Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stane sa normálne podnikanie utrpením?

Miloš MajkoDátum10. 05. 2011 11:18:27TémaEkonomika

Napriek tomu, že stabilizovanie  ekonomiky a jej postupné oživovanie je badateľné, stále sa nedotýka toho množstva ľudí a tak razantne, ako sa dotkol jej útlm v minulom období. Trpia podnikatelia, obchodníci, výroba. Medzi ľudmi je v obehu malá finančná hotovosť, ktorá väčšinou postačuje iba na zabezpečenie základných životných potrieb. Inak povedané, väčšina ľudí žije od výplaty k výplate. Ceny tovarov dennej spotreby závratne stúpajú a neostáva im na čokoľvek navyše. Kultúru, normálnu dovolenku - ak za zahraničnú dovolenku nepovažujeme cestu za prácou a to mnohokrát iba príležitostnou.

Je chvályhodné a pochopiteľné, že  Vláda  SR sa všemožne snaží naplniť štátnu kasu financiami. Žiaľ, väčšina opatrení k tomu smerujúcich má výrazný negatívny dopad na tých, ktorí po celý život pracujú, tvoria, seriózne podnikajú, zamestnávajú ľudí a svojou troškou vždy do spoločného prispeli. Žiadne z opatrení sa výrazne nedotklo podvodníkov, dlhoročných pseudopodnikateľov, nik nestúpil na krk tunelárom. Seriózni podnikatelia sú denne svedkami stavov, kedy sú zadĺžené eseročky pravdepodobne založené výlučne za účelom nabalenia sa niekoľkých vyvolených. Ihneď po dosiahnutí vytýčeného cieľa  a nabalení dlhov nielen voči drobným podnikateľom ale aj voči daňovému úradu, poisťovniam a iným inštitúciám  sa za niekoľko hodín stane šťastným majiteľom takejto spoločnosti namiesto   "slušných" obchodníkov   na to odkázaný biely koník, ktorého výpis z obchodného registra je minimálne tak dlhý, ako by mal byť výpis z registra trestného. Pýtam sa, komu tento stav vyhovuje? Ako je možné, že štát sa nečinne prizerá situácii, kedy jednoduchým prevodom zadĺženej firmy neskutočne zbohatne jedinec a na mizinu sa dostanú aj desiatky či stovky drobných živnostníkov?  Kto od invalidného mentálneho chudáka  kedy dostane státisíce Eur  ktoré dlhuje? A kto podá pomocnú ruku tým, ktorí z nezaplatených faktúr musia štátu na konci mesiaca odviesť DPH? Tú  DPH, ktorú štát z tej istej nezaplatenej faktúry v podobe nadmerného odpočtu vyplatil podvodníkovi - bývalému vlastníkovi  predanej eseročky. Za čo, a prečo?  Ako je možné, že ešte stále  Obchodný register zapíše majetkové podiely v eseročke na ľudí, ktorí ani len nemajú prehľad, koľko "firiem" vlastnia? Je normálne, aby títo ľudia neboli zmapovaní finančnou políciou a aby štandardný podnikateľský sektor od takéhoto konania nebol ochránený zákonnou cestou? Asi priveľa otázok v dobe, kedy dlhovať daňovému úradu milióny a pritom žiť nad pomery a roky ďalej "podnikať" nie je ostudou predmetného jednotlivca. Žiaľ takýto stav je ostudou štátu.

Dnes a denne sa stretávam s podnikateľmi, ktorí už nevedia, pre koho vôbec pracovať. Nastrčené naoko seriózne vyzerajúce eseročky na veľkých stavbách vyžadujúce trojmesačné splatnosti na faktúrach sú takmer istou zárukou že práca, financie  a ostatné náklady vynaložené do vyhotovenej zákazky pre tieto spoločnosti sú vhodené takpovediac do žumpy.

Niekedy sa stačí pozrieť do Obchodného registra  SR. A aj dieťaťu musí byť jasné, že ani King Kong by neabsorboval do svojej gebule toľko názvov firiem, ktoré bez problémov zvládajú nielen pamätať si, ale aj riadiť niektorí naši podnikatelia. Naposledy sa vrcholom ľadovca stal nejaký  tuším Vareha  z východu. V Obchodnom registri niekde pri čísle  120 som to vzdal. Už na pohľad zaujímavé. Evidentne však nie pre zodpovedných, ktorí tento  "Slovenský sen" zastavili  niekde pri miliarde dlhu voči štátu. Gratulujem. Blbí Slovací to zaplatia...
Nakoniec presne tak, ako BMG Invest, vytunelovanú zbierku na náš poklad, za korunu sprivatizované prosperujúce podniky či  dlhy  stoviek eseročiek napísaných na koníkov mnohokrát zabetónovaných  možno v pilieroch diaľničných mostov či jednoducho bývajúcich v niektorom z mestských kanálov.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 14-05-2011 09:34:55
"Politika je jedinou profesiou na svete, ku ktorej nepotrebujete žiadnu kvalifikáciu." "Spoločnosť potrebuje otrokov, nepotrebuje vzbúrencov." Osho
cepenan | 14-05-2011 08:01:56
dzurindova vlada tu uz bola a co spravila?to co aj meciarova a aj ficova cize nic!dokedy tu budu vladnut komunisty?
j.f | 14-05-2011 00:22:22
Po prečítaní možem konštatovať len jedno. Plne súhlasím. Nedokážem sa však zmieriť s opatreniami, ktoré sú likvidačné pre bežných ľudí. Možno by bolo rozumné zobrať cigánom a darmožráčom. :D
Peter Klokner | 13-05-2011 23:21:56
Pre j.f.
Nemal som vôbec v úmysle vás svojim príspevkom uraziť, ale pre mne podobne zmýšľajúcich ľudí je skutočne veľmi ťažké sa vyrovnať s faktom, že asi 2/5 národa sú ochotné vydať svoj osud napospas demagógovi len preto, že má výraz odhodlaného bujaka, neokrôchaný slovník (dnečná tlačovka) a donekonečna sa vydáva za sociálne cítiaceho.
Podobne ako vám mi je úprimne ľúto ľudí, ktorí žijú z minimálnej mzdy. Ale iba za podmienky, že urobili pre seba maximum a jednoducho neprial im osud. Pre nich by mal byť štát záchranou. Ostatná háveď, ktorá sa životom počnúc ZDŠ iba pregrcávala a trtošila parazituje na štáte hlavne na úkor potrebných. A tu je jeden z podstatných kritických bodov toho sna o sociálnom štáte. Všetkým dáme všetko. Kde na to zoberieme sa nerieši, veď sa nikto nepýta. Keď už Grécko nie je dostatočne názorná ukážka tak ja neviem.

Ten zrecyklovaný komunista tu za 4 roky dokázal čo sa ani v najbujnejšej fantázii nedalo predstaviť. Zneužívanie rozpočtu bolo tak dôkladné a sofidtikované, až to mrazí. Vydrancovalo sa úplne všetko čo sa dalo. Tomanovej sociálne podniky postavili na nohy okresných šéfov Smeru a nikto ani brvou nepohol. Nebyť EK a jej blokácie peňazovodu, pokračujú ďalej. To isté s emisiami. Dva roky naťahovania a zahmlievania. Neexistovala sila. Až z únie sme dostali po papuli. Ako to dopadlo?
Socialisti kradli šialenou rýchlosťou, surovo a nekompromisne. A ľudia im to žrali aj s navijakom. Stačila zaklínacia formulka "je to na prospech občana". Len sa nikdy neuviedlo jeho konkrétne meno.

Vážený j.f. , nech je to akokoľvek, aj keby táto vláda bola tou najhoršou a najškaredšou a Radičová bola najsupergigaklamárka, pre mňa osobne je najdôležitejšie že tu doteraz nebola jediná veľká blamáž. Hayekovci nakoniec odišli aj keď im dal kšeft Počiatek, zadlžovanie štátu na úkor našich potomkov sa zabrzdilo, Paškova noční mora Sulík konečne buzeruje poslancov za dochádzku a zdá sa že prídu aspoň o priestupkovú imunitu, diaľnicu pri Žiline budeme mať o polovicu lacnejšiu ako od Vážneho, Mikloš (možno zo strachu ale predsa) mení figúrky na DR a urobí zadosť slušnosti pri "kauze" budovy DÚ, predražené školenie v NDS má prekvapivo rýchle a pomerne jasné riešenie,... podobné drobnosti ma napĺňajú optimizmom a vonkoncom mi k tomu nechýba dodatok, že je to sociálne a na prospech občana. Každé ušetrené euro sa totiž počíta.
A po zdesení Fica z odstúpenia Čentéša si myslím, že v utorok si možno zožerie súdruh ďalšiu porciu hnusnej politickej kaše, ktorú si nedhtiac sám sebe navaril.
Ak vás pri tom všetkom naďalej omína problém s vyplatením provízie za privatizačné poradenstvo, asi naozaj niet iných vážnejších tém. A to je dobre.
j.f. | 13-05-2011 13:43:27
Pán Klokner musím vás sklamať, ale voliť nechodím práve z dôvodu, že môj názor na politiku ako takú je veľmi záporný. Ja netvrdím, že sa ukradli spp a elektrárne, ale to že sa predali pod cenu a pri výbere z jedného kandidáta pri spp bola vyplatená niekoľko stomiliónová odmena firme z "daňového raja". Ja narozdiel od vás mám aké také sociálne cítenie a je mi ľúto dôchodcov, mladých ľudí a ľudí ktorí pracujú za ulmužnu. Z toho vyplýva, že ak zárabajú almužnu a dôchodcovia dostávajú dôchodky na úrovni žobračenky /nemyslím teraz dôchodcov z polície 40 ročných/a niekto im stále uťahuje aj tak opasky a nekompenzuje to, nemôžem byť pravičiar ako vy. Ak je niekto pravičiar a háji opatrenia tejto vlády, ktoré sú zamerané na väčšinu minimálne zarábajúcich ľudí je mi ho úprimne ľúto aj keď si dovolím tvrdiť, že postoj ako vy može mať len človek s vašim príjmom. Neberte ale ako urážku. Ja viem každí má možnosti atd., ale ak chýba niekomu sociálne cítenie treba sa stať členom SDKU a ožobráčiť tento národ úplne.
Jozef | 13-05-2011 10:01:12
Peter, tu sa neda nic ine, len s Vami suhlasit.
A toho sa bojim.
Peter Klokner | 13-05-2011 09:52:37
Názorná ukážka ako funguje premýšľanie (?) voliča. SPP a SE sa rozkradli, Sitina najväčší tunel v dejinách. Nedokázané a nepodložené klišé, ktoré budú tlčhuby z ľavicového spektra mlátiť o hlavu svojim ovciam aj v roku 2050 (len už to nebude Fico). Ak sa Jozef snažíte proti názorom j.f. postaviť aj tri tony konkrétnych faktov podložené ďalšími tonami akýchkoľvek dokumentov, nemáte proti balamuteniu a fámam žiadnu šancu. Čo je však podstatné, v popletených hlavách niektorých spoluobčanov sú stále viac akceptované rozkradnuté miliardy od sociálnej vlády prezentované ako prínos :-) všetkým občanom ako miliardy potichu plynúce do štátneho rozpočtu zásluhou kakanej pravice :-)
Je to jednoducho v hlavičke. Veď uznajte, bude viac tých čo po klobáse, borovičke a pive budú mať potrebu frflať alebo tých čo si nájdu čas na to, aby si populistické žvásty politikov (a to ktorýchkoľvek) následne aj z dostupných zdrojov a v súvislostiach overili ?

Strach by sme mali mať iba z jedinej veci, že Smeru sa podarí urobiť bezmyšlienkovitú entitu z každého jedného voliča. Musím totiž úprimne priznať, že PR majú geniálny. Až z toho nabiehajú zimomriavky.
Igor Lehocký | 12-05-2011 11:52:22
Článok "Zlodejova republika" je veľmi výstižný o povahe Slovákov, teda o našej ako národa. Ja už som o tom písal niekoľko krát a vychádzal som z vlastných poznatkov a bohatých skúseností počas pôsobenia v radoch MV SR. Článok "Zlodejova republika" píše bez najmenších pochybností o Jurajovi Širokom, o ktorom je možné si prečítať na webe všetko o jeho minulosti v časoch socializmu. Celkom stručne ale úplne sa o ňom verejne vyjadril aj Peter Šťastný, bývalý hokejový reprezentant SR pred tým aj ČSSR a pozrime sa, koho úctu si takýto človek užíva ešte aj dnes. Za to ako sa žije v SR, si môžeme my, my všetci.
Zlodejova republika | 11-05-2011 15:40:25
http://martinpotocny.blog.sme.sk/c/264798/Zlodejova-Republika.html
Michal | 10-05-2011 21:11:29
Problém je aj v novodobých podnikateľoch. Úrady práce dávajú príspevok dlhodobo nezamestnaním, ak sa z nich stanú živnostníci. V podstate ľudia, ktorí sa nevedia uplatniť na trhu práce (väčšinou vlastnou neschopnosťou) sa stanú živnostníkmi. Prenajmú si priestor, kúpia pokladňu, náklady - a zisk sa nedostaví.

Možno by pomohlo, ak by sa dalo predávať na tržnici "nanečisto" - čokoľvek bez pokladne a ŽL - tam by človek zistil, či by to išlo a či nie.
Erich | 10-05-2011 18:58:52
A ja mám odvádzať dane?

http://m.sme.sk/?sek=reg_pd&rub=reg_pd_spr&cl=5879633
anomym | 10-05-2011 16:51:52
hlavne vsetci vsetko vieme a vedia a nikomu sa nevie nic dokazat tak naco sa osocuje jeden alebo druhy ked vsetci su nevinny a miklos si to dohana na cudobe.tak by dokazal kazdy vladnut aj chlapi pri pive neni penazi tak zvisime ved chudoba zoberie vecsiu lopatu a pojde to dalej,aby sa ty vyvoleny pani mali dobre ale dokedy, pokial nezobereme motyky krompace ryle a kto co uchyti a nevrhneme sa na bratislavu dakujem.
Igor Lehocký | 10-05-2011 15:21:31
Jozef, nechcem sa prieť. Moje skúsenosti z praxe sú ale iné. Uvediem to na príklade: SPP, teda obecne plynári, predstavme si, že by bol prijatý zákon o spotrebiteľoch tak, že by nebolo možné fyzicky odčítavať množstvo spotrebovaného plynu a príjem SPP za plyn by bol odkázaní na "čestné vyhlásenia" o spotrebe, ako by to dopadlo. A preto pochopiteľne každý jeden spotrebiteľ má merač zabezpečený tak, že je s najväčšou pravdepodobnosťou odber presne nameraný, vyfaktúrovaný a očakáva sa objektívna platba. Vie štát toto dosiahnuť aj u podnikateľov, poslancov NR SR, politikov a iných tzv. vyvolených na odvodoch a daniach? Nevedel, nevie a ešte dlho vedieť nebude, lebo nechce!!!
Jozef | 10-05-2011 14:57:41
Igor, s vacsinou suhlas, az na tie zakonne paky. Tie stat ma,ale.. Akosi ich nechce vyuzivat. Akoby sa hradni pani bali, ze raz moze dojst aj na nich.
A ja verim, ze dojde.
Bohuzial toto, co tu mame teraz je dosledok vymytia mozgov niekolkym generaciam slovakov bolsevikom. Ziadna ucta k majetku inych, ziaden respekt pred zakonom atd.
Ani ti najbohatsi v EU sa to nenaucili za par rokov.
Takze mozno raz...?
Igor Lehocký | 10-05-2011 13:54:26
Jozef, asi by sa dali na túto tému písať romány na pokračovanie, čo človek, to skoro iný pohľad na tému a možno každý v nejakom pomere pravdivý. Mečiar bol v poprevratových eufóriách 90.tych rokov opantaný mocou a mal nezlomný pocit, že keď majetky štátu porozdáva domácim "za korunu", všetko bude mať pod kontrolou,neujde kapitál do zahraničia a zároveň si takouto "nacionálnou" kartou zaviaže ľudí vo voľbách. A pozrime sa na koľko rokov mu to zabralo u voličov...neskutočné. A v nespočetných príkladoch z núl s IQ húpacieho koníka sa stali podnikatelia. Ani sa mi ich nechce menovať. Niektorí 11 rokov nepodmienečne a s niektorými sa štát ťahá po súdoch dodnes. Škoda iba, že tie sprivatizované alebo inak odpredané majetky v Dzurindových vládach neprispeli k vyšším platom a tým pádom k dôchodkom. Môj osobný názor ale je, že Slovensko sa pustilo na cestu, ktorú vytvorili poslanci NR SR zákonmi, ktoré sú v mnohých prípadoch bezzubé, hluché a slepé, neúčinné a nelogické aj po 22.rokoch po prevrate. Výsledok: zahraničná nálepka ako národa podvodníkov a tunelárov, aká je pravda nech si každý odpovie.Na slovenské pomery a povahy štát nemal, nemá a ani nikdy mať nebude zákonné páky, spôsoby a možnosti, ktorými si dokáže ustrážiť napĺňanie štátnej kasy! Aj preto sme tam kde sme, po Estónsku druhý najchudobnejší štát EÚ a ešte niekoľko generácií to tak bude.
j.f. | 10-05-2011 13:45:38
Jozef štatistika je jedna vec, ale ak sa podnik predá za zlomkovú cenu nie je aj to zlodejstvo? Ak privatizačný poradca vyberie z jedného zaujemcu a zoberie rádovo stovky miliónov nie je aj to zlodejstvo? Privatizácia strategických podnikov nám priniesla vždy len zdraženie a utahovanie si opaskov bežných ľudi, ale nie tých ktorí o privatizácii rozhodovali, pretože tí sú veľmi bohatí. :)
j.f. | 10-05-2011 13:35:16
Pri privatizácii Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) bol porušený zákon. Predaj mohol podľa správ Slovenskej informačnej služby navodiť možnosť tunelovania podniku.

Uvádza sa to v správe o privatizácii SPP, ktorú v stredu na svojej stránke zverejnila Národná rada SR. Vláda pritom označila materiál režimom "nesprístupňovať".

"Stav po privatizácii 49-percentnej účasti v SPP navodil situáciu, kedy bolo možné dlhodobo tunelovať túto akciovú spoločnosť, čo v konečnom dôsledku prezentovala aj Slovenská informačná služba. Uvádzanú skutočnosť definovala ako ohrozenie hospodárskych záujmov SR," píše sa v záveroch preverovania privatizácie.

V správe sa ďalej uvádza, že pri predaji SPP bola kurzovou stratou spôsobená škoda vo výške takmer 7,4 miliardy korún. Pri výbere privatizačného poradcu bol údajne porušený zákon o verejnom obstarávaní. Spoločnosti Credit Suisse First Boston bolo nepreukázateľne vyplatených 10,4 miliónov dolárov a protizákonne uhradených takmer 6,6 milióna dolárov, uvádza správa.
privatizovaná 49-percentná účasť v SPP bola podľa materiálu prevedená na spoločnosť v Holandsku, aby sa obišli daňové povinnosti v Slovenskej republike.


Premiér Robert Fico označil privatizáciu SPP za najväčšie zlodejstvo v histórii Slovenska.väčší obrázokZdroj: SITA

V správe sa ďalej píše, že SPP bol privatizovaný netransparentne, pretože neexistujú relevantné doklady o priebehu privatizácie. SPP nebol predaný vo verejnej súťaži, keďže do súťaže sa zapojil iba jeden kandidát. Zároveň malo dôjsť k porušeniu právnych predpisov, upravujúcich stanovenie hodnoty podniku, pretože ju nestanovil znalecký posudok.

Problémom je podľa správy aj stav v podniku po privatizácii, kde má síce menšinový akcionár 49 percent akcií, ale zároveň aj rozhodovacie práva určené privatizačnou zmluvou.
anonym | 10-05-2011 13:28:54
Slušný človek sa zbytočne teší na lepšiu životnú úroveň. Na tú majú "právo" len vyvolení a najhoršie je, že vždy na úkor nás všetkých. Vždy sa plátajú diery vo verejných financiách po zlodejoch a vždy ich plátame my.
Jozef | 10-05-2011 13:19:46
j.f.
len pre upresnenie:
prešľapy rokov 1994-1998, kedy sa sprivatizoval majetok v účtovnej hodnote 109 miliárd korún za slabých 31 miliárd.

Pre porovnanie, prvá Dzurindova vláda sprivatizovala majetok v účtovnej hodnote 70 miliárd korún a dostala zaň neuveriteľných 256 miliárd! Druhá Dzurindova vláda sprivatizovala majetok v účtovnej hodnote 28 miliárd korún, za ktorý zinkasovala 37 miliárd. Inými slovami, Mečiar (v čase, keď bol Gašparovič jeho poskokom) predával štátny majetok so stratou pre SR, kým z Dzurindovej privatizácie štátna kasa výrazne profitovala.

pred privatizáciou, v rokoch 1999 až 2002 odviedol SPP do štátneho rozpočtu 23 miliárd korún, od roku 2002 až do roku 2006 však príjmy štátu na daniach a dividendách (štát vlastní ešte stále 51% podniku) dosiahli 65 miliárd. Od predaja menšinového balíka rastú aj zisky štátu.

Mečiarova privatizácia: účtovná hodnota majetku 109 miliárd, predaný za 31 miliárd korún.
Dzurindova privatizácia: účtovná hodnota majetku 98 miliárd, predaný za 293 miliárd korún.
j.f. | 10-05-2011 13:12:11
a dalo by sa pokračovať, Spp, elektrárne, slovnaft, telekomunikácie, dokonca aj tunel sitina bol vytunelovaný.... Pri väčšine týchto super obchodoch bola však naša milovaná pravica. :)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign