Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mesto Sereď sa umiestnilo najlepšie a je finančne najzdravšie mesto v SR

Iveta TóthováDátum17. 08. 2013 16:00:14TémaEkonomika
24

INEKO je nezisková organizácia, ktorá prostredníctvom výskumu, vývoja, šírenia informácií a podpory verejnej diskusie podporuje ekonomické a sociálne reformy v SR. Pred pár dňami  dokončili spracovanie dát a uverejnili analýzu hospodárenia samospráv. Do analýzy bolo zahrnutých 138 miest SR ( v tabuľke je zahrnutých len 50 najväčších ). Z výskumu vyplynulo, že najzadĺženejším mestom SR  ku koncu roka 2012 je Žilina. Jej dlh predstavoval okolo 40 mil. eur, čo je v prepočte na jedného obyvateľa 488,- eur. Tento dlh je 85,6 % bežných príjmov. Zákonom stanovený limit celkovej zadĺženosti by nemal prekročiť 60 percent bežných príjmov. Mesto tým pádom nesmie čerpať žiadny úver a nemôže sa zapojiť ani do viacerých rozvojových projektov.

Naproti tomu najlepšie obstáli mestá Sereď, Topoľčany a Nové Mesto nad Váhom, ktoré nemali ku koncu roka 2012 žiadny dlh.

 

INECO sa ďalej zameralo aj na finančné zdravie samospráv v SR. ( celkový dlh, dlhová služba, záväzky neuhradené 60 a viac dní po lehote splatnosti, okamžitú likviditu a základnú blianciu. Do výpočtu vstupujú finančné ukazovatele za odbobie 4 rokov (2009-2012), pričom platí, že novšie údaje majú vyššiu váhu.)  Mestá môžu dosahovať skóre od -3 do + 3.  V skratke to znamená, že čím väčie + tým je mesto finančne zdravšie a naopak čím väčšie - tak má mesto problém s finančnou stabilitou a aj s plnením zákonných kritérií.

Vyššie skóre ako +2 získalo celkovo 9 z 50 hodnotených miest. Tieto mestá možno označiť ako mestá s veľmi dobrou finančnou stabilitou a sú teda finančne zdravé. Na prvom mieste sa umiestnili Sereď, Senec, Hlohovec, Kežmarok či Poprad. Naproti tomu tri mestá, Handlová (-0,06), Žilina (-0,09) a Vranov nad Topľou (-0,35), dosiahli mínusové skóre, to znamená, že tieto mesta majú problémy so svojou finančnou stabilitou.

Z uvedeného vyplýva, že mesto Sereď sa umiestnilo na najlepších priečkach týchto analýz.

 

informácie boli čeprané z www.ineko.sk


Fotogaléria k článku:

24
Autor:
24 mesto Sereď
Autor:
Popis: mesto Sereď
24 mesto Sereď
Autor:
Popis: mesto Sereď

Zobraziť všetky fotografie
24 mesto Sereď
Autor:
Popis: mesto Sereď
24 mesto Sereď
Autor:
Popis: mesto Sereď
24
Autor:

24
Autor: Iveta Tóthová

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 21-08-2013 13:11:52
a co si dodal ty? a k veci?
Pre Jozef | 21-08-2013 12:47:41
Myslíš si,že citovaním niekoho iného si sa plnohodnotne zapojil do debaty?Toto je diskusné forum a ak nemáš čo dodať tak......!Chcelo by to trocha vlastného úsudku a názoru !A k veci!
gulak | 20-08-2013 22:00:51
Tak-len tak z kraja-od r.1990-pretieklo už veľa vody Váhom,ale kultúra,športové využitie,či posedenie niekde v kaviarni,v reštáurácii-v Seredi neustále klesá-ked Vám príde návšteva a chcete ísť sa niekde dobre najesť,zabaviť-tak musíte vypadnúť z tohto -mafiánskeho mesta-o vyasfaltovanej cyklodráhy tu píšete,ako o nejakom zázraku-to,že mesto vyzerá trošku fajn,je zásluha ľudí,čo si dali zatepliť paneláky...
Jozef | 20-08-2013 14:36:56
tiez dobry
Z lidu jsme vyšli, jsme jeho součástí, lid nás zvolil a lidu sloužíme. Ve veškeré své činnosti musíme mít na paměti, že u nás patří všechna moc pracujícímu lidu; že jsme tedy povinni usilovat nejen o zdokonalení zastupitelské demokracie, ale podporovat vývoj k demokracii přímé, k socialistické samosprávě lidu.
re Jozef | 20-08-2013 14:29:42
za odmenu jeden citát zo zasadania Národného shromáždení Československé soc.republiky:

Reakčním silám je trnem v oku naše jednota, kterou náš lid v posledních volbách tak manifestačně zdůraznil. Avšak není na světě takové síly, která by mohla otřásti naší jednomyslností a donutit nás zříci se velkých a ušlechtilých cílů, které si naše lidová demokracie vytyčila a které vzdor všem nepřátelům pokroku, míru a socialismu náš lid s úspěchem uskutečňuje.
Jozef | 20-08-2013 14:13:49
sudruh major, tak to viem nahodou uplne presne - jedna sa o mesto, ktore je osvetlene o 2 luxy viac ako ostatne mesta.
alebo ma osvietenych otcov mesta?
Nejaky som z teho zmeteny
pre Zuzku Zuzičku | 20-08-2013 14:11:47
Vážená pani, to nemyslíte vážne, či? Luxusné mesto????? Ste si istá, že ste v správnej debate, bo bavíme sa o Seredi. Teda nič v zlom ale podľa čoho to usudzujete???Nie je ani najhoršie to je pravda ale na titul lxusné si ešte nejaké to desaťročie počká. A nejde len o to, čo dokáže ponúknuť občanom ale predovšetkým, aká je tam kvalita života a správa mesta. Bo v pororvnaní s väčšinou miest, hodne zaostávame.
povedzte mi Kefalín | 20-08-2013 13:36:34
čo si predstavujete pod takým výrazom "luxusné mesto rámci Slovenska"? :D
:-)))))) re: Zuzka, Zuzička | 20-08-2013 13:23:55
a čo ty si manžel Zuzičky?
re:Zuzka, Zuzička | 20-08-2013 12:49:36
Sered je luxusne mesto v ramci Slovenska to mu vacsina miest v SR nesiaha ani po clenky.
Vlado pre občan | 20-08-2013 12:48:39
Sanozrejme, jedincov si netreba všímať, bohužiaľ presne tak to aj v Seredi vyzerá, že si páni radný nevšímjaú nielen jedincov ale ani väčšinu. To že nie sme zadlžený, ok, chcete potlesk? Bude, ak bude začo. Fakt, že mesto nemá dlh vypovedá aj o tom, čo všetko sa vlastne nerobí a nerieši ale to zrejme stačí ku šťastiu kikiríkajúcim jednotlivcom, príp. poslušným papagájom, ktorý bránia svoje miestečka na Msú,že?. Ved kde by sa tak mali. Nedelať a vydelať platí o našich úradníkoch dvojnásobne. Nikdy som nepovedal, že vidím progres na každom kroku. Na druhej strane tam ale nevidno ani nič iné, čo tiež o niečom vypovedá.A ked je možnosť dačo zmeniť, tak sa nič nedá a nejde, ale aj to už bolo spomenuté. Preto len opakujem, je fajn, že nemáme dlh, no okrem tých progresov, čo ste spomínali toho v meste naozaj moc nemáme. A je dosť smutné, že sa financie nájdu vždy len pre jednu vec, ale všetko ostatné ide bokom. No v tomto prípade by zrejme nevadilo ani zadlžovanie sa. Chápem, že Vám a vašim známym sú pod. názory od ľudí veľmi nemilé ale ľudia nie sú hlúpy. A takéto opíjanie rožkom si nechajte na volebnú kampaň, keď budete zase obiehať ľudí s hárkami, slubovať hory doly, ktoré sa aj tak nikdy neuskutočnia. Má úcta
Občan | 20-08-2013 08:23:17
Vladko , Vladko aj keď vysoký si myslíš krátko...
Vieme všetci že nepasuje poslancom a budúcim kandidátom do VUC , že sa v meste robí a oni pre to neurobili ani prd.
A keď ešte niekto je schopný zmiesť pod zem to , že mesto hospodári tak ,že sa nezadlžuje a naozaj vidieť progres na každom kroku, tak si týchto kotkodákajúcich jedincov netreba všímať.
Vlado pre Zuzičku B. | 20-08-2013 06:40:18
Vážená pani - slečna, čítal som Váš príspevok a nedá sa mi nespýtať sa, či žijete tiež v Seredi????Na každom kroku sa buduje, skultúrňuje, skrášluje, preboha čo??????Ved odkedy sa v Seredi postavil Kaufland a momentálnej výstavby sociálnych, či mestských bytov, kde nájom bude väčší ako v normálnych, sa u nás nepostavilo nič. Budem sa opakovať, mohlo sa postaviť, ale prezieravo bol projekt na multi. halu zamietnutý. Takže naozaj neviem, kde vidíte to čo píšete ale v Seredi to určite nebude.
Vlado pre anonym | 20-08-2013 06:27:28
Nechcem sa nikoho dotknúť ale rovnako ako vy aj ja chodím po meste s otvorenými očami no zrejme sa dívame inam, pretože mne tie investičné a kultúrne akcie unikajú. Máte na mysli jarmok, čo je síce fajn akcia ale dal by zorganizovať aj inak, či občasný koncert na novom námnestí? Ok, podme po poriadku. Vravíte o veľa veciach, ktoré údajne urobilo toto zastupiteľstvo. Pravdou je, že pre to aby sa občanom žilo v Seredi lepšie, nespravili nič. Tým nemyslím len problém s vodou a pod. Myslím, tým najmä to, že napriek zvýšenému počtu kultúrnych akcií sa tu doteraz nevymyslelo nič stále, čo by stiahlo deti a mládež z ulíc alebo od počítačov. Neviem čo všetko sa urobilo pre seniorov ale niekoľko ľudí z ich radov máme aj v rodine a tý nie sú takí nadšený ako vy. Neviem, možno je to zase len uhol pohľadu. Osobne ma najviac mrzí, že tu napr. nebol podporený projekt multifunkčnej športovej hale s klziskom, čo by malo určite pozitívny vplyv hlavne na deti. A čo sa celkovo týka, nejakej možnosti športového alebo kultúrneho vyžiatia je na tom Sereď veľmi biedne. Možno sa do mňa teraz určitý ľudia zase pustia, že nevidím ten pokrok okolo nás, ale sorry, ja ho naozaj nevidím, bo realita je tá, že okrem obchodov, nepribudlo v Seredi nič. Nie sme zadĺžený no super. Len sa to nejak na živote občanov neprejavilo. Dodám len toľko, že sa zase teším na zimu a záveje a nato, že prvý odhŕňač bude vidieť na ceset vtedy, keď sa po nej už nebude dať chodiť.A pre naše zastupiteľstvo len toľko, nie sme zadĺžený, super, ale neuškodilo by trochu viac sa zaujímať o problémy občanov mesta a riešiť ich,m nie len robiť mŕtveho chrobáka a potom sa niekde ukazovať na fotkách pri nejakých akciách, ktoré akože mesto podporilo.Ako napr. nedávno, keď sa čistil kaštieľ, tak mesto, teda pardon jeden poslanec poslal ľuďom, ktorý sa o to pričinili cigánsku. Takže asi toľko o podpore kultúre.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-08-2013 03:46:44
ako je to s dlhom | 19-08-2013 17:07:16 | - trosku zjednoduseny pohlad na vec...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-08-2013 23:32:08
Robo Horvath :( | 19-08-2013 23:26:24 | - pri skutocne realistickom pohlade na dianie v meste, porovnavani s konkurenciou ktora je velka - a bude este vacsia a s tym, ze stale akosi kompetentni nechapu nevyhnutnost spoluprace a nie bojkotovania dobrych myslienok, z ich pohladu zial patriacich inym, ako predstavnym - mas pravdu.
Robo Horvath :( | 19-08-2013 23:26:24
Toto mesto ma napriek doterajsej negativnej kriminalnej bilancii a reklame v mediach skutocne dobru vychodiskovu poziciu sa vyhrabat v tomto krizovom case z tychto nelichotivych sraciek. Toto mesto okrem zvýšenej kriminality nema co ponuknut. To co ponukame uz ponuka kazde mesto a aj dedina. A pokial sem chceme dotiahnut mlade rodiny, podnikatelov a teda prosperitu tak jedine ak im toto mesto ponukne najnizsie naklady na zivot a podnikanie. Inak to tu bude len prezivanie a ziadna buducnost.
ako je to s dlhom | 19-08-2013 17:07:16
Japonsko je najzadlzenejsia krajina sveta a aj tak viac verim Japonsku ako mestu Sered. Dnes vsetky ekonomiky sveta funguju na Ponziho scheme a dolezite su investicie a nie dlh. Napr. ani aborigenci nemaju ziadny dlh a neziju si lepsie ako zadlzene narody Europy. Ked bude v meste viac pracovnych prilezitosti aj napriek dlhu tak budem spokojnejsi.
Obcan | 19-08-2013 16:32:11
jjjj | 19-08-2013 11:24:50

Dakujem za rozsirenie obzoru vedomosti,doteraz som bol v tom ze Kaskady su tiez vyasfaltovane...
Ono pomylit si beton a asfalt som myslel ze ani nieje mozne...
Hadat sa nebudem,ale tvrdim a stale budem tvrdit-tolko rokov co su vyasfaltovane Kaskady,tato seredska cyklotrasa BEZ OPRAVY nevydrzi,to je proste fakt ci sa to niekomu paci,alebo nie.
Je fajn ze je snaha stavat a budovat,ale preco zrovna Potemkynove dediny ?

Co sa tyka toho Rumunska,niekde je to take ako u nas na vychode,ale ak si porovname hlavne mesta,tak BA sa moze schovat.
Ludia tu maju cely Balkan na posmech,ale to Rumunsko a aj ine krajiny nas nielenze dobehli,ale uz aj predbehli a my im nevidime ani na chrbat...
Rumunsko a zahraničný dlh | 19-08-2013 15:20:04
Nicola Ceausescu sa tiež rozhodol,že Rumunsko nebude mať žiadny zahraničný dlh,čo sa mu tuším niekedy cca v apríli 1989 aj podarilo,ale nemám pocit že by tam bol v tom období nejaký ekonomický zázrak...
dlhy. | 19-08-2013 14:50:35
nič nespravili, nemajú ani dlhy. Prečo si ľudia berú pôžičky a budujú si domy či renovujú byty? Kto nič nerobí, nič nemá a teda ani nič nepokazi.
Zuzka, Zuzička | 19-08-2013 14:47:57
pani Zuzička, vytiahnite päty zo Serede. Toto malo byť spravené pradávno.Už v malých dedinkách sú cyklotrasy, upravené terény. Krásne zrevitalizované námestia /tomu seredskému nesiahajú ani po prvú "lavičku". Prilákali investorov, všade kaviarničky. / u nás iba sekáče a čínsky tovar/ Koľko tu mohlo byť spravené keby napr. taký mbp bol riadený a dozorovaný správne. Nespravili nič nové. A nie je to nevďak. Skôr mi to pripomína, že bývalý poslanec ako prednosta chce zalepiť oči. spravil pre menšinu fontánku kde si deti ani prsty ovlažiť nemôžu pre náhodnú infekciu. Chodte prosím mimo Sereď a otvorte oči.
pre jjj | 19-08-2013 13:13:25
kaskady su betonove a nasa cyklotrasa je lepsia ako tam??? :D este raz sa nad tm zamysli mozno aj dva a zistis ze si povedala pi....
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 19-08-2013 11:27:19
jjjj...s niečím s vami súhlasím...ale písala som 100 ľudí, 100 chutí, treba čítať pozorne..vám sa tiež nepáči prečo je zatvorená africola a niekomu to môže byť tak desať...
jjjj | 19-08-2013 11:24:50
no mila pani denisa co sa tyka utulku keby ludia neboli sprosti, tak utulky by sme nepotrebovali.kose na hovienka?? a naco?ved aj tak vacsina psickarov si hovna po psoch nezbiera.lebo si myslia ze ked kabelkovy pes vykaka male hovno to sa strati.. omyl vacsinou ja don ho stupim. milujem psov ale pes ma byt na dvore..nechapem to preco vacsina ludi ma psov v byte ked vacsinu casu su aj tak v robote. ten pes je chudak.. co sa tyka hradze ja sa tam rada korculujem a to ze su tam kamenienky? tak to sa male deti hraju a davaju to tam. no je tam toho..obidem to, alebo zastavim sa zmetem ich na bok.urcite je nasa hradza lepsia ako kaskady kedze kaskady su betonove a je to uz dost znicene. a mne osobne nevadi ze sa musim uhnut.dobrych ludi sa vsade vela zmesti.co sa tyka amfiku no ja neviem podla mna to nebude dobra investicia to by tam museli robit nieco co by tych ludi pritiahlo..skor by ma zajimalo preco afrikola je zavreta.je to prerobene pekne to vyzera a sadnut si na kofolu by tam bolo fajn.
denisa n. | 19-08-2013 09:14:53
Keby mi tak slo o utulok, tak chodim a zbieram vsetko tulajuce sa v okoli. Ja som nizsie pisala, ze treba investovat aj do deti, lebo udajne aj ked sa urobili dve nove ihriska, tak maju svoje nedostatky. To ze nechodim v seredi na hradzu...no boooze, sirka 2m korculiari, bicyklisti, pesi...stale sa niekomu uhybat. Ked sa chce clovek korculovat, vybehne na kaskady, kde nie su kamienky na asfalte. Niekomu to vyhovuje niekomu nie. Tak isto som pisala o amfiku a nie len o psoch, pisala som aj o starsich ludoch a v neposlednom rade by sa mala riesit aj otazka parkovacich miest. To ze nieco kritizujem, vyjadrujem svoj nazor a nie som clovek, ktory si somre doma v byte a za ziadnu vec by sa pritom verejne nepostavil...tak isto som hodnotila novy park, ze vyzera mesto lepsie, kedze chodia busy hore dolu a ludia cestujuci cez sered nas nebudu vidiet len ako fetacke ci nebodaj mafianske mesto, ale zase zaporom je kopa betonu, neohradene ihrisko...vsetko ma svoje klady a zapory. Dalej som pisala o novej ceste vo velkom parku, ze konecne sa tam da zaparkovat, otocit sa, ist sa prejst. V inom kontexte som vyzdvihla akciu, ktora bude 31.8. v parku, ze konecne park ozije, ale na druhej str. sa mi nepaci rokmi upadajuci jarmok. Ak mate pocit, ze iba kritizujem a vy nemate nijake minus pre toto mesti, musite byt velmi stastnym clovekom... Isto je vidiet, ze sa lady pohli za posledne roky, ze mesto nestagnuje a neovieva nas ta era komunizmu, avsak stale sa da nieco nove ocakavat a menit v nasom meste.
sawubona | 19-08-2013 08:34:10
Bez urážok a nie v zlom, Deniske vyhovuje kritizovať len to, čo sa neurobilo pre psov a mačky. Ale to, čo sa urobilo, je určite dôležité pre ľudí - niečo pre starších, niečo pre deti, niečo pre športovcov. Každý využije to, čo potrebuje. Bez útulku pre psov sa mesto asi zaobíde a peniaze využije na niečo, čo poslúži všetkým vo väčšej miere
tiez obcan | 19-08-2013 06:44:01
Stara mudrost vravi : "prikryvaj sa takou perinou na aku mas". Tymto by sa mali riadit, rodiny, mesta, stat - sice by sa zilo skromnejsie ale pokojnejsie.
Blondie | 18-08-2013 22:12:33
Nehovoriac o tom, že všetky vodné plochy v Seredi sú na kúpanie závadné...toto bolo zverejnené v SN na začiatku leta...potom že sa teenegeri len tak potulujú alebo sedia pri počítači - kam by tu v meste asi tak išli - pokiaľ nefetujú..
Blondie | 18-08-2013 22:10:29
Konečne by mohli urobiť v Seredi kúpalisko! Všimnite si, koľko majú možností deti v teenegerskom veku? Všetky ihriská sú tak do 9 rokov, a kam majú chodiť tí starší? Môžu si hádzať do koša, alebo na bicykli, ale prečo neurobiť miesto, kde sa stretnú kamoši cez prázdniny? Pokiaľ nie sú vyslovene športovci, tam kam majú také veľké deti chodiť? Ideme do Galandie, tam sa stretnú kamoši, ale pozor: vynášame peniaze von z mesta, a to non stop - okrem ihriska pre najmenších tu pre väčších nie je nič.
denisa n. | 18-08-2013 21:47:27
Zamestnavam sa sama..a na anonym viac nereagujem...aj kritika je nazor!
anonym | 18-08-2013 21:43:02
"deniska n." Vy ste určite na svojom pracovisku jednotka. V myslení, realizolvaní, šikovnosti, nápadoch, skrátka pracovná jednotka. Zamestnívateľ Vás isto dostatočne aj oceňuje. Vy nevidíte čo sa v meste robí, len sústavne kritizujete. Ja menám psíka, ani mačičku, som v rodinnom dome a nechýbajú mi koše na hovienka pre psov. Pre mňa toto nie je priorita. Hrádzu využívam na prechádzku na kávičku k známym zo Serede do Str.Čepeňa.Môžem pokračovať čo ešte využívam, z toho vidieť, že pre každého z nás sú priority niekde inde. Ale tiež mi je jasné, že keď zoberiem aspoň 3 volebné obdobia dopredu, nikdy sa toľko pre občanov nerobilo ako teraz. A aj doteraz sa platili mestu dane a poplatky, možno nižšie, ale aj priemerná mzda bola nižšia ako teraz. Tak o čom točiť.
denisa n. | 18-08-2013 16:44:43
Zuzana a co take extra mesto urobilo?vyasfaltovana hradza?tu nevyuzivam,nemam k comu,dokonca ani na prechadzky, nwmam chut sa tam zrazat s ludmi, to radsej pojdem na kaskady, alebo niekde kde nie je samy korculiar, bicyklista...dalej betonove namestie...tiez tam nechodim, nemam potrebu sa hicovat na slnku. Za pozitiva by som ocakavala,uz nizsie spomenute odpadkove kose, pripadne utulok, aby sa nam po meste neponevierali psy a macky i ked vela dobrovolnikov sa po svojej praci venuje ich zachrane, tiez by sa mi pacilo spojazdnenie amfika, verim ze naklady na renovaciu by sa vedeli vratit...kladne vsak hodnotim dve nove detske ihriska i ked mamicky spominaju ze maju velke nedostatky, a to kamienky ktore maju deti stale v topankach, alebo na namesti, kde nie je ziadne ohradenie,musia rodicia dieta sledovat krok za krokom. Dalsie pozitivum je vystavba najomnych bytov, kde cena za najom je taka vysoka, ze radsej pojdu mladi ludia do podnajmu.. Tak isto mozem skritizovat jarmok, ktory ma z roka na rok horsiu uroven... A to ci sa mi nieco pozdava alebo nie, je vec nazoru..preto sa hovori 100ludi, 100 chuti...
Obcan | 18-08-2013 15:40:59
Zuzička B. | 18-08-2013 15:21:03

Aj ked tych ludi na urade moc nemusim (niektori nesympaticky uz od pohladu),uznavam ze za posledny cas sa urobilo nieco (pripadne je snaha nieco robit),takisto uznavam ze sa neda zavdacit kazdemu.
Len mi neda napisat,ked ste spominala konkretny priklad cyklotrasy,ze momentalne vsetci co niekedy pracovali v pozemnom stavitelstve musia vidiet ze je tak nekvalitne spravena ze ak by bola ponechana nedotknuta-tak ako roky rokuce ta na Kaskadoch,behom par rokov ju prerastie burina,kriky a stromky.
Aj preto sa to preventivne postrekuje (novy asfalt !)aby to vydrzalo aspon do zaruky a potom po nas potopa.
Za to niekto musi byt v buducnosti brany na zodpovednost-ako pise p.Majko,ludom co maju pravo rozhodovat o verejnych peniazoch musia byt skody zosobnovane,az potom sa bude nielen budovat,ale to aj vydrzi pre buduce generacie.
Ako bolo aj pisane-SOL sluzi aj ako archiv a za par rokov sa ukaze ze som mal pravdu v tu zmienovanej cyklotrase...
Zuzička B. | 18-08-2013 15:21:03
Pane Bože, Deniska, Vám sa zdá, že Mesto nič pre občanov neurobilo? Tak toto tvrdenie je fakt nehorázny nevďak. Na každom kroku, kam sa pozriete, sa buduje, skrášľuje, skultúrňuje, zošportovňuje (cyklotrasa) a neviem ešte čo, ... Veď väčší rozmach mesto ešte nepamätá. Skúste vidieť aj pozitíva a uštedriť kompetentným akú-takú pochvalu. Skúste si predstaviť sa na ich mieste...
Robo Horvath :) | 18-08-2013 12:06:23
Dôchodci, ved cely zivot mestu za tieto akcie aj mestu platite v podobe daní a poplatkov. Napiste v com vam doteraz mesto zlacnelo zivot .
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 18-08-2013 11:46:20
Deniska,

denné centrum pre seniorov ( klub dôchodcov ) - patrí pod mesto Sereď. A ako nižšie spomínali, majú naozaj pestré vypĺňanie voľného času. Od kultúrnych podujatí, osláv, výletov, návštev kúpalísk, súťaží a mnoho iného. Veľa reportáží z akcií aj uverejňujeme.

domov dôchodcov a domov soc. služieb ( DD a DSS ) - tu je zriaďovateľom VÚC Trnava. Aj tu je o seniorov kvalitne postarané. Aj oni majú rôzne aktivity ako seniorskú olympiádu, súťaž vo varení gulášu s okolitými DD, terapie vo forme ručných prác a pod. Samozrejme že aj sem chodíme na reportáže. Napr. len nedávno mali Deň otvorených dverí a na vlastné oči sme videli, ako je o seniorov postarané. Vidieť to aj vo videu, ktoré sme natočili, kde na kameru klienti chválili prostredie a personál. Samozrejme, peňazí by sa zišlo všade viac, no aj z toho čo majú k dispozícii starostlivosť zvládajú na jednotku.
denisa | 18-08-2013 11:00:15
No mala som na mysli aj domov dochodcov, ale je pekne, ako ste pisali, ze v klube mate casto akcie. To sa dobre cita. Velmi malo sa vsak o dochodcoch pise, preto ma napadlo, ze ci mesto nezabuda aj na starsich obcanov.
dôchodci | 18-08-2013 09:18:43
Moja rodina je nadšená ako funguje nový klub pre seniorov. Pod vedením nového vedúceho je tam samá akcia. mesto sa veľmi dobre stará o svojich dôchodcov. Už len samotný fakt ako budovu bývalej škôlky využili hovorí, že myslia aj na mamičky s deťmi, aj na dôchodcov.Ešte vymyslieť niečo "bombové" pre našich občanov v "citlivom" tenegerskom / puberťáckom/ veku.
anonym | 18-08-2013 08:37:57
"denisa n."Som senior, chodím do denného centra pre seniorov a môžem povedať, že skutočne sa tam pre dôchodcov robí veľa a samozrejme z prostriedkov mesta. Veľmi som spokojný z činnosťou tohto teda"klubu dôchodcov". Ale taktiež vidím aj to, čo všetko sa v tomto volebnom období pohlo v meste dopredu. Koľko investičných akcií sa zrealizovalo a aj t.č. realizuje, čo všetko sa robí aj pre mladé rodiny. Chodím s otvorenými očami po našom meste a je tu ruch nielen investičný ale aj kultúrny. Skutočne kopec akcií. A okrem toho chcem povedať, že tiež sústavný problém s autobusmi na námestí doteraz nevyriešilo ani jedno vedenie mesta, až terajšie. A nato ani v minulosti neboli treba finančné prostriedky. Ani na opravy schodov poblíž Progresu nebolo treba veľkých investícií, a predsa sa roky nič nedialo. A tak je to aj s mnohými inými akciami, o ktorých som sa dočital aj na SOL. Nevyžadovali veľké peniaze a aj tak sa v minulosti nerobili. Asi heslo bývalých primátorov "nič nerobím, nič nepokazím a hlavne mám pokoj a veziem sa volebným obdobím".
Robo Horvath :( | 18-08-2013 01:04:30
Aj MsBP bol donedavna ok a zrazu je v zumpe. Takze dôveryhodnosť tejto informacie od toho isteho zoskupenia ma pre mna hodnotu toaletneho papiera.
Ale rad by som sa niekde docital v takomto prieskume ze v meste Sered ma mlada rodina alebo dôchodca najnizsie naklady na zivot.
marek | 17-08-2013 23:20:45
Táto organizácia žiaľ aj Lunik IX označila, že je jedno z najlepšie hospodariacich miest. Tak neviem či je to dôveryhodný prieskum (na tv JOJ bola o tom reportáž)
Anonym | 17-08-2013 23:07:06
Dobré... Palec hore !!!!!
denisa n. | 17-08-2013 22:39:01
Konecne pozotivna sprava..otazkou zostava, co z toho mame my obcania???uhradia nam kakavko, ktore tecie z vodovodu? Zavedu sa odpadkove kose kazdych 50m aby sme s hovnom v sacku nechodili cez pol mesta? Urobi sa nieco pre obcanov platiacich si dane? Vystahuje mesto neplaticov, neprisposobivych pod most? Znizia sa dane a naklady??? Ak si mozem odpovedat na vsetky otazky, odpoved bude Nie... Pani poslanci, traste sa v buducich volbach...silne si rozmyslim komu dam svoj hlas. Z usetrenych penazi by bolo peknym gestom urobit nieco uzitocne, ci pre najmladsich...alebo najstarsich,kedze mame tu aj dom seniorov a o nich sa chudakoch nikdy nikto nezmieni, co mi je aj luto...aj tyto ludia na sklonku zivota by si zasluzili uctu, pripadne nejaky program, alebo malu pozornost, v nich zije nasa historia...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-08-2013 22:30:38
S dobrym hospodarenim mesta si myslim, ze by mal byt spokojny kazdy normalny clovek. Dolezite je vidiet aj zakulisie - preco tomu tak je a trvat na tom, aby to tak aj zostalo.
Denisa | 17-08-2013 21:37:38
Zaujímavé,Robo, o akej pochvale na SN to hovoríš? Veď túto info som si prečítala iba tu na SOL a nikde na mestských stránkach som ju nenašla!!! Budúcim kandidátom do VUC to nehrá do karét.
obcan | 17-08-2013 21:25:21
vidim to len na jedno - v sepembri na mimoriadne odmeny . Keby tak gazdovala mestska s.r.o Msbpodnik. Ze?
Robo Horvath :) | 17-08-2013 21:18:10
Rad si pozriem zaverecne vyuctovanie co zostane v kase po tomto volebnom období a porovname ze co tam zostalo po minulom a potom mozno niekoho prejde to nadsenie.
Ja tiez hovorim ze vdaka MM a SOL ze sa tu da normalne komunikovat a nemusim citat len tu jednostrannu chvalnu demagógiu v SN co tam niekto pise.
kaya | 17-08-2013 21:15:51
to je sice pekne...ale asi je aj najspinavsie na Slovensku,co je velka skoda!
jajajaj | 17-08-2013 21:08:16
sered do teho!
nazor | 17-08-2013 20:35:26
mozno bez SOL by sa tu viac a lahsie kradlo a neboli by sme na prvom mieste hoci som rad ze sme sa takto umiestnili
Milica | 17-08-2013 20:12:25
Bravo, je super, že mesto nie len prekvitá, ale hlavne to, že tieto investície a aktivity nezadlžujú mesto a nevytvárajú dlh, ktorý by museli splácať nasledujúce generácie.
Robo Horvath :( | 17-08-2013 19:07:26
A naco je dobra tato chvala? Treba ist vedeniu tlieskat?
To urcite nie a chodte do haja.
Potom vam budu obyvatelia tlieskat ked sa docitaju ze mesto Sered znizilo poplatok v skôlkach,znizilo poplatok za smeti,znižilo poplatok za psa,znizilo daň z nehnutelnosti. Doposial je to prave naopak,ze vdaka zvysovaniu sme jednotka a teda niet sa cim chvalit lebo nam obyvatelom sa tu nezije lepsie a coraz viac nas len zdierate. Ale pritom nas obyvatelov tato analyza utvrdila v jednom,ze to vôbec nieje nutné ale len nútené a prave za toto sa niet cim chvalit ale skôr hambit.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign