Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Proč je nutné se distancovat?

Miloš MajkoDátum20. 04. 2012 11:04:40TémaAktuálne témy
200

Ako Česká republika, tak  Slovensko opätovne zažíva emócie z protiprávneho konania niektorých občanov  Rómskeho pôvodu. Ich protiprávne správanie vyhrocuje už i  tak napätú situáciu  medzi majoritným a minoritným obyvateľstvom v spoločnosti a žiaľ nevedie k ničomu dobrému. Vyostrovanie vzťahov medzi obyvateľstvom môže byť skutočne nebezpečné a môže veľmi sle skončiť pre nás všetkých.

V archíve nájdete materiál,  ktorý sme s  Drahomírom  Radkom  Horváthom  natočili pri osobnom stretnutí v  Prahe. Odvtedy  z času na čas uverejňujeme jeho pohľady - pohľady  Róma - na problematiku bytostne sa dotýkajúcu každého z nás.

Aj tu je jeden z nich.

- - -

Drahomír Radek Horváth   |   Zvěrstvo z Břeclavi, bych mohl hodnotit jako další kriminální delikt násilné povahy, kterými se tuzemská media jen hemží. Odplivnout si nad brutalitou útočníků, politovat oběť a zejména matku zraněného chlapce, protože i já jsem rodič a dokážu se vcítit do jejich pocitů. A jít od toho, neboť zítřek nepochybně přinese další mediálně vděčné sousto a trestné činy se budou páchat i nadále.

Problém pro mě nastává ve chvíli, kdy je vztah oběť/pachatel etnicky probarvený.  V takovém případě totiž romská komunita jest vnímána jako homogenní společenství lidí, to že jsme nesourodí a inter etnicky a sociálně různorodí nehraje v takovém případě roli. Na principu kolektivní viny jsou postavené internetové komentáře mnohých.  Proto je nutný masivní distanc v kriminálních kauzách ve kterých figurují Romové.  Je potřeba, aby nejenom romští aktivisté odsoudili brutální trestné činy spáchané našimi soukmenovci a tím pádem dali jasný signál směrem k majoritní části populace.  Je to celé postavené na hlavu, protože dle článků, které jsem četl, se veřejně projevují  Romové, např. z Litvínova ke kauze, která se stala stovky kilometrů daleko a o které vědí jen to, co viděli na TV NOVA. Je to absurdní, ale nejspíš v této době potřeba.

Facebookové  diskuze pod fotografií napadeného chlapce ležícího v nemocnici prostě svědčí o tom, že na principu kolektivní viny se staví naprosto bez uzardění.  A, že skutek jednotlivců vnímají mnozí jako chybu celé skupiny. Vina padá na všechny a to stejně tak jako padla vina na všechny Židy za skutek Leopolda Hilsnera. Za to co „provedl“ Anežce Hrůzové.   A když si zadáte do Wikipedie termín Hilsneriáda vyskočí vám tohle:

Hilsneriáda je označení pro procesy s Židem Leopoldem Hilsnerem, který byl obviněn z vraždy dívky Anežky Hrůzové, a celospolečenskou diskusi s procesy spjatou. Procesy doprovázené mediální protižidovskou i prožidovskou kampaní, stejně jako kampaněmi na podporu Hilsnera i proti němu, a česko-německými národnostními spory ovlivnily českou, potažmo celou rakousko-uherskou společnost na přelomu 19. a 20. století. Hilsneriáda byla největším propuknutím antisemitismu na českém území během 19. století.
Hm……propuknutí  anticiganismu  v důsledku břeclavské kauzy pociťuji stejně vážně.

Proto vítám pozitivně snahu romských aktivistů a sám se k distancování od pachatelů připojuji, avšak z tohoto svého kroku nejsem vůbec nadšený. Protože si uvědomuji, že nyní budu muset komentovat kdejakou kriminální kauzu a reagovat veřejně pokaždé, když bude veřejné mínění rozladěno. Obávám se navíc toho, že preventivní krok před obdobou Hilsneriády, nebude  nejspíš účinný. Říkám si v duchu, proč musím veřejně vystoupit a komentovat incident, o kterém nic nevím, který je ve fázi vyšetřování a kde doposud orgány činné v trestním řízení nikoho neobvinili. A i kdyby se nakrásně prokázala vina pachatelů, kteří by se rekrutovali z řad romské komunity tak by mi stejně přišlo divné, že je nutné, abych se k tomu veřejně postavil. Jenže v takové situaci se dnes nacházíme, dnes je prostě potřeba našlapovat opatrně a zvažovat svá slova a názory, protože atmosféra ve společnosti je skutečně napjatá a vzájemné soužití není na takové úrovni, jak bych si přál. Lidi jsou frustrovaní a naštvaní a svůj hněv mohou obrátit jakýmkoliv směrem.

(blog D.R. Horvatha je uverejnený s jeho súhlasom.)

- - -

Ďalšie príspevky autora:

http://www.seredonline.sk/clanky/minulost-resocializace-budocnost-uprimna-spoved-niekoho-kto-zaujal/

http://www.seredonline.sk/clanky/pud-sebezachovy/


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-04-2012 15:05:07
Michal | 30-04-2012 14:54:02 | - mozete mi prosim povedat, ku ktoremu mojmu prispevku ste sa vyjadrovali?
Michal | 30-04-2012 14:54:02
pán Majko.. to myslíte vážne ???????
Akože JA môžem zato, že cigán nepôjde nikdy v živote do práce???
Mám ho ráno budiť a držať za ruku a nájsť mu prácu? Popri svojom voľnom čase ho ešte aj kontrolovať či naozaj do tej práce chodí, či sa stará o svoje deti?

Ste pri zmysloch???
Pokiaľ sa tu všetci oháňajú demokraciou, tak nech to aj tak vyzerá. Máme voleným zástupcov, ktorých POVINNOSŤOU je sa o takéto problémy starať!!!
NIE NIE JE TO v Ľudoch pretože to by potom aj biely nechodili do práce a mali všetko zadarmo. Ale tu v tejto Európe je zvykom pozitívna diskriminácia, kde obeť je vždy biely slušný pracujúci občan, ktorý si ctí zákony!
Je mi smutno z tejto situácie, ale ak to pôjde takto ďalej, EU sa rozpadne a nevidím nič dobré pre tieto menšiny.
Donekonečna sa to ťahať nedá!!!
"kováči" z rezervácie Slovenský Raj | 30-04-2012 13:41:30
spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6356017/z-prielomu-hornadu-ukradli-zelezne-retaze.html

keď som čítal ako nejaký dement ukradol z Prielomu Hornádu 46 metrov reťazí/evidentne za účelom speňaženia v Zberných surovinách/tam ma obchádzal srdcový infarkt.Nestačí,že v chránenej prírodnej rezervácii sa veselo rúbu stromy/zásadne vo výške cca 1 meter - aby sa rúbajúci spoluobčan nemusel zohnúť/najnovšie je v kurze aj železo z ochranných prvkov zabezpečujúcich nebezpečné cesty v Slovenskom Raji.A samozrejme,je ticho,štátne orgány opäť zaujali pozíciu mŕtveho chrobáka.Pýtam sa,DOKEDY??!!!
Kamila | 30-04-2012 12:30:32
Cigáň obecný [Romus Vulgaris] príbuzný šimpanzovi. Má hnedé sfarbenie, samička môže mať svetlú srsť v oblasti hlavy. Boja sa vody a sú charakterizovaní špecifickým pachom.. Pôvodne stepný druh sa prispôsobil životu v mestách. Vyskytuje sa po celom území SR.. Je sťahovavý, niektorí tiahnu za potravou až za oceán. Samička rodí aj niekoľkokrát do roka.Mláďatá sajú sociálne dávky až do smrti.. Cigáň loví najmä bezbrannú korisť a na tú útočí v tlupách. Škodlivý, zákonom chránený. =DDD
mmmm | 22-04-2012 16:47:37
tak toto stojí za to si pozrieť
http://www.youtube.com/embed/uad4W_vGE48
cepenan | 22-04-2012 16:36:23
nie rezervaciu ale nech idu odkial prisli!!!cigan nikdy nebude pracovat!a to1% co ich robi tak to je rarita...spolocnost teda my pracujuci budeme dohnany k razantnym rieseniam!uz ma nebavi platit kazdy mesiac 1000ecek na odvodoch a nasi odymeny spoluobcania sa rozvazaju na 7minovom bmw po meste.co sme uz na hlavu vsetci?nerobis nic nedostanes!!!a prehodnotit invalidne dochodky!a ten slogan nehacme vsetkych do 1vreca tak to je na smiech!kto je na socialke bude upratovat v meste neupratujes nedostanes socku!rodinne pridavky na 3deti ostatne je nadstandart!mladi pracujuci si nemozu dovolit mat deti lebo z 1platu nezaplatia hypoteku a najom a odymenim budeme davat na 20deti pridavky!nech sa nam tu kotia jak potkany len kto bude na nich za par rokov robit?nikto to neriesi ale dojde cas a bude tiect krv a ja sa na tom zucasnym!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2012 11:45:44
++++ | 22-04-2012 11:37:54 | - znovu sa Vas pytam, boli ste uz v nejakej rezervacii, ked tak hovorite o ich tvoreni?
++++ | 22-04-2012 11:37:54
Ak gádžo vynadá cigánovi- je to rasovo motivovaný útok /na záujem chránený zákonom/
Ak cigán olúpi gádža, na vine je gádžo, lebo tam nemal byť a bol \"v nevhodnom čase na nesprávnom mieste\" A nikde sa o tom nepíše.
Mali by sa ísť pozrieť ešte raz na Luník IX, alebo sa rozprávať s fízlami, ktorí tam zasahujú, ako \"slušní rómovia\" ničia aj služobné autá a pod.
A ak nikde inde to neexistuje, tak na Slovensku by som rezerváciu vytvoril. Vraj sú zruční kováči a koniari. Vraj.
cepenan | 22-04-2012 08:03:43
dado palec hore ako keby som to ja pisal:). inac uz mi leze na nervy ze ked sa zacne nieco riesit z ciganmy tak hned je to rasizmus ale to ze cigan berie vadci dochodok ako bieli ktory celi zivot robil to uz neny rasizmus...
dado | 22-04-2012 07:08:41
Drahomir Radko Horvath sa bol pozriet ako sa nasim zadymenym obcanom dari???? pred socialnymi bytmi na trnavskej luxusne audiny v cukrovarskom dvore mercedesy audiny minimalne 20 satelitov drogy sa tam predavaju normalne neni to ziadne tajomstvo a potom niekto povie ze som rasista??? ano ja som ja sa tym netajim podpalit tie brlohy a bude pokoj ako ochranit inak nase deti ktore tu vyrastaju? ked kompetentny ako je policia a mesto nema zaujem tak jedine svojpomocne velmi rad by som sa porozpraval z tym aktivistom trebarz aj v prahe ale potom stretnuti by sme isli kazdy opacnym smerom ja na pankrac a on do vojenskej nemocnice pretoze tam osetruju nase celebrity a zakonom chranene druhy ako su opice a podobne
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-04-2012 23:10:46
neviem | 21-04-2012 22:30:07 | - boli ste sa pozriet v nejakej rezervacii?
neviem | 21-04-2012 22:30:07
, ale inde pre niektoré kmene vytvorili rezervácie. Žijú si svojim životom, živia sa svojou kultúrou a predávajú svoje suveníry.
Na Slovensku raz jeden politik povedal, že pre neprispôsobilých by urobil rezervácie
peter | 21-04-2012 15:32:35
Pán Majko,ja budem medzi prvými ked pride čas zučtovania ktorý sa zučastní,ale ako možem ja ako volený orgán robiť niečo čo odporuje všetkým právnym normám zo strany nadriadených orgánov!Som dopredu odsudený ak ma zvolia ,že neplním očakávania drvivej väčšiny ak na to nemám relevantné páky?Veľké veci si môžu dovoliť len veľké štáty a tie diktujú pravidlá ktoré oni sami beztrestne porušujú! Dobrý príklad je česko netreba sa silou mocou klanať a pchať tam kde nás nechcú a nasilu trpia!Takýmto spôsobom nikto nikdy na slovensku s cigánmi nepohne a nemôže za to vedenie masta!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-04-2012 13:27:09
peter | 21-04-2012 12:08:34 | - nedavajte mi do ust Vase uvahy. Za svojim prispevkom si stojim a stale verim, ze pri tak zavaznych pochybeniach v sprave zvereneho majetku nezostane naveky iba pri konstatovani, ze niekto niekde niekdedy zlyhal. V brani odmeny nikdy nezlyzahl nik. A to je problem. Funkcia musi prinasat aj povinnosti, zodpovednost a pri zanedbavani aj nasledky. Nielen benefity.
Po celu dobu sa snazim vidiet aj vsetky klady. Ale nemozem nevidiet zapory. A najma to, co vykonane mohlo a malo byt. Najma, ak som na mnohe z uevedeneho minimalne 10 rokov poukazoval aj ja osobne a to nie anonymne, ale ja, ako obcan mesta s meno a priezviskom. A dovolim si pripomenut, ze bez akehokolvek financneho ohodnotenia mestom na rozdiel od tych, ktori za pracu brali nemale mzdy a odmeny.

Peter, noviny su archivom, ktory neklame. Historia zhodnoti, verte - pride doba, kde ludia budu mat vsetkeho plne zuby a budu sa domahat skladania uctov. Mozno uz iba moralneho, ale ta doba pride.
peter | 21-04-2012 12:08:34
Pán Majko ako od novinára by som od Vás čakal trocha viacej!T akže,za sučasný stav môžu len a len občania ktorí sa zučastnili komunálnych volieb a volili toho či onoho primátora a zastupiteľstvo,ktorí dovolili to čo sa stalo!Koľko starostov sa vymenilo a koľko zmien nastalo na Cukrovarskej?Uprimne Vám želám,aby ste sa rozhodol kandidovať v buducich voľbách a vyhral!!To by sa občania dozvedeli,že oni nie su na vine ,že volili práve Vás,ale chyba je niekde inde mimo uzemia Serede,okresu ,kraja,slovenska.....!Tí slušní cigáni nebývaju v getách,prečo su bieli bezdomovci,cigáni nie!Legislatíva EU je problém pre slovensko a to nielen v riešení cigánskej otázky!!Nechajme rozhodnuť tých ktorí su na vine, teda obyčajných voličov aby sme nemuseli hádzať vinu jeden na druhého!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-04-2012 09:22:24
Nuz, a to je prave to, o som hovorim a pisem dlhe roky. Nie je to na vlade, ale na nich samotnych. Preto tvrdim, ze je ublyzovane aj im - to si v prvom rade. Spolocnost pri takomto modeli financovania chodu statu jednoducho nema sancu prezit. Sustavne zvysovanie dani, odvodov a dalsieho zatazenia, teda zmykanie pracujucich a podnikajucich ktorych pocet inak pri takomto vyvoji stale bude klesat, nie je dobrou dlhodobou taktikou. Jedine setrenie na chode statu a samosprav a setrenie prave tam, kde je po desatrocia plytvane - to je cesta pre buducnost. A to je prave to, co nasledne ublizi obom stranam - mensiny to budu povazovat za utok na ich prava a pritom pojde iba o jedno zakladne - prezitie nas vsetkych.
anonym | 21-04-2012 08:36:11
Myslím, že už žiadna vláda z nich nič nevykreše. Sú po dlhých rokoch zvyknutí sa len povaľovať, brať sociálne dávky a popritom ešte kšeftovať, čo samozrejme štátne úrady, polícia, aj mestská, nevidia. Ich arogantnosť a drzosť rastie do obrovských rozmerov. Dovolia si nič neplatiť, nikde ani minútu čakať, všade prví. Toto dokedy budeme my ostatní tolerovať a doplácať ešte okrem iného aj na ich inv. dôchodky ?
cepenan | 20-04-2012 23:10:38
ked sme isli na vojnu tak nam bolo povedane tusim ze 6%su povolene straty.myslite ze 6%romov je poriadnych?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-04-2012 19:11:05
Anička | 20-04-2012 17:53:35 | - Anicka, nie nie je to fraza, je to skutocna realita ci sa nam to paci alebo nie.

A povedzte, preco a kto by ich mal stahovat? Jedine exekutor a to ani Vy a ani ja neovplyvnime.

Ja sa pytam - kto menovite je zodpovedny za to, ze dlh narastol na 2 miliony Sk? Preco to niekto dovolil? Ze by preto, lebo dlh vznikal nie fyzicky veritelovi - osobe, ale de facto mestu?
Dalej je potrebne pytat sa, kto umoznil rozkradnutie a devastaciu dalsieho majetku mesta - kastiel, amfiteater?

Kto bol po dlhe roky zodpovedny za spravu zvereneho majetku nas vsetkych? Kto za tuto pracu dostaval vysoky plat a neplnil si povinnosti vyplyvajuce mu zo zakona?

Uz konecne zacnime fakty brat take ake su - Romom sme takyto sposob zivota umoznili my prostrednictvom nami volenych zastupcov. A znovu sa pytam - komu a preco takyto stav vyhovuje?
Ale aj inak | 20-04-2012 18:52:06
Nie je cigán, ako cigán. Róm ako róm. Aj medzi gádžovcami sú vandali, debili, aj takí, čo skončili základnú v piatom ročníku.
Nezastávam sa jedných ani druhých. Ale kto videl cigána/róma ako bezdomovca?
Na vojne som mal jedného cigáňa. Za výzor by ste korunu za neho nedali. Bol však pracant, vedel a dobre mu to myslelo. Rok po vojenčine mal vynikajúcu prácu, lepšie zariadený byt a ... ja, skoro som sa hanbil.
Nie všetci sú rovnakí. Všade je kus špiny. Aj u gádža aj u róma.
Anička | 20-04-2012 17:53:35
A este jedna fakticka otazka: Ako to v Seredi dopadlo s ghettom na Cukrovarskej 181 po tom, co romovia narobili dlhy na vode ? Idu ich stahovat alebo maju tolko placu, kriku a deti, ze toto mesto zavrie oci?
Je to uzemie nikoho a hrozi exploziou, ludia sa tadial boja chodit peso aj na bicykli, a to za bieleho dna. Ako sa tam vobec tieto neprisposobive rodiny dostali, ked tam podla pamatnikov kedysi zili bieli obcania? Prepacte, nenarodila som sa v Seredi, tak ma to zaujima.
Anička | 20-04-2012 17:49:51
Prepacte, pan Majko , aj v majoritnej spolocnosti je bezne to, co vymenuvate, napr. ukoncenie skolskej dochadzky v 5. rocniku apod.? Akosi - nechapem ? Nie, je to fraza, co pouzivate na zaciatku prispevku, ze" aj medzi romami su ludia slusni, vagabundi ,... , fetaci.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-04-2012 15:35:41
Tak ako v kazdej spolocnosti, aj medzi obcanmi Romskeho povodu su ludia aj slusni a aj vagabundi, zlodeji a fetaci.
Ludia vzdelani a aj taki, ktori maju ukoncenu povinnu skolsku dochadzku v 5 rocniku ZS.
Je chybou, ze sa o vsetkych hovori ze su taki ci onaki. Nie je to pravda. Je potrebne rozlisovat.
A je chybou, ze majorita umoznila Romom to, co im umoznila. Akekolvek kroky spat budu narocne a bolestive zial asi pre obe strany.
Je vsak potrebne uvedomit si tak isto na obidvoch stranach, ze sucasny stav v spolocnosti nie je dobry, nie je udrzatelny a skodi nelen majorite ale aj minorite.

Je vela Romov vzdelanych, slusnych a schopnych, no mnohi sa zial k svojmu etniku nepriznavaju, co znovu skodi nielen minorite, ale aj majoritnemu obyvatelstvu.

Cim rychlejsie a razantnejsie riesenie, tak tym je mozne predpokladat nizsie naklady a pochopenie najma u mladych Romov, aky je vseobecne akceptovatelny sposob zivota v spolocnosti.
onynam | 20-04-2012 13:46:26
Skoda je, ze pracovitych a slusnych romov "pospinuju" ti dalsi... o ktorych sa coraz viac pise v mediach....
Ina strana mince... | 20-04-2012 11:58:14
http://vas.cas.sk/clanok/5891/pycha-slovenska-genialny-rom-je-najlepsim-kontrabasistom-sveta.html
cepenan | 20-04-2012 11:31:10
na ciganov nie romov lebo romovia neexistuju len velky bic a maly dvor!!!a ked sa im nepaci tak nech idu odkial prisli.ked si niekto mysli ze sa snimy da urobit poriadok tak ja sa na tom len :)))))

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign