Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Radšej tri požiadavky, ale okamžite a reálne splniteľné

Miloš MajkoDátum14. 11. 2012 20:52:32Téma17. november 1989
24

Hlavne internetom sa posedné dni a týždne šíria rôzne výzvy na účasť pri demonštráciách, ktoré sa majú konať v sobotu po celom  Slovensku. Do e-mailu mi za posledné dni prišlo naozaj veľa pozvánok, no táto doplnená letáčikom ma zaujala hlavne svojim obsahom.

Požiadavky naformulované v pravej časti letáka sa dobre čítajú, ťažko však veriť, že ich tvoril človek, ktorý nad ich obsahom aj reálne rozmýšľal. Ide  o tak radikálne a aj pri najlepšej vôli v praxi  ťažko realizovateľné vízie. To najmä v horizonte, pokým my starší budeme ešte vnímať realitu tohto sveta  (snáď) zo svojich vlastných nôh. 

Osobne som sa zúčastnil prvých dvoch protestov  Gorila na námestí  SNP v Bratislave. Z obidvoch som priniesol dostatok obrazových materiálov a vzhľadom k tomu, že som sa pohyboval aj v zákulisí, na tretí protest som nešiel. Prečo? Nuž preto, lebo som mal možnosť nazrieť do "kuchyne"  tých, ktorí sa pripravovali na vystúpenie pred verejnosťou, či ho pred pár sekundami absolvovali. Práve tam bolo možné vidieť, ako niektorí ľudia priam túžia po popularite, ako chcú za každú cenu aspoň na pár sekúnd stanúť pred dav ľudí a povedať - čokoľvek. Hlavne niečo povedať. Možno nič múdre, hlavne si užiť svojich pár minút slávy. Následky z takéhoto konania niektorých jedincov však môžu byť priam katastrofálne. Mnohými ľuďmi prezentované nezmysly na takýchto verejných zhromaždeniach môžu odradiť tisíce ľudí, ktorí to ani nikomu nepovedia, no na ďalších akciách ich vidieť jednoducho nebude. Tak tomu bolo žiaľ aj na už spomenutej Gorile.

Postaviť sa pred dav ľudí si vyžaduje nielen dobrý verbálny prejav, ale hlavne jasnú ideu a zodpovednosť. V prípade už spomenutom, nielen za seba, ale aj za tých, ktorí rečiam rečníkov uveria. Ovládať masy je totiž oveľa jednoduchšie, ako si mnohí dokážu predstaviť.

Držím palce každému, kto chce zmeny. Nepochybne sú potrebné. No zmeny nastanú iba v prípade, že požiadavky verejnosti  budú  jasne formulované, reálne uskutočniteľné v krátkom časovom horizonte a nebude ich veľa. Musia byť vymáhateľné a kontrolovateľné. A hlavne, nemôžu ich presadzovať ľudia, ktorí  na rozposielaný leták  nie sú schopní ani len podpísať sa.

Gorila bola jedným z pokusov občanov vrátiť spoločnosť na správnu koľaj. Vrátiť krajinu tým, ktorí ju budujú a nie rozkrádajú. Možno druhým pokusom budú práve udalosti, ktoré sa chystajú už v túto sobotu. Pripomínam, že ďalších šancí až tak veľa zase nebude. Zahrávať sa s dôverou verejnosti sa totiž neoplatí... 


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 17-11-2012 10:57:00
Samozrejme, že ani na nich nemožno zabudnúť. Aj tí sa podieľali na tom čo tu dnes je. Ako všetky ostatné strany, ktoré sa za 23 rokov vyhrievali v NR SR.
gulak | 17-11-2012 09:54:45
Nejako tu zabúdate na černoknažníkov z KDH-dufam,že si nemyslíte,že sú čistý,ako ľalie
pre p. Kloknera | 17-11-2012 09:25:50
S tým, že najlepšie vedelo kradnúť HZDS súhlasím. Tiež súhlasím, že Smer oblbuje ľudí a využíva to na svoje kšefty ako zakrývací manéver. Ale naozaj ten Dzuroš k Kiklošom neurobili nič zlé? Pán Klokner, trochu objektivity.
Peter Klokner | 16-11-2012 22:52:27
brusko: vy máte také krásne ilúzie o tom čo je "naše" až sa tomu veriť nechce :-)
Kde sa berie stále tá naivita, že nejaký ziskový podnik tu mohol byť "náš" ?
Čo malo nejakú hodnotu, skončilo v priateľských rukách HZDS, čo bolo až príliš okaté, to sa trochu transparentnejšie prekotúľalo niekam, kde sa už nič nedalo dosledovať a skutočné dojné kravy ekonomiky sa ocitli v rukách politických nominantov resp. dozorných rád kde čušali ako vši pod chrastou celé rodinné gangy regionálnych funkcionárov. A tak je to už 20 rokov, či vpravo či vľavo.
Okrem toho na zisku si parazitovali ďalšie štruktúry chobotničky a tak v rozpočte končil zlomok toho čo "národ" očakával.

Historicky tu budú pre našu neschopnosť ponímať realitu aj tak rezonovať iba drísty o rozpredaní štátu Dzurindom a Miklošom. Lebo veď to tvrdí Fico a ten tu panečku bude ešte jednu generáciu, takže....

Myslím že slováci si najprv zaslúžia skutočne natvrdo poriadnu porciu ISTOTY od ich mesiášov a to nie preto aby pochopili že je to blud, ale aby začali vnímať fakt, že sú iba hračkou či nástrojom na dosiahnutie cieľa resp. ISTOT pre inú skupinu spoluobčanov. Jediné čo dokáže pohnúť žlčou v našej krajine je totiž závisť.
Vladimír Iľjič Uľjanov | 16-11-2012 17:53:02
na prípade toho ministra so silným sociálnym cítením je jasne vidieť, že tá skutočná revolúcie k nám ešte neprišla. V Rakúsku by okamžite musel doložiť svoje príjmy a v prípade akýchkoľvek nezrovnalostí by bol okamžite exkomunikovaný a navždy vyhodený z politiky a bol by čierna ovca Rakúska. Žiaľ žijeme na Slovensku. Takže nič takého nehrozí. Leda žeby prišla skutočná revolúcia, nie tá novembrová šaškáreň.Česť práci!
anonym | 15-11-2012 22:20:49
Treba pocitat s moznostou ze bude vzdor. Toho blaha sa niekto tazko vzdava a na obranu maju ludi co su olateni z nasich dani. A toto je realita .
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1305-protesty-a-policejni-nasili-po-cele-evrope
brusko | 15-11-2012 21:08:17
Treba,aby sa vsetci spojili a utvrdili sme sa tak ako pri MS v hokeji a ukazali tym nasim bicovatelom ze sa im dokazeme postavit ze aj my sa dokazeme ukazat ze sme Slovaci a nie kusy EU....EU je jeden velky podvod ktory rozkradal Slovensko 23 rokov cielene...a cop mame teraz VSZ posledny podnik u nas idu predat....a uz sme uplne v riti....nemame uz nic svoje,nasi stary rodicia co budovali tuto nasu vlast sa musia v hroboch tocit "co oni urobili" s nasou vlastou...ano oni ktorych ste volili 23 rokov a verili ich klamstvam.....
onanym | 15-11-2012 16:57:38
Uz to tu asi bolo spominane a este vela sa to bude omielat, ale...nehnevajte sa, nechcem vypadat ako natvrdly clovek - ale preco ma na podvody, straty, zle obchody bank, zle hospodarenie inych statov doplacat bezny obcan?! To nechapem...
jáj Počiatek,a jeho Ivanka | 15-11-2012 13:34:43
Manželka ministra financií Ivana Počiatková (29, na snímke) o kríze zrejme ani nevie. Nedávno sa totiž predviedla s diamantovými rolexkami za 73 800 eur (2,2 mil. Sk).
Značku Rolex si niektorí spájajú s gýčovitosťou a nevkusom, pre iných symbolizuje bohatstvo a moc. K hodinkám tejto značky sa totiž môžu dostať len naozaj veľmi majetní ľudia. Rolexky sa najnovšie objavili aj na ruke Ivany Počiatkovej. Model Cosmograph Daytona je z bieleho zlata vykladaný diamantmi. V klenotníctve za tieto hodiny pýtajú 73 800 eur (2,2 mil. Sk)

www.pluska.sk/slovensko/politika/pociatkova-manzelka-ma-hodinky-za-86-tisic-eur.html
pre Petra Kloknera | 15-11-2012 11:56:52
ak ste mysleli fesiho Pociatka, odbornika na monacke pocasie, hlavne ak je 30,126 stupna celzia tak asi nemate kompletne informacie. Pociatek mal silno socialny mesiac ved uznajte:

Pociatek si kupil chatu za milion eur. Suseda ma toho co prenajal Ficovi byt (???)
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/slovaci-si-utahuju-opasky-pociatek-rozsiruje-svoje-imperium-kupil-chatu-za-milion-eur.html

Zene kupil Porshe za 170 tisic eur
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/bacha-ide-ivana-manzelka-ministra-jana-pociatka-jazdi-megaluxusnom-sportiaku.html

Dovolenka v Dubaji s neplaticom dani ktory bol odsudeny za neplatenie dani ale vraj je tazko chory tak nemohol nastupit do vazby
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/pociatkova-dovolenka-dubaji-vieme-kym-stretol.html

Hlavne ze dialnice stavame moc lacno uz sme klesli na uroven svajciarov
gulak | 15-11-2012 10:24:36
Zmeniť system na Slovensku môže iba ulica,tam kde ju našli terajší mocipáni
qwerty | 14-11-2012 22:51:00
možno trocha odveci, možno nie, ale na islande to vyšlo a funguje: http://dopice.sk/4bC
Peter Klokner | 14-11-2012 22:38:39
Nevidím jediný dôvod prečo by sa malo v sobotu niečo závažné odohrať.
V diskusii v čase protestov v súvislosti s kauzou Gorila som vyjadril názor, že sú odsúdené na neúspech a že ich skutočnou podstatou je premyslený a scenár manipulácie s myslením voličov. A že išlo o vysoko sofistikovanú manipuláciu vidno i z faktu, že pre dokonalý efekt sa kalkulovalo i so zverejnením "coca-colového incidentu". Bolo predsa treba dostať do jedného hrnca aktivistov ako z pravej tak z ľavej fronty aby sa dosiahol efekt. A ten bol v marci neuveriteľný.

Aktuálny vývoj nie je naklonený tomu aby sa niečo vážne udialo. Voličské preferencie naznačujú že ešte nenastal moment, kedy sa všetky ISTOTY naplno dotknú občanov, ktorí stále podliehajú cielenej demagógii a masochisticky prijímajú legislatívne zmeny v naivnej viere že ak predseda tvrdí že sú pozitívne že to tak naozaj je.

Že situácia nie je ružová o tom svedčí nervozita premiéra v nedeľnej relácii, kde sme ho v jednom momente videli v pozícii prosebníka. To bolo naposledy za Mečiara.

Možno je dôvodom stúpajúcej nervozity fakt, že zatiaľ všetky headpointy prezentované ako vládne priority sa keď nie priamo rúcajú tak aspoň vyvíjajú tak ako predpokladala odborná verejnosť.
Možno je to skrytým "partizánstvom" v povahe slovákov, teda že keď už sa hanbím verejne priznať že som ho volil, tak mu to aspoň čiastočne vrátim poza chrbát a tak občania nechali svojho vodcu v štichu lebo :
- napriek nasadeniu OVE (sympatickejšia je tá plyšová) sa poistný kmeň Dôvery ako jediný zvýšil práve na úkor VZP a Union-u
- napriek zmene legislatívy sa rozpočet SP nenaplní podľa očakávania, lebo do DSS od zmeny paradoxne vstúpilo 4x viac poistencov ako z nich vystúpilo

Rovnako stúpa nervozita predsedu preto, že jeho najbližším začína stúpať sláva do hlavy a tak je naozaj ťažké obhajovať sociálno-demokraticky cítiaceho ministra, ktorý vyrazí firmu čo mu nevymurovala v jeho vile miestnosti presne na milimeter, ktorý má rád jachting a aktuálne urobí pre rodinu aj nemožné aby strávil víkend na Blízkom východe, kam si jeho volič nedovolí kúpiť rodinnú letenku za celoživotné úspory. Už len to chýba, aby začali ľudia uvažovať kde na to berú.

Nie nestane sa nič, lebo asi zajtra alebo v piatok vsadíme napríklad na kartu v štýle Modré z neba a ako bolo avizované v piatok sa možno bude intenzívne rozpitvávať odškodnenie obetí V Kurimanoch a pravdepodobne sa pri tom bude intenzívne skloňovať Váhostav, ktorý sa zrejme zachová neskutočne štedro. A bude možno aj tlačovka a nejaké brepty aj od prezidenta na pobavenie, ale hlavne sa bude robiť veľa pre to, aby nastala pred sobotou taká perinková uspávacia atmoška. Aby sa nezabudlo na Lojza Hlinu, pravdepodobne sa cez telemost prihovorí ukrytý Matovič, ktorý nás pobaví niečím o úbožiakoch či pravicových troskách alebo o nutnosti podporiť v týchto ťažkých časoch vládu aj za cenu ústupkov, lebo ich Škripek konečne obšťastnil národ tým, že v novinách nebudú hanbaté baby. Takže úchyláci si budú musieť našetriť na poriadne péčko a nie iba Nový čas :-)))

No takže záverom. Sobota bude taký kľudný a pekný deň ako stvorený na výlet alebo len dobrú večeru niekde v reštike.

Ešte stále tu je málo dôvodov na to, aby prepukla spontánna a masová demonštrácia nespokojnosti s tým, v akom stave sa avizované ISTOTY tomuto národu servírujú.
Robo Horvath | 14-11-2012 22:25:28
Podla toho co citam mam pocit ze sa to zacina formovat celoeuropsky. A zacinaju to mladi ludia ako v 89. Uvidime co sa z toho vykluje. Celospolocenska nespokojnost graduje a uvidime kam sa to posunie a co to prinesie.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign