Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Robí riaditeľ zo žiakov politických rukojemníkov?

Michal IštokDátum16. 11. 2018 22:37:06Témaobec Šintava
226

V nedeľu skoro ráno (11. 11.), krátko po zverejnení výsledkov komunálnych volieb v obci Šintava, zavesil riaditeľ ZŠ Šintava Martin Bodis na svojom facebookovom profile informáciu o tom, že v najbližšom čase odstúpi z funkcie riaditeľa šintavskej školy. Z jeho príspevku je tiež zrejmé, že tak robí z dôvodu výsledkov komunálnych volieb v obci.

Hneď v pondelok (12. 11.) to v škole oznámil zamestnancom, údajne aj deťom, s tým, že spolu s ním odchádzajú aj ďalší zamestnanci. Na utorok bola zvolaná Rada rodičov, kde sa riaditeľ chystal vysvetliť svoje rozhodnutie aj rodičom. Mal naznačovať, že si po voľbách nevie predstaviť spoluprácu s obcou, kde sa dostali do funkcií tí, čo očierňovali. Posťažoval sa na spochybňovanie delegovania členov Rady školy, na spochybňovanie volieb riaditeľa touto Radou školy. Tiež sa sťažoval na list občanov premiérovi, na "zneužívanie" infozákona, na podnet na inšpekciu od rodičov, na mediálny tlak ohľadom jeho večierkov, na časopis Transparentá samospráva, na trestné oznámenie. Vyzerá to akoby sa celý svet spojil s úmyslom škodiť riaditeľovi šintavskej školy a on už nevedel tomu čeliť inak, než odchodom. Pritom všetko, čo on prezentoval ako očierňovanie a neadekvátny tlak, boli celkom normálne a samozrejmé veci.

Je v poriadku obrátiť sa na prokuratúru vo veci posúdenia zákonnosti delegovania členov rady školy? Áno je. Požiadali o to dokonca poslanci OZ.

Je v poriadku pýtať sa pomocou infozákona na financovanie večierkov školy? Áno je. Je to právo každého občana SR.  

Je v poriadku, ak si občania želajú nasmerovať financie z rezervy predsedu vlády na vzdelávanie a nie ich spláchnuť na neprimerane drahej oslave výročia dokončenia novej budovy školy? Áno je. Veď peniaze z daní sú aj ich.

Naopak. Podľa mňa, nie je v poriadku, aby škola - verejná inštitúcia - mala utajených sponzorov, pretože to navodzuje rôzne podozrenia. Je v poriadku ak občan podá trestné oznámenie, ak má podozrenie, že sa deje niečo nekalé, ako v tomto prípade utajený sponzor? Občan má na to právo a v niektorých situáciách je to dokonca aj jeho povinnosť. Trestné oznámenie som podal ja spolu s Marekom Endelom. Týkalo sa utajeného sponzora vianočného posedenia a bolo podané na neznámeho páchateľa. Ešte raz - na neznámeho páchateľa. Prečo mal riaditeľ rodičom hovoriť, že trestné podanie bolo podané naňho, vie len on sám. Možno sa v tom nejakým spôsobom našiel. Všetky tieto činnosti sú legitímna aktivita občanov, sú to ich zákonné možnosti, ako kontrolovať inštitúcie v demokratickej krajine. Nič z toho nebolo "očierňovanie", ako sa to snažil niekto interpretovať.

Post riaditeľa školy je volená funkcia a môže sa jej vzdať zo dňa na deň. Tiež sa dá pochopiť, že riaditeľ školy chce mať dobré vzťahy so starostom/-kou. Ale v tomto prípade sa o to Bodis ani len nepokúsil a rovno "hodil uterák" ešte predtým, než vôbec k nejakém vzťahu mohlo dôjsť. Je to jeho rozhodnutie. Čo mi vŕta v hlave je, prečo spolu s ním odchádza aj 6 zamestnancov (z toho 2 učiteľky ZŠ a jedna MŠ). Na zamestnancov nebol vyvíjaný žiadny „verejný tlak“ (čítaj zákonné požadovanie informácií), o ktorom mal hovoriť riaditeľ. Mohli sa kľudne venovať svojej práci. Nie je zvykom, aby zamestnanci odchádzali, len kvôli tomu, že odchádza ich šéf, ktorého občania zákonne žiadali o informácie. Prečo teda odchádzajú? Nie je to trochu podozrivé? Nevedia učiť bez Bodisa? Mám pocit, že to skôr riaditeľ svoju ťarchu preniesol aj na svojich zamestnancov. A prečo sa tak ponáhľajú, prečo už k 30-temu novembru? Stihnú riaditeľ a dve zástupkyne za dva týždne vôbec riadne odovzdať školu?

V každom prípade sám riaditeľ rodičom na stretnutí mal povedať, že chod školy tým nijako nebude ohrozený, že celkový úväzok všetkých odchádzajúcich učiteľov ZŠ sa rovná úväzku jediného učiteľa a že si to tie zostávajúce učiteľky ľahko rozdelia. Priznal tiež, že v minulosti už situácii "mínus jeden učiteľ" čelili a nebol to žiaden problém. A že aj v minulosti sa často a každoročne menili učitelia na šintavskej škole. Hoci teda odchádza zo školy viac ľudí naraz a zdá sa, že sa ponáhľajú, "vlastne sa nič nestalo", ako to okomentoval jeden z rodičov.

Nezávidím človeku poverenému dočasným riaditeľovaním. Čakajú ho/ju ťažké chvíle, veľká obozretnosť pri podpisovaní a kontrolovaní toho, čo preberá. Snáď by sa mu/jej zišla aj nejaká právna pomoc.

Riaditeľa v jeho rozhodnutí podporujem a rozhodnutie ostatných zamestnancov rešpektujem. Keby mu išlo o deti na prvom mieste, dal by tomu viac času a kultúrnosti. Osobnosti riešia veci, a nie hneď utekajú. A odchádzajú kultivovane, bez potreby robiť zo seba obeť. Vyzeralo to najskôr dramaticky a myslím, že rodičia aj zostávajúce učiteľky si zaslúžia podporu a povzbudenie.

Čo povedať na záver? Na prezentovaní názorov pána riaditeľa nemohla byť nastupujúca starostka, hoci o to stála. Musela na požiadanie zo zhromaždenia odísť. Škoda. Bolo od nej sympatické, že po stretnutí za riaditeľom zašla, podala mu ruku a poďakovala za všetko čo pre školu urobil. Mrzelo ju, že neriešili situáciu spoločne a kultivovane.

Michal Ištok


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Michal Ištok Michal Ištok | 28-11-2018 13:40:51
pre mima | 28-11-2018 07:44:44

Ďakujem Mime za názor. Vážim si jeho kultivované prezentovanie bez hnevu, čo na týchto miestach nebýva zvykom.
Myslím, že váš príspevok ilustruje skreslenú optiku, na ktorú sme si v Šintave zvykli. Zvykli sme si nazývať odporcami (a tiež neprajníkmi) ľudí, ktorí sa starajú o veci verejné a verejne poukazujú na prešľapy a chyby a majú pritom v úmysle daný stav zlepšiť. Ja sám seba nevnímam ako "odporcu" riaditeľa, ale vadí mi spôsob ako pristupoval k veciam a ktorých som aj verejne hovoril.
Myslím tiež, že odchod riaditeľa nie je žiadnym trestom. Neviem či on sám to takto myslel, že nás svojím odchodom vytrestá, alebo si to možno myslia niektorí rodičia. V každom prípade riaditelia sa striedajú, učitelia tiež, dialo sa tak aj doteraz. Nie je na tom nič divné a ani nerozumiem, kde je tu miesto na "trest". Spýtajte sa zostávajúcich učiteliek (ale až po 30-tom :) a možno sa dozviete, že čo niekto vníma ako trest, iní vidia ako vykúpenie...
Verte, že pre deti je len dobre, ak učiteľky nebudú pod tlakom nekonečného nacvičovania vystúpení, pod extra tlakom zbytočnej byrokracie a pod extra tlakom autoritatívneho riadenia. "Prehrať" môže len ten, kto predtým hral. Deti nič nehrali - chodili do školy, naďalej chodiť budú a aj učiť sa budú to isté ako doteraz. Držím palce!
RE MIMA | 28-11-2018 08:41:05
Ego Narcisik sa dopredu pokakal....
Odhalil svoj charakter, povahu, a čo je na prvom mieste.
Neboli to deti (čo bola jeho prvoradá úloha, ale jeho ego a samoľúbosť. Taký človek nemá čo v škole robiť. Hlavne, že si v kine poudeľoval medailí a ocenení ako národný hrdina.
Podobne to vidím aj s tými učiteľkami, na nich nik neútočil, nik ich nebral na zodpovednosť.
mima | 28-11-2018 07:44:44
Fandila som riaditeľovi, no svojím rozhodnutím odísť uprostred školského roku, potrestal nielen svojich odporcov ale aj nás, ktorí sme s ním sympatizovali aj bez zviditeľňovania. Volila som Holičku, voľby dopadli ako dopadli, no prehrali hlavne deti a zdravý rozum. Lebo utiecť z boja uprostred školského roka je iba prejav urazeného ega.
Karol | 26-11-2018 14:18:50
tak ako teatrálne nastúpil do vedenia školy tak teatrálne teraz odstupuje
pre aaaa | 26-11-2018 08:50:24
Povedzte svojmu dietatu, co uznate za vhodne. Ja svojim hovorim, nech sa za svoju cest a obranu hoc aj pobiju.
aaaa | 26-11-2018 08:31:55
to ako svojmu dieťaťu mám vysvetliť, že slovo zbiť sa deli na dobré zbiť a zlé zbiť? toto už kde sme
pre aaaa | 24-11-2018 21:33:28
Je rozdiel zbiť a zbiť a čo tomu predchádzalo. Skúste prosím rozlišovať detaily. Riaditeľovi sa asi hodilo, že to bol niekto, koho chcel trestať. Ak ste v obraze, určite viete o čom hovorím.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-11-2018 08:23:50
Z verejne dostupnych informacii je zrejme, ze starostu a vacsinu poslancov vymenili obyvatelia obce v riadnych komunalnych volbach a riaditel Bodis odisiel DOBROVOLNE. Ako ostatni zamestnanci, je ich vec.
Pokial ide o svojpravnych ludi, zodpovedaju za svoje konanie sami a tak si nesu aj nasledky.

Obcania musia ich rozhodnutia respektovat rovnako a opacne, druha strana musi respektovat rozhodnutie obcanov.

Ostatne je len ucelovymi nezmyslami sledujucimi jediny ciel - polarizaciu rodicov, resp. navodenie dojmu, ze snad bude horsie.

Po arogantnom sposobe spravy veci verejnych starostom Holickom horsie byt nemoze. A to este nik neriesi zavazky, ktore v obci nechava a ktore zostanu po nom bude musiet platit nove vedenie obce.
Obcan | 24-11-2018 08:10:18
Pre aaaa. Hadam nam chcel pisatel naznacit,aby sme sa zamysleli co vsetko sa na skole dialo pod vedenim Bodisa. Napriklad i to,ako prinutil na smrt choru ucitelku V.F. dat vypoved. A ako vyhadzoval ucitelky,ked mali iny nazor na vec ako on. Skuste spocitat,kolko ich bolo za jeho posobenia. Samozrejme,vsetky odisli na vlastnu ziadost,lebo tak to muselo byt. Takze prestante uz za nim smutit. Realita je teraz taka,aka je. Vsetko sa urcite vyriesi k spokojnosti,len treba vydrzat a potom sa vyjadrujte. Nikto nieje nenahraditelny.
pre aaaa | 23-11-2018 21:33:27
evidentne sa nedozvieme viac, preto je váš komentár bezpredmetný.
Aaaaaa | 23-11-2018 19:58:03
Ako pre koho, hádam ste sa v tom nenasli
Pre Aaaaa | 23-11-2018 19:21:59
dosť blbé vysvetlenie.
Aaaaa | 23-11-2018 19:02:58
To mi vôbec nevadí, hlavne ze rozumia ostatní rodicia
pre aaaa | 23-11-2018 18:49:45
aaaa | 23-11-2018 16:53:31 absolútne nerozumiem príspevku, ktorý ste napísali
aaaa | 23-11-2018 16:53:31
a je v poriadku ak môj syn zbije spolužiaka, dostane pokarhanie od riaditeľa, a ja nie aby som mu povedala nech sa omluví, alebo mu vysvetlím, že takého veci sa nerobia, ale radšej pošlem do školy inšpekciu, či to bolo v poriadku? to čo vychovávame????
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-11-2018 21:30:04
pre pana novinara Majka | 22-11-2018 20:56:49 | - mate pocit, ze som odpovedal Vam?

Reagujem na oslovenie (ak mi stoji prispevok za to) a tam, kde to uznam za vhodne.
pre pana novinara Majka | 22-11-2018 20:56:49
a vy ste co Simulcikov hovorca ci co??? Nevidel som ze by na vas smeroval nejaky dotaz...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-11-2018 20:11:56
Pre p.Majka | 22-11-2018 19:59:59 | - pan diaditel ma platnu registraciu v SOL, rovnako aj novo zvolena starostka. Maju teda moznost komunikovat samostatne.

Ked uznam za vhodne kontaktovat ich lebo budem mat zaujem dozvediet sa nieco nove, urobim tak.
Pre p.Majka | 22-11-2018 19:59:59
p. Majko ako novinar. neskusal ste sa spojit a poziadat o stanovisko aj p. riaditela, novu starostku? Posielat jeden druheho do blazinca je dedinske.
Otázka | 22-11-2018 19:25:26
Nemala by riešiť momentálnu situáciu v ZŠ Školská inšpekcia, resp. Ministerstvo školstva?
Prečo sa teraz pán riaditeľ Bodis nezviditeľní v hlavných správach v televízii?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-11-2018 10:50:40
Najvacsi Sintavan | 22-11-2018 10:17:07 | - tak dobre.

Napiste prosim, ci ma citatel brat Vas verejne publikovany pisomny prejav vazne, alebo na urovni prejavu chovanca ustavu pre mentalne retardovanych pacientov.
Najvacsi Sintavan | 22-11-2018 10:17:07
Ok, chytanie za slovicka a stvava kampan Vam doteraz stacila, no teraz bude treba ukazat uz nieco viac... Na prvom zastupitelstve budem sediet v prvom rade a mozme si aj zamavat,ked uz teda tolko tuzite spoznat moju identitu.
Registrovaný Ján Šimulčík pre Najvacsi Sintavan Ján Šimulčík pre Najvacsi Sintavan | 21-11-2018 23:25:46
Veľmi sa mi ani nežiadalo odpovedať, ale predsa na tú, ani nie „sofistikovanú vatu“ zareagujem.

Myslím, že aj čitateľov by zaujímalo, čo sa skrýva pod: „Toľko zla a špiny, čo ste povyťahoval...“. Potešili by aspoň tri príklady.

Ak považujete za zlo a špinu to, že ma ako poslanca OZ (!) napríklad: zaujímalo prečo obec za bytovku vynaložila o 37.000 Eur viac; presadzovanie prijatia nového rokovacieho poriadku; upozorňovanie na nezákonnosť v konaní; pýtanie sa na finančné prostriedky obce; zverejňovanie dokumentov prerokovávaných na OZ; zasadzovanie sa za to, aby plast a papier boli občanom zbierané spred domov; požadovanie kontrol tam, kde bolo podozrenie zo zneužitia financií; presadzovanie diskusie občanov na OZ... , neviem, či ďalšie vypisovanie má zmysel.

Určite ste túto „špinu“ sledoval doma na monitore, lebo niekto, pre väčšiu transparentnosť (to bude zrejme to zlo), sa ju rozhodol internetom sprostredkovať občanom. Ale, aby ste ma mohol „podrobne sledovať a striehnuť na každý prešľap :))“ budem sa zasadzovať, aby aj naďalej toto transparentné „zlo“ existovalo v našej obci.

Viem, že takúto odpoveď ste odo mňa čakal. Prepáčte, neviem to inak vysvetliť. Mrzí ma iba to, že odpovedám občanovi, ktorý sa bojí podpísať. Chápem, všetko potrebuje svoj čas. Želám veľa odvahy.

Ján Šimulčík, poslanec OZ
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-11-2018 16:40:30
Najvacsi Sintavan | 21-11-2018 13:54:34 | - tak fajn, ked spominate moje meno v suvislosti povytahovanim tolkej spiny.

Tentokrat Vam verejne dakujem ja. Som skutocne hrdy na to, ze spina ktoru narobili konkretne volene osoby s menami a priezviskami platene z penazi obcanov, bola vdaka mne vytiahnuta pred obcanov a zverejnena, tak ze ju konecne mozu vidiet.

Aby bola Vami zverejnena informacia kompletna, napiste prosim, ci sme nejaku spinu prehliadli a este nevytiahli, aby sme mohli pripadne nedostatky co najrychlejsie napravit.

Dakujem.
Najvacsi Sintavan | 21-11-2018 13:54:34
p.Simulcik, vobec ste nesklamal, presne takuto reakciu som od Vas ocakaval. A o tej antikampani by som na Vasom mieste pomlcal. Tolko zla a spiny, co ste povytahoval vy samozrejme v spolupraci s p.Majkom, to sa len tak nevidi. Nech je uz ako chce, teraz je to uz na Vas aby ste ukazali co je naozaj vo Vas, ked uz ste pri tej moci...Budem Vas podrobne sledovat a striehnut na kazdy preslap :))
pre pre pre demokracia | 21-11-2018 09:11:22
Ano,nie vzdy,ale v tomto pripade je to spravne!
všetci | 21-11-2018 07:52:12
asi všetci do šintavskej ....
nechajte novozvolených poslancov a starostku robiť si svoju prácu. Načo tie konšpirácie už dopredu, keď ešte ani nezačali?
Radšej sa starajte o to, aby tam ešte starý starosta čo to nepovyvádzal.
Pre Pre demokracia | 21-11-2018 07:09:24
A Vy do akej ? "Vy ste chodil..." je gramaticky správne ?
Pre demokracia v praxi. | 21-11-2018 06:29:37
Vy ste ste chodil do akej školy?Také hrubé chyby v gramatike!
Demokracia v praxy | 20-11-2018 20:28:13
No co nova starostka prepusti svoje miesto nahradnicke Tvarozkovej a nova p. riaditelka Endelova sa vzda mandatu poslankine v prospech p. Istoka, ktory je dalsi nahradnik. A zavladne spokojnost.
Šoporňan | 20-11-2018 17:51:05
Hej kámo šopornan s malým ...... mozgom,nehovor tu za našu dedinu. Tam chod šnupať s tvojim starostom a s jeho kumpanmi,laskavě.Tam môžeš urážať seberovných.
sopornan pre majka | 20-11-2018 17:37:35
dalej je podstatne, ako je mozne, ze si dovoli konkretnu osobu VEREJNE ktokolvek poslat liecit. Byt na mieste M.Istoka, dal by som anonymnemu individuu 24 hodin na ospravedlnenie a nasledne by som mu dal moznost opodstatnenost odporucania dokazat.

p.Majko,vy tu idete niekoho sudit? Vy,co ste pourazali pol Soporne? Vy sa idete hrat na moralnu autoritu? To nemozete mysliet vazne
Registrovaný Ján Šimulčík pre Najvacsi Sintavan Ján Šimulčík pre Najvacsi Sintavan | 20-11-2018 17:26:38
Rád by som Vám poďakoval za uznanie, ktoré si ani nezaslúžim. Osobne ma najviac potešila veta: „...všetko fungovalo dobre pokiaľ sa do zastupiteľstva nedostal jeden pán...“ Teší ma, že občania vnímajú, že aj jeden človek môže začať zmenu, keď vytrvá vo svojich názoroch, aj keď zažil náznaky zastrašovania (ako aj jeho rodina). Verejné vystupovanie voliči zhodnotili tak, že mi dali o skoro 12% viac hlasov ako v minulých voľbách, za čo im úprimne ďakujem. Pri tak veľkej antikampani (ohováranie, osočovanie...) voči mojej osobe som tiež sám prekvapený.
Treba ale zdôrazniť, že opäť sa potvrdilo to historické: slobodné správanie dáva odvahu iným, aby sa začali správať slobodne. To sa aj deje. Občania začínajú mať odvahu angažovať sa, ako sa aj pod svoje názory podpísať.
Ale dosť bolo už „sofistikovanej vaty“. Ešte raz ďakujem.

Ján Šimulčík, poslanec OZ
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-11-2018 17:08:40
Obcan | 18-11-2018 22:20:21 | - uz DRUHY DEN CAKAM NA ODPOVED.

Preto otazku opakujem znovu: napiste v com KONKRETNE je casopis vytrhnuty z kontextu, akeho kontextu a napiste prosim JEDINU VEC, VYROK ci UDAJ, ktory v casopise NIE JE PRAVDOU.

Dakujem.
Božie mlyny melú pomaly ,ale isto ! | 20-11-2018 14:15:31
Výborný článok !

KONEČNE to skončí a pevne verím ,že sa všetko zmení k lepšiemu ! Pracovala som tam a viem o tom svoje !
Najvacsi Sintavan | 20-11-2018 09:37:11
A co ste vy Simulcikovci cakali, ze tam p.Bodis ostane a bude vam robit fackovacieho panaka? S tymto ste asi celkom neratali, ze? Preco by mal davat sancu novemu vedeniu obce, ked proti nemu skoro cele volebne obdobie robila tato skupina stvavu kampan... Sintavska skola ma siroko daleko vybornu povest a vsetko fungovalo dobre pokial sa do zastupitelstva nedostal jeden pan, ktory sa vsetkemu hovno rozumie ale svoje vyjadrenia vie zaobalit do takej sofistikovanej vaty, ze nevzdelany ludia mu na to skocia.. Ja len nechapem ludi ako p.Istok alebo ini z tejto skupiny, ktori vyzeraju ako inteligentni ludia, ze mu na to naleteli a teraz su oni ti stvavi psi a p.Simulcik sa len opodial usmieva a je za dobreho... Ludia uz otvorte oci, novou starostkou nie je p.Reznakova ale niekto iny... Ale ked sa na to pozriem z pohladu taktiky a strategie, tak je to v podani p.Simulcika brilantny vykon.
Pozor | 19-11-2018 21:43:58
Ešte aby ste za ním neplakali
súhlasím s p. Ištókom | 19-11-2018 08:06:18
a prajem riaditeľovi, aby si našiel teplé miestečko ďaleko, ďaleko, ďaleko od Šintavy. Nech zase inde skúša tie svoje veliteľské maniere. A toto trápne divadlo, čo teraz predvádzal na škole bolo pod úroveň amatérskeho herca (a to toho herca týmto nechcem uraziť).
Registrovaný Michal Ištok Michal Ištok | 19-11-2018 07:46:21
Chápem obavy rodičov v situácii, keď zo školy chvatne odchádza riaditeľ, dve zástupkyne a jedna učiteľka. Sám riaditeľ však priznal, že čo sa ich úväzku týka, ide de facto o stratu jediného učiteľa. Iste, možno by si prial, aby s ním odišli všetci, našťastie je ale na škole aj dosť súdnych učiteliek. Držím im palce.

Čo sa týka školy, som podal jeden podnet na prokuratúru na preskúmanie zákonnosti (nejaké ďalšie podali poslanci OZ), asi 7 žiadostí o informácie a jedno trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. K tomu pár článkov s mojím osobným názorom na dianie na škole. Takto málo stačí na to, aby sa po 16-tich rokoch zdvihol zo stoličky bezúhonný riaditeľ, čo "má rád Šintavu"? Neverím. Navyše, bol to riaditeľ, kto podpísal urýchlené výpovede (k 30.11.) svojich učiteliek a bol to "zatiaľstarosta", kto podpísal urýchlenú výpoveď riaditeľovi. Rozumiem obavám rodičov, ale ak niečo spôsobuje ich obavy o deti, je to práve tá rýchlosť s akou odchádzajú. Zodpovední za situáciu sú Bodis s Holičkom. Ak by im záležalo na deťoch a rodičoch, konali by inak.

Ďakujem prispievateľovi "štýl riadenia | 18-11-2018 23:20:53". Zrejme bývalý/-á učiteľ/-ka. Predpokladám, že postupne to povylieza na povrch a obraz riaditeľa nebude vnímaný len cez jeho, zväčša "potemkinovské" projekty, ktoré slúžili hlavne na vlastnú propagáciu.
Pre Obcan | 18-11-2018 222021 | 19-11-2018 00:28:38
Kvoli idiotom ako ty, sa dedina za poslednych 8 rokov dostala do sra*iek az po nos...
Kup si jednodmernu leteknu do Ugandy prosim, vybavim ti zlavu
škola | 18-11-2018 23:38:44
Ľudia sú všímaví. A veru sa už rozprávajú medzi sebou v dedine, že toľko cudzích ľudí sa hostilo na podujatí 60. výročia školy a učitelia i nepedagogickí, čo roky odpracovali na škole na oslave neboli.
štýl riadenia | 18-11-2018 23:20:53
Riadenie p.riaditeľa z pohľadu zamestnanca:
Byrokratické– zameriavalo sa predovšetkým na plnenie administratívnych funkcií (nekonečné množstvo papierov, hory, more papierov).
Autoritatívne – chápal vedenie ako prikazovanie, trval na svojich rozhodnutiach a príkazoch. Mienka iných ho akože naoko zaujímala, ale pripomienky a návrhy často pokladal za zasahovanie do svojej vlastnej kompetencie.
V riadení mu chýbala určitá miera ľudskosti, empatia. Tá chýba aj v prípade pochopenia svojich takzvaných nepriateľov. P. riaditeľ totižto ľudí rozdeľuje na dve skupiny a to priateľov (poklonkujú mu, velebia ho, majú rovnaký názor ako on), nepriatelia (dovolia si vysloviť nahlas iný názor), úhlavní nepriatelia ( ľudia, ktorí sa neboja nahlas a verejne kritizovať prešľapy p.riaditeľa).
Dovolím si skromne tvrdiť, že kto nebol zamestnancom p. riaditeľa nepozná jeho skutočnú povahu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-11-2018 22:51:51
Obcan | 18-11-2018 22:20:21 | - napiste v com KONKRETNE je casopis vytrhnuty z kontextu, akeho kontextu a napiste prosim JEDINU VEC, VYROK ci UDAJ, ktory v casopise NIE JE PRAVDOU.

Dakujem.
Obcan | 18-11-2018 22:20:21
Ja tlieskam tym rodicom co sa zdvihli a vykázali z miestnosti Istoka s Reznakovou. Pocitili ste, ze vas ludia odsudili. Neurobili ste dobre tie vase predvolebne boje, rozhadali ste prilis vela ludi a to je zlo. Časopis pred volbami je vytrhnuty z kontextu a vy to dobre viete.
pre pre riaditela | 18-11-2018 21:10:11
Prvoplanovo ste vy pouzili privlastok smerak. Ako to suvisi s riadenim skoly? O kvalitach predsa nerozhoduje politicka prislusnot. Pre mna nech podporuje aj romsku iniciativu. Projekty ktore na skole rozbehol nam mozu zavidiet mnohe mesta.
Pre pre riaditeľa | 18-11-2018 20:21:05
Nie som prívržencom Matovica, mylite sa . Skúste sa pozrieť na to, co ste napísali. Použite prosím zdravý rozum a zamyslite sa . Verim, ze prídete na to , ze ste odpísal velmi trápne a prvoplanovo.
pre M.Majko | 18-11-2018 20:16:03
Vratme sa k podstate. Bol Bodis od 2002 zly manazerom skoly? Ak ano preco bol niekolkokrat zvoleny. Odpoved ze bol smerak ako to tu niekto stale uboho podsuva neberiem. Aspon pri hodnoteny jeho riadenia skoly budte objektivny.
Obcianka | 18-11-2018 19:22:42
P.Majko, tlieskam.K veci,vystizne a hlavne pravdivo.Priznat prehru so zdvihnutou hlavou, potriast rukou superovi,ale bez posmesneho uskrnu,vie len pokorny a uprimny clovek, a to su dnes velmi drahe veci,ktore lacni ludia neovladaju.Viem,ze to velmi k Vasmu clanku nie je,ale mala som potrebu to napisat:))
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-11-2018 17:29:23
Sintava | 18-11-2018 09:09:45 | - takze teda takto:

- nie je podstatne, koho anonym posiela liecit, ale za co. On tvrdi, ze za pchanie racafaku do vsetkeho.

- dalej je podstatne, ako je mozne, ze si dovoli konkretnu osobu VEREJNE ktokolvek poslat liecit. Byt na mieste M.Istoka, dal by som anonymnemu individuu 24 hodin na ospravedlnenie a nasledne by som mu dal moznost opodstatnenost odporucania dokazat.

- M.Istok Vas vyzval, aby ste napisal, za co konkretne ste vyjadril na neho verejne tak ponizujuci nazor. Prosim, urobte to. Napiste, v com konkretne M.Istok nema pravdu, co konkretne nema pravo ziadat od riaditela a v com konkretne snad riaditelovi skodi.

- - -

Aj mne je riaditela skoly Dr. Bodisa luto. Nie vsak pre jeho rozhodnutie, to hodnotim ako pragmaticke zhodnotenie situacie. S novou starostkou a novou poslaneckou zostavou sa hrat ako s figurkami na sachovnici nebude. Myslim si, ze je koniec dvihaniu ruk a verim ze aj diskusia obcanov na OZ a ich OPRAVNENE otazky na volenych zastupcov, ktorych vo funkciach PLATIA budu mat miesto bez akychkolvek obstrukcii.

Verim, ze na OZ bude pritomny aj novy riaditel (nebude mat dovod nebyt tam) a ze OZ budu mat uroven nie oblubenej stvrtej cenovej ala Holicka.

Preco mi ho teda je luto? Nuz, preto, lebo som si isty, ze tituly neziskal ako kapitan Danko a teda pri svojom vzdelani a rozhlade mal situaciu zhodnotit uz v septembri 2015 a svojho konika mal (mohol) SMERovat tak, aby dnes NEmusel utekat zo skoly este pred nastupenim noveho vedenia obce.

Nuz, SMERaci su znami tym, ze NEdokazu vcas vyhodnotit situaciu, sebareflexivne sa zariadit a odist skor, ako skandaly novinari vyhrabu a vynesu na svetlo Bozie. Takze teda uz len treba pockat, ako organy cinne v trestnom konani vyhodnotia podania a dufat, ze pravda, pravo a spravodlivost si cestu (aj ked mozno oklukou) raz najdu.

- - -

Este snad - ak pisete, ze niekto otazkami veducimi k transparentnosti voleneho funkcionara vystval, tak je na case pritvrdit a otazky pretavit do auditov a hlbkovych kontrol.
Ten, kto konal v ramci zakona a s majetkom patriacim obcanom nakladal hospodarne, sa toziz nicoho bat nemusi a uz vobec nepotrebuje nikam utekat...
pre obcana..holicku | 18-11-2018 14:02:29
Zosadeny si sice bol,ale silou ludu☺len dufam,ze sa nespoliehas,ze s odchodom z uradu sa zbavis aj zodpovednosti za svoje trestne ciny..a bodis???nechapem,ako toto cukrove divadlo mohlo vobec viest skolu..ved ten nema vlastny nazor ani nato,komu strci do zadku(sa)☺
Registrovaný Michal Ištok Michal Ištok | 18-11-2018 13:45:29
pre Sintava | 18-11-2018 10:56:36

Ďakujem Vám za starosť o moje zdravie. S čím konkrétne nesúhlasite v mojom článku? Rád si vypočujem kritiku.
Sintava | 18-11-2018 10:56:36
Ospravedlnujem sa p. Majkovi.to Istok by sa mal ist dat liecit.este ze sa nedostal ani za poslanca.
Sintava | 18-11-2018 09:09:45
Pan Majko vy ste chory clovek.mali by ste sa dat liecit ozaj nemate co riesit.co vsade strkate ten svoj ratafak.pana Bodisa mi je uprimne luto.a pan Š.by nemal tolko do vsetkeho vrtat a starat sa
Občianka | 17-11-2018 22:42:49
Ľudia čo tu riešite?, pokiaľ viem, riaditeľ sám podal výpoveď, nikto ho nevyštval,.vyštval sa sám ,pretože riadenie školy mu bolo málo, potreboval riadiť dedinu, riadiť starostu, a pomaly už riadiť aj naše rodiny.Prečo potreboval spraviť oslavu školy pár dní pre voľbami? Napriek tomu, že sa to veľa rodičom nepozdávalo a dokonca ani poslanci mu neodsúhlasili peniaze?
Prečo sa hneď po voľbách vzdal funkcie?
Vadílo mu, že niektorí rodičia preverovali sa dožadovali ....mali na to právo.
Keby bol zostal vo funkcii Holička ,tak by mu to nevadilo?
Vykašlat sa na deti do dvoch týždňov a ešte robiť zo seba nejakého ukrivdeného chudáka ...a čo horšie ešte aj deti polarizovať v škole.
Myslím si že je najvyšší čas, že odchádza.Veľa dobrých učiteľov ktorí odtiaľto aj kvôli nemu odišlo sa rado vráti.
Sintava | 17-11-2018 21:36:25
Naša škola už nebude mať takého riaditeľa ako mala doteraz na schôdzi sa zaňho postavilo dosť rodičov, padol manažment padla spolupráca s Ruskom, čo je ľúto dosť rodičom s deťmi, mali si ho udržať tu, má známosti ma čas a zdôrazňujem čas pre našu školu, a robil pre ňu všetko, už aj novej starostka je to ľúto, čítal som na fb, tak to už stojí na zamyslenie kto túto dedinu rozostvava a prečo, nezaujíma ma politika ale riaditeľovi Bodisovi fandím aj vždy budem a na konanie rodiny Istokovej mam tiež svoj názor, tak ako niekoľko dosť rodičov, ktorí sa v mojej prítomnosti vyjadrili
Pre M. Majlo | 17-11-2018 20:46:32
Riaditel bol vo fonkcii od roku 2002. Skola sa zapojidala do niekolkych uspesnych projektov, vysledky ziakov su dobre. Doteraz nikomu nevadil az teraz. Ja sa len pitam ci je dovodom len vecierok? To sa mi zda malo na taku stvavu kampan ako sa proti jeho osobe vedie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-11-2018 20:34:31
Pre riaditela | 17-11-2018 20:31:59 | - mate to hodne pomylene.

Obcan a rodic sa pyta. ODPOVEDAT je POVINNOSTOU RIADITELA SKOLY a STAROSTU OBCE.
Pre riaditela | 17-11-2018 20:31:59
Preco do vsetkeho tahate politiku. Ulohou riaditela je riadenie skoly a to vykonaval riadne. Umelo vytvorena "kauza" vecierok je trapna. Predlozte jeden dokaz. A podla vaseho monopolu na mudrost ste priznivcom Matovica.
Pre riaditeľa | 17-11-2018 18:25:30
Veď čo by ste tam robili ? Ste SMERak a teraz už nebudete mať možnosti , tak radsej tu sa tu robíte obeť. Vy si myslíte, ze bez vas vsetko padne ?. Už choďte , je najvyšší čas.
Občanka | 17-11-2018 11:55:37
Konečne!!!už včera by bolo neskoro konečne tu zavladne pokoj
s.i.n. | 17-11-2018 11:50:21
Ja len zopakujem, čo napísala " Sintavanka | 17-11-2018 00:07:27" Skutočne výborne vystihnutá realita v Šintave. Pani starostke želám veľa zdaru, rozvahy a šťastnú ruku pri výbere nového riaditeľa. p. Bodis, asi poznáte to porekadlo: "Cintoríny máme plné nenahraditeľných ľudí" že?
Obcan | 17-11-2018 11:13:02
Nie som privrzenec Holicku, volil som Kloknera, presne preto ako asi aj vy. Aby bol pokoj a upokojilo sa napätie. Vyhrala Slavka, držíme palce, aby isli vsetko k lepsiemu. Ale sam vidite tieto nenavistne komentare nizsie a hned mi tu niekto tyka. Takze arogancia moci je aj v privrzencoch noveho vedenia obce.
Obcan, ci pre obcan) | 17-11-2018 11:00:06
..nech nastupi p.Endelova,alebo hocikto iny, v kazdom propane to bude clovek,ktory vzdelanie na tuto funkciu ma.P.riaditel, si podmienil svoje zotrvanie vo funkcii vyhrou p.Holicku na starostu,ak sa tak nestalo,tak odchadza.Je viac ako neprofesionalne,I ked by som radsej pouzila horsi vyraz, ked si riaditel skoly vlastne diktuje a kaze cez socialnu siet, koho je vhodne volit.Tym padom len dokazal, ako velmi je politicky zaangazovany.Skola v Sintave pojde dalej, a uz len s tym rozdielom, ze tam bude pokoj a takisto v dedine.Mame totiz starostku, ktora nie je arogantna a maniere predosleho starostu su jej cudzie..a cokolvek nam chcete pane vy, evidentne privrzenec p.Holicku nahovorit.Ved o 4 roky moze p.Holicka opat kandidovat.A my , obcania rozhodneme.Teraz by bolo fer novu p.starostku podrzat,ked uz odchadzajuci zanechavaju dedinu v takejto zlobe.Ja jej drzim vsetky palce.
Obcan | 17-11-2018 10:49:54
Sirim si svoj nazor rovnako ako vy. Vidim, ze pisat svoj nazor na sol sa rovna konfrontovat sa s jurcagovcami...
Dalej nie je pravda, co píšete vy, ale vyvracat tu nic nemam za potreby.
Inak riaditel nepovedal, ze odide, ak nevyhra Holicka. Ved Klokner by ho nevymenil. Tak si to teraz mozte ovladnut vy, vzdelanych ludi mate urcite medzi sebou vela... alebo skor nie..
Hmmm | 17-11-2018 10:43:54
Každý je nahraditeľný a tak isto aj Bodis. Vôbec mi ho neni ľúto, lebo očividne mu neslo o žiakov toľko ako o seba. Vonkoncom sa mi nepáčilo jeho politické angažovanie, oslava školy bola len fraška robená na prezentáciu seba s svojho prisluhovača holicku. Ked som chodila do školy ja bola tam bola iná riaditeľka a všetko ficalo a aj možno aj lepšie ako za tohto intrigára.. A Nemyslim si ze vtedy celé fungovanie školy záležalo na tom kto bol zvolený za starosta.
pre obcan | 17-11-2018 10:43:10
Kladiem si otazku komu stvava kampan voci riaditelovy a skole prospeje. Detom? Ucitelom? Nie. Na post riaditelky nastupi p. Endelova. Pani Istokova uz na skole pracovala. Mozno doplni pedagogicky zbor. A mozno to bude inak.
Obcan | 17-11-2018 10:31:09
Pre Obcan 17-11-2018 10 0054
Nikto starostu nezosadil. Prehral volby najma pre svoju aroganciu,namyslenost a nedodrziavanie zakonov.pozorne si precitaj ,, Transparentna samosprava,, a mozno ti to docvakne preco asi sa tak stalo. A chudacika riaditela predsa nikto nevystval,pretoze sam pred volbami vyhlasoval,ze ked nevyhra holicka v skole skonci. Preco? Spytaj sa jeho. Urcite ma na to dovody. A o tych sa postupne dozvedia vsetci. Tak zachovaj klud,pokoj rozvahu a sleduj ako sa bude obec vyvijat. Vsetko pojde tak ako ma,bez invektiv,urazok,hlupich poznamok atd. A urcite sa zvladnu i tie zalezitosti v skole,pretoze ak si pan riaditel myslel ze bez neho to v tejto skole skolabuje tak sa mylil. A co sa tyka tych dalsich? Je mi ich skutocne luto. Pre svoj,resp.pre riaditelov prospech opustit deti to teda je na zamyslenie. To si hovoria ucitelia? Je to ich hamba a dufam,ze ich coskoro dostihne.
..pre obcan | 17-11-2018 10:13:42
Omyl, mily obcan. Starosta nebol zosadeny,len neziskal potrebny pocet hlasov,aby zastaval funkciu nadalej.Obyvatelia Sintavy si zvolili Reznakovu.P.riaditela,nikto nevystval, jeho rozhodnutie bolo slobodne.Tak prosim nehlasajte taketo dezinformacie.A ked je toto Vas nazor,tak si ho majte,len ho nesirte dalej ,lebo to nie je pravda.
Obcan | 17-11-2018 10:00:54
Zosadili ste starostu, vystvali riaditela, ved uz budte spokojny. Toto ste predsa chceli, za toto ste bojovali. Tak zacnite vladnut a riadiť Sintavu. Teraz za cela pozornost upiera na vase kroky a nie na Bodisa a Holicku.
Obcianka | 17-11-2018 09:27:37
Vyborny clanok!! p.riaditel skoly je urazeny a nahnevany.Ale preco asi? Ved dovody,ktore uviedol mohol dalsou svojou pracou vsetkym vyvratit.Takto len ukazal,ze co sa popisalo,je aj pravdou,a vlastne uteka.Je smutne,ze dve ucitelky sa dali stiahnut,urcite to nebolo ich rozhodnutie,tomu neverim.A este jedna vec, ako mohol po tomto stretnuti na skole, co odtial vyhodili p.Reznakovu, p.Holicka v rozhlase seba ohodnotit, ako rovneho chlapa, tak to uz chce naozaj silny zaludok.Drzte sa vsetci,ktori ste na skole zostali.
Obcianka | 17-11-2018 09:23:49
Vyborny clanok!!p.riaditel skoly je urazeny a nahnevany.Ale preco asi? Ved dovody,ktore uviedol mohol dalsou svojou pracou vsetkym vyvratit.Takto len ukazal,ze co sa popisalo,je aj pravdou,a vlastne uteka.Je smutne,ze dve ucitelky sa dali stiahnut,urcite to nebolo ich rozhodnutie,tomu neverim.A esteemed jedna vec, ako mohol po tomto stretnuti na skole, co odtial vyhodili p.Reznakovu, p.Holicka seba ohodnotit, ako rovneho chlapa, tak to uz chce naozaj silny zaludok.Drzte sa vsetci,ktori ste na skole zostali.
politický nominant | 17-11-2018 00:09:53
aj na škole?
Sintavanka | 17-11-2018 00:07:27
Výborný článok

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign