Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Šoporňa pár dní pred voľbami

Erika ŠčípováDátum02. 11. 2014 06:25:35Témaobec Šoporňa

Dnes sa nám všetkým občanom obce Šoporňa dostal do rúk príhovor pána starostu.Obsah tohto posledného predvolebného časopisu mnohí z nás očakávali a pán starosta opäť  nesklamal na plnej čiare.
A tak , ako vždy nemôžem nereagovať na jeho vyjadrenia , ktoré sa pravidelne objavujú v Šoporňanských novinách voči skupinke poslancov, kedže som jedna z nich. V našich novinách uverejňuje kampaň v prospech seba a neštíti sa šíriť klamstvá a zahmlievať pravdu. Premýšlam pri šálke rannej kávy kam až je človek schopný zájsť ak sa jedná o moc, rozhodovanie a peniaze???
Čo všetko je človek ochotný pre to spraviť?? Stratiť svoj charakter, dôstojnosť či sympatie ľudí??Pozorne som prečítala  článok starostu do detailov a predkladám Vám svoj pohľad a dávam Vám do pozornosti zamyslenie sa nad  obsahom článku, hádam ako občianka  na to právo  ešte mám a nepríde mi o pár dní trestné udanie za ohováranie, ako sa stalo už pár krát.
- citujem  z príhovoru "v akej sme  vlastne situácii?? posúďte sami - všetko máme pravidelne zaplatené, nemáme dlhy, veľa sa urobilo po hospodárskej stránke" koniec citátu

.A tak sa pýtam, v akej sme to vlastne situácii?? vie niekto z vás povedať??? lebo ja ako poslankyňa netuším, starosta neinformuje občanov prostredníctvom obecných zastupiteľstiev, pretože na ne nechodí.Dočítal sa niekto  v Šopornianských novinách, v akom stave je financovanie obce?? vieme to posúdiť len z údajov, ktoré sú uverejnené na stránke obce a toho čo starosta hovorí. Toto všetko sú len tvrdenia starostu, nikým a ničím nepodložené.  Môžem jeho tvrdeniam veriť a prečo?? Počas 3 rokov sa nezúčastnil žiadneho obecného zastupiteľstva, akú váhu majú potom jeho slová o tom, že je tu pre občanov a chce s nimi riešiť problémy a komunikovať??
 Obecné zastupiteľstvo nemôže fungovať bez starostu, on vedie obecný úrad a informuje poslancov o všetkom dianí v obci, predkladá návrhy a hlavne komunikuje. Ak starosta celé volebné obdobie nekomunikuje s nimi,  tak čo vlastne  chce dosiahnut??toto nie je súkromná firma, kde si majiteľ robí čo uzná za vhodné, toto je OBECNA SAMOSPRAVA, kde sú rovnako dôležití poslanci, ako aj starosta.
Ďalej citujem " za neschválenie rozpočtu priamo zodpovedá skupinka poslancov, ktorých som vám už pomenoval v predchádzajúcom čísle novín( Miroslav Kovaľ, Erika Ščípová, Adrián Macho, Miroslav Baran, Eva Kabrhelová) Ano pán starosta, sme to my, ľudia poznajú naše mená a my sme tomu radi, že si uvedomujú, ktorí z 11 poslancov sa  nezľakli a neboja sa otvorene hovoriť .Sú to ľudia, ktorých zásluhou ste obžalovaný z trestného činu marenia referenda,..presne neviem citovať paragraf, nie je to podstatné. My sme neobrali našu obec o niekoľko milionov euro,  lebo nato aby naša obec vybavila niekoľko milionové dotácie,  by musel byť iný starosta na čele obce. Zato Šoporňa ako jedna z mála obcí v Galantskom okrese absolútne nevyužíva možnosti financovania zamestnancov VPP prostredníctvom úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Galante, ale zbytočne to financuje cez obecný  rozpočet.
A úplná bodka na záver:citujem"Ešte vám uvediem naviac perličku o tom, čo zavinila skupinka našich poslancov. Doteraz účelovo neodvolali hlavnú kontrolórku obce( pričom to bolo predložené na OZ už vyše 10 krát)ktorá už tretí rok nechodí do práce,  má absencie, nepracuje a nevykonáva svoju činnosť v zmysle zákona. Dokonca to skončilo na súde, kde žiada vyplatenie financií za toto obdobie a nie malú čiastku.Z obecného rozpočtu!!!!" Tak pri tomto skonštatovaní som zostala v úplnom pomykove, z akého dôvodu sme mali odvolať kontrolórku obce, keď si vykonávala svoju prácu zodpovedne , až do doby, pokým jej zistenia začali byť veľmi nepríjemné pre starostu a začala byť dotieravá ako mucha. Odháňate ju a ona sa stále vracia, tak sa jej treba zbaviť nie??Celý priebeh asi poznáte, a záver tiež. Krajský súd v Trnave potvrdil, že starosta odvolal kontrolórku obce nezákonne a musí ju prijať naspäť. Toto pochybenie spôsobil svojim rozhodnutím starosta a to ,že jej samozrejme súd  môže uznať nárok na plat a obec jej ho musí doplatiť akosi starosta zabudol poznamenať, že to vlastne spôsobil on. Možno viete aj to , že starosta nerešpektuje rozhodnutie Krajského súdu a kontrolórku obce neprijal do pracovného pomeru, samozrejme dôvod si okamžite našiel.
A záver??? spravte si ho každý sám, zamyslite sa nad tým, či niekedy Šoporňa zažívala takúto situáciu za bývalých starostov, ako bol p. Zemko a pán Kiš. Nakoľko som pôsobila ako poslankyňa za éry obidvoch starostov , môžem zodpovedne napísať, že napriek tomu, že sme boli poslanci z rôznych politických strán a presvedčenia, sme si vážili jeden druhého a rešpektovali sme sa navzájom, nechodili žiadne anonymné udania na poslancov.  Nepravdivé ohovárania, udávania, anonymy , dehonestácia poslancov v ich súkromnom živote.....????? kam sme sa to vlastne Šoporňania dostali?? To takto chceme žiť vedľa seba???  rozhádaní susedia, rozhádané rodiny....

    Nemôžem nereagovať na neustále útoky v novinách priamo na moje meno,  ale aj na útoky na ostatných poslancov,  je pre mňa nepredstaviteľné aby štatutár obce takto verejne klamal a zavádzal občanov v obecných novinách, ja viem že teraz ide o veľa, teraz ide o všetko,ide o nás, kam sa Šoporňa pohne, akým smerom a mňa  nič a nikto nezastaví, aby som  vyjadrila svoj názor, tak ako som ho prezentovala vždy.  

Mgr. Erika Ščípová

poslankyňa OZ v Šoporni


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
zakon | 06-11-2014 07:54:33
veríme ze príde s nou spravodlivosť
Objektivita ?- len poznať zákon | 05-11-2014 18:44:46
Kontrolórku volí a odvoláva OZ. Punktum.
Akákoľvek starostova snaha nemôže zákonne uspieť, pokiaľ OZ kotrolórku neodvolá. A za odvedenú prácu musí byť odmenená podľa zamestnaneckej zmluvy. Zákon ukladá starostovi uzavrieť s kontrolórkou zamestnanecký pomer. Starosta zákonne môže rozviazať pracovný pomer s kontrolórkou iba po jej odvolaní OZ. Punktum.
Plat jej nikto za odvedenú prácu nemôže zobrať. Tobôž nie starosta.
Nie som občan Šoporne ale dobrá kontrolórka, ktorá nepodlahne nátlaku starostu je k nezaplateniu. Viem o čom hovorím. OZ volí kontrolórku na 6 rokov čiže sa zásadne zabezpečuje kontinuita jej funkcie počas volieb a pre nové OZ.
Tak vydržte, neverím že Šoporňa je ÚDH. A vy pani Ščípová možno dostanete šancu urobiť to čo sľubujete resp. dokončiť to, čo ste začala, bojovala a za čím ste stála.
Verím že triezvo rozmýšľajúci Šopornania Vám tú šancu dajú.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 05-11-2014 07:41:31
Ďakujem Milene, že sa vyjadrila k tomu, o čom sa vyjadruje starosta, samozrejme s jeho pretáčaním pravdy. Najviac ma pobavil a ako som mala možnosť počuť , aj iných jeho odpočet čo pre Šoporňu spravil, lebo papier skutočne znesie veľa , a tak by som si to rada vypočula pred občanmi priamo z jeho úst, ale toho sa asi nedočkáme.Takže masírovanie mozgov papiermi funguje.
Ešte aby ste boli informovaní, včera sa malo konať súdne zasadanie k žalobe, ktorú dal p. starosta na 6 poslancov, samozrejme napriek tomu ,že je žalobca, na pojednávanie sa ospravedlnil, ale to sme čakali, ved idú VOLBY a netreba voličov dráždiť a ukazovať sa teraz v nevhodnom svetle. A pri tých zaručených informáciách, že som dohodnutá so starostom pri voľbách , sa musím ozaj zasmiať.
Registrovaný Milena Veresová Milena Veresová | 04-11-2014 17:43:02
Nerada vstupujem do predvolebného boja v Šoporni, nakoľko tam nebývam, ale keď pán starosta o mne verejne píše, budem reagovať. Žiadosť o moje odvolanie nebola riadne pánom starostom na OZ predložená ani raz. Zbierka papierov nechaná na stole a návrh v pozvánke nie je predložený návrh na odvolanie. Ale je možné, že to urobili úmyselne. Možno veria tomu, že by som kontrolovala tak, ako si to predstavovali keď ma volili a ako som mala v úmysle to čestne robiť. Nárok na plat mám zo zákona tak ako každý zamestnanec a zamestnávateľ má povinnosť poskytnúť mi riadne podmienky na výkon práce. Preto netreba ukazovať prstom na neplnenie si všetkých povinností kontrolóra, ale dívať sa rovnako aj na nedodržiavanie zákona zo strany obce. Už 2.5 roka každý deň čakám na čas, kedy si budem môcť svoje povinnosti plniť. Reagujem na všetky podnety poslancov, chodím na súdy a na políciu - už to je viac ako robí pán starosta, ktorý sa z pojednávaní pravidelne ospravedlňuje. Toto všetko mi nedovoľuje venovať sa plne inej práci. Som neustály čakateľ na spravodlivosť - ako vyriekol aj súd, ktorý uznal, že som zamestnancom a zamestnávateľ mi je povinný vytvoriť podmienky na prácu. To sa dodnes nestalo. Preto nemám pocit, že chcem niečo naviac. Iba si myslím, že keby bola spravodlivosť, tak moja mzda by nemala isť z rozpočtu obce, ale z vrecka pána starostu, ktorý je za túto situáciu zodpovedný. Aj preto dúfam, že šoporňania pristúpia k voľbám s rozvahou a nezabudnú, že v prvom rade je dôležité, ale to, čo nám zákon prisudzuje nám skutočne patrí. Lebo nabudúce to môže byť ktokoľvek z vás.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 02-11-2014 17:15:01
na Seredonline som uverejnila 9 článkov k rôznym témam, týkajúcim sa Šoporne, sledovanosť týchto príspevkov bola viac ako 41 000 krát.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 02-11-2014 06:31:31
po napísaní môjho článku ma napadá jeden citát

"BOZIE MLYNY MELU POMALY ALE ISTE"

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign