Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Smrad na Trnavskej ulici - vyjadrenie MsÚ k problému

Miloš MajkoDátum27. 01. 2010 11:40:54TémaIné
 Odpoved MsU
Na základe našej žiadosti o vyjadrenie sa vedenia MsU k problému roky pretrvávajúceho smradu na Trnavskej ulici, sme od prednostky MsU Ing. Evy Hanusovej dostali písomnú odpoveď. Odpoveď vrátane príloh uverejňujeme zoskenovanú v plnom znení. Z odpovede vyberáme veľmi podstatné informácie: "Výroba prírodných obalov spoločnosti LIBL, s r.o. Sereď bola povolená kolaudačným rozhodnutím vydaným Okresným úradom v Galante v roku 1998." Ďalej sa hovorí, že je riešené sťahovanie prevádzky z ulice Trnavská do lokality Nový Majer. "Zároveň Vám dávame na vedomie, že problém obťažujúceho zápachu z výroby prírodných obalov na Trnavskej ulici je možné riešiť v súlade s § 127 Občianskeho zákonníka prostredníctvom súdu". Toto vyjadrenie je pre občanov - obyvateľov danej lokality veľmi podnetné. Pre zjednodušenie veci si teda dovolím preložiť všetko do našej - bežnej reči: - Okresný úrad v Galante v roku 1998 rozhodol. Nerozhodol "ON" úrad, ale konkrétni pracovníci - úradníci. Iste nebývali a ani nebývajú v Seredi na Trnavskej ulici. Skúmali čo sú to prírodné obaly? Vedeli o tom, že ide o čistenie h..ien zo zvieracich čriev? Boli informovaní, že v okolí, priamo v obytnej zóne bude smrad ako v kafilérii? Počítali s tým, že firma bude rozširovať kapacity, že v odokrytých kontajneroch z prevádzky umiestnenej medzi rodinnými domami budú odvážať odpad, ktorý môže byť aj odpadom nebezpečným - o neskutočnom a neopísateľnom smrade nehovoriac? Verím, že po získaní predmetného rozhodnutia nám na tieto otázky odpovedia tí, ktorí rozhodnutie vydali. Občania - Vami platení úradníci štátnej správy rozhodli. Rozhodli tak, že vo vlastných domoch nemôžete vetrať, pri sedení na vlastnom dvore či pri vlastnom bazéne je vám i vašim návštevám na grcanie. Za vaše peniaze vám znepríjemnili život na dlhé roky. Chcete vec riešiť. A vami volení a platení zástupcovia samosprávy Vám odporučia obrátiť sa na súd. Nie za také isté peniaze za aké úradníci rozhodli - ale za vaše vlastné. Vy si máte najať advokátov na spracovanie žalôb, na vás bude dôkazné bremeno voči žalovanej strane. Na vás bude preukázať sudcovi v klimatizovanej súdnej sieni Okresného súdu v Galante, ako smrdí na Trnavskej ulici. Priatelia, ako budete mať záujem na pojednávanie priniesť dôkaz smradu pri a vo Vašom obydlí - rád Vám poskytnem ilustračku z predchádzajúceho článku - "Keby bolo možné smrad odfotit, tu by bola jeho fotografia..." Váš názor na úroveň riešenia dlhoročného problému smradu na Trnavskej ulici MsU v Seredi môžete vyjadriť v ankete pod týmto článkom.

Fotogaléria k článku:

 Odpoved MsU
Popis: Odpoved MsU
 Odpoved  MsU Sered
Popis: Odpoved MsU Sered

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
občan - Dokty-JA | 03-08-2010 10:39:59
Nieje cítiť?tak sa tam prechádzajte každý deň pešo keď to necitíte v aute/autobuse!
Dokty | 30-06-2010 00:29:57
já neviem čo sa všetci sťažujú pár krát som tam bol a dá sa to vydržať časom som si aj zvykol neni to až také strašné ako všetci tvrdia a nesmrdí to tam stále... keď to zamestnanci vedia vydržať čo s tým robia tak prečo nie aj ostatný... ? nebudte taký fajnový... pár sračiek s prepáčením vás nezabije... aj inde smrdí a viac môžete byť radi že nebývate v košiciach na luníku 9
JA | 27-05-2010 21:18:26
to je zaujímavé, ja keď teda idem tak nikdy necítim smrad ale vôňu z pečivární ;-)
ja | 15-05-2010 11:07:48
Až u nás v Nitre to cítime, rýchlo to zavrite. fuuuuuj
Miloš Majko | 27-05-2010 23:21:20
No, lenze 76% citatelov novin tvrdi opak...
anonym | 30-04-2010 08:46:07
Som zvedavá ako nám bude mesto za toto podnikanie hradiť následné môžbyť aj chorobné stavy a páni poslanci takéto niečo odsúhlasili a dali si odmeny a za čo, za naše stále už viacročné trápenie... Ony majú aspoň odškodné ale čo my dýchajúci pozostatky zadkov ...? *loony* :-(
Emil | 30-04-2010 08:41:19
Pre Boha dokedy ešte , zdvíha sa nám všetkým žalúdok, nemôžeme otvoriť okná, ísť na balkón a návšteva sa vyjadrila ... nebudem ani hovoriť dať takéto niečo k mestu až na ihrisku D. Štúra si deti držali nos a hľadali kravy
Miloš Majko | 28-01-2010 21:39:33
Dnes sa uvedenej problematike venovala v regionalnom spravodajstve aj STV, ktora v Seredi filmovala v dopoludnajsich hodinach.
Miloš Majko | 27-01-2010 23:08:01
anonym 27-01-2010 17:18 - nikto na MsU nekyda a odpovedat v zakonom stanovenej lehote na otazky polozene v sulade so zakonom 211/2000 Z.z. je povinnostou MsU.
FAKTY | 27-01-2010 21:25:48
V skutočnom demokratickom štáte by to zavreli do 24 hodín.Na Slovensku je dobrým zvykom uvádzať ako to neide.
seredan | 27-01-2010 20:37:33
to ako dopadnu kontroli prevadzky clenmi MsU a primatorom myslim bolo uz predom jasne. Darmo, obycajny ludia v tomto meste sa mozu aj na hlavu postavit a nikto im nepomoze. Pre poslancov a primatora su dolezity len pred volbami, potom nech aj pokapu.
MsÚ | 27-01-2010 20:32:50
je smutne, ze v nasej krajine plati pravidlo - ak nie si moc schopny(a) mas stale este sancu urobit karieru v MsÚ. cest vynimkam
uličan | 27-01-2010 20:32:19
Neviem, ale iste nie ste z Trnavskej. Bol to Mestký úrad na čele z pánom primátorom v zprievode celej komisie, ktorí pri miestnom zistovaní zistlili, že prevádzka je v poriadku a v žiadnom prípade nie je zdrojom smradu a sťažnosti sú bezpredmetné, nepodložené atď, a prevádzku povolili. Takže niet divu, že pôvodné rozhodnutie nevedia zmeniť. Kedže prevádzka know-how nezmenia, dokonca by sa mnohla uchádzať aj o ISO 9000, pôvodné rozhodnutie je platné. Tí, čo ho vydali, by museli uznať svoju chybu a to sa veru nestáva... "Náhodná kontrola" (opakovaná) prebiehala tak, že sa umývalo umyté a žiadny smrad samozrejme nebol a teda nebol dôvod pochybovať o nevhodnosti takejto prevádzky... No nie je nad dobré a včasné informácie o blížiacej sa komisii... A petícia? Koľkáta? Problém sa dá riešiť len rázne - príkazom Hygieny na okamžité zastavenie prevádzky. Lenže sme na Slovensku a ešte aj v Seredi...
Robo | 27-01-2010 19:50:23
A ideálne by bolo k tomu vyjadreniu MsÚ doložiť petíciu nespokojných občanov žijúcich v tejto lokalite.
Robo | 27-01-2010 19:44:25
Pre anonym A ja zas nechápem prečo MsÚ nekoná. Veď vtedy keď v GA povoľovali túto prevádzku nepredpokladali že z tejto prevádzky bude až taký smrad. Až následná činnosť tejto prevádzky ukázala že to nieje vyhovujúce a robí to veľký smrad. A preto by na MsÚ zo živ. prostredia a stavebného mali na podnet občanov spraviť kontrolu v tejto prevádzke, spraviť zápis o nevyhovujúcich a dlhodobo neriešených nedostatkoch v tejto prevádzke nakoľko sa tam dlhodobo tvorí obrovský zápach a navrhnúť riešenie na uzatvorenie alebo premiestnenie tejto prevádzky. Treba konať a doručiť toto vyjadrenie MsÚ na okresný úrad v GA na životné prostredie a na hygienu. A nevidím dôvod prečo by oni nekonali na podnet a v prospech MsÚ Sereď. Veď nežijeme v Mongolsku ale v EÚ. Myslíte že v Rakúsku by takéto niečo tolerovali v neprospech občanov? Netreba o tom len hovoriť ale treba na MsÚ aj konať.
uličan | 27-01-2010 18:02:45
Ryba smrdí od hlavy. Takže opýtajme sa súdruha Vranoviča, prečo je výroba tu. Celý problém poznám veľmi dôverne, vždy sa len manipulovalo z dôkazmy tak, aby tu výroba bola a nie hneď v zárodku bola poslaná tam kam patrí - do kafilérie. Dôkazy o nevhodnosti výroby boli sústavne bagatelizované až manipulované ako MsÚ, tak hygienou a všetkými dozurujúcimi zložkami - no prečo asi?
anonym | 27-01-2010 17:18:48
Nechápem prečo sa tu stále kydá na MsÚ Sereď. Najprv bola kopa rečí, že neodpíšu na žiadosť o informáciu podľa zákona č. 211/2000 Z. z., hoci tá odpoveď bola daná v zákonnej lehote. Z odpovede je zrejmé, že prevádzka bola povolená Okresným úradom v GA a MsÚ Sereď predsa nezruší rozhodnutie, ktoré nikdy nevydal.
Robo | 27-01-2010 13:51:24
Doporučujem obyvateľom trnavskej v letných mesiacoch aby porozlievali pred domy našich predstaviteľov mesta pár sudov týchto smradľavých sračiek aby pochopili čo to je keď človek musí žiť v takom smrade. Snáď to potom pochopia a začnú riešiť tento problém.
Miloš Majko | 27-01-2010 11:53:33
Obyvatelia Trnavskej ulice Vam urcite drzia palce pri rieseni Vasich problemov.
omg | 27-01-2010 11:48:03
mat tak len vas zivotny problem zo smradom som stastny clovek. *loony*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign