Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Reakcia na článok „Sudcovia zo Seredi“

redakcia SOLDátum11. 08. 2015 12:48:55TémaRybárske preteky

Marian Scherhaufer |  Volám sa Marian Scherhaufer a som tajomníkom SRZ MsO Sereď. To pre tých, ktorí ma nepoznajú. Ešte nikdy som sa nezapojil do takejto debaty, lebo sa mi to javilo nekonštruktívne a zbytočné. Pod anonymitou sa dá toho „nakydať“ hocičo a na hocikoho, ale nevedie to k ničomu, iba k nenávisti.

Čo sa týka prípadu pána Fidlera, tak ja som jeden z dvoch očitých svedkov a chcel by som Vám priblížiť celú genézu tohto prípadu. Pán Fidler sa 5.6. 2015 dostavil do kancelárie na RD v Seredi a oznámil, že utopil rybárske doklady na Váhu č.3. Pracovníčka mi tieto skutočnosti zavolala, tak som si vypýtal pána Fidlera k telefónu, ktorý mi to zopakoval do telefónu. Ja som mu vysvetlil, že v takomto prípade sa bezplatne povolenie nevydáva, že sa môže vydať duplikát iba pri krádeži aj to ak má dotyčný potvrdené, že sa naozaj o krádež jednalo. Upozornil som ho, že na povolení na rybolov je nalepená známka, ktorá je cenina v hodnote 73 EUR, ktorú musí organizácia kúpiť a z každej odviesť odvody do Žiliny, takže pán Fidler bude mať nové povolenie bezplatne, ktoré mu zaplatíte Vy všetci ( čo sme charitatívnaorganizácia ?). Dohodol som sa s ním, že prídem na RD a porozprávame sa. Ja som prišiel na RD a pán Fidler mi doniesol potvrdenie z polície, že nahlásil krádež povolenia na rybolov z neuzamknutého vozidla v katastri Dolná Streda (krádež sa stala 4.6., ale nahlásil ju až 5.6. v čase cca od 16,00 do 18,00 ). Stál pri stolíku, v ruke držal členskú legitimáciu a štátny lístok a čakal na nové povolenie na rybolov. Tak som sa ho opýtal čo to má znamenať, veď mi tvrdil, že utopil rybárske doklady. On sa iba usmieval a stále opakoval „neriešte to, čo to riešite, mám potvrdenie od polície“ ( pán Fidler mal potvrdenie, že nahlásil krádež ). Po dlhšej debate som sa nedopátral ničoho, iba odpovede „neriešte to“. Tak som ho pozval na zasadnutie výboru na 9.6. 2015, aby to vysvetlil. On nemal iba povolenie na rybolov ( kde sa zhodou okolností zapisuje počet úlovkov ), všetky ostatné doklady mal. Predstavte si, že by každý rybár nahlásil krádež povolenia na rybolov, museli by sme nakúpiť všetky známky duplicitne, ale naspäť by sme dostali iba polovicu a nehovoriac o počte úlovkoch (namiesto 50 ks to už je 100 ks). Myslím si, že takéto jednanie niektorých jednotlivcov škodí všetkým. Odkedy je obmedzený počet úlovkov, tak sa stretávame s rôznymi spôsobmi obchádzania predpisov ( vytrhávanie strán, používania gumovacích pier a pod. ). Ale poďme ďalej. Pán Fidler sa dostavil na výbor, kde bol prítomný aj policajný príslušník, ktorý mal jeho prípad nahlásenia krádeže na starosti. Pán Fidler nie že nevysvetlil prečo najprv nahlásil utopenie dokladov a potom nahlásil krádež, ale zasa dokola opakoval neriešte to. Tak výbor rozhodol odložiť tento prípad až do vyriešenia na polícii. Toto je celá a čistá pravda, či mi už budete veriť, alebo nie a je na Vašom posúdení, či bolo pánovi Fidlerovi až tak ukrivdené ako to on a niektorí dopisovatelia prezentujú. Ja viem, že to niektorých (notorických anonymných dopisovateľov ) „vybudí“ k horlivej diskusii proti vedeniu našej organizácie, ale toto som cítil potrebu Vám o tomto prípade povedať. Zamyslite sa nad tým, či by mal pán Fidler dostať automaticky a bezplatne nové povolenie na rybolov.

Ešte by som chcel dodať, že pána Fidlera som doteraz nepoznal, nikdy som s ním nič nemal a až z príspevkov som sa dozvedel, že je údajne dolnostredan. U nás je vedený, že je zo Serede, na potvrdení z Polície má adresu Šoporňanskú.

Marian Scherhaufer

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre Maroš | 17-08-2015 10:51:18
A nebolia ťa z toho oči alebo to boli uši ?
Maroš | 14-08-2015 09:54:12
No viete pán Jozef. V kancelárii na RD a mne do telefónu ste nahlásil, že ste doklady utopil a keď som Vám vysvetlil, že duplikát sa môže vydať iba pri krádeži, tak ste \"len tak náhodou\" išiel do auta, \"len tak náhodou\" zistil krádež, ktorú ste isiel nahlásiť na políciu a z rybárskyh dokladov to bol \"iba\" záznam o úlovkoch. Zaujímavé !!!!
Tak toto chce riešiť detektív oriešok
Jozef | 14-08-2015 08:37:37
\"viete pan vysetrovatel, najprv som si myslel, ze som pri rybacke ten papier stratil,alebo sa utopil. Ale ked som si potom vsimol, ze z auta mi zmizla aj nabijacka bolo mi jasne, ze ma okradli.\"
A toto nahlasil a vydali mu na to policajti bumazku.
Neviem co chce riesit detektiv oriesok.
pre pre citatel | 14-08-2015 08:04:39
No taku hovadinu som uz davno nepocul.
pre čitateľ | 13-08-2015 20:35:01
Videl si na vlastné oči, že ho naozaj stratil?
citatel | 13-08-2015 18:12:06
Fuha vsetci vydeli ze ho utopil v dolnej strede. a odrazu sa spaja dolna streda s jeho pripadom,a je tu vypoved ze Vah c.3.to co ma bit?
vsetci isli proti nemu,a odrazu kazdy tu zacina nieco ine tvrdit. moj postreh. ja z videa cakam,kedy dostanu rozhodnutie,a ako sa zachovaju. ale zacinam pochybovat.kedze odrazu kazdy zacina svoju prdel obhajovat.od predsedu az po uctovnika, podla clanku--) ved ste vraveli ze pockate na rozhodnutie a az potom sa vyjadrite.a odrazu to uz neplati???? Pan Sherhaufer,mal som Vas tiez za seriozneho cloveka,ale teraz uz pochybujem,o vsetkom co pisete. Clovek na Funkci,sa do tejto debaty nemal zapojit,to mate pravdu. Lebo ak mate pravdu,vobec to nepotrebujete! Lebo v pripade sa vyjadrilo,ze sa caka na Vysledok ,a vypada to,ze aj ten chcete Ovplivnit
Hypotetický | 13-08-2015 14:31:43
Ty si zrejme ďalší očitý svedok – lebo si si to prečítal na vlastné oči.
pre hypotetický | 13-08-2015 14:22:15
\"On voze, ty o koze.\" Sám si je na vine, keď raz tvrdil, že doklady utopil, druhý raz, že mu ich ukradli z auta a nakoniec ich mal u seba, avšak okrem rybárskeho lístku. A nakoniec výrok, aby to neriešili. Tak to neriešili. Je samozrejmé, že o pravdivosti pochybovali. Mal by povedať pravdu ako to vlastne je. Lebo to sú stále len dohady.
Hypotetický | 13-08-2015 12:28:03
Včera večer som počul ako na dvore u suseda plače dieťa. Však on môže týrať svoje dieťa. Idem preto suseda udať na políciu aby mu to dieťa odobrali .
Asi takto to je s tými kaprami – ty pohni rozumom .
pre :pre pána scherhafera | 13-08-2015 09:29:01
píšeš tu úplné voloviny,bolo to myslené tak,že mohol mat chytených 50 kaprov,potom mu akože ukradli povolenku, mali by mu dat novú,a na tú novú može chytit dalších 50 kaprov.skor než sem volačo napíšeš,tak pohni z rozumom.
andrej | 12-08-2015 19:12:47
Ide tu skutocne o Fidlera? ako vydim bola mu odcudzena aj nabyjacka na mt. ale len rybarsky je v kurze.
nezda sa vam zvlastne? ze cely vybor ho uznal vinnym a napriek tomu bol ticho.nijake vyrozumenie.
ak bol vysetrovani vyborom za pritomnosti policajneho organu,a stale nema vyjadrenie,nieco tu smrdi.

tu akoby hrala ina sila
a dali na javo ako su silni. ale komu? fidlerovi? na ktoreho dva mesiace zabudli? ale neratali ze cely pripad uzrie svetlo.
Pre pána Sherhaufera | 12-08-2015 19:10:52
Pán Sherhaufer, mal som Vás za seriózneho človeka ale ako vidím tlak vášho predsedu s vami spravil svoje. Načo zavádzate ? Očitý svedok sa hovorí tomu kto skutok vidí na vlastné oči, a vy sám ste tu napísal že vám to pán Fidler povedal do telefónu. Odvody za známky v duplikáte za poškodené alebo odcudzené povolenia sa tiež neplatia žiadne čo všetkým musí byť zrejmé zo smernice. A ak niekto nahlási odcudzenie povolenky tak predsa nemôže niekto na odcudzenú povolenku loviť ryby, lebo tá musí byť vyradená z evidencie platných povolení a mala by byť rybárska stráž na tieto povolenky upozornená. Takže nemôže na ňu páchateľ uloviť 50ks rýb a teda privlastniť si ich ako tu uvádzate. Celá a čistá pravda ako vidieť je trocha iná. Z Vášho listu je cítiť zjavný úmysel zaviesť čitateľa a prihriať si tak svoju polievočku.
dotaz | 11-08-2015 20:44:23
Kde je vlastne pravda? Ako mu veriť, keď jedenkrát uviedol, že doklady utopil, potom nahlásil na polícii, že mu doklady ukradli z auta. a nakoniec ich mal, až na to, že nemal povolenie na rybolov. Z toho sa dá logicky usúdiť, že mu ide o dve povolenia, ako to naznačil p. Scherhaufer. Keď to bolo tak, ako to tvrdil, mal to riadne vysvetliť a nie, keď sa na iné nezmohol opakoval, aby to neriešili. Tak potom čo chce?
stačilo tak málo... | 11-08-2015 20:34:01
dať dotyčnému podpísať vyhlásenie o utopení dokladov a máte \"vystaráno\".Bohužiaľ takto dotyčnému stačí slovami Dr.Plzáka-zatloukat,zatloukat,zatloukat.
Opýtajte sa nejakého právnika na základnú zásadu v právnom spore:dôkazné bremeno je na strane navrhovateľa/čiže na Vás/
Harabiniáda | 11-08-2015 17:48:20
S najväčšou mierou pravdepodobnosti sa sudcovia výboru pripojili k Harabiniáde a úplnej zmene vnímania práva. Vážení výborníci, Vy nemáte oprávnenie skúmať právne predpisy upravujúce výkon rybárskeho práva, ale prvorade ich musíte rešpektovať.Podľa stanov, ak rybár nahlásil stratu a doložil potvrdenie policie o nahlásení straty mali Ste vydať duplikát.Rozumiete duplikát! Alebo nedokážete čítať?? Vy Ste sa začali hrať na Holmesov. A to Vás príde určite poriadne draho. Zaujímavé, keď ten Váš vodca začal protiprávne úpravy vôd v Dolnej Strede, tak Ste makovice zapchali do piesku. Buďte si istý, že viac skutočne arudovaných právnikov sa ponúklo na bezplatné zastupovanie p. Fidlera. A Vy si na takejto blbosti vybijete zuby a pôjdede šupom od koryta. Keď Vám nie je rady, pomoc nepríde.
Boris | 11-08-2015 16:41:35
Ak je pravda to čo píše pán Scherhaufer tak pán Fidler konal rýchlejšie ako myslel.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign