Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Spomienka na amfiteáter stále živá

Miloš MajkoDátum03. 03. 2011 09:15:40TémaAmfiteáter
200 Foto: rodinný archív Jaroslava Matejičku

Amfiteáter, jeho minulosť a najmä budúcnosť už podľa verejnej diskusie zaujíma veľa obyvateľov mesta.  Najmä tí starší spomínajú na nie až tak dávnu minulosť. Faktom je, že tých zhruba dvadsať rokov nie je až tak veľa. No zároveň sú to roky, počas ktorých sa v spoločnosti udiali zmeny, ktoré nás vývojovo posunuli neskutočne rýchlo do diametrálne odlišnej doby, v ktorej sme sa v amfiku stretali na Votrelcovi, Blízkom stretnutí tretieho druhu, či nejakých tých filmových trhákoch socialistickej Sovietskej kinematografie.  Už ani tie oslavy na  1. mája nie sú povinné, takže viac menej iba zotrvačnosť a možno trochu aj zvedavosť vyháňa ludí na 1. mája von do úlíc. Kultúra sa z kín (ozaj, spomínate si na sereďskú "blchačáreň"?)  cez domáce kiná presnunula do počítačov, notebbokov, ipodov a vlastne do mobilných telefónov, ktoré nosíme denne vo vreckách. Jadnoducho je iná doba a povedzme si úprimne, tá naša už ani súčasným vyskoškolákom  nehovorí nič.

Ale predsa len, čo takto zaspomínať si a naozaj skúsiť porozmýšlať, čo s tým našim amfiteátrom?

Zaujal ma príspevok v diskusii od neznámej pravdepodobne autorky, ktorý si dovolím citovať:

"V pondelok sme sa aj my boli prejsť s deťmi v parku, a tak sme si pozreli aj náš amfiteater. Deti sa ma hneď pýtali:"jej mami to čo tu bolo"? Tak som sa im snažila vysvetliť čo to kedysi bolo. "Tu bolo veľa lavičiek, tam sa premietalo, tam na 1. mája vystupovali deti a hrala hudba, tam predávali vatu, tam robili pukance, tam cigánsku, tam kofolu a tam bol malý kolotoč......... Klasický opis niečoho, čo ste kedysi videli - no predsa je tu niečo, čo ma ťahalo nižšie než je hlava a oči, áno bolo to srdce. Myslím, že nás je veľa, ba priam mám odvahu povedať, že hádam neexistuje sereďan, ktorý nemá krásnu spomienku na toto miesto. Veru, tú atmosféru, tú krásnu radostnú energiu, ktorá vládla dlhé roky na tomto mieste, sotva dokážu pochopiť naše deti, aj keby sme im to akokoľvek vysvetlili a opísali. To sa ani opísať nedá. A keď sa pozriem na vináreň - tak si hneď predstavím to moje prvé lízatko zo žuvačkou, ktoré som si tam kúpila na 1.mája, ale tú radosť v srdci a pocit opísať neviem...."

A následne priložím fotografiu ktorú nám do redakcie zo svojho rodinného albumu zaslal čitateľ  pán  Jaroslav Matejička s textom: 

" Dobrý deň, našiel som v rodinnom archíve fotku seredského amfiku, pravdepodobne:) Tak ak chcete ju môžete použiť v ďalšom článku o Amfiteátri.
Jaro"

Ďakuejme a veríme, že obidve spomienky oslovia maximum obyvateľov mesta. A možno aj tí mladší aspoň trošku začnú chápať, prečo sa mnohí rodičia tak radi do týchto končín mesta vracajú...

 

Poznámka: Možno aj vo Vašom  rodinnom albume sa nachádzajú nejaké zaujímavé fotografie - pošlite ich do redakcie. Nezabúdajme na časy, ktoré svojim spôsobom oslovujú každého z nás.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 07-01-2012 10:15:11
Na amfik treba zabudnúť. Rozmýšľajte pragmaticky. Jeho prevádzka bude stáť ďalšie peniaze a to bude nerentabilné. Kto vám dnes pôjde do amfiku, keď existuje internet? Každý si doma pozrie čo potrebuje a nebude čakať, kým to bude v amfiku. Letné kino sa tu jednoducho neuživí. Spomínajte na neho s nostalgiou...
info | 06-01-2012 21:00:44
takže sa to tu od amfiteátra prehodilo na vyasfaltovanie... no mna zaujíma amfík..bude sa s tým niečo robiť? alebo nie?
Pavol Kurbel | 05-01-2012 15:55:56
OK a nezabudnite si ich namazať. Kto maže, ten jede.
anonym | 05-01-2012 15:20:41
Klientské centrum a vyasfaltovanie hrádze sú dosť rozdielne veci. Ale budiž, jar sa blíži. Keď hovoríte, že je to hotová vec, idem si už pripraviť korčule... :-)
Pavol Kurbel | 05-01-2012 14:25:01
Ako poznám Martina, tak je to hotová vec. Aj klientské centrum urobil rýchlo a bez problémov. Zatiaľ čo iní o tom iba hovorili.
anonym | 05-01-2012 14:15:53
Kiežby ste mali pravdu, veď by to bolo super už na jar. Ale obávam sa, že k tomu treba viacej odhodlaných ľudí. Každopádne sa nechám prekvapiť.
Pavol Kurbel | 05-01-2012 13:35:35
Nevidím dôvod, prečo by to na jar, či najneskôr začiatkom leta nemohlo byť zrealizované. Stavebné povolenie pokiaľ viem, vybavilo ešte bývalé vedenie mesta. Trvalo to asi dva roky, pokiaľ mám správne info a dnešní poslanci na to schválil peniaze. Takže neviem, kde by mal byť problém.
pre šúrovčana | 05-01-2012 12:50:15
ty "občan Serede " najprv sa zaujímaj o eurofondy, potom o samosprávu, neskôr o vôľu niečo schvaľovať, potom tu kvákaj o eurofondoch a možnostiach, ty si nikdy v živote nežiadal o dotáciu, mudrlant seredský
pre Občan | 05-01-2012 11:57:54
nejaký si múdry, prečo by malo mesto asfaltovať smer Kaskády??? Mesto môže investovať iba do svojho majetku a na svojom území, prečo by malo investovať Dolnej Strede a Váhovciam? nech si vybavia peniaze z fondov. A keď je niekto nadržaný z Kaskád, nech sa tam odvezie autom. Smer Šúrovce je najlepšie riešenie pre všetkých občanov, lebo malé deti nebudú sami chodiť na Kaskády, ale na títeši sa môžu kľudne sami korčulovať.
anonym | 05-01-2012 09:26:39
Ten jarný termín ma nadchol. Ale je to, pán Kurbel, iba Vaše želanie alebo reálny termín garantovaný zo strany mesta?
Robo Horvath | 05-01-2012 09:18:18
Do Horného Čepena je to rozumné riešenie.Sú tam pekné jazerá a pekná zona.Na začiatok je to fajn a potom sa uvidí ako ďalej.A som zvedavý na transparentnosť výberového konania na zhotoviteľa diela.
Pavol Kurbel | 05-01-2012 08:56:30
Peniaze sú vyčlenené, povolenie vydané, záleži len na tom, kedy mesto začne s asfaltovaním. Treba len vybrať firmu. Neviem, prečo by sa teda na jar nemohlo korčuľovať, či bicyklovať. A prečo nie na Kaskády. Preto, že tak ako na manželstvo treba dvoch, tak aj na kladenie koberca treba dohodu a súhlas všetkých dotknutých obcí. A samozrejme aj peniaze. A pokiaľ viem tak to chýba.
anonym | 05-01-2012 07:37:55
Už na jar sa budeme môcť korčuľovať? Odvážny termín... Tak to som zvedavý.
Obcan | 05-01-2012 01:13:01
Pan Kurbel,ak mozem poznamku:
Pokial viem,vravelo sa vzdy o trase na Kaskady.
Preco zrazu smer Surovce ???
Zaregistroval som od Vas nieco take,ze ,,vyasfaltuje sa v dlzke ktora patri mestu,,
Z mojho laickeho vedomia mi to vychadza,ze aj Cepen patri mestu ako jeho cast,ale usek od vodarne uz je v TT kraji,takze mestsky nebude.
Z toho nasledovne vychadza pekne kocurkovo,lebo asfalt bude koncit niekde pred lesikom ,,v zemi nikoho,,a dalej nic.
Vlastne slepa ulicka.
Zase ziadne riesenie !
Ale bude sa vykrikovat,ako sme pre obcana nieco spravili.
Preco sa neasfaltuje smer Kaskady,ked je jasne ze kvoli priehrade by tam bol usek vyuzity bicyklistami aj korculiarmi,bezcami...
A nech sa nikto nevyhovara na ,,useky,, !
Je jasne ze Dolna Streda a Vahovce nebudu mat peniaze na cele financovanie ,,svojich usekov,, (mozu prispiet neakymi percentami zo sumy),ale tu ide hlavne o to aby fakt bolo nieco spravene pre ludi tohto mesta,aby to tu nebola len noclaharen a aby ludia necumeli ked dojdu z prace len do bedni,tu ide o relax,sportovanie a hlavne kvoli detom,potom sa netreba cudovat ze sa schadzaju po pivniciach a lavickach kde sa ozieraju a fetuju !!!
Zase sa ide robit neaka sprostost.
Tak ked sa mesto vyhovara na nedostatok penazi,robte to na etapy,ale hlavne ZACNITE !
Mi to pripada jak clovek co zapadne v bahne,zdvihne nohu a druhou sa pricucne,tak ju da dole a zdvihne druhu,ale zase je tam kde bol,preslapuje na mieste a zabara sa ku dnu...
Proste len najst dovod nezacat.
A este mala poznamocka.
Neviem ci ste korculoval niekedy na in-line ,ale na Kaskadoch sa da porovnat asfalt co je zly-drsny a hrbolaty (cca od elektrarne 500m a poslednych cca 500m pred koncom na Vahovce) a relativne dobry usek medzi nimi.
Podla prispevkov ste asi poslanec,jeden z mala co komunikuje aj s ,,obycajnymi,, ludmi tak ked sa bude hovorit o koberci na tytesi,apelujte prosim aj na tuto stranku veci.
Ja viem ze drsnejsi asfalt = viac kamienkov,menej smoly = lacnejsie,ale ak sa to ma naozaj robit aj pre korculiarov,tak taky povrch tam nemoze byt !
To je dobre tak na cesty,kvoli brzdnej drahe aut.
Ak sa to ma asfaltovat len pre bicykle,tak to tam moze ostat rovno v takom stave v akom to tam je.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-01-2012 23:50:41
aj pre p. Majka | 04-01-2012 23:34:46 | - skutocne neviem co mate na mysli. Mate moznost napisat e-mail, ci registrovat sa a pisat sam. Pripadne kontaktovat nas na telefonnych cislach uvedenych v kontaktoch.
aj pre p. Majka | 04-01-2012 23:34:46
Sered moze byt hrda na svojho primatora... Mali by ste sa prist pozriet do Soporne, ako tu starosta \"investoval\" :-(
Pan Majko, Vas zaujima dianie \"vo svete\", ak budete mat cas a chut, priblizte aj seredcanom, co sa deje v Soporni...
Pavol Kurbel | 04-01-2012 22:38:16
Ako som napísal, smerom na Šúrovce a predpokladám že by to malo byť na celej dĺžke ktorá patrí mestu.
Robo Horvath | 04-01-2012 22:30:45
p. Kurbel a ktorý smer a vzdialenosť?
Adela | 04-01-2012 22:29:26
p.Kurbel,pači sa mi ,ako sa zapajate do diskusie a odpovedate,mali by si brat priklad aj ti ostatni,čo si hovoria poslanci,všetko dobre
Pavol Kurbel | 04-01-2012 22:20:54
Nakoľko bývalé vedenie mesta, vybavilo všetko potrebné na asfaltovanie hrádze, smerom do Šúroviec, ale poslanci neschválili peniaze, nič sa nerobilo. Poslanci však v tohoročnom rozpočte vyčlenili peniaze na asfaltovanie a tak sa, predpokladám, na jar budú môcť obyvatelia Serede bicyklovať po "novej" hrádzi.
Obcan | 04-01-2012 22:10:53
To s tym vyasfaltovanim po Kaskady som neako vtedy zaregistroval a neaky kandidat sa tym ohanal,viac ale blizsie neviem.
Aj mna by zaujimalo ako dokaze chlap drzat slovo,alebo ci to bol len jeden co si sprtal do gati.
budíček | 04-01-2012 20:51:02
Peniaze sa minuli na parkovisko Perlovka,teraz treba najskôr zvýšiť dane a až potom nám bude splnený sľub. Za tento postup ďakujem pekne.
anonym | 04-01-2012 19:22:45
Ktorý kandidát na primátora sľúbil v r. 2010 vyasfaltovanie hrádze smerom na Kaskády?
ano tak | 04-01-2012 19:20:47
Mate pravdu, chodniky pre bicyklistov na hradzi a hlavne aj v meste su omnoho uzitocnejsie a potrebnejsie. Jazda na bicykli ako ju poznam z inych krajin, by bola bezpecnejsia. Do sportu sa oplati vzdy investovat. Zahodme nostalgiu, ved to by sme dnes nemali auta,radia, tv, jazdili by sme na konoch, atd.
anonym | 04-01-2012 19:06:43
Lepšie by bolo peniaze zainvestovať do vyasfaltovania títeša. To by sa nepochybne viac využilo. Treba odložiť nostalgiu, vyšla by veľmi draho.
mnbv | 04-01-2012 17:38:12
v dnesnej dobe nema amfiteater sancu na uspech ( pricom vobec nepatri do hradneho parku - stoji nestastne v historickej hradnej vodnej priekope) a tak ako to tu bolo spomenute bude to stratova a od mesta silne zbytocne dotovana zalezitost. namiesto toho aby sa obnovil park a kastiel a pre zaujimavost urobili vodne priekopy a staroveka veza tak mesto len trusi drobne na vela zbytocnych projektov...
treba v zmyslani oddelit nostalgiu a spomienky a pozriet sa na to realne v dnesnej dobe !
Erich | 04-01-2012 11:55:40
Pre Prosba:

Amfiteáter v Seredi nepôjde. Hnevajte sa na mňa, ale čísla nepustia. Bude to tak dlho dotovaná záležitosť, že jedno vedenie s tým sekne a skončí to tak, ako to je dnes.

Samostatné kino nemá šancu - pozrite sa na Kino Nova. Koľkokrát nezačalo ani vysielať pretože neprišli minimálne 4 ľudia?

Jediné riešenie je spojenie kaviarne/vinárne s kinom. Niečo ako sme mohli vidieť vo filme Dobrý ročník - ukážka:

http://www.moviewallpaper.net/wpp/Russell_Crowe_in_A_Good_Year_Wallpaper_11_800.jpg

Toto by bolo niečo, za čím by ľudia z Trnavy alebo Nitry aj prišli. Lebo Sereď to sama neutiahne.
Lucia | 04-01-2012 11:26:46
Prosím Vás, ako stojíme s projektom na obnovu amfiteátra? Je vypracovaný? Alebo sú na to nejaké podklady? Chcela by som priložiť ruku k dielu. Ďakujem
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-03-2011 15:49:34
Urcite by bolo korektne, keby ste sa diskutujucim predstavili. Kontaktujte nas cez e-mail. Dakujeme.
Prosba | 20-03-2011 15:47:05
Dobrý deň prajem všetkým, Vypracovávam projekt na rekonštrukciu parku a amfiteátra v Seredi a touto cestou Vás prosím o Vaše názory čo Vám v parku chýba, čo Vám tam vadí a čo by ste v projekte privítali. Za Váš čas a názor vopred ďakujem.
anonym | 18-03-2011 14:43:52
Mnohým zo staršej generácie sa cnie za amfikom, ale dnes by to už nebolo to, čo vtedy. Technika, možnosti, náročnosť občana to už je niekde inde.
veve | 17-03-2011 21:33:08
ja si neviem predstavit ako to tam vyzeralo ale strasne rada by som aspon na fotkach hcela vidiet.Mam 12 rokov a citam tie komenty normalne tuzim po tom tam ist ale takto ked som isla do parku .... je to tam znecistene sama burina ..... hrozne. Ale keby to tam bolo, ti starsi ktory maju mozno 15 a viac nehovorim ze vsetci fajcia droguju piju a tych je tu vela by to cele znicili atd.Ale uznajme, keby sa to vsetko zrekonstrulovalo mohlo by to byt lepsie :-)
anonym | 04-03-2011 06:19:15
Ja si viem v amfiku predstaviť veľa vecí, okrem tých pre ktoré by toto miesto slúžilo. Už roky sú za Jednotou na námestí, také panely, na ktorých sú namaľované obrázky od detí z ĽŠU. Moc sa mi páčia.Taktiež aj pomalované múry pred športovou halou na Mlynárskej ulici. Čo tak vytvoriť takúto možnosť v amfiku. Dovoliť detom realizovať sa, prejaviť sa. Toto miesto v Seredi je jedinečné. Presne tak, ako napísal prvý anonym, ak tu niečo v Seredi chýba, tak je to presne miesto, ktoré by nás spojilo. A čo krajšie nás môže spojiť ako umenie /spev, hudba, tanec, malba../ prejavená v lone prírody? /takmer jedinej v našom meste/
bbb | 04-03-2011 00:03:33
Obnovenie amfiteátra by pritiahlo ľudí aj z okolia Serede. Bol by produktívny, samozrejme že áno, a bol by aj ustrážiteľný, aspoň by malo prácu ľudí prácu ako SBSka amfiku. Nehľadme na to, že by to mohlo byť kontraproduktívne a rozmýšľajme radšej ako kontraproduktívnosti zabrániť. ;)
Jakub Šalmík | 03-03-2011 23:29:33
Ano amfik bol fenomen minulej doby. Ano mal by sa obnovit. Ale je tu otazka ze ak sa obnovi bude produktivny? Budu mlady chodit do amfiku na filmy? Samozrejme organizovanie koncertov by bolo produktivne ale naozaj za cenu alkoholom posmelenej mladeze ktora by z laviciek urobila minimalne triesky? Ano budete mi teraz vsetci nadavat ale treba sa zamysliet aj nad inymi vecami ako: bolo by dobre amfik obnovit lebo chatra lebo nasi rodicia (a dokonca aj ja si este co to pamatam) tam chodili na celuste a podobne klasiky a treba to koli tomu obnovit...
Registrovaný angelika danisova angelika danisova | 03-03-2011 18:30:59
Amfiteater,pojem sam o sebe,:),ked si spomeniem na tie roky,ked este fungoval...fuuu-to boli casy.Nielen ze sa tam premietalo kvantum filmov a rozpravok,ale organizovali sa tam rozne koncerty,akcie robene mestom,vystupenia deti zo skolok a zakladnych skol nasho mesta,...predavala sa tam ciganska,pukance,... . Je skoda,ze sa to takto nechalo zdevastovat,a hlavne preco sa to takto nechalo?Je mi z toho smutno,hlavne pri spomienkach na tie krasne zazitky,ktore som v anfiku zazila.Mrzi ma,ze moje deti to uz nezaziju,...:((( .
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 03-03-2011 17:20:58
Jééééj super pán Majko...škoda, že len jedna foto. Tak dúfam, že sa niekto nájde a poskytne fotku do pamätníka... :-)
anonym | 03-03-2011 16:29:54
Mám 23 rokov a tiež si ešte pamätám prvé máje v amfíku, vtedy to bolo ešte o kultúre a zábave a ako hovoríte stretli sa tu známi, ľudia už o 8smej ráno utekali na prvomájový program, vtedy tu vystupovali rôzni speváci ale aj ľudové tance, zabávači a program bol do večera. bohužiaľ táto tradícia u nás veľmi rýchlo zanikla čoho je škoda. súhlasím s anonymom, že v dnešnej dobe chýba to priateľstvo, súdržnosť, hrdosť obyvateľa!
Jaro | 03-03-2011 15:58:40
ja medzi nich ešte patrím, mám 18 rokov...a osud Amfiteátru mi nieje ľahostajný..:)
anonym | 03-03-2011 11:53:50
Dobrý deň pán Majko, ďakujem Vám za tento nový článok aj s mojím príspevkom. Súhlasím s Vami, je krásne zaspomínať si na tú dobu, na tie chvíle, myslím, že práve tie dávajú nášmu životu akúsi hodnotu, ktorú si starostlivo strážime v našich srdciach, v našich spomienkach. Viem, že tie chvíle sa viac nevrátia, a nedúfam si predpovedať čo by spravilo následné obnovenie tohto miesta. Ako ste spomínali, dnešná mládež má iné možnosti, iné priority, iné záujmy. Je tu ale niečo pre nás všetkých, čo sa mi veľmi páči a v čom vidím veľkú silu, a to je tá ochota pomôcť zo strany obyvateľov aspon k vyčisteniu tohto miesta. Myslím, že to je ten prvý krok, ktorý by nám navrátil to, čo nám čas a zanedbanie tohto miesta zobrali – súdržnosť, priateľstvo, hrdosť obyvateľa ... Vyžaduje si to ale úsilie nás všetkých. Letné kino alebo amfiteáter si dovolím prirovnať k letnému kúpalisku, alebo nekrytému bazénu. Pár nádherných okamihov letných dní a dlhých večerov v našom živote – a zvyšok údržba, obnova, stráženie atd... Lenže práve tie chvíľe sú tie pre ktoré sa oplatí to všetko obetovať. Často chodievame do parku, cítim sa tam veľmi dobre, toto miesto považujem v našom meste za „čarovné“. Jedného jarného dňa, keď toto miesto znova ožilo, zelená farba listov, trávy a machu upokojovali moje oči, spev vtákov a štebot detí mi dovolil odhaliť jednu vec... toto je ten raj na Zemi, nie tam hore ale tu a teraz. Áno, aj v našej Seredi je. Skúsime ho znova objaviť spolu?
maros | 03-03-2011 10:54:43
uplne s tim suhlasim
anonym | 03-03-2011 10:41:55
Áno, amfik v našich mladých časoch bol super, presne atmosféra taká, ako ju opísala vyššie citovaná autorka príspevku. Nadväzovali sa tu nové priateľstvá, známosti, hľadali sa tu frajery a frajerky. Skrátka v Seredi to žilo. Vedľa amfiteátra vináreň kde po amfiku sa dalo zájsť na posedenie s partiou v príjemnom prostredí, vedľa upravený a rozkvitnutý park, ktorý zažil mnoho pekných vyznaní. V dnešnej rýchlej dobe mnoho z toho čo bolo v našich mladých časoch chýba.Priateľstvo, súdržnosť, hrdosť obyvateľa, nenadradenosť jeden nad druhým. Všetci sme boli jednako rovní, družnejší. To dnes chýba.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign