Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stalo sa a napriek tomu ešte stále žijeme ... 3.

Miloš MajkoDátum31. 12. 2015 00:58:42TémaTak to vidím ja...

Zase tu máme koniec mesiaca a zase sme zažili (alebo sa aspoň okolo nás otrelo) veľa udalostí, nad ktorými by sme sa mali minimálne zamyslieť...

- Katastrofický scenár  - kolaps podľa Václava Miku hrozí v RTVS ak sa nezvýši financovanie verejnoprávnej rádiotelevízie. Vyjadril sa "budeme patriť ku krajinám, ktoré budú mať verejnoprávne médiá v úpadku" čím  nepochybne mal na mysli, že ľudia  majú platiť tomuto médiu viac peňazí. Otázkou je, či napriek povinným koncesionárskym poplatkom a z nich zo zákona tečúcim miliónom do tejto inštitúcie bola niekedy aj v inej situácii ako v úpadku. Aspoň teda čo sa týka programovej štruktúry a sledovanosti v porovnaní s ostatnými súkromnými médiami, ktoré samotných občanov nestoja ani cent.

Možno by bolo zaujímavé porovnať platy a odmeny menežérov v RTVS s platmi a odmenami ľudí, ktorí každý mesiac či TV sledujú alebo nesledujú, ba dokonca či vlastnia alebo nevlastnia televízor,  zo zákona musia poplatky platiť.

Jeden by sa spýtal, či majú pána boha pri sebe keď od ľudí chcú ešte viac ako dostávajú. Ale na druhej strane je to dobre, možno sa konečne už niekto zbadá a dá dohromady aspoň desaťtisíc spravodlivo nasr ..tých ľudí, ktorí buď pred architektonickým skvostom v centre Bratislavy alebo príslušným ministerstvom kompetentným vysvetlia, čo si myslia o úrovni vysielania a programovej štruktúre tejto tzv verejnoprávnej inštitúcie.

- 28.decembra 2015 SME uverejnilo článok s názvom "Pre Váhostav Fico menil pravidlá" s informáciou, že prípad okolo Váhostavu rieši polícia, ktorá čaká na pomoc zo zahraničia. Že pomoc toľko mesiacov neprichádza a neprichádza... A to sme mysleli, že po jednoznačných podkladoch týkajúcich sa Matovičom zverejneného podozrenia z účtov premiera krajiny v daňovom raji, už nič od zahraničných bezpečnostných zložiek nepotrvá dlhšie, ako dva týždne...  ;-)

Spoločnosť chce stavať dva diaľničné úseky na východe Slovenska a dokonca modernizovať železnicu na Považí. Znamená to teda, že sa opätovne uchádza o štátne zákazky, z ktorých by mohla splatiť časť dlhov aj drobným živnostníkom, ktorí aj z jej viny prichádzajú o strechy nad hlavami a krachujú

Kauza Váhostav je len jednou z mnohých a len jedným zo zlyhaní štátu ak nie v inom, tak vo vymožiteľnosti práva veriteľa a to napriek tomu, že daňová povinnosť mu z obchodného vzťahu vznikla, no štát ani len vymožiteľnosť samotnej dane od dlžníka v podstate nezaujíma. Pokiaľ takto budeme pokračovať ďalej, štát skrachuje tak či tak, pretože normálne uvažujúci živnostníci s fungujúcim pudom sebazáchovy už dnes rozmýšľajú nad spôsobom ako svoju firmu registrovať v zahraničí, kde aspoň takto okaté kradnutie si nedovolí nik, ani priateľ predsedu vlády.

- Ďalšia "príjemná" správa slovenským občanom prišla pred koncom roka z Bruselu a to v podobe výšky odmien, ktoré si rozdelili Euroúradníci. Ide o 100 mil. Eur, teda čiastku, na ktorú sa svojou prácou týmto zhruba 55 tisíc kmeňovým zamestancom a úradníkom Európskej únie pred sviatkami poskladali obyčajní pracujúci občania štátov únie.

Podľa publikovaných informácií na jedného bruselského úradníka ide o bonus vo výške asi 1 800 Eur. Aby však našinec neplakal nad výškou odmeny, ktorá sa mu oproti jeho platu môže zdať privysoká, je treba uviesť, že základný mesačný plat začínajúceho pracovníka v EÚ na úplne najnižšom stupni Európskej komisie začína na 2 300 Eurách mesačne. Euroúradníci majú však ďalšie príplatky a plat úradníka, ktorý odpracoval viac ako 4 roky môže byť až do 16 000 Eur mesačne. Aby toho nebolo málo ešte aj k tejto sume je potrebné pripočítať ďalšie príplatky a to napr. ak úradník pracuje mimo svoju domovskú krajinu a to takmer všetci, prináleží mu príspevok za expatriáciu vo výške 16 % zo základného platu. Ďalšie príspevky závisia od rodinnej situácie, príspevku na nezaopatrené dieťa, príspevku na domácnosť, či vzdelávanie alebo príspevok na predškolskú výchovu.

Takže tu máme odpoveď prečo úradníci zubami nechtami budú brániť byrokraciu Euróskej únii, tolerovať rozhadzovanie peňazí v Grécku, či čokoľvek, čo im pre nás nepredstaviteľný blahobyt predĺži o každé  ďalšie funkčné obdobie.

Chce sa vám zvracať?  Tak to zajtra neprežeňte s alkoholom, pretože by vám ťažko niekto uveril, že vám žalúdočnú nevoľnosť spôsobili práve tieto informácie.

- Vyzerá to tak, že ďalších viac ako 400 Slovákov chcelo sviatky stráviť v zahraničí čo využila ďalšia cestovná kancelária k ich skasíroaniu o stovky tisíc Eur a následné vyhlásenie krachu. Tentokrát ide o Fantravel a zlé jazyky hovoria, že sa má jednať o toho istého majiteľa, ktorý už na lopatky položil Alextour a nádej na kľudnú dovolenku aj za niekoľko tisíc Eur zobral ďalším stovkám Slovákov.

Aj v tomto prípade to vyzerá tak, že prepísanie obchodných podielov spoločnosti na občana niektorej exotickej krajiny žijúceho v EÚ (modernejší spôsob ako na bieleho koňa z rómskej časti Zlatých Klasov) ošetrí nielen dlhy spoločnosti, ale aj prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť (niekoľko násobne úspešného) podnikateľa v cestovnom ruchu a aj v tomto prípade niekoho luxus zatiahnu bežní občania a teda dovolenkovať bude za ich peniaze niekto iný.

Podľa zatiaľ známych informácií vo veci bolo podaných niekoľko trestných oznámení, no už vychádzajúc z osobných skúseností s orgánmi činnými v trestnom konaní a našou legislatívou, dokázanie úmyslu podviesť zákazníkov bude pre vyšetrovateľov a prokuratúru mimoriadne náročné.

Na druhej strane však ďalší ľudia pochopia prečo po svete cestujem individuálne a teda prečo nie som ochotný svoje peniaze poslať aj mesiace vopred na účet nejakému zmrdovi, ktorý si ich potom beztrestne užije niekde v exotickej destinácii v hotelovej izbe s výhľadom na oceán.

- Odpalovanie delobuchov v mestách počas vítania Nového roku začína byť prežitkom, aspoň to tak vyzerá podľa najnovšieho trendu rozhodnutia niektorých radníc v Rakúsku (Innsbruck) či mnohých talianskych mestách ako Milano, Rím, Turín dokonca aj sicílska Messina. Dôvodom má byť nielen znečistenie miest smogom a hlukom, ale aj ušetrenie mučenia u zvierat, pre ktoré sú hlasné výbuchy a svetelné efekty neprirodzenými. Povedzme si však na rovinu čím je toto blbnutie prirodzené pre človeka, keď väčšina detí pre ktoré by mal byť ohňostroj potešením si zakrýva uši prípadne od strachu plače?

- Koniec roka a evidentne sviatočné starosti občanov výborne využil developer, ktorý začal búrať areál bratislavského PKO. Mestské zastupiteľstvo pod vedením primátora Nesrovnala mu nakoniec objekty predalo za 1 symbolické Euro a developer si k búraniu objednal aj ochranu v podobe niekoľkých tupých a agresívnych SBS-károv, ktorí občanov a novinárov fotografujúcich búraný areál oblievali vodou, či do objektívov im svietili ručnými laserami. Sprosté primitívne nadávky a urážky adresované verejnosti len dokreslili úroveň zamestnancov, ktorých najatá SBS zamestnala.

A je tu koniec mesiaca a zhodou okolností, aj koniec ďalšieho roka. Ako sme ho vastne v tomto neskutočnom chaose a nespravodlivosti voči nám, bežným občanom prežili?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Peter | 31-12-2015 17:31:43
A ja to ešte doplnim: všetky doterajšie vlady rovnako...
názor | 31-12-2015 16:03:06
gulak, poznámku o -vďake- som napísal ironický. Akú vďaku si zaslúži naša vláda? Naša vláda si zaslúži akurát tak vyhadzov a plavbu titanikom.
gulak | 31-12-2015 14:18:08
No...napisat,ze cest vlade za podporu pre NASU RTVS,za zachovanie nasho Slovenska..tak to je silny matros..ale nech je po Vasom...ale vlade cest aj za..hyenizmus v onkologii,za predrazene dialnice,za tunelovanie v zdravotnictve,za podvod a la Vahostav..a tak..dalej..
názor | 31-12-2015 14:04:01
komerčné televízie - jeden veľký bordel! ak mám porovnať, tak jedna relácia, film či iný americký oblbovák dávajú štyri dni za sebou vždy v inej komerčnej televízii. Nehovorím už o tom, že všetko začína vraždou, streľbou či inou prkotinou a o pár minút po začatí nejakej hovadiny ide minimálne 10 minútová reklama...
Samozrejme, že všetko je len o peniazoch.
V poslednom čase viac sledujem vysielanie RTVS. Čo ma najviac teší je, že nie je prešpikovaná reklamami. A napokon, aj správy sú objektívnejšie a sú podávané v kľude. Nie ako na komercii, kde pri hlásení správ už vyslovene kričia na diváka, že táto udalosť sa stala ako z akčného filmu.....!
Všetko je len na divákovi. Ak sa stal diviakom, podporuje nezmyselný komerčný priemysel. Bude tak sprostý, že kým skončí jeden film, nebude vedieť ako začal a neuvedomí si, že film o dĺže 90 minút trvá od 20.30 do 23.30 hod.
Česť vymytým mozgom a vďaka vláde za podporu pre NAŠU RTVS, pre zachovanie nášho Slovenska.
realista | 31-12-2015 12:38:16
Ja si myslim, ze tak funguje viacero verejnopravnych medii to ci budeme na RTVS platit koncesionarskymi poplatkami alebo dostanu jednu velku platbu zo statneho rozpoctu je uplne jedno, lebo tak ci tak to zaplatime z nasich dani, akurat, ze koncesionarsky poplatok vidime skor ako ked sa to zakryje do statneho rozpoctu vo forme prerozdelenia dane. Ten kto RTVS (TV a rozhlas) sleduje a pocuva tak musi vidiet, ze oproti predchadzajucim rokom to ide hore, samozrejme nie je to top ale je vidiet progres. Ja osobne by som to Mikovo vyjadrenie nebral az tak hystericky, samozrejme ako kazdy manazer, ktory je financovany z externeho zdroja musi raz za cas upozronit na seba a na to, ze by sa mu hodilo viac penazi, inak mu tie peniaze skor skrtnu. Ked sa pozrieme na rozpocet RTVS niekde na urovni 120mil Eur a pzorieme sa kolko dokazu sudruhovia ucorovat na jednej kompe, tak keby policia a sudy robili svoju pracu tak ako maju tak by sme asi fakt mohli tie koncesionarske poplatky aj zrusit. Netvrdim, ze je spravne zdvihat rozpocet RTVS na to som maly pan a chcelo by to asi nezavislu analyzu ale tiez si nedovolim tvrdit, ze jej program a vysielanie ide dlhodobo dole vodou, hlavne v spravodajstve isli dost hore a mozno keby stale politici na Slovensku nepovazovali RTVS za ich medialnu slapku tak by to bolo u nich jednoznacne o niekolko levelov vyssie.
Peter | 31-12-2015 11:57:53
Vyborne napisane, vo všetkom plne suhlasim.
K realistovi len tolko, že dajme si minianketu - podiel sledovania STV k inej komerčnej stanici (nieže by tam bol nejaky super mega hyper program...) - u mna je to asi 99,9% - 0,1%. STV pozriem len ked tam je nejaky priamy prenos aj to len ak su majstrovstva sveta (ak ich tam samozrejme davaju). Ale myslím, že Milošovi išlo skor o princip, že napriek tomu že to nepozerame, platime za STV z akaždu elektircku pripojku... (a stale je to malo!!!) - CHORE!!!!
realista | 31-12-2015 10:53:15
Mala analyza:
- Sledovanost a kvalita programu RTVS, no Vas komentar sice znie pekne ale to, ze to stale ide dole nie je ani tak pravda odporucam pozriet tuto stranku hlavne grafy ku koncu clanku
https://www.rtvs.sk/televizia/clanky/96724/rtvs-pocas-vianoc-dosiahla-najvyssiu-sledovanost-za-poslednych-11-rokov
To ze maju komercne televizie vyssi podiel je jasne, na druhej strane ich program by som urcite neoznacoval za nejak extra kvalitny odporucam pozriet sa ako funguju (sukromne aj verejnopravne) televizie vo vyspelejsich krajinach. K rozpoctu a financiam sa nevyjadrujem tam nemam prehlad, chcel som ale uviest namieru ten vas hejt ze RTVS ide len dole.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign