Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"skor nez sa nieco realizuje, je vhodne si o danej veci obstarat relevantne informacie" - píše hráč petangu

Miloš MajkoDátum04. 09. 2014 23:20:44TémaNázor občana

Mimoriadne zaujímavú diskusiu priniesol  článok  Ivetky Tóthovej na  SOL publikovaný pod názvom  "Nové petangové ihrisko v dennom centre pre seniorov v Seredi".Článok nájdete tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/nove-petangove-ihrisko-v-dennom-centre-pre-seniorov-v-seredi/

Občania kritizujú vysokú cenu, ktorú za jeho vyhotovenie realizačnej firme  má platiť mesto  Sereď z verejných finančných zdrojov. V diskusii sú aj takéto príspevky:

cena | 03-09-2014 16:25:15 |
cena ihriska bola VELMI premrstena !!! Zasa niekto zarobil ...

Petangista | 03-09-2014 17:30:50 |
Za tú cenu už tam mohli dať aj drevené dosky k tým betónovým krajom, nech sa hneď nerozbijú a tiež tie kraje mohli byť vyššie, aby gule neutekali von.

trest | 03-09-2014 19:48:53 |
Toho kto schvalil vystavbu petangoveho ihriska za 4 nasobnu cenu by som nakopal do guli. Nechapem ako dosli k takej sume. Naklady su maximalne 500 eur. Skoda ze nieje zverejnena faktura za material a pracu velmi by ma to zaujimalo. Pan Majko je mozne ziskat tuto fakturu a zverejnit? Tento projekt financovalo a schvalilo mesto?

Jozef | 03-09-2014 19:58:16 |
cislo fa - 15308114
2 159,89 Eur - TIMS s.r.o.
a ano plati to mesto

Obcan | 03-09-2014 20:45:29 |
To s tou sumou musi byt preklep a asi tam ma byt spravne 215 eur,alebo tych ihrisk je porobenych niekolko a na obrazku je len jedno.
Staci sa pozriet ake su ceny v obycajnom Baumaxe na sadbove obrubniky,par obrubnikov,fura piesku a kubik betonu za vyse 2 tisic eur ?
Blbost a este vacsi blbec by to zaplatil.

Jozef | 03-09-2014 22:12:59 |
"Pre oficiálne šampionáty platia minimálne rozmery ihriska 4 x 15 m (pre ostatné súťaže môžu byť rozmery po vzájomnej dohode zmenené, avšak najmenej musí merať 3 x 12 m). Pre rekreačných hráčov sa ihrisko vyznačovať nemusí. Petanque možno hrať na každom povrchu, na ktorom sa hráči dohodnú, najlepšie na vodorovnej ploche. Môže ho pokrývať piesok, štrk, drobné kamienky, a najvhodnejšie sú školské či detské ihriská, prípadne cesty v parkoch. S určitými výhradami sa dá hrať aj na trávniku, no piesková pláž už vhodná nie je – neumožňuje využiť techniku, keďže gule sa do piesku zabárajú a negúľajú sa. Pred každou hrou treba ihrisko dôkladne prehliadnuť, lebo hru ovplyvní každá nerovnosť."

Jozef | 03-09-2014 22:21:39 |
cakam na Tvoj koment "uboziaci".
Stale si presvedceny, ze pieskovisko o takychto rozmeroch je tolko hodne?
+ sada gul?

Jozef | 03-09-2014 22:30:01 |
P.S.
chodnikovy obrubnik 100x20x8 cm - cca 4Eura
kubik piesku cca - 10 Eur
uprava terenu - mozno 250 Eur.

obcan | 04-09-2014 00:17:41 |
Rád by som vedel, koľko bolo prihlásených firiem.A, že zase vyhrala nitrianska stavebná spoločnosť, to je ale náhodička. Našim seniorom by som doprial aj súkromný aquapark ale bohužiaľ, za tú cenu sa mohlo postaviť naozaj viac ihrísk.Či už ozaj chcete robiť z ľudí somárov???Takéto ihrisko, ktoré obnáša pár obrubníkov + piesok mohli pod dozorom skúseného odborníka akých je na Msú kopec, postaviť aj naši VPPčkári a za podstatne menšiu sumu.Ale chápem, v Seredi to nejde.Apropo, kde vlastne prebiehalo výberové konanie?

Pekne pekne | 04-09-2014 02:04:44 |
Ze odliatok obrubnikov a par metrakov piesku v prepocte na koruny 66 000??? Uz aj na starych ludoch sa obohacujte. Kedze z podobnym mam firmu tak vsetko ked si to zratam po svojom ma to vijde 1000e aj s robotou. A za komunistov by taketo pieskovisko pre deti spravili aj zdarma ;)

Robo Horvath :( | 04-09-2014 11:53:05 |
To už naozaj nemate kožu na tvári ked za taketo nic sa učtuje 2 159, 89 €. Tieto zakazky a ich vyber by us konecne mala sprevadzat vecsia kontrola verejnosti lebo toto nenažrane odrbavanie uz nema hranice slusnosti.

... a ďalšie, no  aj jeden príspevok obhajujúci cenu  ihriska:

úbožiaci | 03-09-2014 21:43:03 |
fakt neveril som kolko mame v seredi inzinierov a projektantov. pan primator hodili vam tu rukavice ze za 2000 eur urobia 4 take ihriska. navrhujem aby tak urobili a ked to urobia nech im to mesto preplati. cena bola vysutazena medzi firmami a prepacte nazvem vas truhlikovia, ked sa to nezda mali ste sa prihlasit a mohli ste mestu cize sebe usetrit peniaze.

 

Dnes ma telefonicky oslovil  jeden z občanov mesta s tým, že vie zabezpečiť relevantné informácie odkonzultované priamo ľuďmi aktívne sa tejto hre venujúcimi a dokonca s bývalým prezidentom  Slovenskej federacie petanque. Požiadal som ho o písomné vyjadrenie.

Toto popoludní zaslal do redakcie. E-mail je podpísaný konkrétnym občanom, ktorého osobne poznám a považujem ho za dôveryhodného človeka. Jeho stanovisko prinášame v plnom znení:

 

Ako byvaly amatersky ale aktivny hrac (zucastnil som sa niekolkych turnajov a celkom uspesne) viem ako sa ihrisko na petanque stavia, resp. co je potrebne na jeho vystavbu. Vystavba ihriska sa da velmi pohodlne zvladnut za jeden den. Nejde o narocnu pracu.

Zacina sa s vytycenim ihriska, odkopanim asi 25-30cm zeminy, nasledne navozenim makadamu, jeho zhutnenim, umiestnenim geotextilie proti rastu buriny, navozenim jemnej drte, osadenim lemu ihriska (najlepsie drevenymi hranolmi).

V minulosti som mal zaujem o vystavbu petangovych ihrisk v Seredi, len sa to vtedy nestretlo s dostatocnym pochopenim vedenia mesta. Dokonca makadam a jemnu drt som mal prislubenu zadarmo (s dovozom) ako sponzorsky dar od spol. Semmelrock.

Samotne ihrisko by malo mat rozmery minimalne 3×12m - rekreacna hra; turnajove ihrisko ma mat 4×15m. Vybudovat jedno ihrisko je velmi neefektivne, kedze ak uz sa nieco buduje je ovela rozumnejsie ihrisko rozsirit tak, aby sa vytvorili vlastne 3 ihriska vedla seba (staci ich oddelit farebnou paskou). Rozdiel v nakladoch na budovanie jedneho alebo troch ihrisk nie su velke. Nevyhodou jedneho ihriska je aj fakt, ze podla pravidiel na jednom ihrisku mozu hrat maximalne 6 hraci a teda pre dalsich zaujemcov neostava priestor.

Dnes mi ohladne nakladov na vystavbu jedneho ihriska odpovedal byvaly prezident Slovenskej federacie petanque; citujem: "Takze naklady na material su cca 150€; strk 25€, folia proti burine 50€, hranoly 120x120 cca 75 €. Nepoznam cenu dopravy a pracu, to jest odtravnenie, vyrovnanie a zavalcovanie + priprava mantinelov a rozhodenie a rozhrnutie strku.

Velmi hruby odhad."

Cize naklady podla zverejnenych udajov vo vyske viac ako 2000 € su hodne, poviem radsej skromnejsie - siestich ihrisk. Urcite nie jedneho. Neviem ci ide o neznalost alebo umysel kompetentnych pracovnikov, resp. objednavatela, ale skor nez sa nieco realizuje, je vhodne si o danej veci obstarat relevantne informacie.

- - -

Nebudeme vec nijako komentovať - nie sme odborníci a ani osobne problematike nerozumiem. Nechávam však na zváženie občanom mesta, či sa niečo znovu nepokazilo. Či  by pri konzultovaní zámerov platených z verejných finančných zdrojov s odborníkmi alebo dokonca širčou verejnosťou, nemohli byť veci realizované kvalitnejšie či dokonca podstatne lacnejšie...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
mychal | 06-09-2014 10:25:59
ja som za defenestraciu, aj ked budova uradu je bohuzial nizka....
anonym | 06-09-2014 10:22:20
Horváth, mne sa na tebe páči, že vystupuješ ako národný buditeľ. Neustále vypisuješ, aby sa ľudia prebrali, aby nastala väčšia kontrola MsÚ a podobne, ale čo robíš pre to ty? Písať vie každý, ale na činy vyzývaš iných. Zorganizuj niečo.
Robo Horvath :( | 05-09-2014 23:52:33
Ja si myslím ze tu mame jasný dôkaz ako sa cez zakazky mesta predrazuje, okrada,tuneluje nas obyvatelov a nase peniaze co sa na toto skladame. Veru chcelo by to zverejnit konkretnu položkovitu spotrebu materialu a kdo to podpisal za urad. Ludia uz sa konecne preberte nenechajme sa takto odrbavat. Ked to je takto aj pri ostatnych zakazkach mesta tak to je katastrofa co sa tu deje.
anonym | 05-09-2014 18:01:16
Môžete sa rozhorčovať, nadávať, môže vám byť na blití. Ale tí čo to doje**li sa škeria a majú vás hlboko v paži. Vôbec im to nevadí. Absencia chrbtovej kosti v kombinácii s vyoperovaným charakterom zabezpečujú takýmto ľuďom pokojný spánok.
mychal | 05-09-2014 17:01:48
je mi z toho na bliti velebnosti
dobre vykonana praca | 05-09-2014 08:13:09
z tohoto vyplyva, ze ludia z radnice bud nieco zanedbali alebo vykonali v prospech nas obcanov velmi kvalitnu robotu, za co by mali dostat koncorocne premie.
Ak plati prvy pripad - kopnut do zadku, polroka bez odmien resp. okamzita vypoved. Takito ludia tam (na radnici) nemaju co robit.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign