Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Špinavá voda - ako to vidí Ľubomír Veselický

Miloš MajkoDátum28. 05. 2014 02:50:41TémaKvalita pitnej vody

Poslanec MsZ, viceprimátor a hovorca mesta  Sereď sa znovu rozhodol okomentovať jeden z názorov občana. Okomentoval ho spôsobom, ktorý prestávam chápať už aj ja a to si dovolím povedať, že patrím medzi najtolerantnejších občanov mesta.

Snažím sa chápať spôsob rozmýšlania pána Veselického - vo svojom článku totiž uvádza informácie, ktoré si obratom aj podpriemernne zdatný užívateľ internetu dokáže overiť a to hneď z viacerých zdrojov.

Pre objektivitu preberáme nielen celý článok bez akýchkoľvek úprav, ale aj diskusiu pod ním do momentu jeho prebrania, teda do 28.05. 2014   02:50 hod.

Špinavá voda

V článku pána Vladimíra Heregu Transparentné financovanie miestnych médií sa  v časti „Špinavá voda, v lete 2013 už nepitná“ venoval  autor,ako sám píše,  najzávažnejšiemu problému, s akým sa mesto doteraz stretlo. Neuvádza za aké obdobie. Z kontextu je ale jasné, že hovorí o ostatných troch rokoch, pretože ďalej  tvrdí, že problém „sa upratal niekam do pozadia a rýchlo prekryl následnými super akciami a projektmi.

Pán Herega odmietol vziať na vedomie historický  fakt. Zakalená voda tiekla v Seredi občas z verejného vodovodu ešte v čase, keď on nebol ani na svete. Pre dožívajúce vodovodné rozvody je dnes riziko zakalenia vody iba vyššie. Pán Herega tvrdí, že v SN nebola venovaná ani len jedna strana riešeniu tohto problému, veď načo. Klame. Článok „Problém so zakalenou vodou by malo vyriešiť nové potrubie“ bol zverejnený v   novembrových  SN v roku 2013  na prvej strane! Nik z poslancov a už vôbec nie primátor právo Seredčanov na  kvalitnú  pitnú  vodu nezľahčuje. Pán Herega  však tento vážny problém posúva do inej roviny, keď tvrdí, že: „Táto vec je však o to vážnejšia, že to šlo o priame ohrozenie zdravie človeka, čo potvrdil Úrad verejného zdravotníctva, ktorý vydal zákaz jej používania.“  Nie je to tak. Regionálny úrad verejného zdravotníctva vydal opatrenie  v ktorom hovorí, že voda nie je zdravotne bezpečná.  Toto označenie pán Herega zmenil na priame ohrozenie zdravia človeka. Ďalej píše: „Pár útržkov, óda na zastupiteľstvo, ktoré koná, rieši, čo vlastne vyrokovali? Aký je ďalší postup v tejto veci? Zase nič.“

Opäť lži a nepresnosti. Neexistuje žiada óda na zastupiteľstvo. Vo veci koná výhradne  primátor. K článku „Kvalita vody vo verejnom vodovode zverejnená v elektronických SN 11.5.2012 je priložená odpoveď Ing. Ľubomíra Fraňa  vedúceho a riaditeľa OZ Galanta, v ktorej sú príčiny zákalu vody veľmi jasne vysvetlené.     Dňa 10. 6. 2013 bol v elektronických SN zverejnený článok „ Informácia o prijatí opatrení dodávateľa vody“. Následne boli obyvatelia  Serede informovaní  aj o investičnom  zámere na vybudovanie nového vodovodu medzi Galantou a Sereďou a začatí prác na ňom ešte v roku 2013, rovnako ako aj o rozhodnutí inštalovať na trase vodovodu zákalomery,  ktoré priebežne kontrolujú obsah pretekajúcej vody. Podľa pána Heregu – Zase nič. Konkrétne kroky prijaté v záujme udržania kvality vody sú ničím?

Vedomie občanov masíruje pán Herega  tvrdením o zasypávaní mesta i ZsVS otázkami  vo veci odškodnenia. Akoby v tejto veci primátor nekonal. Tu je časť obsahu listu generálnemu  riaditeľovi Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti  z 3.5.2013 zverejnenom 16.5.2013ako príloha k článku „Problémy s vodou a ich príčiny“ . Citujem: „Nespokojnosť občanov s dodávkami zakalenej vody je opodstatnená, opakuje sa veľmi často, preto navrhujem, aby obyvatelia Serede boli odškodnení znížením poplatku za znečistenú vodu a privítam Váš návrh, čo najskôr.“ 

Záver tejto časti článku pána Heregu je ako z dielne vlastníka  SOL. Ak niekto vo veci konal, tak to bolo iba SOL. Nuž pán Herega. Ani túto agendu ste si poriadne neoverili. Lebo v opačnom prípade by ste zistili, že podanie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu Západoslovenskou vodárenskou spoločnosťou bolo v apríli 2014 orgánom činným v trestnom konaní odmietnuté.  A kde skončila petícia, na ktorú podpisy od poslancov žiadala na rokovaní MsZ 11. 6. 2013  pani Jantošková?  Nevedno. Niekde skončiť musela, pretože dodávateľovi vody dodnes doručená  nebola.  Kto teda vo veci koná  a s akým efektom? Alebo inak. Výsledkom koho práce  je  nič? 

Autor: Ľubomír Veselický

Zdroj: mesto Sereď        Publikované v SN:    2014-05-27 | Samospráva a štátna správa |

- - -

DISKUSIA:

  • Milos Majko · Sered', Trnavský, Slovakia
    Vazeny pan Veselicky, prosim Ta o odpoved na otazku:

    Ak "voda nie je zdravotne bezpecna", aka potom je?

    Vies, ja som jednoduchy chalan z ulice, nepostihlo ma ziadne specialne vzdelanie a netrpim ziadnym vynimocnym talentom - chcem len ako obcan po lopate pochopit Tvoje myslenie... ;-)

    Lubos, takto zufalo obhajovat neobhajitelne - to sa naozaj musi hladt ten, kto je ochotny znizit sa k tomu... Ze zrovna Ty...
     
  • Vladimir Herega · Pracuje v Na volnej nohe
    Vážený pán Veselický, ďakujem za viaceré citácie z môjho článku.Vy viete veľmi dobre aké obdobie je myslené a čo sa vtedy stalo.Bolo to minulý rok v júly, keď od piatka tiekla špinavá voda, tento stav pretrval aj cez víkend a keď v pondelok už prekypel pohár trpezlivosti a podalo sa trestné oznámenie nie na ZsVs ale na neznámeho páchateľa!Zároveň sa spustila petičná akcia, ktorá nie je ukončená a ktorú mimo Vás a pána primátora podpísali aj poslanci mestského zastupiteľstva.A čo je najzaujímavejšie, Úrad regionálneho zdravotníctva vydal zákaz používať pitnú vodu až potom, keď sa podalo trestné oznámenie.Toto sú fakty, ktoré sa nedajú odškriepiť.A áno prekročenie hodnôt látok v odobratých vzorkách vody posunuli stav vody na pitie nevhodnú - spresním jej užitím sa mohli vyskytnúť zdravotné problémy.

    Pre upresnenie sem prikladám aj časť z vyjadrenia sa regionálnej hygieničky Mudr. Šulákovej
    Dnes 23. 07. 2013 bola zmapovaná kvalita vody vo verejnom vodovode v Seredi pracovníkmi RÚVZ, nakoľko zo 6 vzoriek 3 vzorky na základe predbežných výsledkov vykazovali zmeny vlastností vody vnímateľné zmyslami, uskutočnilo sa jednanie s vedúcim OZ a na základe predbežných výsledkov bolo prevádzkovateľovi uložené opatrenie - zakazuje sa používanie pitnej vody, ktorá nie je zdravotne bezpečná a nespĺňa limity ukazovateľov kvality pitnej vody podľa nariadenia vlády SR č. 354/2006 Z. z. v ukazovateľoch kvality – farba, zákalna pitné účely až do doby odstránenia nedostatkov a preukázania splnenia požiadaviek na odstránenie zistených nedostatkov.

    jeho úplné znenie je dostupné na

    http://www.seredonline.sk/clanky/stanovisko-regionalneho-uradu-verejneho-zdravotnictva-zakaz-pouzivania-pitnej-vody-ktora-nie-je-zdravotne-bezpecna-/

    Čiže ak voda nie je zdravotne bezpečná ale podľa vás neohrozuje zdravie človeka tak je aká?

    A čo sa kompenzácie a vecí pod. týka, tak stačilo ak by ste sa postavili za ľudí, nie proti nim.Preto ľudia museli použiť aj neprimerané akcie aby si obhájili svoje práva - v tomto príp. trestné oznámenie.
    Koniec koncov, ľudia si to sami zažili na vlastnej koži, takže môžu sami posúdiť.
    A ešte jedna vec p.Veselický, a budem sa opakovať, hájim len svoje práva, ktorých sa domáham, pretože za vodu ako aj všetci občania tohto mesta - teda skoro všetci, platím dosť nato aby tiekla čistá, a nie ten bordel, ktorý nám nezriedka tečie a je to niečo medzi pivom a kakaom.

    A hlavne som zvedavý nato nové potrubie a najmä čo to spraví s cenou vody pre obyvateľov mesta.
     
  • Marek Sladký · · Najlepší komentátor · Process abteilung, Volkswagen
    Ak voda nie je zdravotne bezpečná tak ju môžeme piť? Asi podľa vás áno. Kyanid draselný tiež nie je zdravotne bezpečný a preto je zakázané ho používať. A keď sme pritom. Ako nás kompenzovali, keď voda nebola zdravotne bezpečná a pokiaľ viem, tak si platíme pitnú vodu (zdravotne bezpečnú). To už voda vo Váhu bola čistejšia a najmä zadarmo.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
rudolf | 11-06-2014 20:52:15
teraz podvečer začala tiecť hrdzavá voda aj na D.Štúra.
Vladimír Herega | 11-06-2014 19:26:09
Dnes ráno cca 1 hod tiekol bordel.Ale to je vlastne historický fakt, čiže v Seredi úplne normálne.Aspoň podľa našich pánov radných :-) Ale môžete ju piť, ona nie je zdravotne závadná, len nie je zdravotne bezpečná :-) Podľa nášho hovorcu je to rozdiel.Pre ľudí čo ten bordel platia však nie.
gulak | 10-06-2014 16:56:16
Je pravda,že nám už dlho tečie špinavá voda,ale čo s tým sa dá reálne urobiť....
trdlo | 10-06-2014 11:38:42
http://skutocnysnem.sk/list/zastavme-schvalenie-zakona-o-vyvoze-vody-do-zahranicia
daniel | 10-06-2014 11:19:50
Sereď-Jesenského.
Keď nalejem do pohára vodu z obchodu a do druhého vodu z vodovodu,tak tá z vodovodu je na pohľad mierne "tmavšia".
Asi je v nej viac vitamínov...
Maja | 10-06-2014 09:11:13
Už zase tečie v Šintave z kohútikov namiesto vody ruský čaj. Ako ste na tom v Seredi ?
Je to sila | 29-05-2014 12:01:03
A tie neskutočne špinavé a zničené toalety z tej odpornej vody ? Tak to tiež nie je lacný špás. Vkuse je z toho kameň a toaleta vyzerá ako po nejakých asociáloch. Hambím sa pustiť aj návštevu na potrebu ked ide taká voda! Je to už na nervy. To si budeme už kupovať BO6SKY DUŠOK ako v paneláku? :D Mali by sa páni spamätať a začať konať a nie vyhovárať sa
zvedavý | 28-05-2014 20:15:25
a kedy je " čo najskôr, kedy sa obyvatelia dočkajú odškodnenia za špinavú vodu" -pán hovorca,toto dosledujte a oznámte na SN to by bolo hodné toho plátku čo nikto nečíta.SN-sú ich plné krabice pri vchodových dverách.Radšej znížte dane za byty a neplytvajte financiami za Seredské novinky.
zvedavý | 28-05-2014 20:07:49
a nemusím ani dlho hádať-že je to p. Veselický!!!!!!!!!
to sa ale prevracajú kabáty,kua
Jozef | 28-05-2014 14:06:32
nebud smutno vesely.
Pre radost Ti sem pastnem jeden citat, ze ci uhadnes od koho je:

"Škoda. V septembri sa možno dožijeme toho, že niekto podá návrh, aby sa zmluvou o spolupráci Mesta Sereď s internetovými novinami seredonline.sk zaoberalo až budúce zastupiteľstvo po komunálnych voľbách, ktoré budú pred koncom kalendárneho roka. Kto vyhral? Určite nie ten, kto je do svojho poslaneckého mandátu zamilovaný natoľko, že mu prekáža kritika na jeho prácu. Každý verejný činiteľ musí dokázať zniesť kritický názor i keď anonymného diskutéra. Kto prehral? Určite nie prevádzkovateľ internetových novín. Tieto noviny budú existovať aj naďalej a naďalej budú prinášať informácie o dianí v Seredi. Aj o dianí v mestskom parlamente. Ak teda nikto nevyhral a ani neprehral, prečo o tom píšem? Nuž preto, že facku od mestského zastupiteľstva dostala snaha o užšiu prepojenosť medzi tými, čo denne formujú život mesta a čitateľmi tejto webovej stránky. Hľadám motív. Možno nie som ďaleko od pravdy, keď poviem, že interaktivita umožňujúca verejné vyslovenie názoru a polemické debaty nie je pre poslancov, ktorí odmietli návrh zmluvy i poskytnutie príspevku žiadúca. Vládnuť komunite, ktorá je čo najmenej informovaná, je predsa len podstatne jednoduchšie ako s touto skupinou komunikovať, a keď sa ukáže, že kritik mal pravdu, priznať si chybu a napraviť ju."
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 13:50:15
Jozef | 28-05-2014 13:48:20 | - :-)))))
Jozef | 28-05-2014 13:48:20
Milos, aj tak za vsetko zle v meste mozes Ty.
Ved tatkovia mesta sa tak snazia o nase dobro a Ty im nedas pokoj a nedas. A oni by sa tak radi kamaratili.
A to este aj to studio mas. A suche tuje.
Teda - hanbi sa.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 13:43:35
Majka | 28-05-2014 13:30:13 | - ;-)

A to ten prispevok som nepisal ani ja. Napisal ho hlavny mestsky mytolog.

Majka, v momente, kedy vedia ze nemaju sancu proti argumentom, zacnu pouzivat invektivy.

Odhalili ste to Vy, nemajte obavy. Vidi to vacsina.
Majka | 28-05-2014 13:30:13
Keby príspevky písal XYZ,je všetko ok,ale že sa podpíše p.Majko idú po ňom jak sršne.Prečo takto nepíšu zodpovedným a kompetentným?!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 13:28:44
anonym | 28-05-2014 12:43:27 | - nie, kompetentni sa nemusia prebudit a ani sa NEPREBUDIA.

Pocitaju s tym, ze ludia su hlupi a ze zozeru aj s navijakom to, co Lubos bez hanby siri.

Viete, ono je to vzdy tak - prosty clovek si povie, nejako len bude. Nasledne sa spamata, ked sa to zacne tykat jeho penazenky v miere, ktoru priamo citi. To je vsak vacsinou uz neskoro.
anonym | 28-05-2014 12:43:27
Pan Majko, trafili ste kliniec po hlavicke, skoda len, ze kompetentni sa este nejako neprebudili do reality. Problem s vodou znova zacina. Na cinziaku na nam. Slobody v PON tiekla skoro kofola.Ani som sa neodvazila oprat biele veci. Ako teda DALEJ ???
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 12:15:57
anonym | 28-05-2014 11:08:50 | - pokial k celemu materialu nemate co ine dodat, spinavu vodu si zasluzite.
anonym | 28-05-2014 11:08:50
"Okomentoval ho spôsobom, ktorý prestávam chápať už aj ja a to si dovolím povedať, že patrím medzi najtolerantnejších občanov mesta." :DDDDDDD
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 09:44:41
uvod | 28-05-2014 07:35:00 | - precital som si niektore Vase diskusne prispevky z minulosti uverenjene pod inymi clankami.

Ich obsah potvrdzuje to, co som napisal. Takze ano, je to tak. Inak by zostali maximalne na papieri, ktory Vam visi pri hlave v tej malickej kabinke, kam chodime vsetci...
uvod | 28-05-2014 07:35:00
uvod je perfektny...patrim medzi najtolarentnejsich ludi v meste :-))))))))))))))))))))))))))))))))
dalej som uz necital radsej

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign