Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ruinovanie drobných slovenských podnikateľov pokračuje

Miloš MajkoDátum18. 02. 2014 11:42:19TémaEkonomika

Áno, je to presne tak. Ruinovanie drobných slovenských podnikateľov a malých firiem systematicky pokračuje. Na jednej strane cez zvyšujúce sa náklady na odvodové a daňové zaťaženie, na strane druhej cez náklady na dopravu, energie a to najdôležitejšie - cez minimálnu až nulovú vymožiteľnosť práva.

Väčšina našich podnikateľov dnes nezápasí s problémom nedostatku zákaziek, ale s úplným zúfalstvom práve pri vymožiteľnosti svojich pohľadávok. Vytunelované eseročky nevlastniace okrem hrdzavej stojičky úplne nič, dlhujú milióny tým, ktorí už nemajú peniaze ani na súdy a advokátov. Seriózni podnikatelia prestávajú vidieť zmysel v poctivom podnikaní v tejto krajine. Poctivý ponikateľ nie je v ničom zvýhodnený od zlodeja a podvodníka, ktorý tuneluje jednu eseročku za druhou. Predaj majetkového podielu je aj pri dlhoch firmy rádovo v miliónoch bezproblémový - štát si ošetruje iba dlhy voči sebe samému. A tých, ktorí to tu všetko platia, necháva napospas podvodníkom.

Tok peňazí je v ekonomike najdôležitejším mechanizmom pre jej fungovanie. Žiaľ veľké firmy určujú, koľko peňazí a kedy sa do ekonomiky dostane. A koľko peňazí bude mať k dispozícii bežný podnikateľ. Platí to aj v stavebníctve. V posledných dňoch sa o probléme začína otvorene hovoriť aj v súvislosti so štátnymi zákazkami. Firmy, ktoré vysúťažia zákazky si na práce následne kontrahujú firmy malé. Nie je až tak podstatné, o aké firmy ide, hlavne aby ich bol dostatok. A následne neplatenie za prácu cez sprostredkovateľské eseročky môže začať. Vypadne jedna firma, slepo ju nahradí firma iná. Až nakoniec o peniaze príde veľa drobných, ktorí v tom lepšom prípade zostanú iba s dlhmi. Kontraktorovi sa zvyšuje zisk - dokázať úmysel podviesť v obchode je prakticky nemožné a cyklus sa opakuje dnes a denne.

Problém je v systéme. Odmeňuje tam, kde by mal rýchlo, účinne a nekompromisne trestať.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
ekonomika | 19-02-2014 14:51:59
Naša republika pre rozpadom do roku 1989 nebola zadĺžená ani halierom. Práve naopak. Nám boli okolité štáty, rozvojové krajiny a Rusko dĺžne. A aký zvrat. Za 25 rokov celý národný majetok rozkradnutý alebo rozpredaný a obrovské dlhy.Čo nestihli naši, pozvali si na pomoc cudzincov.Banský úrad dal povolenie vstupu do našich baní myslím že Kanaďanom. Takže budú u nás dolovať zlato a uran cudzinci. Kde sú splátky deblokácie ruského dlhu? Všetko išlo do stratena. Nikto nie je zodpovedný, nikto neporušil zákon. Aj teraz ide predať štát telekomunikácie. Máme ešte niečo na predaj? Budeme žiť v cudzej, mesačnej krajine.
Obcan | 19-02-2014 09:35:49
Myslim ze mal pravdu ze hned po ,,revolucii,, nebolo treba ziadnych zahr.investorov,lebo cela republika bola vybudovana.
Ak to tak nebolo ako sa vravi,ze tu nic nebolo,ako sa dalo to ,,nic,, sprivatizovat a hlavne za tolke miliardy,skor teda biliony byvalych korun ?
Ak by sa to nerozkradlo,ale naozaj preslo do sukr.ruk a postupne sa zveladovalo,investovalo do vzdelania a hlavne vyvoja,tak sme dalej ako Rakusko,to si dovolim tvrdit.
Svajciarsko by tu asi nebolo,kedze to je postavene na bankovnictve,ale ako prosperujuci stat by sme boli-nebyt ZLODEJOV !
Co je najhorsie-neokradli nas zli zahranicny podnikatelia,ale vlastni-slovak okradol slovaka !
To ze sem teraz pride neaka firma a da montovat kabliky je o nicom.
Akonahle najdu dalsiu krajinu kde jej daju danove prazdniny a nizsie mzdove naklady,pojdu dalej a tu zostanu prazdne haly,ani tu obycajnu zem nebudeme mat.
Pracoval som zaciatkom milenia pri stavbe takej novodobej haly za cca 700 milionov byv.korun a ked som sa pytal ci sa im to vyplati na tych 10r,tak povedal chlapik ze zhruba behom 3-4 rokov su naklady zaplatene.
Ked sem lakali tych investorov,oficialne sa vravelo aky sme ako narod pohostinny,lojalny,pracovity,vzdelany...ale neoficialne povedali-kde by ste zohnali idiotov co budu dret za minimalne mzdy (nie z pohladu zahranicia,ale z pohladu Slovenska)od rana do vecera,sviatky,soboty,nedele...
A oni prisli,otazka ostava dokedy,lebo akonahle im da neaka krajina lepsie podmienky,pojdu prec.
Ostanu len prazdne haly,vacsina je aj tak viazana autom.priemyslom,staci zase neaka ,,kriza,, a skonci to tu ako v Detroite...
Treba si to naozaj priznat ze sme naozaj len taka kablikaren,montovna.
Bol tu na svoju dobu dobry priemysel,neskor zacal zaostavat,vtedy to chcelo podporit vyvoj,modernizovat a udrzat trhy.
Nic uz nemame vlastne a vsetky zisky idu von.
Tie zisky co mohli byt pouzite na tu modernizaciu,lebo svet rychlo napreduje.
Vsetko uzavrety kruh.
Ale podstata ostava-za to ako to tu vyzera mozu sami slovaci.
Andrej, Andrej! | 19-02-2014 09:16:59
Nauč sa čítať! Čo tu ten človek pred tebou písal? Tabletky by
by si mal dať asi skôr ty. Naozaj nevidíš nič? Ešte máš oči zastreté s rozprávok. Tak si ich len choď ďalej pozerať a nepleť sa medzi dospelích, čo už nejaký ten rok žijú na slovensku a nie v ríši rozprávok.
Andrej | 19-02-2014 06:35:29
My sme tu zahraničných investorov nepotrebovali?...................daj si tabletky a koho sme potrebovali mociara ,frica a podobnu zlodejsku zberbu,tak zariad aby odtiaľto vypadli a konečne bude pod vedenim súdruhov dobre.
ekonomika | 18-02-2014 22:07:53
Som len obyčajný človek, ale stačí mi môj vlastný rozum na to, aby som pochopil, že celý systém je chorý. Máme nekonečne množstvo vytvorených kontrolných úradov a ako je to možné, že sa takéto veci dejú? Každý nadáva na predošlý režim. Ale je jedno isté, že to tu nebolo. My sme mali každé dva roky kontrolu zo soc.poisťovne a taktiež zo zdravotnej. Daňové prázdniny, oslobodenie od platenie daní a pod. komu sa poskytujú? Aby toho nebolo málo, tzv.zahraniční investori po vyčerpaní daňových prázdnin pýtajú ďalšie finančné injekcie. Podľa mňa ich použijú na platy zamestnancov a zisky idú domov. My sme tu zahraničných investorov nepotrebovali, lebo sme mali vybudované hospodárstvo. Keby sa nebolo všetko rozkradlo a poničilo nemusela by tu byť taká vysoká nezamestnanosť. Ale my sme pätolízači, my radšej doprajeme cudziemu ako vlastnému.Čo mi je najviac ľúto? Že si nevážime našu zem, že sme z ničili najúrodnejšie polia, prírodu, lesy a takmer všetko. Roľník keď prišiel na pole zobral hrubu zeme a pobozkal ju, lebo vedel, že ona je tá, ktorá ho môže zachrániť od hladu. My budeme obhrýzať autá a bude pozerať na dialnice. To čo tieto vlády za 25 rokov spôsobili, to ani Turci keby tu tisíc rokov rabovali takej škody by neurobili.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign