Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"stali sme sa otrokmi v svojej zemi." - dokedy?

Miloš MajkoDátum31. 03. 2012 21:38:47TémaAktuálne témy

Pri rutinnej kontrole  diskusie som pod článkom  "Že by príťažlivý oznam?"  natrafil na diskusný príspevok, ktorý svojim obsahom významne presahuje problematiku predmetného článku. Považujem ho za hlboké zamyslenie sa nad súčasnosťou nás, bežných ľudí...

"vypredaj | 31-03-2012 21:25:24 |

No a co ? Ja vam poviem, keby nebolo tychto Cinskych obchodov, tak si nemam co obliect,pretoze nie kazdy ma pracu,nie vsetci mame na znackove oblecenie.Cely zivot som pracovala,zaplatim najom,elektrinu,lieky a zostane mi par eur na stravu.Zuby?Vzdy som ich mala opravene dnes mi nezvysi na zubara, ani keby som carovala,ale to pochopi len ten co je na tom rovnako ako ja.Nie som leniva pracujem,ale zarobim mizerne malo,niektori ani netusite ako to dnes funguje,nemate cas ist na WC,nemozte sa napit lebo stracate cas proste stali sme sa otrokmi v svojej zemi.Kazdy to vie a pokym vladze mlcky trpi az pokym sa psychicky nezruti"
 
Vyjadrite svoj názor v diskusii a hlasujte v ankete - súhlasíte s pisateľkou príspevku?
Ospravedlňujem sa pisateľke za použitie jej výroku v názve, no považujem ho za naozaj výstižný.

Anketa: Súhlasíte s názorom diskutujúcej?



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
re:Pavel | 04-04-2012 10:14:46
tesko v seredi zabudni,kopec prenajimatelov tiez "podnikatelov" by zrazu zistilo ze su bez primov a tomu sa budu branit.Myslim ,ze aj taka predajna bicyklov by mala zrazu problemy.
maly_pitbul | 04-04-2012 09:01:31
http://www.spravodajska-alternativa.sk/park-blog/monitoring/cinanizacia-europy
pavel | 04-04-2012 06:39:40
toto je nekonečná debata,
určite nájdeme malých obchodníkov, u ktorých sa dobre nakupuje a naopak - vyondencov predávajúcich predražený tovar s neokrôchaným správaním. Podobné je to ale aj u reťazcov - niektoré sú svojou nevraživosťou povestné, napríklad v Seredi to dlhé roky bývala Bila. Potom prišiel Lidl, tí sa ale rýchlo naučili biláckym manierom, z malomestského a seredskeho buranstva ich vyviedol až Kaufland. Príchod TESCA by určite nebol na škodu,hlavne ked seredani vo velkom chodia nakupovať do Tesca v Trnave,Nitre ale dajú sa stretnúť aj v BA.
občan | 03-04-2012 21:49:56
Práveže som preto kupil nové auto,aby som údržbu robil iba bežnú...a v snahe dať mu čo patrí som bol v autorizovanom servise...no myslím že ušetrit iba na oleji 100 euro je bohovský rozdiel.A mechanik chvalabohu zo Serede nebol,ani ten spomínaný autoservis ...A kupit desat ročné?To nekomentujem..
dôchodca | 03-04-2012 20:57:13
Problém je asi v niečom inom. . .u nás 80% ľudí prežíva a to sa týka aj podnikateľov,živnostníkov,zamestnaných aj dôchodcov. V Rakúsku,Nemecku a pod.štátoch je to naopak prežíva len cca 20%. Čiže ekonomika v týchto štátoch je taká,že ak kúpna sila je iná a tá tvorí ekonomiku.
pre obcan: | 03-04-2012 19:06:57
ked nemas peniaze na udrzbu noveho auta tak si si mal kupit desatrocne bez zaruky. a neplakal by si. myslim ze si svojpravny a vies si vygooglovat, ze ako ty vravis ta ojebambal aj ten mechanik v seredi , s tym olejom ;)
občan | 03-04-2012 12:30:04
Mne nedá nenapísat to sem,ohladom tej pažravitosti podnikatelov...začala mi blikat kontrolka oleja,tak som išiel do autoservisu,zmluvného,kde mi doliali deci oleja a našatú flasku som kúpil.Auto je nové,preto toto riešenie.Zaplatil som 35euro za liter.Skoro ma j...o,ked tu v Seredi u tiež už pre mna pána podnikatela,som kupil na garančnu prehliadku ten istý olej 4l za 40euro...A just nepoviem názov, nebudem robit žiadnu reklamu na nemenovaný servis a predajnu!!!!!
sawubona | 03-04-2012 12:17:32
K tým čínskym a vietnamským obchodom asi toľko: chcem si kúpiť nejaké oblečenie, idem do butiku, vyberiem si a kúpim. Ide ma ale poraziť, keď u číňana či vietnamca nájdem tú istú vec podstatne lacnejšie. Takže o čom to je??
pre Erich | 03-04-2012 06:44:39
Ak tvrdím, že niektorí podnikatelia sú nenažraní, tak si za tým stojím. Chodím s otvorenými očami, vnímam a vidím akí sú na SVK ponikatelia. Nemusíš ma presviedčať o opaku, nepodarí sa ti to. Ak je niektorý chudáčik na tom tak zle, že ledva žije, nech nepodniká. Poznáš niekoho kto by podnikal proti svojej vôli? Ja nie. Každý to robí dobrovoľne, tak nech drží hubu. Ak by niekto podnikal proti svojej vôli, tak je to obyčajný masochista, mučeník a neviem čo ešte, ktorý napriek nepriazni je ochotný obetavo znášať ťažké bremeno podnikania. Nech sa živý ako radový zamestnanec a nemusí platiť nájom a ostatnú réžiu. Úplne jednoduché. Ak chcel podnikať nech nemrnčí. Nikto ho nenúti. Ale niektorí vedia prečo podnikajú. Naše benevolentné zákony dovoľujú takmer všetko a to je zrejme tá motivácia, kvôli ktorej musia niektorí naši podnikatelia niesť toľké "utrpenie".
Igor Lehocký | 03-04-2012 00:28:53
"Erich" Vaše ponímanie spravodlivosti pri pojme živnostník je zaujímavé, už som sa jeden krát vyjadril k Vašim úvahám...Sťažovať sa na podmienky prevádzky živnosti a zároveň sa tým živiť a ešte to tu predostierať ako ťažké utrpenie, ktorým chcete iných umlčať, lebo kto nie je živnostník je podľa Vás asi idiot, nuž...je to blízke Vášmu veku asi takéto ponímanie. Ponúkam Vám za jedno euro mesačne robiť pre Vás účtovníctvo a byť prítomný pri všetkých Vašich ťažkých existenčných rozhodnutiach obchodného charakteru v tej drine, ktorú ste si sám vybral a tento kríž teraz hrdinsky nesiete, lebo niet pre Vás inej cesty...ťažké úvahy pre mňa. :-)
Erich | 02-04-2012 23:00:32
Každý podnik sa pri vstupe na nový trh snaží dosiahnuť čo najvyššiu cenu, pretože pri vstupe sú najvyššie náklady. Čím skôr tie náklady splatí, tým skôr môže cenu znižovať, čím vytvorí trhové bariéry ostatným potencionálnym podnikateľom.

Preto stála minúta v prvej sieti Eurotelu toľko, preto prvé mobilné telefóny stáli toľko, preto prvé ploché televízory stáli toľko.

Reči o nenažranosti podnikateľov môže šíriť iba ten, čo nikdy nepodnikal. Napríklad taký malý živnostník v našom meste - ak si zaplatí odvody (200€) a malý prenájom (250€) + nejaké bežné náklady (100€), koľko má mať rabat, aby zarobil aspoň minimálnu mzdu?

Každý hňup, čo sem píše, že podnikatelia sú len podvodníci, zdierači a majú len výhody - veď si založte zajtra v Galante živnosť a skúste sa postarať o seba! Skúste sa uživiť vlastnými rukami a vlastným rozumom! Koľkí z vás by do mesiaca zomreli od hladu, mudrci..
Jakub Šalmík | 02-04-2012 21:20:19
Miloš Majko | 02-04-2012 13:06:25
Absolutne som nechcel povedat ze kazdy podnikatel = podvodnik. Mam skusenosti aj s podvodnikmi, ktory mi doteraz dlzia ale mam skusenosti aj s poctivymi podnikatelmi, ktory si plnia vsetky povinnosti voci zamestnancom aj voci statu.
Myslim ze je to o tom nebyt pazravy hned na zaciatku a postupne nieco budovat - bud to vyjde alebo nie. Ale vacsina zacinajucich podnikatelov na slovensku ide do podnikania s umyslom zarobit co najviac. Je to na dlhu diskusiu a polemiku, nehovorim ze som nejak extra skuseny, nemam na to vek, ale mozem za seba povedat ze existuju aj hajzli aj poctivci.
anonym | 02-04-2012 20:41:06
Nedávno som si v obchode všimol set bedmintonových rakiet za 12 €. V inom obchode presne ten istý set stál cez 20 €. Čistá pažravosť. Takému obchodníkovi by som dal po papuli, nič iné si nezaslúži.
sopornan | 02-04-2012 20:27:40
moja dnesna skusenost- mam pokazene auto,suciastku mi mechanik ponukal za 660 eur ja som /podotykam tu istu znacku/kupil za 340 eur.....holt podnikanie na slovensky sposob
...... | 02-04-2012 20:24:28
Presne tak, u jedneho som takeho pracovala, priniesol tovar a my sme museli prelepovat vyrobne etikety (samozrejme ze na slovenske)a este nejaky holohlavy obcan z Dunajskej Stredy za tovar dostal 3mesacnu fabiu. No a medzicasom prebehol aj obchod s milionovou fakturou, ZE O COM TO ASI JE??!!!
anonym | 02-04-2012 18:56:02
S tými nenažranými (nielen) začínajúcimi podnikateľmi súhlasím. Bohužiaľ nepadaju ako hnilé hrušky, existuje x prípadov, že sa takýmto psohlavcom darí. Nerobia si starosti so záväzkami voči sociálke, zdravotnej poisťovni alebo daňovému úradu. Väčšinou ich v televízii prezentujú ako celebrity a vážených podnikateľov, preto je každý zákon na nich krátky. Stačí sa pozrieť napr. na dlžníkov v Soc. poisťovni a človek sa čuduje prečo sú vlastne takí hajzli vážené celebrity. Absolútne súhlasím s p. Lehockým, že by bolo vhodné písať natvrdo a pravdivo o "podnikateľoch" na Slovenský spôsob. Sme národ podvodníkov a tunelárov.
Igor Lehocký | 02-04-2012 18:32:19
Možno by bolo celkom vhodné písať natvrdo a pravdivo o "podnikateľoch" na Slovenský spôsob a nie cudne obchádzať verejné tajomstvo a tváriť sa ako živnostník dôležito. Sme národ podvodníkov a tunelárov a toto oficiálne konštatovanie zahraničia nie je náhoda.
shelley | 02-04-2012 16:17:05
Tuším nám tu vyrastá diskutér "strýco Marcyn" ... trojbodkový....hahaha....len tak ďalej, páči sa mi to!
(Odhliadnuc od témy...)
re:Marián | 02-04-2012 16:15:18
to su perly ducha co tu vypustas:-)
gulak | 02-04-2012 15:49:15
Prečo na Slovensku je 300 000 hk neobrobenej ornej pôdy,prečo nám EU platí za tuto neobrobenu pôdu-su tam postavené logistické parky,motokárové dráhy,slnečné kolektory-niekedy nebol problém zohnať kvalitné klobásy,salámy,šunky,chleba,či rohlíky-dnes je tu raj podvodníkov,čo dovážaju z Poľska,pochybné mäso,vajíčka na ktoré sa tu vytlačí strojovo SK a hop,hned je to vajíčko zo slovenského chovu a kto zato môže? Ľavičiari-pravičiari? Podľa mna banditi,zlodeji,podvodníci-čo sa natlačili do politickych strán,aby umožnovali a kryli tieto špinavosti
Marián | 02-04-2012 15:33:39
Erich | 02-04-2012 13:04:03

Myslíte, že to nezačína napr. vami spomenutým rohlíkom? Tak sa pozrime na priemysel..

Nie som ekonomický odborník. Stačí sa len trocha zamyslieť a zaujímať sa o niektoré veci, aby som bol v obraze.
pre Marián aj pre reMarián | 02-04-2012 14:49:17
páni,aj keď máte obidvaja svoju pravdu,nič je je iba čierno-biele.Áno,je pravdou,že postavenie odborov vo Francúzsku a Nemecku je enormne silné,ale dostalo sa to až do takého extrému,že silné odbory doslova v niektorých prípadoch "vyhnali"automobilové závody do krajín,kde sú benevolentnejšie pravidlá.A vtedy sa väčšinou odborári a zamestnanci zobudia a protestujú pre zmenu proti odchodu automobiliek z ich krajiny.Takže ako to vyriešiť?
re:Marián | 02-04-2012 14:35:37
Pán ráči byť ekonomický odborník :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-04-2012 13:06:25
Jakub Šalmík | 02-04-2012 12:15:13 | - mozno mate pravdu v urcitych pripadoch. Ti vsak padaju ako hnile hrusky a to vacsinou so zavazkami voci socialke, zdravotnej poiztovni a danovemu uradu. Uchyti sa iba minimalne percento z nich.
Nie vsak kazdy podnikatel = automaticky podvodnik.

Slovensko ma v biznise v suvislosti s cimkolvek najvacsi problem vo velkosti trhu. Jednoducho nemoze 5 milionov ludi co v zahranici predstavuje niekedy ani nie jedno mesto (v Azii ci juznej Amerike ani CeskoSlovensko s 15 milionmi sa nechyta na vacsiu aglomeraciu) konkurovat cenami statom, kde je kupna sila sto ci tisic nasobne vyssia.

Je to porovnatelne aj v strukture samosprav. U nas sa hrdo bucha do prs obyvatel dediny s 300 obyvatelmi, ze je hrdym obyvatelom samostatnej dediny ! Zial, s holu ritou, pretoze 95 % rozpoctu takehoto "megamonstra" zozerie rezia samospravy. Rozvoj je teda na urovni cistej nuly. Inak povedane, nik sa necuduje tomu, ze 1000 ludi si voli starostu a poslancov. Ale asi by sa viaceri cudovali, keby sa napriklad obyvatelia hokejky domahali svojej obce s vlastnou samospravou... Usmevne? Ale preco? Ved na hokejke byva mozno viacej ludi, ako maju niektore obce obyvatelov.

Jednoducho zvykne sa hovorit, ze lepsie je byt panom medzi ho*nami, ako hov*om medzi panmi. Nechcime vsetci vladnut, ovladat, vynikat a niekomu nieco diktovat vo verejnej sfere! Skusme iba jednoducho slusne zit a rozmyslajme - naco samostatna dedina pod 10 000 obyvatelov? Naco mesto s 5 tisickami ludi ci okres, ktory je vymysleny iba pre umiestnenie si znamych do pracovnych pozicii z penazi nas vsetkych?
Co si ludia myslia, dokedy bude mozne setrit tam "dole"? Setrit je nevyhnutne na sprave veci verejnych a to v 1. rade neskutocne zavratnym znizenim byrokracie a nasledne vydavkov na ludi, ktori byrokraciu vymyslaju aby bol dovod zamestnat ich a nasledne ich deti ci znamych! Presmerujme vsetky financie tam, kde nebudu prezrane ale vyprodukuju financie dalsie. Ale o tom pri sucasnom systeme fungovania spolocnosti ako celku je mozne iba hovorit...
Erich | 02-04-2012 13:04:03
Keď si čítam to množstvo debilných názorov, môžme byť vôbec radi, že sa máme tak dobre, ako sa máme.

Dnes EÚ zverejnila priemernú nezamestnanosť v EÚ - dosiahla rekordných 10,8%. V Španielsku je nezamestnanosť takmer 25%. Takže španieli sú najslobodnejší národ v EÚ, u nich nevykorisťujú štvrtinu obyvateľstva, ale nás "zahraniční investori" zotročujú. Marián, keď si ráno pôjdeš kúpiť rohlíky do obchodu, tak si uvedom, že si ich kupuješ od predavačky, ktorá je tam vykorisťovaná od 5tej rána, a tá ich nakúpila od celú noc pečúceho vykorisťovaného pekára, ktorý múku kúpil od vykorisťovaného roľníka, ktorý sa celý rok vŕtal v zemi, aby pánko mal ráno čerstvé rohlíky.
Marián | 02-04-2012 12:30:22
Zahraniční investori radi investujú na Slovensku. Priznajme si, že sme najlacnejšia pracovná sila. Dovolím si však povedať jednu závažnú vec. Využívajú nás, lebo sa nevieme postaviť proti vykorisťovaniu, tak ako v iných krajinách. Nechcem podnecovať násilie, vzbury - tak ako sme to videli vo Francúzsku, Nemecku, či inde. My sme národ, ktorý ponadáva a nakoniec aj tak vezmeme tie pos*até šeky, zaplatíme a živoríme ďalej.
Jakub Šalmík | 02-04-2012 12:15:13
Na slovensku je problemom to ze skoro kazdy zacinajuci podnikatel je nenazrany a chce rychlo zarobit - a tak aj rychlo skonci a problem spotrebitela - co je nase sa nerata a nekupuje...
re:momo | 02-04-2012 11:48:22
nie som taky bohaty aby som kupuval od sk vagambundov a ficovolicov...
re:momo | 02-04-2012 11:48:21
nie som taky bohaty aby som kupuval od sk vagambundov a ficovolicov...
momo | 02-04-2012 11:32:41
re:momo | 02-04-2012 10:45:15 :

pýtali ste sa na aktuálnu ponuku ovocia a zeleniny tak som na to reagoval , čo tak namiesto frflania a hladania dôvodom ako sa to nedá ako je to zle a prečo nie , povedať čo ste za posledný rok spravili preto aby ste sa mali lepšie , okrem toho že ste ušetrili nejaké drobné pri nákupe v lidli ?

Jozef | 02-04-2012 11:01:03

ja by som ešte ten kolotoč doplnil ešte o nekúpi a sním končí aj niekto iný .
Jozef | 02-04-2012 11:01:03
re:
ale to nie je momova chyba.
To je chyba blbej bolsevickej politiky EU a nasho skveleho statu. mam na mysli hlupe kvoty a nespravodlive dotacie do polnohosp.
A potom je to chyba nas spotrebitelov, ze chceme usetrit.
Nekupujeme tovar, ktory sa dopestoval, alebo vyrobil u nas, ale lacne nahrazky z lepsie dotovanych dovozov.
A tym vznika ten povestny kolotoc. Nepreda, nezarobi, konci.
re:momo | 02-04-2012 10:45:15
s tak skvelych slovenskych vyrobcov a predajcov sme sa obmedzili na jedneho pestovatela jablcok ..no super
re:gulak | 02-04-2012 10:39:48
som kecalek....ale co sa tyka minimalnej mzdy tak nie
momo | 02-04-2012 10:21:40
pre.momo | 02-04-2012 09:55:51 :
Nie práve preto že mi to nechutí to nekupujem. Mandarinky , pomaranče sa dali jesť naposledy v decembri , teraz ma chuť prejde len ich vidím. Radšej si dám jabĺčko čo som na jeseň kúpil od jedného pestovateľa a uložil na jeseň do pivnice . Doteraz sú skoro ako čerstvo odtrhnuté zo stromu . No skúste spraviť to isté zo skvelými akciovými z dovozu . Nevydržia viac ako dva týždne. A zeleninu rajčiny papriku , uhorky . ďakujem neprosím , veď to je vyblednuté ako papier chutí to ako papier , môžem namiesto lidlu zbehnúť do papiernictva . ;) . Namiesto toho sa už pomaličky začína predávať prvá jarná zeleninka , jarná cibuľka, redkovka ,...
gulak | 02-04-2012 10:21:22
odpoved pre re:gulak-a Ty si myslíš,že nekecáš?
gulak | 02-04-2012 10:07:49
pre Jozefa-odhalil si ma:)-tiež poznámka k tým rajčinám z Mače-iste su plné chuti olova z prechádzajucich áut-a taka poznámočka k cenám na Slovensku-ako je možné ,že napr. tv Vám z Čiech ponukne obchodník o 30percent lacnejšie,ako obchodník zo Slovenska-žeby to bolo nenažranosťou toho predávajuceho
re:gulak | 02-04-2012 10:05:29
nic kveci same kecy jak su vsetci politici zly bla bla bla
Jozef | 02-04-2012 10:00:06
gulak, to samozrejme nemozem vediet, ale Tvoja odpoved na otazku - preco? - lebo, to napoveda.

momo: suhlas, az na jedno - ta rajcina z tesca pokial ju nerozpucis po ceste Ti v chladnicka nezmenena zostane aj mesiac. Je sice nejedla, ale to bola aj ked si ju kupoval.
pre.momo | 02-04-2012 09:55:51
si naivny prave v maci je cca 50% ovocia a zeleniny zo supermarketov a tebe to tak chuti :-)
momo | 02-04-2012 09:41:22
pre.momo | 02-04-2012 06:30:56 :
A ľudia na Slovenskú sú blbý alebo slepý že nevidia čo kupujú ? Áno bohužiaľ existujú aj taký akých popisujete. Znova deformovaný slovenský trh, choré zmýšľanie národa slovenského. Ked sme už pri tej zelenine. Skúste si cez leto kúpiť rajčinu napríklad u nejakého pestovateľa vo Veľkej Mači . Máte to kúsok a čochvíľa ich tam budete mať popri ceste plno. To čo u nich kúpite vyzerá ako rajčina , vonia to ako rajčine chutí to ako rajčina. A chodte potom do tesca , kaufalndu , lidlu , ... Do oddelenia zo zeleninou a nájdite si tam rajčiny . Vyzerá to ako rajčina, aj keď divnej farby , nevonia to ako rajčina a už vôbec to nechutí ako rajčina ,budete radi ak vám to nezhnije po ceste domov , a predsa sa to predáva ako rajčina. A to isté s mäsom fakt nevidíte čo kupujete , necítite to keď to jete?
Dajme tomu že ste vyučený obuvník . Čo by ste robili radšej? To čomu ste sa vyučili a zarábali 500-600€ alebo radšej budete muklovať za pásom v samsungu za 400 € ? Asi by ste si vybrali skôr tú prvú možnosť, ale to by zas musel národ slovenský kupovať vaše výrobky. Síce za dvoj troj násobok ceny od rákosníkov. Ale tie vaše topánky by vydržali 2-3 roky . Kdež to tie lacnejšie čínske maximálne tak rok a to nehovoriac o tom že v tých lacné sú nepohodlné potí sa v tom noha ... Ale som spokojný lebo som to kúpil o tretinu lacnejšie ako od vás a narok môžem kupovať znova.
A schválne budete vymýšlať ako sa to nedá a prečo nie , namiesto toho ako sa to dá a prečo áno. Sa preberte myslíte že nás zachráni export ? Možno dočasne , ale pokial sa budeme orientovať len na to že naše výrobky budú kupovať Nemci , Francúzi , Taliani ,... , a my budeme ku nám dovážať druho alebo treto-triedne výrobky, dovtedy sa nebudete mať dobre , dovtedy budete makať za smiešne platy za pásom v plechových halách .
gulak | 02-04-2012 09:41:22
Ako viete,že je to nemožné-a Fico? To nie je žiadny ľudomil-v tomto štáte neexistuje žiadny politik,ktorý by mal reálny záujem o slušný život obyčajne pracujuceho človeka. Pre Jozefa/ako Ty vieš,že ja nepodnikám
re:gulak | 02-04-2012 09:21:38
proste to tak nefunguje to co pises su fantasmagorie,do pol roka mas nezamestnanost nad 20%,keby to tak bolo jednoduche tak hranaty socialny frko to spravi uz davno a ludia by ho volili do smrti.
Jozef | 02-04-2012 09:18:40
aha, takze: nejdem do toho, lebo ani ostatni nie, a preco ostatni nie? no neviem, ale aj tak nejdem lebo....
tiez dovod.
gulak | 02-04-2012 08:58:12
pre.Jozefa-daj otazku na facebok a opýtaj sa-príde Ti milion odpovedí-takto Ti odpovedám,len ja
gulak | 02-04-2012 08:54:17
pre p.Majka-máte pravdu,čo ste napísal,ja som nechcel ísť,až tak do hlbky,to by vyšlo potom na celý román-chyba nastala v novembri 1989,kde sa nepotrestalo zlo a toto zlo nám teraz ukazuje svoju tvár-my Slováci nie sme štrakotvorný národ,to za nás vždy vybavovali Česi-(ale aj tí už tuto schopnosť začínaju strácať)-a teraz realita-tisíce ľudí dostáva minimálnu mzdu na papieri a zvyšok im zamestnávateli doplácaju na ruku(su to naši slovenskí zamestnávatelia a predávajuci aziati)a tak vlastne okrádaju 2krát-prvý krát zamestnanca a druhý krát štát,to je tá šedá ekonomika,ak sa zvýši minimálna mzda napr. na 600 eur,tak štát z toho,len získa,viem,že to nie je jednoduché,bolo by potom potrebné zmeniť rozne zákony,aby napr. živnostník nemusel povinne z tejto sumy platiť odvody a pod,takisto treba zrušit pracovné agentury,to su otrokárske subjekty,cez ktore sa peru špinavé peniaze
Jakub Šalmík | 02-04-2012 08:49:15
Vsetkym odporucam tuto prednasku: http://vimeo.com/27968184
Peter je velmi inspirujuci clovek a oplati sa to pozriet nie len mladym pre ktorych je to (alebo bolo) primarne urcene. Ide o to ze ked sa chce tak sa da. A ked to nevyjde aspon sa nebudete stazovat ze ste to nikdy nevyskusali.
Preco sa stale stazovat a nic s tym neurobit? Zaznel tu nazor ze obycajny clovek zo svojim zivotom spravit nic nemoze..ale moze, nejde to jednoducho to nie, ale kazdy ma sancu.
Jozef | 02-04-2012 08:47:50
gulak: a co ze to je, to co im, milionom brani?
strach pred zodpovednostou za seba?
strach z vela roboty?
strach z toho, ze co "poserem" ide len na moje triko?
alebo nieco ci niekto im v tom brani?
re:momo | 02-04-2012 08:42:41
..a všetci sú spokojní, papkajú našu pravú zeleninku a mesko ešte si aj niektorí pochvaľujú, že táto zaleninka a mesko je lepšia a chutnejšie ako tá, ktorú majú v nejakom supermarkete a ani nevedia, že je odtiaľ...:-)
gulak | 02-04-2012 08:39:09
Čo mi bráni? To,čo bráni milionom zamestancom v EU
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-04-2012 08:38:43
gulak | 02-04-2012 08:16:17 | - zial je pravdou, ze cim vacsia minimalna mzda, tak tym vacsi problem pre urcite skupiny ludi zamestnat sa. A to su ti dlhodobo nezamestnani. Su urcite typy prac a urcite typy ludi, za ktore a ktori jednoducho v porovnani s ostatnymi nemaju sance dostat ani sucasnu minimalnu mzdu. Jednoducho zakonitosti ekonomiky platia uplne vsade, u podnikatelov malych, strednych i nadnarodnych. Ale aj v samosprave, riadeni statu a taktiez v rodine. Vsade je to v principe rovnake. Upozornujem, ze hovorime v kontexte k priemernej mzde, realnej mzde ktoru dostava vacsina beznych ludi a k cenam.

Problem vidim a dlhodobo o nom hovorim - neskutocne rozdiely v realnych prijmoch, dochodkoch a nakladoch na zivot v jednotlivych krajinach EU. Pri jednotnej mene, jednotnom trhu, volnom pohybe pracovnych sil jednoducho nie je realne udrzatelne, aby u nas boli mensie mzdy ako su inde dochodky pri rovnakom ci vacsom odvodovom a danovom zatazeni. Zase hovorim o realnom, pretoze za danove zatazenie nemozeme povazovat vylucne dan. Mame rozne poplatky stale a vsade, ktore si mnohi ani neuvedomuju.

Ceny mame v podstate rovnake, v mnohych pripadoch vyssie ako inde, rozhladenost ludi a skusenosti najma s cestovanim najma u starsich su minimalne a to uz pri porovnavani sa s cechmi.

Sme maly trh pracujuci s vysokymi nakladmi a stale nizkou produktivitou prace. Sme maly stat so strasne rozbujnenou byrokraciou a prezamestnanostou na vsetkych uradoch a na vsetkych stupnoch riadenia spolocnosti.
Do uradov sa mnohokrat dostavaju ludia neschopni, ktori si vzdelanie dorabaju dodatocne a to na oko len pre diplom na skolach, ktore daju diplom nie mudremu, ale tomu kto plati.
Nastava tak situacia, ze skutocne mudri ludia najma mladi a bez zavazkov jednoducho odchadzaju do zahranicia, tam robia vacsinou podradne prace a ked sa uchytia vo fachu, tak sa domov uz zial nevratia. Trpi tym cela spolocnost a aj ked sa to mozno nezda, pachame hara kiri sami so sebou. Spolocnost potom riadia neschopaci a normalny clovek pri vybavovani akehokolvek lajstra ide jednoducho velakrat vypenit a neotvori si usta iba preto, lebo vie, ze si skomplikuje cele vybavovanie. A tak si sprosty uradnik mysli ze je dobry a jeho ego stupa. Zacarovany kruh.
Mnohi neveria, ale trh naozaj toho vyriesi vela i ked nie uplne vsetko. Jeho deformaciou idiotmi vsak pochovavame aj to, co by mohlo fungovat prirodzene. Staci sa pozriet na niekolko poslednych clankov a sikovny citatel pochopi... Robia to - mozno nechtiac, mozno zo zavisti, mozno z nevedomosti, ba dokonca mozno pre osobne zavazky ci vidinu prospechu aj mnohi ludia v nasom meste.
pre.gulak | 02-04-2012 08:33:11
...a co ti brani zalozit firmu, obchod a dat svojim zamestnancom aj 900e....a kto ju drzi u toho zamestnavatela nech ide prec...a cim das vyssiu minimalku tak tym viac pracovnych miest zanikne a vela sa ich ani nevytvori...preco je to tak je na odbornejsiu debatu. napr.sestricky,rozne prace s nizkou pridanou hodnotou...
Peter D | 02-04-2012 08:31:04
pre PeterD | 02-04-2012 08:17:58

Kazdy sa slobodne rozhoduje co bude studovat..ak sa rozhodne pre pedagogicku skolu, pretoze je jedna z tych lahsich, alebo pre jednu z "micke mouse" skol, ktore tvoria nezamestnanych filozofov, masmedialnych expertov, alebo podobne nezmyselne profesie, tak nech sa potom necuduje, ze ho nikto nezamestna, alebo ak aj ano, tak robi za par korun..
pre PeterD | 02-04-2012 08:17:58
Urcite mas pravdu:) ,skus to povedat nejakym co maju VS, napr. ucitelom a aj dalsim ludom s diplomom.
gulak | 02-04-2012 08:16:17
Pár príspevkov je tu fakt pravdivých-a Ty mudrlant odkiaľ vieš,že keby bola minimálna mzda 600eur-tak by bola vysoka nezamestnanosť? Kam by odišli zamestnávatelia-na Kamčatku? Poznáme dobre terajšich zamestnávateľov-opýtajte sa žien,čo makaju v Seredi-ako sa k nim správaju-chceš ísť na záchod,zdvihni ruku a počkaj dokiaľ Ta nieto príde vystriedať,zákaz pitia pri práci(a kde je lekármi odporučaný pitný režim),zákaz jedenia a ine,ale ked prídete do kancelárie,tak tí,čo tak buzeruju ľudí-veselo kávičkuju,na stole chlebíčky,tyčinky,pustená muzika-tak toto je ten utláčaný slovenský zamestnávateľ-dalej tu píšete o šmejdoch,čo predávaju aziati,ale tie isté šmejdy sa predávaju v kamenných obchodoch,len su výrazne drahšie a kupiť v Seredi nejaku original športovu značku-to je čisté sci-fi
Peter D | 02-04-2012 08:04:32
* kone
Peter D | 02-04-2012 08:04:10
..ucit sa,ucit sa..alebo robte ako one potom
Peter D | 02-04-2012 08:04:10
..ucit sa,ucit sa..alebo robte ako one potom
...... | 02-04-2012 08:01:39
Presne tak, staci si pozriet niektore male obchodiky aky maju sortiment.A uz ked o kvalite, zaujimave je ,ze taky Lidl ma v ponuke ovela kvalitnejsi tovar ako niektore slovenske vyrobky. V prieskume kvality mali napr. taku smotanu najkvalitnejšiu, oproti tomu, nas slovensky vyrobok bol daleko za nou. A co sa tyka platov, kto si nevyskusa zit z minimalnej mzdy, nevie ako taky ludia musia rozmyslat, aby prezili na urovni slusneho cloveka. Nie kazdy clovek ma na to aby zacal podnikat, ci financne ,ci odvahu.
pre.momo | 02-04-2012 06:30:56
Sa preber.. tuto retoriku o slovensku o slovenskych podnikateloch vselijakych slovenskych pestovateloch,mesiaroch pouzivaju najvecsi zlodeji na slovensku fico, meciar, slota.Ved je beznou praxou, že drobni obchodnici nakúpia v Lidli,Tescu, Kauflande alebo v Polsku(hlavne ty tvoji mesiarI) a predávajú drahšie a este aj ako svoju slovensku produkciu.
pre ericha | 01-04-2012 22:14:58
neviem preco sa zapajas do diskusie ked nemas ani sajnu ako sa zije chudobnym. uplne suhlasim s Cepenanom .Makame od svitu do mrku za par eur,no nezvysuje nam cas zit.My nezijeme iba prezivame a to je smutne
cepenan | 01-04-2012 19:00:36
Co robim pisat nebudem ale po robote chodievam po fuskach aby sa moja rodina mala lepsie.ja sa mam dost slusne ale nechcem zit v krajine chudakov kde sa bude mat dobre 10%ludi a fica sim nevolil
Erich | 01-04-2012 18:08:54
Potom ti gratulujem. Ešte mi napíš, koľko ľudí vie robiť to, čo ty. Čím viac ich bude, tým menej zarábať budeš.
cepenan | 01-04-2012 17:39:17
pre erich za pasom nerobim,zarabam nadstardantne mam novy velky dom a vozim sa na bmw a v stredu kupujem druhe bmw. ako v ba je nizka nezamestnanost a vysoke platy jaaaj ja umrem svagrina robi sefovu v americkej firme a nezarobi any to co ja...takze trh prd vyriesil...slovaci su ovce a budu robit za 300 stale pokial si nezacnu pitat a uz by bolo na case zacat strajkovat!!!a pre erich robim odbornu strojarsku robotu a nemam problem zamestnat sa aj inde ale sranda je ze firmy su tu dohodnute a vsade su rovnake platy...zeby kartelova dohoda?
Erich | 01-04-2012 17:13:43
cepenan vráť sa za pás, v nedeľu sa nemusí robiť? :-D

Našťastie, z teba člen vlády nikdy nebude. Ak by bola oddnes minimálna mzda nárazovo 600€, oddnes nezamestnanosť stúpne cez 30%! Prečo? Pretože tie peniaze navyše nevytlačí ani Fico, ani Počiatek, ani Mečiar (príp. si dosaď svoj iný idol). Buď si tie peniaze požičiame (ako Grécko), alebo ich sem niekto donesie (ako investori a exportéri).

Výšku platov neurčuje štát - ten určuje iba to, o koľko nás na výplate ošklbe. Výšku platov určuje iba trh - ak je veľký dopyt a nízka ponuka (ako v BA), tak platy rastú. Ak na jedno pracovné miesto čaká cez sto uchádzačov (ako v Prešove), tak si môžeš vyberať aj keď ponúkaš iba minimálnu mzdu.

P.S. Pre rýpalov - štát určuje mzdu štátnym zamestnancom - ale štát defacto nikoho nezamestnáva - pretože najskôr musí občanov zdaniť, aby mohli mať štátny zamestnanci výplaty.
pre cepenan | 01-04-2012 17:10:13
co si bol na vymyvani mozgov? taku blbost co pises by nenapadlo ani FICmena :))
cepenan | 01-04-2012 16:33:19
bratu dobre pises ze treba kupovat slovenske vyrobky ale je v tom hacik.ked niekto zarobi 300e tak mu nevychadza any na ten smejd v tom lidli a nie este na kvalitu.a mylujem reci ze kazdy si je sam na vine.obycajny clovek nema sancu stym nic urobit.na platy ma stat dosah a dam otazku co je zaklad pracovat ale prd zarobit alebo pracovat a zarobit tolko ze stoho bez problemov vyzijem?a tu je problem!tu sa nadstavili platy na urovny prezitia a vobec sa nezvysuju?kde su odbory?stat by mal stanovit min mzdu na urovny min600e a ty podnikateli co im to nevychadza nech si v obchodoch predavaju samy nemusia sediet len po kavickach...alebo nech zavru kram...peniaze robia peniaze ale z 300e si maliara nezavolam a vymalujem si sam a tym beriem nekomu robotu...nevsimajte si gramatiku:)
Igor Lehocký | 01-04-2012 14:31:24
Tento príspevok vo svojej výstižnosti o stave na Slovensku nepotrebuje ani jedno jediné slovíčko naviac.
momo | 01-04-2012 13:58:17
Sami ste si na vine. Domáca spotreba tu takmer neexistuje. Namiesto toho aby ste si kúpili kvalitne paradajky od slovenského pestovateľa utekáte do lidlu lebo sú tam v akcii o 3 centy lacnejšie aj keď pochybnej kvality . Ten obyčajný slovenský pestovateľ nezarobí a namiesto toho aby šiel kúpiť kvalitné slovenské mäso susedovi mäsiarovi uteká do tesca kde kúpi mäso ďaleko nižšej kvality pochybného pôvodu , ale ušetril . A ten mäsiar nekúpi zasa niečo iné možno práve od vás od vášho slovenského zamestnávateľa vďaka čomu by ste sa mohli mať práve vy lepšie. Síce ušetríte ale za akú cenu ? Tieto veľké retazce (tesco, lidl, kaufland , hypernova ,...) nezaplatia svojich zamestnancov tak dobre ako by to urobil obchodník v malom miestnom obchodíku , a navyše peniaze čo zarobia neskončia na Slovensku ale si ich vyvezú von . Ono je to fajn ako som super ušetril ako som to výhodne kúpil , ale tiež niekto rovnako ušetril na mne. Pokiaľ si ľudia nezačnú tieto veci uvedomovať a budú len veriť sľubom ako sa budú mať dobre , tak sa mať dobre nebudú. Na to aby sme sa mali dobre treba aj niečo urobiť , nie len niekomu slepo dôverovať a čakať kým to spraví niekto za mňa.
Seeker | 01-04-2012 12:45:54
.... všetci stále len plačete, a hovno preto urobíte... !!!
Seeker | 01-04-2012 12:45:10
Tak Vám všetkým treba !!!! Máte to, čo ste si Volili !!!
Špinavcov a Hajzlov ....................
pre:aj ja | 01-04-2012 10:52:21
no ked das o5euro viac tak kupis to iste len od slovaka, ktory to ma nastailovane, s peknou predavackou a "odborným"vykladom aky je ten ich obchod a tovar vynimočny.Inac to je ten isty velkoskladsklad v Ba na Vajnorskej popripade v Budapesti.Takto to ma 8z 10 obchodov v Seredi.
Zeby | 01-04-2012 10:37:03
Tiez nechapem tomu pohorsovaniu sa. Kazdy sme si strojcom vlastneho stastia. Vzdy sa da robit nieco preto aby mi bolo lepsie. Nadavat korejcovi, nemcovi, vietnamcovi za to, ze da slovakovi pracu je ubohe. Kto by vam tu pracu dal keby nie oni? Myslite, ze vam ju da slovak ktory nedokaze konkurovat snad ani garazovej firme z bulharska?
Precitajte si aspon jedno vydanie Forbes a zistite kolko mame na slovensku uspesnych firiem, ktore sa vypracovali na svoje pozicie, zamestnavaju casto stovky ludi ale stale na slovensku preinvestuju za 10 rokov menej ako korejec za rok. Nemozeme cakat, ze slovak nam tu postavi vyrobu zamestnavajucu 3000 ludi, lebo jednoducho na to nema a vo svetovom meradle je na trhu zrnkom piesku. Niekedy mam pocit, ze nasa robotnicka vrstva vie je len dve veci drzat hubu alebo nadavat, ale chyba mi tam to comu sa hovori konstruktivny rozhovor ale mozno to je dane inteligenciou a komunistickym syndromom.
anonym | 01-04-2012 10:26:53
presne tak, je to ubohe nadavat na druhych, ktori su schopnejsii. Co tak urobit nieco sami pre seba, v prvom rade kvalitne vzdelanie...dalej schopnost presadit sa doma alebo v zahranici, co vam v tom brani? zeby vlastna neschopnost a lenivost?
aj ja | 01-04-2012 10:25:31
pýtam sa vás, čo dobré sem títo vietnamci priniesli? hnusné handry smrdiace, vyroobené z PET fliaš, odpad, ktorý škodí zdraviu, napodobeniny značkových vecí, čo je trestný čin, nie som bohatá,ale nikdy by som nekúpila dieťaťu handru odtiaľ. Radšej dám o 5 eur viac a budem mať 1 kvalitnú handru a prať častejšie ako 3 odpady, prepáčte a ich arogantné správanie, predaj bez povolenia, bez dokladu, toto ste chceli Slováci?
anonym | 01-04-2012 10:04:07
Nadávať na žltých je pravdepodobne prejav vlastnej neschopnosti zamestnať sa inde alebo nenakupovať u nich.
jano | 01-04-2012 09:59:52
Tiez mi nejde do hlavy, preco nadavaju na cinanov,korejcov, nemcov,rakusanov,cechov atd...Kazdy moze pracovat a nakupovat u slovaka,nikto mu v tom nebrani...Najlepsie by som doporucil u slovenskej kapitalotvornej vrstvy...
hmmmm | 01-04-2012 09:00:17
ste obycajny rasisti ked pisete ze musite robit na vietnamca a slovak vam nevadi.
.
nechavaju sa tu vyrazy typ '' zlta haved '' co je v v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou , ako sa tu pise v UPOZORNENI pod diskusiou.
som zvedavy kedy sa MM pochvali, ze podal trestne oznamenie ...
.
takztiez by mohol ''maly_pitbul'' vysvetlit , kedy a v com boli slovaci za vlady rakusko-uhorska ''obycajny otroci'' . nejak som jeho myslienkove pochody nepochopil.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 01-04-2012 07:56:30
Padla tu otazka do kedy este? Pre slovakov tu bola velka prilezitost zmobilizovat sa a vzopriet sa pri protestoch proti gorile, no Slovaci sa nedokazali zmobilizovat. takato prilezitost ako boli protesty proti gorile tu uz zasa dlho nebude a slovak bude zas len frflat a znova sa zhrbi pred oligarchiou.
pre maly pitbul | 01-04-2012 07:39:05
súhlasím, hanba predstaviteľom tejto krajiny a aj nám, že sa necháme, dokedy ešte? veď sme im na smiech!
reakcia | 01-04-2012 07:29:19
A to ešte nehovorime o tom, že sa tu chcela zrušiť minimálna mzda /myslím že niekto od SAS to chcel presadit, ale aj podnikatelia/. To by sme robili za 100e mesačne. A niekedy mam dojem, že páni velkopodnikatelia by nedbali, aby sme namiesto vyýplaty my peniaze nosili do práce z vdaky za to, že me pracu... Ide to dole vodou, a bude horšie vážení, pamätajte moja slova!
Obcan | 01-04-2012 00:12:57
Co sa prace tyka,slovaci mali a maju dobre meno,len vychodniari to trocha kazia alkoholizmom(percentualne,lebo vsade sa najdu opilci,no vacsina ludi pracujucich vonku je z vychodu,co uplne chapem,lebo niektore oblasti vychodu su naozaj strasne hladove doliny)
Ked su slovaci vonku za pracantov,tak je jasne ze aj doma budu tiez.
Preto sem doslo kppa firiem a neodchadzaju,aj ked sa vyhrazaju,ze to tu zavru.
Lebo cim dalej na vychod,tym horsie. (teraz nemyslim vychod SK)
Aj keby im tam ludia robili este za menej,tak sa im to nevyplati,kvoli ich mentalite.
A podnikatelia to vedia.
Ale tiez vedia ze na slovaka plati BU-BU-BU !
Pozrite sa na strajky-nejednotnost,smiesne 1 hodinove prerusenie,atd...
Na zapade zablokuju dopravu a co spravia ?
Musia s nimi jednat.
Tu keby nesli vlaky,najdu par ludi na zaskok,ale nie pre celu republiku.
A sadnut si do masiny nemoze len tak hocikto,ze ja to odsoferujem.
Ale hlavne ta JEDNOTNOST chyba !
Pozrite na vietkong-uz maju svoje obchody a dnes som videl na dverach cedulu ze prijimaju ludi.
Nasi ludia budu makat na ich zadky.
A za co ?
Za par stoviek,samozrejme.
Ale to nieje len o obchodoch,vraj v Dolnej Strede makaju tiez za minimalku.
Ale preco ?
Ja sa im ani necudujem,ved ked vedia ze ludia im za to pojdu makat,preco by im mali dat viac ???
Preco ale ludia nepovedia-nonono,ta to teda nie !
Lenze to by museli povedat vsetci a to sme zase u tej jednotnosti...
Co sa tyka veci,nikdy by som si nedovoli posudzovat,alebo nedajboze odsudzovat cloveka co nema ,,znackove,, veci.
Ale v ponimani slovakov je asi tak 5 znaciek,pritom je ovela viac kvalitnych znaciek a niesu tu az tak zname,no vydrzia nepomerne viac ako tie ich smejdy,preto si radsej kupim menej veci,ale zato kvalitnejsich.
Myslim ze je naozaj pravda ked sa hovori - niesom tak bohaty,aby som si mohol dovolit kupovat lacne veci...
Ale kaslat na handry,tu ide o to aby boli slovaci konecne jednotny a vedeli si vydobit to co im patri a nielen sklonit hlavy a nastavit hrb nech im este viac nalozia.
citatelka | 01-04-2012 00:09:03
Prepacte, ak sa mi nechcene mozno podarilo skreslit anketu, ked som klikla 2 x. A možno to bolo iba sucasne s niekym dalsim.
.... | 31-03-2012 22:34:58
já bych ty aj odpovedal až možem: slovač jako taká zobudzená je,len sy ešče nedala jako sylnú presylnú kávu a karpyny z očý nevibrala ešče sa len tak motá kolom kruha až sa jej hlava nepomotá a nedr...ne na ryt ,potom na tej zemy sa spamatá ale možná aj né...:()
maly_pitbul | 31-03-2012 22:14:07
Ospravedlnujem sa za preklepy, pisal som z telefonu. Zial, stavame sa otrokmi vo vlasynej krajine ci uz v podruci cinanov, nemcov alebo francuzov. Slovensko uz davno nepatri slovakom. Drviva vacsina z nas je tu len ako lacna pracovna sila. Stavaju sa z nas taky obycajny otroci ako sme boli za vlady rakusko-uhorska. A tych par zufalcov co tu bude kricat ... no to su zrejme manazery a ina haved v lepsie postavenych poziciach vo firmach. Ale uprimne ... kto z vas este púracuje v slovenskej firme? Garantujem ze 1 promile. Zvysok je len kopec otrokov pracujucich za minimalnu mzdu za ktoru by v materskej krajine tu podnikajucich firiemn museli zaplatit 10nasobne vyssie platy ako u nas. Pytam sa, do kedy bude Slovak len obycajne hovno? Kedy sa uz konecne slovak zobudi a povie dost?
maly_pitbul | 31-03-2012 21:56:04
Nemam k tomuto co dodat. hlavne ze zlta haved dostala danove prazdniny a slovensky zivnostnik a podnikatel sa mozenist obedit.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign