Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

ŠKF Sereď - FK Železiarne Podbrezová B 4:2 (2:0)

Igor LehockýDátum24. 09. 2017 23:31:55TémaFutbal
63

Iba jeden zápas 2.ligy vo futbale sa odohral dnes v nedeľu a tým sa dohralo kompletné 9.kolo na štadióne v Seredi, kam pricestovali hostia z Podbrezovej aby si odkrútili od 16.00 hod. zápas s favoritom. Bé Železiarne Podbrezová sú nováčikom 2.ligy, doposiaľ sa im podarila jedna výhra a jedna remíza v 8.kolách a preto na chvoste priebežnej tabuľky vystriedali so 4.bodmi Šamorín ktorý sa pomaly herne preberá a pre sereďanov to mala byť takpovediac víťazná povinná jazda.

Vo 4.minute zahrávala ŠKF priamy kop z pravej strany kúsok za šestnástkou hostí a na hranicu 20m si loptu pripravil Loduha, ktorému ako sa ďalej ukázalo patrili takmer všetky štandardky domácich za nemocného Martina Mečiara a „Dasty“ aj ukazoval že právom. Pravačkou parádne obalil pozdrav pre Lukáča v bráne FK okolo múru, po odraze od brvna ľavej šibenice sa loptu pred päťkou snažil do prázdnej brány usmerniť hlavou Morong ale tá iba lízala pravú žrď, dobrý úvod, na ktorý sa snažil odpovedať z hostí Válovčan v 6.minute ale jeho strelecký pokus z 25m išiel neškodne vedľa. V 9.minute si ale domáci takmer privodili gólové manko, keď hostia z pravej strany nakopli dlhú loptu na ľavé krídlo za obranu domácich, Djiby Ba si neporozumel s Ružinským v bráne ŠKF o tom kto z nich za loptou pôjde, Djiby loptu prestal stíhať, Ružinský proti nej nevybehol a tak si „darček“ dobehol v pohode Válovčan a sám proti Ružinskému z 13m napálil loptu našťastie do pravej žrde od ktorej skončila za bránou. Inak ale domáci boli jasne futbalovejší, aktívnejší na lopte ale do sformovanej obrany hostí sa dostávali ťažšie. V 18.minute to ale domáci načali, Bilas poslal po pravom krídle do behu Lauru, ten v šestnástke centrom hľadal nabiehajúceho Moronga, na päťke po zrážke s Lukáčom Morong ostal sklonený a nehral, odrazenú loptu z 13m napálil Mészáros do pravej žrde od ktorej sa odrazila presne ku Morongovi ktorý keď ju pod sebou uvidel ju na tretí krát fukol do sita tak nejak...no čo už s ňou – 1:0. V 23.minute žltú za faul na Moronga uvidel z hostí Bellay a priamy kop Loduhu z 18m Lukáč vytlačil nad brvno. V 31.minute dlhý pas na ľavom krídle spracoval Morong, vletel okolo Fischera až ku päťke ale z ostrého uhla pokus na bránu Lukáč pri pravej žrdi vyrazil na roh. Bežala 42.minuta, Laura vystihol rozohrávku hostí blízko poliacej čiary, ihneď vyrazil po pravom krídle do otvorenej obrany, spätnou našiel Bilasa a jeho delovka z 18m zapadla presne k ľavej žrdi – 2:0 a to bol polčasový výsledok zápasu, v ktorom domáci mali herne navrch a priebeh si sereďania celkom v pohode kontrolovali až na pár chvíľ, keď hostia dokázali zahroziť po nedorozumení domácich v 9.minute a v závere po akciách cez pravé krídlo kde sa im podarilo pár krát preniknúť do vnútra šestnástky ale bez zakončenia.

Do druhého polčasu Mészárosa vystriedal Milunovič a už v 49.minute sereďania navyšovali skóre. Z pravej strany zahral rohový kop Bilas, lopta cez vzdušný súboj preletela v šestnástke do nábehu pre Michalíka ktorý ju nekompromisne trafil z 11m pod brvno – 3:0 a mohlo sa zdať že domáci v pohode hostí prevalcujú a niečo ešte pridajú. V 53.minute žltú za faul na Milunoviča videl z hostí kapitán Migaľa, v 55.minute Ventúra prvý krát v šanci z vnútra šestnástky po prihrávke od Moronga vystrelil iba do bloku obrany a v 57.minute znovu po úniku Moronga po ľavom krídle až do vnútra šestnástky Ventúra druhý krát nemal gólové kopačky lebo prihrávka zo 14m po zakončení dostala ragbyovú krivku. V 59.minute chcel využiť rýchlosť Moronga Bilas, pekne ho poslal po ľavom krídle za obranu hostí ale Morong už únik nedokázal zakončiť dôrazne. V 60.minute Blahúta v FK vymenil Marchuk a domáci sa pomaly začali z ihriska vytrácať. V 64.minute najskôr celkom neškodne zakončoval akciu po ľavom krídle Jedinák slabou strelou z 20m, ale hostia úplne prevzali hru do svojich rúk a sereďania akoby nejavili záujem ustrážiť si čisté konto. V 70.minute Kuzma poslal do šestnástky domácich po pravej strane loptu pre Válovčana a ten celkom bezstarostne a pohotovo z uhla zo 14m krížom k pravej žrdi po zemi obstrelil Ružinského – 3:1 a Bilasa v ŠKF striedal Bartoš. Domáci ani toto nezobrali nejak vážne, v 75.minute hostia zahrávali nepriamy kop po faule z pravej strany, vysoká lopta do šestnástky po hlavičke v skrumáži trafila brvno a na päťke ju v pohode vrátil do sita osamotený Haščák – 3:2 a to sa už začínali ozývať z tribúny nespokojné hlasy komorného publika. V ŠKF Lauru vystriedal Jankto v 76.minute a ten mal o 3 minuty na to gól na kopačke. V 79.minute štandardku po faule poslal z pravej strany do šestnástky hostí Loduha ale Jankto zo 7m trafil iba do nôh Lukáča a kopal sa roh, avšak Jankto svoju úlohu splnil v 81.minute keď sa v šestnástke hostí snažil s loptou na nohe obtočiť okolo Bellayho ale ten mu klasikou preťal dráhu behu nohou odzadu a bolo vymaľované. Loptu na pokutový bod si postavil Milunovič a v 82.minute po prudkej lopte k ľavej žrdi Lukáč na dobre umiestnenú strelu nedočiahol – 4:2 a to už bolo o niečo veselšie. V 84.minute neúnavný domáci kapitán Morong v úprku po ľavom krídle po peknej lopte sám proti Lukáčovi už ani na dva krát ho neprestrelil, škoda. V 85.minute hostia naposledy zahrozili po nenápadnej akcii po pravom krídle keď z vnútra šestnástky loptu z jednotky poslal tesne vedľa ľavej žrde z 11m Jedinák a dvojité striedanie hostí, Haščáka a Válovčana vymenili Lukáčik a Hric v 86.minute. V 89.minute v núdzi zastavoval v nádychu do brejku domáceho Bartoša Kuzma za čo bol odmenený žltou a už sa nič podstatné neudialo ani v nastavenej minute.

Zápas malo sledovať v komornom tichu niečo okolo 400 divákov, z ktorých sa pár ozvalo za stavu 3:2 na pár okamihov povzbudzovaním ŠKF aj dva krát ale žiaľ hlasivky v Seredi nemajú dlhé trvanie. Domáci prvý polčas zvládli v podstate asi podľa papierového očakávania, hostia jednu tutovku z úvodu zápasu zahodili a tak 2:0 po 45.minutách sa zdalo byť dobrým predpokladom do druhých 45 minút. Lenže namiesto úplného ovládnutia diania po 3:0 sa sereďania z ihriska vytratili a od 65.minuty nechali rozbehnúť sa hostí, ktorí šancu neodmietli a veľmi lacné dva góly nepríjemne zdramatizovali ďalší priebeh, čo by sa na domácej pôde favoritovi s posledným mužstvom priebežnej tabuľky proste stávať nemalo. Tŕň z päty sa nakoniec podarilo vytrhnúť pre domácich Janktovi a Milunovič v neľahkej zodpovednosti nesklamal. Všetko zlé je vždy na niečo dobré a napriek inkasovaným dvom gólom pri pohľade na celkovú priebežnú tabuľku po 9.kole musí tešiť skutočnosť že tak ako v minulosti je Sereď pre súperov najaktívnejším mužstvom v počte strelených gólov a to je zatiaľ slušná vizitka ofenzívnej sily ŠKF na čele s 9gólovým Adamom Morongom ktorý zatiaľ kráča v pomere jedna ku jednej, dáva tým zabudnúť na slabú minulú sezónu v tomto ukazateli a posúva mužstvo krok po kroku zatiaľ na priebežnú 3.priečku tabuľky. Keď sa ešte podarí mať ozvučenie na štadióne v Seredi ktoré bude zodpovedať kvalitou 2.lige a odstránia sa technické zariadenia za ktorých inštaláciu platila podľa podpisu na faktúrach ešte Mária Terézia, bude to mať pozitívny dopad pre vnímanie kvality vybavenia štadiónu aj pre divákov či už domácich, ale aj hostí.

Tréner Podbrezovej Mário Auxt po zápase povedal že vedeli že dnes budú hrať u súpera ktorý je aktívny smerom dopredu, čo sa v podstate v prvom polčase potvrdilo, domáci boli nebezpeční, škoda že naša prvá šanca skončila na tyči možno by sa zápas inak odvíjal ale domáci išli za gólom, v prvom polčase sa im podarilo 2 krát skórovať čo sa odzrkadlilo v našej šatni cez polčas, niečo sme zmenili ale zaskočil nás gól v úvode druhého polčasu ale vrátili sme sa do zápasu dvomi gólmi, mali sme ešte nejaké šance ale záver zápasu si domáci ustrážili, boli nebezpeční zo šancí nakoniec aj z penalty sa im podarilo dať gól a uzavrieť zápas. Na otázku či Podbrezová zatiaľ platí nováčikovskú daň tréner povedal že majú mladý káder s priemerom okolo 19,5 - 20 rokov, dnes mali v kádri aj starších hráčov a chceli aby sa tí mladší k nim pridali čo sa im moc nepodarilo najmä v prvom polčase, ale tí mladší musia ešte preskákať veľa toho herne aby sa poučili z chýb, aj v skúsenostiach v hre s takýmito mužstvami ako dnes, to im ešte chýba. Prijali sme možnosť hrať v 2.lige, niekoľko mladých chlapcov sme dokázali posunúť do vyššej ligy a je im lepšie hrať teraz v 2.lige, niektorí síce neboli posúvaní do týchto zápasov a dnes ich niekoľko hralo z ligy, sú to pre nich dobré skúsenosti a myslím že fúzia s B.Bystricou nemá negatívny vplyv na ich výkonnosť. V Seredi sa dnes prvý krát cítili veľmi dobre, trávnik bol kvalitný a zápas bol korektný z obidvoch strán.

Tréner ŠKF Michal Gašparík povedal že v prvom polčase naše mužstvo pristúpilo k zápasu zodpovedne, hrali sme to čo sme chceli hrať, nátlakovo, dali sme nejaké góly a s prvým polčasom bola spokojnosť. Druhý polčas sme si povedali niektoré veci, vedeli sme že súper príde v úplne inej zostave ako hrala Podbrezová pred dvomi kolami ktoré sme mali zmapované, dali sme tretí gól a niektorí chalani si asi mysleli že je po zápase, súper nás začal 15 minút prehrávať, dostali sme jeden, druhý gól ale potom sme dali my dva góly, dosť sa to ukľudnilo a už sme to potom uhrali. Mečiar je prechladnutý, celý týždeň sme trénovali na umelej tráve čoho som sa trochu obával ale dobre to dopadlo, Mečiar mal dnes teplotu takže dostal šancu druhý hráč a ten sa jej zhostil. Na otázku prečo mužstvo od 65.minuty „odišlo z trávniku“ tréner povedal že hostia prišli s iným mužstvom ako pred tým hrávalo, mali niekoľko ligových hráčov, medzi nimi je Kuzma jeden veľmi dobrý ligový hráč, neviem prečo pred tým nehrával, upozorňoval som hráčov že je potrebné ho pokryť, potom prišiel ešte ten ukrajinec ktorý to rozbehal a my sme robili ľahké technické chyby, stred sme strácali a z toho pramenil tlak súpera, nemôže sa nám stať keď máme v obrane dvojmetrového hráča a ďalšieho dobrého hlavičkára aby sme zo štandardky dostali gól, je to aj o kvalite súpera, aj o našom trošku podcenení súpera.

Zostavy -  domáci: M.Ružinský -  D.Baša, Á.Mészáros(46.M.Milunović), R.Bilas(70.R.Bartoš), Ľ.Laura(75.N.Jankto), M.Loduha, F.Pankarićan, A.Morong(K), T.D.Ba, D.Ventúra, Ľ.Michalík

              -  hostia: P.Lukáč-   L.Migaľa(K), R.Fischer, D.Magda, V.Jedinák, D.Haščák(86.K.Lukáčik), M.Bellay, A.Kačerík, M.Válovčan(86.E.Hric), K.Kuzma, J.Blahút(60.V.Marchuk)

ŽK: 23.M.Válovčan, 53.L.Migaľa, 89.K.Kuzma všetci FK Podbrezová

Góly: 18.A.Morong, 42.R.Bilas, 49.Ľ.Michalík, 82.M.Milunović 11m – 70.M.Válovčan, 75.D.Haščák

Strely – 22 – 14

Na bránu – 10 – 7

Mimo bránu – 7 – 6

Zblokované – 5 – 1

Rohy – 8 – 1

Fauly – 8 – 19

Ofsajdy – 2 – 2

Rozhodoval: Patrik Kmec

 

O týždeň, v nedeľu, 1.10.2017 o 15.30 hod. v 10.kole v Seredi privítame Lokomotívu Košice, lídra priebežnej tabuľky.


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign