Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prezident nevymenuje vládu v zložení, ktoré navrhol Pellegrini

159

Prezident Andrej Kiska sa v utorok vyjadril k aktuálnej politickej situácii.

„Dnes som sa stretol s pánom Petrom Pellegrinim, ktorého som minulý týždeň poveril zostavením novej vlády Slovenskej republiky. Oznámil som pánovi Pellegrinimu, že v zložení, ktoré mi včera navrhol, vládu nevymenujem. Povedal som mu aj moje konkrétne výhrady k jeho návrhu. Požiadal som ho, aby mi do piatku toho týždňa navrhol novú zostavu nominantov na členov a členky vlády.

Chcem sa pánovi Pellegrinimu poďakovať za vecný, korektný a konštruktívny prístup k úlohe, pred ktorou stojí. Je to vítaná zmena.

Má veľmi náročnú úlohu. Musí presvedčiť, že nová vláda prinesie zmeny, ktoré všetci očakávame. Musí vytvoriť stabilnú vládu, ktorej obsadenie — predovšetkým osoba ministra, či ministerky vnútra — dokáže upokojiť napätú atmosféru v spoločnosti. Vládu, ktorá by mala byť schopná presvedčiť verejnosť, že zabezpečí nezávislé a nestranné vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ako aj podozrení z pôsobenia organizovaného zločinu, o ktorých písal aj zavraždený investigatívny novinár.

Desiatky tisíc ľudí protestujú v uliciach aj preto, lebo stratili dôvery v úprimný záujem o spravodlivosť zo strany tých, čo stoja na čele najdôležitejších úradov a ministerstiev. Roky obsadzovania verejných funkcií príbuznými, známymi, či bývalými obchodnými partnermi vytvorili v očiach verejnosti nelichotivý obraz o stave štátnych inštitúcií. Neveria, že vrcholové pozície sú obsadzované ľuďmi, ktorí úprimne chránia verejný záujem. 

Posledné, čo dnes potrebujeme, sú ďalšie nekonečné diskusie a podozrenia o tom, kto bol s kým na motorkách a oslavách narodenín alebo ďalšie špekulácie o personálnych prepojeniach. Ako hlava štátu to nepripustím, toto nie je cesta k obnoveniu dôvery.

Preto som pána Pellegriniho požiadal o nový návrh. Ak má nová vláda záujem obnoviť dôveru ľudí v štát a upokojiť rozhorčenú verejnosť, musíme mať na jej obsadenie prísne nároky.“

 

zdroj: prezident.sk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 21-03-2018 19:30:07
Ktovie,ci novy premier zdedi aj byvalu poradkynu dona Fitzza,ved ona ma,len docasne pozastavenu funkciu..
havran | 21-03-2018 14:07:16
Chudák Matovič má už hrôzu z toho ,že Kiska vymenuje novú vládu,a tak jeho vlastenecké cítenie k eurofondom asi vyjde nazmar.Tak teda začal blúzniť o referende a tzv.demokratickej spojenej opozície vrátane maďarských nacionalistov z SMK.Ale pozor,je rozdiel Maďar,alebo maďarský nacionalista snívajúci o pripojení južného Slovenska k Maďarsku.A s týmito by sa to trnavské hovädo spojilo,len aby dosiahol svoje !
slušný človek | 21-03-2018 12:58:06
ďakujem za radu, ale oči mám dobré, teraz akurát čítam, že:

Vadalova firma, ktorá dovážala do SR ovocie a s ním pribalený kokain má sidlo v dome sudcu okresného sudu Košice

alebo čítam, že:

ten Trnka bol na vojne s Kočnerom(glance house)

alebo že celá kultúrna obec začala podpisovať petíciu proti Laššakovej

tak ako vidíš kámo, dobré mam oči.
pán slušný človek | 21-03-2018 08:32:01
CHhoď na očné a nech ti predpíšu aspoň 5- ky dioptrie, nech vidíš na toho slušného prezidenta. (úžerníka a oberača ľudí o byty!)
pre Viktor | 20-03-2018 203514 | 21-03-2018 08:27:50
Veľmi slušný človek, ten náš takzvaný prezident. Rozvracač krajiny je to! Úžerník! Daňový podvodník! Fakty a nie ako pekne vyzerá! Pán Boh nás opatruj, ak mu skočíte na lep. Keby si bol z okolia Popradu, tak by si pozeral na neho inak!

Halo | 20-03-2018 21:22:11
Verte mi,je to veľmi pochybná hra,a môže sa sakramentsky zvrtnúť.Ja si myslím,že všetko smeruje k tomu,aby sa Slovensko stalo,prezídialnou krajinou.A potom utrieť nos aj opozícia.Toto ostrie má dve strany.Zbohom parlamentná demokracia.Ak prezident vymenuje úradnicku vládu,tak ju bude kontrolovať on.A tu sa naskytuju určite otázky,ktoré už boli otvorené pri prezidentských voľbách.Myslim si že veľa ľudí vie,čo sa tu snažím napísať.
Nina | 20-03-2018 20:48:17

Ziadajme a trvajme na ocistení sudnictva ,
prec zo starymi strukturami ,ktore predstavuju arogantny neflexibilny Kovačik a Čiznar,zmenme prezidenta policajneho zboru Gaspara za nestranneho kandidata !!!
Ludia podme do ulic az kym sa to nezmení
HLAS NARODA MUSI BYT VYPOCUTY!!
a potrestanie vinnikov!!!
Viktor | 20-03-2018 20:35:14
Ozaj super komentar
Pravdivy
Nemal by byt v buducnosti ziadny problem najst lepsich odbornikov ako nam t.c.ponuka nenahraditelny Smer ,Most híd a SNS
Ved je to cista improvizacia !!!
Prezident Kiska skutocne dostojne reprezentuje zaujmy obcanov Slovenska
Dakujeme !Ludia verme,ze sa z tohto marazmu dostaneme a bude nam a naším detomv blizkej buducnosti lepsie
Len neustávajme !!!
vyborny komentar | 20-03-2018 20:02:35
Za posledné 3 týždne sme sa o vládnej moci a jej obchodnom a mafiánskom pozadí dozvedeli neuveriteľné veci.
Od prokurátora Špirka sme sa dozvedeli, že dvaja ministri mali cez úplatky a firemné provízie rozkradnúť stovky miliónov eur. Príjmy z trestnej činnosti mali dokonca legalizovať – cez podiely vo firmách bašternákovcov im chodili na účty stovky tisíc eur (pomimo miliónových úplatkov).
Bašternákovci (podobne ako kočnerovci) pritom čelia podozreniam, že cez fiktívne DPH vyberali zo štátnej kasy milióny eur.
Od talianskych úradov sme sa zas dozvedeli, že aj slovenskí politici, aj slovenská polícia či úrady roky tolerovali a kryli podnikateľov napojených na taliansku mafiu. A na obchodníkov s drogami.
Osobám a skupinám, ktoré zabezpečovali obchod s kokaínom, slovenská vláda vyplatila takmer 70 miliónov eur na agrodotáciách. Vyšetrovatelia a prokuratúra ignorovali 73 trestných podaní, spojených s týmito skupinami. Vláda zas ignorovala varovania talianskych úradov a Slovenskej informačnej služby. Namiesto toho firemných partnerov vadalovcov inštalovala priamo do Bezpečnostnej rady štátu a do tímu predsedu vlády.
Potom sme sa dozvedeli, že organizovaný zločin, napojený na politiku, prežíval aj vďaka tomu, že sa tu sprivatizovala polícia a Národná kriminálna agentúra (NAKA). Ovládla ju nitrianska skupina okolo oligarchu Bödöra a jeho súkromnej bezpečnostnej služby Bonul.
A napokon sme sa dozvedeli aj to, že novinár, ktorý o tom všetkom písal, bol brutálne, priamo doma zavraždený. Aj s partnerkou. A vraždu veľmi nepresvedčivo vyšetruje nitrianska NAKA, prepojená s bödörovcami.
Po týchto strašných zisteniach by v každom funkčnom štáte vládna koalícia ZMIZLA z mapy a hlavné postavy z jej pozadia by jednu po druhej zatýkali a vyšetrovali ľudia z Úradu špeciálnej prokuratúry. Za založenie organizovanej zločineckej skupiny a za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti.
Namiesto toho tu však máme „soft režim“. Nikto nie je stíhaný. Vadalu zatkli len preto, že si to dôrazne a v režime utajenia pred slovenskou políciou vyžiadala talianska strana (slovenský divadelný pokus o zadržanie Vadalu sa skončil bleskovým prepustením, pamätáte sa?).
Fico s Kaliňákom rozhodujú, ktorý kamarát prevezme vnútro a sprivatizovanú políciu.
Halo | 20-03-2018 19:39:32
No,to si teraz robí pán prezident je jednoducho protiústavné.Ziadne demonštrácie,nemôžu negovať demokratické voľby.Nech si teda postaví vládu sám.Vlada nepotrebuje
Juraj | 20-03-2018 19:31:35
Veď všetci vieme, že keď budú voľby vyhrá Fico, Danko
Znova sa politické strany nabalia , znižovanie odvodov , zvyšovanie platov v nedohľadne tak je to v SK.
slušný človek | 20-03-2018 18:52:03
Ďakujeme pán prezident! Po rokoch na slovensku môžeme povedať, že máme pána prezidenta. Konečne sa nemusíme hanbiť za to kto nás reprezentuje.

To že oligarchia nemá vôlu ustúpiť ma nezaujíma, dať ponuku na to motorkára a teraz znova na ďalšieho je akt absolútnej drzosti drzosti a arogancie. Vidíme sa na námestiach, priatelia.

Desivá je predstava, že by volby na prezidenta namiesto pána Kisku vyhral ten mamager oligarchie s ruským vplyvom. Tu je jasný príklad toho ako je dôležité zučastnovať sa volieb a rozhodovať.

A to čo tu píšu trolovia, neunavne a dookola je náplňou ich práce, sú za to platení, na uliciach je vidieť, že diskusie aj v iných mediach nie sú ani z ďaleka obrazom reality.
sopornan | 20-03-2018 18:42:20
Fico mal tym kriklunom dat ministerstvo vnutra.Potom by ukazali,aki su schopny....
Dobre urobil | 20-03-2018 17:50:20
Inak by sa vôbec ale vôbec nič nezmenilo. Po tomto čo sa u nás stalo a potom čo sa podozrenia na rozkrádanie vynárajú ako ľadovec mal žiadať predčasné voľby.
obcan | 20-03-2018 17:38:45
zapredany spinavec sa pasuje do ulohy spasitela. Danovi podvpdnik spasitel :D, to tu este nebolo. Ziadne predcasne volby. Uz len to by potrebovalo Slovensko. A potom nam sem nazenu migrntou, buzerantov, danovych podvodnikov a to sa nam tu bude sveta zit.
zapredanci | 20-03-2018 17:21:04
OLANO chce pod seba zobrať SMK. SMK ma požiadavku o referendum o autonómii južného SVK. Komedia toto
konstatovanie | 20-03-2018 16:24:14
celá koalícia, ktorá vznikla na základe podvodu na svojich voličoch sa z vedenia tohto štátu odporúčala.
konstatovanie | 20-03-2018 16:23:11
(pozicane)
Stavať na zhnitých základoch dom je hlúpe.
Žiadna výmena figúrok nič nevyrieši.
Potrebné sú predčasné voľby! Úplne nové rozdanie karát!
Po prevalení napojenia mafie na špičky smeru je legitímna požiadavka občanov tohto štátu, aby sprofanovaná strana i celá
Realita | 20-03-2018 16:02:03
kryska dnešným dňom sa pasoval za diktátora SR. Nielen že ignoruje parlamentnú demokraciu ale on ignoruje aj občanov.
Je jasné že z jeho hlavy to nejde na to on nemá, ved to nevie ani samostatne hovorit a vsetko musi citat od A - Z.

Toto by si nedovolil prezident ani za komunistov !

vyborny komentar | 20-03-2018 15:24:37
https://timeakeresztenyiova.blog.sme.sk/c/478944/nehanbite-sa.html

Pracujem vo vydavateľstve kde sa to stalo a nedá sa na to zabudnúť: v ten deň u nás plakali aj dospelí chlapi ako malé deti.
Mnohí ľudia sú tu odvtedy na liekoch, pretože to je hrôza s akou nikto neráta, že chalan, ktorý žil, fungoval, písal, pravdivo a odvážne, nie ako ja, o vzťahoch, celebritách a krémoch, tu už nie je, lebo ho zastrelili.
Treba to vyšetriť má z vašich úst hnusnú pachuť, nikto vám neverí, tvárite sa, že tie ostatné otázky nezazneli, že vlastne vôbec neexistujú, že to, že ste urobili tieto strašné nehanebné prúsery, o ktorých Janko písal, sa nejako vstrebe; od prepojenia s mafiou, cez uliate prachy z eurofondov a DPH-čok, po skompromitovaných a absolútne neprijateľných ľudí, s ktorými kšeftujete, a v neposlednom rade sa radíte, cha chá, to je taká alegória, jasné že neradíte, ale veď to treba nejako sofistikovane nazvať pred tými (s)prostými ľuďmi a degešmi novinármi, ktorí furt len vyrypujú.
No hej, prachy, drogy a *****, to už tak chodí ruka v ruke, lenže toto je väčšie než všetko, čomu ste sa doposiaľ smiali do tváre a zomelie vás to. Ja stretávam tých kolegov popolavých od vypätia, ráno, večer, furt sú v robote a neprestanú, teraz už vôbec nie, pôjdu po vašich klamstvách, ktoré sa denne odkrývajú. Stretávam aj kolegyne, ktoré si o ôsmej večer oplachujú studenou vodou tváre na toaletách, lebo už ledva vidia, chystajú a balia odznaky Allforjan, ony a nie vaši vyfabulovaní sörösovci, že vám nie je trápne.
Čo sa musí stať človeku, aby sa premenil na tento nechutný teflón, po ktorom stečie všetko, aj vina, aj zodpovednosť, všetko, všetko?
Čo si to dovoľujete?
Nehanbíte sa??
Robím si srandu.
Ja viem že nie.
mám obavy | 20-03-2018 14:54:28
že takáto úloha je nad sily súdruha Pellegriniho.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign