Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prisahám, ja som si robil srandu...

Miloš MajkoDátum27. 06. 2014 09:29:45TémaEkonomika
200

Asi pred pol rokom som si robil srandu zo sústavných zmien v legistatíve  bytostne sa týkajúcej  podnikateľov. Viac menej už pravidelné zvyšovanie nákladov štát pripravuje podnikateľom po niekoľko rokov. Predpisuje stále novšie a novšie registračné pokladne, fiškálne moduly a iné technické prostriedky, ktoré majú za úlohu zabezpečiť  totálnu kontrolu nad tržbami podnikateľov. Na jednej strane je to správne riešenie, no na strane druhej - dokedy má nové a nové nápady úradníkov platiť podnikateľ, resp. v konečnom dôsledku konečný spotrebiteľ - teda občan?

V rámci srandy som na pomerne širokom fóre vyslovil názor, že najbližšia zmena v registračných pokladniciach bude taká, pri ktorej kópia bločku tlačeného v kaviarni za jednu kávu a minerálku, bude zároveň vychádzať úradníkovi na daňovom úrade na stole.  Prisahám, myslel som to zo srandy. No mám pocit, že to niekto počúval a srandu otočil na realitu. Aspoň tak to vidím, nakoľko práve dnes som postrehol najnovšie zmeny týkajúce sa povinností podnikateľov od budúceho roka. 

Ak chápem správne (možno nie), tak podnikateľ bude mať povinnosť k registračnej pokladni zakúpiť  GSM modul (snáď postačí wifi)  so SIM kartou a jeho pokladňa bude musieť byť online prepojená na systém daňového úradu.

Možno bežný občan povie OK, no jedine  neuvedomujúc si, čo to znamená pre väčšinu ponikateľov, ktorí už  niekoľko krát finančne zatiahli to, čo od nich žiadal štát. A to majú znovu? Dokedy? Kedy budú úradníci a volení politici rozmýšlať logicky a za svoje konanie aj niesť následky? Urobil niekto štúdiu dopadu týchto opatrení na tú najširšiu vrstvu podnikateľov?  Po dani zo straty, teda povinnom platení nie malých poplatkov aj za firmy, ktoré majiteľom nezarobili ani na slanú vodu, prichádza ďalší kliniec do rakvy. Toto opatrenie sa určite nedotkne veľkých reťazcov, ktoré ho finančne hravo zvládnu. Drobní obchodníci v kamenných obchodoch s nemalými nájmami, zvyšujúcimi sa nákladmi na energie a neskutočnými odvodmi,  toto opatrenie dosť pravdepodobne nezvládnu. Tí šikovnejší podnikanie prenesú napríklad do Českej republiky a dane znovu opustia našu krajinu. Ostatní skončia na úradoch práce a my sa o rok budeme dozvedať, ako nám štatisticky klesá nezamestnanosť. Otázkou bude, ktoré skupiny ľudí a akým spôsobom budú z evidencie iným ministerstvom z evidencie vyradené.

Znovu sa nájdu bežní ľudia, ktorí povedia - no a čo? Odpoveď na svoje otázky dostanú vtedy, keď sa krutá realita prejaví v plnej paráde celoplošnou chudobou a ďalšími exekúciami na majetky skrachovaných podnikateľov. To však už budú ľudia v uliciach, lebo už fakt nebudú mať čo dať do úst svojim deťom  a to iba z viny nenažraných politikov a úradníkov, ktorí odtrhnutí od reality pripravujú stále nové a nové nezmysly namiesto systematického znižovania nákladov štátu.

Všetko má svoje hranice. Aj zdieranie tých, ktorí hodnoty tvoria. A to je úplne jedno, o akú skupinu produktívnych ľudí sa jedná. Štát likviduje drobných podnikateľov a živnostníkov a toleruje choré zákony umožňujúce kradnúť veľkým. Pri denných rozhovoroch s podnikateľmi cítim, že koniec sa blíži.  Systém nevyhnutne potrebuje zmenu. Ešte sa o tom musia dozvedieť tí, ktorí sa jej dve desiatky rokov úmyselne bránia.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Robo Horvath :( | 03-07-2014 09:26:14
Toto je dôsledok toho ze sa neustale zdieraju obyvatelia,malí podnikatelia a živnostnici,coho dôsledkom tejto politiky je ich likvidacia co je úzko spojene ze rastie nezamestnanost.
A možno bude na kandelabroch narvano za takuto politiku.

http://finweb.hnonline.sk/tema-tyzdna-128/vlada-riskuje-stratena-generacia-moze-spustit-zmenu-systemu-622811
pre anonym | 30-06-2014 21:44:28
To nepísal on ale ja. A veru bol to preklep,žiadna výhovorka kedže je tam 33 E ako druhé. Ale ako chceš. Tu nejde o rýpanie nikomu. Každý poukazuje na fakty . Vieš ty si asi veľmi mladý a ak nie tak zrejme pochádzaš z rodiny kde nechýbali peniažky čo ti samozrejme neberiem a prajem ti to. Ale proste je to tak - doba je zlá , nikto sa o nikoho nestará,nikto ti nedá zarobiť viac ako treba a každý uťahuje opasok pevnejšie a pevnejšie.
anonym | 30-06-2014 20:46:10
Nepotrebujem rýpať, s tým si začal ty. Ale je to do očí bijúce a výhovorka na preklep je slabá. To čo si napísal je jednoducho sprostosť. Namiesto priznania si chyby ešte prskáš. Ja za tvoj preklep nemôžem a ak máš problém s tým, že niekto naň poukáže, tak radšej nepíš nič.
500 kčs | 30-06-2014 19:53:18
ked som mal ten papierik, tak som po práci pozval kamaratov na pivečko, a na týždeň som bol king, teraz mám 20€ a kupim veci na guláš a pivečko si doneste :)
re anonym: | 30-06-2014 17:27:30
mozno keby si v tej dobe zil a hospodaril, tak by si pochopil, ze sa samozrejme jedna o 1 000 Kcs. Obycajny preklep, na ktory si sa pricucol, ako kliest na psa, len aby si mohol rypat. Ja si este pamatam dobu, kedy sa dalo vyzit od zalohy k vyplate, co cinilo 500 Kcs.
anonym | 30-06-2014 17:23:28
Citát dňa:

"Koruny si pamätám zo 100 korunami sme horko ťažko prežili aj týžden!!!!!! Prežite dnes z 33E týžden".

Porovnávať 100 SKK s 33 eurami je také objektívne... :-)


j.r.nem. | 30-06-2014 12:52:49
Vsimol som si,ze nikto nenadava na zamestnavatelov,vsetci len na stat.Pokial ste statnym zamestnancom,Tal o.k.
porekadlo | 30-06-2014 12:15:03
rad by som dal facku tomu čo prvý zadrel tú vetu, že každý si je tvorca svoho šťastia, asi sa prizabil keď ho šlak trafil, ale šak tak mu trebalo, asi sa moc radoval,, možem sa staviť o sto ečiek, že tvorca šťastia je prave niekto druhý, aj ta stovečka
nechápem | 30-06-2014 11:50:13
Hej ale tu bola rečo o mladej 5 člennej rodine rodine , nie o dôchodcoch. To ani nemyslím , ved vek dôchodku sa tak posúva že väčšia polovica sa ho ani nedožije ,kedže ľudia nezomierajú už ako 80 ročný ako dakedy ale oveľa oveľa skôr - dokázané. Takže je to tak že dnešnné rodiny sú odkázané samé na seba ,ak nemaju dobre zabezpečených rodičov ktorý by im pomohly, sú totálne v .... Už to neni ako dakedy: rodiny dostali byty a mali aj prácu-obaja. Dneska sme radi ak má prácu aspon jeden člen rodiny s malými deťmi,bývame v podnájmoch ktoré ceny sú hrozné, máme hypotéky ktoré len ťažko splácame a potom prežívame ako ..... Neni na mieste : ak nemáš z čoho bývaj u rodičov, nie vždy sa to totiž dá. Čiže otázka znie: čo robí štát pre mladé rodiny??? Matky na materskej ani náhodou neprežijú z toho čo na deti dostanú a to nevravím o tom ak im materská skončí. Čo dostávajú potom? Nasrané - s prepáčením. Já nežijem v Afrike ale na Slovensku. Sú rodiny s ZŤP deťmi ,kde naozaj druhý člen nemôže ísť do práce ,pretože sa musí starť o dieťa a čo si myslíte že dostáva nehorázne sumy? Tak dám jeden príklad: dostane 17E mesačne príspevok na oblečenie obuv a hygienu!!!!!! Za 17E mesačne mu to má ako pokúpiť???? Ked len za ortopedické topánky je doplatok 16E !!! Ano dobre čítate. Tak potom o čom je tento štát??? Stačí sa pozrieť len kúsok za hranice- Rakúsko . Príspevky tam a u nás- čistá hamba , výsmech. Fuj
Obcan | 30-06-2014 11:13:25
Ked uz sa ludia stazuju,mali by brat aj na vedomie ze na SVK sa ludom zije ovela lepsie ako vacsej polovici obyvatelstva tejto nasej modrej planety.
Ako vravela pani Ruzickova-....co by dali deti v Africe za teho kralika... :-)))
Jasne,nezijeme v Afrike,ale to neznamena ze sa budeme stale len stazovat.
Kazdy strojcom svojho stastia,radit nikomu nebudem,ale ani to hadzanie na vek uz neobstoji.
Kto uz nevladze fyzicky,moze ist trebars strazit,ale vzdy si zarobi tolko aby prezil.
A ked spravi neake hodiny naviac,tak este aj odlozi.
Pracoval som z ludmi co odchadzaju do dochodku este neskor ako u nas a ked prisiel neaky 60tnik,nikto sa nad tym ani nepozastavil-a to pracovali manualne.
Nebudem hadzat ludi do jedneho vreca,ale starsi pred dochodkom kalkuluju ze ked nieco premarodia a nieco budu na urade prace,tak to uz neako do toho dochodku doklepu.
No a potom ze starsich nechcu zamestnavat.
Jasne,neda sa porovnavat-v globale clovek zo zapadu a u nas,ale aj tak az taky chory narod niesme.
Mozno tam dokazu lepsie zrelaxovat,ale to sa da aj tu,prinajmensom sport nikoho nic nestoji,neake to behanie par krat do tyzdna,vikendove cyklotury,alebo len klasicke,plavanie,hocico.
Tu vidiet dochodcu na in-line korculiach,tak si budu poklepavat po cele a za chrbtom sa uskrnat,lebo vsak je lepsie to o 14tej,alebo o 15:30 zapichnut,vyvalit sa pred tv s klobasou v jednej ruke a pivom v druhej.
A samozrejme na vsetko a kazdeho nadavat,nedajboze by mal este aj pravdu :-))
Toto je len jedna z mala veci co ludia dokazu ovplyvnit a priblizit sa tomu aby si nepripadali v 60tke odpisani.
Aj myslenie je ine ako mali ludia pre 50 rokmi,doba ide dopredu,netreba zaostavat.
Tak ako p.Majko spomina krajiny ze je lepsie raz vidiet ako sto x pocut,ja som si vsimal ludi a naozaj je to len v mysleni a pristupe slovakov,hlavne to stazovanie ako narodny sport.
A ked uz niekto to berie totalne na peniaze-clovek pred dochodkom sa stara o 5 clennu rodinu ?
Predpokladal by som ze ma odrastene deti a ked sa niekto stara o dospele decka s tym ze maka za par korun,kym oni sedia doma,alebo zuruju,tak jeho problem.
Kazdy mlady clovek by sa ako dospely mal vediet o seba postarat,ked je mu lepsie doma sediet a nechat sa zivit,OK,ale nech sa rodicia nestazuju.
Aj tymto sa buduje pristup k zivotu.
Snaz sa a budes mat,nesnazis sa,skap.
Tvrde,ale proste takto to je aj ked ludia cakaju stale na neake ,,istoty,, na to treba rychlo zabudnut,lebo ziadne sa nebudu konat,cim skor to luia pochopia,tym lepsie pre nich.
tabletka na Tlak | 30-06-2014 10:42:16
ešte treba dodať, piliere 1,2,3,4,5ty, na dúchod možem pomaličky zabudnuť, naši spoluživnosnici to stíhaju preflakať, už sa vidím na tabletkách, tlakuje ma už teraz
hanba | 30-06-2014 10:30:28
A tie ich kecy ako sa nám darí ako stúpajú platy tak to je už totálne smiešne. Platy stúpajú možno akurát tak poslancom , ale obyčajný človek môže zabudnúť. Tak neviem z čoho vyrátali tie priemerné mzdy. A neskutočné že na 5 člennu rodinu vám vyrátaju životné minimum okolo 400E ved to je už totálne postavené na hlavu.
pre gulak | 30-06-2014 10:27:09
ja nie som živnostník ale poznám ich tucet. Vieš nejde o to že sa im nechce robiť za 3-400E , ale že s takým platom by proste neprežili, nedokázali platiť úver,či podnájom a uživiť pritom aj rodinu kedže pracuje len jeden člen - druhý nemá tú možnosť hoci by veľmi chcel a to nemyslím že by si mali žiť ako králi, proste aj tak len prežívajú! Tenot štát je proste úžernícky štát, nedá zarobiť ani toho bo.a a ak aj zarobíš ,hned ti to vedia spočítať a odobrať niekde inde. Proste je to holý fakt Slováci sú obyčajný chudáci - myslím čo sa práce a zárobku týka -bez urážky
gulak | 30-06-2014 09:01:00
No niektorí živnostníci tu majú zaujímaví uhoľ pohľadu-neriekajú,že majú platiť rôzne poplatky,ale pritom robiť za 300 či 400eur sa im nechce,lenže takúto mzdu poberajú 10 000-tisíce ľudí,lebo nič iné im neostáva,tak sa toľko neľutujte...
Tlak mi stúpa | 29-06-2014 23:07:02
Hej veru živnostník- každý si pod týmto pojmom predstavuje neskutočné zárobky. No bohužial opak je pravdou. Človek zarobí ledva na prežitie a to pritom skoro každý druhý má na krku exekútora skrz neskutočné poplarky - odvody. Štát je riadna s..na - nahaluzí ľudí podnikať len aby mal o další krk menej , živnostník je pre štát totálny vzduch, nemá na nič právo, len platiť odvody ktoré majú neskutočnú výšku. Ano ano prečo nejde roboť niečo alebo niekde inde? No a kam asi ? Za 3-400 Euro uživiť 5 člennú rodinu? Asi ťažko však. Tak nechápem o čo poslancom ide? Kam chodia na tie bludy ako stúpajú platy aká je priemerná mesačná mzda na Slovensku? To podľa čoho respektíve koho robia? Každý čo počuje aký máme VRAJ priemerný plat sa tomu len smeje, pretože je to totálna blosť. 80% ľudí žobračí každý mesiac pretáča každého posr..té euro či cent, 10% to sú boháči a ostatné 10% to sú naši poslanci a zvyšok. Až mi tlak stúpa nad tými kecami ako nám je lepšie. Blbosť!!! Aj to Euro ich , šak za starej meny - koruny si pamätám zo 100 korunami sme horko ťažko prežili aj týžden!!!!!! Prežite dnes z 33E týžden ! Presne tak - je to nemožné. Preto fandím čechom že a nedali nahaluziť na eurá. Ale ved kam si Slováci nestrčili, nenasľubovali hory doly len aby sa niekam dostali!!!
Robo Horvath :( | 29-06-2014 22:56:21
Mam pocit ze Smer to tu smeruje do poriadnej katastrofy a v kombinácii krokov vedenia mesta v tomto meste nastava hotová pohroma.
zivnostnicka | 29-06-2014 21:21:06
vazeny p.obcan. pracu si hladam ale mam 4 roky pred dochodkom.vy si myslite, ze mam este nadej-ak viete o niecom dajte vediet. Dakujem. moj nazor je ze kazdy zacinajuci zivnostnik v tomto state je samovrah. staci sa prejst po Seredi... a potom, stat nabada nezamestnanych aby aby boli samozamestnavatelia. myslite, ze im ide v ustrety ? Pan Majko este raz dakujem za Vas clanok.
shelley | 29-06-2014 18:00:39
Bohužiaľ, tento štát je riadený systémom čihi-hota ....neviem, kam sa takto dopracujeme. Ale vláda si fandí, že sa to zlepšuje.....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-06-2014 10:33:48
Obcan | 29-06-2014 08:34:56 | - stat sa dostane do stavu, ze bude vlada prosit ludi, aby isli podnikat a starali sa o samych seba a svoju rodinu. Ponukne moznost - ziadne dane, dokonca snad aj odvody. Hlavne, aby tieto rodiny 10 rokov nic nechceli od statu.

Ak niekto nedokaze vidiet veci s nadhladu a rozmysla vylucne v nejakych kolajach, nedokaze pochopit vela veci...

Pre stat su najdolezitejsi samozamestnavatelia, drobni zivnostnici. Naozaj aj za cenu, ze uzivia iba seba a svoju rodinu. Staci, ak za cely rok zaplatia nejeku smiesnu platbu vo forme pausalu. Teda, tak by to bolo v systeme, ktory by nebol nastaveny na vytunelovanie uplne vsetkeho.

Na krajinu ako Slovensko su velke firmy typu automobiliek z dlhodobeho hladiska nebezpecne je otazkou casu, kedy to pocitia vsetci, len nie ti, ktorym to momentalne vyhovuje.
Obcan | 29-06-2014 08:34:56
Trapenie to iste je,hlavne v tomto meste kde nieje kupyschopnost,co stale hovorim,samozrejme potom este aj byrokracia atd...
Ale tiez vravim to ze ak ma niekto pocit ze ledva prezije z podnikanie,preco nejde robit nieco ine ?
Aj zamestnanci ,,podnikatelov,, ledva prezivaju,co oni ?
Typicka odpoved SVK podnikatelov-vsak mozte ist ked sa vam nelubi.
To iste by sa dalo povedat aj nespokojnym podnikatelom.
Ci to je ine ??
Ono to zase az tak strasne nebude,nenadarmo sa vravi ze kto place tomu treba este zobrat ;-)
Doba ked stat daval je uz prec a treba to prijat ako fakt,lepsie uz bolo.
To ze stat robi proti vlastnym ludom je tiez fakt,preto ludia maju mysliet skor na seba ako na stat.
Hadam som to napisal celkom jasne.
zivnostnicka | 28-06-2014 21:33:49
Zakaznik ktory stoji pred pultom ani netusi, s akou byrokracou musime bojovat,napisali ste uzasny a vystizny clanok ,niet co dodat, je to trapenie...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign