Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Spomienka na Vojtecha Mihálika

159

TT SK | IT | V tomto roku uplynie 85 rokov od narodenia Vojtecha Mihálika a 10 rokov od jeho smrti. Gymnázium Vojtecha Mihálika v Seredi preto pripravilo spomienkovú slávnosť na tohto významného slovenského básnika, prekladateľa a publicistu.

Na podujatí sa zúčastnili predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš, primátor Serede Martin Tomčányi, poslanci TTSK Vladimír Vranovič a Slávka Kramárová, literárny teoretik, historik a kritik Milan Hamada a manželka Vojtecha Mihálika Drahomíra.

„Velikáni, ako bol Vojtech Mihálik nezomierajú,“ povedal v príhovore predseda TTSK Tibor Mikuš. „Odídu do inej dimenzie bytia, ale žijú ďalej vo svojich básňach a s srdciach ľudí. Patril medzi ľudí, ktorí dokázali maľovať obrazy slovom. Vzdávame úctu tomuto velikánovi slova, ktorého dielo nás bude navždy obohacovať. V nás bude navždy žiť tým, že si odkaz, ktorý nám zanechal vo svojich básňach,  budeme pripomínať.“

Program moderovala riaditeľka Gymnázia Vojtecha Mihálika v Seredi Viera Tkáčová a o živote Vojtecha Mihálika hovorila riaditeľka Mestskej knižnice v Seredi Iveta Kayserová. Po príhovoroch hostí nasledovalo hudobné a literárne pásmo žiakov gymnázia z básní Vojtecha Mihálika. V pásme v podaní študentov zaznela aj pieseň Edith Piaf Non, je ne regrette rien v slovenskom preklade, ale aj piesne Miroslava Žbirku, Zuzany Smatanovej a Dušana Grúňa. Ich výkony ocenil aj predseda TTSK. „Som prekvapený, ako študenti dokázali citlivo a profesionálne predniesť jeho najkrajšie básne a som hrdý, že práve žiaci tohto gymnázia, ktoré nesie jeho meno, majú tvorbu Vojtecha Mihálika radi.“


Fotogaléria k článku:

159
Autor: redakcia - tlačové správy
159
Autor: redakcia - tlačové správy
159
Autor: redakcia - tlačové správy

Zobraziť všetky fotografie
159
Autor: redakcia - tlačové správy
159
Autor: redakcia - tlačové správy
159
Autor: redakcia - tlačové správy

159
Autor: redakcia - tlačové správy
159
Autor: redakcia - tlačové správy
159
Autor: redakcia - tlačové správy

159
Autor: redakcia - tlačové správy
159
Autor: redakcia - tlačové správy
159
Autor: redakcia - tlačové správy

159
Autor: redakcia - tlačové správy
159
Autor: redakcia - tlačové správy

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
tomáš | 29-01-2015 21:09:10
Som hrdý, že sa podujatia zúčastnil aj velikán slovenského literárnokritického myslenia prof. Milan Hamada, nositeľ Ceny Dominika Tatarku a prvotriedny znalec aj diela Vojtecha Mihálika. Vďaka.
Dolnostredan Mihálik | 29-01-2015 20:35:03
Tak privlastnili sme si ho. To, že V. Mihálik bol Dolnostredan vás netrápi. A ak už teda nejaké spomienkové oslavy robíte, patrilo sa pozvať aj zástupcov z Dolnej Stredy. Zo slušnosti. Asi sme pozabudli, ako vždy.
zaujimalo by ma | 29-01-2015 18:52:49
Kto zodpoveda zato, ze gymnazium dostalo meno po tomto clovekovi?
Ing. Štefan Sekera | 29-01-2015 12:56:43
Na tomto príklade je krásne vidno, čo je ľuďom vštepované do hláv a predovšetkým kto to vštepuje, aj keď je už dávno po '89. Komunisti, ich prisluhovači a potomkovia to majú stále všetko hladko pod kontrolou...
A je to | 29-01-2015 12:10:30
"Aj vo dne je tma" nie "Čierna jeseň", len pre "Klub priateľov poézie a literatúry", teda neverejný výtisk.
opak | 19-09-2012 21:55:44
P.Navratil nam tu uz tyzden vnucuje Mihalika ako umelca a stazuje sa na to, co o nom ludia pisu. No tak musim byt aj ja trochu zly, lebo o Mihalikovi viem svoje, studoval som na Filozofickej fakulte UK u najlepsieho "slovencinara" , ktory sa nepchal do .....komunistom, a ked toho tu uz bolo viac, tak mohli pisat len registrovani, aby to mal p.Navratil pod kontrolou. Aj v Seredskych novinkach ziada ludi o zaslanie spomienok na Mihalika. Tak tu ich mate.Veci, co pisal Mihalik nie su umenim a nikdy nebudu, bol to posluhovac KSC. Je hanba, ze nikto nezabranil, aby sa s tymto menom spajalo seredske gymnazium.
Milan Richter | 19-09-2012 16:34:43
Ako jeden z autorov, ktorí kvôli V.Mihálikovi nesmeli celé roky publikovať (ja som nesmel vydať svoje knihy básní od r. 1977 až do r. 1986 - potom našťastie V.Mihálik musel odísť z postu riaditeľa vyd. Slovenský spisovateľ) a mali problémy aj v zamestnaní, pokladám pomenovanie školy po komunistovi-intrigánovi, sukničkárovi a antisemitovi za nehorázny škandál, za ktorý sa budú zodpovední súdruhovia spovedať ešte dlho nášmu kultúrnemu Slovensku. Mohol by som vám uviesť desiatky príkladov, keď VM ublížil talentovaným mladým i starším, i najstarším (napr. P.Karvašovi) spisovateľov a vôbec umelcom, keď si ako riaditeľ vydával svoje vybrané a zobrané diela v tisícoch výtlačkoch a bral nehorázne vysoké honoráre. Ja som sa s ním rozprával trikrát v živote a zakaždým ma stihol nejako uraziť, znevážiť a následne dať potrestať.
anonym | 18-11-2011 08:27:23
velmi trefna poznamka, veru, treba pozriet aj na to, kto a ako ich vychoval, nespadli z neba
40 - rocny? | 18-11-2011 08:01:31
A pozreli ste sa, koho su to deti? Kto ich pred rokmi odstartoval?
a aj takto | 17-11-2011 22:02:51
a dnešní štyridsiatniatnici majú postavené haciendy obohnané vysokými plotmi a štyri drahé autá v garáži,zimné a letné dovolenky v exotických destináciách......
žeby toľko "poctivo" pracovali?!
aj takto | 16-11-2011 21:44:20
Kto ma v hlave, ma dore zamestnanie, plat, nefajci, nepije a nepotrpi si na dovolenky a drahe oblecenie, postavi si dom, kupi auto a nasetri peniaze a to kradol? - lebo je, da sa povedat bohaty. A taketo "bohatstvo" si po 1948 privlastnili beschopni darmozraci lebo mali na to cervenu knizku.
Takto | 16-11-2011 20:02:33
Raz nášmu susedovi ukradol päť sliepok, kohúta tam nechal a zavesil mu na krk ceduľku s veršom:
"Dobré ráno, mladý pán, zostal som tu len ja sám."
Bolo to smiechu. O dva dni som videl ako ho četníci viedli, ruky v putách a na tvári mal skrvavené chrasty. A nik ho nepoľutoval, už naveky si vyslúžil potupné meno zlodeja. Ach, veru tuším čo máš na mysli. Áno, to: chudák sa stal voľakedy zločincom pre päť sliepok. dnešných boháčov, čo zhrabnú milión, však obdivujete, akí sú šikovní, ako v tom vedia chodiť. Za odsúdenie sa už nikto nepýri, ideálom sa stalo božstvo majetku.
Vojtech Mihálik Účasť (1983)Rozhovory o chudobe podtitul
Bohatstvo je krádež Marx
Ján S. | 16-11-2011 17:14:52
Umenie je cely zivot cenzurovat a dusit schopnejsich a za odmenu pomenovat este skolu.

Deti, berte si priklad z uja Mihálika. Treba chvalit toho kto je pri moci - ked dojdu ini na tankoch, treba chvalit potom ich, ked sa zacne strngat klucami, treba ist strngat klucami - vysledkom je dokonale prisposobili jedinec hodny nasledovania.
Martin Navrátil | 16-11-2011 16:32:25
Odpusťte mi tú uštipačnú, ale čo je podľa Vás umenie?
sory | 14-11-2011 22:07:14
Kto cital "poeziu" co napisal mihalik? Ani sa to citat neda. To s umenim nema nic spolocne, a som rada, ze ked som ja chodila do tej skoly, tak som sa za ziadne meno hanbit nemusela. To meno pre gymnazium bola koho iniciativa? To nikto nevedel vylozit karty na stol a naliat ciste vino? Musel sa bat nahlas povedat pravdu, ze to nebol a nie je umelec?
Michal Kusý | 14-11-2011 22:01:31
Ja nevidim vobec ziadny dovod pomenovat gymnazium po komunistovi. A je mi jedno, ci bol komunista z donutenia, presvedcenia, vypocitavosti alebo mu to poradili v krcme. To ze sa aktivne zucastnoval zverstiev komunizmu je preukazane. Ze boli take roky? Potom pomenujme kasarne po velitelovi SS, vtedy tiez bola taka doba.
sory | 14-11-2011 21:56:22
tie 50 te roky co robili komunisti s neposlusnymi napisal realista. To je vsak pravda.
pan Kusy | 14-11-2011 21:51:29
o 19,58 - to ste napisali velmi spravne. Toto uz sedi a suhlasim. Tu uz aj vlani pred 17. novembrom padali slova, ze sa nesmie zabudat, lebo clovek ma rozum na to, aby ho pouzival. Vy ste ho pouzili hlavne pripomenutim ZVERSTVA z 50-tych rokov, kedy si vymysleli hocico na nepohodlnych ludi len aby ich komunisti dostali za mreze a mohli zhabat ich majetok, ktory si medzi sebou rozdelili. To sa potom byvalo v tych domoch...Taki ludia maju byt teda priklad stredoskolakom!
Pred rokom tu k 17. novembru napisal Veselicky, ze je zasa cas na otocenie - to sme ale dopracovali. Kto to sedi vo vedeni, ved Martin bol vtedy vo VPN a takeho ma zastupcu?
realista | 14-11-2011 21:34:43
a po fasizme tu mame aj rasizmus ? :) kedze si v tej dobe kedy slo do tuheho ani nezil tak si myslim, ze tomu vobec nerozumies, prepac. a ak by to tak bolo ako hovoris, tak byvaly komunista znamena aj dobry katolik. a aj u tych autorov si sa splietol s urovnou, ak chces porovnavat v "tvorbe" niekoho s hitlerom porovnavaj marxa alebo lenina, nie ludi, ktorych ich tvorba ovplyvnila ako bol mihalik. kto vie napocitat viac ako do 4 si vie predstavit co sa stane s vysokopostaveným predstavitelom rezimu ked zrazu obrati, tam uz nejde o bony alebo o vysoké školy, komunisti ukazali v 50 rokoch co dokazu s neposlusnymi z vlastnych radov.
Michal Kusý | 14-11-2011 20:53:46
Nie, fasizmus som nespropagoval - iba som ukazal na priklade, ze sa nedaju oddelit diela od charakteru cloveka. Co sa tyka prikladu na protikomunisticku cinnost - nevyvijal som ziadnu, vtedy som bol neplnolety. Ale myslim si, ze byvaly komunista je to iste, ako byvaly cernoch. Trafil som do cierneho, realista?
realista | 14-11-2011 20:24:17
borci kde najdem o vas zaznamy, ako ste bojovali proti komunizmu ? resp. ako ste sa prepracovali na spicku a potom prezreli a zabojovali aby ste boli vzor ostatnym bez strarosti o seba, svoje rodiny ste bojovali za nas a za vidinu demokracie ?

hombre - rovnako ako v 48 bola kopa ludi nadsena, ze prichadza nieco nove co slubuje vacsiu spravodlivost a lepsiu buducnost (po krize a svetovej vojne, to nebolo az tak tazko uveritelne) to iste sa udialo aj v 89, silne pochybujem ze kluciarom ostalo rovnake nadsenie po 20 rokoch

michal kusy - prave si spropagoval fasizmus, gratulujem mas to hnede
Michal Kusý | 14-11-2011 19:58:52
AJ keby pan Mihalik napisal Hamleta stale nema moralny kredit na to aby isiel prikladom spolocnosti natolko aby sa po nom volalo skolske zariadenie. Akym prikladom im ide pan Mihalik? Servilnost, zrada, poskodzovanie konkurentov, oportunizmus a vypocitavost. Toto su vlastnosti, ktore by mal mat gymnazista? To radsej pomenujte gymnazium podla Lola, ten spravil pre mesto viac..
pan Kusy | 14-11-2011 16:33:47
Hitler bol psychopat, chora dusa, to sa Vam moc nepodarilo. Stalin bol nieco podobne.
Michal Kusý | 14-11-2011 14:02:13
Potom navrhujem pomenovat gymnazium po velkom prozaikovi Adolfovi Hitlerovi, ktoreho vrcholne dielo Mein Kampf patri medzi klenoty humanistickej literatury. Prosim tiez to neberte cierno-bielo.

hombre | 14-11-2011 12:55:08
Za veľa hovorí nasledovná veta z jeho biografie: "Po roku 1948 (nástup komunistov k moci) sa jeho duchovná orientácia výrazne zmenila..." Myslím že sa tomu ľudovo hovorí "obracanie kabátov". Ale o akom charaktere toho človeka to potom svedčí?
Martin Navrátil | 14-11-2011 12:32:09
Nedá mi nezareagovať na niektoré príspevky. Čítal som, čo napísal. Ale ak nemá byť naše hodnotenie také čierno-biele, ako sa to vyčíta práve socialistickej literatúre - teda my a tí zlí - buďme spravodliví. Priznám sa, ja som bol prvý, čo kedysi mal názor, že po ňom nemá byť škola pomenovaná. Dnes ho mám iný, lebo život je predsa zložitejší. Čo je napísané o jeho službe režimu, je, žiaľ, pravda. Ale ak si nemáme klamať, ako vravíte, tak to robme dôsledne. Kto rozumie aspoň trošku (nenárokujem si na to, že by som bol nejaký znalec)Vojtech Mihálik, či sa to niekomu páči alebo nie, bol veľký básnik. A tak, ako zažil aj v živote niekoľko kotrmelcov, bolo to aj v jeho poézii - teda básne a zbierky poznačené postulátmi socialistického realizmu, zväčša z 50. rokov. Ibaže jeho prvotné básne a ľúbostné básne patria medzi to najlepšie v slovenskej poézii 20. storočia. On bol naozaj umelec - pretože, kto pozná jeho tvorbu, a nie iba tendenčne hodnotí jeho neúprimné, a teda obsahovo nehodnotné (lebo i tam si zachoval remeselnú zručnosť v práci so slovom), vie, že okrem iného jeho tvorba odráža zápas o seba samého, hoci aj s pádmi. V tom nevidíte hodnotu, nevidíte v tom svedectvo? Čítajte viac! Uvedené verše z cyklu Rekviem v ďalšom príspevku, mimochodom, odsudzujú sovietsku inváziu. Aj keď, pravda, neskôr svoje stanovisko odvolal. Ono by to chcelo takmer filozofickú debatu, ale myslím, že síce máme právo kritizovať, ale nie odsúdiť. Lebo kto je bez hriechu, nech prvý hodí kameňom. A možno by to chcelo ho porovnať s inými autormi, ktorí písali za komunizmu, lebo takmer všetci viac či menej svoju tvorbu podriadili dobe.
Takto | 14-11-2011 11:16:57

Kdež sú moje zbrane? K veľkej láske mi stačilo tak málo.
Pod pásmi tankov kričí moje srdce, ktoré vás milovalo.
Opakujem si prázdne slová: družba i sloboda a sláva.
Pod pásmi tankov Lermontov a Lenin - o čom to vravia?
Rozumiem ešte tomu, čo mi bolo zrozumiteľné včera?
Pod pásmi tankov leží moja zbitá, zradená viera.
Vojtech Mihálik Čierna jeseň(1969) Rekviem Dies irae
boris | 13-11-2011 21:48:46
O dva prispevky nizsie je zoznam basnikov, pri ktorych pri takomto chvaleni sa mozno hrozi facka ci kopanec..
Registrovaný Juraj  Mihálik Juraj Mihálik | 13-11-2011 19:59:50
Boh vie či to bola nejaká moja rodina...Pýtal som sa staršej generácie mojej rodiny či áno alebo nie ale že to bol iba menovec a že nie je z našej rodiny...no čo už škoda...mohol by som a tým chváliť že môj pra pra pra starý dedko má v Seredi Gympel...hahhaha
o Mihalikovi | 13-11-2011 19:34:05
Suhlasim, uz ked sa Gymnazium v Seredi rozhodlo nosit toto meno, bola som zhrozena, a pytala som sa, ci to je vobec mozne, ved to nebol basnik. Cital vobec niekto nieco co on napisal? Hrozne. Pochlebovac Komunistov po 1968. To, ze pochadzal z Dolnej Stredy je ina vec, ale ako basnik a umelec by som ho nenazvala. Dakujem, ze ste to uverejnili a dufam, ze si precita na spomenutej strane co najviac ludi o tom, kto bol Mihalik - basnik.Rozum mame na myslenie a nie na zabudanie a zahmlievanie. Vsetko, co tam o Mihalikovi stoji, je pravda, a neklamme si.
Publilius Syrus | 11-11-2011 20:03:17
Pre vsetkych co nevedia kto to bol V. Mihalik odporucam tento link:

http://www.osobnosti.sk/index.php?os=zivotopis&ID=59157

Vojtech Mihálik sa pričinil o to, že mnohí slovenskí autori (vtedy) mladej a mladšej generácie nesmeli po roku 1970 (tzv. normalizácia) publikovať, alebo ich tvorba vychádzala iba okyptená a scenzurovaná (napr. J. Štrasser, I. Štrpka, I. Laučík, Š. Moravčík, D. Mitana, M. Richter, J. Švantner a ďalší), kým iní, prevažne netalentovaní autori, najmä odchovanci jeho "socialistickej liahne", boli ním protežovaní a mali otvorené dvere vydavateľstiev, časopisov a iných médií.

Preto sa chcem opytat, ci sa k roznym politickym spickam, ktore sa zucastnili akcie, nepridali aj horespomenuti cenzurovani autori.
Mgr.A.Ruczová | 11-11-2011 17:36:40
Neviem kto je autorom tohto článku,ale rada by som opravila jednu mylnú informáciu. Referát o živote a tvorbe V.Mihálika predniesla Mgr.Katka Valábková a nie p.Kayserová, ako bolo spomenuté.Som rada, že sa podujala na túto úlohu, lebo ju zvládla profesionálne. Ďakujem, Katka.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign