Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prezident k SNP: Postavme sa v župných voľbách fašistom

159

Prezident Andrej Kiska v utorok 29. augusta vystúpil s príhovorom na Oslavách 73. výročia Slovenského národného povstania:

„V dnešný deň pred 73 rokmi odvážni muži a statočné ženy povstali proti okupantom aj proti domácemu bábkovému režimu. Režimu, ktorý nacistickej a fašistickej ideológii verne slúžil. Hrdinovia Slovenského národného povstania pochopili, že už nie je možné viac ustupovať pred zlom. Že nestačí prežívať so sklonenou hlavou a dúfať, že zločinná Hitlerova Tretia ríša pominie sama, alebo ju iní porazia za nás na vojnových frontoch v cudzine. 

Desiatky tisíc občanov vstúpili do Slovenského národného povstania proti vojenskej presile. Nevzdali sa, ani keď oni sami a ich rodiny čelili krutosti nepriateľa. Vytrvali, hoci nádej na vojenské víťazstvo každý deň slabla a útrapy bojovníkov každým dňom rástli. Jedno z najväčších protifašistických povstaní v Európe počas druhej svetovej vojny nepriateľ napokon dokázal vojensky potlačiť. Ale už nedokázal vziať našej krajine sebaúctu. Sebaúctu, ktorú pre všetkých obyvateľov Slovenska účastníci Povstania vybojovali.

Vďaka hrdinom Povstania si porážku fašizmu a nacizmu každý rok pripomíname so vztýčenou hlavou. Vďaka nim sme ako krajina nestáli na strane zla, či zahanbene bokom, keď na frontoch druhej svetovej vojny zomierali milióny ľudí v neľútostnom zápase, aby mal náš kontinent civilizovanú budúcnosť. Vďaka ich odvahe môže moderná Slovenská republika stavať na občianskych a demokratických základoch.

Mám tú obrovskú česť ako prezident Slovenskej republiky spolu s vami uctiť si bojovníkov Slovenského národného povstania — osláviť hrdinov, pripomenúť si padlých. Rovnako sa chcem poďakovať predstaviteľom krajín, ktorých rodáci v Povstaní bojovali po boku našich starých otcov a mám. Ďakujeme Rusom, Čechom, Ukrajincom, Bielorusom, Rumunom, Francúzom, Bulharom, Poliakom, Maďarom a ďalším, ktorí nás v tom nenechali samých.

Mám tú obrovskú česť ako prezident Slovenskej republiky osobne vzdať hold priamym účastníkom Slovenského národného povstania, ktorí poctili svojou prítomnosťou dnešné slávnostné podujatie. Ďakujem vám. Za vašu odvahu. Za to, že ste prekonali strach, utrpenie a postavili sa režimu zla. Je pre mňa nesmiernou cťou pripomínať si 73. výročie vypuknutia Slovenského národného povstania spolu s vami.

Vážené dámy, vážení páni,
myslím si, že našou povinnosťou je urobiť viac, ako si jeden deň v roku pripomenúť odvahu predkov a položiť kvety k pamätníkom padlých. V čase, keď sa po našej krajine bezočivo rozťahujú pohrobkovia nacistickej a fašistickej ideológie, nestačí spomínať a rečniť.

Keď vyhral v Banskobystrickom kraji voľby fašista a obsadil budovu neďaleko odtiaľto, bol to pre väčšinu ľudí na Slovensku šok. Keď jeho strana uspela v parlamentných voľbách, bol to zrejme pre väčšinu ľudí ešte väčší šok. Ako demokratická spoločnosť sa snažíme s touto situáciou vyrovnať. Vedieme často bolestivý dialóg o tom, ako na fašistov reagovať. O tom, aká zvrátenosť, aká nenávisť k ľuďom s iným náboženstvom, s inou farbou pleti, sa skrýva za ich silenými úsmevmi a zelenými tričkami. Diskutujeme o príčinách ich popularity. O tom, ako ich priaznivcom ukázať právu tvár strany, ktorej vodca považuje začiatok Slovenského národného povstania za najčiernejší deň našej histórie.

Po štyroch rokoch ich prítomnosti v samosprávnej politike a po roku v parlamentnej politike však už o mnohých veciach diskutovať nemusíme. Napríklad o tom, že ich jediným príspevkom do verejnej diskusie na Slovensku bolo a je šírenie nenávisti. A tu v Banskej Bystrici azda najviac ukázali, že veci verejné spravovať nevedia. Ale zato ako ozajstní slabosi dokážu zneužívať moc, aby zastrašovali učiteľov na školách či šikanovali hercov malého ochotníckeho divadla.

O tri mesiace budeme rozhodovať o tom, kto bude najbližšie štyri roky spravovať osem samosprávnych krajov. Voľbám do vyšších územných celkov ľudia neprikladajú veľký význam, patria medzi tie s nízkou volebnou účasťou. Ale tie tohtoročné by sa mohli stať voľbami, v ktorých sa postavíme proti ideológii zla. Voľbami, v ktorých vyženieme fašistu z úradu tu v Banskej Bystrici, odmietneme jeho kandidáta v Nitrianskom a ďalších krajoch.

Rozumiem, že stav politiky mnohých voličov znechucuje. Ale to je slabý dôvod, aby sme našu krajinu kúsok po kúsku, kraj za krajom, pasívne odovzdávali fašistom. Dnes sa predsa nemusíme nepriateľovi postaviť so zbraňou v ruke, ani čeliť vojenskej presile. Nemusíme prekonať strach o život, obavy o rodinu. Nemusíme byť hrdinovia. Stačí, keď budeme skutoční občania, keď pôjdeme v novembri voliť a vyberieme si nefašistického kandidáta. Demokratickými voľbami môžeme začať meniť príbeh našej krajiny —  a postupne, krok za krokom opäť vyhnať fašistov z verejného života.  Je nás viac a dokážeme ich poraziť.

Môžeme pritom čerpať zo sebavedomia, odvahy a hodnôt Slovenského národného povstania. Odhodlania ľudí, ktorí sa zlu dokázali vzoprieť za neporovnateľne ťažších podmienok.“

 

zdroj: prezident.sk


Fotogaléria k článku:

159
Autor: zdroj: www.prezident.sk
159
Autor: zdroj: www.prezident.sk
159
Autor: zdroj: www.prezident.sk

Zobraziť všetky fotografie
159
Autor: zdroj: www.prezident.sk

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
potom | 03-09-2017 16:00:21
je neskoro, ale vzdy neskor ako nikdy.
Kym este mame nieco vlastne! Nie cudzie, nie pozicane, nie zadlzene,...
Ked uz Slovensko za/predali.
Hallo | 03-09-2017 15:21:29
na clanok podomnou,prosim vas vsetkych snazne,vystupte z tej zlej unie,zruste ten hnusny kapitalismus atd. a POTOM??????
každý mesiac | 03-09-2017 13:34:38
som na vojenčine počúval na politickom školení mužstva či marx-leninskej príprave o zahnívajúcom kapitalizme, o vykorisťovateľskom zriadení, počúval o socializme, komunizme,... Keď som sa politruka opýtal, kedy ten zahnívajúci kapitalizmuz znije, keď hnije niekoľko desaťročí a stále je, tak ma doslova vydrbal za dvere a bol som na hlásení u náčelníka štábu...
Čo tým chcem povedať? Po rokoch sme sa nechali zožrať kapitalistom, nechali sme zo seba urobiť otrokov. Niekoľko krát som povedal, že čo nedokázal Hitler, dokázala to Únia. Čo je ešte naše? Slovenské? Keď mnohí slováci zapredali sami seba. Predali či dali vlastné gate otrokárovi a ešte sa teší z toho, že musí pre neho robiť za minimálnu mzdu...! Božechráň ísť na dva dni na PN, ..a nemá sa kam vrátiť. Kto nemá iné možnosti, musí skapínať pri páse.
Nevelebím komunistov, ak by to tak znelo. Len sa čudujem našim politikom, že dopustili aby slovensko stratilo vlastnú idenditu. Bijú sa, čo dokázali pre slovenskí národ. To je chvála?
Dávno pred vstupom do únie bolo jasné, že do únie nás príjmu, aj keby sme nespĺňali podmienky. Tak sa aj stalo. Sme strategickej polohe, aj v letovej, ale hlavne - nizke pracovné náklady na otroka, daňové prázdniny pre veľké firmy len preto, že prišiel investor? A po 10 rokoch zmení názov a ak nie, tak vyhráža sa odídedím firmy ak nedostane ďalšie daňové prázdniny? ..vyžiť pôdu, ľudí, ...a ak to prestane vyhovovať, presunú sa nižšie...do Rumunska? Možno, aj keď budú doplácať na dlhšej trase. Ani nie.. Preto únia tlačí peniaze do toho smeru...dialnice, železnice.
Je mi na grc z celej únie.
Voľby budú veľmi zaujímavé...
Peter | 03-09-2017 11:40:56
Ale za Mečiara nám unia zatvorila dvere,všetci okolo vyplakávali,ľudia neboli leniví a išli voliť zmenu.Zadarilo sa a sme tam kde sme asi nechceli byť.Okraj unie,ak by to malo byť inak tak sme pre uniu nepotrební,ale bohužiaľ unia je potrebná pre nás.Toto asi s voľbami nemá nič spoločné,lebo nikto,nikto sa nedokáže vzoprieť unii a bude musieť pokračovať v nastúpenej ceste.Tu už ide iba o posledné eurofondy.....
Zzzzz | 03-09-2017 11:33:55
Predtým som chcel niečo napísať, ale nenapísal som. Ale nedami a napíšem, povedzme ako reakciu na p.Majka. Áno, som nevolič a nehanbím sa zato, lebo úprimne mi bolo na vracanie s toho, že by som dal môj hlas niektorej strane, pokiaľ človek čo i len trochu sleduje politiku. O to horšie a viac na vracanie je mi dnes s toho že tuším koho by som mal a chcel voliť...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-09-2017 10:52:07
Vsetko co sa deje v kajine, dopustila VACSIA LUDI. Bud tym, koho volili, alebo tym ze volit neboli. A samozrejme tym, ked sa pri evidentnej NEspravodlivosti voci komukolvek, NEpostavili na jeho obhajobu a cakali, kedy sa tolerovana NEspravodlivost voci jednotlivcovi obrati voci mnozstvu (vycsine) ludi.

V demokracii ma osud krajiny v rukach obcan. Ak je obcan lenivy, bude pstupne vlastne zotroceny. Dobrovolne.
to sem nepis | 03-09-2017 10:42:09
aby nahodou unia toto dielo nezakazala.
Mnohi, akoze mudri, vzdelani, inteligenti,...nechapu realitu a nieto este hrdost naroda. Vlastnu mat by predali. Ci uz predali?
Zzzzz | 03-09-2017 08:36:31
Ja len toľko k tejto neobvykle inteligentnej diskusii: Skúsme si všetci nájsť a prečítať dielo Sama Chalupku- Mor ho! Možno na niečo prídeme...😉
pre pre pre pre | 02-09-2017 18:47:18
nema cenu sa svami bavit,zostavajte vo vasej nostalgii,velebte sa sami,mozme len dufat,ze mladi ludia vedia o co ide,a ake maju moznosti.Vy si kludne myslite,ze Slovensko je pupkom sveta ze vzdy to uz niekto za vas vyriesi,a ze vsetci su vinovati,a ze vsetci vam ublizuju.
Peter pre pre.... | 02-09-2017 18:33:47
Každý normálny občan tejto krajiny je nacionalista.Trepeš tu o únii také báchorky až z toho hlava bolí.Najprv nás k tomu dotlačili,aby sme boli nútení kupovať treťotriedne potraviny predražené aj o polovicu ako na západe.Toto snád nechceš poprieť.Ak nebudeme nacionalisti tak nebudeme.A o to tebe ide.Unia ano,ale pre všetkých členov rovnako,tak to tam vybav alebo drž hubu.
slovensko tym nevyriesi nic | 02-09-2017 18:19:43
pokial budu medzi slovakmi takito zapredanci kapitalitov. Preto JE Slovensko UZ zavisle na dovoze, na sku r venej unii, lebo Ktosi sa pcha Niekomu do prdele a slovensky narod zanika. Mali sme vlastne vyrobne, vlastne produkty,... keby sa inak gazdovalo, mohli sme byt menej odkazani ma pomoc chdzich, ktori sa ani nevies kedy otocia chrbtom a vyseru sa ba teba, lebo sa pre nich stanes zatazou. Kaslem ti na auta, lietadla a tvoje tupe reci, lebo z toho nevyzijem a Ja myslim ma Slovensko, lebo som slovak a unia mi je u riti.
pre pre 01.09.2017 | 02-09-2017 16:23:13
Ake malo Slovensko vyrobu pred vstupom do Unie.Ty tie paradajky z unie kupovat nemusis,ty nemusis kupovat vobec nic z unie,ty vobec nechapes o com dnes svet je.Kto ti zakazuje kupovat veci zo slovenska?Auta,precizne stroje ,mikrobiologia.lietadla,vsetko mozne.na co si len vspomenies,ked si sam hlupi a nevidis si ani na kraj nosu,tak aspon neblazni ludi,ze Slovensko je sebestacne,je to tak tazke pochopit,ze v dnesnej dobe sa to inak neda,kazdy chcet mat vsetko,ale a za vsetko zaplatit co najmenej penazi.Kto Ti zakazuje aby si ty sam nieco vyrabal,mozme na Slovensku postavit tisice podnikov,ale niekto ich vyrobky musi kupit.Ked niekto investuje na Slovenku,je to vzdy plus pre narod.Kto ti kaze byt otrokom,ty nemusis pracovat v nejakej korejskej tovarni,si volnny,zaloz si vlastny podnik,preboha je to take tazke pochopit,tymi nacionalistyckymi srackami,vediete narod akurat tak do zahuby.A najviac ma jeduje,ked sa este vydavaju za vlastencov,Slovensku len skodite,a to vo vsetkom.Nedat podporu ciganom,alebo prenasledovat asocialov,pre mna za mna,ale tym sa len odvadza pozornost od vsetkeho ostatneho.Slovensko tym nevyriesi nic.
Peter | 02-09-2017 10:23:35
Pán Majko o tú individualitu sa snažím opierať v každom príspevku ,ale vždy ma niekam zaškatuľkujú presne tí čo potrebujú niekoho,ktorý im dodá vlastný názor.A politici to vedia,že národ Slovenský je závislí na takom fungovaní.Hoooojne to využívajú a zneužívajú.
dado | 02-09-2017 09:28:28
Kiska jediny fasista na Slovensku stal v tej chvily za mikrofonom
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-09-2017 21:09:19
Je na slusny zivot nutna nejaka ideologia, modla v podobe samca alfa, ktory ukaze cestu, povie ako po nej ist a virtualne preberie dokonca aj zodpovdnost za ovecky?

Fakt sme na tom tak, ze idividualita neznamena nic?
tratené duše plávajúce v priestore mimo morálky vhupnú do prvej ideológie, ktorá sa im naskytne | 01-09-2017 20:26:26
Zaujímavý názor.
Kam si vhpol ty? Do ktorej ideológie? Kapitalistickej? Otrolárskej? Či si sa stal \"otrokom\" pre ideológiu kohosi, kto pre svoju slávu v jadre potrebuje stratené duše?!
Pochoduj bezducho niekam ... Daj Zbohom Slovensku! Ty zapredaný pes! Ty si Slovák? Či o pár rokov sa budeš biť do přs, že si Únia?!
Nájdi sa, chlapče.
tomáš | 01-09-2017 20:09:55
Neonacisti by mali byť pre civilizovaného človeka úplnou záhadou. Po hrôzach 20.storočia by sa vlastne nemali vyskytovať. A predsa nám pochodujú po uliciach, hrdo sa hlásia ku všetkým ikonám zla, ku všetkým poškvrneným symbolom, ku všetkým svinstvám. A čuduj sa svete, mnohí im to \"žerú\". Prečo? Moja odpoveď je, že stratené duše plávajúce v priestore mimo morálky vhupnú do prvej ideológie, ktorá sa im naskytne. Kotleba je ďalší falošný prorok, ktorý ponúka tým, ktorí sú frustrovaní z rôznych príčin to, že odstráni ich dlhodobú frustráciu tým, že ukáže prstom na príčinu ich frustrácie a tým sa im uľaví, lebo za ich mizériu je chvalabohu zodopovední niekto iní, na kom si potom možno vyliať nazbieranú agresiu z chronickej frustrácie zo seba samého. Tí holohlaví mládenci majú spoločné to, že ako skupina vynikajú v tom, že ako jednotlivci nevynikajú vlastne v ničom. Väčšina z nás však nevyniká v ničom. Tu je však ten háčik. Frustráciu nevytvára ani štatistika, ani realita, ale poníženie z nej plynúce, zámerná túžba byť vyššie, nenaplnená ambícia vyniknúť, túžba počuť slovo uznania, ktoré nikdy neprišlo, ukrivdená túžba to tým sráčom raz spočítať alebo natrieť. Lúzerstvo je sociálna sila. A keď sa k tomu pridá to, že umiernená, mainstreamová politická reprezentácia sa topí v korupcii, pokiaľ zlyhá vo svojich povinnostiach, pokiaľ sa správa nečinne alebo zbabelo, pokiaľ sa dopúšťa zneužívania moci, potom toto odcudzenie a frustrácia stúpa a zákonite stúpa sklon voliť antisystémové strany, čo je len politicky korektný výraz pre extrémistov. A samozrejme keď sa rozpadá verejný priestor, ako som už písal nižšie, čoho je táto diskusia exemplárnym dôkazom.
Lubo | 01-09-2017 19:33:07
Stale nedokazem pochopit, ako moze niekto volit cloveka, ktory zaklada svoju politiku len na nenavisti. Ked sa dostal ku koritu prve co urobil je, ze zamestnal svojich blizkych...co ponuka kotleba, aku viziu pre Slovensko?
obyvatel 1 | 01-09-2017 18:35:14
Trefneee, ale tak ci tak to ostane nepochopene v hlave toho kto to nevidí a nechce vidiet.
pre 01-09-2017 150206 XX | 01-09-2017 17:00:35
Skúsil som si predstaviť - že máme vlastný priemysel a dotácie nepotrebujeme a na dovoz sme odkázaní minimílne. Skúsil som si predstaviť poľnohospodárstvo, ktoré je pre náš trh dostačujúce. Skúsil som si predstaviť takého xoxota na poste ministra ako si ty a preto sme tam kde sme!
Dovážamé nedozreté paradajky, namiesto toho, aby sme vytvorili vlastné zdroje. Mlieko najprv dáme do rakúska na odstredenie a potom ho dovezieme ako ,,vysokokvalitné,, mlieko, ktoré s porovnaní s milekom má len farbu. Príkadov a faktov je veľa. ...
Pochop, ty tĺk, že vstupom do únie sme sa stratili a stali sme sa závislí na dotáciách a dovoze. Nemáme už NIČ vlastné. Fabriky kórejské, anglické, nemecké; odevy vietnamské, čínske; pôda dánska, ... A tie dotácie, myslíš si že sú zadarmo?
Ach jááj, sa preber! Mysli, kam nás dotiahli. Spomínaš clo, hranice,... to má byť výhra? Clo je aj teraz, dph x krát prehnaná a hranice? Nemci nerobili kontroly z rakúska? Mal by si presietené aj gule, keby si prechádzal v čase keď ,,zvýšili ostrahu,, ...
Vidím to tak, že vidíš na jedno oko a počúvaš táraniny. Máš vôbec vlastný úsudok?
Peter | 01-09-2017 16:35:38
Ja som ho nevolil,ale ani nevykrikujem že fuj fašista.Ak myslíš že globalizácia a digitalizácia je ohrozená tým,že ak si plníš povinnosti ty a žiadaš to aj od iných,tak sme asi úplne v riti.Ak si budú cigáni plniť svoje povinnosti tak ako biely tak nebude treba Kotlebu a môžme digitalizovať a zgrupovať sa do nemoty.A môžeš byť aj kapitán mankšaftu slovenského.Nestraš ľudí tým čo nie je.Všetci vidia a majú svoj rozum,tak prečo im chceš nasilu vnútiť svoj názor?Naozaj svoj?
pre peter | 01-09-2017 15:54:46
Tak si ho vol,nikdy nic nedokaze,lebo na vladu to nestaci,a nikto s nimi nepojde do koalicie.Len seba a svojich blizkych zaopatri.Nikdy som od
o nich nepocul nieco rozumne,nejde Vam do hlavy ze je globalizacia, a ze Slovensko neznamena vo svete skoro nic .Digitalizacia,inovacie ,to je piesen buducnosti a nie nejaki pravicovy extremisti,ktori uvrhnu Slovensko 100 rokov dozadu.
Peter | 01-09-2017 15:27:31
Ty tu moralizuješ a nakoniec klameš až sa ti z kečky parí.Kotleba neprenasleduje a nie že nenávidí menšiny.Sociálne neprispôsobivých občanov to áno a že to vstále vychádza na tie menšiny,čoskoro už väčšiny nie je vina Kotlebu,ale tých štandardných strán ako sa nazývajú.Takýmto prístupom bude mať Kotleba živnú pôdu pre svoju stranu a čím dalej tým viac podporovateľov.Ak si niekto zo štandardných politikov myslí že namiesto riešenia situácie a to že neúnosnej stačí ak budú kričať na zrušenie Kotlebu,tak len nahrávajú body jemu samému.Nech sa zavedie rovnosť práv a poviností pre všetkých obyvateľov Slovenska a bude po Kotlebovi a po probléme.
pre extremisti | 01-09-2017 15:02:06
Skuste si predstavit Vas zivot a zivot vsetkych na Slovensku bez EU ich dotacii,ja neviem co mate vsetci v hlave,ake otruby.Trepete somariny,ziadny priemysel,ziadne investicie.z nejakou slovenskou korunou,s ktorou si mozte vo svete vytriet rit,vsade hranice,vsade clo,co si myslite ,co take 5.milionove Slovensko vo svete dokaze.Neblaznite stale ludom hlavy a nevinte neustale zo vsetkeho EU.Vsade zasrana korupcia,vsade rodinkarstvo,kazdy hrabe,Ti co najviacej podvadzaju,Ti maju navacsie reci.a za vsetko je vinovata EU.Nikto nikomu ziadnu suverenitu neodpiera,ale EU je zalozena na urcitych principoch a tie neznamenaju len brat a brat.Siroko daleko ziaden imigrant ale najviacej reci z celej EU.V Madarsku ich bolo habadej,Ti sa daju ako tak chapat,ale na Slovensku 80 procent ludi este araba ani nevidela.Samozrejme nie je vsetko v poriadku,ale za to si mozme sami a nie EU.Ja tvvrdim,ze Slovensku sa este tak nikdy dobre neviedlo ako teraz,tak si to nepokazme,nejakymi Kotlebovcami,ktori okrem okrem toho.ze prenasleduju a nenavidia mensiny,ziaden koncept bez EU neukazali.
extrémisti? | 31-08-2017 18:25:33
V médiach odznelo, že pre úniu sú poliaci a maďari rebelmi...
Prečo? Lebo nesúhlasia s nátlakovou politikou únie a nechcú sa stať otrokmi pre francúzov a nemcov? Nerozumiem politike, ale - čo ak poliaci a maďari majú svoju pravdu a hrdosť, ktorú nechcú zapredať tak, ako zapredali naši politici náš či ich/?/ slovenský národ? Potom nastáva situácia, kedy je nevyhnutné z politického hľadiska vyhlásiť niekoho za extrémistu. A ajhľa - Kotleba. V prieskume na treťom mieste. Prečo? Lebo tejto sku r venej vláde, ich klamstvám, nekonečným sľubom, ...ľudia prestávajú veriť.
Prepáčte, dôchodcovia, ak vás poteší 50 euro na vianoce a pritom na liekoch a iných dôležitých životných potrebách, v rámci zvyšovania životnej úrovne, máte v ďalšom roku výdavky vyššie ako ste dostali, hoci aj s tymi 50 eurami, zamyslite sa, či je to správna ,,politika,,.
Spomenul som si na ,,jadro,, európy. A okraj bude zasa len bedač? Ešte váčšia ako doteraz? Alebo v ,,jadre,, sa budú mať lepšie len doterajší zlodeji, kapitalistickí vykorisťovatelia, naši páni - ktorí ,,jadro,, nakŕmia potrebnými slovenskými otrokmi, aby sa ONI v ich ,,jadre,, mali oveľa oveľa lepšie...
KTO je extrémista???
Peter | 31-08-2017 18:16:39
lexa,ved v Bystrici kandidoval,vyhral a je logické že v Bystrici si ho nevedia vynachváliť.V Bratislave ho milovať nebudú ak vytrča z radu a nerobí to čo si v Bratislave zmyslia.A to je dobre. A prestaň pozerať tie primitívne relácie s Havranom,lebo on verejne vo verejnoprávnej televízii nadáva ľudom do sprostučkých slováčikov.No už dlho nebude.
Lubo | 31-08-2017 16:18:23
PS: str.3 odtial zacina vysoka skola marketingu a komunikacie :)
LUBO | 31-08-2017 16:14:05
Aj Miňkov tatino by urciet dostal nejaku tu funkciu, ja osobne by som ho rad videl v europarlamente kde by mal na starosti zahranicny obchod. Komunikacia je jeho najsilnejsia zbran :
https://obchody.heureka.sk/elektrocentrum-sk/recenze/?f=50
Lubo | 31-08-2017 16:11:08
Magian by mohol byt pjedseda, miňkó by bol minister skolstva a propagandy, to by sme sa len dozvedeli konecne pravu pravdu o holokauste a nie to co nam tu podsuvaju zidbolsevicko mimovladky na cele so Sorosom a Iluminatmi!
lexa | 31-08-2017 16:10:04
Fúha, len ste vy, sprostučká slovač, rýchlo zabudli na fašistov, hráte sa na hrdých Slovákov a vlastencov, ale že po cigánoch a židoch by ste išli prví do plynu vás príliš netrápi. Ale hlavne, že všetci, ktorí sú proti kotlebovi, sú ovečky, len vy ste lietadlá.. Kľudne po mne opravuj gramatické chyby, len si pozri vizitku kotlebo-voličov, že ani to vaše \"na stráž\" nevedia napísať, to je úroveň hodná nasledovania, lebo len vy kotlebo-voliči viete kde je pravda a koho treba voliť :D Keby ľudia máte pamäť dlhšiu ako posledná akcia na banány v lidli, tak by ste si spomenuli, že rovnako sa veľa ľudí zastávalo aj mečiara a tiež nikto nerieši, že rozkradol miliardy a rozdal ich zlodejom, podvodníkom a mafiánom, takisto sa ešte teraz do krvi niektorí bijú za fica a ten má za ušami to isté, možno aj horšie a teraz to isté s kotlebom, takže si ho kľudne zvoľte a môžete sa tešiť na jeho výsledky práce, veď v Bystrici si ho nevedia vynachváliť, ako zatočil s korupciou, cigánmi a vlasstne všetko čo nasľuboval jeho ovečkám, ktoré sú najmúdrejšie na svete :)
Majo | 31-08-2017 15:33:28
Prezili sme Mociara a Dzurindu Fica Magian bude gombicka:)
Peter pre lexa | 31-08-2017 15:25:43
No a taký človek,má akože kázať a poúčať o morálke?Jednoducho,čím väčšie hovädo,tým väčší politický flek.
gulak | 31-08-2017 14:30:59
V dnešnej dobe tu hadžete slovíčka..fašista,fašistický,ako sa Vam chce, keby ste si prečítali knihu..Slovanstvo a svet buducnosti..možno by ste autora označili za fašistu,či rasistu..
pre lexa | 31-08-2017 14:16:09
Tá írónia že ty ako človek proti LSNS používaš vulgarizmy a gramatika ti asi tiež nič nehovorí. Pripomínaš mi šaša z TT ktorý tiež vyhlasuje niečo a na druhý deň už zabudol o čom mal tlačovku.
ALebo si voličom SAS kde Sulík vodca chodí na kávičky s Kotlebom a dlhé hodiny sa bavia ?
lexa | 31-08-2017 13:30:56
Daniel, ty a tebe podobní čuráci, čo sa nedokážu ani SVOJ VLASTNÝ jazyk naučiť poriadne, ale ste skalopevne presvedčení, že práve vy viete pravdu a len ten váš názor je správny, to asi hovorí samé za seba... Keby si v škole dával viacej pozor a nespoliehal sa na svoj \"zdravý sedliacky rozum\", tak by si možno chápal aj niečo viac, ale takto si len ovečka, ktorá len opakuje kotlebove nezmysly ako papagáj. Vieš, už sme tu mali dosť takých somárikov, čo len vykrikovali, ale reálne žiadne výsledky nemali - viď. SNS a jej lídri Slota a Danko, tiež chceli vyhnať všetkých Maďarov a spraviť poriadky na Slovensku a miesto toho len ukradli z rozpočtu koľko sa dalo. To isté teraz prezentuje a tvoj milovaný Magian, keď bol strašne proti SMERU a Ficovej mafii a teraz robí presne to isté, čo mu tak vadilo na Ficovi.. Ale pri tvojich rozumových schopnostiach je škoda hádzať hrach na stenu, teliatka pôjdu aj tak len tam, kam ich kotleba svojim štekaním zavedie..
daniel | 31-08-2017 13:03:28
Halo,lexa a vy podobní tupci zabrzdení. Nijaký Kotleba a ani jeho prívrženci nevidia nič čiernobiele a neurobili nič zlé za čo by sa mali hambiť. To len vy neviete používať vlastný rozum a omieľate dokola tú starú obohranú pesničku,ktorá neustále rezonuje v kúpených Slovenských médiách o tom aký je Kotleba zlý a podobné nezmysly. Nie v tom nič iné ako to,že mocipáni sa trasú o svoje stoličky,lebo Kotlebovi stúpajú hlasy. A preto budem voliť Kotlebu ! Vy si tu tliachajte koľko len chcete !
Halo | 31-08-2017 12:18:17
Lesa,súhlasím s Vami,lepšie povedané s Vašim príspevkom.Este k tomu chcem dodať,že nemôžme dopustiť,aby hlupaci,ktorí sa na svet dívajú čiernobiele,určovali pravidlá tejto spoločnosti.Pozrite sa na hneď prvý príspevok,pod menom Daniel citujem; Na Stráž;citat u konca.Takeho a jemu podobných,O čo sa Vám vlastné jedna?Ako by ste to chceli mať na Slovensku.Koncentracne tábory,protivníkov fyzicky likvidovať?Menšiny prenasledovať a ničiť?Ja Vám garantujem,že za mesiac by bolo po Slovensku.
lexa | 31-08-2017 10:19:51
Mne sa najviac páči ako všetci hrdí Slováci nadávajú na Kisku, aký je zapredaný úžerník, ale nútil Vás niekto, milí hej-Slováci, kupovať si veci na splátky? Držal Vám niekto zbraň pri hlave, keď ste podpisovali tie nevýhodné a úžernícke zmluvy? Alebo to bola len Vaša vlastná hlúposť a pažravosť? Druhá vec, ktorá ma veľmi mrzí, že dnes sa za najväčších vlastencov pasujú tupci, ktorí ledva dokončili základku, pravopis im nič nehovorí a z dejepisu majú väčší guláš ako zo svojho rodného jazyka. A takéto tupé stádočko, ktoré nemá páru absolútne o ničom, sa ide pasovať do role našej záchrany, akože oni spravia poriadky na Slovensku, pričom si nevedia spraviť poriadok ani so svojim vlastným životom. Kde títo tupci berú právo pasovať sa do takejto role? Vzdelania poväčšine mizerné, vedomosti takisto, odborníci v strane takisto žiadni, čo chcú vlastne dokázať? Veď takýchto odborníkov na všetko už máme v politike dosť a na čo tam pchať ešte aj debilov, ktorí sa skrývajú za vlastenectvo a pritom pri prvej príležitosti kradnú a korumpujú ako všetci ostatní? Táto krajina potrebuje ozaj padnúť na samé dno, aby sa konečne tento sprostý národ zobudil?
tomáš | 30-08-2017 13:39:35
Prezident Kiska spravidla nehovorí nič prekvapivé ani pôvodné. Závislosť na myšlienkach poradcov je zjavná. Vyslovené posolstvá sú zväčša banálne, napriek tomu...vlastne práve preto, s nimi zväčša nemožno nesúhlasiť. Ešte donedávna sa mohlo zdať, že liberálna demokracia a voľný trh slávia planetárny úspech. Dnes však opäť môžeme sledovať ich samovražedné sklony. Ak chce niekto zničiť zastupiteľské zriadenie, nepotrebuje k tomu primárne násilie (to až neskôr). V prvom rade je treba deštruovať verejný priestor, čoho sme dnes svedkami (jeden spôsob nižšie popísal shelley). V takomto prostredí sa potom extrémistické blúznenie oslavuje ako odvaha meniť systém, zaslepenosť sa vydáva za pevnosť charakteru. Takto sa z barikád začína ostreľovanie propagandistickou muníciou. Až nakoniec má pravdu najsilnejší. A to je začiatok konca zastupiteľskej demokracie so všetkými jej výdobytkami. Znovu musím pripomenúť mrazivo slávnu Goebbelsovu vetu, ktorú predniesol po právoplatnom nacistickom prevzatí moci: \"Vždy zostane jedným z najlepších vtipov demokracie, že poskytla svojim smrteľným nepriateľom prostriedky, ktorými bola zničená\". Bdejme preto, lebo nevieme dňa ani hodiny a môže byť neskoro.
gulak | 30-08-2017 09:06:03
Pozrite si Ficov prihovor k SNP v roku 2015..stale si se..e do huby
Lubo | 30-08-2017 08:46:29
Na pláž
Daniel | 30-08-2017 08:33:49
Konečne fašistický kok, ktorý to vie napísať správne, klobúk dole :D
Občan | 30-08-2017 08:14:31
Takéto výzvy sú o ničom, treba sa zamyslieť nad príčinami takéhoto stavu a tie odstrániť a potom nikto nebude voliť extrémistov...
shelley | 30-08-2017 03:29:42
Tieto online diskusie sa svojim obsahom blížia krčmovým rečiam. Internet vôbec umožnil každému doslova povediac krčmovému príspevku netušenú publicitu. Takže kým v krčme sa reči pri pive a borovičke trúsia a za chvíľu už nikto nevie, čo kto povedal, tu je to naveky zaznamenané a reaguje na to kopa ľudí. Takže nechajme krčmové reči krčme a tu píšme trochu na úrovni. A kto sa nevie adekvátne slušne a inteligentne vyjadrovať, nech ide do tej krčmy a tam bude mať určite patričný ohlas a možno aj nejakého frťana zadarmo.
gsdfg | 30-08-2017 02:22:36
co jsi blbý nebo cóó??
Realita | 29-08-2017 22:31:24
Kiska to od A po Z krásne prečítal z papiera ktorý ma naservirovali.. Dokonca mu to aj jeho vlastní vytkli že na tejto príležitosti sa mohol zmôcť na vlastné slová.
Ficov prejav bol násobne lepší a bez papiera. Dankov bol v podstate o ničom.
daniel | 29-08-2017 21:35:14
Na stráž !

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign