21:16:15

Erika pokiaľ máš ešte záujem pozrieť si dobrú komédiu, mal by som pre teba jeden tip (aj keď si myslím , že už si ju videla aj viackrát). Trvá síce iba necelú hodinku ale stojí za to. Možno bude aj nominovaná na Oscara, dokonca aj jej hlavný predstaviteľ!!!!
Tu si môžeš pozrieť to skvelé dielo:
http://www.seredonline.sk/clanky/referendum-v-soporni-sa-neuskutocnilo-video/
pre Eriku | 12-03-2012 23:31:25
Prokuratúra pre krátkosť času s najväčšou pravdepodobnosťou nestihne zaujať stanovisko k zákonnosti referenda za odvolanie starostu obce Šoporňa Milana Vlčeka z funkcie do termínu jeho konania. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Trnave Marek Marcinkech. Prokuratúra nemá zatiaľ všetky potrebné podklady, ktoré potrebuje.

Čítajte viac:
http://nitra.sme.sk/c/6289429/prokuratura-referendum-o-starostovi-asi-nestihne.html
abcde | 12-03-2012 22:57:08
pre p.Scipovu: skuste Geissenovcov tv joj. prave zacali.
Maria | 12-03-2012 21:41:32
pre anonym 18:28:16
o pani Kovaľovú si hubu neotierajte, ona nepotrebuje ísť cez mrtvoly ako to píšete. To robí súčasný starosta s jeho manželkou. Keby ste bol/a čestný/á tak napíšete aspoň svoje krstné meno ako iný diskutujúci.
pre p. Scipovu a p. Majku od nestranneho obcana | 12-03-2012 21:36:25
S tymi trestnymi oznameniami sa to prehana.
Takisto by niekto mohol podat trestne oznamenie na nasich poslancov, ze neboli schopni zorganizovat zakonnou cestou referendum a ludom nebolo umoznene vyjadrit svoj nazor.
Seeker | 12-03-2012 21:32:54
Ešte ste ho v tej Šoporni tzv. "Starostu" nezhodili zo stoličky? Ak nie, tak je potom sámmenovaný BOH !!!
Marián a Erika | 12-03-2012 21:23:47
Neposielajte Vy nikoho nikam, Nájdite si taký kút kde budete musiet volit a nech aj 2x do roka. Astala vista
Pre Ščípovú | 12-03-2012 21:18:50
Už som sa zbalil, odchádzam a Vy si môžete mútiť vodu ďalej, aj so skorumpovanými politickými stranami, hlavné, že máte svoj nomenklatúrny názor a vnucujete ho celej dedine.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 21:16:15
nepamatám si kedy som videla nejakú dobrú komédiu, jaj bola jedna Drz hubu, s Gepardieu, to bolo super
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 21:14:21
Marián mate pravdu, tá televízia sa tak pokazila, samá farma, vyvolení, a teraz ten hotel paradiso, tak to je vrchol hnusu, to akoze toto má byť v hlavnom vysielacom čase?? počúvať nejaké mladé prostitútky ??? akoze no sila, fakt
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 21:11:00
no neviem komu vlastne odpovedám, ale zaujal ma vás názor,a toto je môj :Boh ochranuj našu republiku, pred tak lahostajnými a bez názorovými ľudmi ako ste vy. dalej fnukajte doma do duchien, nechodte voliť, vlastne vám je jedno kto je tam, tak potom si pobalte par tých hadier a dovi a dopo , do nejakej vyspelej krajiny , kde budete za par šupiek robiť sluhov. vy vlastne nemáte názor na nic, skoda reci,
právo | 12-03-2012 21:06:28
voliť a byť volený/povinnost platit dane, nutnost zomriet/, nie je tam aj také niečo ako aj rešpektovať výsledok volieb? A nie len 2 týždne, aspon 100 dní sa hovorí.
Svedok | 12-03-2012 21:02:45
Čo sa týka zmeškania začiatku volieb, nerobil by som z toho drámu. Ako problém tam vidím skôr to, že keď som okolo obeda zavolal predsedovi obvodnej volebnej komisie, tak mi povedal, že žiadne zmeškanie nebolo. A že takto to nahlásili aj ústrednej volebnej komisii. Až keď som ho upozornil, že sú k dispozícii videá, tak až potom sa začalo niečo riešiť.
Marián | 12-03-2012 20:54:03
pre Pre Ščípu | 12-03-2012 20:49:14
Zaujímavý názor. A schvaľujem povinnosť ísť voliť. Každý by mal niesť zodpovednosť za to, kto tomu velí a ako si žijeme. Zbavovanie sa zodpovednosti je zbabelosť. A že utekajú do zahraničia? Vždy sa utekalo, aj za prvej republiky, aj za totality.
pre Eriku | 12-03-2012 20:52:39
Prokuratúra pre krátkosť času s najväčšou pravdepodobnosťou nestihne zaujať stanovisko k zákonnosti referenda za odvolanie starostu obce Šoporňa Milana Vlčeka z funkcie do termínu jeho konania. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Trnave Marek Marcinkech. Prokuratúra nemá zatiaľ všetky potrebné podklady, ktoré potrebuje.

Čítajte viac: http://nitra.sme.sk/c/6289429/prokuratura-referendum-o-starostovi-asi-nestihne.html#ixzz1ovyAdYp9

http://nitra.sme.sk/c/6289429/prokuratura-referendum-o-starostovi-asi-nestihne.html
Pre Ščípu | 12-03-2012 20:49:14
váš názor o povinnosti ísť voliť hovorí za Vás, Boh nás ochranuj od takýchto názorov. Dúfam, že nebudete nikdy poslankyňou NR SR. Viete čo je napríklad úplne smutné? Mladí ľudia odchádzajú z republiky a je im úplne jedno, či majú, alebo nemajú volebné právo, či sú, alebo nie sú voľby, a zároveň je im úplne jedno kto tomu velí, nakoľko aj tak nikto pre nich nič nerobí, zamyslite sa nad tým politický vazali.
Marián | 12-03-2012 20:48:29
Pozrieť telku? Pani Erika a tam aj niečo, okrem reklám dávajú? V poslednom čase samé senzácie - vraždy, zabitia, lúpeže a nečudujem sa, že potom aj mládež má obrátené hodnoty.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 20:42:17
je to tažká tema na vecer, politika, aby nás bruchá na noc neboleli. Hodte nejakú lahsiu tému, vypijem čaj a idem pozerať telku.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 20:39:56
Ja absolútne nehovorím o anarchii. Hovorím o tom, že nikto mi nemôže vnútiť, aby som súhlasil a stotožnil sa s politickými tézami a programy politických strán a hnutí, ktoré nie sú mi blízke. To mám ísť voliť iba preto, aby som volil hoci i menšie zlo, to nie. Pýtam sa koľko voličov si skutočne prečítalo čo i len časť volebných programov tých strán ktoré volili. Veľa ľudí volí a vôbec nevie ani čo volili
odpoved: ale ja vám nehovorím, že vás niekto núti íst voliť politické strany, ktoré vás neoslovili, aj ked voliť nepojdete, aj tak sa váš hlas rozdelí, tak potom o čom sa bavíme. tak volte zelených, ciernych, gardistov, svatuškárov, je to jedno, alebo viete čo, vzdajte sa volebného práva a budete mať pokoj, lebo viete ako sa hovorí, nemému dieťatu ani vlastná mater nerozumie,
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 20:35:20
ved krajská prokuratúra uz zaujala stanovisko, a nemá sa viac k tomu čo vyjadrovať. Čo s tým má krajská prokuratúra. Odznelo to tusim dnes v JOJke, že starosta si vysvetlil stanovisko okresnej prokuratúry po svojom. bodka.
Hovorili sme to stále , že prokuratúra vydáva stanoviská, usmernuje, aby nedoslo k porušeniu zákonov, prokuratúra si nevyžiadala nás postup, tak stanovisko pre starostu vydala na základe jeho žiadosti a jeho zhodnotenia situácie a ked bolo také ako stále rozpráva, tak sa nedivím, aké to stanovisko to bolo.
Pre Ščípovú | 12-03-2012 20:32:31
Ja absolútne nehovorím o anarchii. Hovorím o tom, že nikto mi nemôže vnútiť, aby som súhlasil a stotožnil sa s politickými tézami a programy politických strán a hnutí, ktoré nie sú mi blízke. To mám ísť voliť iba preto, aby som volil hoci i menšie zlo, to nie. Pýtam sa koľko voličov si skutočne prečítalo čo i len časť volebných programov tých strán ktoré volili. Veľa ľudí volí a vôbec nevie ani čo volí.
Marián | 12-03-2012 20:31:57
pre Miloš Majko | 12-03-2012 20:24:27
Miloško, je to možné so súhlasom UVK a musí byť včas ohlásené a vyhlásené. Nie tak, ako v Šoporni, že potom rýchlo - rýchlo vyhlásili do miestneho rozhlasu posun volieb. Už som spomínal, že mám ťažké srdce aj na UVK.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 20:31:15
no zákon umožnuje začiatok volieb posunut, ale samozrejme so súhlasom ústrednej volebnej komisie.Potom načo by bol paragraf marenie volieb v trestnom zákone, ak by to nebolo považované za spáchanie trestného činu??
pre p. Eriku | 12-03-2012 20:29:42
Krajska prokuratura uz zaujala stanovisko? Dakujem
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 20:27:48
ved presne, aj starosta velmi rýchlo pochopil že má moc, ale nepochopil, že má aj povinnosti. jeho prístup od začiatku k funkcii starostu je totálne nepochopenie jeho postavenia, a teda nie je sám, je veľa starostov, ktorí to taktiez nechápu a divia sa, že ľudia ich chcú odvolať.
pre Miloš Majko | 12-03-2012 20:24:27
je známy takýto prípad,z parlamentných volieb v roku 2010,keď sa v obci Kováčovce začali voľby už o 6.00 hod.ale so súhlasom ústrednej volebnej komisie:
http://www.monitorujem.sk/z-domova/472774/zacali-sa-volby-v-jednej-obci-uz-o-6-00
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 20:23:05
pre neviem koho:
pretože politika už v antickom Grécku bola chápaná ako správa vecí verejných.Pretoze politika je umenie spravovať veci verejné, je otázke ako sa politická moc vyvinula do dnesných časov, ale riadit štát neorganizovane je totálna anarchia.
Marián | 12-03-2012 20:17:46
pre Pre Ščípovú | 12-03-2012 20:06:12
Áno, má na to právo. Ale potom väčšina z nich vyjadruje nespokojnosť, koho "sme" to volili, "kto" ho tam dosadil, ...
A napokon, myslíte si, že ak je demokracia a každý má právo slobodne sa rozhodnúť, že potom každý si môže robiť čo chce? Lebo aj vlček sa slobodne v rámci demokracie rozhodol? Čo tam po zákone?
Myslím si, že tie príkazy a nariadenie je na niečo, ako napríklad na dodržovanie práva, zákonnosti, verejného poriadku, a podobne.
Pre Ščípovú | 12-03-2012 20:17:37
Pri tomto systéme volieb, aký je praktizovaný v SR, neviem prečo by som mal byť orientovaný na nejakú politickú stranu, alebo hnutie. Chcem byť slobodný a nemať nič spoločné s mocenskými bojmi určitej skupiny občanov, ktorá v konečnom dôsledku je aj tak motivovaná iba materiálnym prospechom.
p. Erika | 12-03-2012 20:14:18
takú volbu budem negovat už len od samého pokusu.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 20:13:07
a presne ste to napísal, vo vyspelej demokracii, hej , vo vyspelej demokracii je asi aj vyspelý národ.
Takto | 12-03-2012 20:11:30
http://www.webnoviny.sk/slovensko/v-soporni-padaju-po-referende-trestne/477297-clanok.html?from=section_article
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 20:11:01
nechýba mi to, ale ludia nejdú vyjadriť svoj názor, lebo sú totálne lahostajní, nejdú rodičia a urcite nebudú chodiť ani ich detí, ja nehovorim o nariadení koho voliť, to je na každom jedincovi, ja hovorím o povinnosti íst voliť. Potom je samozrejme lepšie vykrikovať v krčme, doma, nadávať, koho sme to zvolili? lebo vacsinou to robia tí, ktorí sa na volbách nezúčastnujú, to je môj názor
pre 19:18:55 | 12-03-2012 20:10:31
chcel som to nájsť v archíve, nepodarilo sa mi to, asi nie je pre každého sprístupnený, neviem, chýba tu trochu aj vlákno, nechal som sa uniesť, je to trapošina aleked sa tu stínajú hlavy tak jeden nevie, zástancu v tom čase by si márne hľadal, len tolko-nepatrí sa to. Myslím že aj adm. neustráži každé slovíčko, je to na nás.
Pre Ščípovú | 12-03-2012 20:06:12
Vo vyspelej demokracii sa každý občan slobodne rozhoduje, či má, alebo nemá záujem zúčastniť sa na správe veci verejných, teda zúčastniť sa aj volieb akéhokoľvek druhu. Príkazov a nariadení sme tu už v minulosti mali dosť, asi Vám to chýba.
je to právo | 12-03-2012 20:03:59
a nie povinnosť, to tu už bolo, preto majú občania právo aj nesúhlasit so starostom alebo trebárs vo všetkom aj s Tebou.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 19:52:09
asi tažko sa nájde podobný prípad, ved zabezpečiť volby, aby prebehli tak ako majú, to je vzdy okolo toho neskutočný frmol. napatie,nikto si nedovolil meškať. ja sama som bola v komisii v 2010 vo volbách a viem, že už pred 6,00 hodinou sme tam boli nastúpení a presne o 7,00 hod, sa slávnostne otvorili miestnosti, a ľudia tam skutočne čakali, Je to fakt niečo také slávnostné, možnosť rozhodovať o osude a smerovaní krajiny, je to možnosť vyjadriť svoj názor a keby sa volieb zúčastnovalo 99 % obyvateľov , tak by asi výsledky boli skutočne objektívne-, ja by som dala do zákona povinnosť zúčastniť sa volieb, neviem si spomenut v ktorom státe to tak je, tuším Dánsko?
pre 18:40:56 | 12-03-2012 19:18:55
a môžem vedieť kde?lebo ja som to nepostrehol a nie som zástanca aby to odniesli rodinný príslušníci namiesto koho sa to tíka
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2012 18:58:49
Ak podobny pripad poznate, posepkajte. Radi uverejnime ;-)
pre pana Majku od nestranneho obcana | 12-03-2012 18:55:07
pisete:
"Uvedomujete si, ze Volby do NR SR boli zakonom vyhlasene na 10. marca v trvani od 07.00 do 22.00?
.....
Nezvladna to v celej republike iba Soporna! To ale nie je chyba jej obcanov."

Odkial viete ze vo vsetkych 5 956 okrskoch bolo spristupnene volit obcanom presne o 7?

Netvrdim ze je to spravne, ale o tom nech rozhodne sud. Trestne oznamenie je podane.
18:40:56 | 12-03-2012 18:54:10
tak ja som sa zasa dočítal na starostovu manželku také veci o výzore atd... zrejme od nejakého hezouna, nie som skalopevný zástanca starostu a všímajte si všetko pre vytvorenie obj. obrazu.
nechapem | 12-03-2012 18:52:17
Prosim Vas, preco tu rozoberate Kovalovych??? Tento clanok je o tom, ako sa na SVK NEMUSI dodrziavat ZAKON a nic sa NEDEJE!!! Diskutujme prosim o tom a s argumentami, a nie tu rozoberate rodiny poslancov...
pre anonym | 12-03-2012 18:48:48
Pán Koval je múdry a inteligentný človek bohužial u neho absentuje prejav pred verejnosťou a jeho pani manželka je tak isto inteligentná žena, ktorá určite nejde aj cez mŕtvoli na rozdiel od starostu.
pre anonym18:28:16 | 12-03-2012 18:46:03
zabudol si na doležite slovičko pomsta, tolko nevydarených recepcií, šak sme v správnaj strane - ta ne? Inak súhlas no čo už, máme to tažké chlopi či sme doma a či na manévroch.
pre anonym | 12-03-2012 18:40:56
neviem prečo spomínate pani Kovaľovú ja som ju nepočul sa k tomu vyjadriť a nemyslím si že by bola taká že ide aj cez mrtvoli skôr náš starosta ide a nepozerá na následky ktoré spôsobuje a nik z debatujúcich aspom som nepostrehol že by útočil na starostovu ženu alebo jeho rodinu ani nik sa mu nevyhrážal aspom čo tu čítam ako on spomínal
klídek p. sudca | 12-03-2012 18:36:28
poukázal som len na úvod článku p. Majka s odlišným názorom že je 6min. po siedmej a prvý volič odvolil, občania možu volit. ŽKedže nebolo konané v súlade so zákonom, nespokojní občania konali. Ostatnú omáčku neriešim, ved klikačov na stránku je treba niečím vyhecovat. Už aby aj v Šoporni začalo niečo podobné fungovat s ozaj nestranným adminom, náznaky sú - držím palce.
anonym | 12-03-2012 18:28:16
pre p. Stefana
asi mate mylne informacie, ale p. Beno sa uchadzal o post poslanca a nie o post starostu, tak nezavadzajte...

pre p. Mariu:
mate pravdu, p. Kovaľ nie je arogantny, ved ten sa nevie ani poriadne vyjadrovat, ved sme to vsetci videli ako viedol OZ. Ale o arogancii by Vam lepsie vedela povedat jeho p. manzelka, ta ide naozaj aj cez "mrtvoly", falos a zloba krajsie slova ani neviem najst.
pre no comment | 12-03-2012 18:14:29
Ja si myslím že pán Kovaľ má viac rozumu v zadku ako starosta v hlave.
sudca | 12-03-2012 18:12:34
Je nesporné, že nebolo konané v súlade so zákonom, ale nechápem načo donekonečna točíte, či ste mohli voliť 07,06, alebo 07,10 hod. Už z Vašej diskusie je zrejmé, že sa neviete dohodnúť ani medzi sebou a nieto ešte s proti stranou. Vaše malicherné detaily v diskusných príspevkoch absolútne nič neriešia, práve naopak ste na smiech. Radšej keby ste si upratali dedinu.
barbora | 12-03-2012 17:49:04
Asi ani nie je čo dodať, všetko je predsa zachytené na kamere SOL, aj čas otvárania volebnej miestnosti, aj nervozita volebnej komisie, ktorá nemala možnosť si nachystať veci tak ako to mali v iných obciach a mestách minimálne hodinu predtým, verím len že sa tým budú kompetentní zaoberať, a vec sa nenechá len tak,
dôchodca | 12-03-2012 17:36:12
Tak toto je tu debata. . .článok parádný. . . a debata o kandidátoch už. . čiže od veci. .
Viera | 12-03-2012 17:33:48
Ja som bola členkou okrskovej komisie a do školy nás starosta pustil o 6.57, ked prídete do triedy asi sa musíte najskôr zložiť, potom hned začnete rozbalovať hlasovacie hárky musí sa nachystať urna aj prenosná tie sa musia zapečatiť popdpisovať,pripraviť zoznamy voličov atď... takže o siedmej nemohol voliť nikto. Jednoducho to posral starosta. Záznam sme samozrejme dali aj do zápisnice
Šoporňanka | 12-03-2012 17:30:39
Pre pre Andrej
daj si TVJOJ noviny o 12.00 a je to asi siedma minúta... stojí to zato si to pozrieť :-)
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 12-03-2012 17:22:58
pre No comment... | 12-03-2012 16:04:24 ... tak to by ma zaujímalo kto teda si, veď snáď sa dozviem. No hej, trénujem každý deň pred zrkadlom :D :D :D .
pre TV JOJ | 12-03-2012 17:19:38
manipulator, klamar, psychopat!!!
pre Andrej | 12-03-2012 17:19:07
márnosť aj ja chcem mať vyšší tlak, mám ho stále nízky a točí sa mi hlava...bola som v robote a nevidela som TV JOJ...škoda nedávajú to niekde na internete??
TV JOJ | 12-03-2012 17:09:18
http://www.joj.sk/noviny-o-12-00/noviny-o-12-00-archiv/2012-03-12-noviny-o-12-00.html

tu to celkom pekne povedali, ako si starosta stanovisko OP vysvetlil PO SVOJOM ! (čas 26:38)
pre no comment | 12-03-2012 16:58:07
Je pravda, že p. Kovaľ má problémy so súvislým vyjadrovaním. Ale ak by sa stal starostom, tú jednu vetu, ktorú používa súčasný starosta:" Konám v súlad so zákonom" by sa určite naučil.
časy | 12-03-2012 16:52:03
Skutocne nevidim, v com vy (Na SOL | 12-03-2012 16:46:04) vidite problem - v jednom okrsku 1. volic mohol volit 7:06 a v dalšom 7:10 a v dalsom neviem kedy...
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 16:48:44
samozrejme vásne treba schladiť, nikomu to neprospeje, ale nezabúdajte , že my sme tie vášne nerozdúchali.Ja to už neriešim či 7,06 či 7,08 , ja som tam bola , a stačilo mi. Viac sa nebudem vyjadrovať k ušlým minutam, zbytočná debata, jadro problemu je niekde inde.
Pre NO COMMENT | 12-03-2012 16:48:14
Na zamyslenie : ja som poznal starostu, ktorý vydržal tri voľebné obdobia až do dôchodku a bol HLUCHONEMÝ, len mal sekretárku, ktorá mu robila tlmočníčku...
Na SOL | 12-03-2012 16:46:04
Je vyjadrenie P. Tomáša Súkenníka "07:06" s minútami a nepravdivými som sa nezačal hrat ja. Tu ide úplne o niečo iné. Ja hovorím o prvom voličovi čo sa sem prihlásil a nie o miestnostiach. P.Erika bodka punktum tie kecy po sú aj tak zbytočné, ja netočím len si všímam ako sa tu pohráva so slovíčkami, skorej by stálo za úvahu schladenie vášní kýbel trpezlivosti.
Registrovaný informator informator | 12-03-2012 16:41:05
dnes pani riaditeľka skoly nebola v práci, že mala skolenie, len aby ju neškolil pan starosta , ako ma odpovedať, lebo asi ma velký pruser pred sebou.
Marián | 12-03-2012 16:31:00
Bol som v druhom okrsku. O 07.05hod. som ešte nemohol prevziať hlasovacie lístky, lebo volebná komisia ešte rozkladala papiere. Slová od komisie - počkajte ešte. Tak nechytajte za slovíčka. Tu ide o skutočnosť, že hoci aj 07.01 hod. si občan nemohol prevziať hlasovacie lístky, takže týmto mal lsťou zabránené voliť. Nie ako starosta povedal, že všetci chceli naraz o 07.00hod.! P.R.D.! Jednoducho nemohli a MUSELI čakať. do času od 07.06 až do 07.10 hod. podľa okrskov.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 16:23:10
nehrajte sa na sekundicky.je to smiešne, ak ste tam bol, či bola, tak je vaša otázka absolutne zbytočná na p. Majka. Hladáte zrno tam kde je plevel?? UVK predlžila čas volieb do 22,10, koniec, bodka. zákon bol porušený. Starosta vcupital do školy pekne zozadu, aj to nech si každý zhodnotí a otváral dvere do skoly o 6,58 hod, tak o čom to točíte. volebné miestnosti majú byť otvorené pre komisie 2 hodiny pred 7 hodinou,!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2012 16:21:10
Pán Majko | 12-03-2012 16:17:41 | - boli 3 volebne miestnosti. V poslednej volebnej miestnosti podla informacii obcanov mohli volit az po 10 minutach. Preto natiahnutie o 10 min.

Vazil by som slova co sa tyka obvineni z klamstva. Dakujem za pochopenie.
Pán Majko | 12-03-2012 16:17:41
Hned prvá/pardon až druhá/ veta a hned klamstvo "Je šesť minút po siedmej a oni nemôžu voliť" ja uverím radšej prvému voličovi P. Súkenníkovi čo zahlásil "Je 7:06 a moj volebný lístok je v urne. Tak je ten pohár poloprázdny alebo poloplný? Trestné oznámenia sú podané a rozhodnutie príde. No a Šopornanka aby niekomu neliezla, to by nebola ona, kolko krušpánu mohla mat našvácaného, je na to vhodný čas.. Mohli by sme sa aj užitočnejším veciam venovat v obci, je toho zanedbaného z minulých období neúrekom, len neni vinníka z toho obdobia -podla aktuálnej terminológie Spolupáchatela.
Marián | 12-03-2012 16:11:20
Katka | 12-03-2012 16:05:29
Katka, ďakujem, ale nemohol. Nemám dostatočné právne vedomosti vestníkov, nariadení a zákonov. A ak aj áno, tak ako to povedal aj Tomáš Súkenník, najprv audit. A keďže ten by trval aj dva mesiace, zasa by bolo na mne, že hneď od začiatku nič nerobím. To len predpokladám následnú reakciu od takého, ako je vlček a spol.
Ale trpezlivosť ruže prináša :)
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 16:09:47
hádam si to nedovolí, či?? tak to by dobre nahneval tých 1090 občanov, ktorí ju podpísali, to si asi nedovolí. Dnes OZ nebude.
abcde | 12-03-2012 16:07:37
tu obalku na obecnom urade by bolo dobre kontrolovat ci sa neotvorila, lebo ak sa dostane gorila k podpisom, ti co ju podpisali nebudu kludne spat..je dnes to zastupitelstvo?
Katka | 12-03-2012 16:05:29
pre Mariána:pán Marián,takých ľudí ako ste vy,by potrebovala naša dedina viac,je to vidieť podľa vašich príspevkov,je to smutné čo sa tu deje,nech už je tomu koniec,starosta z nás všetkých robí bandu hlupákov,nie je predsa možné aby jeden starosta robil to čo robí.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 16:04:55
už som sa vyjadrila, konáme dalej, včas sa všetko dozviete, treba chodiť na zastupiteľstva, pokial ich pán starosta zvolá, aj dnes malo byť. Neviem z akého dôvodu nie je.Nepredbiehajte udalosti. vsetko ma svoj čas.
No comment... | 12-03-2012 16:04:24
Pre Tomáša:
Ja netvrdím, že pán Kovaľ je zlý človek, ani nič podobné... Len som chcela naznačiť, že na to proste nemá. Bolo mi tu povedané, že sa vyjadril, že kandidovať už nemieni, tak zrejme začal byť trošku sebakritický a uvedomil si to, čo je pre našu obec veeeľmi pozitívne rozhodnutie :)
Tomáš, ty nemusíš hovoriť o tréme, videla som video, kde si sa vyjadroval. Tvoja reakcia bola, ako keby si sa na médiá vyjadroval každý deň :) (dovolila som si tykať, nakoľko sa osobne poznáme)
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 16:03:19
ten článok od pána redaktora je tak pravdivý, ako pravdivo sa tá situácia odohrala. Kto chce si môže pozrieť všetky záznamy, prehrať videa, pozrieť na vyjadrenia starostu, poslancov, ludí a ked ani toto mu nestačí, tak je jedno porekadlo: komu neni rady, tomu neni pomoci. Bodka.
abcde | 12-03-2012 16:02:57
aký je dalsi postup v boji proti sopornanskej gorile? vie niekto? pani poslanci + aktívni obcania, ak to nie je tajne prezradte, nech som v obraze.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 16:01:00
overovali ju poslanci, ktorí boli určení OZ, ak ste boli na zastupiteľstve, ja osobne som sa každého poslanca pytala, či chce byť v komisii na overovanie petícii, odmietli okrem 4 všetci, takže ju overili, scipova, baran, koval, masaryk.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 15:59:25
originál petície je uložená na OcU, v zapečatenej obálke, starosta nemá právo ju otvoriť, pokial by sa nejakým spôsobom stratila, tak má pán starosta dalsí klinec do truhly. Nie je možné otvoriť obálku bez poškodenia.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 12-03-2012 15:55:56
pre no comment... | 12-03-2012 15:05:35 .
Veľmi podobný názor na pána kovaľa čo sa jeho komunikačných schopností týka mám aj ja. Treba však povedať, že nie všetci sú dobrý rečníci. Obrovskú úlohu zohráva aj tréma a zhon. Ja by som tiež pred takou masou ľudí zrejme nedokázal súvislo hovoriť, bol by som totálne strémovaný a zrejme by som ani ja nebol schopný súvislo hovoriť. To ale samozrejme n neznamená, že pán Kovaľ nie je dobrý človek a poslanec.
Pre Marián | 12-03-2012 15:55:47
Nie, pečiatky sa dávajú len na presne vymenované dokumenty v Príkaze GP SR.
abcde | 12-03-2012 15:53:42
pre p.Scipova: viem, ze takto to ma byt, len ci nahodou neexistuje nejaka kopia a kde vlastne tie podpisane papiere su? a ktorí su to poslanci co ju overovali? CHcete povedat ze starosta tu peticiu dodnes nevidel? Patolizacov ma vsade, mozno sa to nejako k nemu dostalo, či?
Marián | 12-03-2012 15:50:47
(2) Ak prokuratúra používa niekoľko úradných pečiatok toho istého typu s rovnakým textom, rozlišujú sa číslom, ktoré musia byť v odtlačku pečiatky čitateľné. Odtlačok úradnej pečiatky sa na záznamoch umiestňuje do stredu, dva až tri riadky pod spodný okraj textu. Podpis sa pripája vpravo od odtlačku úradnej pečiatky a nesmie do odtlačku zasahovať. Odtlačkom úradnej pečiatky sa opatrí originál a kópia záznamu tak, aby kópia bola zhodná s originálom.


3) Vyhotovenia uznesení, protestov, upozornení, vstupov do občianskeho súdneho konania, návrhov na jeho začatie, obžalôb, odvolaní, dovolaní, mimoriadnych dovolaní, sťažností, ...
... sa opatria okrúhlou úradnou pečiatkou so štátnym znakom s priemerom 36 mm červenej farby...


Vyjadrenie je v podstate záznam a ak som to správne pochopil, tak na vyjadrení sa má nachádzať pečiatka. Tak ako o tom hovorí čl. 14 ods. 2 Príkazu generálneho prokurátora SR, ktorým sa vydáva registratúrny poriadok prokuratúry. Alebo nie?
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 15:47:14
starosta sa nemôže dostať k podpisom na petícii,pretoze starosta zo zákona petíciu overovať nemôže, môžu ju len poslanci, ktorí sú schválení obecným zastupiteľstvom.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2012 15:46:39
zvedavý | 12-03-2012 15:11:11 | - v novinách su fakty, podklady, scany originalov tlaciv, vyhlaseni a videa. Ako s nimi nalozia obcania, je ich vecou. My dokumentujeme, informujeme a nasou ulohou je nestrannost a nadhlad.
abcde | 12-03-2012 15:40:41
dostal sa starosta k podpisom na petícii?
Pre šoporňanku: | 12-03-2012 15:32:13
Máte pravdu, na výzve zo súdu tá pečiatka je, ale na výzve, či stanovisku prokurátora ju určite nenájdete. Svedčí o tom čl. 14 ods. 1, 2, 3 Príkazu generálneho prokurátora SR, ktorým sa vydáva registratúrny poriadok prokuratúry:

http://www.genpro.gov.sk/zbierka-sluzobnych-predpisov-generalneho-prokuratora-20ef.html#2006
pre no comment... | 12-03-2012 15:20:52
mate pravdu a suhlasim s vami, no tento pan to uz otvorene povedal, ze nebude dalej kandidovat... riesme radsej rozdvojenu osobu.
olla | 12-03-2012 15:18:15
pre:no comment... | 12-03-2012 15:05:35
Z tvojho príspevku:Jeho vyjadrenia sú na amatérskej a nemajú žiadnu úroveň.
Pozri sa na výrečnosť terajšieho starostu, a ako to celé vyzerá. Niekto vie rečniť ako z knihy, ale jeho činy stoja za prd. Niekto sa nevie vyjadriť, no môže vedieť riadiť a logicky rozmýšľať.Treba brať starostovanie ako poslanie k občanom obce a nie Hviezdoslavov Kubín.
Myslím, teraz obec nepotrebuje rečníka, ale schopného človeka, ktorý to dá dedinu do poriadku.
Marián | 12-03-2012 15:14:22
no comment... | 12-03-2012 15:05:35
Človek by mal byť flexibilný, okamžite reagovať na vzniknutú situáciu. Ale predstavte si, že z práce ženiete bez zastávky rovno do kinosály a rýchlo sa zorientovať v papieroch. Máte sa vyjadrovať a keď máte vo zvyku gestikulovať, tak je to dosť obtiažne mať v jednej ruke mikrofón a s druhou sa hrabať v papieroch. Prepáčte mu, že nie je taký ideálny ako vy. Každý máme chybu, ale Kovaľ aspoň nezavádza, neklame, neokráda,.. A máte rovnakú možnosť kandidovať.
zvedavý | 12-03-2012 15:11:11
p. Majko, pošlite Vaše video z volieb do TV JOJ nech vidia ako to bolo.Keď je to také jednoduché posúvať čas volieb, nech sa šopornania obrátia na europske štruktúry nech to p. Škultetyovej vysvetlia.
Marián | 12-03-2012 15:07:37
šintavan, čo ho máme poslať do revíru počas lovu? Nie som poľovník, ale viem že sa loví na drobnú zver /králik,.../ a aj vysokú zver /paroháčov, srny,.../ Ale nikde som sa nestretol s tým, že sa loví aj na hovadá. A neviete náhodou, do ktorej kategórie patrí vlk, malý vlk /vlček/ či vlčica?
no comment... | 12-03-2012 15:05:35
Už keď je tu reč o pánovi Kovaľovi... Tohto pána som nepoznala, registorovala som iba jeho meno v spojitosti s poslednými voľbami. O koho ide som zistila, až keď som sa toho času zúčastnila na posledných pár zastupiteľstvách. A teda poviem Vám, že bola som doslova ,,šokovaná". Neviem, kde tento človek nabral odvahu kandidovať na starostu našej obce. Tento pán nevie povedať jednu súvislú vetu. Jeho vyjadrenia sú na amatérskej a nemajú žiadnu úroveň. Ako by nás on mohol reprezentovať a zastupovať??? Trošku sebareflexie by mu nezaškodilo.
Vidím, že je tu veľa diskutujúcich... povedzte... mám len ja takýto názor??? Lebo ja som bola fakt šokovaná.
sintavan | 12-03-2012 14:46:41
no sopornania, máte to tam teda zrúdu. Mali by ste sa poriadne zorganizovať a veľmi rýchlo ho dať dole, lebo sa vám tam zabýva na 3 roky este a to bude koniec soporne, čo tam nemáte schopných ľudí ??? Pozeral som to video z volieb, čo ten starosta neni normálny, vystupovať a klamať média, to si nedovolí tak otvorene nikto z politických predstaviteľov státu, a akýsi Vlcek vás tam drzí v šachu.
Šoporňanka | 12-03-2012 14:46:08
Inak práve som si pozerala tie stanoviská z okresnej prokuratúry a jedno mi stále vŕta hlavou, ako je možné že ten list, ktorý p. starosta zverejnil, má síce hlavičku okresnej prokuratúry,,, ale prečo na konci nie je pečiatka??? či tá tam nemusí byť??? veď je to listina, ktorá by to mala obsahovať či???? ak sa mýlim opravte ma, ale pokiaľ viem aj na obyčajnej výzve ak dostanete od súdu alebo od zdravotnej poisťovne, alebo od hocakej inštitúcie je dole podpis toho, kto to napísal a pečiatka organizácie.. hmmmmmm....
Šoporňanka | 12-03-2012 14:24:16
p. Majko klobúk dolu pred týmto super napísaným článkom, mal by si z Vás brať príklad náš p. starosta :-)
ja sa tiež pozastavujem nad tým, prečo bolo práve Šoporni dovolené voliť o 10 minút dlhšie, čo sme výnimka??? preboha to sa inak riešiť nedalo? veď plno ľudí, ktorí prišli na siedmu hodinu rannú a nebolo im umožnené voliť v tom čase, odišlo domov a nevolilo ani v normálnych parlamantných voľbách, veď si zoberte len jedno, o koľko hlasov prišlo pár strán, ktoré by naši voliči volili, to nikoho nezaujíma??? či treba napísať nejaký papier priamo do istej strany a povedať o čo sa postaral p. starosta Šoporne, a až potom by sa začalo riešiť????? tak tu sa mi zastavuje normálne mozog nad vyjadrením p. Škultétyovej!!!! ja osobne som mala sprístupnené ísť voliť do prvej okrskovej miestnosti až o 7.10. Stalo sa čo sa stalo, verím tomu, že naši poslanci neostanú stáť so založenými rukami a dobojujú to spoločne s nami do úspešného konca... a to čo povedal p. starosta, že sme len malá skupinka ľudí, ktorí sú proti nemu, tak mi dovoľte sa zasmiať,,,nás je už podstatne viac po sobote ich vzrástlo na nespočetné množstvo a sú už aj ľudia, ktorí ho volili a verili, aj tí sa po sobote presvedčili o jeho chrapúnstve, klamstvách a arogancii. By sa divil, keby bolo referendum v sobotu prešlo tak ako malo,,, koľko ľudí by ho odvolalo, ale preto ho asi zmaril, lebo dobre vedel, že v ten deň by dostarostoval. Ale p. Vlček toho dňa sa dožijete a verím, že to bude veľmi skoro :-)
občan | 12-03-2012 14:21:37
a čo si čakal že sa prizná že zmaril referendum vždy sa nájde pre neho výhovorka a nepíš že je debil skôr duševne rozdvojená osobnosť to je krajšie a výstižné
andrej | 12-03-2012 14:18:11
no pozrel som si správy na JOJ o 12,00 hod. dnes a to som robiť nemal.Ty kokos, ja si musím dať tabletky na tlak, sak ten kkt tam vyhlásil, že volby začali neskôr , lebo sa ludia natlačili , počúvajte, jeho treba dať na vyšetrenie psychiatrické, sak toho debila sa nezbavíme, no teraz som sa presvedčil ze on je debil.
pre p.Majka | 12-03-2012 14:14:47
Len to robte tak ako doteraz. Robíte to veľmi dobre. Nepoznám Vás síce osobne, ale myslím si, že ste seriózny a naozaj nestranný/dávate šancu vyjadriť sa každému a nezavádzate/. Len tak ďalej!
Marián | 12-03-2012 14:12:14
Andrej, to by bolo najlepšie. Ale on ako debo nevie pochopiť, že je načase to vzdať. Ty si už videl logického deba?
andrej | 12-03-2012 14:01:02
Ked volakto napíše, že to robí Koval, tak sa asi zbláznil. alebo nevie čo hovorí, Koval predsa povedal verejne na zastupiteľstve, že on na starostu kandidovať nebude, tak sa už nestrapnujte týmito drístami, čo vám p.starosta natlačil do hlavy, lebo to tak neni. Ved vlcek sa tak sám strápnuje v televízii, článkoch a pod. že snád len občan zbavený spôsobilosti na právne úkony môže mu uveriť a zatlieskať. Len si tu píste, v pohode, nezastavíte to ,čo má prísť. A ten debo by najlepsie spravil , keby sa sám vzdal.
michal | 12-03-2012 13:58:55
to už naozaj nie je čo iné riešiť ako takéto malichernosti??
Marián | 12-03-2012 13:42:40
Štefan, tak o tomto uchádzačovi som nevedel, lebo na kandidátke na starostu nebol. Viem len o tom, že starostu podporuje on, podnikateľ z obce, SA a BA. Ale nechcem konkretizovať.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2012 13:42:34
Nie som zo Soporne a je mi uplne jedno, ktora zo stran nakoniec vyhra. Nie je na mediu, aby posudzovalo ale informovalo. A fakty su fakty.
Kto dlhsie sleduje SOL velmi dobre vie, ze nic nemanipulujeme a na rozdiel od inych uverejnujeme vsetky materialy tak, aby sme nemuseli odpovedat respondentom, preco sme zostrihanim zmenili zmysel toho, co chceli svojim prejavom vyjadrit.
Ako pri Gorilach, tak aj v tomto pripade davame von materialy v podobe, kedy po ich zhliadnuti aj totalne nezainteresovany clovek musi mat moznost urobit si vlastny nazor. Teda, ak chce.

Este raz - nemam nic ani zo starostom, ani zo zamestnancami a ani s poslancami. Poskytujeme nezavisle informacie z nadhladom. Prave preto moze vzniknut aj clanok, pod ktorym prebieha tato konkretna diskusia.
štefan | 12-03-2012 13:35:32
pre:Marián | 12-03-2012 13:25:58
aj pre:j.f. | 12-03-2012 12:41:52
---Tiez som sa stretol s jednym starsim panom zo Soporne a tiez mi potvrdil, ze je to cisto boj hlavne jedneho poslanca, ktoremu sa nepodarilo dostat sa na miesto starostu a ze konecne sa tam nieco robi.----
Asi ste ma nepochopili, aj pán Beno sa uchádzal o post STAROSTU.
janka | 12-03-2012 13:33:52
ved uznajte co je vela je vela ste vsade a stale stojite na jednom mieste tak to rieste
Maria | 12-03-2012 13:32:22
Štefan, Štefan, ja som tiež zo Šoporne a na rozdiel od vás pána Kovaľa poznám dobre. On nie je arogantný ako NIEKTO a nejde po funkcii cez "mrtvoly". Nebyť niektorých pracovníčok miestneho úradu, tak voľby nevyhrá p. Vlček. Pekne sa im poďakoval za ich pomoc. Použiť a vyhodiť, to je jeho štýl.
Marián | 12-03-2012 13:30:58
Ups.
Marián | 12-03-2012 13:29:51
janka | 12-03-2012 13:22:21
Vás niekto núti čítať komentáre?
Ste dospelá, máte právo sa rozhodnúť sama, ktorú stránku navštívite, aký článok prečítate a k čomu sa vyjadríte.
A čo sa ritnej diery týka, vy ju máte takú veľkú?
Marián | 12-03-2012 13:25:58
Štefan, nie je to o Kovaľovi. Vieme to všetci. Je to o našej obecnej kuchyni! Všetci šetríme na varenie a šéfkuchár robí pokusy. Páčilo by sa vám, keby váš sused chodil do kuchyne a vyžieral by ju? Alebo máte aj vy takú lyžicu, ktorá siaha do obecnej?
pre Janku | 12-03-2012 13:25:52
ti si tiež vyliezla dierky a nik ta tam neposiela tak klud
pre Śtefana | 12-03-2012 13:23:19
prosím vás už sa zobudzte je už 13.23 čo sa robí asi vi len stávate a teraz rozmýšľate čo sa vám to prisnilo
Viera | 12-03-2012 13:23:02
anonym on nezaspal len rátal s tým, že na sto percent zmarí referendum a popri tom akosi zabudol, že sa konajú aj voľby do NRSR a čakal, že na to nikto nepoukáže
janka | 12-03-2012 13:22:21
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Marián | 12-03-2012 13:22:16
pozrite si:
http://www.joj.sk/noviny-o-12-00/noviny-o-12-00-archiv/2012-03-12-noviny-o-12-00.html

Ten chrapúň z NÁS urobil debilov.
Stáli sme na chodbe, lebo neboli pripravené hlasovacie hárky, a on povie, že sme sa nedostali všetci naraz o 07.00hod. k urne???!!! Veď už hádam ani nevie, ako sa volá. KLAMÁR!
Že sme si uvedomili, že je toľko pochybení v referende, že sme to vzdali??? To všetko myslí vážne, keď to povedal priamo do médií!
štefan | 12-03-2012 13:20:47
pre:j.f. | 12-03-2012 12:41:52
Ja som tiež zo Šoporne a môžem ti potvrdiť, že je to čisto boj hlavne jedného pána, mimochodom, ktorý je za starostu, ktorému sa nepodarilo dostať sa na miesto starostu a že konečne sa tam niečo robí.
PS: Všetci v dedine vedia o kom to je!
pre anonym | 12-03-2012 13:18:56
to nemyslíte vážne že zaspal nebodaj u pána B.
.JA. | 12-03-2012 13:14:40
pre miro | 12-03-2012 12:51:21
Starosta prišiel z horného konca v sprievode pána Bena. Takže asi on ho zdržal....
Pán Majko, dávam pomyselný klobúk dolu pred Vami. A to nielen za tento super článok !!!!
anonym | 12-03-2012 13:07:29
no co zaspal to sa nestava
Marián | 12-03-2012 12:54:24
Média. Tie ťa vyzdvihnú do nebies, alebo ťa vedia zniesť pod čiernu zem. Na margo niektorých médii - urobia reportáž a je na nich, čo odvysielajú. Buď chválu, hanu alebo objektivitu. V tomto prípade uvedená regionálna televízia postupovala v prospech starostu. Mohla aspoň objektívne odvysielať 5 za / 5 proti. A každý by si vybral čo chcel a urobil vlastný názor.
Kto číta komentáre, články a priložené video na SOL, tak som rád, že SOL je objektívna a aj otázky pána Majku smerujú na objasnenie situácie. Ale na otázky nedostáva odpoveď, aspoň nie od starostu pána Vlčeka.
Miloš, vďaka za objektivitu na SOL.
pre j.f. | 12-03-2012 12:53:30
200 trestných oznámení to asi nebude jeden poslanec.
občan | 12-03-2012 12:52:27
kto danú situáciu nepozná je tažko sa k tomu vyjadriť ale skúste si nájsť časť a zúčastnite sa zasadania OZ a hneť vám bude jasné kto má pravdu a vôbec tu nejde o jedného poslanca ktorý nevie prehltnúť že nebol zvolený práve on za starostu obce ale tých občanov je viac než dosť a ked je taký čistý pán starosta prečo nedovolil referendum tam by uvidel kto je za neho a kto proti ako on tvrdý že väčšina je za neho asi by bol strašne prekvapený kto je za neho
maličkosti | 12-03-2012 12:51:48
Žiadne, no a čo volili ste o 10 minút neskôr. Kto prišiel na voľby o 7.00 a nemohol odvoliť a musel potom cestovať do práce asi mu bolo prd platné, že boli voľby predĺžené do 22.10.
miro | 12-03-2012 12:51:21
a nielen z občanov, ale aj zo zákonov, Ved jediná obec na Slovensku, na ktorú sa čakalo, a to nikoho nevyburcovalo?? Jedno strohé skonštatovanie, že sa posunú volby o par minut. Dobre hovorí pan Majko, nabudúce to bude o 4 hodny?? lebo medved??? ved zákon nehovorí, že do 10 minut sa môže mariť priebeh volieb, on hovori, že sa marí. Ved nebudme jak ovce v košiari, toto mu nesmie prejst. A nakoniec to vôbec nezdôvodnil čo mu bránilo otvoriť volebné miestnosti včas, či sedel na záchode, alebo si v pohode doma pil s manželkou rannú kávu.
ivan | 12-03-2012 12:47:09
jedno na celej veci je divné, pán starosta vedel, že ma byť referendum, ktoré sa snazil zmanipulovať a aj sa mu to podarilo, a to ho nenapadlo, že ho tam budú čakať novinári a on si kludne príde o 6,58 s úsmevom otvoriť miestnosti na volby?? Ved ten človek neni normálny, ved by som sa snazil aby parlamentné volby prebehli normálne podla zákona, to je bezprecedentné, čo si on dovoli.A to že v novinách tvrdil, že volebné miestnosti sa otvorili o 6,50 je tiez normálne??No ja neviem , kto je tu za blázna, ved on si z občanov robí uplnú prdel, by som povedal, má Vás na háku.
občan | 12-03-2012 12:44:28
Počúvala som ten vidio článok a kde je z akého dôvoddu. To asi zabudli som ale sprostá...
j.f. | 12-03-2012 12:41:52
Este by som reagoval na prispevok geca. Tiez som sa stretol s jednym starsim panom zo Soporne a tiez mi potvrdil, ze je to cisto boj hlavne jedneho poslanca, ktoremu sa nepodarilo dostat sa na miesto starostu a ze konecne sa tam nieco robi. Takze vazne ani ja neviem ao to v skutocnosti mam chapat.
pre geco | 12-03-2012 12:41:10
Treba si pozrieť TV JOJ dnes o 12.00h. vysielané.
Tam je všetko!!!!!!!!!!!!!
jaro | 12-03-2012 12:39:40
Podľa UVK bolo všetko v poriadku, a keď nebolo, tak si to trochu prispôsobili, aby bolo. Je rozdiel ak boli voľby vopred v danej obci posunuté a občania o tom vopred informovaní. Toto čo bolo v Šoporni bolo nezvládnutie volieb zo strany starostu. Inak Lívia Škultétyová keď hovorí v televízii tak je samý zákon, robí to už roky, ale takto sa zhovadiť na staré kolená po toľkých rokoch praxe...
j.f. | 12-03-2012 12:38:33
Myslim si, ze je to cisto subjektivny nazor p.Majko. Podla mna ak by nebolo vyhlasene referendum nikto sa nad zdrzanim 6 minut ani nepozastavil. Skor to bolo v ramci zmarenia referenda na odvolanie starostu. Neberte to ako zastavanie si pana Vlceka, pretoze asi je tam naozaj vazny problem, ale ak by som mohol poradit poslancom a ludom , ktori su za odvolanie starostu, budte rozumnejsi ako on a podari sa vam ho odvolat.
geco | 12-03-2012 12:38:24
vcera na rtv krea bola reportaz, kde sa v ankete vacsina ludi vyjadrila, ze podporuju starostu...tu zas na neho kazdy nadava, tak tomu nerozumiem

( upravené administrátorom )
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 12-03-2012 12:29:10
Pred týmto článkom smekám klobouk pánové !!!!
občan | 12-03-2012 12:28:41
podla Lívie Škultétyovej pokojný priebeh a poznačili ich iba maličkosti: potom aj na budúce ked sa budú konať volby nastúpme ozbrojený do volebných miestností aj to bude pokojný priebeh volieb?alebo v tomto štáte si môže skupina ludí robiť čo chce asi áno vidíme to na vlastné oči každí den ten kto má moc má aj pravdu obyčajný občan je tu len na platenie daní a držanie huby
dana | 12-03-2012 12:23:28
tak tento článok by mala prečítať aj pani JUDr. Škultétyová, ktorá so slahčením povedala, že sa v Šoporni volby predlžia o 10 minut .
absolutne neriešila dôvod , nedajbože by v tom mal prsty starosta , to radšej nechajme tak, občanov to prejde. ALE NEPREJDE, V SOPORNI TO VRIE A NIE NASOU VINOU, SKUTOCNE TREBA VYMENIT, ALE NIE OBCANOV. Takú ukážku arogancie moci pána starostu, hlavného predstaviteľa obce ešte Slovensko nevidelo. Pán Majko dakujeme za tento článok, Vaše vyjadrenia sú zárukou nezávislosti.
Jozef | 12-03-2012 12:21:04
§ 351
Marenie prípravy a priebehu volieb a referenda
(1) Kto inému násilím alebo hrozbou násilia, alebo
ľsťou bráni vo výkone ústavného práva voliť, alebo hlasovať
v referende, alebo iného takým spôsobom k výkonu
takýchto ústavných práv núti, potrestá sa odňatím
slobody na šesť mesiacov až tri roky.
(2) Rovnako ako v odseku 1 sa potrestá, kto v súvislosti
s výkonom ústavných práv uvedených v odseku 1
a) vedome nesprávne sčíta hlasy alebo poruší tajnosť
hlasovania, alebo
b) inak hrubým spôsobom marí výkon týchto ústavných
práv.
(3) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ
potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 alebo
2
a) závažnejším spôsobom konania,
b) ako verejný činiteľ,
c) z osobitného motívu, alebo
d) verejne.
obcan | 12-03-2012 12:16:14
Klobuk dolu, 100-bodovy clanok...
A ten posledny odsek ju super.. :)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign