Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Schválené dotácie z rozpočtu mesta Sereď

Iveta TóthováDátum28. 03. 2012 00:31:12TémaMestský úrad
24

V prílohe uverejňujeme schválené dotácie z rozpočtu mesta Sereď v zmysle VZN č. 5/2006.

 

zdroj www.sered.sk


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Pavlina Karmažinová Pavlina Karmažinová | 30-03-2012 11:31:49
Poskytnutie dotácie OZ Sinfonietta nie je porušením VZN.
Ako ste správne citovali "alebo, ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta".
Keďže toto združenie organizuje niekoľko koncertov ročne na území mesta má právo požiadať o dotáciu.
Osobne som sa zúčastnila niekoľkých koncertov a vždy tam bolo veľa ľudí(občanov mesta), ktorý majú o tento žáner záujem.
Mesto by malo podporovať mladých talentovaných ľudí, ktorý sa dokážu presadiť aj za bránami mesta.
Bc. Andrej Spišiak | 30-03-2012 11:26:04
pre: 30-03-2012 10:37:03
Áno, máte pravdu....pod tým to názvom sme tu ešte nevystupovali.....ale už som to tu spomínal (nižšie), že čo je Sinfonietta a ako pod akým názvom teleso vystupovalo v minulosti. OZ Sinfonietta funguje ba od januára 2012, prečo sa zmenil názov a sídlo telesa, nebudem vysvetľovať.
Čo sa týka pravidelnosti...môžem Vám kľudne napísať presné dátumy koncertov od roku 2009, ktoré sme v Seredi absolvovali (pod názvom Classic Chamber Orchestra)....a bude ich o dosť viac ako ste vy uviedli.........tak prečo by sme nemohli žiadať financie na koncert aj teraz.......akurát v jedinej zmene - názvu a sídla................Ešte raz podotýkam, ja som za aby sa finančne podporovali domáce súbory, kapely, telesa...a podobne.........ale mesto nikdy nemalo komorný orchester, ak ho bude mať, tak budem len rád...........čiže mi nejde o to aby sme tu hrali za každú cenu, nepotrebujeme to...........je to trošku o inom, čo je mojím cieľom.
A som zato aby mesto podporilo takýto veľký koncert....nevystupuje tam iba orchester...ale i 45 členný zbor...........a bolo by veľmi smutné ak by sa mesto nepodieľalo na takom to niečom........každý deň ani každý rok sa takéto niečo v Seredi nevidí.
Nieje dobré aby sme si tu zbytočne vymieňali názory, či je to tak, alebo onak.
Stačí sa ísť opýtať na mesto (oddelenie školstva a kultúry)..ako to je s tými kultúrnymi dotáciami.
pre p. Spišiaka | 30-03-2012 10:37:03
Ešte raz: nemám nič proti vám ani klasickej hudbe, ale § 4 odst.3 VZN č.5/2006 bol jasne porušený. Citujem VZN: "Právnickej osobe neuvedenej v odstavci 1.a fyzickej osobe podnikateľovi, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta alebo, ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta alebo poskytujú služby obyvateľom mesta sa môžu dotácie poskytovať v súlade s týmto nariadením len na podporu všeobecne prospešných služieb, všeobecne prospešných alebo verejne prospešných účelov, na podporu podnikania a zamestnanosti".
Aj podľa web stránky www.sinfonietta.sk je úplne jasné, že súbor nevykonáva činnosť na území mesta Sereď, ani neposkytuje služby obyvateľom mesta Sereď. Pod vykonávaním činnosti sa rozumie pravidelné vykonávanie činnosti a nie jeden, resp. dva koncerty. Odohrať koncert v Seredi nie je ani poskytovanie služby obyvateľom.
Poskytnutie dotácie OZ Sinfonietta je jednoznačne porušením VZN.
Bc. Andrej Spišiak | 30-03-2012 09:43:49
pre: 30-03-2012 05:03:30
Áno, žiadame financie aj z BA.
A je mi jasne, ze každí nepočúva klasiku, kto bude chcieť, tak príde..
V Seredi nehráme 1x....minimálne 10 koncertov sme tu už odohrali.
A nepýtajte sa ma prečo sme dostali aj my financie.........treba sa ísť opýtať kompetentných na mestský úrad (oddelenie školstva a kultúry a potom komisie, ktorá to rozdeľovala)...a povedia Vám viac.....................ja som sa bol informovať, keby to tak nebolo, tak určite nepodáme projekt a budeme hľadať iné riešenie.
VZN je napísané, že dotácia môže byť pridelená aj tým, ktorí pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta...a to spĺňame.......aj keď sídlo nemá na území mesta.
A ako vidím, máte niečo proti nám a klasickej hudbe......
Ale minimálne 500 ľudí zaujíma tento žáner.......toľko ľudí chodí pravidelne na naše koncerty.
Ešte pripomeniem, že tam bude vystupovať aj zbor Gaudete, a to je miestny zbor........aj oni sa s časti podieľajú na organizácii.
anonym | 30-03-2012 09:40:27
Nedá sa to takto povedať, že niekoho tá hudba nezaujíma, ale koľkých zaujíma a rád prídu na koncert. Treba vidieť aj tých druhých, nielen tých čo ich nezaujíma "Vaša hudba".
p.Spišiak | 30-03-2012 05:03:30
Každého nezaujíma tá Vaša hudba,sídlo-BA,nech žiadaju financie z BA,to,že zahráte v Seredi-má byť akože vysvetlenie?!
Jožko | 29-03-2012 20:22:12
Nerozumieme si. Ja nie som proti tomu, aby sa v Seredi konali akékoľvek kultúrne podujatia. Naopak len to vítam. Napriek tomu tvrdím, že pridelením dotácie OZ, ktoré nemá sídlo na území mesta bolo porušené VZN.
Bc. Andrej Spišiak | 29-03-2012 19:54:03
Co sa týka komorného orchestra Sifonietta Bratislava.
Je to orchester, ktorý v minulosti vystupoval pod názvom Classic Chamber Orchestra, lenže teraz ma sídlo v BA.......ak ste sa zúčastnili na koncertoch v predchádzajúcich rokoch, tak nemusím to tu písať, ze prečo sme dostali financie...............tento koncert organizujem ja, som občan mesta Sereď už dosť dlho, ...v minulosti orchester nemal svoje združenie, ale fungoval pod - združením pre rozvoj reg.kultúry Sereď....a pritom tam hrali muzikanti z BA.........,ktorí budu hrať aj teraz....PRE CELÚ SEREĎ, ak sa zmestí.........ak bude mat mesto orchester, nemusím sem priniesť tento............ale také niečo tu dlho nebude....................a keď už hovorite, prečo sme dostali financie od mesta, tak aj preto lebo tam bude účinkovať aj miestny zbor Gaudete.....dal som im šancu spievať s orchestrom nádhernú skladbu od A.Vivaldiho, keďže nikdy s orchestrom nevystupovali a možno asi už ani nebudú, zaslúžia si to........po ďalšie - mesto môže prideliť financie aj združeniam sidliacim mimo mesta Sereď, ale samozrejme sa koncert alebo kultúrne podujatie musí konať na území mesta Sereď.
Na tých x otázok, co tu zazneli, ze prečo sme ich dostali......hádam nemusím odpovedať............koncert sa bude konať v Seredi, nie pre mňa, ale pre obyvateľov mesta Sereď a jeho okolia.....v Seredi nič také nikdy nebolo ...náš prvý koncert so zbormi, bol v júly 2010 na sv. Cyrila a Metoda........a myslím si, ze s veľkým úspechom nadväzovali aj ďalšie koncerty.....takže 1.júla 2012 sa môžete prísť pozrieť. Bude to s veľkou pravdepodobnosťou asi posledný koncert, ktorý tu odohráme.
A poprosím, nepíšte už nič negatívne ohľadne financií ma tento orchester .......hráme aj pre Vás, ak prídete......a ak chcete vedieť...ja budem hrať bez nároku na honorár, lebo títo ľudia, ktorí chodia pravidelne na naše koncerty, si to zaslúžia a zaslúžia si to aj speváci z Gaudete, ktorím chcem pomôcť.
Bc.Andrej Spišiak - člen komorného orchestra Sinfonietta BA a Národného divadla Brno, CZE
www.sinfonietta.sk
pre:Jožko | 29-03-2012 17:31:29
Suhlasím s Vami.Tak na SOL nechcu dať ani cent a toto podporia.Pán Kurbel čo píše katastrofa!!!!Prečo nepožaduje príspevok od tých,ktorí počuvaju taku hudbu,ved požaduje ho za čítanie,čo je blbosť.Hovorím,že mesto financuje ako sa mu chce!!!!!
Jožko | 29-03-2012 16:53:54
No práveže VZN to nepripúšťa. Tú dotáciu mali dostať tí ľudia zo Serede, ktorí to organizujú.To by si mohla žiadať o dotáciu hocijaká kapela, ktorá tu bude vystupovať. Veď je to nezmysel.
Marcel Červenka | 29-03-2012 16:50:09
Čo sa týka Sinfoniety, podľa mojich informácii je to premenovaný Classic Chamber Orchestra, ktorý v Seredi hrával minimálne v posledných 3-4 rokoch koncerty klasickej hudby. Podľa môjho názoru, ak chcú spraviť nejaký pekný koncert pre Sereď, prečo by nemohli dostať na to dotáciu, aj keď v Seredi nemajú sídlo. Je to predsa pre nás - občanov Serede a VZN to nezakazuje, a osobne ani nevidím dôvod pre opak.
Marcel Červenka | 29-03-2012 16:41:59
Samozrejme, schválená suma pre dychovku aspoň čiastočne pomôže, na obnovenie činnosti to však zatiaľ zrejme nepostačí.. podali sme si ale žiadosť aj na VÚC TT, v najbližších dňoch by mohli byť známe schválené dotácie, tak uvidíme ako ďalej.. medzitým sa samozrejme snažíme aspoň o získanie 2%, príp. sponzorských darov a sledujeme samozrejme aj iné výzvy na predkladanie žiadostí o dotácie - ale tu je priestor veľmi malý... každopádne sme vďační za akúkoľvek podporu
Jožko | 29-03-2012 15:54:33
Ako je možné, že dostalo dotáciu Občianske združenie Sinfonieta, ktoré má sídlo v Bratislave. Vo VZN č.5/2006 je predsa jasne napísané, že dotácia sa môže poskytnúť právnickej alebo fyzickej osobe, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta. Toto predsa OZ Sinfonieta nespĺňa ani v jednom, pretože tu nemá sídlo ani nepôsobí ani nevykonáva činnosť. Jeden koncert nemôže byť vykonávanie činnosti.
Jozef | 29-03-2012 14:35:29
je to komorny orchester, ktory hral v r. 2010 v Seredskom kostole.
shelley | 29-03-2012 08:43:03
Zaujímalo by ma, kto je to tá Sinfonieta Bratislava???
No a dychovka dostala tuším tiež niečo, nie je to asi veľa, ale hádam to pomôže aspoň trochu....čo Vy na to, pán Červenka?
Jozef | 28-03-2012 08:06:30
eRko Tábor Sereď 1 350 €
eRko pravidelná činnosť 350 €
RZ pri OA – kreatívne aktivity 500 €
RZ pri OA – partnerstvo Sereď – Zűrich 500 €
____________________________________________
SPOLU: 2 700 €

CZS a Gympel nesplnili nejake kriteria ziadosti, tak nedostanu nic.

Športový klub futbalu Sereď 39 200 €
AŠK Lokomotíva Sereď 28 500 €
HK Slávia OA 5 300 €
Cyklistický klub AB 3 000 €
Tenisový klub 2 000 €
ŠK naturálnej kulturistiky 1 500 €
ŠK Cyklo Tour 1 000 €
Stolnotenisový klub Mladosť 1 000 €
OZ Klub volejbalu 650 €
Seredská Interliga 650 €
ORF Cosmos Camping Sereď 650 €
Taekwon do ITF 600 €
TJ Rozkvet 600 €
Slovenský Orol 500 €
Paintball klub Sereď 500 €
Mestský šachový klub 300 €
_________________________________________
SPOLU: 85 950 €


tieto sumy schvalili skolska s sportova komisie na zasadnuti 6.3.2012 ako material na MZ.
Trochu sa lisia od tych , ktore uvadza mesto.
Nie su tam velke rozdiely, ale nemalo by to byt rovnake?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign