Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prišli zahrať a zaspievať do nocľahárne pre bezdomovcov v Seredi: VIDEO

24

Trnavská arcidiecétna charita TT nás na dnes večer pozvala do nocľahárne pre bezdomovcov na Garbiarsku ulicu v Seredi. Tá je otvorená od 1. decembra a ľudia bez domova tu nájdu svoje útočisko počas zimných nocí. ( o nocľahárni sme priniesli reportáž http://www.seredonline.sk/clanky/od-112-je-otvorena-noclaharen-pre-bezdomovcov-video/ )

Do tejto nocľahárne dnes zavítali eRkári zo Serede ( Hnutie kresťanských spoločenstiev detí ) a skupina Delavár zo Šintavy, aby ľuďom bez domova priniesli kúsok predvianočnej atmosféry. Zahrať a zaspievať prišli dobrovoľne a dokázali, že im osud týchto ľudí nie je ľahostajný.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Iveta Tóthová

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
To Michal | 23-01-2015 09:22:55
Mal si napísať reakciu v SN a nie kopírovať članok sem do diskusie.
Michal | 23-01-2015 07:50:39
Ja a Charita
Pri slove charita sa mi vždy vynorí otázka mojej mamy: „Čo si ty charita?“ Veď prečo by som si privyrobila predajom starších nepotrebných vecí. Radšej som podarovala tým, čo nemali. Ten pocit bol na nezaplatenie. Pozerať na človeka, ktorý sa teší niečomu, čo mne zavadzalo. Vždy som radšej dávala, než dostávala. Je veľmi smutné, koľko ľudí sa ocitlo na hranici chudoby. Veľa krát zúfam, že „ako vyjdem z výplaty“. Potom si predstavím, že ako vyjde rodina s deťmi, ktorá má mesačne na vyžitie napr. 60 eur. A veľakrát si ľudia pomyslia, že načo mali toľko detí a načo, prečo, začo,... isto je dosť takých, čo sa do biednej situácie dostali sami, ale mnoho je takých, ktorých tam doviedli okolnosti. Tak či tak, všetci sme ľudia, a hlavne nesúďme. Súdiť nás bude niekto iný. Stále sú na tom lepšie ľudia, ktorí majú aspoň kde hlavu skloniť, aj keď v chudobe, ale pod vlastnou strechou.

Bezdomovci? Hmm... ďalšia rozporuplná téma. Opilci, feťáci, prostitútky... A? Čo? Niektorí mali menej šťastia už od narodenia, niektorí o šťastie prišli neskôr. Každému sa to môže stať, preto sa treba nad tým zamyslieť aj z tejto strany. Každý tento človek bol raz dieťa, tak netreba zabúdať na to, že aj my máme deti a čo keď?? Darmo dáme lásku, nehu, všetko. Čo keď spadne dole a nedokážete mu pomôcť? Myslím, že pri prebdených nociach, myšlienka, že tam niekde funguje „nejaká“ charita, ktorá nesúdi týchto ľudí, je fajn. Tiež som doteraz nevedela, čo charita zahŕňa. Slovo charita som mala v spojení s pomocou. Samozrejme charita pomáha v rôznych smeroch.

Charita je samozrejme spojená so zbierkami, či už materiálnymi alebo finančnými. Finančná zbierka – je to typ pomoci, z ktorej majú ľudia obavu. Veď koľko sa už popísalo o podvodoch. Ľudia neveria, že peniaze, ktoré darujú idú tam, kam majú. Teraz som sa ocitla sama v charite, „našťastie“ ako dobrovoľník. Vidím, že to funguje a teším sa tomu. Je fajn vidieť, že niečo dáva zmysel a naozaj to pomáha.
Autor: Silvia Lenická, dobrovoľníčka, Trnavská arcidiecézna charita Centrum pomoci človeku Sereď
peknééé | 31-12-2014 15:02:23
tak tomu jednému to očividne prekážalo veru ako sa kril ale tak ho tam nemali dať a vystrohnú no na druhej strane nič hrozné sa nestalo. Schvaluujem :P
Michal | 29-12-2014 15:45:35
100 ludi 100 chuti
maťa- pre papagaj | 26-12-2014 00:59:28
ale ved ja som tam bola :) deti z toho nemali najmensiu traumu a z coho aj :) sedeli tam ak si dobre pamatam piati bezdomovci, uz viac ich stretnete vonku ked idete cez park, a rozdiel je konkretne v com? :) ze tu sedeli na stolickach pri stole kym v parku na lavickach pri smetiaku? :) deti boli uplne v pohode, vysli von a ukazovali mi vysmiati kolko si nabrali cukrikov od pani Pazitkovej a uz mali uuuplne ine temy.. :) takze teraz vam opakujem ja- kto tam nebol, nech nesudi ;) a ze ste tam boli vecer alebo aj tri predtym tak je to od vas pekne, ale je to bohuzial uplne iny vecer ako ten ktory komentujete ;)
sona | 25-12-2014 23:43:37
Nie. Vten vecer som tam nebola. Ale avoje sieta by aon tam nepustila. Smrdí tro tan a ntocie ci sa tam da vhytit.
maťa- pre papagaj | 25-12-2014 22:50:54
ale ved ja som tam bola :) deti z toho nemali najmensiu traumu a z coho aj :) sedeli tam ak si dobre pamatam piati bezdomovci, uz viac ich stretnete vonku ked idete cez park, a rozdiel je konkretne v com? :) ze tu sedeli na stolickach pri stole kym v parku na lavickach pri smetiaku? :) deti boli uplne v pohode, vysli von a ukazovali mi vysmiati kolko si nabrali cukrikov od pani Pazitkovej a uz mali uuuplne ine temy.. :) takze teraz vam opakujem ja- kto tam nebol, nech nesudi ;) a ze ste tam boli vecer alebo aj tri predtym tak je to od vas pekne, ale je to bohuzial uplne iny vecer ako ten ktory komentujete ;)
pre hahah | 23-12-2014 07:36:55
preco bocijan? nikomu deti nenosim
hahah | 22-12-2014 23:46:55
tak potom si skôr bociján ako papagay
papagaj | 22-12-2014 07:33:10
opakujem: !kto tam osobne nebol nemoze posudit ci to je pre deti vhodne, naucne ci uz ake len chcete. Ja tam chodim bezne. Nosim p. Pazitkovej oblecenie stravu a veci prospesne. No aj ja som po zhliadnuti vzdy mierne rozruseny a to som dospely chlap. No moje dieta by som tam nikdy nepustil. Je jedna vec stretnut na ulici a druha ist tam kde "byvaju". Nemam co k tomu dodat. Michal!
Maťa | 21-12-2014 14:51:48
p. Majko, ano... treba ukazat takyto zivot aj sirokej verejnosti, a aj s vami naplno suhlasim v zmysle co treba detom ukazovat a nezakryvat im oci. presne taketo iste veci mozu vidiet vonku na kazdom rohu, netreba sa tu nad tym vzrusovat, ze tam boli aj deti. tu sa mi ale zda ze ta kamera bola skutocne dost negativny faktor - da sa ukazovat zivot bezdomovcov ale mozno inokedy, ako ked tam pridu spievat deti, a ked si ti bezdomovci budu skryvat tvare do dlani, aby neboli v kamere...a bude to vyzerat zle...najma pre tie deti, ako pisala jedna mamicka- zdanlivo ze si to nevazili. ak tam noclaharen sama pozvala SOL tak to pravdepodobne moc neodhadli oni a SOL za to samozrejme nie je vinna... :/ mozno by to tam bez kamier vyzeralo inak...z pohladu samotneho bezdomovca to totiz mohlo vyzerat aj tak, ze skupinka seredanov sa chcela v meste pochvalit, ze robi dobre veci, zavolali si kameru, prisli im zaspievat a chcu mat z toho iba prestiz. oni tam nevedia, ze kameru si deti ani iniciatori koledovania nevolali, a ze to naozaj prisli robit s najlepsim umyslom...bez vedomia o tom, ze tam bude nejaka kamera a ze to vecer bude na SOL...aj preto sa k nim mohli zachovat tak negativne, resp. neutralne, ako sa zachovali...ale aj taketo zdanlive "odmietnutie" je pre deti skolou, ze nie vzdy bude aj ich pomoc druhemu uplne vitana... to ich ale nemusi odradit, treba ich to ucit odmalinka :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-12-2014 12:21:07
Akcia zmysel nepochybne mala - otazkou je, pre kolkych bezdomovcov. Da sa predpokladat, ze niektori z nich o kulturu zaujem velmi nejavia. Neznamena to vsak, ze im ju netreba doniest...

Kamera tam byt mala a je na mieste, ze zivot bezdomovcov prinasame sirokej verejnosti.

Odizolovavat deti od reality by bola hlupost - ako bezdomovci, tak ostatne negativne javy v spolocnosti su, budu stale castejsie a intenzivnejsie. Otacanie hlavy od problemu problem neriesi.
Deti maju vediet, ze spolocnost sa sklada z roznych socialnych vrstiev obyvatelov - my syna ak to je mozne berieme vsade, kde moze vidiet realitu - nechavat deti zit v rozpravke znamena, nepripravit ich na zivot a nastrahy, ktore ich mozu stretnut v buducnosti.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 21-12-2014 09:15:04
pre radek | 21-12-2014 03:31:58 - p. Katarína Pažitková z Charity TT mi osobne písala a pozvala SoL do nocľahárne natočiť krátke video z vystúpenia. Boli o tom upovedomení ako dobrovoľníci čo tam pomáhajú tak aj bezdomovci. A v tomto prípade sme neišli natočiť ich ale tých čo si dali tú námahu a prišli im spríjemniť predvianočný čas. Ten dotyčný pán, čo si zakrýva tvár ak nechcel byť na kamere, mohol si presadnúť na inú stoličku. Miesta tam bolo dosť.
pre radek | 21-12-2014 03:31:58
radek mate pravdu, ta kamera tam nemala byt.. nie su otoceni chrbtom cielene spevakom.. ale kameram..
ved si len tak trosku predstavte ze prve po com urcite ako bezdomovec tuzite je vyskierat sa z noclaharne do kamery seredonline... nech vsetci na nete vidia ako ste slavne dopadli ;) :(
kamera tam nemala byt, a deti- je to len super, ze sa ucia co vsetko okolo nas je, a ake to je tazke.. lebo ak im budeme ukazovat len sladke ruzovucke veci ktore vas nerozrusuju, potom sa cudujme ze mame okolo samych rozmaznanych frackov co nevedia co od dobroty...je to skola aj pre nich- ako pomoct inemu, potesit, ze takyto ludia existuju, ze sa to lahko moze stat kazdemu, ze niektorym sa da aj pomoct a ze treba byt vzdy vzdy vdacny za to, co mam doma ja ;)
sara | 21-12-2014 03:16:20
ach ved kedy by sa v seredi mohlo spravit nieco dobre bez toho aby na to potom na seredonline nebrblali vsetci najmudrejsi sveta??? :D ak uz niekto vobec pomysli na to ze podme zaspievat bezdomovcom, tak nie zeby sme sa tesili ze ludia na taketo veci myslia, my ideme hladat nejaku chybu.... aaaaano deti tam vzali! katastrofa! ved ked ide clovek po seredskom parku tak detom povinne oci pozakryvat bezdomovca este nikdy asi nevideli! a idealne to bude ked sa budeme pred detmi tvarit ze taki ludia snad ani neexistuju nedajboze im este nejako pomahat....
naozaj? naozaj nemoze v seredi spravit nikto nic zo srdca dobre bez vasich ufrflanych komentarov k tomu??
matka | 20-12-2014 22:41:56
boli tam aj moje deti. Na jednej strane by som povedala že je dobré aby sa naučili ľuďom pomáhať, no naozaj z toho deti nemali dobrý pocit. Títo ľudia boli nevďační a dali to aj najavo. Z toho bola dcéra smutná...
Sintavan | 20-12-2014 22:23:01
ano aj ty spevaci si neumalia
sepijak | 20-12-2014 22:11:33
Boli ste sa tam kuknut? Ako to tam vyzera? Vsetci su tam opity, nafetovany a pospineny. Vsade to smrdi mocom. Detitam nemali co robit.
geco | 20-12-2014 22:10:07
Radek, su to ludia, ale jeden si tam zakryval tvar, druha zas bola otocena chrbtom...asi tam nemala byt ta kamera...pekne spievali, ale neviem, či to malo nejaky zmysel
Občan | 20-12-2014 22:00:15
Nerozumiem, vôbec som neporozumel podstate tohoto podujatia.
Radek Špok | 20-12-2014 20:20:17
Proč trauma?To co děti často vidí kolem sebe z toho trauma mít nemohou? Dobrý nápad jak zpříjemnit lidem bez domova život.Nebo to snad pro některé nejsou lidé?
detusky | 20-12-2014 18:11:39
Kto vymyslel nol mahor. Tahat tam deti. Aaach. Chudence
geco | 20-12-2014 15:29:20
lutujem tie deti, radsej mali ist do domova dochodcov, tí stari by boli vdacnejsi...tu si este aj tvar zakryva
ach jaj | 20-12-2014 09:58:54
Kompa jak si drži hlavu. Flasa čuča by im viac pomohla ze kompa :)
anonym | 20-12-2014 09:37:11
pekné od nich, že si dali námahu a prišli zaspievať.
obcan | 19-12-2014 23:27:51
Chudence deti. Budu mat traumu

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign