Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stále viac ľudí hovorí, že za socializmu sa mali lepšie...

Miloš MajkoDátum21. 01. 2017 19:38:12TémaTak to vidím ja...
200

Žijeme fakt v divnej dobe. Napriek viac ako štvrť storočiu od revolúcie, stále viac a viac ľudí kričí, že za sociku bolo lepšie. Argumenty dávajú len všeobecné a aj to len týkajúce sa určitých naoko pozitív, negatíva ktorých nebolo málo - ignorujú. Prečo je tomu tak?

Mám pocit, že stále viac ľudí nezvláda sústavne sa zvyšujúci tlak na úplne každodenný život s to zo všetkých strán. Prakticky žiadne sociálne istoty, nutnosť denne zápasiť o prežitie v konkurencii ako pri podnikaní, tak v práci, zvyšovanie cien, časté menenie zákonov a pravidiel, informácie o kradnutí a tunelovaní daní pochádzajúcich z práce občanov a dnes už každodenný výsmech politikov občanom priamo do tváre. Na jednej strane ľudí chápem, no na strane druhej sa pýtam, prečo sa nepostavia na odpor a prečo všetky neprávosti tolerujú?

Iba pred niekoľkými mesiacmi som v jednej z kaviarní v centre Kyjeva pri ceste z Donbasu napísal tento článok: http://www.seredonline.sk/clanky/podstata-korupcie-je-v-nasej-tolerancii-voci-nej/

Práve v tomto článku som sa snažil otvorene poukázať na dnes asi najväčší problém spoločnosti - korupciu a to na všetkých úrovniach jej riadenia. Áno, práve korupcia stále a všade a všeobecná tolerancia voči nej spôsobuje u najširšej časti populácie pravdepodobne najväčšíe problémy. Niekde v diskusii pod článkom som napísal:

"korupcia má totiž viacej tvárí, ako len dvadsať dekov šunkového salámu starou babkou podstrčeného lekárovi pred vyšetrením nachladnutého močového mechúra. "

Korupcia v politike, samosprávach a na úradoch dosiahla nekontrolovateľných rozmerov. Dnes je podľa mňa krajina v stave, že už nie je najnebezpečnejšie samotné korupčné konanie jednotlivcov či skupín, ale to, že niet vôle právnou cestou toto konanie postihovať a už uvedené všeobecné tolerovanie korupčného správania. Vidíme to aj v diskusiách - stále viac diskutujúcich neodsudzuje tých, ktorí sa korupčne správajú, ale kritiku zameriavajú na tých, ktorí korupciu odhaľujú, poukazujú na ňu a tým svojim spôsobom "poškodzujú záujmy" mnohých ľudí priamo či nepriamo do profitu z korupčného konania zapojených.

Denne sme svedkami toho, že v obecných či mestských zastupiteľstvách sedia poslanci, ktorí vlastne ani nevedia, na čo tam vlastne sú. Keby sa ich človek spýtal na obsah zloženého sľubu a porovnal by ho s ich konaním, niežeby sa museli červenať, ale mnohí by mali sedieť nie na zastupiteľstvách, ale v base.

Zo spoločnosti sa až príliš rýchlo vytratila morálka a znovu začalo platiť to staré socialistické "kto neokráda iného, okráda svoju rodinu." Toto samozrejme umožnila všeobecná atmosféra v spoločnosti a výrazná apatia väčšiny občanov majúcich pocit, že súčasný stav jednoducho nezmenia.

Volení zástupcovia nejdú príkladom, niektorí (napr. starosta obce Šintava Miroslav Holička)  dokonca verejne a bez kúštička hanby vyhlasujú, že zákon porušia, lebo im za jeho porušenie nehrozí žiadna sankcia. Ďalší (napr. primátor mesta Sereď Martin Tomčányi)  verejne porušovanie zákonov dokonca aj mestom obhajujú. Starostka obce Brunovce Júlia Masárová si dovolí mariť voľby a takto by som mohol menovať ešte dlho. Skúseností zo samospráv máme v OZ dostatok. Jedno majú títo starostovia a primátori spoločné - utekajú pred občanmi, bránia sa verejnému vystupovaniu na kamery médiam u ktorých nemajú istotu v položených otázkach, neodpovedajú na otázky občanov v citlivých veciach  a niektorí dokonca sabotujú aj zákon  211/2000 Z.z. o Slobodnom prístupe k informáciam. Asi vedia prečo. V mnohých prípadoch to vedia aj občania a tolerujú im to. Faktom je, že pokiaľ nezasiahnu, veci sa nezmenia. Oni totiž vždy budú robiť iba to, čo im občania dovolia.

Socializmus vyhovoval ľuďom, ktorí sú ochotní svoj život podriadiť systému striktne určujúcemu pravidlá a vodcovi určitým spôsobom diktujúcemu, čo občan môže a čo nie. Čo je správne a opačne. To však v demokracii nefunguje. Demokracia je o právach a povinnostiach každého jednotlivca individuálne a demokracia počíta s aktívnym  zapojením sa občanov do riadenia spoločnosti. A to ako pri voľbách, tak po nich. Keď to občan zanedbá, postupne vznikne to, čo žijeme dnes. Ale to sme znovu na začiatku toho istého príbehu...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Seredan | 28-01-2017 07:42:35
Bolo im lepšie ked 70 rokov vyzierali cechov a podvedome si myslia,ze to kvoli socializmu....teraz keď si vladnu sami tak je to len samá zlodejina krádež proruske keci.. ešte ze su v EU je odkial kradnut.
absdef | 25-01-2017 06:39:02
Určite bolo lepšie ako za týchto indiánov..
jozko hozntrogla | 23-01-2017 18:37:12
Problem socializmu bol v tom ze komunisti v skutocnosti nechceli aby sa ludia mali dobre. A preto ten socializmus krachol.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-01-2017 17:09:11
Obcan | 22-01-2017 15:34:13 | - niekedy zial sam povazujem nie za vyhodu, ale skor za utrpenie vidiet viac, ako bezny clovek. Predsa len mam hlbsi prehlad v suvislosti k jednotlivym diskusnym prispevkom (kontext s predchadzajucimi) a tak ja hodnotim napisane nie z jedneho prispevku, ale zvacsa z niekokych.

Diskutujuci zacal, u neho s tym problem nemate, no ked sa ja branim, tak ano.

V momente, kedy viem, ze diskusiou nedocielim nic ine, ako pridem o darhocenny cas - vzdam sa. Nepovazujem to za nic zle - rad necham ludi vykecat.
Diskutujuci odomna ovela starsi nebude. Nechvalim sa tym, len konstatujem. Zial.
Co sa tyka konkretne Rumunska, hlboko za Cauceskovho rezimu som do Nadlaku chodl pravidelne a uz vtedy som NEoficialne byval v jednej z rodin tamojsich Slovakov. (oficialne samozrejme na hoteli)

Nemyslim si, ze to je o mnozstve navstivenych krajin, ale skor o sposobe, ako a za akym ucelom su navstivene.

Osobne pozman niekoko ludi, ktori v USA zili a v 3 robotach makali 3 az 8 rokov v kuse a po prvy raz sa od prace odtrhli a isli previest aspon po Floride az vtedy, ked som za nimi prisiel ja a dal som icj svojim sposobom dokopy, prenajali sme spolu auto a oni konecne videli, kde to vlastne \"ziju\". Oni totiz nezili, len muklovali...

Obdobne v Londyne, kedy dobry znamy po prvy raz videl centrum Londyna a Tower Bridge po viac ako rocnom pobyte v tomto meste az vtedy, ked som vtedy este s priatelkou za nim pricestoval. Dovtedy videl iba bus o 5 rano do roboty, jednu miestnost v ktorej umyval cely den riady a bus vecer do okrajovej stvrte mesta, kde nocoval.

Tym chcem povedat, ze je rozdiel ist niekde dlhodobo pracovat, a prist tam s ucelom nieco o krajine zistit.

Ano, ironia nastupuje tam, kde argumenty nemaju sancu, alebo vidim, ze diskutujuci nema zaujem diskutovat, len chce anonymne utocit na ineho.

Vsetci dnes nepochybne vieme, ze som sa naucil s tym zit a pokym to viem prezut, dovtedy to nebudem obmedzovat.
gulak | 22-01-2017 16:12:41
pre:naopak..treba tu riadne citat,ja to netvrdim..taky je nazov clanku..
Obcan | 22-01-2017 15:34:13
p.Majko,vzdy si rad precitam a pozriem Vase reportaze z ciest po svete a uznavam ze prave cestovanie-to prave cestovanie,nie cez CK,ako ste uz spomenul,dava cloveku velky rozhlad,no co sa mi nepaci je Vasa vztahovacnost a prechadzanie do ironie ak Vam niekto odporuje,alebo nezdiela Vas nazor.
Pan Vam pisal ze zil a pracoval v ZSSR 7 rokov (ziadna CK) a myslim ze to je dostatocne dost velka doba aby mohol napisat svoj nazor na socializmus.
Takisto ked spomenul ze precestoval cele Rumunsko za Nica (predpokladam ze myslel N.Ceaucesca)ked Vy ste este ani nevedel kde je Rumunsko-predpokladam ze myslel to,ze ste este nebol na svete,alebo este bol hodne maly.
Z toho mi vychadza ze sa jedna o starsieho cloveka a neviem ako Vy,ale ja mam k starsim ludom uctu,aj ked nezdielam ich nazor.
Osobne mam na socializmus dobre spomienky,aj ked sa vravi ze ludsky mozog ma schopnost zle spomienky potlacat a pamata si skor na lepsie veci.
Napr.take zazitky z vojny-kazdy co sme boli na vojne vieme ze to tam niekedy bolo fakt na palicu,ale pri spomienkach sa rozpravaju vacsinou len tie usmevne prihody.
Plne si uvedomujem ze socializmus v dnesnych podmienkach je nerealny,alebo dobre ste to napisal-
,,ze stazujuci sa ludia chceli vyhody sucasnej doby a vyhody doby minulej.,, a to je uplne nerealne.
Jedine co mozem povedat ze co sa mi pacilo bolo to,ze ludia mali k sebe blizsie ludsky,s dnesnou dobou uplne neporovnatelne.
naopak | 22-01-2017 12:46:34
gulag neviem kde si to zobral ale z celého svojho okolia poznám len dvoch čo to roky tvrdia. A obidvaja sú živnostníci a majú sa ako prasce v žite. Takže neviem neviem...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-01-2017 12:43:32
No vidíte pán Majko | 22-01-2017 12:29:29 | - vcera som sa vratil z tyzdnovej cesty na Marse.

Ako som napisal v predchadzyajucom prispevku - strata casu.

Prajem Vam dobru chut pri nedelnom obede.
No vidíte pán Majko | 22-01-2017 12:29:29
teraz Ste jednou ranou dokázal, že slovo objektivita Vám nehovorí absolútne nič. Ako Ste prišiel na takú volovinu a blbosť, že som sa nezaujímal o život inde- napr.Číne, Indii... takže Vaša hlava presne vie, čo sopm myslel, čo som robil, čo spravím... nóóóó pripadáte mi ako tí smiešni politickí komentátori a analytici, ktorí vedie, čo spraví nový prezident Spojených štátov. Určite to budú šarlatáni s perom v ruke snažiac si uchmatnúť to euro za každých okolností. Aj za cenu klamstva. Mňa takí idioti nezaujímajú. Ale to najpodstatnejšie. Vy Ste vôbec neodpovedal na moju argumentáciu. A aby bolo jasné, VY ste ani nevedel kde je Rumunsko/ za Nica/ a ja som ho mal celé precestované. VY Ste poznal len Starú Trnavskú ulicu v Seredi a ja som až vlakom bol dva krát vo Vladivostoku.Aj spodom aj vrchom . Takže neviem, kde beriete tú Vašu odvahu ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-01-2017 11:47:56
pán Majko | 22-01-2017 11:16:40 | - vyborny prispevok, ako tema na novy clanok! Dakujem.

Zatial len toto:

- Vas 7 rocny zivot v Sovietskom zvaze a nezaujem o zivot inde - nielen v USA, ale aj v Cine, Japonsku, na Islande, v zapadnej Europe, ci v Brazilii, vseobecne v Azii a tiez v sucasnom Rusku, Vas obmedzuje na jednostranne videnie sveta.

Na rozdiel od Vas, mne cestovanie pomaha spoznavat vela sposobov zivota, vela nabozenstiev a ich prejavov a neskutocne rozdiely vo vnimani bohatstva a chudoby. Ale aj priorit v jednotlivych socialnych vrstvach obyvatelov jednotlivych krajin.

To ale nespoznate s CK a ani z domu od obrazovky TV.
Pán Majko | 22-01-2017 11:16:40
nečítal som ani jeden komentár podo mnou. Len preto aby som nebol nimi ovplyvňovaný. Takže čo sme za socializmu nepoznali?
1/
Zlodejov vo vláde , parlamente,mestských a miestnych zastupiteľstvách
2/ Bezdomovcov, fetošov, uličnú prostitúciu, každý deň jednu vraždu, zomierajúcich pacientov v špitáloch a pôrodniciach.
3/ Bezohľadnosť, bezcitnosť, nenažranosť a tony podvodníkov

A čo sme my vlastne za toho socializmu mali? To sa v skratke nedá, ale skúsim.
1/ skutočne bezplatné školstvo a zdravotníctvo, PRÁVO na prácu a slušný život. Povinnosť pracovať !!!!! Právo na bývanie a nie bezdomovčenie. Právo slušne žiť, právo nebyť ožobračený podvodníckymi spoločnosťami, právo na ochranu života... Chcete toho viacej??? Mňa inak Tie VAše cesty do Ameriky nezaujímajú a v Sovietskom zväze som žil a pracoval skoro 7 rokov....

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-01-2017 10:05:58
gulak | 22-01-2017 08:22:43 | - maju moznost napisat to sami. Maju moznost porovnat.

Zatial ssa zial sretavam zvacsa so vseobecnym tvrdenim bez akykolvek podkladov. Pri debatach zatial to uplne VZDY skoncilo tak, ze stazujuci sa ludia chceli vyhody sucasnej doby a vyhody doby minulej. Nevyhody (vnimane z ich pohladu) chceli vypustit. Takze chceli proste len podstatne viac moznosti ktore poskytuje sucasna doba a pohodlie s moznostou nerozmyslat a socialnymi istotami z minula.

To ale dohromady nejde. Tak ako dokopy nejde cestne fungovanie politikov bez ich kontroly obcanmi.

Takze nakoniec mozeme skonstatovat, ze skutocna demokracia sa nekona tam, kde ludia ignoruju svoje prava a povinnosti a kde sa aktivne nepodielaju na jej riadeni.

Suhlasite?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-01-2017 09:58:36
občan | 22-01-2017 01:11:34 | - naozaj zaujimave konstatovanie. Viete aj vysvetlit, ako ste sa k nemu dostali, alebo je to Vase osobne tvrdenie? Skuste podlozit jedinym faktom, ktorm toto tvrdenie o inej osobe a jej vlastnostiach preukazete.
gulak | 22-01-2017 08:22:43
p.Majko...poloze si otazku..preco coraz viacej ludi hovori,ze za socializmu sa mali lepsie..
občan | 22-01-2017 01:11:34
Pán majko kedy vám išlo o zvieratá. Ten kto nemá rád ludí nemôže mať
rád zvieratá.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-01-2017 22:40:06
seredan | 21-01-2017 22:06:40 | - angazuje sa na zaklade vyzvy OZ. Asi tyzden bola publikovana vyzva, aby sa do peticneho vyboru zapojili obcania. Tlacenica nebola. Ak je zaujemca ktory ma v nom nahradi dnes - ma moznost ozvat sa. Vybavene bude obratom v momente, ked odsuhlasia ostatni dvaja cenovia vyboru.

Ubezpecujem Vas, ze mam dostatok aktivit na to, aby som rad odovzdal inym.

Mne ide o vec a nie o to, kto bude stat za peticiou.

- - -

Otazka pre Vas - preco si myslite, ze nemam vztak k zvieratam?

Co podla Vas peticiou sledujeme okrem textnu, ktory ludia podpisuju?

Vdaka za odpoved.
seredan | 21-01-2017 22:06:40
Suhlasim

Ohladne tej peticii som vam pisal uz pred silvestrom aby ste sa neangazovali vy ale ludia ktorí maju vztah k zvierata. (myslim ze v Seredi je dost mladych ludi ktorí by nemali problem za jeden den vyzbierat cez tisic podpisov.
Ono je dost rozdiel ci to robi niekto pre tie zvieratka od srdca alebo za inym ucelom.
anonym | 21-01-2017 21:29:57
No vidite, argumenty davaju len vseobecne a nakoniec ste chyby demokracie pekne popisal aj sam. Finta je v tom, ze za sociku socik fungoval, ale za demokracie ta demokracia nefunguje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-01-2017 21:18:00
seredan | 21-01-2017 21:09:57 | - ved o tom to je...

Demokracia predpoklada, ze obcan si uvedomi, kde zacina a konci jeho demokracia, prava a ake ma povinnosti.

Spolocnost z ktorej sa vytrati moralka a ludia hovoria len o svojichj pravach - to je ta Vami spomenuta anarchia.

Vid peticiu tykajucu sa obmedzdenia pyrotechniky. Obcan krici po svojom \"prave robit si co chce\", aj kedykolvek a kdekolvek pouzivat pyrotechniku zabudajuc, ze jeho pravo konci tam, kde zacina pravo ineho na klud a zivot bez vybuchov petard.

Demokracia pocita s tym, ze sa spolocnost vyrovna s menovanymi individuami. Ak to ludia vzdaju, bude im vladnut sice silna a arogantna, no stale MENSINA. A najsrandovnejsie na tom je, ze sa k vlade dostane demokraticky tym, ze sa vacsina vzdala svojich prav rohodovat.

Dobre, ne? ;-)
seredan | 21-01-2017 21:09:57
Kde ma demokracia hranice ? Demokracia je kusok od anarchie.

Nikto netvrdi ze socializmus bol raj ale boli ine hodnoty. Demokracia pri vzniku nebola myslena tak ako je v dnesnej podobe.
V dnesnom svete sa stalo slovo demokracia len ako politicky nastroj.
Skutocna demokracia nieje a ani nebude. To by nemohol byt kapitalizmus

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign