Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Rokovanie MsZ s dôležitým programom začalo. Na úvod primátor stiahol jeden z bodov rokovania. - AKTUALIZOVANÉ

200

Sereď  |   Mestské zastupiteľstvo začalo rokovanie s počtom prítomných   15 poslancov. Poslanci  Karmažínová, Belányiová, Bucha a Královič  svoju neúčasť na rokovaní ospravedlnili.

Tí, ktorí si mysleli, že sa snáď ospravedlní poslanec  Koričanský, sa mýlili. Tak, ako aj na verejnom zhromaždení obyvatelov mesta, aj dnes je prítomný so svojim tradičným úsmevom na tvári. Sebareflexia u tohto poslanca teda žiadna. Jedine že by sa dnes verejne ospravedlnil ako poslancom MsZ, tak občanom a hlavne poškodeným študentom jednej zo stredných škôl v meste.

Hneď na úvod rokovania primátor mesta Tomčányi stiahol z rokovania predkladaný materiál "Zmena zásad hospodárenia mesta Sereď". Mal predkladatel obavy, že nebude poslancami schválený?  Aké stanovisko k problematike zaujala legislatívno právna komisia pod vedením Dr. Irsáka? Tejto veci sa budeme venovať neskôr v samostatnom materiáli.

Na žiadosť niektorých poslancov MsZ bolo odhlasované presunutie niektorých bodov programu na prakticky začiatok rokovania MsZ.

Primátor mesta prečítal, čo sa počas uplynulého obdobia v meste udialo.

- - -

Jedna zo správ predložených hlavnou kontrolórkou kriticky pojednávala o účtovníctve Domu kultúry, kde bolo riaditeľovi vytknuté napr. nezverejňovanie niektorých zmlúv a pod. Pri tejto príležitosti riaditeľ DK  Čavojský dostal niekoľko praktických otázok od poslanca Kurbela týkajúcich sa zúčtovávania poriadaných akcii. Následne poslanec MsZ  Dr. Irsák  vyzval  kolegu poslanca  Koričanského  o vyjadrenie k obvineniam, ktoré padli na neho osobu v kauze punčové zákusky. Poslanec  Koričanský sa verejne vyjadril, že nič z obvinení nie je pravdou a že podal trestné oznámenie. Škoda, že nikoho z poslancov MsZ a ani primátora mesta Tomčányiho nenapadlo verejne sa poslanca Koričanského spýtať na používanie ozvučovacieho zariadenia a služobného auta DK na súkromné účely .  Odpoveď poslanca Koričanského prezentovaná verejne, by určite zaujímala desiatky  ľudí, ktoí mu mali platiť za ozvučenie súkromných akcií a tiež bývalých kolegov, ktorí nám toto (požičiavanie techniky po dlhé roky až desaťročia) potvrdili.

- - -

Práve prebieha diskusia poslancov ku kontrole vykonanej v MsBP. Poslanec Hanus prezentuje pripravený audiovizuálny materiál a dáva otázky kontrolórke.

Po poslancovi Hanusovi v diskusii a otázkach kontrolórke pokračuje poslanec Kurbel. Ten predkladá aj  návrhy na ďalšie uznesenia v súvislosti s týmto bodom programu.

Následne ku záverom kontroly v MsBP diskutuje poslanec JUDr. Irsák.

Vystúpil prednosta MsÚ a konatel MsBP  Ing. Krajčovič, ktorý sa vyjadril k situácii v MsBP. Niekoľko krát spomenul meno poslanca Kurbela, no následne Kurbelovi reagovat na vystúpenie Krajčoviča umožnené nebolo.

Primátor Tomčányi sa k veci opätovne vyjadril a opätovne kritizoval snahu poslanca Kurbela za jeho aktivity týkajúce sa MsBP.  Poslanec Kurbel prakticky 5 rokov upozorňuje na nevýhodnosť zmluvy uzatvorenej  na nájom tepelného hospodárstva mesta. Aj na základe jeho aktivít boli poslancami MsZ navrhnuté kontroly  v MsBP, ktoré ukázali vážne porušenia zákonov a rozdiely v ponuke akceptovanej výberovou komisiou a skutočne uzatvorenou zmluvou.

Z dôvodu objektivity a oboznámeniu sa s prerokovávaním veci v súvislostiach odporúčame pozrieť si videozáznam, ktorý bude priložený k článku.

Poslanci MsZ neschválili ani uznesenie opätovne vyzývajúce primátora mesta o požiadanie NKÚ o vykonanie kontroly v MsBP.

Zo súčasného hlasovania poslancov MsZ som ja osobne získal dojem, kedy "vieme že nám niečo doma hodne smrdí, no je to náš smrad a vydýchame si ho sami."

- - -

Po prestávke poslanci MsZ prejednávajú  bod programu "Zmena územného plánu" - ubytovne.

V hlasovaní poslanci MsZ  odsúhlasili prípravu zmeny územného plánu pre spoločnosť  KONTRAKT.

V ďalšom hlasovaní poslanci MsZ  neodsúhlasili prípravu zmeny územného plánu pre spoločnosť Slovatys.

Vyzerá to teda tak, že územný plán mesta bude otvorený. Ostatní žiadatelia o ubytovne svoje žiadosti stiahli, takže  prerokovávané neboli. Po tomto hlasovaní zostáva otázkou, či sa na rokovaní MsZ neobjavia onedlho znovu.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
overené !!!!! | 20-02-2018 09:42:46
reagoval som na oznam čo sa týka Čavojského - overoval som to a čuduj sa svete JE TO PRAVDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Primátor čo si slepí a hluchý, ty sa s tým stotožňuješ ???? a poslanci Vám je to jedno ??????????? Aj to je Vám jedno, že Koričanský a Čavojský na zastupiteľstve verejne klamali ???????
Pamäť je dobrá vec - tak majte na zreteli, že sa Vám to vypomstí, ono je už na čase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lebo | 20-02-2018 08:11:14
Z kotrol kontrolorky si primator robi, ehm. Ale prd. Nerobi si z nich nic. Pozrite na kontroly na bytovom podniku. Keby kontrolorka napise kontrolu v prospech bytoveho podniku, je cez 2 A4 v seredskych novinkach aj s osieranim kurbela. Len ludia su slepi a sprosti.
to je paráda,, | 19-02-2018 17:56:13
potom sú na mieste vyjadrenia kontrolórky mesta Sereď, že v KD pri každej kontrole boli zistené nedostatky, ktoré mu aj na zastupiteľstve boli vytýkané.
Ale to stále málo, prečo primátor nereflektoval na tieto kontroly ? nezistil si referencie , síce už je neskoro ale má okamžite konať!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ak je to fakt | 19-02-2018 17:32:13
pravda, čo tu píšete o Čavojskom, Sereď má nielen hanbu, ale prúser ako sviňa.To potom veľmi rýchlo objasňuje aj iné veci. O Koričanskom ani nehovoriac.
špeciálne pre PRIMÁTORA | 19-02-2018 16:46:10
Dávam na známosť všetkým poslancom na čele s primátorom ako aj občanom mesta Sereď veľmi závažnú skutočnosť. Tým že ste urobili ČAVOJSKÉHO riaditeľom tak ste urobili capa záhradníkom. O každom potenciálnom pracovníkovi si nový zamestnávateľ zistí všetko, zato primátor nemal záujem zisťovať, o jedného gaunera viac ? nič sa nedeje.
Koričanský sa právom vyjadroval, že keď bude chcieť tak zničí riaditeľa a má pravdu.
Teraz k veci:
Čavojský pracoval predtým ako prišiel do Serede na Mestskom kultúrnom stredisku v Trnave. Podľa zistenia sa u neho prejavovali tieto skutočnosti :
mimo problémom s dochádzkou do práce, s organizáciou boli zistené závažné porušenia v oblasti finančného hospodárstva, zisťovali sa rôzne deficity a pod., ako aj nekalé praktiky s financiami.

\"Tieto skutočnosti boli podkladom toho , že bola s ním rozviazaná pracovná činnosť.\" o tomto jeho konaní vedel aj Koričanský, preto mu toleroval používanie aparatúry a podobné neduhy.

Kto chce skutočne vedieť presne veci nech si zavolá na mestské kultúrne stredisko Trnava , kde je riaditeľka p. Maková a dozvie sa všetko s pravej ruky.
PRIMÁTOR | 19-02-2018 12:42:08
svojím konaním naplnil skutkovú podstatu TČ
\" zneužitia právomoci VČ \" ( klamal, obhajuje nevýhodné zmluvy, upravil zostrihom záznama kopec ďalšieho)
ďalej
\" porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku \"

Ak budeme rozoberať na drobné, tak nekoná v cause Koričanského, ktorý používal bezplatne zariadenie KD
\" ide o schvaľovanie TČ \"

V prípade Čavojského riaditeľ DK
\" neplnenie si povinností vyplývajúcich z funkcie, nevie čo sa robí a kto čo robí z majetkom DK, kontrolórka neustále zisťuje nezhody v účtovníctve ktoré zapríčiňuje Čavojský a jeho partnerka ktorá vedie účtovníctvo, nevystavil faktúru za používanie zariadenia Koričanskému, Na zastupiteľstve verejne klamal keď neuviedol, že Koričanský dal 50.- € a on za svoje peniaze kúpil zákusky a tieto doniesol študentom

Bolo by namieste aby Primátor do primátoroval včetne jeho prisluhovačov treba to spočítať vo volbách a potom bude potlach v osade.

Je tu ešte jeden moment prečo nekonajú poslanci keď toto všetko vedia ? zrejme aj oni schvaľujú tresnú činnosť primátora , riaditeľa DK , Koričanského .

Je zarážajúce,že v pléne sú právnici a aj im je to jedno?
pokiaľ sa týka titulu Bc tak to v seredi znamená \"budem cicho\" nič viac a nič menej.

Keď, že nik z poslancov nebude konať, tak budeme konať niekto iný, pričom bude celý poslanecký klub obvinený za nadržovanie TČ.
pobureny | 18-02-2018 19:48:41
..najprv hraju seansu na pokanie,kajaju sa ze s tym nesuhlasia,a zrazu pride 15.2. a vstko bude taka ako ma byt,dufam ze chodite do kostola,nazvem to rakovina Serede...

..ksefty,ksefty,ksefty...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-02-2018 09:20:43
ja nic | 18-02-2018 08:45:05 | - zmluva NEbola prerokovana v zastupitelstve.

Podpisal ju konatel Kacer s vedomim (na prikaz?) primatora, ktory jeho konanie nasledne VEREJNE obhajoval.

Primator tvrdil, ze zmluva bola viacej krat v Legislativno pravnej komisii. Poslancom bolo povedane to iste a oni tvrdili, ze sa spoliehaju na odbornikov.

Primator KLAMAL, v legislativno pravnej komisii zmluvy prerokovavana NEBOLA.

Primator zvolal a manipuloval rokovanie MsZ, premietal ucelovo zostrihane video a na zastupitelstve v mnohych podstatnych veciach verejne klamal nielen poslancov, ale aj verejnost.

Primator predlozil uznesenie, na zaklade ktoreho je opravneny vykonat pravne kroky voci poslancovi Kurbelovi v pripade, ze bude pokracovat v spochybnovani konania v suvislosti s MsBP.

Zmanipulovani poslanci uznesenie schvalili.

A primator Kurbela zazaloval.

A kopol sa. (o tom podrobne neskor)

4 roky Kurbel poctivo, systematicky a za svoje vlastne peniaze objasnuje skutocne vyznu kauzu prenajmu tepelneho hospodarstva a nim tvrdene skutocnosti POTVRDILA aj kontrolorka a to hned v dvoch spravach.

SOL tak isto na vlastne naklady systematicky cez 4 roky dokumentuje tuto kauzu a vdaka tomu maju obcania moznost v rubrike

http://www.seredonline.sk/kauza-mestsky-bytovy-podnik/

najst 50 clanov s videami tykajucimi sa kauzy v nakladani s mnohomilionovym majetkom mesta.

Materialy pribudaju.

Ak obcan ma zaujem o oboznamenie sa s kauzou, ma na to moznost jedine na SOL.

Pisem pod svojim menom s tym, ze som si vedomy snahy zalovat ma, ak budem klamat.

Nie som odkazany na klamanie a neznizil by som sa k tomu tak, ako primator - napriek tomu pripominam, ze kontakt na mna je znamy.
ja nic | 18-02-2018 08:45:05
mozem sa nesmelo spytat,kto bol vlastne za tie zmluvy zodpovedny? Bol to terajsi primator mesta?Podotykam,ze nie som zo Serede.
Pre poslancov | 17-02-2018 21:19:07
To fakt nikto z Vás poslanci MZ v Seredi nemá gule zastaviť okrádanie všetkých obyvateľov mesta Sereď? Judr.M.I.str., to napísal jasne porušenie zákona!!!!!! Prečo nekoná sám a nepodá trest.oznamenie? Zase všetci majú podozrenie a nikto nič, takto nás budú okrádať a klamať do očí donekonečna!!!
Michal Irsák st. | 17-02-2018 20:29:01
pre \"Pre vysvetlenie pre obyvateľov\".
Chcem Vám dať na vedomie, že ospravedlnenie bolo preto, že som to tak vo vnútorne voči primátorovi občiansky cítil. Išlo o slová, ktoré som použil v diskusii, na rokovaní MsZ ešte v októbri 2017 pri prerokavávaní prvej kontroly MsBP, /HIP – hlúposť iniciovaná pozíciou, resp. syndróm HS – hlúposť skupinová, všeobecné hodnotenie situácii podľa poradcu a kouča Vladimíra Staneka/.
Naďalej zastávam názor, že na vec MsBP Sereď sa má samostatnou kontrolou pozrieť NKÚ. Sám som uznesenie o tom MsZ aj vtedy navrhol a bolo schválené. Žiaľ zákon o obecnom zriadení poslancom nedovoľuje, aby sme primátorovi povinnosť vyvolať kontrolu u NKÚ aj uložili. Preto on môže, ale nemusí. Na jeho zodpovednosť. Ďalšie návrhy v tejto veci už neprechádzajú. Je v tom cítiť aj spor o ochranu osobnosti primátora /vedie sa súdne konanie/ voči poslancovi Kurbelovi. To sa podĺa môjho názoru prenáša pri rozhodovaní aj na poslancov.
Žiadnej komisie pre rokovanie o veci MsBP /nové zmluvy a pod./ sa nemienim zúčastniť. Veci musia napraviť tí, ktorí sú zodpovedný za stav, ktorý vznikol.
Podľa môjho názoru základná zmluva, a zmluva o postúpení práv ako aj dodatky boli uzatvorené v rozpore s podmienkami výberového konania. To konštatovala aj hl. kontrolórka. Sú zistené aj ďalšie nedostatky v konaní konateľa Ing. Káčera. Celá vec je značne sofystikovaná.
Čo myslíte prečo bol po prerokovaní v leg. práv. komisii stiahnutý bod programu z rokovania MsZ týkajúci sa zásad hospodárenia s majetkom mesta?
Z pozície poslanca mi ide o nápravu toho čo sa stalo v MsBP a samozrejme aj vyvodenie zodpovednosti za niektoré konania, ktoré porušovali právo, transparentnosť, aj za neoprávnené nakladanie s majetkom a finančnými prostriedkami /pôžičky, záložné zmluvy, ručenie a pod./ tohto mestského podniku. Podľa môjho názoru právo v týchto veciach bolo porušené.
JUDr. Michal Irsák
poslanec MsZ v Seredi


Pre vysvetlenie pre obyvatelov | 17-02-2018 13:31:39
Mas pravdu. Aj mna sklamal postoj M. Irsaka. Mal uplnu pravdu. Poznam sa s primatorom dost dlho a horko tazko pozdravi, lebo som s nim v istych veciach nesuhlasil. Skoda, ze Irska stiahol chvost. Moc si nepomohol, co sa tyka doveryhodnosti.
Seredan | 17-02-2018 12:27:04
Otvorte si stranku NKU a tam je mozne podat podnet z pohodlia svojho domu. Cim viac, tym lepsie.
vysvetlenie pre obyvatelov | 17-02-2018 10:58:47
Myslim ze je nacase aby sa obyvatelia masovo zapojili do tohoto a dalsich procesov lebo ide o ich peniaze a buducnost. Je vidiet ze sa ignoruje a manipuluje vola obyvatelstva, co je zle. Treba sa zmobilizovat a ziadat kontrolu NKU,napravu a vysvetlenia. Ako chce niekto zabezpecit lepsiu zivotnu uroven pre obyvatelov tohoto mesta ked podporuje navazanie lacnej pracovnej sily a dokonca podporuje vystavbu prenajmov vylozene pre nich lebo toto je potreba zamestnavatelov, mat lacne ovce a nezamestnat domace obyvatelstvo za slusny plat adekvatny tunajsej zivotnej cenovej urovne. Vypocul som si aj ospravedlnenie pana paslanca JUDr. Irsaka. Neskutocna zmena a pokora. Neviem mozno nastalo u neho osvietenie, lebo inak som nepochopil tu zmenu postoja a ospravedlnenie coho, ved nic urazlive nepovedal. Ale podarilo sa zmenit jeho nazor, kedze primator povedal ze boli nejake rokovania a pan Irsak bude vtiahnuty do nejakeho dalsieho rokovania ale to asi bez nutnosti najskor kontroly NKU na ktorej pan Irsak jasne trval. Treba si uvedomit ze mesto by takato kontrola NKU nic nestala ale prave naopak, cely tento proces by to zbavilo pochybností.
nie, nie nie | 17-02-2018 10:51:46
myslím tie,ktoré má pán Kurbel, resp. niekto iný.
Kolombova zena | 17-02-2018 10:34:49
Myslis tie doklady co nikto este nevidel? 👀
keby ja mám | 17-02-2018 10:12:26
v rukách doklady ako poslanec Kurbel, podám trestné oznámenie. Potom nastúpi aj NKÚ. To si pište. Ak Ste presvedčení, že niektorí poslanci hlasujú za judášsky groš aj tu je recept. Na jeseň NEZVOLIŤ !!! Voliť toho, komu verím. No a keď nastúpi nové vedenie, ale skutočne nové, spraviť audiť a potom to fičí jedna radosť.
Pre vysvetlenie pre obyvatelov | 17-02-2018 09:35:42
Videl som toto divadlo a poviem, este nikdy som nevidel kontrolorku tak hapkat a tak nepresvedcivo komentovat svoju kontrolu. Tomcanyi sa boji NKU ako cert kriza. Je to zvlastne, ako sa ocividne snazi, aby NKU neprislo. By sme sa inak cudovali z vysledku. A pozrite sa ako krasne spracovali cast poslancov ktori boli za NKU a o par mesiacov neskor uz boli proti. Je krasne vidiet ako poslanci obracaju kabat.
vysvetlenie pre obyvatelov | 16-02-2018 21:38:25
Ked som si pozrel ten zaznam tak mi neda sa opytat preco sa stal konatelom prave a len prednosta Krajčovič? Preco nie aj niekto z opacneho pohladu na toto zoskupenie? Preco tam nieje takato kontrola? Jedna sa o velky majetok mesta a obyvatelov tak preco nieje zabezpecena križova kontrola a križove konatelstvo? Dalej mi neda sa opytat preco sa to premotava a zahmlieva cez dalsie spolocnosti ktore neboli sucastou tohoto procesu a zrazu su a ani nikto nevie kto je kto a kto vlastne su ? Ako je totovobec mozne? Ako je mozne ze prvotna spolocnost moze len tak prepisovat prava na dalsiu a ta na dalsiu a ta na dalsiu spolocnost. Je toto normalne??
p.Primátor | 16-02-2018 18:11:34
pýtam sa , prečo nie je taxatívne stanovená cena za prenájom miestností v KD ?, ale Čavojský to určuje každému inak prečo ? zrejme na jednej strane na poplatkoch v % uberiem, ale prečo a začo ?
Chceli sme v DK urobiť posedenie a po oznámení koľko máme platiť tak sme od toho upustili, nakoľko viem že tam bola akcia a platili podstatne menej, pritom išlo jednu a tú istú miestnosť.
P-Primátor | 16-02-2018 18:02:34
prečo Koričanský dal riaditeľovi 50.-€ a riaditeľ zakúpil zákusky za svoje peniaze a tieto doniesol aj s peniazmi od Koričanského študentom do školy.
Keď nič nekradol, tak prečo dal peniaze ? Prečo čavojský kupoval zákusky ? Prečo sa k tomuto Čavojský aj Koričanský nevyjadrili ??????????
KLAMÚ OBAJA !!!!!!!!!!!!!!!
Prečo sú nezrovnalosti v účtovníctve ? veď tam robí jeho priateľka ? Keď sa potrebuje tak sa zakamufluje a čo je doma tak sa to počíta.
pre protest | 16-02-2018 10:30:17
Pridávam sa k protestu, rád budem nápomocný…….
Maja | 16-02-2018 09:53:20
Ale ono to nebude jednemu ano a druhemu nie! Alebo mizno jednemu to neodklepnu, ale ostatnym ano - postupne! Aj ten primator - to, co povedal do tv, no hanba jak svet,jeho trapia nezaplatene smeti a byvanie na cierno! Clovek cakal jasne vyjadrenie sa a on toto zapoti! Ved postavim sa za to mesto alebo nech spravia referendum a nie, ze par ludi o tom rozhoduje! Ved vidia, ze ludia to tu nechcu!
Dakujem, p. Majko za odpoved, ved to ja viem, ze sa musime postavit spolu proti tomuto rozhodnutiu, mate pravdu.
A inak, aj ti poslanci, co chybali, to je tiez na zvazenie, ze ked sa jedna o takuto zavaznu vec, tak asi spravim vsetko mozne preto, aby som tam prisla. Mozno mali ozaj vazne dovody, ale ludia sa na nich spoliehaju, teda na cast z nich, ze to neodhlasuju a potom to takto dopadne. Som smutna a max. sklamana z toho. A zdrzat sa hlasovania?? Mozno v banalnych veciach, ale pri takejto? Bud mam svoj nazor alebo nie! Ake tu my mame vyhody z tohto?? Ved kazdy jasne vidi nevyhody! Do puce, nechcem ich tu!!!😤
PROTEST | 16-02-2018 09:49:47
Podľa mňa by sme mali usporiadať protest pred MsÚ a tiež počas zasadania dalšieho Mestského zastupiteľstva a opýtať sa priamo poslancov čo hlasovali ZA, prečo tak spravili.
Požiadavky:
1. STOP dalším zmenám ÚPM a stavebným povoleniam v meste na stavbu ubytovní
2. vyhlásenie celomestského referenda s otázkami:

A. Ste za, aby sa menil ÚPM kvôli výstavbe ubytovní?

B. Ste za, aby sa vydávali stavebné povolenia v katastri mesta Sereď pre výstavbu nových ubytovní a prestavbu existujúcich budov na ubytovne?

C. Mali by sa okamžite vzdať svojich mandátov poslani, ktorí hlasovali za žiadosť spoločnosti Kontrakt SK o zmenu ÚPM pre výstavbu ubytovní?

3. A samozrejme usporiadať aj petíciu na zvolanie referenda ak tak neurobia poslanci resp. primátor, ktorý majú na to nárok!
Ľuboš Pulčár | 16-02-2018 08:08:58
Pána D.Irsáka som mal za férového chlapa, no musím smutne skonštatovať, že v tomto hlasovaní ma sklamal. Aby som bol objektívny - viem, že p.Forgáč pristupoval férovo, ako k žiadosti, tak aj k samotnej prezentácií pred občanmi. No na druhej strane, takto sa to naozaj nedá, že jednému áno, druhému nie. Ak chceme dosiahnuť nejaký efektívny výsledok, musíme držať jednotne!
???? | 16-02-2018 08:03:24
A kde bol poslane Karmažín? Zdá sa, že aj neprítomnosť poslancov tu rozhodla. Aj keď bola azda odôvodnená, ale keď ide o takéto vážne záležitosti v meste?
škoda | 16-02-2018 07:56:07
Matuškovej sa nečudujem, veď jej manžel tiež postavil ubytovňu v priestoroch Niklovky. Skôr by bolo čudné, keby nepodporila túto snahu stavať ubytovne. Keby bola férová, radšej sa mohla zdržať hlasovania. Ale aj to zdržanie hlasovania je také farizejské a typické napr pre p. Vydarenú (nechce otvorenie byť proti, ale vlastne zdržaním sa nie je ani za...).
Škoda, že tam nebola Karmažinová, chýbal jej hlas proti (aspoň človek mal pocit taký z jej doterajšieho vystupovania).
A ostatní poslanci, ktorí boli za, je zvláštne, že ignorovali tak jednoznačne očividne preukázanú vôľu všetkých obyvateľov Serede, aký poslanecký sľub to vlastne skladali? Alebo budú mať na stavaní ubytovní nejaký profit?
Seredan | 16-02-2018 07:22:21
Ak vidim tých, ktorý boli za tak sa nečudujem. Buch,Matuskova,Horvath su ludia bez nazoru vlastného.Horvath to bude financovať, je bankár. Farizejka Vydarená sa zdržala , neverím. Zial odraz nasich poslancov.
Majú tú drzosť ! | 16-02-2018 06:29:06
To hádam nemyslíte vážne ?! To naozaj mali toľko drzosti že idú proti občanom , ktorý sa jednohlasne vyjadrili že to tu nechcú ?!!! To si ako môžu dovoliť ? Asi by sa mali Seredania vybrať na MU a vysvetliť im to aj 2.x !!!! Nemajú na to právo !
nespokojny obcan | 15-02-2018 23:50:47
Asi by to chcelo defenestraciu keď neakceptujú názor občanov!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-02-2018 23:23:18
Maja | 15-02-2018 22:54:23 | - za tych 10 rokov asi viete, ze presadzujem PREVENCIU nad chytanim macky za chvost.

Nie zo srandy som stravil desiatky hodin pri tvorbe skutocne dokladnych, podrobnych a odovodnenych clankov na SOL, ktore priamo upozornovali na mozne konanie poslancov, ale aj na samotne zmetocne (asi umyselne) stretnutie, ktore nebolo nicim inym, ako druznou debatou - nooooo, nie sice v krcme, no s rovnakym vysledkom.

Dnes jasne a zrozumitelne vidite, za co nas vsetkych maju poslanci. Za cervikov, ktorych potrebuju len pri volbach a nasledne by nas najradsej zasliapli.

Uz som uviedol, ze ja som v tejto veci NEUTRALNY a na vec mam svoj nazor, preto ja nic organizovat nebudem.

Myslim si, ze odo mna vyslo dostatok aktivity nie ZA, alebo PROTI ubytovniam, ale PRE SERIOZNE ZISTENIE a nasledne RESPEKTOVANIE NAZORU obyvatelov, ktori nieln kinovu, ale aj tu dnesnu frasku ZAPLATILI.

Priatelia, mozno sa pohneme dalej vtedy, ked si uvedomite, ze vobec nejde konkretne o ubytovne, ci Srbov. Ide o to, ze si zopar ludi robi uplne co chce. Ale totalne a na hulvata.

Bez hanby, bez kuska ucty voci obcanovi a volicovi.

Tak tomu bolo aj pri hlasovani o navrhoch Kurbela. Kontrolorka povedala jasne a zrozumitelne - zmluva nezodpoveda ponuke. Potvrdila to, co Kurbel a ja hovorime 5 rokov a za co nesmierne trpime nielen my, ale aj nase rodiny.

Hanus to v prezentacii jasne a zrozumitelne dokazal VIZUALNE, takze metodou, kde by to mal pochopit kazdy.

Nepochopil, alebo pochopit nechcel, ci pochopit si nemohol dovolit?

Viete, dnesne MsZ bolo svojim sposobom unikatne. Ludom, ktori maju aspon elementarny pud sebazachovy by malo jasne dat signal - DOST.
Keby to bolo na mne verte, ze by som stal uz zajtra doobeda pred MsU s transparentami a megafonom v ruke.

Moja uloha je ale ina. Priniest spravy z akcie, na ktorej tie transparenty budete mat v rukach vy, PODVEDENI OBYVATELIA nasho mesta.

Len vy mate v rukach skutocnu moc. Taku, ktorou jedinym hlasovanim dokazete nielen volit, ale aj odvolavat.

Ja vam drzim palce. Ale ochrana demokracie a slobody nemoze byt na placiach jedneho ci dvoch ludi a jednych novin, aj ked neskorumpovatelnych a najcitanejsich v regione.

Konajte, brante svoje prava, inak bude este horsie. Po dnesku by ste uz mali poznat nielen dovody, ale aj to, kto si doveru obcanov zasluzi a kto opacne niekedy niekde zabudol chrbtovu kost...
Maja | 15-02-2018 22:54:23
Moc smutne. Tak to dopadne, ked maju prioritu vlastne ksefty ako rozum. Tiez maju deti, vnucence a aj tak to odklepnu, lebo...
Tu by stacil jednoduchy monolog, jednoducho ich tu nechceme! To, ze bolo plne kino, o niecom svedci a pre mna su to chudaci, co to odklepli. Mozno silne slovo, ale je to tak. Treba mysliet dopredu a hlavne v dnesnej dobe, ked vidime vsade naokolo, ake problemy nastavaju.
P. Majko, ake moznosti maju obcania na obranu?! Pre mna nepochopitelne, ze vobec nad niecim takym niektori uvazuju a nie, ze to este odsuhlasia?! Hmm, nemam slov a velke sklamanie pre mna.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-02-2018 22:09:04
Fotografia hlasovania je prilozena vo fotogalerii. Vlozene su aj videa priameho prenosu z rokovania MsZ.

Mnou natocene video bude pouzite do clankov, ktore k jednotlivym zavaznym temam pripravujeme.
s.i.n. | 15-02-2018 21:48:48
\"Občan\" tam uviedol link na záznam z rokovania o ktorom sa tu diskutuje. Stačí pozrieť časť od asi 16:30 min po asi 30:00 min. Z príspevkov niektorých poslancov sa už dá odhadnúť kto návrh podporil.V uvedenom časovom úseku podal \"excelentný\" výkon p. poslanec B. Horváth. Znôška pocitov a dojmov a (ne)myslení, ale hlavne NIČ k veci, čo by sa týkalo samotného ÚPM a jeho zmeny. Ako som už skôr napísal, teraz poslanci žnú ovocie svojho laxného prístupu ku procesu tvorby ÚPM a neskôr jeho schvaľovania. Ale istej skupine ľudí, presnejšie tých ktorí sú v komisii výstavby a územného plánovania takýto \"záujem\" zo strany poslancov vyhovuje. Dovolím si navrhnúť p. Halabrínovej aby podala návrh premenovať ÚPM na \"Dlhoročný trhací kalendár mesta\".
Jako ja | 15-02-2018 21:34:24
Asyk si neny odnas lebo bis temu rozumel lebo sy moc studuval a vcul vys len spysovno...Dakujem.
Pre jako ja | 15-02-2018 21:29:05
Aj som sa snazil to precitat, ale po prvej vete som to vzdal.
Zase po starom | 15-02-2018 21:24:32
Pán Majko s referendom som pri zemi, preto tá výzva!!
Každý frfle tak čakám na odozvu kto sa pridá!!!! Sám človek nič nezmôže, a máte pravdu ľudia netušia akú majú moc keď sa spoja a držia spolu!!
Sereď potrebuje zmenu v riadení obce, a bojím sa aby do volieb nebolo neskoro! A na roviny sme už z tých našich Seredskych papalášov taký znechutený že im sprepačenim serieme na tie voľby!!!
Jako ja | 15-02-2018 21:12:39
Ocujte ja vam neco povym seci si misla ze yde o ubituvany scasty aj ano ale ono yde o ynse a to sy treba uvedomyt v prvem rade. Pokalvad dondu sem ludze z ynsych krajyn a boch my je svetkom ze ja nyst procy nym jako nemam hlavne pokal su brata slovanski ale problemom moze byt leda to ze ony tak jako aj my v cudzyne velice rady latki podlezame a za mense penaze rady-nerady robyme. No a vcul ked ony tytok latki podlezat budu a rády za one nyjake penaze hoc aj bi sa to vikorystovatelom prevelyce lubelo robyt ochotni budu tak sy spouobcane mojy jennu vec uvedomyt musyme a to, ze sme v ri.. Sak nech nam je zapryklad hen prennedavni strajk logystyckej fyrmy práda. No ale abiste namna vcul neondyly ze sy vimislam a dramatyzujem vceraj som ocuval na svojem tranzistoraku ze 75 rokú správi nasého rozhlasu co len prádu ryka a tam sa hovorelo otem ze a to by ste temu neveryly ze sa normalne nasy polytycy nad sebú zamyslely bars bi tomu nydo neverel a uznaly a to ocuvajte ze predsaj to taktok dál nemóze ycyt a zevraj ony to hentakim vitriduchom co bi scely sytuaciu zneuzyvat zatrhnu a to tak ze ym predraza takychto zamestnáncof z ynych statof. Tak bolo povedzene ale cy to aj pravda budze vi len ten co je na nebesach lebo ja osobne hentakim fytuzom neverym. Dakujem.
Občan | 15-02-2018 21:10:38
Bolo to akurat dnes na RTV. Vraj sa k tomu este v buducnosti vrati.
Zase po starom | 15-02-2018 21:06:11
Už som poslal mail primátorovi!!! Treba si uvedomiť UPM je vážny dokument zaväzný pre všetkých a kaźdeho! Má aj ochrannú funkciu pre obyvateľov! Je záväzný pre všetkých!! Aj pre poslancov a primátora! Neupravuje sa len tak pre nič za nič!!! Ak som si kúpil pole, mám pole možem pestovať! Ak som si kúpil stavebný pozemok možem stavať,keď mám výrobný areál možem vyrábať ! to je celé!
Občan | 15-02-2018 21:04:46
8 zradcov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-02-2018 20:55:35
Išlo o halsovanie č. 23

ZA hlasovali poslanci:
Dubravec, Matušková, D.Irsak, Kralovič, Stareček, Buch, Horvath, Lovecky - 8

Proti hlasovali poslanci:
Hanus, Koričansky, JUDr.Irsak, Nemethova, Kurbel - 5

Zdržali sa poslanci:
Vydarena, Veselicky - 2

- - -

... tak rozmyslam, preco si vysledky nepytate od Krey - dnes im znovu bez vyberoveho konania bola poslancami schvalena dotacia 4000 Eur. ň
- len konstatujem fakty.

A s tym referendom sa drzte pri zemi. Radsej realne - krok za krokom, ako bojovne v krcme a za pocitacom a nasledne \"skutek utek\".
- len vychadzam z nedavnej historie a triezveho pohladu na realitu

Ze bude zaujem schvalit to, som ZIAL VEDEL a VEREJNE som na to upozornil. Predpoklad bol, ze to bude trosku skryto. Nie, oni to dali \"na hulvata\".
- len konstatujem co bolo v minulom clanku k teme a k comu doslo dnes


\"Obcania netusia, aku maju moc...\" - musia ju vsak vyuzit.
- len pripominam obsah banneru, ktory je na najlukrativnejsom mieste v SOL umiestneny uz asi 7 rokov.

A bude horsie...


Treba aby | 15-02-2018 20:49:54
každý z nás osobne napísal Tomčányimu aby to nepodpísal.
Veď tvrdil, že je proti ubytovniam. Nech vijde s farbou von.
Stačí mailom. Ak dostane niekoľko sto mailov bude veľmi rozmýšľať.
Zase po starom | 15-02-2018 20:39:54
Predstav si ja prenajímam ,mám možnosť stavať ubytovne a som proti. Viete prečo chyba infraštruktúra, .....śkolky,........zdravotná starostlivosť.....keď niekto povie A treba povedať aj B. A svoje nedávam do prenájmu cudzincom preto lebo sa chcem vedieť susedom pozrieť do oći...a vychovávať tu svoje deti,,,, Kto závidí nech udáva ja mám všetko legálne, do Serede chcú prísť bývať z východu z TT z Nitry a potom kto príde.
Najviac má naštvalo dneśna ignorancia a nerešpektovanie vôle občanov; výzva trvá ideme do referenda, som ochotny obetovať svoj čas... pridá sa niekto
pre p. Kurbela | 15-02-2018 20:29:15
ale či to aj p. Forgáč dodrží, pretože pri zmene ÚP sa nehovorí o limite počtu ubytovaných ludí na danej parcele resp. o velkosti budovy (počet poschodí, izieb), ktoré by ich obmedzovali... toto si treba uvedomiť!
Zase po starom | 15-02-2018 20:27:29
Presne ako pán Kurbel napísal. Pôjde to po malićky ale predsa a kaźdemu žiadateľovi sa postupne vyhovie. Na kýho ďasa zase otvárať UPM, a vonkoncom občania sa vyjadrili na stretnutí že nechcú zmenu UPM pàni 8 poslanci zabudli ste
a co poslanci? | 15-02-2018 20:25:55
pani poslanci resp. aj par inych ludi co tam bolo, NAPISTE SEM KTO HLASOVAL ZA resp. bude nieco na zaberoch od p. Majka, ktory to tiez natacal?
Nech viem kto sa nechal podplatit alebo inym sposobom donutit hlasovat ZA!
ľudomil | 15-02-2018 20:23:53
Čo si všetci myslíte, že firmy nepríjmu cudzích pracovníkov? Prijmu.A bude ich treba niekde ubytovať, už teraz sú postrkaný v kde akých starých gurdžách, aj v Seredi aj Čepeni. A čo Šintava,Dolná Streda, Váhovce a priľahlé obce.Tí čo prenajímajú sú spokojní, tí čo nemajú čo prenajať závidia a broja proti ubytovávaniu. Európa je v pohybe, migráciu nikto nezastaví, ani našich ľudí čo sú vonku nikto nevráti domov ak nebudú chceť. Tak sa zmierme,že aj my ideme von, aj k nám prichádzajú
Pavol Kurbel | 15-02-2018 20:18:18
Nepamätám si presne ale myslím že 8 poslancov z prítomných hlasovalo za. Viem že Michal Hanus a aj ja sme hlasovali proti. Kto ešte neviem. Ale o dva tri dni si to budete môcť nájsť na stránke mesta. Bol tam však aj pán Majko a ten robil záznam, takže aj on to má a mohol by to vyhľadať. Ja to vnímam tak, že ak sa to povolí jednému, zajtra príde Rebod a povie, prečo mne nie, veď sme od seba iba pár metrov. Aký argument budeme mať, prečo nie? Tak sa to potom schváli aj im. Potom prídu niklovkári a rovnakým argumentom. Im áno a nám prečo nie? Je to taká salámová metóda. Aj keď na adresu pána Forgáča musím povedať, že on jediný prišiel férovo už prvý krát, férovo žiadal a hovoril pravdu.
Pre arogancia | 15-02-2018 20:04:24
Hlasovalo sa o obstarani zmien a doplnkov UPM Sered na zaklade ziadosti 2 spolocnosti. Najprv ziadalo 7 spolocnosti, po verejnom zhromazdeni 5 stiahlo ziadosti. Jedna zmena bola schvalena a druha nie. Ide o zamer. Z UPM bude trhaci kalendar. Ked sa to podarilo jednemu je otazkou casu, kedy budu mat aj dalsi. Kto ako hlasoval neviem. Majko tusim pisal ze 4 poslanci neboli. Teda z 19 bolo 15. Skoda ze nie je fotka z vysledku hlasovania. Rad by som vedel kto bol za.
arogancia | 15-02-2018 19:58:28
moci v Seredi nie je žiadna novinka. Len Vás prosím o jednu vec. Kto tu vie napísať, čo vlastne poslanci odhlasovali.Lebo z 19 deputátov 4 ks sa ospravedlnili. Takže zostáva 15. Niekto tu písal že skóre 15 ku 500. Prosím Vás, nezdá sa Vám že bu´d niekto zavádza v číslach ? Alebo aj p. Kurbel hlasoval za výstavbu pre ubytovanie 70 ľudí? To mi nejako nesedí.Resp. odhlasovali len to že otvoria územný plán?
Obcan | 15-02-2018 19:56:25
https://youtu.be/_HzJXx9oQ_A?t=1783
Pre pre uvaha | 15-02-2018 19:54:31
A kde si bol 5.2. ty mudrlant? Mas pravdu. Tu svoj nazor pisat nemusis. Mal si ho tam prist povedat, nie tu teraz frflat. Prislo 500 ludi, ktori mali zaujem prist. Ludia typu ty sedia doma a osieraju od klavesnice ty hrdina. Frasku v kine si este aj dnes pochvalili, ze ako krasne prebiehala.
zase po starom | 15-02-2018 19:40:29
Referendum asi jedina záchrana pre obyvateľov a toto mesto! !!! Už sa nemôžem na to pozerať!!! Arogancia najvyššie zrna! Ideme do toho? Pomôže niekto?
Jako ja | 15-02-2018 19:38:16
Naa a vcul sy veznyte ze totok je len taka,, bad onli lytle polytyka,, jak nas asyk prechcyju v tej ,,byg polytyke,, vcul same sladkaste motuze pod nosem ze sak my tu zádnich utecencof nesceme a jenneho rana sa obudyme a nebudzeme vlasnim ocám veric. To budzeme ociska vivaluvat jak telce na ty pomiselne zarubne. Majko to porad hovorel ale klunne sa seci tvarte ze vas sa to nedotika. Dotika. A esce selico ynse. Dakujem.
nika | 15-02-2018 19:34:40
puncak sa vyjadril ze vsetko je vymysel aj asi pred piatimi rokmi ked pred cinziakom vyrubal v noci mlade stromceky ze mu brania vo vyhlade vlastna dcera ho udala
uvaha | 15-02-2018 19:26:31
myslim si ze je cesta na zvratenie stavu pokial by obyvatelstvo nechcelo cakat az do volieb. Lenze cakanie do volieb je mozno pre obyvatelstvo este horsie zlo. Jedine referendum v meste by mohlo mat ucinok najskorsieho zvratenia stavu. Ale kompletneho choreho stavu ktory panuje v tomto meste. To znamena referendom najskor odvolat primatora z funcie lebo nerespektuje volu ludu a nasledne nove volby, nove vedenie mesta, nove komisie. Vidim ze jedine toto je cesta pre toto mesto.
Zase po starom | 15-02-2018 19:25:43
Opäť sa to prepečie? Občania vychladnú a môžu opäť schvaľovať čo potrebujú!!! Veď ste to dnes mali možnosť vidieť, Punčák tam už nemal ço hľadať! Sereďania halló? Veď sme už nasmiech celej SR!!
Štefan | 15-02-2018 19:18:33
Pekné 500 občanov Serede sa jasne vyjadrilo, že žiadne ubytovne pre cudzincov tu nechceme ale \"väčšina až 15 poslancov\" prehlasovalo \"menšinu 500 občanov Serede\" Fakt matematika nepustí
Zase po starom | 15-02-2018 19:18:11
Do volieb čakať ? To je smiešne? Presne na to čakajú! Ľudia v meste už nie sú ochotný ísť voliť a na to sa spoliehaju!!! Občania sú už znechutený!!!
obcan | 15-02-2018 19:14:43
Chceme alternatívu voči terajsiemu primatorovi,dajte meno,ideme nato!
obcan | 15-02-2018 19:13:30
4 poslanci sa ospravedlnili z dnešného zastupka.
Štefan | 15-02-2018 19:10:25
Fúúúj páni poslanci za koľko ste zapredali občanov Serede, koľko vám zaplatili? Pre obyvateľov Serede neviete postaviť socialne byty ktoré by si mohli dovoliť aj ľudia, ktorí pracujú v týchto pochybných firmách ktoré ich tak mizerne platia že si nemôžu dovoliť drahý podnájom ale pre cudzincov sa tieto peniaze nájdu. Je pravda, že je tu pár sociálnych bytov, ale keď sa nejaký podnájom uvoľní tak ich losujete ako by to bola tombola na nejakej zábave. Žiadny poradovník pre vás nie je potrebný Môžete sa hanbiť viac vám záleží na cudzincoch ako na bezpečnosti mesta. Za takéto správanie si zaslúžite to isté čo kedysi spravili konšelom v Prahe za Jána Husa. Už viac vás nepôjdem voliť ani vás ani primátora .
načo to | 15-02-2018 19:00:28
všetko ďalej komentovať. O chvíľu prídu ďaľšie voľby. Tam všetci občania môžu vyjadriť svoj názor aj na cudzincov v meste. Ako ? Veľmi jednoducho. Využitím volebného práva vo voľbách poslancov a primátora.
Obyvatel | 15-02-2018 18:53:55
Presne ako píše úvaha. Dnes jeden a postupne všetci. Celé MZ na čele s primátorom jedna veľká fraška,,,
Chcem sa spýtať verejne, za všetkých normálnych občanov Serede kto tomu trošku viac rozumie, Máme ako obyvatelia, nejakú legislatívnu možnosť zvrátiť dnešné rozhodnutie
obcan | 15-02-2018 18:53:36
Ďalšia finta!
Pre uvaha | 15-02-2018 18:52:32
Ake hlasovanie, aka fraska? Kolko tam bolo hlasujucich obyvatelov mesta? 500!? A kolko nas tu zije? Kolki maju celkom iny nazor, ale tu sa ho ani neoplati pisat. Len nadavat, a spinit, ako chlapi v senku. Ak hlasuju tak ci onak, stale su zli a urcite maju vzdy z niecoho za co hlasuju vsimne. Chodte si tam sadnut a rozhodovat za nich, to by boli plne usta o vasich plnych vreckach. Hroza, uz to tu nebudem ani citat, skoda strateneho casu.
uvaha | 15-02-2018 18:31:13
takze dopadlo to tak ze niekomu schvalili ubytovnu a niekomu nie. A teraz nastane pre mesto taka situcia ze ten komu neschvali pohrozi mestu zalobou ktoru si myslim ze vyhra lebo mesto nemoze rozhodovat ze jednemu ano a druhemu nie a to znamena ze mesto bude musiet povolit aj druhemu aj tretiemu aj dalsiemu a je to tu cele v prdeli. Takze zaver je taky ze to verejne zhromazdenie obyvatelov a aj to hlasovanie obyvatelov bola len alibisticka fraska pre nas ovce. Myslim si ze takto pekne to naplanoval a zinscenoval primator a dobre vie ze bude nasledovat taky priebeh ako som napisal. Lebo po takomto farizejskom zmanipulovanom zastupitelstve dobre vie ze ina cesta nieje, len dodatocne povolit aj dalsie ked jedno povolil ale pozor, nie on, ale zmanipulovaní poslanci, lebo to takto odhlasovali, takze cele je to na nich. Priam ukazkova manipulacia ktora priniesla pomotanie hlav celemu MsZ a prave to bol zamer. Gratulujem dielo skazy tohoto mesta dokonane. Darmo raz tu nejaky cvok napisal ze Tomcany je dobry manažer ktoreho je treba aj dobre zaplatit a aj si ho obyvatelia dobre platia, tak dnesne MsZ je ukazka tohoto dobreho mamažerovania v priamom prenose
Tak ze tak obyvatelia, mate sa naco tesit.
seredan | 15-02-2018 18:26:34
tak tie spine to teda schvalili. Teraz jedno, neskor dalsie. A takto nam sem naseru samych cudzincov. To ze budu byvat na Majeri znamena ze ich bude plne mesto. Sem budu chodit nakupovat, sem budu chodit chlastat po veceroch. Naco bola cela ta fraska v kine. Dajte mena tych potkanov co hlasovali ZA. A potom podme na stretnutie obcanov a rovno pred domy kde byvaju ty co to odhlasovali a nech nam do oci povedia preco to spravili.
pravda | 15-02-2018 18:17:46
a prosím | 15-02-2018 17:36:38 Presne ako píšete myslím že to je pôvodca všetkého zla či už v Seredi , alebo v okolí .Občania brblú frflú ale k činu sa nemajú a volia zase tých istých.
Jako ja | 15-02-2018 18:03:17
Pany a dami drste sy klobuki a cepyce cúl sa pónde z kopcá jupý! Dakujem.
a prosím | 15-02-2018 17:36:38
nezabudnite aj v ďaľších voľbách voliť ing. Tomčániho a poslancov hlasujúcich ZA UBYTOVNE !!!!! Našťastie nebývam v Seredi. Blahoželám Vám. Máte to, čo Ste si zvolili. Občania, ešte raz Vám blahoželám.
jana | 15-02-2018 17:30:15
No pekne toto tu už len chýbalo.
Nasr.ný občan | 15-02-2018 17:27:05
Takže takto sa rešpektuje názor občanov mesta? Schválením 1 z 2 žiadostí zostávajúcich pre výstavbu ubytovní?
Celé stretnutie v kine bola čistá fraška a predvolebná kampaň súčasného primátora. Som totálne nasr.aný!!!
nico | 15-02-2018 17:25:51
dajte niekto kto hlasoval za a treba tých poslancov zlynčovať keď nerešpektujú hlas ľudu...
Pre Majka | 15-02-2018 16:47:27
Daj ako kto hlasoval. Co sa odsuhlasilo?
Budú či nebudú | 15-02-2018 16:23:19
Tak čo ? Je to schválené alebo nie ? Myslím tie ubytovne lebo dáko sa v tom strácam. Ďakujem za odpoved
to nie je možne | 15-02-2018 15:59:13

Načo bolo verejne zhromaždenie občanov ,načo dal primátor hlasovať občanom to je ale nehoráznosť. Ako hlasovali poslanci pán Majko napíšte prosím .
občan | 15-02-2018 13:04:19
videl som video kde je počet miest pripravených na podujatie Festival heligonky a aj je tam záber o obsadenosti. Čavojský uviedol, že bolo vybraté v jednom roku 788.-€ ktorý údaj zverejnil Veselický. Na vídeu boli aj spočítané miesta a bolo ich 260 a záber obsadenosti plné. Bol som na podujatí videl som a viem. Vstupné bolo 6.-€ Tak kde sú ostatné peniažky minimálne 600.-až 700.-€
Delili sa Koričanský a Čavojský ???? Jasne vidieť, že Koričanský púšťal na podujatie zadarmo!!!!
To primátora a kontrolórku nezaujíma ????????
optimista | 15-02-2018 12:51:52
Tak, že riaditeľ Čavojský jednoznačne robí machinácie so zmluvami a vôbec s finančnými prostriedkami. Čudujete sa ? veď ekonomickú časť vedie jeho priateľka!!! Na margo veci, bol som v KD a chcel som sa informovať o jednom podujatí, bolo zatvorené, nato prišla jeho priateľka ktorá je na materskej dovolenke odomkla dvere a oznámila, že riad. nie je prítomný a ona len robí účtovne doklady a o akciách nevie nič. Je tu otázka \" Aké doklady veď je na materskej a účtovníctvo robí nejaká dievčina \"
Koričanský ? všetko popiera ? prečo potom poslal študentkám 50.-€ chcel študentov korumpovať aby boli ticho ???? a riaditeľ kúpil zákusky za vlastné! Triedna učiteľka ho upozornila aby zákusky vrátil a nebral ich. To je dobre všetko sa vyšetrí.
Používanie techniky bez povolenia a zaplatenia, tak to je nič ?????
Čavojský mlčí, kryje a zakrýva punčáka, sú dôkazy že takto konal Koričanský - Primátora to nezaujíma ? a ani kontrolorku ?
Najlepšie by bolo : Koričanský je už z DK preč a nasledovať by ho mal aj Čavojský má masla na hlave dosť, keď sa mu Koričanský vyhráža , že ho zničí. A je tu otázka prečo musel Čavojský z Trnavy odísť , zisťoval to niekto. To by stálo zato.
s.i.n. | 15-02-2018 12:15:35
O tom, ako majú poslanci niektoré problémy verejného záujmu \"na háku\" svedčí aj ÚPM Sereď. Ako povedala na zhromaždení občanov p. Halabrínová, ten bol súčasnými poslancami schválený pred necelými 27 mesiacmi a odvtedy doznal úpravu už 4x!! Treba sa spýtať: Za čo zaplatilo mesto Sereď dosť vysokú čiastku (okolo 100 tis.€) za vypracovanie ÚPM, keď toto je už jeho 5. novela???
Občan | 15-02-2018 12:04:14
Kto ako hlasoval?
Jozef | 15-02-2018 11:56:39
takze - ubytovne Majer ano, Niklovka zatial nie ?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign