Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Robia si politici z obyčajných ľudí vo veci pomoci Grécku srandu ?

Miloš MajkoDátum26. 08. 2013 23:13:21TémaEkonomika

Atény |  Pomaličky, ale isto začína byť verejnosť aj našej krajiny pripravená na to, že Grécko bude potrebovať ďalších 10 miliard Eur pôžičky. Áno, nemá sa jednať o žart, ale tvrdú skutočnosť, na ktorú upozornil minister financií J.Sturnaras - uviedol denník PRETOTHEMA. Pripomeňme si, že iba v nedávnej minulosti táto krajina od Európskej únie a Medzinárodného menového fondu získala už dva balíky finančnej pomoci a to v celkovej sume neuveriteľných 240 miliard Eur.

Počas niekoľkých posledných rokov sme nielen upozorňovali na nevypočítateľnosť gréckej ekonomiky, ale následne po poskytnutí pomoci sme prinášali predbežné informácie o živote niektorých občanov tejto krajiny, pre ktorých označenie "prasa v žite" stále nedostatočne vystihuje realitu, na ktorú si v minulosti zvykli. Aj niekoľko platov zo štátnych inštitúcií a popri tom podnikanie, poberanie dôchodkov na príbuzných mŕtvych aj desať rokov, či nezmyselné dobre štátom platené funkcie pri ešte nezmyselnejších činnostiach vytvorených pre známych známych.

Zaujalo aj prevalenie sa káuz týkajúcich sa výstavby moderných závodísk či nákup vojenskej techniky za stá milióny Eur.

Každý slušný človek sa čudoval, prečo politici, ktorí túto spúšť v krajine dopustili nesedia v base, ale majú šancu krajinu riadiť ďalej. Takýchto anomálií je však v poslednej dobe okolo nás hodne. A dokedy sa budeme dozvedať o nových? Nuž, asi dovtedy pokým v krajinách ako je Slovensko obyčajný človek bude mať čo jesť a nebude bývať na ulici, kde na rozdiel od Grécka nachádzajúceho sa v mierne klimatickom pásme na Slovensku jednoducho v zime zmrzne.

Ťažko hovoriť čo je dobré a zlé, tam kde je vhodné hovoriť o zlom až najhoršom. Euro ako mena bolo v eurozóne zachované, otázkou zostáva či cena za to zaplatená všetkými občanmi je adekvátna. Už niekoľko krát sme z úst politikov počuli, že Grécko ďalšiu podporu potrebovať nebude, bude šetriť, štát sa uskromní a ľudia sa začnú mať lepšie. Nejako sa však dozvedáme, že štát sa už uskromňovať nechce, krajina nešetrí, mnohí politici svoje miliónové úspory previedli mimo krajinu a Grécko ďalšiu pomoc potrebuje. Máme to brať ako prekvapenie? Alebo jednoducho podvod na obyčajného človeka servírovaný systematicky a po kvapkách?

Perličkou snáď je už len poznámka, že veritelia pri poskytnutí týchto desiatich miliard pomoci si ďalšie požiadavky na krajinu a podmienky klásť nebudú. Toto si už myslím žiaden komentár nevyžaduje.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
daniel | 29-08-2013 09:12:28
Ja to stále hovorím a nikto ma nepočúva... :-)
gulak | 29-08-2013 09:00:35
Škoda,že sme mali SNP-teraz by sme boli na strane porazených a mali by sme sa zle-ako Nemci,či Rakúšania....
re:pre nazor | 28-08-2013 16:37:12
Inflace v Bělorusku byla v roce 2011 rekordní: téměř 109%, praví v zprávě Národního statistického výboru této republiky.
hombre | 28-08-2013 15:57:28
pre: pre nazor | 28-08-2013 12:33:27. Ak aj Vy patríte medzi tých obyčajných ľudí, skúste tam pobudnúť tak aspoň rok, alebo aj viac. Tie mesačné náklady vo výške 20 USD mesačne, ako to tvrdíte, Vám uhradím počas celého toho obdobia, čo tam budete, teda aspoň ten rok.
pre nazor | 28-08-2013 12:33:27
Co sa tyka Bieloruska ...ste tam boli ked tak velice porovnavate. Obycajni ludia sa tam maju lepsie ako tu.Platy sa tam sice pohybuju na urovni nasich korejskych firiem ,ale naklady na domacnost su okolo 20 dolarov mesacne ......
nazor | 28-08-2013 11:12:25
Unia nam dava omnoho viac ako si myslime.

1) Volny pohyb osob - co by sa stalo s nasou ekonomikou keby sa vratili tie stotisice ludi co pracuju v zahranici? Platy by klesli a nezamestnanost by prekonala vsetky krajiny v EU
2) V nasom sudnictve je uz len jedina istota ze sa mozme skutocneho prava domahat na Europskom sude
3) Unia nas tlaci do rozpoctovej zodpovednosti bez nej by Fico zadlzil aj deti nasich deti
4) Je pripraveny volny vyber zdravotnickeho zariadenia po celej unii ale Fico to u nas docasne zablokoval. Clovek ktory v nasej nemocnici na 100% zomrie by dostal starostlivost v lepsich nemocniciach v Cechach alebo Rakusku

Viem ze je popularne nadavat na uniu ale odpad narod ako sme my bez unie naozaj skoncil tak ako je to v Bielorusku. A z unie dostavame naozaj viac penazi ako tam davame len problem je v tom ze tie peniaze Smeraci smeruju spravnym Smerom - do vreciek miestnych oligarchov. Ked bude europsky prokurator pre eurofondy tak bude lepsie.
angela | 28-08-2013 11:12:22
Mne sa páči ako seredani a slovaci ako najiteigentnejsi narod v europe vsetko vedia o ekonomike,ciganoch,slobodomuraroch, bankaroch o idu kazdemu radit a nevedia si zabezpecit ani zasranu pohotovost pre deti a kopec dalších životne dolezitych veci pre život.
hombre | 28-08-2013 10:23:34
Veď práve, to je tá úradnícka neschopnosť celého molochu, čo sedí v Bruseli. A je zrejmé, že aj úradníci z Bruselu tancujú tak, ako im niekto bohatý a mocný píska. A to sú, ako napísal J.R.Nem. , francúzske a nemecké banky
J.R.Nem. | 28-08-2013 09:48:47
Dobry den,Ak si myslite,ze EU pomaha Grecku,tak sa mylite.Peniaze idu hlavne Nemeckym a Francuzkym bankam.Tieto banky by mali Grecku odpustit uroky a bolo by po krizy.Obyvatelia Grecka nemaju z pomoci absolutne nic.Okrem tych co zase z tej pomoci bohatnu.
Pavel | 28-08-2013 08:26:17
ine sa asi ani nebude dat:D po vystupeni z EU a este ucit sa po rusky....vidim ze si odbornik:-D
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-08-2013 08:18:02
Unia nie je nanic, je dolezita pre Slovensko. Nemame predstavu, kde by sme boli, nebyt roho, ze sme v EU. Odhadujem Bielorusko.

Problem EU je byrokracia, 80 000 uradnikov v Europskej komisii, pocit nenahraditelnosti uradnikov, volenych funkcionarov a kazdeho, kto je ziveny peniazmi EU.

Problem su tunely v EU - ako nakoniec vsade, kde ide o verejne zdroje.

Problem je rozna zivotna uroven ludi zijucich v EU - krajiny su tak rozne, ze hlavne Euro je problemom.

Je toho ovela viac, no vsetko a to aj klady a aj zapory robia len a len ludia.

Musi sa zmenit pohlad politika a uradnika na fungovanie spolocnosti a ten zmeni iba obcan!! Jeho pohladom na politika a uradnika.

Mozno sa to zda zlozite a narocne, no je to jedina cesta. Oni sami to neurobia, im to totiz vyhovuje a radi pojdu s vyhodami o ktorych sa obycajnym ludom nesniva nielen do dochodku, ale aj do truhly.
daniel | 28-08-2013 08:12:49
Môžeš začať chovať kravy! :-)
nam jednoduchšim | 28-08-2013 07:55:09
to musis ozrejmit cim by sa zivil nainteigetnejsi narod v europe a este pocitaj ze by sa muselo vratit asi cca 500tisic az miion pracovniov co mukluju v EU.no daj ako by si ich uzivil inteigent zo Serede:D... kecami o zidoch o ciganoch o sobodomuraroch o istotach :-D
daniel | 28-08-2013 07:19:39
Pre :ine neostava. Ty si sa celkom určite zrazil s koňom! Unia je na nič,to máš pravdu,ale chov kráv by nás neuživil
ine neostava | 28-08-2013 06:09:16
Treba referendum a vystupit z unie zacat sa ucit po rusky a vsetci pracovat v druzstvach a dojit kravy.Naco je najinteigentnejsiemu narodu v europe nejaka unia?
ine neostava | 28-08-2013 06:04:49
Treba referendum a vystupit z unie zacat sa ucit po rusy a vsetci pracovat v druzstvach a dojit ravy.
gulak | 27-08-2013 20:32:04
Vtip desaťročia,že z EU dostávame viacej,ako tam dávame-r.1974-výrok H.Kissingera-Grécky národ je anarchistický a ťažko ho možno skrotiť. A ešte niečo o EU-je to experiment,ktorý v rámci Noveho svetového poriadku-má skúsiť dostať odlišné krajiny s rôznymi jazykmi,právnymi systémami a rozličnou kultúrou do zoskupenia,ktoré ich postupne pripraví o národnú a štátnu suverenitu.Už teraz je zrejme,že globálny trh-pôsobí antisociálne ,neustále nás krmia žvástami o uťahovaní opaskov a pritom zahraničné firmy dostávajú dotácie,nášmu štátu neplaia dane,zahraničné potraviny sú často nekvalitnejšie,ako tie naše,priživujú sa na našich malých platov-atd
JA--- | 27-08-2013 18:26:46
Este jedno funkcne obdobie vlady fica a ta pomoc pojde coskoro aj nam. radsej by slovaci mali byt ticho. aj tak dostavame z eu viac ako davame. a ta pomoc pojde raz aj k nam. treba mysleit do buducnosti.
Obcan | 27-08-2013 10:13:34
Hm,v r.1945 Nemecko prehralo vojnu,vacsina krajiny bola znicena,pridel jedla na potravinove listky,pripadne ziadny,museli platit velke peniaze ako porazeni...atd
Po 24r uz bola krajina na tom dobre.
Tu je od revolucie tiez 24r a krajina sa prepada nie na dno,ale uz sa zabara na dne do bahna...
Neda sa samozrejme porovnavat ekonomika DE a SK,no krasne je to aj na priklade toho Grecka-tam sa leju miliardy ani sa okom nepohne a tu ked bolo nieco treba ,,ozdravit,, tak to platil ten slovacisko co je zobrak celej Unie.
Co tak v Grecku stiahnut po dobu kym si to urovnaju platy a dochodky na uroven SK ???
Ved ak moze vyzit z toho slovacisko,tak nech sa uskromni aj hnily grek !
angela | 27-08-2013 08:56:09
Za praviciarky Angely dosahuje Nemecko najepsie vysledky za posledne desatrocia, nezamestnanost 5,2!!!!Z najnovších štatistík vyplýva, že v období január-jún dosiahlo Nemecko prebytok v rozpočte vo výške 8,5 miliardy eur.Nemecko malo už vlani prvýkrát od roku 1969 prebytok štátneho rozpočtu vo výške 0,2 %
daniel | 27-08-2013 00:50:30
anonym: presne tak!
anonym | 27-08-2013 00:29:10
Merkelová hovorí len to čo dohodli slobodomurári. Ako väčšina politikov ovládaných zákulisím predsa nemôže mať svoj názor. Predstavitelia nového svetového poriadku asi zmenili rétoriku. Ale len rétoriku. Každopádne aj tak vymyslia niečo na čom sa dá zbohatnúť a zas ošklbú ľudí. Takže Angela môže hovoriť čo chce, výsledok bude pre nás rovnaký.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-08-2013 00:05:49
shelley | 26-08-2013 23:58:03 | - Merkelova a dalsi politici nedavaju svoje. Davaju peniaze, ktore budu splacat nasi vnuci.
shelley | 26-08-2013 23:58:03
Ja som to tiež započula, ale však minule Merkelová povedala, že už nedajú. Kedy sa už skončí toto grécke vyžieranie? Tšim by bolo najlepšie hodiť aj do celého Bruselu bombu. Čím ďalej, tým viac zsčínam byť na túto európsku diktatúru alergická. No ale to mi potom naservírujú v TV, že my Slováci viac od Bruselu dostávame, ako dávame, tak máme držať huby. P.S. a aj to, čo dostaneme, nedokážeme využiť. Tak to je už naozaj sila!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign