Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

RegioJet zachová na väčšine spojov medzi Bratislavou a Košicami výhodné ceny od € 9,-. Prioritou je posilnenie na 13 vozňov

RegioJet  |MM|   Zmena cien sa dotkne len spojov premávajúcich počas špičiek. Vlaky RegioJetu zostanú naďalej cenovo výhodnejšie ako štátne rýchliky ZSSK

 

Spoločnosť RegioJet sa rozhodla dlhodobo zachovať na väčšine spojov cestovné od € 9,-. Úprava cien cestovných lístkov na trati Bratislava - Žilina – Košice sa dotkne iba spojov, ktoré premávajú počas dopravných špičiek.

 

Analyzovali sme počty cestujúcich a ceny v našich vlakoch po posilnení súprav od 17. 01. a rozhodli sme aj naďalej zachovať na väčšine spojov ceny od € 9,-. Našim cieľom je ponúkať na Slovensku najvýhodnejšiu kombináciu cien a poskytovaných služieb. Preto upravíme ceny iba na spojoch, ktoré premávajú v špičkách, ale aj tak budeme lacnejší ako ZSSK,“hovorí Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

 

Úprava cien, ktorú RegioJet plánuje urobiť od 21. marca, nastane iba vo vlakoch premávajúcich počas dopravných špičiek - teda na obedných a večerných spojoch počas piatkov a nedieľ a v niektorých vybraných spojoch počas týždňa s najvyšším dopytom cestujúcich. Aj v týchto vlakoch však bude cestovanie naďalej stále cenovo výhodnejšie ako v štátom dotovaných rýchlikoch ZSSK, a to aj napriek tomu, že RegioJet prevádzkuje vlaky bez akýchkoľvek dotácií na vlastné podnikateľské riziko a cestujúcim zabezpečuje špeciálny servis v podobe kávy a ďalších nápojov zadarmo počas celej cesty, ponuky bezplatnej dennej tlače a Wi-Fi pripojenia na internet.

 

Dopravca bude pritom naďalej poskytovať vybraným skupinám cestujúcich rôzne zľavy - napr. študentom až 50% z ceny bežného cestovného.

 

Väčšina spojov bude naďalej premávať za nízke ceny od € 9,-. V najvyťaženejších vlakoch bude cestovné v triede STANDARD € 18,70. Okrem špičkových vlakov sa ceny jemne upravia aj v niektorých ďalších vlakoch premávajúcich počas týždňa. Cestovné v nich bude začínať na € 13,30.

 

"Cestovné v našich expresoch bude odstupňované podľa toho o ako vyťažený spoj sa jedná. Celkovo budeme lístky predávať v 3 cenových kategóriach. Najvýhodnejšie lístky získajú cestujúci vo vlakoch, ktoré premávajú mimo dopravnej špičky a teda ponúkajú množstvo voľných miest. Nízkymi cenami sa budeme snažiť do týchto spojov prilákať ďalších nových cestujúcich. Očakávame, že niektorí cestujúci prestúpia vďaka výhodnej cene z vyťažených vlakov do cenovo výhodnejších spojov s dostatočnou ponukou miest, čím sa v najplnších expresoch uvoľní miesto ďalším cestujúcim," hovorí Radim JANČURA.

 

RegioJet chce zvýšiť kapacitu vlakov až o 33%

 

Najaktuálnejšou prioritou RegioJetu je nasadiť počas špičiek do prevádzky až 13 vozňové súpravy, a to ideálne od júnovej zmeny v cestovných poriadkoch. Vďaka tomu by sa mohla zvýšiť denná kapacita vlakov až o 1 000 nových miest. S týmto zámerom sa RegioJet obráti aj na ŽSR. "V súčasnosti je z našej strany všetko pripravené na to, aby sme spustili prevádzku 13 vozňových súprav. Blokuje nás iba skutočnosť, že nás ŽSR nechcú pustiť na jediné nástupište v Bratislave, ktoré umožňuje odbavenie takýchto dlhých vlakov. ŽSR to argumentujú rýchlikom ZSSK, ktorý má odchod až 20 min. po odchode nášho expresu do Košíc. Preto budeme so ŽSR rokovať o úprave cestovných poriadkov a odchodových časov z Bratislavy tak, aby sme mohli využívať túto koľaj," pokračuje Radim JANČURA.

 

"Ak nová vláda prehodnotí existenciu vlakov zadarmo a zruší ich, posilníme od decembra prevádzku našich expresov až na 5 párov denne, čím zabezpečíme premávku v 3-hodinových intervaloch, tak ako sme pôvodne plánovali. Za týmto účelom sme už obstarali ďalšie dva rušne Vectron, ktoré zatiaľ využívame na iných linkách," dodáva Radim JANČURA.

 

Vlaky IC ZSSK, ktoré plánuje obnoviť súčasná vláda nemôžu byť krížovo financované z dotovaných liniek a poškodzovať trh

 

Slováci dali vo voľbách najavo, že chcú zmenu a viac peňazí pre učiteľov a zdravotníctvo a to, aby sa štát choval transparentne ako zodpovedný hospodár. Vlaky IC ZSSK skončili preto, lebo ich prevádzka prinášala ročne stratu v radoch miliónov EUR, nikdy neboli ziskové a tým, že jazdili za podnákladové ceny, poškodzovali konkurenciu a porušovali zákony o hospodárskej súťaži. V konkurencií nedokázali osloviť toľko zákazníkov, aby si na seba zarobili. V tomto urobil minister Počiatek zodpovedné rozhodnutie, keď nariadil stratové vlaky IC ZSSK zrušiť.

 

Akékoľvek komerčné vlaky, ktoré by ZSSK ako dominant, ktorému patrí 80% trhu, znova zaviedla, musia fungovať tak, že si na seba zarobia, nebudú krížovo financované z dotovaných liniek a nebudú podnákladovými cenami poškodzovať ostatných dopravcov. Tieto zákonné podmienky sú stále rovnaké, platia kdekoľvek v Európskej únií a nijak sa nemenia. Štát nesmie tieto vlaky dotovať, nakoľko sa nejedná o základnú dopravnú obslužnosť, ale o prémiový produkt, kde naviac na trhu existujú ďalší dopravcovia, ktorí tieto vlaky dokážu prevádzkovať bez dotácií.

 

Voliči dali naviac najavo, že im ide najmä o peniaze do zdravotníctva, školstva a na rozvoj infraštruktúry a nie o prehlbovanie strát ZSSK, kde musia občania už dnes platiť desiatky miliónov EUR za cestovné zadarmo. Tieto financie by inak umožnili napr. pridať každému z učiteľov na Slovensku viac než 500 EUR ročne.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-03-2016 20:21:12
kutil Tim | 20-03-2016 19:53:26 | - je to jeho biznis a jeho taktika. Dalsie zvysovanie sa bude rovnat prichodu dalsej konkurencie.

Uroven cestovania je vyssia a ceny statneho molochu predpokladam ze neprekona.
kutil Tim | 20-03-2016 19:53:26
Faktom však sa stalo aj to, že p. Majko 4.12.2015 uviedol \"Nemyslim si, ze hned pride k vyraznemu narastu cestovneho.\", naozaj neprišlo hneď, ale \"až\" o štyri mesiace.Ja som sa vtedy vyjadril, že rád si porovnám ceny R-Jetu po pár rokoch jeho monopolu. Aj toto mi p. Jančura prekazil, on nevydržal s nasadenými cenami ani rok nieto dva. A p. Jančura priznáva, že jeho strata za minulý rok bude cca 3,7 mil €. Z toho mi vyplýva, že od pravdy som ďaleko nebol.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-03-2016 15:37:56
http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/387342-regiojet-prudko-zvysil-ceny/

Ak dopravca zdrazie enormne, jednoznacne pride dalsia konkurencia. Ide o zaujimave trate a nepochybne zaujmu mozno LeoExpres ci aj inych dopravcov.

Napr. Z Prahy do Trencina existuje uz priame spojenie - cim viac moznosti, tym pre cestujucich lepsie...

Faktom vsak zostava, ze RegioJet prinutil skostnateleho statneho prepravcu frciaceho na vysokych odmenach pre manazment zaujimat sa aj o kvalitu cestovania a nazory cestujucich.
kutil Tim | 18-03-2016 19:50:05
Denník N \"RegioJet výrazne zdražuje, v špičke už nebude lacnejší než štátne rýchliky\"
aj nadpis článku niekedy čitateľovi veľa napovie

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign