Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prečo som spokojný (a prečo nie) s výsledkami volieb do VÚC

Miloš MajkoDátum13. 11. 2013 09:58:53TémaVoľby do VÚC 2013
200

Sobotňajší upršaný deň aj celkom príjemný začiatok týždňa máme za sebou. A za sebou máme aj prvé príspevky týkajúce sa výsledkov volieb od diskutujúcich.

Myslím si, že fakt poučné a so zdvihnutým ukazovákom pre zabehané politické strany. Voliči ukázali taký dokonalý nezáujem a apatiu či vzdor, až sa sami čudujú výsledku.  Najskôr však môj pohľad na môj osobný výsledok.

Je  1741 hlasov veľa, alebo málo? Možno to záleží od uhla pohľadu, fakty sú však nasledovné:

- ja som kandidoval sám za seba a to bez podpory strany, ktorá by ma mohla vyniesť hore. Prečo? Uprednostnil som myšlienku hodnôt, osobnosti a tradície. Myšlienku politiky pre občanov a nie pre záujmové alebo finančné skupiny, či iba samotných politikov.

Sú to hodnoty, pri ktorých aj zostanem.

- kandidoval som ako nezávislý kandidát , bez straníckej príslušnosti a za svoje peniaze.  Nikto mi nič nefinancoval, celú kampaň som zaplatil z vlastných peňazí. Preto ani teraz a ani v prípade môjho zvolenia, by som nikomu nebol zaviazaný a teda v rozhodovaniach by som bol (ako aj v súčasnosti som) úplne nezávislý.

- svoju kandidatúru som poňal ako kandidát zpomedzi občanov, nezávislý novinár a nie proti iným, ale za samotnú vec a bez konfrontácie s kandidátmi či stranami ostatnými.

- napriek tomu, že  SOL vlastním, navrhol som do diskusie pozvať ostatných proti kandidátov, teda konkurenciu a to úplne zdarma. Ani jeden z diskutujúcich za svoju prezentáciu neplatil ani cent. Všetky  náklady   spojené s prezentáciou sme znášali my, tvorcovia  SOL, teda Ivetka ktorá strihala video  a moja rodina, ktorá znášala ostatné náklady.

Urobil som to preto, lebo demokracia, sloboda slova a služba občanom, ako i kredit novín, sú mi pojmy oveľa bližšie a dôležitejšie, ako moja účasť v politike.

Moje umiestnenie a počty hlasov od voličov:

- počet hlasov pri tak mizernej účasti vo voľbách ma príjemne prekvapil. Je pochopiteľné, že úspešnejšími boli kandidáti  kandidujúci za stranu  SMER-SD, SNS a samozrejme za strany maďarské.

Za mimoriadny úspech považujem fakt, že som dostal úplne najvyššiu podporu ako kandidát  v podstate nezávislý a ešte aj u mnohých voličov neprijateľný. Nič si nenahovárajme, všetci predsa vieme, že od určitých skupín ľudí, podporu akákoľvek moja myšlienka či aktivita  nezíska.  O to väčšiu hodnotu má každý voličský hlas. Z tohto pohľadu najmä  Seredi,  kde je niekedy situácia dosť napätá. Podpora  766 voličov je identická s aktuálnou podporou  ktoréhokoľvek poslanca  súčasného MsZ.

1000 hlasov z regiónu aj pri takto nízkej volebnej účasti svedčí  hlavne o dosahu   SOL na región.

V konečnom dôsledku teda hodnotím svoje volebné výsledky pozitívne a to napriek tomu, že mi miesto v parlamente  VÚC nezabezpečili. Neznamená to totiž, že hlasy voličov budú vyplytvané. V mojom prípade totiž aktivity zamerané na slobodu slova, vymáhateľnosť práv občanov, ich ochranu či iniciatíva za otvorenú samosprávu nekončia. Zároveň nekončia aktivity v projekte Bezpečné mesto.  Práve opačne, sú na začiatku.

Ďalšie moje kroky budú spolu so sympatizantami a členmi vedené prostredníctvom  OZ Občan rozhodni, ktoré  v mnohých prípadoch verím, že hlavne obyvateľov mesta prekvapia.

Z čoho som sklamaný najviac?

Samozrejme že z mizernej účasti na voľbách. A nesmierne ma mrzí fakt, že  SOL je stále vnímané skôr ako triedny nepriateľ a nie ako médium, ktoré môže pomáhať šíriť dobré myšlienky a to všetkým voleným zástupcom  naprieč celým politickým spektrom. SOL už veľa krát bolo a stále viac byť môže tým, čo ľudí spája a nie rozdeľuje. Zovu však to nie je len na tvorcoch ,média, ale aj na samotných čitateľoch a diskutujúcich. Ide o to, ako demokraciu pojmú v praxi.  Demokracia je totiž aj zodpovednosť. A to aj za vlastné verejne prezentované názory. Každý nahlas vyslovený názor,  totiž viac či menej ovpyvňuje verejnú mienku. A to je vhodné uvedomiť si pri písaní každého príspevku.

Prakticky je možné povedať, že nebyť skoro ukážkového bojkotovania  SOL a jeho vplyvu niektorými kandidátmi na poslancov do  VÚC, by pri účasti  Ľuboša Šúryho na  verejnej diskusi, zastúpenie  slovákov vo  VÚC dosť určite bolo.

Keď som zniesol verejnú diskusiu a otázky od občanov ja, verím že by ich zniesol aj on. Je to škoda a nielen pre Ľuboša, ale pre nás všetkých.

Ďalej ma mrzí,  že niektorí ľudia po volebnom debakli neváhajú obviňovať nie tých, ktorí sa volieb nezúčastnili, ale kandidátov ktorí voliť boli. Nie je to vhodné a človeka pripraveného niečo pre verejnosť urobiť, takýto postoj znechucuje až odrádza. Keďže nie je zrovna veľa ľudí ochotných dobrovoľne a zadarmo  pre verejnosť niečo systematicky robiť (moje osobné skúsenosti pri projekte  Bezpečné mesto)    odrádzť týchto pár ľudí neprinesie nič pozitívne.

Žiaľ dá sa predpokladať, že  následky  plynúce z výsledkov volieb ponesie naša časť okresu minimálne dlhé štyri roky. Je to pochopiteľné, vždy je bližšia košeľa ako kabát...

Čo je pozitívne?

No, neviem, či to je pozitívum, ale poučenie určite áno. Poučenie pre všetkých, ktorí ešte stále pochybujú o význame obsahu  tamtých dvoch bannerov, ktoré ešte stále na titulke novín sú uverejnené.

Ľudia vlastne sami sebe dokázali, že vlastne ani len netušili akú majú moc a čo dokáže spôsobiť mlčiaca väčšina.

- - -

Nakoľko presadzujem maximálnu otvorenosť a transparentnosť, nad rámec svojich povinností zverejňujem zúčtovanie nákladov na moju predvolebnú kampaň :

- tlač  15 000 ks letáčikov  1/3 A4, 4+1   s ich distribúciou do domácností     -     994.- Eur

- tlač   100 plnofarebných letákov  formátu  A3  a väčšieho      -     165 .- Eur 

- ostatné náklady, preprava, telefóny, réžia      -      783.- Eur

- náklady na bannerovú reklamu    -     vlastná réžia a čas strávený pri ich realizácii

Na kampaň som nedostal žiadne príspevky fyzických či právnických osôb a ani od žiadnej politickej strany.

- - -

Ešte raz  ďakujem za pomoc všetkým priateľom, ktorí ako stranu  Zmena zdola, tak mňa zastupovali v jednotlivých volebných komisiách a ešte raz každému voličovi, ktorý mi prostredníctvom svojho hlasu vo voľbách daj svoju dôveru. Zároveň ďakujem ostatným kandidátom za vedenie korektnej kampane bez vzájomných útokov a urážok.

 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-11-2013 16:49:09
Vas pohlad povazujem za uplne legitimny a v mnohom spravny.

Snad k tomu nasledovne:

- nie tak trochu tehotna - vybrali ste iba cas mojho vyjadrenia, v inej to vysvetlujem. Strucne, podpora Zmeny zdola nie je zavazkom pre stranu, nikdy som v ziadnej nebol a ani byt nechcem. A Zmena zdola nie je strana, ktorej porpora sa prijima pre zaruceny volebny uspech. Pri sucansom rozlozeni volicov na uspech v nasej casti je to SMER-SD a SNS, nakolko pravica sa zdiskreditovala (nechcem tu rozoberat) a v juznej casti okresu strany madarske.
Ja som zvolil moje presvedcenie a zasady, ktore uznamvam a drzim sa ich. Preto Zmena zdola.

- zial politici nechali dospiet situaciu do stavu, kedy kazdy kto sa bude venovat problematike ako Kotleba a jeho sposobom, bude popularny. Ani o to nestojim, ja videm cestu v legislative a intenzivnej praci tych, ktori pracovat v tejto problematike mali a maju, lebo za to beru hodne penazi.

- zial vela ludi nie je schopnych akceptovat, ze Majko rozdeluje podnikanie, SOL a postoj obcan Majko. Nie je to podla mna az tak narocne. Vychadzam z ohlasov ludi, s ktorymi sa stretam a ktori mi pisu.
Je to ich pravo, no SOL sa intenzivne snazim oddelit od seba, nakolko mam aj ine aktivity, ktorym sa chcem venovat rovnako intenzivne, ako sa 6 rokov venujem prave SOL.

- Lubosovi Surymi chybalo 8 hlasov do zvolenia. Nemate predstavu, ako mi je luto, ze zvoleny nebol aspon on. Som si isty (mozno sa napriek tomu mylim) ze ucast v diskusii by mu zabezpecila hlasov viac. Lubosa poznam roky osobne a preto moje tvrdenie povazujem za opodstatnene.

- co sa tyka programu V.Vranovica, je to jeho program. Drzim mu palce, no on 4 roky vo VUC bol, takze porovnavat je preco a je to aj mozne.

- co sa tyka programu mojho, je postaveny tak, ako by som ho postavil znovu a znovu by som nesluboval nic, co nedokazem aj realne splnit, resp. to neviem zarucit. A nakolko pred volbami kandidat nevie ake zlozenie parlamentu bude, teda aku podporu svojich navrhov moze ocakavat, tak sluby povazujem za sluby a vidim, ako dopadaju poslednych 24 rokov u vacsiny politikov.

- samozrejme ze s okrskami mate pravdu. To nijako nespochybnujem, no je jasne, ze pri komunalnych volbach bola ucast uplne ina.

- ano, SOL nezavisle je a zostane. Nie preto, ze to chcem ja, ale preto, lebo je tak nastavene jeho fungovanie od zalozenia.

- neriesim Vas pohlad na volby a kandidatov, no ja by som isiel volit aj za predpokladu, ze nie je ziaden kandidat, ktoremu by som hlas dal. Do urny by som vhodil znehodnoteny volebny listok. Keby ich nasledne bolo znehodnotenych 90% pri dostatocnej volicskej ucasti, bol by to jasny signal pre kandidatov a tych ktori su v politike doteraz, ze nieco nie je v poriadku v NICH. Neucast vo volbach naopak znamena, ze nieco nie je v poriadku u volicov.

Ale svoj nazor nikomu nenutim.

- na nezavislom mediu a u novinara ktory nie je nikym zaplateny, to tak uz je. Sam sa rozhoduje co, ako a kedy zverejni.

- mam obavy, ze svoj progma by som nemenil ani v buducnosti. Nie som odkazany na populisticke sluby. Co robim pre verejnost robim rad a chcem aby to tak zostalo.
Ja v politike byt nemusim, moznosti spolurozhodovat by mi umoznili preniest zelania obcanov dalej a presviedcat dalsich poslancov o opravnenych poziadavkach obcanov. Ak niekdey
obcania uznaju, ze to tak chcu a ja budem este niekdeny kandidovat, bu mat moznost dat mi hlas. Ak sa rozhodnu inak, tak sa v podstate zmeni iba adresat ich poziadaviek. Teraz nim su poslanci za SMK a Most Hid. Co sa tyka mojho postoja k odovzdanym hlasom od volicov, pri 13 % ucasti v Seredi to naozaj povazujem za uspech. Je jasne, ze by som uvital hlasov viac, no o tom som uz pisal.

Ubezpecujem Vas, ze ja Vam vzdy zareagujem pod svojim menom a na ostatnych diskutujucich dosah nemam.

Dakujem za Vase nazory.
Pre p. Majka | 15-11-2013 14:46:56
Pan Majko,
neda mi nereagovat.
Najprv na clanok:
"- ja som kandidoval sám za seba a to bez podpory strany, ktorá by ma mohla vyniesť hore."
Co to potom bolo pri Vasom mene na volebnom listku?
"- počet hlasov pri tak mizernej účasti vo voľbách ma príjemne prekvapil. Je pochopiteľné, že úspešnejšími boli kandidáti kandidujúci za stranu SMER-SD, SNS a samozrejme za strany maďarské."
A co potom Kotleba, on ako clen "mini" strany dokazal porazit Kanika, nehovoriac o poslaneckych kruzkoch. Ked je to Kotleba sa to nerata, ked som Majko, je ajsne ze budem mat menej hlasov ako Smer, SNS, SMK alebo Most?
"Za mimoriadny úspech považujem fakt, že som dostal úplne najvyššiu podporu ako kandidát v podstate nezávislý a ešte aj u mnohých voličov neprijateľný."
Mozete prosim definovat slovne spojenie v podstate nezavisly? To je nieco ako ciastocne tehotna?
"Podpora 766 voličov je identická s aktuálnou podporou ktoréhokoľvek poslanca súčasného MsZ."
Az na to ze pri volbe do MsZ mame tri volebne okrsky a Vy tu mate hlasy za celu Sered.
"Samozrejme že z mizernej účasti na voľbách. A nesmierne ma mrzí fakt, že SOL je stále vnímané skôr ako triedny nepriateľ a nie ako médium, ktoré môže pomáhať šíriť dobré myšlienky a to všetkým voleným zástupcom naprieč celým politickým spektrom."
Preco kandidat Majko ma stale potrebu do vsetkeho tlacit SoL, preco kandidat Majko nesuhlas s jeho osobou povazuje za odpor voci SoL? Nebude to tym ze kandidat Majko povazuje SoL=Majko? Je potom medium este nezavisle?
"Prakticky je možné povedať, že nebyť skoro ukážkového bojkotovania SOL a jeho vplyvu niektorými kandidátmi na poslancov do VÚC, by pri účasti Ľuboša Šúryho na verejnej diskusi, zastúpenie slovákov vo VÚC dosť určite bolo."
Velmi odvazne tvrdenie.
"Ďalej ma mrzí, že niektorí ľudia po volebnom debakli neváhajú obviňovať nie tých, ktorí sa volieb nezúčastnili, ale kandidátov ktorí voliť boli."
Pan Majko to fakt? To akoze ked bude kandidat uplny pako ale uplny, mam ho ist volit lebo je zo Seredi? A ked ich tam bude takych 5 mam si z nich aspon jedneho vybrat ist volit, lebo treba? Len potom sa necudujme ze je Slovensko tam kde je.

Cenim si Vase zverejnenie nakladov.

Teraz k Vasmu diskusnemu prispevku:
"Ked uz je neskoro, zase lamentuje a hlada vinnika vsade inde, len nie v samom sebe."
Toto iste mozno aplikovat na Vas clanok vyssie.
"A ked niekto transparantny je, tak zase sa to niekomu nepaci."
To hovorite o sebe pan Majko? Clovek, ktory ked potrebuje tak je obcan Majko inokedy je novinar Majko a inokedy zas podnikatel Majko? Nehovoriac o tom, ze v diskusiach ste uz niekolkokrat napisal, ze informacie uverejnujete vtedy ked to je podla Vas vhodne. Vid napriklad zverejnenie otvoreneho lsitu v case kedy bola obcianska "nenavist" ohladne zvysenia poplatkov za skolky.

Mozno by bolo na case pozriet sa do zrkadla a povedat si, prehral som. Zo Seredanov som bol posledny. Nabuduce musim nieco zmenit.
Napr. Mat konecne volebny program, ak mate obsahovo uplne rovnaku prezentaciu ako kandidat Vranovic, necudujte sa ze mate malo hlasov a ze ucast je nizka.

Dufam ze prispevok prijmete ako konstruktivnu kritiku a nebudete sa snazit ma v sucinnosti s Vasimi anonymnymi priatelmi zosmiesnit.


PS Volit som bol
hadf | 15-11-2013 13:43:12
Majkovi chybala ucast lebo on nebol za SMER alebo SNS.Ti sa vybuchali a novy volici by mu dodali viac hlasov.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 15-11-2013 10:35:19
je pre mna velkým prekvapením, že p. Majko nemal dostatočný počet hlasov, ja osobne som bola presvedčená že do vuc prejde, ale nejak som sa prepočítala, že ludia nie sú natolko uvedomelí, že mu nedali hlas. Napriek tomu, že ako jeden z mála má novinársku česť a stránka SOL je pomerne známa. No asi ukazovať na bezprávie sa niekedy neoplatí, niektorým to asi vyhovuje tak ako je. Našej obci Šoporni velmi pomohlo možnosť uverejnovať tu články čo sa deje v nasej obci, nakolko nemáme túto možnosť na našej webovej stránke, kedže ju starosta zrušil. A tak okrem jeho siahodlhých, oslavných, a vysoko hodnotiacich článkov na jeho osobu, by sme sa nedozvedeli nič. Takže karavána ide dalej a ja dufam, že pan Majko pôjde vo svojej zvolenej ceste dalej. Držím mu palce.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-11-2013 00:39:08
Slovak v prvom rade lamentuje, ze nic a nikto nefunguje. Na zmenu nema chut, cas alebo o nej ma zaujem iba recnit. Ked je zmenu realne mozne urobit, ma na praci uplne nieco ine. Ked uz je neskoro, zase lamentuje a hlada vinnika vsade inde, len nie v samom sebe.

Slovak nie je spokojny so stavom, kedy politici vsetko taja, nie su transparentni, su vo funkciach desatrocia.

Zaroven vsak nejde vykonat zmenu. A ked niekto transparantny je, tak zase sa to niekomu nepaci.

Takze to vidim takto - nie je mozne vyhoviet kazdemu. A za seba - pokym som vo veciach tykajucich sa mna kludny ja sam, urcite mozete byt aj Vy. ;-)
janasc | 14-11-2013 23:11:20
ja som volila všetkých okolo Seredi čo poznám, bohužiaľ ľudia neprikladali tomu vážnosť nech sú tam naši....a tak tam máme čo tam je....dúfam že sa Slováci zmobilizujú a bude župan náš,lebo to by už bola katastrofa ak nie....lebo tí druhí sa vedia zmobilizovať, aby nebolo prekvapko ako bude v BB....tak sereďania nekecať a šup šup k voľbám....
anonym | 14-11-2013 14:51:23
Ak majú dvaja na všetko rovnaké alebo podobné názory, niečo nesedí.
čitateľ | 14-11-2013 14:31:22
pre Jozef 14-11-2013 14:10:22
V prvom rade tykali si súdruhovia a tiež si myslím, že ani futbal sme spolu nehrávali! A pochlebovanie je hneď prvá veta Vášho úvodného príspevku! Alebo treba to nazvať tým správnym sereďským výrazom?
Jozef | 14-11-2013 14:10:22
co uz, je to Tvoj nazor a mas nanho pravo.
Mat rovnaky , alebo podobny nazor na iste veci je pochlebovanie?
čitateľ | 14-11-2013 12:48:40
pre Jozef
Nedá mi zareagovať na Vaša príepevky, kde hneď v prvom miešate hrušky s jablkami - porovnávanie komunálnych volieb a volieb do VÚC. Koľko hlasov dostal p. Majko v Seredi, a koľko v regióne? Hoci podľa reakcie p. Majku vidno, že sa mu Vaše názory zaliečajú, som presvedčený, že on sám je na takej inteligenčnej úrovni, že dokáže aj bez Vášho pochlebovania reagovať na jednotlivé príspevky bez toho, aby sa bál postaviť zo stoličky.
Jozef | 14-11-2013 11:55:14
prave preto, ze im stacia len tie vizie.
Alebo - Slovak si zvykne aj na sibenicu. Bude sice zundrat, ale ochotne si vyskoci na hak.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2013 11:50:51
Jozef, 24 rokov po revolucii niekto napise:

"Čierny banner, zachmúrená tvár a médium plné negatív takmer na všetky témy, prežívajúce najmä vďaka anonymným príspevkom v rovnakom duchu.Tak poznam p. Majka."

Keby napisal - clanky plne klamstva, ze ho tvoria zlodeji, skorumpovani policiti, alebo ze je poplatne politikom - ale...

V tak zavaznej veci ako su volby pozera na farbu banneru a nie na obsah, na fotografiu a nie na to, kto je na nej a preco je taka aka je.

Zasnem nad myslenim niektorych ludi, ako strasne je jednoduchce ich manipulovat.

Usmiatymi a vyretusovanymi ksichtami na fotkach, slubmi, ktore nie su plnene dve desatrocia a opakovanymi aj dnes, recami bez cinov - ako sa mozu ludia dat este dnes nalakat. Nehladim na stranu, ktora ich vezie, pribalit sa k neikrtorej z nich nie je problem, otazka je, ci to stoji za to.

Dokonca niekto napisal:

"Ludia potrebuju viziu k lepsiemu zivotu...to su aké vizie?"

Vizia je vzdy! Pytam sa vsak na rovinu, najedol sa uz niekto z vizie? 24 rokov pozuvam pred volbami o viziach a 24 rokov citim po volbach len utahovanie opaskov a reci, ako je to nutne. Za 24 rokov som nevidel jedineho politika, ktoreho by sa utahovanie opaskov tykalo osobne. Jedineho, ktory by realne skonciul v base. Ale zato tisice ludi, ktori uz pomaly nemaju co zrat, no stale chcu nove a nove vizie.

Uprimne, lutujem organizatorov tej sobotnajsej demonstracie, pretoze viem, ze v nedelu 17. nebudu mat co mudre ludom povedat. Preco? Lebo tadial cesta nevedie, ak teda nechceme tu mat druhu Kahiru, alebo inu destinaciu, kde chcu veci riesit a riesia tak radikalne.

Boli volby, ktore rozhodovali o tych, ktori rozhoduju o nas. Neprehanam, su to miliardy Korun, ktore cez VUC prudia do regionov. Pre Boha, preco ludia nechcu pochopit elementarne zaklady fungovania spolocnosti a stale nevahaju zamyslat sa nad hovadinami?
Jozef | 14-11-2013 10:37:30
vies, niekto potrebuje slubit svetle zajtrajsky, alebo len istoty. A ked to nevyda, tak co, ved o styri roky uveri na nove sluby. Alebo ine vizie.
Adele napr. staci, ked bude kandidat pekne ohaknuty.
A to, ze niekto(Majko) poukazuje okrem ineho aj na nepravosti a preslapy panov radnych, tak to teda fuj. To sa predsa nerobi. Zly, zly Majko.
re:Lekcia.. | 14-11-2013 10:29:31
Ale krmit ich donekonecna iba žumpárskymi temami nestaci pre uspech vo volbach.............to su aké temy? Ludia potrebuju viziu k lepsiemu zivotu...to su aké vizie? ja len či sa zhodneme.
fedorko | 14-11-2013 00:00:30
len neviem naoc by nam tam bol slovak :D, urcite by myslel na svojich volicov
tibor | 13-11-2013 21:52:00
Lekcia.. | 13-11-2013 21:02:44
ludia sa tu maju vlastne ako v perinke, vsetko je tu "podla zakona"
len niektori to ludia to nechcu videt, aj ked sa im to pcha priamo do schranok kazdi mesiac ci dva
a potom sa utiekaju k roznim divnim konspiracnim internetom

To bude za par rokov ked uz budu volici hlavne webovo zdatni, to sa budu novinky posielat mailom? este ze je ta antispamova ochrana
Lekcia.. | 13-11-2013 21:02:44
Čierny banner, zachmúrená tvár a médium plné negatív takmer na všetky témy, prežívajúce najmä vďaka anonymným príspevkom v rovnakom duchu.Tak poznam p. Majka.To je dost na uspech internetoveho projektu, šialene málo však na úspešny vstup do politiky.. Dookola negativne tu pretriasany starosta s trestnym stihanim na krku ziskal polovicu hlasov ako Majko.. Byt Majkom, to beriem ako totalnu osobnu prehru .. Niekde urobil kardinalnu chybu.. Iba kritizovat nestaci...Takmer uplne rovnako na pocet ziskanych hlasov dopadol aj Špánik zo Zomosu v NR ... Ludia/volici vidia ze je tu zle... Ale krmit ich donekonecna iba žumpárskymi temami nestaci pre uspech vo volbach.. Ludia potrebuju viziu k lepsiemu zivotu.. A tu od Majka nedostali...Preto ho nevolili. Ani ich nevyprovokoval, aby k voli nemu prisli k volebnym urnam...
Zol9 | 13-11-2013 18:48:47
Neotvori.prehrali sme.vyhraju iny.
niekto stale nechape | 13-11-2013 18:31:44
prave ta vami zaznavana mlciaca vacsina v tychto volbach rozhodla. VUC v takomto pocte a rozlozeni namali vobec vzniknut a existovat. Velmi vela spotrebuju a su doslova zbytocne. Je potrebna ich reoganizacia. Vo svojom okoli som zaznamenal vela takych nazorov, ze nepojdu volit, lebo ucastou na volbach nechcu podporit tento administrativny nedorobok. A ako vidiet aj volit nesli. Volby neboli o kandidatoch, predsedoch uzemnych celkov, o nejakych programoch,ale naozaj o signalizacii kompetentnym, aby sa nad VUC zamysleli a veci samospravy aj zmenili. Takze pan autor tohto clanku co to tu stale riesite. Volby boli demokratickym prejavom nespokojnosti obcanov so sucasnym stavom. Uz chapete, mlciaca, nevoliaca vacsina otvara oci mensine.
anonym | 13-11-2013 18:11:01
No staci si precitat tento clanok:
http://spravy.pravda.sk/volby/clanok/299068-aky-bude-suboj-mikus-berenyi/ ....potom pochopite o com to je...a niektori mozno aj pochopia preco sme v Seredi a okoli vo volbach takto dopadli (nemame vo VUC poslanca - slovaka).
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2013 13:13:42
anonym | 13-11-2013 12:39:19 | - chapem, ze nie kazdy chape...
anonym | 13-11-2013 12:39:19
O čom točí Jozef?
V Seredi to bolo najmenej hlasov, aj dôchodca Vranovič ak Kramárová aj Horvát mali viac.
A Zmena zdola nie je strana ?????
Je to čo? Spolok hráčov fotbalu?

Výsledky beh VUC
info z médií
Slováci sa umiestnili na druhom mieste a Maďari boli predposlední.
Ak tu píšete o výhre tak potom realita je tam...
Jozef | 13-11-2013 10:40:33
Milos, ja si myslim, ze na "rypaka" novinara je to na poprvy raz vyborne. Aj ked Ta to neposlalo do VUC.
Ved si len zoberme posledne komunalne volby v Seredi:
Sucasnemu richtarovi na zvolenie stacilo 1725 hlasov.
Ale ako poslanec dostal len 747.
Bystro - 765, a napr. moj oblubenec - 620.

A pri tak malej ucasti to o niecom svedci.
Či?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign