Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prisľúbené vyjadrenie ŠKF k financovaniu futbalu pre mládež sme doteraz nedostali

Miloš MajkoDátum04. 06. 2011 15:47:01TémaŠport

Ako sme avizovali pred časom v novinách, na základe rodičmi chlapcov trénujúcich futbal  uverejnených informácií, sme požiadali  vedenie  ŠKF o stanovisko k financovaniu mládežníckeho futbalu. E -mail sme  31. mája zaslali na adresu  poslanca  MsZ  a prezidenta  ŠKF  Róberta  Starečka. Dodnes sme na neho odpoveď nedostali, preto nemáme možnosť uverejniť pohľad na vec druhej strany.

Obsah e-mailu:

Vazeny pan poslanec  MsZ a prezident  SKF  Sereď,

v predchadzjucom tyzdni rodicia niektorych deti a dorastencov  trenujucich futbal  napisali a na oficialnej stranke mesta Sered uverejnili  material prinasajuci zavazne informacie z financovania futbalu v meste, resp. z nespravodliveho rozdelovania verejnych financnych zdrojov mestom poskytovanych klubu.

Predmetny material rodicia poslali aj do redakcie  SOL so ziadostou o jeho uverejnenie. Kontaktovali sme rodicov a tito nam pri osobnom stretnuti  obsah e-mailu potvrdili.
Obratom sme sa  Vas pokusali kontaktovat  telefonicky za ucelom ziskania stanoviska  Vasho klubu k predmetnemu materialu. Po niekolkych vzajomnych telefonatoch a dvoch Vami  nesplnenych terminoch  v ktorych ste redakcii  SeredOnLine.sk slubili  zaslat pisomne stanovisko  SKF k informaciam rodicov ziakov trenujucich futbal, Vas  tymto opatovne  ziadame o zaslanie vyjadrenia k predmetnej veci, ktore v zaujme seriozneho informovania verejnosti, hodlame uverejnit v novinach. Stanovisko od  Vas nielen ako prezidenta  SKF ale aj poslanca  MsZ ziadame  dorucit e-mailom na adresu redakcie do stvrtka  02. juna  2011. V opacnom pripade budeme nuteni uverejnit  tuto ziadost s oznamom, ze  Vas klub ktory je kazdorocnym poberatelom dotacii z verejnych zdrojov z rozpoctu  mesta  Sered s verejnostou nekomunikuje.

Pripominame, ze noviny v danej veci vystupuju ako legitimny informacny prostriedok, ktory chce byt v poskytovani informacii objektivny. Zial v danej veci  Vas klub ignoruje snahu o informovanie verejnosti uz prakticky tyzden, co z pohladu verejnosti iba podporuje  tvrdenia obsiahnute v e-maili rodicov ziakov.

Verime, ze pochopite vyznam  informovania verejnosti o transparentnom vyuzivani verejnych zdrojov a vyuzijete novinami ponuknutu moznost  uverejnenia stanoviska  SKF k danemu problemu.
Zaroven Vam ponukame moznost realizacie okruhleho stola vsetkych stran, ktore su v probleme zainteresovane. Nase medium by aj v tomto pripade  vystupovalo v ulohe nezavisleho a do veci nezainteresovaneho sprostredkovatela informacii verejnosti.

Dakujeme.
Za  SeredOnLine.sk  s uctou  Milos Majko

 

Noviny tak ako vždy, aj v tomto prípade zostanú nad vecou a do problému sa miešať nebudú. Je však v záujme verejnosti objektívne a otvorene informovať o dianí v meste  a  samozrejme aj o používaní verejných finančných zdrojov.  Práve preto  máme záujem o vyjadrenie  ŠKF ako strany, ktorá bola rodičmi žiakov na oficiálnej stránke mesta  viac menej obvinená z netransparentného  rozdeľovania finančných prostriedkov pochádzajúcich z dotácie mesta  Sereď. Toto    presadzujeme už tri roky a budeme aj ďalej.  Urobenie si názoru nechávame na čitateľoch a občanoch mesta.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 14-06-2011 07:51:24
Já na bráchu, brácha na mně....
anonym | 13-06-2011 20:04:19
Suhlasim zo Zvonarom. Je neudrzatelne toto umele zvysovanie kvality Acka a s tym samozrejme aj rastuce vydavky na tento jeden konkretny tym. Ak by sa peniaze co idu do Acka zredukovali na polovicu a dali by sa do mladeze mame tu slusne fungujucu mladeznicku zakladnu. Rodicia, treneri, fanusikovia mladeze. Skuste porozmyslat nad zalozenim vlastneho klubu, ihriska na stadione si viete vydobit na MsU a pred MsZ, snad by Vas tam neposlali kade lahsie a tiez by som bol zvedavy kolko by SKF pytal pokial by trenoval len muzov....
zvonar | 13-06-2011 19:45:35
1. dotacia pre SKF je v Seredi roky predimenzovana - vid ine mesta...alebo premenovat klub na MŠK

2. umela snaha vytiahnut Sered do co najvyssej ligy bude prinasat taketo problemy s mladezou az kym to bude neudrzatelne a cele to skolabuje...vid mnohe ine dedinske "velkokluby" a nielen vo futbale

3. Seredski muzi by mali fungovat ako startovacia rampa pre svojich odchovancov do inych klubov...ak sa chcem pozriet na futbal, pojdem do TT, NR, BA...nemam zaujem ist na "Sered", kde toto mesto maju v OP 2-3 hraci - ja viem, ze zo Seredcanmi sa II. liga uhrat neda - a co???

4. vacsinou plati, ze sa stazuju len nechopni - mesto odklepne na zaklade odporucania komisie love a poslanci radi zahlasuju, neriesia nic. To, ako klub naklada s dotaciou je vecou VV SKF, ale najvyssim organom kazdej takejto organizacie ja Valne zhromazdenie Vazeni rodicia...ak ste riadni clenovia klubu, mate hlasovacie pravo (odporucam "Vase" stanovy) a aj sancu sa podielat na sprave klubu...love mate dost, tak ich tok skuste aj usmernit :) pri poznani vedenia klubu Vam drzim srdecne palce, tie decka si to zasluzia
Registrovaný Pavlina Karmažinová Pavlina Karmažinová | 13-06-2011 19:14:47
Je po komisii.
Komisia sa neuzniesla na žiadnom oficiálnom vyjadrení k danej situácii v ŠKF Sereď. Väčšina členov súhlasí s vyjadrením p. Veselického, ktoré je postačujúce. Podľa vykonanej kontroly je všetko v súlade s kritériami poskytnutej dotácie. Čo sa týka nevyplateniu odmien trénerom: mesto ako také, ani my poslanci nemôžeme zasahovať do pracovnoprávnych vzťahov v klube. V prípade, že je takáto situácia musia si riešiť samy ako zamestnávateľ- zamestnanec. (Ani za mňa takúto situáciu nikto nerieši.)
Z rozhovorov niektorými rodičmi vyplynulo v skratke asi toto:
Vieme o situácii v klube, ale nás ako rodičov sa priamo netýka.
Sme radi, že naše deti majú kde trénovať, hrať a zmysluplne tráviť volný čas.

Týmto netvrdím, že sa s niektorými závermi stotožňujem. Na najbližšiu komisiu budú prizvaní zástupcovia športových klubov a k tejto téme sa ešte vrátime.
pre:Jozef, | 13-06-2011 17:43:24
po komisii je určite,lebo návrhy z komisií sa zajtra predkladajú na MZ.
Jozef | 13-06-2011 08:56:53
...tak ako, je po komisii?
anonym | 08-06-2011 20:26:20
Ako to pokročilo?
Jozef | 07-06-2011 20:35:00
dakujem p. Karmazinova, takuto reakciu som cakal. Dakujem vazne.
Registrovaný Pavlina Karmažinová Pavlina Karmažinová | 07-06-2011 20:26:08
Tento týždeň zasadne športová a školská komisia, preto sa dopredu teraz nevyjadrím. Vyžiadala som si materiály na preštudovanie, rozprávala som sa s niektorými rodičmi. V tejto veci konám tak ako je to možné z mojej strany.
Uvedomte si, že ja som len jeden člen komisie a jediná som sa k tomuto zatiaľ vyjadrila.
Po komisii sa určite vyjadrím.
Ivan Sklenár | 07-06-2011 19:45:04
Ospravedlňujem sa. Mojou nepozornosťou sa stalo, že predchádzajúci príspevok z 19:40:50 hod je pod "anonym".
anonym | 07-06-2011 19:40:50
Ku tu prediskutovávanej téme sa p. poslankyňa Karmažínová vyjadrila medzi prvými. Bolo to 23.5.11. Krátko na to, som v mojom diskusnom príspevku vyslovil niekoľko otázok, na ktoré, jej ako členke komisie, bolo možné reagovať prakticky hneď. Odvtedy uplynulo 14 plných dní. No odpovede sme sa nedočkali. Mlčanie p. Karmažínovej (inokedy dosť často diskutujúcej na tomto fóre) len posilnilo moje pochybnosti o pasivite a formálnej existencii komisie pre šport a školstvo. Pánovi, ktorý svoju identitu skryl dnes o 18:03:10 pod nič nehovoriace „seredan“ pre jeho pohodlie len zopakujem otázky, na ktoré mohla p. Karmažínová reagovať hneď a bez prípravy. Tu sú: 1) Ako bola oboznámená komisia pre šport a školstvo so situáciou v klube pred tým, ako bol materiál z nej postúpený na zasadnutie MsZ ? 2) Dali všetci jej členovia súhlasné stanovisko ku navýšeniu dotácií? 3) Zvážil niekto z členov komisie (ne)pomer poskytnutých finančných prostriedkov pre iné športy voči ŠKF? 4) Ako a čím bolo odôvodnené navýšenie o ďalších 16 500,-€ len pre ŠKF?
seredan | 07-06-2011 18:03:10
je mi na grc z niektorých príspevkov. kto oprávnuje niekoho drýzdať na niekoho a nedá mu ani šancu? p.Karmažínová sa pod svoj príspevok podpísala a uviedla že sa na to pozrie na komisii, a niektorí mudrci nedali ani šancu jej aby to urobila. Hned útočia na ňu a robia si posmech. to je veľká úroveň, ozaj. Nechajte jej čas a ked sa nevyjadrí, potom môžete na ňu útočiť. ale teraz je to úplne primitívne.
pre: jozef 9:5O | 07-06-2011 15:41:38
Už len Karmažinová niečo vyrieši, kde bola keď na komisii schvalovali peniaze a materiál predkladali MZ
ep | 07-06-2011 10:00:19
Mne sa zdá, že sa v danej veci nájde práca aj pre Hlavného kontrolóra mesta.
Jozef | 07-06-2011 09:50:55
...presetrime a budeme riesit. A???

Škoda, že tento názor nebol prezentovaný ešte pred udelením dotácie. Situáciu určite podrobne prešetríme a budeme riešiť. Určite mi nie je jedno ako to vyzerá s mládežníckym športom. Mládež je naša budúcnosť, možno sa medzi nimi objaví aj talent, ktorý bude reprezentovať nielen mesto.
Akýkoľvek podobný problém môžete adresovať aj priamo mne ako poslancovi a členke školskej a športovej komisie. pavlina.karmazinova@gmail.com (len pripominam)

O oficialnom vyjadreni R.S. stale nic???
anonym | 07-06-2011 09:12:09
Podľa organizačnej štruktúry, zverejnenej na internetovej stránke mesta, má jedna pracovníčka na starosti agendu šport a kultúra t.z., že aj kontrolu poskytnutých príspevkov.Musí to byť veľmi rozsiahla náplň práce, keď do dnešného dňa nebola schopná predložiť zúčtovanie príspevku
ŠKF na toľko výziev od občanov.
anonym | 07-06-2011 08:13:49
Mesto má asi veľa papierovej roboty a potom sa vyjadrí, že je všetko O.K..
anonym | 07-06-2011 07:01:03
Akosi to tu odchádza do stratena. Čuší ŠKF (čomu sa ani nečudujem), ale čuší aj mesto (to už je horšie).
Igor Lehocký | 06-06-2011 12:52:40
Asi by bolo najúčelnejšie požiadať MÚ o zaslanie podrobného rozpočtu a čerpania verejných zdrojov s poukazom na zákon o slobodnom prístupe k informáciám, lebo ako je vidieť, MÚ ako poskytovateľ a ani ŠKF v zastúpení poslancom alebo poslancami MsZ ignorujú celkom úspešne verejné výzvy svojich voličov a takpovediac ich majú "na háku"...však už je po voľbách? Koľko predvolebných rečí a sľubov o transparentnosti a zlepšení v Seredi, lebo je čo zlepšovať, len akosi arogancia má svoju zotrvačnosť aj naďalej.
anonym | 06-06-2011 00:19:39
Mesto rozdáva naše peniaze a ich použitie v športových kluboch nekontroluje? Kde je potom účelnosť, hospodárnosť a efektívnosť.
Robo Horvath | 04-06-2011 22:08:32
Tiež ma zaujíma vyjadrenie poslancov a primátora.
anonym | 04-06-2011 21:46:56
Vlastne máte pravdu. Na ťahu je MsÚ. Mohli by vysvetliť prečo nemali záujem o kontrolu nakladania s dotáciou, ktorej príjemca bol ŠKF.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-06-2011 21:39:34
Je potrebne cakat. Na tahu nie je SOL ale niekto uplne iny.
anonym | 04-06-2011 20:34:30
Pán Majko, v záujme objektivity treba požiadať aj príslušné osoby z MsÚ o vyjadrenie, prečo si mesto Sereď v zmluve nevyhradilo právo kontroly nakladania s týmito financiami. Spýtajte sa na MsÚ prečo podpísali takúto zmluvu. Koniec koncov, ak zmluva umožňuje nakladanie s financiami podľa rozhodnutia predstaviteľov klubu, nazdávam sa, že pravdepodobne ŠKF nič neporušil. Tu však zlyhalo podľa mňa mesto, preto sa tam dožadujte odpovede. Niekedy je to o tom, že otázku treba položiť správnemu adresátovi.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign