Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Referendum; áno či nie?

Marek TóthDátum02. 02. 2015 09:33:49TémaAktuálne témy

Dovolím si krátku úvahu nad aktuálnou udalosťou, ktorá sa bude konať v sobotu, 07.02.2015 – referendum. Štyristotisíc občanov Slovenska podporilo iniciatívu za vyhlásenie referenda, preto niet pochýb o legitímnosti jeho vyhlásenia. Podľa článku 2 odseku 1 Ústavy SR občania vykonávajú štátnu moc prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo. Referendum je spôsobom priameho výkonu štátnej moci občanmi. Podmienkou vyhlásenia referenda je žiadosť aspoň 350 000 občanov alebo uznesenie NR SR, keďže prvá podmienka bola splnená, niet prekážky na vykonanie referenda. Pokiaľ ide o predmet otázok referenda, tie sa môžu týkať akejkoľvek veci verejného záujmu (čl. 93 ods. 2 Ústavy SR). Verejný záujem je vyjadrený práve kvótou potrebnou na samotné vyhlásenie referenda.

V ostatnom čase bolo relatívne často počuť názory, že predmetom referenda sú otázky, ktoré majú povahy ľudských práv a teda, že o takýchto právach sa nehlasuje. S takýmto tvrdením nemožno súhlasiť a to z úplne jednoduchého dôvodu. Samotné ľudské práva boli prijaté hlasovaním a teda na tom, že budú vôbec ľudskými právami sa spoločnosť istým spôsobom uzhodla. Typickým hlasovaním o ľudských právach bolo napríklad prijatie Charty OSN v San Franciscu 26. júna 1945, Európsky dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd podpísaný 4. novembra 1950, ale aj prijatie Ústavy SR a mnohé iné. Z uvedeného vyplýva, že tvrdenie, že o ľudských právach sa nehlasuje je nepravdivé, a samotné ľudské práva boli a zrejme aj budú relatívne častým predmetom rôznych hlasovaní a významných dokumentov. Je zrejmé, že každá diskusia dotýkajúca sa akýmkoľvek spôsobom ľudských práv je veľmi citlivo vnímaná najmä tými, ktorých sa dané práva dotýkajú. Samotné práva však nie je možné upravovať tak, aby boli výsledkom nátlaku minoritných skupín spoločnosti, ale zároveň majoritná skupina musí rešpektovať tieto minoritné skupiny.

Je možné povedať, že referendum (plebiscit) spolu s voľbami (akýmikoľvek) sú vlastne jedinými prostriedkami, kedy občania môžu priamo vyjadriť svoj názor na určitú vec alebo záležitosť. Z tohto dôvodu tiež nechápem a považujem za veľmi nevhodné, ak nejaká politická strana či hnutie, alebo politici vyzývajú alebo odporúčajú občanom, aby sa referenda nezúčastnili. Je to právo každého občana a ako jeden z mála spôsobov zmysluplne vyjadriť svoj názor, by občania nemali ostať ľahostajní. Vyzývať na neúčasť na referende môže byť veľmi nebezpečné z pohľadu správy vecí verejných a demokracie samotnej. Ak politici nemajú záujem, aby občania vyjadrili svoj názor, je to obdobné ako keby pred voľbami, v ktorých títo politici kandidujú, vyzývali občanov aby nevyužili svoje právo voľby a nešli ich voliť. Asi ťažko predstaviteľné, ale podstata je presne rovnaká. Ak by občania nemali využívať svoje právo voľby, tak nie je potrebná žiadna demokracia a rovno môžeme zaviesť diktatúru, ktorej nebude záležať na názore občanov štátu. Vyzývanie na neúčasť občanov na referende politikmi je vyzývanie na ignorovanie demokratických inštitútov a akceptovanie akýchkoľvek rozhodnutí týchto politikov bez toho, aby politikov zaujímal názor ich voličov. Preto je dôležité, aby sme sa ako občania tohto štátu zúčastnili referenda. Každý má vlastný názor na referendové otázky a môže ich vyjadriť slobodne práve na referende. Neostaňme apatickí a využime svoje ústavné právo – rozhodovať o veciach verejných priamo. 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
na doplnenie | 02-02-2015 22:11:59
Podľa plánovaného nového vzdelávacieho programu, je do učebných osnôv začlenená aj GI (v rámci etiky, občianskej náuky, biológie,...)
homo | 02-02-2015 22:03:31
Tak je to tu znovu:
http://www.sme.sk/c/7622532/droba-rokuje-so-stranami-o-registrovanych-partnerstvach.html?ref=trz
hombre | 02-02-2015 21:55:39
Naši volení zástupcovia vo veľkej politike trpia podobnými syndrómami ako volení zástupcovia v komunálnej politike. A ako to v oboch politikách chodí vieš aj sám bez môjho poúčania. A myslím, že na záver stačí spomenúť, že "Odborné stanovisko k "rodovému scitlivovaniu" detí, na ktoré tu tomáš dal link to celkom jasne potvrdzuje. Tých 332 odborne fundovaných signatárov ho podpísalo 1.6.2014. A aká je odozva príslušných úradníkov?
Pavol Kurbel | 02-02-2015 21:50:57
Znovu opakujem. Ak sa schváli registrované partnerstvo, to automaticky podľa jurisdikcie súdov EU znamená, že nemôže byť "diskriminované" oproti manželstvu a preto automaticky budú môcť adoptovať deti. Ak neveríte tomuto faktu, potom vám nepomôžem.
Jozef | 02-02-2015 20:16:41
Tomas, ale tu sa teraz nebavime o GI, inak o tom si moj nazor mozes najst tu na SoL.
Vzdy som bol proti.
Teraz, v referende pojde o nieco uplne ine.
A preto tvrdim, ze je to blbost. Uz len z dovodu troch rokov. Dufam, ze chapes?
Je to na nasich volenych zastupcoch, aby sa nepodvolili "modnym termo trendom" a neschvalili to co nechceme.
Ale to nemusi stat megaeura.

V studiu SOL sa ten pan vyjadril o tisicoch deti v domovoch, natrepal tam cisla za poslednych 10 rokov, ale zabudol povedat, ze dnes(2013-vtedy sa pocitalo) je v DD cca 5000 deti.
Kazdy rok, a to sa nemeni, cca 33% deti je umiestnenych do nahradnych rodin-pestunskych profirodin.
cca 50% deti je neumiestnitelnych, lebo "rodicia"sa obcas zaujimaju. Adopcie pre normalne pary su na dlllhe lokte.

Stacilo by ich chranit zakonom a tych xx milionov by im pomohlo viac ako nejake hadky o homo/nehomo.
tomáš | 02-02-2015 19:54:44
Milý jozef, nech sa vám páči, tu je ten zoznam ľudí-odborníkov a špecialistov na danú problematiku, aby ste nikoho neobviňoval, že vám ponúka nejaké pseudoargumenty a predpojaté blúznenia. Môžete si urobiť na základe toho svoj vlastný úsudok. Odporúčam dobre si prečítať celú výzvu.

https://rodovescitlivovanie.wordpress.com/signatari/
Jozef | 02-02-2015 19:22:36
tomas, hombre,
evidenntne sme sa nepochopili.
Ked si precitate vsetky moje komenty ohladne referenda, zistite, ze som proti tomu aby sa nazyvali dvaja oni, alebo dve ony manzelmi, som zatial proti adopciam, ale nechcite odomna, aby som slepo veril pseudoargumentom AZR o tom, ako na zapade beru deti a davaju ich homoparom, ako premietaju skolkarom porno a nutia ich masturbovat.
Koniec koncov, som 33 rokov zenaty stale s tou istou zenou a povazujem to za super.
Tomas, o politickej voli, v tomto state nebudeme polemizovat, zijeme tu a vieme svoje.
Ja som sa len snazil suhlasit s "mojim nazorom" s tym, ze o buducnosti deti z DD maju rozhodnut nie "krkavčí " rodicia, nie susedia, ale odbornici na detsku psychologiu, trebars. A uz vobec nie nejaky knaz, ktory o suziti muza, zeny a ich dietata vie prd.
pre pan Kurbel | 02-02-2015 19:17:00
Co sa stane,ked referendum nebude uspesne?Tiez sa nic nezmeni,registrovane partnersva nie je manzelstvo,a tiez nemozu adoptovat deti.Tak je to napr v Nemecku,ziadne automatizmi tam neexistuju.V Slovenskej ustave je clanok o manxelstve,ze je to jedinecny zvazok,medzi muzom a zenou.Zmenu ustavy musi schvalit 3/5 poslancov,takze hrate poker.Prajem pekny den
tomáš | 02-02-2015 19:07:37
jozef vy nechápete, že tu nikto nejde zakazovať niekomu existovať? Toto je úplne nekorektné a nepravdivé tvrdenie. Ja (a verím že všetci) sa referenda zúčastním, pretože chcem potvrdiť primát rodiny tvorenej mužom a ženou a ich práva na výchovu dieťaťa v súlade s vlastným presvedčením. Nejdem hlasovať s úmyslom, ľudí s homosexuálnymi sklonmi prenasledovať alebo zatvárať? Ako prvý by som sa proti takejto snahe postavil. Problémy tejto menšiny sa dajú riešiť bežnou zákonnou úpravou ak na to bude politická vôla. Toto referendum je však jedinečnou príležitosťou, aby sme si ako spoločnosť ujasnili svoju základnú orientáciu v čase hodnotového zmätku. Tieto otázky by nás neminuli, skôr či neskôr by k nám dorazili, o tom dúfam nemusím nikoho presviedčať. O tom načasovaní referenda sa dalo baviť, ale už je to pasé. Podstata referenda je v odpovedaní si na základnú kultúrnu otázku. Či stále platí definícia rodiny (vďaka ktorej sme tu aj my teraz), alebo sa rozhodneme pre svojvoľnú redefiníciu s neistým výsledkom? Toto je podstata tohto referenda.
pre hombre | 02-02-2015 19:06:30
Predstavte si,ze niektori buduci rodicia idu k odbornikom,co sa Vam nelubi na Slovenskej ustave,len ju treba dodrziavat..
Pavol Kurbel | 02-02-2015 18:56:29
Pre Moze Toto referendum neprináša nič nové. Toto referendum má za cieľ, udržať dnešný stav. Nič viac a nič menej. SaS už dvakrát navrhovala v parlamente registrované partnerstvá. Čo to však znamená? To AUTOMATICKY znamená právo adopcií homosexuálnym párom. Ak sú totiž v krajine povolené registrované partnerstvá, stávajú sa podľa rozhodnutia EU súdov úplne rovnocenné manželstvám a MUSIA im byť povolené adopcie.
hombre | 02-02-2015 18:55:34
Jozef | 02-02-2015 18:01:19
tvoje vyjadrenia pod inými článkami vychádzajú vždy z racionálneho uvažovania. Trochu sa zamysli nad obsahom referendových otázok a tým čo si napísal v príspevku o 18:01:19. Kto 4%-nej menšine upiera ich práva na súkromný život? Toto referendum hovorí o tom, že homo "manželský" zväzok sa nemôže považovať za riadne manželstvo, ktoré garantuje kontinuitu ľudského pokolenia! A tiež to, aby si rodičia mohli rozhodovať o tom, ako a kým budú v školách vychovávané ich deti. Oni za ne nesú zodpovednosť a nie zákon.
hombre | 02-02-2015 18:40:47
"moj nazor | 02-02-2015 13:06:41"
tvoje prirovnanie referendových otázok o práve rodičov rozhodovať o výchove svojich detí s NEZMYSLOM o potrebe génov a anorganickej/organickej ortuti je absurdné! Rodičia, ktorí počnú a neskôr vychovávajú dieťa, pred tým idú niekde do poradne k odborníkom? Alebo je to jednoducho prirodzený akt vrátane zodpovednej výchovy svojich detí? Kde by si chcel nabrať takých, hlavne nezaujatých odborníkov? Aj našu Ústavu a mnohé zákony písali ľudia, o ktorých sa vyhlasovalo(je) že sú odborníci. A čo stvorili?
pre: anonym | 02-02-2015 17:41:04 | 02-02-2015 18:36:07
Demokracia je aj o tom, že väčšina rozhodne o menšine. Inak v niektorých krajinách tá "normálna" väčšina ustupuje do úzadia a lobby tej menšiny pomaly ale isto určuje väčšine ako to bude vyzerať? To je podľa teba demokracia? Pochop konečne o čom to všetko je, to nie je len neškodné dedenie.
Moze | 02-02-2015 18:31:58
mi niekto vysvetlit ,co sa zmeni pre deti,ked bude referendum uspesne?Nic a este raz nic.Ma to vobec cenu,este raz zdoraznit ze adopcia deti je pre KAZDEHO velice komplexny proces,o ktorom rozhodnu v konecnom dosledku sudy?V Cechach odobrali rodicom 3000 deti v roku 2014 Neviem kolko to bolo na Slovensku. Pre referendum.Podpisalo 400 000 ludi,ked len 40 000 ludi adoptuje jedno dieta,tak mame o deti postarane.To by bolo o pravach deti,nie referendum ,kde sa nieco zakazuje co vobec nie je.
Hrdý Slovák... Howgh | 02-02-2015 18:25:07
Svoj názor pridávam aj do tohto vlákna, sorry.
"To nem politika" by možno povedal László zo Susedov na otázku čo si myslí o nasledujúcom referende. A má pravdu - to nie je o politike, stranách, lavici, pravici, extrémistoch, nejakej aliancii, učiteľoch, o Ficovi, Sulíkovi atď...A podľa môjho názoru ani o homosexuáloch resp. inak orientovaných ľudí.
Je to o deťoch, našich potomkoch, a ešte nenarodených deťoch, za ktoré sme do dospelosti zodpovední my - ich rodičia - čo je pre nich najlepšie a správne.
Za 50 rokov ma nikdy nenapadlo, že príde čas a budem musieť ísť sa verejno-tajne vyjadriť čo je pre nich pre ich dobrý život najlepšie a najprirodzenejšie. Že je to otec a mama teda vlastná úplná či neúplná rodina. Že toto je hlavné a všetko ostatné, nech akokoľvek dnes moderne označované, je vedľajšie či druhoradé. A že zato nesieme zodpovednosť - pre ich dobro.
Howgh.
Nie sme však Indiáni. Ale nemá zmysel vysvetlovať vysvetlené ani zahmlené či klamlivé. Kto nechce aj tak to nepochopí.
Toto referendum je výnimočné preto, že každý resp. takmer každý tomu rozumie. A má na to nejaký názor. A každý z nás vie, či ten názor pôjde alebo nepôjde v sobotu aj vyjadriť.
To referendum nie jo o nás o dospelých aj keď v ňom rozhodujeme či vyjadrujeme názor. Je o budúcnosti našich detí.
Hrdý Slovák je len klišé ale nie všetko čo na Slovensko z vyspelej Európy prichádza je správne. Nie dobré či zlé - ale správne.
Howgh.
pre Jozef | 02-02-2015 18:11:50
toto referendum nezakazuje existovať nie-heterosexuálom, ani nijakej menšine. Prosím vás, pochopte, že toto referendum nie je o nich, ale o právach detí.
Jozef | 02-02-2015 18:01:19
Marek, pred nedavnom tu napisal j.r.nem, ze za demokraciu treba bojovat, lebo nebola vymyslena (zhruba tak), ja som mu odpisal, ze sa myli.
Demokracia bola vymyslena, v starom Grecku.
Jej principy su take, ze vladne a rozhoduje vacsina.
Ale... ale tato vacsina zabezpeci pre mensinu, mozno aj tu 4%. zakladne obcianske prava.
A teraz povedz, maju aj oni nejake svoje prava?
A este raz musim prizvukovat, nie som im nakloneny.
Ale su tu, maju svoje problemy.....
Ale kto som ja, aby som trebars v referende, s ktorym sa nestotoznujem a pritom im nerozumiem zakazoval existovat?
A preto povazujem za spravne to, co napisal "moj nazor".
A preto odbornici a nie plebiscit.
Registrovaný Marek Tóth Marek Tóth | 02-02-2015 17:53:18
pre anonym | 02-02-2015 17:41:04

Suhlasim; ale nechat to zasa "plavat" s tym, ze casom sa danym otazkam legislativne vyhovie v prospech mensiny a vacsina to bude musiet akceptovat, resp. sa podla toho riadit, tiez nie je najvhodnejsie riesenie.
anonym | 02-02-2015 17:41:04
Marek toto referendum je specificke aj tym ze ludia nerozhoduju o sebe a svojej buducnosti ale o inych ludoch ktorych je mensina a nikdy vacsinu neprehlasuju a o detoch ktore sa vyjadrit nemozu
Jozef | 02-02-2015 16:56:53
Marek
este P.S.
vyjadril som len svoj nazor.
Tu, za Majkove prachy, nie za prachy vsetkych co platia dane.
Jozef | 02-02-2015 16:55:13
Marek, ale ja som sa nikdy nezaujimal o problemy homosexualov, takze nemam ani paru o tom, ake tazkosti maju. To ci maju pravo nahliadnut do zdravotnej dokumentacie partnera, alebo dedenie, nejake ulavy na daniach v pripade vyzivovania atd. Neviem to posudit.
Len tolko.
Ohladom adopcii - nesuhlasim, ale ako napisal moj nazor, toto je na odbornikoch. Teraz zabudni na nejake sikanovanie od spoluziakov, za dve mamy, alebo otcov.
Co to prinesie tomu decku neviem posudit.
A ohladne sex. vychovy - tu su tak protichodne info, ze tam im neverim.
Napr. ten animak z Belgicka, udajne to bolo zo zabavneho programu pre dospelych a nie z ucebnice.
A nakoniec, zdielam nazor "nazora" - len odbornici na zaklade nejakych skusenosti, alebo statistik, (nekupenych loby) mozu fundovane rozhodnut. Nie zmanipulovani a nasrati pleboscit.
Registrovaný Marek Tóth Marek Tóth | 02-02-2015 16:39:46
pre bobík | 02-02-2015 14:05:13
- otazkou referendum, ano ci nie som skor myslel, ci ist alebo ne-ist na referendum.

pre moj nazor | 02-02-2015 12:54:38 a pre Jozef | 02-02-2015 14:21:04
- nemozem suhlasit, ze takuto, ale aj ine otazky by mali riesit odbornici. Odbornici sa mozu a maju kvalifikovane vyjadrit k danej teme (i ked vzdy su ovplyvneni "lobby"). Avsak je nastrojom demokracie vyjadrit svoj vlastny nazor. Ak by vyjadrenie nazoru nemalo mat zmysel, tak nech o veciach vzdy rozhoduju odbornici a potom ani volby nie su potrebne; a ako som v clanku spomenul, rovno zavedme diktaturu. Tam sa neohlilada na volu ludu (i ked nevzdelaneho).
seredan | 02-02-2015 15:24:07
Ludia co nepojdu na referendum radi pozeraju gay porna.
Jaro Slavik urcite nepojde hlasovat a ty ?
Peter pre Jozef | 02-02-2015 14:54:24
Co je na tom vedecke alebo odborne aby riesili odbornici otazku za alebo proti za mna!Tato situacia nema poucky pravidla ani ziadne vzorce tak odbornik by rozhodol na zaklade svojich emocii ako kazdy iny!Ani by sa v ziadnom pripade nezhodli vsetci na tom istom!Tak preco by mal zasa niekto rozhodnut miesto mna?
Jozef | 02-02-2015 14:21:04
bobík, referendum je zatial pravom, nie povinnostou.
Preto mam pravo aj neucasti, pokial nie som stotozneny ani s ANO, ani s NIE.

Velmi rozumne to napisal "moj nazor" nizsie:

"Jednoznacne by som tuto temu nechal na racionalnom rozhodnuti odbornikov nez na emocialnom rozhodnuti obcanov. Tu mozu obcania narobit viac skody ako osohu."
bobík | 02-02-2015 14:05:13
"Referendum; áno či nie?"
Na takú otázku je už neskoro.
Referendum bude, termín je stanovený.
Už ide iba o účasť, alebo neúčasť.
Mali by ísť všetci, ktorí majú na to právo.
Zahlasujte si ako chcete, ale choďte. Ja aj neúčasť považujem za marenie.
Ivan | 02-02-2015 13:46:48
Nemám nič proti referendu ale to čo sa teraz stvára tak neviem ,aby mna niekto stále otravoval kvôli niečomu čo nechcem tak to je moc,,že pán Tomáš Bielek,nikdy som sa s vami nestretol tak si neprajem aby ste mi niečo tlačili do schránky
moj nazor | 02-02-2015 13:08:09
posledna veta mala zacinat, to referndum bude o ludoch
moj nazor | 02-02-2015 13:06:41
Je to to iste ako keby otazka bola:

suhlasite s tym ze su potrebne len dva geny pre transformaciu neorganickej ortuti na organicku ortut v zivotnom prostredi, ktora je ovela toxickejsia?

Konecne dostane obcan pocit dolezitosti a aj ked nevie o com tak si povie svoj nazor, to je take slovenske...

To referendum nebude o ludoch ktori poznaju lesby a gejov a o ludoch ktori s nimi nemaju ziadnu skusenost ale myslia si... Tak si skuste dopredu odpovedat kto ako bude hlasovat..
moj nazor | 02-02-2015 12:54:38
p. Toth suhlasim s vasim nazorom do urcitej miery najma co sa tyka nespochybnenia referenda a referenda ako nastroja na vyjadrenie vole naroda.

Nesuhlasim vsak s tym ze narod ktory nema povedomie, zakladne vedomosti a skusenosti s socialnou problematikou rodin dostane pravo v tejto veci rozhodnut. Jednoznacne by som tuto temu nechal na racionalnom rozhodnuti odbornikov nez na emocialnom rozhodnuti obcanov. Tu mozu obcania narobit viac skody ako osohu.
Jozef | 02-02-2015 12:52:07
marenie referenda | 02-02-2015 12:31:26 :

myslim si, ze napisanie tejto hluposti = hlupy cin.
marenie referenda | 02-02-2015 12:31:26
myslim si, ze nahovaranie na neucast v referende je marenie referenda = trestny cin.
výborne Marek | 02-02-2015 12:19:49
Presne a logicky napísané.
Žiaľ prezentujú sa o tejto otázke len samé prekrúcačky.
onanym | 02-02-2015 10:59:26
Skor nepojdem, ako ano..LEn co sa tyka napr. adopcie homo parmi...Nie som proti tomu, ale problem je, ze tie decka budu trpiet. To som si isty. Doma budu mat vsetko mozno tip-top, ale v zivote budu sikanovani na 100%. Decka vedia byt krute a hnusne, bojim sa, ze toto by nebolo dobre. Mozno sa mylim, v co dufam, ale...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign