Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Priority pri odhŕňaní snehu: úzky chodník pre deti do školy - nie, parkovisko vo dvore MsÚ - áno?

200

Sereď   |     Aj odhŕňanie snehu na verejných priestranstvách v meste je o prioritách. Dnes ráno medzi  07:45  a 08:10 sme prešli trasu Trnavská - ZŠ Komenského od Narelu až po ulicu Jesenského, okolo polikliniky a následne o 08:00 hodine znovu okolo ZŠ Komenského a pošty pred MsÚ.

Odhrnutý nebol žiaden prístupový chodník  okolo  ZŠ Komenského (mimo areál školy) ani Cirkevnej a to zo žiadneho smeru. A to ani ten toľko kritizovaný úzky chodník od autosúčiastok po školu.

 

 

Obdobná situácia v okolí polikliniky. Rovnako ani o 08:00 hodine, teda deti išili do školy po chodníkoch, ktoré za bezpečné označiť nemožno.

Pred poštou neodhrnuté. Chodník pred MsÚ vzorne odhrnutý a vyzametaný vrátane parkoviska vo dvore MsÚ. Pred prevádzkami a rodinnými domami odhŕňalo sneh na mestských chodníkoch a teda verejných priestranstvách viac ľudí, ktorým čas a práca odhŕňať dovolili.

Za mojich detských čias, teda pred tridsiatimi či štyridsiatimi rokmi som sa tiež hodne nachodil po neodhrnutých chodníkoch. Doba je však inde. Aspň by mala byť. Netvrdím, že všetko má byť upravené hneď - hovorme o prioritách. A o nich nepochybne je reč. Priority sú ale rôzne. Ten, kto ich stanovil, evidentne považoval za dôležitejšie odhrnutie vnútorného parkoviska na MsÚ, ako chodníkov pri materskej škole a dvoch základných školách v meste. Ja stav hodnotím po stránke bezpečnosti našich detí.

Neriešim systém, ani to, kto odhŕňal. Vidím a fotil som aktuálny stav. A občan má možnosť k téme svoj názor vyjadriť v diskusii. K téme.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

159
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Anonym ktorý odhadzoval sneh | 06-02-2017 20:43:24
Ešte k tomu snehu. Tiež som tam so spolužiakmi odhrnal. Musím povedat že sme sa tam zabavili a nikto sa nestažoval. Takže kvoli tomu ,že nejaká mamička píše , že je pohoršená, nemusíte hned všetci písat že sme rozmazlení. Ja aj moji spolužiaci sme to zvládli uplne v pohode. Jediná vec ,ktorá mi vadila boli poznámky okoloidúcich detí aj dospelých.
fándlyho | 05-02-2017 00:27:17
Fándlyho škola odjakživa využíva decká na prácu v zime či už na prácu so snehom alebo na čistenie okolia od buriny v najväčších horúčavách
karči | 03-02-2017 20:58:37
p. EMANA,
dobrý názor len malá oprava, slovíčko
\" diskriminovaní \" vymeniť a použiť to správne \"CIGÁNI\",
Emana | 03-02-2017 18:42:30
Diskusia je zaujímavá. Zaujímavejšia by bola, keby sa fakt niektorému žiakovi stal úraz.
Zamestnanci mesta zrejme nestíhali odhrnať sneh.Aby sa nestalo nešťastie, riadideľ školy to vyriešil správne.Videla som odhrnať sneh aj študentov pri Obchodnej akadémii, boli veselí,radosť bolo na nich pozerať.
Ak je takáto kalamita, treba rozdeliť lopaty, metly a zapojiť do práce aj našich spoluobčanov na Cukrovarskej, Trnavskej...či diskriminovaný nesmie pracovať ?
karči | 03-02-2017 16:15:27
Popri odŕňania snehu je tu ešte markantný problém a to s hovorcom Veselickým :
Seredské novinky - o tom čo tam bude alebo nebude rozhoduje jeho výsosť Veselický, on zastupuje redaktora , redakčnú radu a aj cenzúru.
V článku ktorý je v týchto novinách je krásne vyjadrenie o tom ako si tento pán šafári s novinami ktoré sú platené z peňazí daňových poplatníkov.
Nevadí to p. primtorovi ? lebo aj touto činnosťou tento človek mu robí hanbu a otupuje v jeho dôveru. Rád by som vedel ako aj mnoho občanov mesta začo tento p.Veselický berie plat a samozrejme aj jeho pracovnú vyťaženosť, nie v prospech seba ale v prospech občanov teohto mesta.
anonym | 03-02-2017 13:47:05
Peter : Majko ( na body)
5. : 0

Obcan | 03-02-2017 11:34:38
Dovolil by som sa ohradit ze dikutujuci Peter je primitiv-diskutuje slusne,vecne a hlavne ma svoj nazor,co tu kopec ludi nema a ked im dochadzaju argumety tak sa uchyluju len k urazaniu.
Uplne s nim suhlasim.
Ciste teoreticky-ak by si vsetci ludia odhrnali sneh podstivo s pred domov sami,tak firma co to ma na starosti by vlastne mala cisty zisk a bola vysmiata,alebo este inak-ak by niekto robil v praci robotu za mna ale pre vyplatu by som si zasiel ja,kto by asi bol spokojny ?
Myslim ze je tazko vyclenit z fakturacie domy kde bolo odhrnute a tym padom zobrat menej penazi,to proste nejde,zaplati sa to pausalne a hotovo.
Ine by bolo ak by cast usetrenych penazi sla trebars po zime na opravu ciest.
Ciganov je zbytocne hodnotit,som zastanca tvrdeho riesenia-nepracujes,skap.
Ale zase ako ich prinutit pracovat,ked maju povybavovane invalidne dochodky-este by kludne mohli oni zazalovat nas.
Tu je chyba v korupcii u doktorov,posudk.komisii...
Ved tak ako ,,gadzovia,, aj oni su slovaci a pritom je zaujimave a ciste nahodne ze prave tato cast slovakov trpi vseliakymi zdravotnymi postihnutiami.
Uplne cista nahoda...
A este k snehu-tiez nemam problem odhrnut,je to relax a clovek potrebuje aj trocha fyzickej namahy.
Skor ide o princip,takze chapem obe strany.
Peter | 03-02-2017 10:31:40
Karci.
Pisem vo svojom poslednom prispevku v poslednej vete nieco ine? Akurat som to pre rozsah prispevku nerozmazaval ako Vy. Kazdopadne suhlasim s vami, ze za peniaze z nasich dani nech pre nas pracujucich spravia trocha osohu. A nielen ked je sneh.

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2017 10:29:27
karči | 03-02-2017 09:57:07 | - Karci, plny suhlas. Nemam namietky, no v prvom rade je potrebne riesit \"A\" - aby boli veci robene podla zakona a nasledne moze kompetentny riest \"B\" - kto ich bude robit.

Uroven byvania tam, kde byvam je tazko popisovat tym, ktori okolo jazdia len autom. Zabity cas.

Kde nieje vola, tam nieje cesta...
karči | 03-02-2017 09:57:07
Ak niekomu drbe tak nejakemu Petrovi - skonči s tvojimi názormi si primitiv.
Je tu kapitalný problem !!!!!!!!!
čo s osobami ktoré berú príspevok v nezamestnanosti a v 99% sa tieto osoby nechcú ani zamestnať. Mezi tieto osoby radím aj cigánov!!!!
Videl niekto cigána na verejnoprospešných prácach ?, alebo iného poberajúceho príspevok ? ASI NIKDY NIK !
Samozrejme toto je výkvet spoločnosti a musíme si ho chrániť a poslanci-alebo posranci? včetne funkcionárov to dokonale aj robia.
Predsa na odhrňanie snehu nepotrebuje nik žiadne vzdelanaie alebo kvalifikáciu, tak, že cigáni a ostatní ktorí zneužívajú socialny system pričom im konšeli mesta výdatane pomáhajú môžu 180 hodin mesačne kmitať po celom meste, čistiť, zbierať odpadky a pod.
p. Majko, máte v blízkosti sídlo cigánov a bezdomovcov, čo vy nato ? v lete je tam smradu ako v chlieve ! To je tá spoločnosť výkvet, ubytovanie im mesto zabezpečuje, príplatky dáva a začo ?
Ja ako aj Vy p. Majko keď sme chceli bývať tak sme si postavili dom za vlastné aj o nás sa stará meso, vyrubuje nám dane.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2017 08:37:08
Peter | 03-02-2017 08:18:59 | - presne tak.

Dobrovolna aktivita obcana v plnej miere NAHRADZAJUCA ZAKONOM ULOZENU POVINNOST OBCI musi byt podmienena pristupom volenych zastupcov k obcanom.

Nie je podstata problemu ale v tomto. Tu vidim v ZODPOVEDNOSTI ZA SKODU. Ale o tom niektory iny vecer.
Jozef | 03-02-2017 08:24:43
Odhliadnuc od toho, ze bolsevicky zakon z roku 61 nuti aj staru babku, chromeho, ci inak postihnuteho, aby si do rana 6.00 ocistil prilahlu....onu, tak sa vratte k povodnemu clanku.
Kde su priority? Pred MNV cisto, aby si tatkovia mesta neoskreli koleno a cesty ku skolam a vobec cele mesto neocistene.
a hento tupelo halo, skoda slov.
Peter | 03-02-2017 08:18:59
pre Halo

My sa bavime v rovine zakona. Nikto tu nemoralizoval.
Tento rozmer je kazdeho sukromna vec a nikomu neprinalezi ju hodnotit. Ak sa rozhodnem to ocistit ci uz z pozitivnych pohnutok ako pohyb, ci sluzbu ostatnym. To iste plati aj v pripade, ze som donuteny \"co povedia susedia\".
Ak do toho zamotame pristup samospravy, ktora dokonca plati sukromnu firmu aby to cistila, potom je skor nemoralne ak to nerobi sukromna firma uz zaplatena ale nutia to robit ludi.
Ale ked to vam vyhovuje ze cistite, cistite dalej, nehodnotim vas ani negativne ani pozitivne. Ja napriklad cistim a nestazujem sa aj ked NEMUSIM!

Spet v kontexte so skolou. Nic sa detom nestane, ak nieco spravia. Aj my sme robili. Ale v case, ked nebola zaplatena sukromna firma. Vtedy bolo vsetko vsetkych ci tak nejak. terazky je vsak vsetko inak. mame ustavu, ktora garantuje ze nemozem byt zneuzity na nutenu pracu, ta iste ustava mi zarucuje, ze mam narok na anelzitu odmenu. Samosprava, ktora z vybratych dani plati firmu ktora to ma spravit a na druhej strane zneuzivanie bolsevickeho zakona, lebo im to usetri namahu a peniaze. A to na drzovku este budu sankcie?
ja nie som proti tomu, aby ludia chodniky cistili, ale to znamena, ze peniaze vrazene do sukromnej firmy skoncia teda tam, kto tie chodniky naozaj cisti formou ulavy na dani alebo iny servis, ktory mesto spravi navyse.
mame kopu aktivacnych pracovnikov. Taka oranzova armada. Aj tu si platime uz cez dane a ich cez socialne davky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2017 08:16:53
halo | 03-02-2017 08:04:19 | - Slovacisko zijuci a zarabajuci v Nemecku, co to tu na Slovensku davno zabalil a isiel kade lahsie, zase pouca?

Pane, len navratom k respektovaniu zakonov sa Slovensko mozno raz vyrovna krajine, ktora sa pozviechala z prehratej vojny, po komunisickom vycinani stedro zadotovala lenivych vychodnych Nemcov napriek tomu znovu dominuje Europe!

S tym snehom a vztahom obcana to nieje o lenivosti, ale o ZODPOVEDNOSTI.

To si ale s inteligentnymi ludmi preberieme niekedy inokedy pri dalsich nocnych kavickach...

Peter prejavil ochotu mysliet a hladat pravdu. A to je dolezitejsie pre civilizovanu spolocnost a buducnost nasich deti, ako vsetky omacky okolo.

Otazkou je, co s tymi ludmi, ktori 8 rokov papagajovali nezmysly a boli ochotni a schopni urazat, ponizovat, osocovat ineho / inych, ktori nerobili nic ine, len TRVALI NA DODRZIAVANI ZAKONA.

Nuz, nech sa aspon nad sebou zamyslia...
halo | 03-02-2017 08:04:19
Ste na smiech,kolko vy tu vypisujete o prirodzenych veciach a serete do toho ustavu a zakony,uz by kazdy normalny clovek sneh davno upratal.Preco je na Slovensku ako je?.lebo je to Vasa mentalita.Kazdy tu vypisuje o zmenach,keby ste co ako zmenili,nikdy s t akouto mentalitou nic nenapravite.Je to len lenivost,vyhovaranie sa na druheho,a co ja viem co.
Občan | 03-02-2017 07:39:03
http://aksmihulova.sk/povinne-odpratavanie-snehu-z-chodnikov-je-stale-aktualne/
Je však potrebné, aby boli splnené všetky tri podmienky súčasne: chodník musí byť priľahlý k nehnuteľnosti, nehnuteľnosť sa nachádza v súvisle zastavanom území a nehnuteľnosť hraničí s cestou alebo miestnou komunikáciou. Ak nie je splnená čo i len jedna podmienka, povinnou osobou je správca miestnych komunikácií.
Takže nie chodník ale nehnuteľnosť hraničí s cestou , teraz ešte čo podľa práva priľahlý...
http://www.najpravo.sk/clanky/povinne-cistenie-obecnych-chodnikov-skonci-tento-socialisticky-prezitok.html
Jozef | 03-02-2017 07:14:50
komu sa chce nech cita

https://www.ustavnysud.sk/ussr-intranet-portlet/docDownload/04817d3b-e356-4364-b9e3-c877f8b7d60b/Rozhodnutie%20-%20Uznesenie%20o%20zamietnut%C3%AD%20PL.%20%C3%9AS%2040_2015.pdf
Peter | 03-02-2017 07:03:37
Vyhral som jedine sam nad sebou. Staci poriadne citat a premyslat. Nie byt ako ovca.
pre Peter | 03-02-2017 06:03:35
vyhral si nad Majkom vysoko na body
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2017 00:05:02
Peter | 02-02-2017 23:55:50 | - pozor! Nie Vasa nehnutelnost, ale chodnik nesusedi s komunikaciou. Mala nepresnost, ale v podstate ano...

A ano aj v tej diskusii. To este Lubo Veselicky bol starym, dobrym a charakternym Lubom Veselickym... ;-)

On sa sice zasadne zmenil, no legislativa ZIAL nie. Zial preto, lebo je chore, aby v nej aj 27 rokov od revolucie boli taketo chore diskriminacne pravidla.

Ak Vas problematika zaujima, citajte clanky nasledujuce za sebou v tejto rubrike: http://www.seredonline.sk/odpratavanie-snehu-nutene-prace/

Zacina to tym, ktory ste uz cital. V diskusiach sa docitate o mojej lenivosti, povysenectve a pod. ;-) To je sucast prace.

Aj ja som roky odhrnal uplne pravidelne a aj o 3 ci 4 rano este pocas snezenia. Samosprava zo mna ale svojou aroganciou vychovala cloveka, ktory vzdor povazuje jednu z ciest, ako veci posunut dopredu a ludom ukazat, ze hajit svoje obcianske prava sa oplati.

Ked si nechame sustavne ukrajovat zo slobody nezbadame, ze o nu jedneho dna prideme uplne...
Peter | 02-02-2017 23:55:50
Sranda je, ze vdaka tomuto som zistil, ze ani moja nehnutelnost nesusedi s komunikaciou. :-) A pritom som si to nakoniec sam precital v zneni. No nie som debil?
Asi hej, ale ten chodnik ocistim, potrebujem pohyb, mam nadvahu a vyssi tlak. Ale nemusim!

Mimocasu som si pozrel odkaz z roku 2008. Vidim spravne ze posledny prispevok je od Veselickeho? Celkom zaujimave by bolo sa ho spytat na to iste dnes, uz v pozicii funkcie.
dakujem,
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 23:52:19
Peter | 02-02-2017 23:39:35 | - ten chalan to teda dal dnes do polnoci!

Ano, gratulujem a dovolim si trosku dlhsi text s vysvetlenim:


Clanok na ktory som Vam dal link v predchadzajucom prispevku je z roku 2008. Do prdele, az teraz vidim, odkedy si dobrovolne necham kadit na hlavu od ludi, ktori nie su ochotni (alebo schopni) precitat si ani len zakon. Vacsina len mechanicky papagajuje to, co jej vyhovuje nehladiac na fakty a prava inych.

Chapem, ze lahsie sa vyberie len to, co cloveku vyhovuje, no za stvrt storocie podnikania som sa naucil vsetko vyhodnocovat v suvislostiach a fakty preverovat. Preto tvrdim, ze ked sa pod nieco podpisem - je to pravda, nech sa to zda akokolvek nepravdepodobne.

Naucil som sa prehliadat blbe a tupe ucelove utoky, ktorych cielom je odputanie pozornosti od ineho vazneho problemu, alebo znevazenie mojej osoby.

Ked viem kde je pravda a mam k tomu aj dokazy, kludne \\\"trpim\\\" utoky, pretoze viem, ze je len otazkou casu, kedy svoju vyhodu budem mat moznost vyuzit na dokazanie niecoho podstatnejsieho.

Byt zaslepeny, nenavist a presvedcenie o vlastnej neomylnosti a nenahraditelnosti tam, kde je to sporne prinasa napriklad aj klamanie na sude pod prisahou. (on vie o kom je rec...)

Pomaly desat rokov som chcel, aby ludia pred pisanim nezmyslov rozmyslali. Nie pre mna, ale pre seba. Aby sa ucili, ze anonymita nedava pravo inych osocovat a dokonca verejne obvinovat z porusovania zakonov.
Ludia su ale nenapravitelni.

Som rad, ze Peter diskutoval na urovni a mal zaujem hladat pravdu. Urobil kus nocnej \\\"prace\\\" a tak - tu je odpoved:

Nie, neporusujem ani ten asi 60 rokov stary a predpotopny zakon tym, ze odmietam odhrnat sneh s tvrdenim, ze to nie je moja povinnost.
Neberiem si ziadnu vyhodu nad ramec zakona, nevyvysujem sa nad ostatnych a nie som lenivy.

Len po niekolkorocnom \\\"zapase\\\" s nevedomostou a aroganciou byvaleho veduceho odboru na MsU (chronologia je v jednotlivych clankoch v tejto rubrike) som si proste povedal - DOST! Nenecham zametat so sebou a je mi jedno, kto a z akych dovodov kona inak.

Takze, chodnik na Trnavskej a teda aj pred mojou nehnutelnostou NESUSEDI s cestou, je tam pas zelene. Preto sa povinnost na vlastnikov nehnutelnosti na nasej ulici (teda nielen na mna) NEVZTAHUJE !!

Priatelia, hladajme pravdu a nie zbytocne nepodlozene utoky. Komunikujme a prideme na to, preco deti ucime rozpravat.

Peter, v studiu Vas caka vodka z Cernobylu!

Dakujem za vybornu zabavu a prajem prijemny zbytok dnesnej noci.
Peter | 02-02-2017 23:39:35
asi uz budem za debila
oprava, ak nehnutelnost hranici s komunikaciou, potom je povinnost. Tak pise zakon.
Vasa nehnutelnost vdaka zelenemu pasu asi s komunikaciou hranicit nebude. Tym padom nemate povinnost
tak trafil som sa konecne
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 23:37:44
Peter | 02-02-2017 23:32:52 | - skuste sa zamerat na pas z druhej strany. Kaslite na ten vedla mojej nehnutelnosti a na nehnutelnost samotnu. ;-)

Skusim pomocku - ste blizko:

moj clanok z roku 2008 - v citacii jedneho z paragrafov je odpoved. Tu sa nic nemenilo.

http://www.seredonline.sk/clanky/obcan-na-panske-alebo-myslite-si-ze-nutene-prace-uz-neexistuju-1/
Peter | 02-02-2017 23:36:54
Podla zakona ma chodnik hranicit s komunikaciou, v tomto pripade vdaka zelenemu pasu nehranici.
Peter | 02-02-2017 23:32:52
Skusim
Ten zeleny pas asi bude vo vlastnictve alebo v sprave mesta. A kedze chodnik susedi s majetkom (vas od chodnika oddeluje), ci spravcom Mesto, tak si to musi riesit mesto. Tak?
Ine ma naozaj nic fakt nenapada.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 23:28:16
Peter | 02-02-2017 23:22:29 | - ale neeeee...

Vynechajte LV a kataster - aj tak to nieje nysa nehnutelnost. To, o com je rec, plati obecne pri obdobnom stave, aky je prakticky na celej Trnavskej.

Uberajte sa tym zelenym pasom pri chodniku. ;-)
Peter | 02-02-2017 23:22:29
to ma tesi ze sa triafam, z tej vodky by som si za jedne dal hned.
nazrel som katastralne mapy
Zastavaná plocha a nádvorie

Pozemok, na ktorom je postavená inžinierska stavba - cestná, miestna a účelová komunikácia, lesná cesta, poľná cesta, chodník, nekryté parkovisko a ich súčasti

Pozemok je umiestnený v zastavanom území obce

Vlastníci
Neevidovaní
Správcovia
Neevidovaní
Nájomcovia
Neevidovaní
Platnosť údajov k 1.2.2017

LList vlastníctva
4467
Zastavaná plocha a nádvorie

Pozemok je umiestnený mimo zastavaného územia obce

Vlastníci

BOSÁ Gabriela, Legionárska 2999/2, Sereď, SK
Podiel: 1/5
BOSÝ Karol, Nám. Slobody 30/9, Sereď, SK
Podiel: 1/5
BOSÝ Dušan, Cukrovarská 146/5, Sereď, SK
Podiel: 1/5
BOSÝ Pavol, Jesenského 1111/1, Sereď, SK
Podiel: 1/5
BOSÝ Peter, Jesenského 1112/3, Sereď, SK
Podiel: 1/5
Správcovia

Neevidovaní
Nájomcovia

Neevidovaní
Platnosť údajov k 1.2.2017

Je toho mozno moc. ale su dve vrstvy. Druhy vycuc je jeden usek chodnika. Takze je to vlastne sukromny pozemok? Na ten sa ten zakon v tom pripade nevztahuje.

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 23:13:28
Peter | 02-02-2017 23:11:13 | - mimoriadne teplo!

Sice nepresne, ale ano, tamer ste to dal. Nehnutelnost je aj pozemok, takze nie uplne. Skuste pokracovat, ste na dobrej ceste!
Peter | 02-02-2017 23:11:13
Pozrel som si tu ulicu. Pred domami su predzahradky. Takze chodnik nesusedi s nehnutelnostou ale s pozemkom.
Ine ma fakt nenapada
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 23:07:44
Peter | 02-02-2017 23:02:33 | - nevedel som, ze nie ste zo Serede.

Pozrite si Google - satelitne snimky. Dajte si adresu Trnavska ulica Sered.

Prava strana - vjazd do mesta. Tam, kde je chodnik.
(na druhej strane nieje)

Lebo inak uz vyhlasim sutaz aspon o flasu vodky z Cernobylu.
Alebo zacne stavkovanie, ci mam, alebo nemam pravdu. ;-)

Prisaham, zakon v tejto veci neporusujem!
Peter | 02-02-2017 23:02:33
Zakon dodrziavam platny, ktory je. Aj ked s vami plne suhlasim, preco by som nemusel, respektive nemal.

Skutkovy stav nepoznam, nepoznam vas dom, nie som seredan, si pozrite IP. V tomto sa neangazujem, nech skusi diskusiu niekto iny.
Ja reagujem na pristup k zakonom a bol som zvedavy, pre co ine jeden konkretny nemusim dodrziavat. Moc som sa nedozvedel kedze ide iba o Vas vyklad, bez odkazu na hodnovernejsi zdroj.
Musime si pockat na rozlusknutie, ak k nemu niekedy rozhodnutim sudu ci zmenou zakona pride.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 22:59:24
No ako Peter, dame to dnes?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 22:45:40
Peter | 02-02-2017 22:38:55 | - priatelu, nehladam barlicky ani chytaky na Vase ci inych vyroky voci mojej osobe. Je to zabavka a verim, ze momentalne uz aj pre Vas.

Dobre, tak podme sposobom zima - teplo\". ;-)

A pozor, netvrdim, ze zakon nema platit, nech je akokolvek na hov*o.
Hovorime o tom, ze ja vo veci NEodhrnania snehu pred nehnutelnostou na Trnavskej nekonam protizakonne. Zjednodusene, ze neporusujem zakon.

Takze prve voditko:

- predstavte si si skutkovy stav na Trnavskej pred mojou nehnutelnostou

Ked pridete na spravnu odpoved - hned napiste. ;-)

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 22:40:55
Peter | 02-02-2017 22:26:12 | - Peter, vyborna pomocka - no mylia sa. Viem, ze to je pre laika cudne tvrdenie. Ide o Ustavny sud - respektujem, no nesuhlasim. Zaver mi dava za pravdu a tusim aj preco je taketo rozhodnutie US. Situacia v CZ to jasne potvrdzuje.

A mame este uz spomenutu Listinu zakladnych prav a slobod - ta vratane nadnarodnej legislativy vzhladom na medzinarodne zavazky SR vyplyvajuce z clenstva v EU (prosim len nie diskusia o EU - vdaka) je aj pre nas zavazna.

Mozno sa caka len na prvy sud, ktory skonci tvrdohlavym oponentom a vtedy sa to rozluskne. Co samozrejme zase zaplatia vsetci obcania...

U mna je to ale ovela, ovela jednoduchsie...
Peter | 02-02-2017 22:38:55
Ja nemozem tvrdit ze ste porusil zakon, to moze sud, vsakze, nenecham sa zatiahnut.
Ja som napisal svoj nazor a pohlad na vec, ze zakon je dany, ustavny sud potvrdil, ze je v platnosti jeho znenie tak ako doteraz.
Takze skuste dat teraz Vy, preco si myslite, ze ten zakon nema platit, respektive na zaklade coho ho nemusim dodrziavat, pomoze to v pripade sankcii.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 22:31:36
Priatelia aj NEpriatelia slubujem, ze dnes to na tej Trnavskej rozsekneme!

;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 22:27:57
Peter | 02-02-2017 22:21:31 | - Peter, sedim v studiu a prave mi masina vyplula 4 espresso. Bude dlha noc...

Vazim si snahu o korektnu a vecnu diskusiu. Vdaka.

Podme teda dalej.

Myslim si, ze zakon ste uviedol spravny co do nazvu, to aj do citacie konkretnych paragrafov.

Zopakujem otazku, ktoru som dal v predchadzajucom prispevku inemu diskutujucemu:

Tvrdite, ze som porusil Vami citovane paragrafy zakona. To viete, teda ste si isty, alebo si to len myslite, lebo to uz viaceri pre Vami tvrdili?

Poznate skutocny stav okrem skopcenia textu zakona?
Peter | 02-02-2017 22:26:12
snorim po nete, tunak prispevok priamo z Ustavneho sudu
http://www.ulpianus.sk/novinky/povinnost-odpratavat-sneh-z-chodnikov-nie-je-protiustavna/
Peter | 02-02-2017 22:24:22
necakam odpoved, medzicasom som ju dostal v prispevku dole. Cize prekrutim si to lebo mi to nesedi z inym zakonom.
To je dobre :-)
Peter | 02-02-2017 22:21:31
Mna netrapi VZN aj ked sa v zakone spomina v bode 3
ale
Znova priamo zakon, nesklznime na VZN kedze je pod zakonom, dobre?
dovolim si skopirovat uz raz dany prispevok
Zákon č. 135/1961 Zb.Zákon o pozemných komunikáciách (cestný zákon).
§ 9
Zabezpečenie zjazdnosti a schodnosti
Závady v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnosti, ktorá sa nachádza v súvislom zastavanom území a hraničí s cestou alebo miestnou komunikáciou, sú povinní bez prieťahov odstraňovať vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, pokiaľ tieto závady vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom.
§ 9a
Zodpovednosť za škodu, ktorá vznikla užívateľom diaľníc, ciest a miestnych komunikácií
(4) Vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, ktoré v súvislom zastavanom území hraničia s cestou alebo miestnou komunikáciou, zodpovedajú za škody, ktorých príčinou boli závady v schodnosti na priľahlých chodníkoch, ktoré vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom a neboli bez prieťahov odstránené.

Toto je aktualne platne, mate niekto iny zakon?
Niekto tu spominal Ustavny zakon. Niekde v Presove to jeden dobry obcan (v dobrom) dal na presetrenie na prokuraturu, bohuzial so zamietavou odpovedou.
Akokolvek s tym nesuhlasim, zakon je zakon. Maju sa teda dodrziavat rovnako a kazdym, alebo nemaju. Ak p. Majko odpovie na moju poslednu otazku v kotexte so zakonom a nie VZN, budem rad a mozeme sa posunut dalej.

Co sa tyka mesta. Tiez ma nehnutelnosti, takze tiez musi riesit chodniky okolo nich. A kedze je skola tiez v sprave mesta, ma sa o tieto chodniky na zaklade zakona starat mesto tak ako obcania pred svojimi domami. bodka
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 22:18:29
Paragraf | 02-02-2017 20:22:55 | - zakon, to je nieco ine. Ak teda svojim obsahom nie je v rozpore s Ustavou SR, alebo Listinou zakladnych prav a slobod.

A tento zial je.

Nie, nerobte hned unahlene zavery o mojom egu...

Ak tvrdim, ze zakon je v rozpore s vyssou pravnou normou, je sice jasne, ze je realne nevykonatelny, no neznamena to, ze by som ho porusoval. Zakon je platny, tak ho treba respektovat a robit vsetko pre jeho zmenu.

Takze posunme sa dalej - najlepsie este dnes - zajtra totiz bude dalsia zaujimava tema.

Tvrdite, ze som porusil Vami citovane paragrafy zakona. To viete, teda ste si isty, alebo si to len myslite, lebo to uz viaceri pre Vami tvrdili?

Poznate skutocny stav okrem skopcenia textu zakona?



Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 21:26:58
VZN paragraf 6 | 02-02-2017 20:38:02 | - VZN-ko je podzakonna norma. Teda, niezeby ma jej obsah nezaujimal, no v Seredi akurat tak pre Pachnika ako podklad k napadnutiu pre prokuraturu.

Nie, nerobte unahlene nazory na moje ego. Pozrite si starsie clanky a rozhovory na tuto temu - uz aj primator a Veselicky museli uznat, ze niektore su protizakonne.
VZN paragraf 6 | 02-02-2017 20:38:02
http://www.sered.sk/data/2_samosprava/vzn/1995/199504.pdf
Paragraf | 02-02-2017 20:22:55
Zákon č. 135/1961 Zb.Zákon o pozemných komunikáciách (cestný zákon).
§ 9
Zabezpečenie zjazdnosti a schodnosti
Závady v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnosti, ktorá sa nachádza v súvislom zastavanom území a hraničí s cestou alebo miestnou komunikáciou, sú povinní bez prieťahov odstraňovať vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, pokiaľ tieto závady vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom.
§ 9a
Zodpovednosť za škodu, ktorá vznikla užívateľom diaľníc, ciest a miestnych komunikácií
(4) Vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, ktoré v súvislom zastavanom území hraničia s cestou alebo miestnou komunikáciou, zodpovedajú za škody, ktorých príčinou boli závady v schodnosti na priľahlých chodníkoch, ktoré vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom a neboli bez prieťahov odstránené.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 20:13:53
Anonymko | 02-02-2017 19:46:20 | - no ved o tom to je! Tu sa navazate do konkretnej osoby a vseobecne. Napiste teda Peter, alebo ktokolvek iny konkretny paragraf vztahujuci sa k mojej povinnosti. Priatelia, nie vseobecne - KONKRETNE tak, ako to vzdy robim ja a pod svojim menom.
Dakujem.
Anonymko | 02-02-2017 19:46:20


Tak uz tomu nerozumiem. Majko tvrdi ze chodnik pred jeho domom ma odhrnat mesto.

V linku ktory prilozil obcan podo mnou sa pise :

-miestne komunikácie určené pre chodcov (chodníky v nezastavanej časti, priechody pre chodcov) má na starosti ich správca – obec alebo mestská časť, resp. fyzická alebo právnická osoba nimi určená

-o chodníky, ktoré hraničia s nehnuteľnosťou (bytový alebo nebytový priestor), sa stará vlastník, správca alebo užívateľ tejto budovy

Tak kto sa ma starat o chodniky pred domami ? Konkretne napr.u Majku: on alebo mesto?
karči | 02-02-2017 19:36:21
pre Petra a jemu podobných
nič nemám proti tebe ale zober lopatu a poodhŕňaj celé mesto. Taký ľudia ako ty nectia zákon a v dannom prípade ústavný zákon je dominantný. Zrejme pre teba základná listina ludských práv a slobôd je zdrap papiera, možno prívlastok ryťovlez je ti bližší. Žijeme vo vyspelej spoločnosti a nie v republike ugu-ugu. Spústu nariadení a príkazov musíš plniť, tak prosím ťa nechaj aspon jednu povinnosť konšelom mesta starať sa o poriadok na chodníkoch ktoré patria mestu, tak majú aj povinnosť odhrňať. Peniaze majú, keď prednosta dostáva 65.000.- € odmien. Neviem či to ta také debílne návrhy alebo začo?
Pre Jozef | 02-02-2017 082210 | 02-02-2017 19:08:30
Žiaci deviataci odhŕňali sneh aj ďalšie dve hodiny a časť tretej...podľa rozvrhu FYZ, SJ, M. Sú to deviataci čaká ich monitor a prijímačky. Takže miesto telesnej to bolo v pohode, ale tie ďalšie hodiny sa mali podľa mňa venovať učeniu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 18:34:48
Peter | 02-02-2017 17:39:55 | - nechapem, preco sa ludia v diskusii sustavne utiekaju k invektivam a ked chcem vecnu diskusiu, zacnu hodnotit moje ego...

Aby sme predisli moznym chybam v chapani, odcitujte prosim Vami mysleny paragraf, ktory podla Vas porusujem.

Fakt vecne. Pokrocme tosku dalej.
Dakujem.
Občan | 02-02-2017 18:29:10
https://www.cas.sk/clanok/501471/pady-zlomeniny-a-vytknutia-kto-je-zodpovedny-za-zladovatene-chodniky/
Mato | 02-02-2017 18:13:40
Ako by to vyzeralo keby si nikto neodhrnie pred svojim domom sneh?
Preco obycajny clovek zoberie odhrnac a 10 minut odhrnnia ho nezabije?
Preco ludia ktory si myslia ze su najinteligentnejsi na svete budu radsej 30 minut rozpravat o tom ze to neurobia ako by to mali za spominanych 10 minut urobit?
A komu tým prospejete? :-D
Peter | 02-02-2017 17:39:55
Myslím paragraf 9 odsek 2 cestného zákona,ale Vy ste podnikateľ ťažko platiaci štátu,akoby iní neplatili.Ste trápny s týmito argumentami.Viem si predstaviť ako to vyzerá na tých seansách čomu hovoríte diskusie,ak logicky nepríde nikto na kom by ste sa ukájali,iba ovečky čo vám poslušne pritakávajú a cítite sa ako malý boh medzi nimi.Miloš ,Miloš,Miloš to ego musí byť sakra veľké a nezabudnite pripomenúť oddaným pritakávačom,že zákon platí v celej republike a nikto nešikanuje iba Vás v Seredi.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 17:20:49
karči | 02-02-2017 17:16:35 | - Karci, do prdele, preco? Trpim tu vselijake prispevky na moju osobu uz dva dni a Ty takto? ;-)

Ja som tak strasne chcel, aby mi Peter a dalsi mudrlanti napisali, co to vlastne porusujem.

Ono tliachat anonymne je lahke, no uz dat na sol nejaky argument, to je uz narocnejsie.
karči | 02-02-2017 17:16:35
Keď treba odhrňať chodníky od snehu ktoré sú vo VLASTNÍCTVE MESTA, tak to musí občan odhŕňať ZADARMO. Ak si doveziete mejaký materiál /cement, piesok a pod./ tak musíte mať povolenie to zložiť na chodník aj to len na obmedzenú dobu a samozrejme musíte zaplatiť poplatok za zabranie miesta ktoré je vo vlastníctve mesta.
TAK, ŽE\" HURÁ NA PANSKÉ \" veď drábov na mestskom úrade je dosť.
ÚSTAVNÝ ZÁKON č.23/1991 Zb. ktorým sa uvádza \" Listina základných práv a slobôd \" ako ústavný zákon, v hlave prvej čl.4 sa uvádza ,cit: \" povinnosti možno ukladať iba na základe zákona a a v jeho medziach a pri zachovaní základných práv a slobôd.\" V čl.9 cit. zákona sa hovorí cit: \" Nikoho nemožno podrobiť núteným prácam alebo službám \" ustanovenie odseku sa nevzťahuje na osoby vo výkone trestu odňatia slobody, osoby vykonávajúce vojenskú službu, službu vykonávajúcu na základe zákona v prípade živelných pohrôm, konanie uložené zákonom na ochranu života a zdravia. TOĹKO K ÚSTAVNÉMU ZÁKONU.
VZN obce - nemá štatút zákona, prijali ho len konšeli a rozhodli - občan budeš makať na panskom či sa ti ľúbi , alebo nie, pod vyhrážkou pokuty. Predsa oni sa nebudú starať o poriadok a čistotu mesta.
Je potrebné a môže to urobiť každý občan mesta podať návrh na ústavný súd aby vo veci rozhodol, nakoľko VZN nariadením sa porušujú základné práva občana, ktorým nariadením ho nútia bezodpatane vykonávať pracovnú činnosť na majetku ktorý je vo vlastníctve mesta. Možno páni na Mestskom úrade si pomýlili storočie a to že nie sme otrokárska spoločnosť.
jana | 02-02-2017 16:35:08
Toto je realita všade v meste na dedinách ,všade sa na všetko kašle a potom to tak aj vyzerá bohužiaľ .
odpoved | 02-02-2017 16:18:39
čo hovorí zákon | 02-02-2017 08:33:30
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 16:13:16
Peter | 02-02-2017 16:04:24 | - Peter, Peter...

Napiste prosim, aky zakon a v ktorom paragrafe konkretne porusujem tym, ze VEREJNE VYHLASUJEM, ze na cudzom pozemku NUTENE MAKAT nebudem.

Dakujem.
Peter | 02-02-2017 16:04:24
Ja sneh spred domu odpratavam hned ako nasnezi, resp. ked som doma. Vyzaduje sa to, odpratavaju aj susedia a ja mam chodnik v kope sneho rad cisty. Tolko moj osobny postoj.
Co mi vsak p. Majko vadi na vas prvy krat
Na jednej strane pohlad, ze je za to niekto plateny tak nech to robi je fajn, dokonca by som s Vami aj suhlasil. Avsak na SOl mate vela sukromnych vyjadreni v zmysle, ze len dodrzovanim zakonov vsetkymi rovnako, je jeden zo zakladov demokratickej spolocnosti. Avsak v pripade snehu Vam to nevyhovuje. Tak bud dodrziavame zakony, alebo nie? Ak je zakon naprd, treba ho zmenit. A pokial je platny, tak napriek mojmu vnutornemu presvedceniu si povinnost splnit musim.
Peter | 02-02-2017 15:52:48
Cestný zákon už neplatí?Alebo iba pre niekoho,kto sa rozhodne že odpratávať nebude?
onanym | 02-02-2017 15:45:48
Nerieste to. Zacne sa to riesit az ked bude neskoro. AJ teraz...nejaky typek vysudil od mesta Praha tusim 1 000 000 Kc, za zranenie vdaka zladovatelym chodnikom. Primator sa potom spamata...Toto vsak potom niekto bude musiet zaplatit...Hadajte, kto...
pre majko | 02-02-2017 13:04:24
si proste naj.......
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 12:50:06
oprava príspevku | 02-02-2017 12:29:34 | - z coho usudzujete, ze mojim problemom je Tomcanyi?

Ja so snehom proíblem nemam a nevadi mi. Odhrnat ho nebudem - ako som uz uviedol preto, lebo za to je plateny niekto iny.

Vy tvrdite, ze obcan nepracujuci za ineho, kto za nepracovanie pobera plat nie je \"clovek\"? Ak ano, zostante pri svojskom vysvetlovani si ludskosti.

Ulohou novinara (ale ani lekara, predavaca ci kuchara) nieje robit za ineho, ale robit si svoju pracu dobre.

To, ze tento clanok zaujal aj Vas, to ze pod nim vehementne diskutujete a to, ze vobec SOL citate znamena, ze my si pracu robime kvalitne.

Nech si ju robi kazdy, kto je za nu plateny a nech od svojej neschopnosti neodputava pozornost takto neucinnym a primitivnym sposobom. To sa dalo vtedy, ked si obcan nedokazal zistit fakty, porovnat ich a upratat si veci v hlave.

Uvidime, ako sa citi byt silne vedenie mesta v argumentoch ku vcerajsku a ci niekoho posle do disusie, na ktoru im uz bola odoslana pozvanka.

Mozno uz o hodinu budeme mat znuvu viac podkladov na hodnotenie. A mozno aj OBCAN ktory to vsetko plati, si znovu bude mat moznost lepsie zhodnostit, kto z coho a koho ma strach.
oprava príspevku | 02-02-2017 12:29:34
Predstavte si pán Majko žilka mi nepraskne. Možno praskne vám lebo trpíte fóbiou zvanou Tomčányi.

Ja totiž to nič s pánom Tomčányim nemám. Mám na vec len iný názor ako vy.

Jeden dôvod by tu určite bol, prečo by ste mal pred sebou odhrnúť napadaný sneh, tomu dôvodu sa hovorí, že som \"človek\" ale to vám isto nič nehovorí, vy musíte mať tú svoju pravdu lebo sa jedná o Tomčanyiho.

Viete ono poznám veľa ľudí, ktorí žijú v iných kútoch Slovenska a tiež im tam napadá sneh. Tiež platia dane ako sa tu vy stále ohánate. Ale bohužiaľ majú potom podľa vás asi iba smolu, že sa rozhodli bývať na takýchto miestach, kde si bohužiaľ musia za svoje peniaze kupovať snehové frézy a svojimi rukami odmetať sneh, lebo by sa domov inak ani nedostali. A čo majú sa odsťahovať do Seredi. Lebo tam im ten sneh odhrnú. Alebo podľa vás majú prestať platiť dane, lebo im ich starosta sneh neodmetá.

Problém je ale ten, že vy iba zbytočne hľadáte problémy tam kde nie sú a tí ľudia nie . A vedia aj čo je to byť \"človekom \".
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 08:48:32
oprava príspevku | 02-02-2017 08:36:26 | - opatrne, praskne Ti zilka. Klud je proti nervozite najlepsou obranou.

Invektivy preskocim a k veci:

- v rubrike oprava príspevku | 02-02-2017 08:36:26 | tuto problematiku riesim od roku 2008 a na rozdiel od zakomplexovanych a nenavistnych fanatikov ako si Ty, ja som pokrocil.

Napis mi jeden jediny dovod, preco by som bol povinny ja udrziavat chodnik, za udrzbu ktoreho aj prostrednictvom svojich dani platim jeho vlastnika a cez neho sukromnu firmu.
Napis jeden jediny konkretny dovod.

- - -

Inak, je to mimo temu clanku, no vidim, ze niekto chce zase odputat pozornost od svojej neschopnosti, tak mu to na hodinku dovolim. ;-)
A potom sa zacnem pytat, za co berie nie male peniaze.
oprava príspevku | 02-02-2017 08:36:26
pre Majka
Išla som s práce a pred tvojim domom no katastrofa aj tí cigáni si podmetali len ty nie. Ty si myslíš že si zjedol všetku múdrosť sveta a môžeš strkať svoj nos všade a pritom si tak hnilí ani pred vlastnou bránou si si neni schopný odhrnúť sneh. Čo čakáš že ti to príde odhrnúť mesto. Sa spamätaj cigán čo býva vedľa teba má viacej rozumu.
čo hovorí zákon | 02-02-2017 08:33:30
Zákon č. 135/1961 Zb.Zákon o pozemných komunikáciách (cestný zákon).
§ 9
Zabezpečenie zjazdnosti a schodnosti
Závady v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnosti, ktorá sa nachádza v súvislom zastavanom území a hraničí s cestou alebo miestnou komunikáciou, sú povinní bez prieťahov odstraňovať vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, pokiaľ tieto závady vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom.
§ 9a
Zodpovednosť za škodu, ktorá vznikla užívateľom diaľníc, ciest a miestnych komunikácií
(4) Vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, ktoré v súvislom zastavanom území hraničia s cestou alebo miestnou komunikáciou, zodpovedajú za škody, ktorých príčinou boli závady v schodnosti na priľahlých chodníkoch, ktoré vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom a neboli bez prieťahov odstránené.
Jozef | 02-02-2017 08:22:10
Pre Rodič a Matka. Aby Vaším detičkám neodpadli ruky!!! TO už je choré, čo tu dokážete písať. Aspoň nesedia za počítačom ale konečne aj sa hýbu len im to prospeje ale to asi nepochopíte.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 08:21:06
anonym | 02-02-2017 08:06:03 | - tak bud frajer futbalista a napis, v com KONKRETNE nemam pravdu.
anonym | 02-02-2017 08:06:03
ja sa vám niektorím čudujem,že na toho majka vobec reagujete,On má svoju pravdu a konec.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2017 07:31:11
oprava príspevku | 02-02-2017 07:18:31 | - kludne s a mozete urazit - klamete!

Od vcera je chodnik na Trnavskej odhrnuty, asi k tomu doslo popoludni, neviem, nebol som doma.

Socialne byty nepatria ciganom, ale su mestskou nehnutelnostou.

A co sa tyka nemiestnej otazky polozenej mne - ak by neodhrnul chodnik spravca chodnika, jeho vlastnik alebo niekto iny, ja by som to neurobil - bol by zasnezeny.
Nepatri mi a nezodpovedam za jeho udrzbu rovnako, ani za cestu, ci chodnik tam, kde byvate Vy.
Verim, ze v buducnosti ma nebudete oberat o cas hlupymi otazkami - polozte ich statutarovi mesta, teda primatorovi. Ak si to teda dovolite...
oprava príspevku | 02-02-2017 07:18:31
Bez urážky | 01-02-2017 18:27:31
Pán Majko,dnes som išla po trnavskej ulici a cigáni mali odhrnutý sneh a vy pred domom nie.Prečo ?

viete iphone
pre prisny rodič | 01-02-2017 23:16:12
Ten školnik je švagor p.Čomaja a preto ho tam aj napriek sťažnostiam rodičov drží.Manželka, ktorá tam tiež pracuje ako p. učiteľka tá vám nevadí? Niekedy to nebolo možné. Ak sa dobre pamätám, keď p. Vašek sa stal riaditeľom školy jeho manželka musela odísť na inú školu.
postreh | 01-02-2017 23:06:51
pre: pre priemerne zdegenerovaného anonyma
Myslíte si, že po chodníkoch chodia len deti a mladí ľudia?
Nevidíte, že koľko aj mladých ľudí chodí s palicami alebo barlami, že skoro každý chodník je zaprataný zaparkovanými autami a ten úzky pás pre chodcov nie je očistený? Možno, že aj vy sa raz budete domáhať odprataných chodníkov keď budete mať problémy. Aj teraz sa ľudia, ktorí chodia na polikliniku sťažovali, že museli ísť po ceste. A parkovisko pri poliklinike bolo jedno klzisko. Komu vlastne patrí?
priemerny zdegenerovany anonym | 01-02-2017 22:43:21
Vedúci začínate mi pripominať toho uja čo mu vadili palety so zámkovou dlažbou pred novostavbou na čepenskej.

My sme v osmej triede betonovali. A na orave neodhrnaju sneh ani pred školami nie je ho kam dávať, detom treba obuť obuv, nie modne doplnky a prejdu po tých chodníkoch nebojte, a este sa aj na tom smejú. Trochu pozitívnej energie treba do života a nie sa len sťažovať na peniaze a legislatívu, a kočíky s normálnym veľkými kolesami prejdu všade a vždy.
seredan | 01-02-2017 20:36:17
Ked to dokazu v deti v Japonsku ktore povinne chodia (1 krat do mesiaca a myslim ze uz je to uz 2 krat po novom) cistit les, chodniky, mestske stvrte, plaze a podobne tak to dokazu aj ine deti. Mame sa co ucit, ked nasi obcania budu mat taky vztah ako japonci k prirode tak ani tie upratovacie sluzby ktore mesta musia platit nam nebudu treba. Vsetko je to o vychove cloveka uz od zaciatku.
Ale kedze kazda povinnost ktora uklada cloveku nieco naviac je povazovana hned za navrat socializmu a tym to hasne.
chodníky | 01-02-2017 20:32:28
Je tiež pravdou, že chodníky by malo čistiť mesto, nakoľko keď zateplujete stavbu, mestu musíte zaplatiť, nakoľko na chodníku stojí lešenie, hoci neobmedzuje chodcov. Z toho vyplýva, že na údržbu je chodník váš, ale na použitie je ich.
prisny rodic | 01-02-2017 20:17:04
aj ked malo kedy,ale teraz sa musim zastat p. majka,to nie je len odhrnanie snehu,to je aj upratovanie okolie skoly,zbieranie osoplenych servitkov aj po narkomanoch samozrejme bez rukavic,viaceri ziaci po tejto brigade potvrdili,ze v trave videli injekcne striekacky.
namiesto telesnej trhanie buriny na antuke,co pan comaj cely rok je skolnik pn?
skolnik na fandlyho je najlenivejsi clanok na skole,to nehovorim o jeho vulgarnom slovniku.vieme,ze ste ho na jeho slovnik uz upozornovali,no zrejme mate slabe slovo na skole.
cistenie,kosenie,orezavanie konarov,a aj odhrnanie snehu na verejnych priestranstvach ma zabezpecovat mesto,preto platime nemale dane mestu.

99% obyvatelov si mysli,ze musi pred svojim domom,obchodom odhrnut sneh,je to omyl,na tomto zakone parazituje stat aby sa zbavil zodpovednosti a samozrejme vydavkov ktore z toho plynu.ustavny zakon,ktory je nadradeny zakazuje vykonavat akekolvek prace na cudzom a verejnom priestranstve.
Anonymko | 01-02-2017 20:02:35
ked uz tu spominame, my sme okrem trhania buriny, zbierania odpadkov aj smirglovali lavice. A nikto sa nestazoval, bola zabava a utuzoval sa kolektiv.
.
Inak nevidel som rano jedno stazujuce sa dieta alebo rodica. Vsetci sa tesili ze je sneh.
navi | 01-02-2017 19:07:29
Na mládežnickej krásne odhrnuté už ráno aj to čo patrí mestu,a Michal aj týteš odhrnul pred sebou paráda
Otazka | 01-02-2017 18:44:36
Vy ked soferujete stihste aj fotit?
ja sam | 01-02-2017 18:41:50
Dusan 01-02-2017 14:11:24 co to trepes. O 22.00 nebolo zasnezene skoro nic. Snezit husto zacalo az okolo pol piatej.
Bez urážky | 01-02-2017 18:27:31
Pán Manko,dnes som išla po trnavskej ulici a cigáni mali ochrnutý sneh a vy pred domom nie.Prečo ?
Jaroslav Čomaj | 01-02-2017 18:21:04
Dovoľte, aby som vysvetlil situáciu s odhŕňaním snehu pred hlavným vchodom ZŠ J. Fándlyho žiakmi dnes ráno. Bežne odhŕňa sneh školník s malým traktorom s pluhom pred hlavným vchodom a v areáli školy. Asfaltový priestor pred hlavným vchodom ako aj trávnatá plocha pred budovou školy je v správe našej školy. To znamená, že tento priestor udržujeme my. V letnom období kosíme a zametáme a v zimnom odhŕňame sneh pred hlavným vchodom. Školník dnes ráno nemohol sneh odhŕňať pretože je už druhý týždeň PN. Vzhľadom k tomu, že bolo treba pred príchodom žiakov do školy sneh odhrnúť (chodník na Fándlyho ul. bol odhrnutý už pred šiestou ráno), využili sme chlapcov 9.A triedy, ktorí majú v stredu tzv. nultú hodinu telesnú výchovu (nultá hodina začína o 07.00 hod.). Asfaltový priestor pred hlavným vchodom začalo odhŕňať 7 chlapcov o 7:05 hod. a skončili o 7:19 hod. Potom sme si \"dovolili\" ich požiadať, aby začali odhŕňať sneh na klzisku, aby sa žiaci mohli počas vyučovania na hodinách telesnej výchovy korčuľovať. Na klzisku som sneh odhŕňal aj ja ako nakoniec každý večer.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-02-2017 18:12:17
anonym | 01-02-2017 17:58:06 | - ste zakerny anonym, ktory dokaze akurat tak urazat!

Dnesny priemerny anonym je natolko zdegenerovany, ze nedokaze uz ani rozoznat podstatu clanku.
Aj ja som v skole trhal burinu, sadil vselijake hovadiny do policok a zametal skolsky dvor. Dokonca statny sviatok sme nahradzali pracovbou sobotou.

Problem je, ze doba sa zmenila a aj legislativa. Priemerny zamestnanec dnes viac ako polovicu svojho zarobku odovzda statu a samosprave vo forme dani a odvodov, cim si predplaca SLUZBY A SERVIS statnych organov a samospravy. Obcan prostrednictvom zmluvy nepochybne podpisanej statutarom mesta - teda primatorom plati za ODHRNANIE SNEHU nie malu financnu ciastku sukromnej firme.
Neriesim firmu, neriesim zmluvu ani zoiaden rozpis.

POROVNAVAM IBA TO, CO V JEDNOM OKAMIHU BOLO REALNE ODHRNUTE.

Je mi jedno, co si o tom myslite, nechajte si na svojom chrbate aj orat - je to Vasa vec.

Pokial ale bude aj za moje peniaze vyssou prioritou odhrnute parkovisko na MsU v case, kedy sa deturence trepu do skloly a mamicky tlacia kociky do materskej skoly po neodhrnutych chodnikoch - BUDEM NA AROGANCIU a chrapunsky postoj kompetentnych upozornovat verejne a budem taketo riesenie veci verejnych kritizovat.

Dobolim si pripomenut, ze som slovom ani fotografiou nespomenul ani len cast mesta kde byvam, a uz bobec nie ulicu. Pisem o BEZPECNOSTI DETI!
čudujem sa vám | 01-02-2017 18:09:11
myslím že sa tu uvedený problém zo snem len nafukuje a niekto sa snaží zneužiť to že deti odhrnuli trochu snehu a spraviť z toho obrovský problém.
keď som ja chodil do školy, nielen že sme museli na pracovnom vyučovaní rýľovať trebárs záhradu sadiť a okopávať zeleninu , s ktorej nám potom v školskej jedálni nevarili obedy, lebo sme dostali len štvrť litra mlieka a jedno pečivo ale sme si museli aj kúriť v takých vysokých kachliach ktoré tí čo boli na vojne tiež dobre poznajú, na pracovnom vyučovaní sme tiež robili veľa osožných vecí pre školu a nikto sa nato nesťažoval, lebo keby som sa aj pokúsil doma niečo povedať tak by som ešte od otca zato vyfasoval poza uši, na telesnej výchove sme tiež veľa krát zvelaďovali
preboha ludia | 01-02-2017 18:08:14
zobudzte sa!Vám už načisto dr-e ? Čo sa stane 15nást ročnému chalanovi ked bude 20 minút odhŕnat sneh ?! Potom sa stažujete v robote na mladých že sú leniví a drzí k starším kolegom a nič nevydržia . Sami si ich tak vychovávate !
anonym | 01-02-2017 17:58:06
Pán Majko vy si rypnete aj na tom že deti majú trocha pomôcť pri odhrňaní snehu,čo vám haraplaší,alebo čo,sereďan to napísal dobre a pravdivo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-02-2017 17:53:46
anonym | 01-02-2017 17:50:26 | - a co maju spolocne ziaci a ich rodicia s odhrananim snehu na verejnych priestranstvach? Teda za predpokladu, ze maju splnenu danovu povinnost voci mestu a statu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-02-2017 17:52:05
seredan | 01-02-2017 17:38:15 | - Spravne! A zavadzame nutene prace. A nie raz mesacne, ale 3 x tyzdenne. Prax sa zide a decka nebudu lenive. Nielen cistit ulice, ale aj pomoct pri vykopovych pracach, opravach a vymenach vodovodneho potrubia a rozvodov teplej vody. Pekne od podlahy!

A firmy na to platene rodicmi si budu uz len vystavovat faktury a rodicia makajucich deti sa im na ich uhradu budu skladat stale vyssimi danami a odvodmi za ich kazdodennu pracu.

A co takto este nejaku akciovku s akciami na dorucitela? Ci uz nieje z coho? ;-)
anonym | 01-02-2017 17:50:26
Čo majú športovci spoločné s bezpečnosťou,to tu už je niekto úplne mimo !!!!!!
seredan | 01-02-2017 17:38:15
Rodic sa stazuje ze jeho 14 rocne dieta bolo nutene drzat lopatu a odhrnat sneh.
Asi stale zijem v dobe minulej ked som ja chodil na Fandlyho tak sme ako trieda pocas telesnej trhali burinu z antuky, hrabali travu. Dokonca sme na jednom predmete chodievali okopavat zahradku.
A dnes je rodic zhrozeny ze jeho cukrove dietatko muselo manualne pracovat v prospech spolocnosti. Asi caka ze tomu 14 rocnemu sa bude davat vyplata alebo je nestastny ze ako si niekto dovoli prikazat dietatu pracovat ?
Dnesne deti ktore travia vacsinu casu za pc, TV a ked zrovna nestihaju tieto dve veci tak su nalepene na mobiloch.

Byt riaditel skoly tak povinne jeden krat do mesiaca na cely den poslat triedu na cistenie mestskych ulic !
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-02-2017 16:59:47
Clenovia komisie pre DETI na ich bezpecnost - vzdelavanie a prakticke testovanie z verejnych financnych zdrojov odsuhlasili na rok 200 Eur. Ano, aj pre tych deviatakov.

Zato pre sportovcov asi 140 000 Eur.

Rozmyslam a davam na zvazenie - co takto zapojit v ramci treningu tych sportovcov? Ci netrafil som?
Obcan | 01-02-2017 16:41:29
Si kár | 01-02-2017 14:55:16

Predpokladam ze Ty budes jeden s tych podarenych deviatakov a ako uz niekto vyssie pisal este k tomu oslobodeny od telesnej,ak aj nie,tak stylom pisania,tak na jeho vekovej urovni.

Som rad ze tu viac ludi zdiela rovnaky nazor ako mam ja,asi vedia ze do buducnosti to ma svoj vyznam.
Nikto predsa nechce aby neaky prvacik odhrnal sneh s tazkou lopatu,ani to aby ziaci upratovali chodniky po meste,ale aby sa niekto stazoval ze musi v ramci telesnej on,alebo jeho dieta odhrnut trocha snehu,pomaly porusovanie zakl.ludskych prav-aby sa to raz nevratilo ako bemerang...
O chvilu to tu bude ako v Amerike,ked sa na vsetko poda zaloba na sud.
Nieco ako ked tam musia napisat priamo ze nesuste zvierata v mikrovlnke-ak by to nenapisali,tak im hrozi ze prehraju sud a budu platit odskodne.
Zakrnet fyzicky,neskor aj dusevne...
Dufam ze ma nikto nebude brat priamo za slovo a myslim ze vacsina so ,,sedlackym rozumom,, sa dovtipi co som tym myslel.
Mato | 01-02-2017 16:35:55
No pozor aby nahodou nasim detickam neodpadli ruky z maunalnej prace.. Dufam ze aspon doma dostali teplucky cajicek a uz zasa sedia pri pocitaci chudiatka. Ludia sa spamatajte, ano je nova doba ale horsia
JUraj | 01-02-2017 16:30:07
Ráno som šiel do práce na 6 a nestretol som ani jedného čo by odhŕňal cesty a chodníky. Šli sme za sebou ako slimáci lebo to nebolo možné čo bolo na cestách. Čistá katastrofa, a poobede ani nevravím vôbec chodníky neodhrnuté,len s to tam topilo. Pardon zabudol som ZASKOČIL NÁS SNEH!!!!!!!!!!
sneh | 01-02-2017 16:27:53
Už pomaly budú rodičia svojim detičkám aj zadky utierať. Neviem, či z nich ubudlo, keď sneh odrhnuli. Asi by si nespokojní rodičia mali skúsiť prácu školníka, ktorý musí sám desiatky metrov snehu odhrnúť a za hodinu je znovu napadaný. Možno škoda, že sa na školách zrušilo pracovné vyučovanie, kde deti nadobudli nejakej zručnosti. Tiež chodili do parku alebo v meste hrabať, ale nikto sa nesťažoval. Ako si deti vychovajú, tak ich budú mať. Možno, že keď budú potrebovať pomoc sa na nich vykašlú.
sered s.r.o. | 01-02-2017 16:16:01
pre Pre Si kára | 01-02-2017 15:57:05
Nikto nehovorí o tom, žeby im uškodilo trochu pohybu.Tu ide o to, že školáci suplujú činnosť mesta, ktoré má zabezp. čisté chodníky a cesty.Nemajú Vppákov?Na Cukrovarskej ako sneh napadol tak sa aj roztopil, ale s lopatou ho mimo obyvateľov činžiakov neodhrnul nikto.A verím, že to nie je len prípad jednej ulice.Mesto Sereď nie je len Msú, kde sa schádza naša elita čo rozdeľuje a panuje.Ale aj zvyšok mesta s občanmi, ktorí ich platia.
Pre Si kára | 01-02-2017 15:57:05
Ja som presvedčený, že trocha pohybu deviatakom nezaškodí. Veď takmer polovica z nich je oslobodená lekárom od telesnej výchovy. A to je hlavne chyba rodičov, že ich tak rozmaznávajú. Čo z nich vyrastie? Dengľavé, zhrbené, krivé, kreatúry, neschopné pohybu. Občan má pravdu. Pokiaľ si myslíš opak, tak asi patríš medzi také bytosti.
P.S. Odhadzovanie snehu je predsa zábava. Tu sa môžu deti pekne vyšantiť a zároveň sú na čerstvom vzduchu.
pozorovateľ | 01-02-2017 15:51:59
A to chudáci deviataci na Fándlyho museli cez telesnú ráno ešte aj odhŕňať sneh z klziska predtým ako sa išli korčulovať. Ako si to vlastne ten riaditeľ predstavuje ? Čo na to nemá dospelých ?
turboman | 01-02-2017 15:40:55
hradzu prosim neodhrnat. snah tlmi narazy a neklepu tolko klby.
Si kár | 01-02-2017 14:55:16
Degeš jak ten riaditeľ prečo majú deti robiť robotu dospelých rozmýšľaj
Obcan | 01-02-2017 14:43:13
Chudaci ziaci,este k tomu deviataci,iste boli nasrani ze sa nemohli ucit :-)))
Tak ak v noci nasnezi je jasne ze skolnik to asi neodhrne za hodinu,no zase tu plakat ako deti trpia pracou,pomaly ako tie v Afrike,to je dnes svet...
Nikto nechce aby suplovali niecu pracu,na druhej strane co vyrastie z deciek nalepenych len na Faceboku a pod ?
A to je este aj vojna zrusena.
Potom v dospelosti poskacu rodicom po hlavach a ti sa zas len vyhovoria na skolu ako ich ,,tam,, vychovali.
Trocha fyzickej aktivity im nezaskodi a ked to bolo v ramci telesnej este lepsie :-)
Matka | 01-02-2017 14:29:43
Teraz prišiel syn zo školy a vravel ze odhrnal sneh pred školou chlapci z 9A ZŠ Fandlyho co to ma znamenať ten Čomaj naozaj nevie čo má robiť od dobroty?
Rodič | 01-02-2017 14:12:45
Deti na ZŠ Ffandliho museli odohrať sneh cez telesnú je toto NORMALNE ABY ŽIACI robili prácu niekoho iného (školnika atď...) pán riaditeľ a učitelia sa môžu hanbiť kde to sme keď využívajú naše deti na fyzickú prácu
Dusan | 01-02-2017 14:11:24
Vcera vecer som sa vozil po meste okolo 22hej a drtiva vacsina ciest bola odhrnuta a posolena..naraz sa vsetko urobit neda! Nie aby ste sa trosku tesili, ze nasnezilo, ale z tych 2cm snehu hned vsetci robite katastrofu! Uz sme ako v Blave, 2cm sneho a neprejazdne cesty..
Lolo | 01-02-2017 13:27:49
Anonym | 01-02-2017 13:22:12 - plán údržby je ale zabudli na sneh ešte z prvej várky. Čakajú kedy sa roztopí a potom budú účtovať mestu, že to odpratali. A vedzte že si to kurevsky zarataju
Anonym | 01-02-2017 13:22:12
Vovnútri Mestského úradu je odhádzaná prístupová cesta na parkovisko, to je vzadu dole, parkovisko odhádzané nie je. V každom vnútrobloku aj vo dvore si to porieši každý sám. Aj to niekomu vadí.Pán Majko, viete že zeleň aj zimnú údržbu zabezpečuje váš sused z Trnavskej Šulák ,veď sa poznáte. Opýtajte sa ho , alebo sa opýtajte na pošte a inde kde si pred ich prevádzkou neodhrnú, prečo si nevšimnete aj prevádzky, ktoré si povinnosti plnia? Určite je plán zimnej údržby podľa ktorého sa postupuje a nedá sa urobiť všetko naraz. Patrilo by sa aj fotky, kde to odhrnuté je.
cesty tiež katastrofa | 01-02-2017 13:18:05
cestovala som rano cca o 8-ej hodiny smerom na HC. Všetky, aj tie hlavné cesty v Seredi bola jedna katastrofa (ale zasa nás ten sneh asi prekvapil, či? Ve´d asi ten, kto má na starosti ich údržbu nezbadal, že začalo padať už večer a že všetky predpovede počasia hlásili na dnes sneženie!). Situácia sa zlepšila už od obyčajných Šúroviec, kde boli cesty pekne odhrnuté!
pre seredan | 01-02-2017 12:54:00
Pre vás je najdôležitejšie, aby bola hrádza odhrnutá? Hrádzu využívate len cyklisti a bežci, ale chodníky všetci. Až budú očistené chodníky, môže prísť aj na hrádzu. Ale určite dôležitejšie sú chodníky.Ale nebojte sa, jarné slnko postupne sneh roztopí. Len trpezlivosť.
občan | 01-02-2017 12:36:45
preto treba pri volbach ich dvoch poslat do dochodku a nie ich volit. A dakujeme za opetovene zvíšenie tepla.
seredan | 01-02-2017 11:25:50
Tak tiez hradza nieje odhrnuta. My bezci sportovci ktori stavame o 5 rano aby sme zabehli 20 km pred tym ako pojdeme do prace musime bojovat s ladom a snehom.
A najhorsia vec je ked ani o 10 do obeda nieje odhrnuty sneh na ihriskach ked ma clovek pracovnu pausu a nemoze si ani zahadzat na basketbalovy kôš
Tin Tin | 01-02-2017 10:29:56
Detičky a mamičky nech si porozbijaju huby a dolámu nohy len nech sa nič nestane Tomčanyimu a Veselickému.
sneh | 01-02-2017 09:31:25
Dôležité je, že oni majú vyzametaný a vyhrievaný chodník. Iní to nepotrebujú, nech sa dolámu. Koho to zaujíma? Z toho si starosti nerobia.
onanym | 01-02-2017 08:58:41
Nebral by som to tragicky. Neodhrnutych chodnikov bolo viac.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign