Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"revolúcia o ktorej snívate by pripadala do uvahy keby vypli facebook" - píše diskutujúci a - žial má pravdu...

Miloš MajkoDátum01. 02. 2016 15:11:38TémaAktuálne témy
200

V podstate neriešim, kto bude koho voliť - ja som rozhodnutý, no moje kritériá zďaleka nemusia vyhovovať každému. Neodsudzujem a nekritizujem voličov SMER-SD, KDH, SNS, SMK či ktorejkoľvek inej strany. Každý má nepochybne svoj dôvod - niektorí voliči v niektorých prípadoch možno len nevedia, čo činia...

Aj dnes je protest učiteľov a rodičov a to nielen v Bratislave, ale aj v ďalších mestách Slovenska. Ja sedím na dobrom espresse v reštaurácii na námestí Slobody v Bratislave a popri písaní sledujem už sa zgrupujúcich protestujúcich.

Úprimne, som rovnako spravodlivo nasr*tý ako oni. A zväčša z rovnakých dôvodov - no, možno trošku viac a možno aj z viacerých dôvodov. Nakoľko do tohto skorumpovaného a prehnitého systému korupcie a zneužívania moci predsa len vidím trošku hlbšie, ako drvivá väčšina ľudí.  Od hora, až dole cez samosprávy miest a až do tých najmenších obcí v krajine. Každý týždeň ma oslovujú minimálne z dvoch obcí sklamaní občania, veľakrát poslanci OZ vo viere, že im je možné pomôcť použitím nejakej zázračnej metódy, snáď zaklínacej formulky. Nie, nie je. Tak to nefunguje.

Ľudia, zabudnite na zázraky - tie sa nedejú ! Keď si nepomôžete sami, iní vám nepomôžu. Nie že by nechceli - oni len nemajú ako. Totižto skorumpovaného starostu či poslancov v obci, zlodejov v politike, ale aj mimo nej môže riešiť iba samotný občan a to aktívnymi krokmi, ktoré mu priam ponúka platná legislatíva. Áno, ja tvrdím, že máme veľa možností, len ich nevyužívame dostatočne.

Obyvatelia mesta majú možnosť poradiť si so skorumpovaným vedením nech sa akokoľvek tvári úctivo, slušne a čestne. Stačí prestať tolerovať svojvôľu volených zástupcov a ich fungovanie v znamení hesla "vyhraj voľby a môžeš všetko..."  Stačí si uvedomiť, že vyhraním volieb nenastupuje nekonečná moc, ale v prvom rade neskutočná zodpovednosť. Na to však nie sú zvyknutí ani volení zástupcovia a žiaľ ani samotní občania.

Takže teraz dopíjam espresso a vidím hodne ľudí postávajúcich na námestí napriek miernemu občasnému mrholeniu. Vidím ľudí, ktorí si už pravdepodobne povedali "a dosť!"  A držím im palce.

Prišli niečo meniť. Budem však aj zlý a pripomeniem - priatelia, nielen vy máte otlak, ktorý vás tlačí. Majú ho aj podnikatelia, ktorí sa nevedia domôcť svojich práv a štát im za odvedené dane a odvody neposkytuje potrebný servis, ale v podstate ich "vypaľuje"  rovnako, ako podvodníci a podnikatelia, ktorí by  namiesto podnikania mali dávno sedieť v base. 

Nezabudnite, podporujú vás tisíce ľudí, podporte následne vy ich oprávnené požiadavky.

- - -

V nadpise je uvedený výrok jedného z čitateľov a diskutujúcich v našich médiach: "revolúcia o ktorej snívate by pripadala do uvahy keby vypli facebook"   Plne sa s ním stotožňujem a sám dlhé roky píšem - ak ľudia neodlezú od klávesníc svojich počítačov a telefónov, nevyjdú z príjemnej anonymity a nezačnú sa svojich práv domáhať verejne, zmena nenastane nie preto, že by nebola potrebná, ale preto, lebo ju reálne nebude mať kto urobiť...

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 03-02-2016 23:06:38
..anonym..ty ma mozes akurat tak bozat v rit..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2016 22:39:41
Sofistikovane prizivovanie sa na verejnych financnych zdrojoch prebieha aj v samospravach. Mozno este vo vacsom objeme, ako vo velkej politike.

A tu obcan naozaj uplne jednoducho moze zasiahnut a veci menit prakticky okamzite. Len treba dostatok ludi, odvahu a zaujem.
vysvetlenie | 03-02-2016 22:37:03
problem je v tom, ze kradnu sofistikovane - prisposobuju si zakony, ale aj debil musi vidiet, ze je to zlodejina v priamom prenose http://www.aktuality.sk/clanok/313010/komentar-daga-danisa-navod-ako-zarobit-miliony-eur-za-nic/
Na CDT00 dostal Kostka od štátnej poisťovne rámcovú zmluvu na viac ako tri milióny eur. Ide o nový kontrakt z decembra na jeden rok. Zmluva sa už podpisovala za nového ministra Čisláka.
pozorovateľ | 03-02-2016 20:45:30
Predvolebný boj začína naberať obrátky.Anonym má pravdu v tom, že opozičníci majú plnú hubu rečí o kradnutí, ale ani jeden z nich to trestné oznámenie nepodá. Prečo asi? Žeby pre toto?
\"Ak osoba oznámi trestný čin, je poučená o zodpovednosti za uvedenie vedome nepravdivých údajov, vrátane následkov krivého obvinenia. To znamená, že ak oznamovateľ úmyselne klamal, či uvádzal polopravdy, hrozí mu trestné stíhanie pre trestný čin krivého obvinenia a až päť rokov trestu odňatia slobody.

V niektorých prípadoch je zákonom uložená povinnosť oznámiť trestný čin. Jedná sa o určité zločiny a trestné činy korupcie. Každý musí bezodkladne oznámiť zločin, za ktorý sa trestá najmenej 10-ročným väzením alebo niektorý z trestných činov korupcie, ak sa o nich hodnoverným spôsobom dozvedel. Je teda povinnosťou každého, aby uvedené trestné činy oznámil na ktoromkoľvek útvare polície alebo prokuratúre a opísal, čo sa stalo. Prípadne môže zaslať písomné oznámenie. V opačnom prípade sa takáto osoba sama stáva páchateľom trestného činu neoznámenia trestného činu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2016 19:45:33
anonym | 03-02-2016 17:32:33 | - nie je ulohou obcana zabezpecovat dokazy. Na to mame desiatky tisic dobre platenych organov cinnych v trestnom konani.

Je potrebna systemova zmena, ktora zabezpeci odpolitizovanie policie, prokuratury a sudnictva.

Politici dostali system a ludi v nom presne tam, kam potrebovali, aby boli beztrestni...
anonym | 03-02-2016 17:32:33
Prečítam si články,Budajove,Vaše ,kohokoli z opozičnej strany, vyhlásenia zástupcov učitelov ,zástupcov bývalých zamestnancov zdravotníctva.Vyhlásenia Libšica ,Matoviča,Hlinu a im podobných Fígela ,Kaníka atd.Všeci vyhlasujú že vláda a její predseda Fico kradnú. - Ale ani jeden nepodá trestné oznámenie. Prečo? Asi preto - že treba dôkazy.Treba ich nájst nebo držat hubu.Uhliarik ,Jurzyca ,Mihál už ste ludia zabudli ako vládli.Výhovorka stále bola len - my nie lebo Fico.gulak kde si schovaný - žvásty,demagogia? Píš pravdu . Tyto vyhlásenia niečo pripomínajú,asi bývalý sudruh.Im bolo takéto vyjadrovanie vlastné.
PODME LUDIA... | 01-02-2016 17:45:12
...na zihadielko.sk...lebo uz nas predbehla Stara Lubovna a zachvilu nas da aj Dolny Kubin..tak hlasujme za Sered

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign