Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Schátraná budova v strede sídliska - AKTUALIZÁCIA

Jedno sídlisko. A na tom sídlisku jedna budova. Rozpadnutá, zničená, rozbúraná. Vedľa tej budovy ešte jedna budova – menšia. V takom istom stave. Kde sa to sídlisko a táto budova nachádza ? Na ulici Novomestská a priľahlé činžiaky. A v tesnej blízkosti týchto činžiakov a ihriska táto budova. V noci do nej chodia narkomani ale aj bezdomovci. Vstúpiť môžu cez okenné otvory ale aj dvere, ktoré sa dajú otvoriť. Radšej si ani nepredstavujme, aké je nebezpečné , ak sa tam nejaké dieťa pôjde pozrieť. A ako vieme, deti sú zvedavé. Je tam nielen nebezpečenstvo úrazu, ale nedajbože sa môže dostať do styku s „odpadom „ od narkomanov. Táto budova je niečo čo by na zaľudnenom sídlisku byť nemalo. Kvôli nebezpečenstvu a aj kvôli vizuálnej stránke. ( V najhoršom prípade by mala byť zabezpečená, aby sa predišlo k nejakej nešťastnej udalosti ).

Väčšina obyvateľov ( ak aj nie každý obyvateľ ) okolitých činžiakov, by boli veľmi radi, ak by sa táto budova dala odstrániť. Zbúrať a miesto nej nasadiť trávu, nakoľko je za ňou ihrisko. ( poprípade urobiť parkovisko ). A pretože ma poprosili, tak sa aj za pomoci tejto stránky pokúsime zistiť, čo sa v danej situácii dá podniknúť.

Dnes sme požiadali o stanovisko oddelenie územného plánovania a stavebného poriadku a to konkrétne pani ing. Halabrínovú a zaslali sme jej mail v nasledovnom znení :ň

Vážená pani ing. Halabrínová ! Pred pár dňami ste nám pomohli v jednej záležitosti, ( za čo Vám veľmi ďakujeme ) a dnes sa opäť obraciam na Vás s prosbou. Je to prosba v mene obyvateľov Novomestskej ulice a okolitých činžiakov. V tesnej blízkosti týchto činžiakov a detského ihriska sa nachádza budova, ktorá je rozpadnutá a porozbíjaná. Pochybujeme, že v takomto schátranom stave slúži ešte nejakému účelu. Večer sa v nej schádzajú narkomani a prespávajú v nej bezdomovci. Nechcem si ani predstaviť, ak sa dovnútra pozrie nejaké dieťa. Je to nielen nebezpečné a hrozí riziko úrazu, ale deti môžu prísť do styku s „odpadom“ po narkomanoch. A to ani nehovoríme o vizuálnej stránke. Preto Vás prosíme o zistenie, kto je vlastníkom danej nehnuteľnosti. A pokiaľ je to v kompetencii mesta, či sa nedá vybaviť jej zbúranie. Všetci koho sa daná problematika týka, by Vám boli veľmi povďační. V prílohe prikladám fotodokumentáciu. Za Vašu skorú odpoveď Vám vopred ďakujem .

S pozdravom Tóthová Iveta 

Dnes 6.5. 2010 som od pani ing. Halabrínovej obdržala odpoveď v nasledovnom znení : Vážená pani Tóthová K Vášmu písomnému podnetu uvádzam nasledovné : V minulom roku vlastník stavby požiadal Mesto Sereď o odpredaj pozemku, na ktorom stavba stojí a priľahlého pozemku za účelom výstavby polyfunkčného objektu. Bola vypracovaná štúdia zástavby na posúdenie únosnosti územia a to najmä z hľadiska statickej dopravy. Mestské zastupiteľstvo schválilo predaj, ale k uzavretiu zmluvy neprišlo. Stavba v minulosti slúžila ako vodojem na zásobovanie sídliska pitnou vodou, v súčasnosti je nefunkčná a vodárenská spoločnosť túto stavbu predala. Tunajší stavebný úrad nie je príslušný konať v tejto veci, nakoľko sa jedná o vodohospodársku stavbu, príslušným je Obvodný úrad životného prostredia v Galante, odbor štátnej vodnej správy. Váš podnet prekonzultujem so zodpovednými zamestnancami na tomto úrade a o ďalšom postupe Vás budem informovať.

S pozdravom Ing. Anna Halabrínová

Týmto pani ing. Halabrínovej ďakujem za jej ochotu a snahu pomôcť vec vyriešiť. O ďaľších krokoch budeme čitateľov informovať.


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie







Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Iveta Tóthová | 12-05-2010 10:43:19
AKTUALIZÁCIA : dnes sme sa telefonickým rozhovorom dozvedeli, že daná situácia je v riešení. Ak sa niečo nové dozvieme alebo sa okolo budovy budú diať nejaké zmeny, budeme Vás informovať.
Traja Pátrači | 12-05-2010 10:03:17
Skutočne pekná vizitka vlastníka, a to podľa listu vlastníctva č. 3772 je BAU TRADE SK a.s., Vonkajší rad 795, Sereď, kde sú podľa obch. registra v predstavenstve p. J.Kuciak zo Serede (predseda, ktorý koná za spoločnosť), Ing.M.Kodhaj z Bratislavy a Ing.M.Sidor CSc. zo Serede. Stavby (čerpacia stanica na parc.č.3117, vodojem na parc.č. 3128/4 a manip.komor.vodojem na parc.č. 3128/3) majú súpisné číslo 3963, firma ich kúpila v r.2007. Zaujímavá je história zápisov na liste vlastníctva, medzi ktorými sú: Upustenie od dražby zo dňa 22.9.2009, Výmaz záložného práva zo dňa 22.12.2009, Výmaz oznámenia o začatí výkonu záložného práva zo dňa 31.3.2010. (údaje sú verejne prístupné na katastrálnom portáli) Možno to niečo napovedá o stave akciovej spoločnosti, aj keď šlo o "výmazy". Možno by bolo celkom zaujímavé, ako boli stavby ocenené v znaleckom posudku...A čo takto vyhlásiť z nich kultúrnu pamiatku, veď schátralé sú dosť?! Ale to by sa zasa ťažšie predávalo ďalej (viď "predmet činnosti" na obchodnom registri).Skutočne by občania privítali seriózny a v blízkej budúcnosti uskutočniteľný zámer vlastníka.
Miro Motyčák | 07-05-2010 11:06:55
No tak to si si zle vysvetlil. Ide skor o to, ze najvacsie problemy panelakov su prave tie "vnutornosti". Stare vytahy, dosluhujuce rozvody IS, strecha, stare okna, havrijny stav balkonov. Cize nejake ocapanie polystyrenom je len zakryvanie skutocnych problemov panelakov.
re:Johny | 07-05-2010 07:26:40
Ty si ten pozor na Slovenčine naozaj nedával... "vyplíva" - správne má byť "vyplýva". Inak súhlas s tými barakmi. U áut však ide o to, že to je priamo v zákone zakotvené, že si povinný auto zabezpečiť proti odcudzeniu ak sa od neho vzdiališ.
Johnny | 07-05-2010 06:23:37
Sídlisko - jj, sry :) akosi mi tam viac sedí y, čo už, asi som nedával poriadny pozor v škole. No z tvojho komentu mi vyplíva, že by tie baráky trebalo zbúrať a postaviť nové :) samozrejme že sú krajšie zvonka, ale čo čakáš od takých starých domov, vnútri si to každý zrekonštruuje pre seba.
pre Johnny | 06-05-2010 23:25:52
Je pravda, ze niektori tu pisu pekne somariny, ale ty si sa k nim len pridal. Je podla mna pekna somarina tvrdit, ze ked sa panelak obali polystyrenom tak je v poriadku. Iba sa jeho technicke problemy skryju za nejaky krasny odtien dozrievajucich marhul. Cize tie panelaky niesu ani pekne a uz vonkoncom niesu v dobrom stave. Podla mna objekt davno prestal sluzit svojmu ucelu a tak by sa malo s nim nieco robit. Je zvlastne, ze policia vas moze pokutovat za to, ked mate otvorene okno na svojom aute a nikto v nom nieje, ale ked to niekto spravi so svojim majetkom, tak je to uz v pohode a kludne sa tam moze diat cokolvek. Cize ak majitel objekt neuziva, tak by mal zabranit tomu, aby sa do neho ktokolvek mohol bez vacsich problemov dostat.
shelley | 06-05-2010 22:58:09
Johnny...sýdlisko? nie sídlisko?... od slova sídliť?
JA | 06-05-2010 21:35:31
pro toho čo mi tu písal: ste totálne smiešny, ja sa do nikoho neobúvam, len som položil normálnu otázku!!! zdá sa mi normálna otázka či to autorka popisuje z vlastnej skúsenosti alebo z rozprávania ľudí (pretože ako vieme ľudia často preháňajú) a vôbec netvrdím, že tá budova je anjelske miesto a treba ju tam nechať, keď tu je niekto primitív a nechápe sarkazmus a iróniu tak nech sa vráti na základnú školu ;-)
Pavol | 06-05-2010 16:56:04
Podla Kataster portalu je vlastnikom budov na obrazkoch firma BAUTRADE sro Sered a vlastnikom pozemkov mesto Sered. Jedna sa o parcely 3128/1 3128/4 3128/90 a 3117 list vlastnictva na pozemok je evidovany na LV 591
Johnny | 06-05-2010 16:08:15
No budeme to sledovať, ja by som pre istotu napísal aj na Obvodný úrad životného prostredia v Galante, nech sa priamo vyjadria aj oni. Ale neviem stále komu ten pozemok patrí, ani mestu ani vodárom?
Miloš Majko | 06-05-2010 15:02:24
Z uvedeneho je mozne jasne vidiet, ze uradnici sa delia na uradnikov a tiez uradnikov. Zial. Ci uz Mgr. Gablíkovi, tak Ing. Halabrinovej stacia na korektne odpovede obcanom hodiny. Su vsak rovnocenni veduci odborov - pan Ing.Praznovsky si namiesto jednoduchej odpovede na jednoduchu otazku rad s obcanmi dopisuje. V jednom z pripadov niekolkokrat popisovanom aj v novinach, dokonca uz takmer 4 roky...
Iveta Tóthová | 06-05-2010 14:14:43
AKTUALIZÁCIA
Johnny | 06-05-2010 12:02:12
Hehe, sranda aké somariny tu niektorí prispievateľia píšu :) Okolité činžiaky síce sú v zlom stave, ale tri z nich sú už zateplené a ďalšie sa budú robiť tento rok. Takže sýdlisko bude pekné, myslím že ideme správnym smerom. Tú budovu treba jednoznačne riešiť, a ako obyvateľ toho sýdliska som ochotný zapojiť sa do procesu, aj keď len pasívne. Narkomani sú problém, ale chce to čas aby sme sa ich zbavili, postupne ich vyženieme, verím tomu :) ak skôr neumrú, nech je im zem ťažká :-D
anonym | 06-05-2010 08:36:26
veru, tie okolite cinziaky su uz spatne same o sebe, netreba tam este takuto ruinu, ti co tam byvaju a este za to byvanie musia platit, by si zasluzili krajsie okolie (mne osobne by museli platit, aby som tam bol ochotny byvat a vychovavat deti)
pre JA | 06-05-2010 05:13:48
Zdravím Vás pán JA. Zasa sa obúvate do autorov článkov, keď sa snažia upozorniť na problém. Áno prespávajú tam narkomani a bezdomovci. Nech sa páči, je to otvorené, môžete sa tam ísť pozrieť. Najlepšie v noci, nech sám vidíte aké je príjemné mať takú budovu priamo pod oknami. Keď nemáte inteligentný argument, tak tresnete najväčšiu blbosť, čo vás napadne a pritom sa skrývate za anonymitu... Plne súhlasím sautorkou. Ak táto budova niekomu patrí, tak ju musí dať do stavu, aby neohrozovala okolie.
Obyvatelka | 06-05-2010 00:55:22
Suhlasim s autorkou a sama som videla "obyvatelov" tejto budovy, mozete dostat infart ist vecer okolo a naraz tam niekto vyskoci z kanala!! myslim, ze by sa s budovou nieco malo urobit, zburat alebo opravit, to je jedno ale roznohodne to nenechat tak ako to je teraz.
JA | 05-05-2010 22:45:53
súhlasím s anonymom. myslím že tá budova veľmi dobre zapadá do scenérie kvádrov obytných domov. chcem sa opýtať autorky či v tejto budove osobne bola a videla čo je v nej a či videla aj narkomanov a bezdomovcov vchádzať, vychádzať a prespávať v tejto budove alebo to je len z rečí okolobývajúcich :-)
Sereďan | 05-05-2010 21:59:33
Jednoznačne sa musí tá budova zbúrať alebo nejako definitívne obnoviť a zabezpečiť proti devastácií.Neviem, či to nie je majetok vodární.
Dušan | 05-05-2010 21:49:48
Je to len jedna z veľa ďalších budov. Potom sa ani čudovať nemôžme že keď sem príde niekto zo západu tak si myslý že zabudol zastaviť a je už na ukrajine.
anonym | 05-05-2010 21:41:52
mne sa táto budova náhodou páči, vhodne dotvára centrum mesta a okolité prostredie, mala by tam zostať
Suhlas | 05-05-2010 21:25:05
Plný súhlas. Tá budova je na rozpadnutie. Ja sa divým, že sa tam ešte niekto nezranil. Osobne by som sa bál, aby tam nejaké dieťa nestúpilo na striekačku a nenakazilo sa.
maja | 05-05-2010 21:21:43
katastrofa je to stými staríma schátraníma budovami peniaze na opravu niesú,investori také škaredé budovi nechcú tak načo to opravovať keď to môže chátrať ďalej,bolo by pre nás všetkých dobré keď by sa niečo konečne začalo robiť

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign