Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stalo sa a napriek tomu ešte stále žijeme... 9.

Miloš MajkoDátum02. 12. 2017 00:18:56TémaTak to vidím ja...
200

Mimoriadne dobrú správu iba niekoľko dní dozadu priniesli tlačové agentúry v boji s korupciou na najvyšších miestach. Obžalovaný bol bývalý minister financií, síce pre prípad starý viac ako 10 rokov, kedy zastával ministerský post, no aj to je potrebné považovať za úspech. Pre Slováka je v súvislosti s touto udalosťou problémom len to, že sa nejedná o bývalého ministra Slovenskej vlády, ale Ignatiusa Kombu zo Zimbabwe. Vidíme teda, že už aj v tejto republike väčšinou z nás radenej do tzv. "krajín tretieho sveta" pochopili, že korupčných politikov je potrebné trestať a nie odmeňovať a presúvať z funkcie do funkcie. Zimbabwe je síce od Slovenska ďaleko, no už niekoľko rokov sa orgány činné v trestnom konaní obdobne správajú aj v Rumunsku, ktoré je nielen bližšie, ale aj členom EÚ a povedzme si na rovinu, za čias socializmu na tom bolo nepomerne horšie ako my. Inak pamätáme si ešte dostatočne jasne, že je to práve Rumunsko, ktoré sa ako jediné s bývalým komunistickým pohlavárom Nicolae Caucescom vysporiadalo dostatočne demonštratívne, aby jeho osud bol mementom pre všetkých, ktorí by sa obdobným spôsobom pokúšali v budúcnosti zotročiť občanov vlastného štátu.

Krátko po voľbách do VÚC a totálnom debakli strany Smer - SD Marek Maďarič vyhlásil, že v Smere by mali nastať výrazné persolnálne zmeny. Jeho kolega Richter mu ale odkázal, že jeho osobný názor nie je podstatný. Myslím si, že minimálne v tomto sa dá s Marekom Maďaričom súhlasiť - skutočne neprehrali len kandidáti na županov, ale aj strana ako taká. Práve výsledkom získaných v týchto voľbách a následne prieskumom verejnej mienky je možné optimisticky skonštatovať, že táto strana aktívne nastúpila cestu vlastného zániku po vzore HZDS a Mečiara, teda strany, ktorej spôsoby a systém vládnutia je Smeru až príliš podobný.

Ekonomický analytici za posledné obdobie stále častejšie bijú na poplach s tvrdeniami, že pre vysoké dane a odvody firmy pôsobiace na Slovensku balia kufre a registrujú sa v daňových rajoch. Pre doplnenie tejto informácie je potrebné uviesť, že to nemusí byť zrovna Cyprus alebo niektorá z exotických krajín, ale stačia Spojené štáty americké ba dokonca aj Maďarsko, Holansko, Luxembursko alebo susedná Česká republika. Všetci okolo nás pochopili, že nie vysoké dane a vysoké odvody zabezpečia prosperitu nielen veľkým firmám, ale aj drobným živnostníkom a v konečnom dôsledku aj štátu ako celku. Keď je už reč o drobných živnostníkoch, tak postavenie ekonomiky štátu na štyroch či piatich veľkých investoroch a to ešte automobilkách, namiesto na desaťtisícoch drobných živnostníkov je mimoriadne veľkým rizikom a dovolím si povedať, že do budúcnosti cestou ku krachu štátu a verejných financií.

Približne 30 odborníkov z jadrovnej elektrárne V2 Jaslovské Bohunice dalo koncom októbra výpoveď. Dôvodom tohto ich konania má byť ich nespokojnosť s platmi a podmienkami v pracovnom procese. Takýto stav by bolo možné prehliadať alebo bagatelizovať v prípade, že by sa jednalo o zamestnancov napr. tlačiarní, výroby nejakých súčiastok alebo inej nie tak na bezpečnosť citlivej problematike akou jadrová elektráreň nepochybne je. Výpoveď nedali údržbári, či nejakí manipulanti, ale má sa jednať o pracovníkov velína, kde je zaučenie na túto činnosť mimoriadne náročné a zdĺhavé, školenia končia štátnou skúškou a predmetní pracovníci sú prakticky nonstop monitorovaní orgánmi priamo odhliadajúcimi na bezpečnosť elektrárne. Ide o profesiu, ktorá svojou zodpovednosťou je pravdepodobne najdôležitejšou v celej elektrárni. Velín JE je režimovým pracoviskom, kde dokonca nepovolané osoby majú z bezpečnostného hľadiska vstup zakázaný. Dohliadajúca komisia a Úrad jadrového dozoru sa oprávnene zaujíma o bezpečnosť v elektrárni ak k skutočnému odchodu týchto pracovníkov príde. Kto si dovolí čo i len v teoretickej rovine pohybovať sa na takto tenkom ľade?

Pravdepodobne v súčasnosti najstráženejšou hranicou medzi dvomi krajinami je tá medzi severnou a južnou Kóreou. Počas celého viac ako 50 ročného prímeria podpísaného medzi vedením oboch krajín práve v roku 1953 v Pchanmundžone túto hranicu nonstop strážia stovky tisíc vojakov na obidvoch stranách pripravených na okamžitý boj. Demilitarizované pásmo lemuje ostnaný drôt, protitankové zátarasy a v prihraničnej oblasti je položených viac ako milión nášlapných mín. Prirodzene, že tam nežijú žiadni civilisti. Od rozdelenia Kórei sa z KĽDR podarilo utiecť cez Čínu a juhovýchodnú Áziu viac ako 30 000 ľudí. Ďalší utečenec takéto šťastie nemal a minulý mesiac ho už na juhokórejskej strane postrelili severokórejskí vojaci. Utečenca ležiaceho 50 m od demarkačnej línie do nemocnice prepravila helikoptéra veliteľstva OSN.

Po viac ako 11 000 km dlhej trase doviezol tovar naložený v kontajneroch prvý vlak, ktorý z čínskeho Daljanu cez Rusko a Ukrajinu dorazil do Bratislavy. Tovar je určený nielen pre slovenský trh, ale aj trh západnej Európy. Už od budúceho roka začnú vlaky na tejto trase do prekladiskového terminálu v Bratislave premávať raz týždenne a od druhej polovice roka 2018 dokonca dva krát za týždeň. Vyzerá to tak, že preprava tovaru vlakmi (podstatne rýchlejšia ako lodďou) bude spopularizovaná natoľko, že objem tovaru sa bude ďalej zvyšovať.

Štátna obchodná inšpekcia upozornila, že pri dodávke jedla domov napr. pizze - nemá reštaurácia právo pýtať príplatok za obal. Len málokto vie, že v tomto prípade zákazníka chráni príslušná legislatíva a podľa zákona reštaurácie musia "predávať jedlá v hygienicky neškodných obaloch, alebo ich do takých baliť, pričom náklady na zabalenie uhrádzajú predávajúci". Povedzme si narovinu, že v konečnou dôsledku zákazník tak či tak neušetrí, maximálne príde k navýšeniu ceny samotného jedla a pochybujem, že len toho, ktoré je určené na rozvoz, resp. si ho zákazník nechá zabaliť so sebou. Takže stručne si dovolím zhodnotiť - ďalšie opatrenie, ktoré možno zákazníkovi viac uškodí ako pomôže.

Aby sme neboli len pri politike a obchode, tak malá perlička z kazašskej Astany: 6 Čechov sa napriek snehu a počasiu o teplotách na úrovni mrazu vyzlieklo do florescenčne zelených mankin, čo sú známe plavky kultového fiktívneho dokumentu Borat, aby sa vyfotografovali pri nápise "I love Astana". Pre toto ich konanie však nemali pochopenie policajti a partiu chalanov odovzdali medziregionálnemu správnemu súdu, ktorý každého z "výtržníkov" pokutoval finančnou čiastkou vo výške asi 50 Eur za "drobné výtržníctvo". O tomto incidente informoval web Akipress. Ale za ten exces to stálo, nie?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
obyvatel 1 | 06-12-2017 12:01:46
Toto nas caka v kratkom case

https://www.youtube.com/watch?v=t5K9HFbi_wQ

a pripravte sa na takyto zivot

https://www.mojevideo.sk/video/2bd06/medzicasom_v_hlavnom_meste_europskej_unie.html
obyvatel 1 | 05-12-2017 20:53:01
https://www.youtube.com/watch?v=tJxisFxMezE

https://www.youtube.com/watch?v=E7gXj8ZWA_o
obyvatel 1 | 05-12-2017 18:20:10
Tieto cisla hovoria jasnou recoua je to naozaj zaujimave a media o tom neinformuju, preco asi ???

https://www.youtube.com/watch?v=yctnAta6UQA
lexa | 05-12-2017 17:50:49
Ako s obľubou hovorí každý Ficocot, za všetko môže Dzurindova a Radičovej vláda.. Za vlády smeru predsa ani len neexistuje korupcia vo vrcholovej politike :)
havran | 04-12-2017 12:18:39
Pre havran : Ja som reagoval iba na prvú časť článku p.Majku,že keby sa chcel s niekým vysporiadať ako s Caucescom,tak má odo mňa jeden typ pravicového politika,aj keď mám pocit,že by najradšej vystrieľal celý Smer.
pre havran | 03-12-2017 11:45:49
Pán havran prečo komentujete článok ked ste ho ani nečital? Pre takýchto ideologov tu nebude nikdy dobre.
havran | 03-12-2017 09:14:56
Miloš,keby si si tak spomenul pri svojej objektívnosti aj na nášho bývalého ministra financií Mikloša,ktorý sa vo svojej funkcii akože omylom dopustil chyby,ktorá Slovensko stála asi 6 miliárd Sk,no na to sa asi zabudlo,alebo ruka ruku myje.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign