Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prečo Obec Šoporňa vyplatila svojim zamestnancom v rokoch 2015 a 2016 odmeny v sume 685.682,39 EUR?! Odmeny sa vyplatili aj zástupcovi starostu Obce?

Mgr. Milan VlčekDátum01. 08. 2018 18:23:42Témaobec Šoporňa

 

1.8.2018          

     Občania, ktorí sledujú dianie v Obci  Šoporňa a nie je im ľahostajné, ako uplatňujú zvolení verejní činitelia svoj mandát poslanca OZ, resp. mandát starostu Obce či zástupcu starostu Obce, sa na  mňa obrátili so žiadosťou, aby sme spoločne preskúmali možné porušenie Zákona o obecnom zriadení č. 369/ 1990 Zb. v z.n.p.

Podozrenie z možného porušenia daného  zákona sa dlhodobo týka  zástupcu starostu Obce Šoporňa, konkrétne jeho výkonu poslanca OZ, zástupcu starostu Obce súčasne s prácou zamestnanca Obce. Jednoducho stručne povedané, jeden zo súčasných poslancov Obecného zastupiteľstva, ktorý tiež vykonáva funkciu zástupcu starostu Obce je ZÁROVEŇ zamestnancom Obce, čo zo Zákona o obecnom zriadení nie je možné.

 

     Poslanec Obecného zastupiteľstva musí počas celého funkčného obdobia spĺňať zákonom stanovené podmienky. Zákon o obecnom zriadení obsahuje taxatívny výpočet prípadov, ktoré sú dôvodom zániku mandátu. Medzi ne patrí aj nezlučiteľnosť funkcií poslanca a zamestnanca Obce, v ktorej bol zvolený – určuje to § 11 ods. 2 písm. b) Zákona o obecnom zriadení: „Funkcia poslanca obecného zastupiteľstva je nezlučiteľná s funkciou zamestnanca Obce, v ktorej bol zvolený.“  Je to hlavne z dôvodu snahy zamedziť konfliktu záujmov, teda, aby zamestnanec nemohol byť súčasne poslancom OZ. K výkonu funkcie poslanca Obecného zastupiteľstva, resp. zástupcu starostu je však treba uviesť, že ide o výkon funkcie, ktorý nemožno považovať za zárobkovú činnosť, pretože ide o verejnú volenú funkciu, ktorej účelom nie je dosahovanie zárobku, ale podieľanie sa na správe verejných záležitostí v oblasti územnej samosprávy. Za výkon tejto funkcie nevzniká nárok na plat, odmena môže byť iba fakultatívne priznaná na základe uznesenia obecného zastupiteľstva. A tým jediným dokumentom v Obci Šoporňa, ktorým je možné priznať odmenu, sú schválené Zásady odmeňovania (účinnosť od 25.2.2015 – viď príloha).  Ak by k uvedenému konfliktu záujmov prišlo a je tu súbeh výkonu mandátu poslanca OZ a zamestnanca Obce s pravidelným príjmom, následne sa musí postupovať podľa § 25 ods. 2 písm. h) Zákona o obecnom zriadení, teda v prípade nezlučiteľnosti funkcie poslanca OZ a zamestnanca Obce mandát uvedeného poslanca mal zaniknúť. V tomto prípade už v roku 2015.

 

 

     Žiaľ, ako to už v samospráve Obce Šoporňa za súčasného vedenia chodí, začali drahé právnické obštrukcie za naše obecné peniaze. Obec prestala odpovedať na infozákon (vydávajú len rozhodnutia o nesprístupnení informácie)  v tejto protizákonnej veci a podobne  prokuratúra začala neúmerne a nedôvodne predlžovať lehoty na vydanie stanoviska a jasné vyriešenie či nápravu. Ale nie je ešte všetkým dňom koniec, ako sa hovorí ...

Zástupca starostu je pravdepodobne stále prihlásený v sociálnej poisťovni ako typ 1 – zamestnanec s pravidelným príjmom, a teda by mal pracovať na riadnu Pracovnú zmluvu? Píšem, že pravdepodobne, lebo ešte stále je čas na to, aby sa čestne k uvedeným veciam verejne priznali, a tak tieto pochybnosti skončili. Možné tvrdenie, že Obec má so zástupcom starostu uzatvorenú Pracovnú zmluvu vyplýva aj z toho, že odmietli zverejniť – poskytnúť nám občanom výšku jeho príjmu – odmeny, mzdy, platu, ktorý by však v jeho prípade mal byť verejný, dostupný všetkým občanom, nakoľko vykonáva verejnú funkciu. Obec to odôvodnila  tým, že sumu mi v rámci inforzákona neposkytnú, pretože zástupca starostu ho nezastupuje pri plnení úloh verejnej funkcie, ale ako zamestnanec Obce, čím sa vlastne priznali k porušeniu zákona! Zástupca starostu Obce Šoporňa  mal za rok 2015 okrem príjmu ako poslanca, za členstvo v komisiách, aj príjem ako zamestnanec Obce, a to vo výške 350,- Eur mesačne (tak mi to Obec uviedla ešte v roku 2016 na moju infožiadosť). Odvtedy mi  však Obec informácie o príjme zástupcu starostu už neposkytuje.

V tejto súvislosti dávam občanom do pozornosti ešte údaj, čo mi Obec Šoporňa listom zo dňa 1.3.2017 odpísala, a to celkovú sumu, ktorú Obec, resp. starosta Obce vyplatil svojim zamestnancom na odmenách z rozpočtu Obce. V roku 2015 to bola suma 345.150,84 Eur, v roku 2016 to bola suma 340.531,55 Eur. To činí, v prípade, ak je na Obci zamestnaných, napr. 15 zamestnancov, že ročne im každému bola vyplatená priemerná odmena vo výške 23 000,- Eur. Názor si urobte sami. Asi už tušíte, prečo cez infozákon údaje Obec neposkytuje a všetko tají. Ak sa na to spýtam, začnú sa točiť v bludnom kruhu klamstiev, intríg a osočovania voči mojej osobe. Vyťahujú stále dokola to isté, len pozabudli, že teraz sú oni vo verejnej funkcii, takže oni musia vysvetľovať, zdôvodňovať, zniesť vyššiu mieru kontroly i kritiky. 

 

 

     Vyplácanie odmeny/platu zástupcu starostu môže byť len na základe platných Zásad odmeňovania a teda sumu  MUSIA občanom Obce sprístupniť. Nakoľko doteraz nie je tento protiprávny stav doriešený, obrátil som sa i na Ministerstvo vnútra SR, na sekciu verejnej správy v Bratislave, odkiaľ som dostal písomné stanovisko, že vzhľadom na uvedené fakty, poslanec OZ nemôže mať s Obcou, v ktorej je zvolený, uzavretú pracovnú zmluvu. V prípade, ak by poslanec s Obcou uzavrel pracovnú zmluvu, zo zákona by mu mandát poslanca zanikol.

 

     V prípade, že poslanec OZ, ktorý je aj zástupcom starostu Obce vykonával prácu na základe Pracovnej zmluvy, nie na výkon verejnej funkcie, ale ako zamestnanec Obce, musí finančné prostriedky poskytnuté na odmenu poslanca OZ Šoporňa vrátiť. Navyše, hlasovanie tohto poslanca počas celého funkčného obdobia by sa malo tiež preskúmať, keďže ani nemal byť poslancom OZ a hlasovať.

 

     Takže občania Šoporne, zamyslime sa, ako dodržiavajú zákony nami volení poslanci, starosta?  Zákon platí rovnako pre všetkých verejných činiteľov, pre volených zástupcov, občanov. Len v Šoporni to zase neplatí a je čo tajiť? Z akého dôvodu taja a nezverejnia plat/ odmenu zástupcu starostu? Verím, že náprava čoskoro nastane a pričiní sa o to nielen samotná prokuratúra.

 

Milan Vlček, Šoporňa

 

 

Príloha: Zásady odmeňovania (PDF)


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
znova a ešte raz a zasa ... | 30-08-2018 19:39:56
pre: sodoma gomora | 30-08-2018 19:16:26

Nepíš praktiky bývalého. Niekoľkokrát som ti tu už napísal.
Píšeš o ,,akciách,,. Tak mi povedz, ako robil akcie bývalý, s takmer rovnakým rozpočtom, keď za ŠTYRI roky dokázal urobiť jednu cestu, dve čierne stavby a ak počítam prístrešok na športovom hrisku, tak to je všetko!

Tak aké akcie robil? Preto sa v kepéždi šušká o penzióne?

Ak chceš pravdivo kritizovať a poukazovať na ,,akcie,, terajšieho starostu, tak si to v hlave zrovnaj a potom napíš skutočný stav.
Lebo zatiaľ tvoje príspevky sú len vykypená žlč :)
sodoma gomora | 30-08-2018 19:16:26
Na tom úrade. Pán macho rozdáva štedré odmeny ako zo svojho,právnikovi,poslanci si zvýšili v auguste odmeny za oddanost starostovi.....akcie cez večierku.šopku a bohvieake jeho firmicky a jeho rodiny.!
pre pre vychcanost | 28-08-2018 21:45:37
Ktoru sekretarku mas na mysli ?
pre vychcanost | 28-08-2018 21:20:07
ty si zneužil sekretárku čo si ju furt prášil! tak o čom točíš?
vychcanost | 28-08-2018 15:16:32
ved macho zneužil značku kdh a klame furt až sa práši! tak o čom točíš?
preMiloš Majko | 28-08-2018 083704 | 28-08-2018 14:06:44
p.majko, vy asi viete iba písať a čítať bez porozumenia. keď sa nemiešate do špinavých intríg, prečo teba píšete o machovi, kdh ? to sú mimozemšťania? tak isto zasahujete do diskusie iných obcí. len rýpete, podpichujete, ale žiadne riešenie neponúkate. ak by aj na internetové noviny bol preukaz, ako vodičský, vy by ste ho mal v depozite do konca života. hold, ale je doba taká, aká je..
Machovi | 28-08-2018 11:49:20
Nepozeraj tolko do zrkadla. Čo píšeš -to si ty!!
velakrat | 28-08-2018 11:17:34
som ti napisal. Nepis o praktikach byvaleho. Ja viem, ze v obci je par ludi, co sa potesi tvojej dvacke. Zasa si ich kupujes? Lenon Lenon. Si stale rovnaky.
starostovi zoldnieri | 28-08-2018 10:19:53
Baran,Sajbidor....... už nedávajú za podpis 50 ečiek ale iba 20 e. Nevyšlo viac z hodoveho festivalu?? Hehe. Kamery a oči sú všade pán Macho!
pre dobre vediet ... | 28-08-2018 09:16:26
Úsmevné. Že hovorí s každým a na rovinu?
ON?
Kde bol doteraz? Vylezie a bez hanby prosíka o podpisy? Nehanbí sa pozerať po dedine, ktorú toľkokrát udal? Prečo nepýtal podpisy aj od tých, ktorých udal? Možno tých 201, ktorých neudal a sľúbil im, že nemusia platiť dane, sú z Fazuľovej...

Takýto ,,človek,, sa bije do pŕs a hovorí o MORÁLKE???!
Je to na Vás, kto mu ako verí a komu dá hlas.
Samozrejme, že nikto Vám nenasľubuje viac. Jeho prax ukázala čo dokáže.

No a keď je reč o administrátorovi. Toto je internetná stránka. Podľa mňa, nejde o žiadne médium. A ak sa tu vedú podľa ,,transparentného,, primitívne diskusie a podľa ,,nestranného,, to je SMERacke, tak je to pekná mediálna ...
Tak sa prosím nemiešajte do záležitostí, ktoré prislúchajú občanom obcí. Mnohí vedia o čo ide vám a jednému kandidátovi ;)
dobre vediet.. | 28-08-2018 08:47:19
že macho and company sú v kúte zaskočený vlastnou aroganciou moci a názormi občanov..! Trepat tu o Vlcekovi zas nezmysly to je take machovske len aby sa udržali. Zbytočne. Vlček hovorí narovinu a s každým!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-08-2018 08:37:04
dobré vedieť.. | 28-08-2018 08:20:25 | - niekolko krat som jasne a zrozumitelne napisal, aby ste sa nesnazili zatahovat SOL do primitivnych a spinavych osobnych zapasov o moc.

Neriesil som a neriesim, kto je pri moci v Soporni. SOL bolo, je a zostane otvorenym mediom pre vsetkych ludi, ktori maju zaujem o transparentnu a otvorenu samospravu.

Zaroven je neskutocnym archivom dokumentujucim charaktery volenych zastupcov, premeny ich charakterov a priorit zdeformovane mocou ziskanou od obcanov a to tymto ludom vadi.

Jedine, co Sopornanov moze tesit - na Vasu uroven sa v diskusii dostali niektori diskutujuci z Dolnej Stredy. Zeby rovnaky SMER garantoval rovnaky vysledok?
dobré vedieť.. | 28-08-2018 08:20:25
pre:MAcho&COMP.s.r.o. | 27-08-2018 20:55:40 Prečo bývalý starosta zbiera podpisy ako fukot, keď ho všetci milujú a on im pomohol? Prečo neprídu k nemu domov podpísať, aby sa nemusel strápňovať po dedine a pred domami vyplakávať, ako mu je ublížené, ako posielajú exekúciu, ako je mu ukrivdené.. Ani jedno slovo čo chcem do budúcnosti, čo chcem vylepšiť, zdokonaliť, urobiť.. Takto to občania berú ako hrozbu, zas len vyhrážky, udávania, ohováračky a hlavne POMSTA. Tak vážení, zamyslite sa, či voliť pokoj, alebo rozbroje. To, že niekto zo strachu podpíše, neznamená, že bude voliť! A prosím, nechajte občanov, aby sami rozhodli vo voľbách, nepodceňujte ich, dokážu si urobiť svoj názor.
PS: P. Majko, vaše- nezabezpečené- verejné- súkromné -noviny by nemali zasahovať do diania. Pozeráte sa na to iba z ,,povzdália\", vy nežijete v ich realite. Tiež máte info, kto vám čo povie. A to nemusí byť všetko, ako sa zdá. Asi sa vám lepšie darí,keď že už máte administrátora. V čom to asi je?
pre ,,nestranneho,, | 28-08-2018 07:57:00
Ak nieje aferka, tak ju treba vymysliet a prezentovat ako pravdu.
Mnohi nestranni a taki nad vecou s tym maju prax.
Ci?
pre budte stastni | 28-08-2018 07:53:12
dievca, sasanka, zabudas kolko kontrol ste poslali? Kolko udani napisali?
Fakt ale je, ze pan M.V. je odsudeny za zmarene referendum! A to je cisty fakt. ON! Vsetko v zmysle zakona?!
Tak netrep o jeho schonosti viest obec. Videli sme ako a co po nom zostalo.
buďte štastní | 28-08-2018 07:08:42
že nežiada podporu žiadnej politickej strany!!! ŽiADA O PODPORU OBčANOV. A na to referendum bolo 100 rôznych právnych názorov. Aj u odborníkov úplne odlišné. Takže nerobte z Vlčeka zločinca. Plne rešpektujem rozhodnutie súdu/ lebo musím/, ale súd už uložením takého neškodného trestu asi tiež vyjadril aj svoj iný názor. Na druhej strane je jasné, že Milan Vlček je schopný obec viesť pre blaho jej občanov. Je samozrerme, že tí krikľúni okolo Machabudú všetko okolo Vlčeka očierňovať, keby to bolo aj zlatým písmom písané. Veď majú prečo. Tí sa majú dôvod čoho báť. Preto im zviera prdelku zo strachu pred kontrolami. A oni vedia že prečo. Zaujímavé že ani slovom sa nezmienia o nezákonných exekúciach a iných Machových zákernostiach proti MIlanovi Vlčekovi. O tom tu napíšte vy Machovci. O tých zmanipulovaných a nezákonných exekúciách. Dobre viete že aj na Vás príde rad a budete musieť vysvetľovať aj občanom veľmi nepríjemné veci.
vie ako pomôcť | 28-08-2018 06:38:44
Len si zvolte človeka, ktorý bol odsúdený za zmarenie referenda. Takého potrebujete.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-08-2018 23:38:06
podpisy | 27-08-2018 23:14:45 | - spominam si na nedavne volby do VUC.

A.Macho a strana KDH. Tu som na zaklade stanoviska vedenia KDH nieco malo popisal...

http://www.seredonline.sk/clanky/demokracia-sa-lahko-moze-stat-vladou-darebakov/

Takto to vyzera, ked sa nejaka strana bije o kandidata?
podpisy | 27-08-2018 23:14:45
Ešte ťa doplním.
Zbiera podpisy. Prečo? Zamysli sa nad tým, prečo chodí bez chrbtovej kosti a somruje, prosíka o podpisy? Tak si myslím, že asi preto, lebo ho ŽIADNA politická strana nechce.
Či?
vie, ako pomôcť svojim spoluobčanom | 27-08-2018 23:04:30
napríklad aj tým, že ZMARÍ REFERENDUM.

z rozsudku:
...
Na základe vykonaných a vyhodnotených dôkazov mal súd za preukázané, že obžalovaný svojim protiprávnym konaním sa dopustil prečinu marenia úlohy verejným činiteľom podľa § 327 ods. 1/ Tr. zákona tým, že nezaslal oznámenie o vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu voličom obce Š., ktoré referendum bolo vyhlásené uznesením obecného zastupiteľstva dňa 29.10.2012 a tak voličom odoprel ústavné právo slobodne sa rozhodnúť a hlasovať o referende o odvolaní starostu obce.
. . .
MAcho&COMP.s.r.o. | 27-08-2018 20:55:40
To Ste teda poriadne vyplašení z toho, že pán Vlček zbiera podpisy len taký fukot. A na Macha všetci okrem Machovcov a jeho spolupáchateľov pľujú. Je to predsa normálne.MIlan Vlček je rozhľadený človek a čo je hlavné vie, ako pomôcť svojim spoluobčanom. A čo je podstatná na rozdiel od MAcha svojim spoluobčanom chce pomôcť. Preto Machovci kúšu ako besní šakali, striekajú okolo seba jed ako zmija. Pretože ako saukázalo iné ani nevedia. Zamestnať si rodinku a pumpovať do nej toľko peňazí že občanom Šoporne to vyrazí dych. Šoporňa správne podporuje pána Milana Vlčeka. Karavána Macha končí..... a môžu zavýjať koľko chcú.
niekomu | 27-08-2018 20:04:03
Drogas macho.
Pre bude aj | 27-08-2018 15:05:19
Niekomu je sympaticky aj Qasimodo ok..
...ma vyjadrovanie... | 27-08-2018 14:27:14
To je všetko čo má. Mnohí na jeho rečičky doplatili. Hľadá takých, ako ste Vy. Ja mám s ním iné skúsenosti.
pre bude aj | 27-08-2018 13:35:35
Preco si myslite ze P,Vlček ulyzne zbiera podpisy?Velmi radi sme mu ich dali,on sa nepotrebuje vtierat,je to sympaticky rozhladeny človek,ma vyjadrovanie,skusenosti a mnoho dalsich prednosti,na rozdiel od niekoho!
AMEN | 26-08-2018 11:10:39
Pokoj s vami Macho a prisluhuvači. Ste úplne mimoreality. Nech vás DUCH SVATY OČISTÍ! Neškodte už ludom a dedine!
pre halo | 26-08-2018 10:11:13
Neviem co si tym chcel povedat. Tvoj komentar je nejaky posahany. Cely ON, len ON.
bude aj | 26-08-2018 09:57:29
Len On na omsi?
Ak mu dal Boh druhu sancu, mal by do kostola vojst ako prvy a po kolenach.
Ale On, bez chrbtovej kosti, sa plazi a ulyzne nahana podpisy...
Tak sa nas tym zamyslite...
halo | 26-08-2018 08:07:30
Je rozdiel verit sekte ako Adrian a verit v boha dobru ako vacsina. Tak sa nad tým zamyslite dneska na omši a nefarizujte tu a nesúdte lebo potom ste pošahaný nenavistou a zlobou.
taký | 25-08-2018 18:58:39
sa nepreberie, aj keď ho celým morom obleješ. Ešte sa poteší, koľko mu dopraješ. Poteší sa, ako ho ľudia majú radi. Čo na tom, že ich stále odr bá va a niektorí sa žiaľ aj nechajú od rb kať. ,,Druhá šanca ...,, To je choré! Šancu mal a videli sme ako to dopadlo.

My sme len ľudia, no niekto sa cíti byť viac. Iba zabudol čo robil a preto je povinnosťou pripomínať chyby. Dobre zvážiť každé jeho slovo, činy a vyhodnotiť výsledky, ... aby sme sa v novembri nevrátili tam, kde sme boli pred pár rokmi.
Halo ano | 25-08-2018 17:33:22
presne si to napísal,tento človek sa ide odvolávať na Boha to si ani neuvedomuje, v tej jeho chorej hlave,že týmto vlastne uráža veriacich ľudí,on je schopný všetkého,že nemá hanbu chodiť po dedine a pýtať od ľudí podpisy len sa čudujem,že ho už niekto neoblial studenov vodou aby sa konečne prebral.
pre odmeny | 25-08-2018 12:29:35
Ty si vazne chory.
Ale ked to spominas, dokazal to len jeden chory, ktory teraz tvrdi o Druhej sanci od Boha . . .
(ON a Boh?) smiesne.

Nepomylil(a) si sa?
odmeny | 24-08-2018 16:13:14
Lietajú vysoko! A kolko platia machovci voličom? Každému inak??
Halo | 16-08-2018 13:15:51
Je to šialené na tom našom Slovensku.Ten,kto nahadze nahadze a nakyda,alebo si vymysli najviac špiny bude zvoleny do funkcie?To stačí? Žiadne,ani len slovíčko o Tom,čo by robil lepšie,alebo,čo by sa malo vylepšiť,aby obec prosperovala?. Je to smutné a alarmujúce.
otazka | 16-08-2018 12:33:20
Aké boli odmeny v roku 2017 a 2018?
Zbytočne nešírte nezmysly! | 09-08-2018 17:26:07
Akí poslanci? Lebo tí bývalí mu zvýšenie neschválili.
Nevieš, ako to bolo s plynovou kotolňou pre základnú školu?
A kto bol pri otváraní obálok pri verejnom obstarávaní zákazky na dom smútku a studňu?
Tvoj komentár je nejaký pošahaný. Lebo, kedy chodil na zastupiteľstvá? Z tých troch utiekol a na iné, aj keď ich zvolal, neprišiel.
Máš nejakú krátku, ultra krátku pamäť. Čo ti zahorela od ľadvinky?

Takže - Zbytočne nešírte nezmysly!
uznesenie vysetrovatela | 09-08-2018 16:09:26
Neplette tu machove klamstvá poslancom. Uznesenie poslal pán Vlček poslancom na OZ a už sa o tom vela písalo i tu na SOL. Plat poberal Vlček podla zákona taký ako mu ho schválili poslanci. Zbytočne nešírte nezmysly!
pre aktivita za nezákonný plat | 09-08-2018 15:55:54
Milánko, vidím len jedného, kto vykonáva aktivitu. Kto poberal nezákonný plat? Milánko, zabudol si? Vyplatil si si o 12.000€ viac, bez zastupiteľstva, nezákonne - ZLODEJ tu píše o morálke?
Kam si to dotiahol, žumpár :-)
aktivita za nezákonný plat | 09-08-2018 15:09:51
Tak preto je Petráš taký ? Až premotivovaný.
pre zástupcovi | 09-08-2018 13:43:42
Čo to mal vysvetľovať? Kde?
Málo ľudí nazýva rajčuru ,,rajčula,,.
Ak si berieš zástupcu do huby, pozri sa lepšie. Ktorý z poslancov robí toľko pre obec ako zástupca?
Nemáš do čoho rýpať? Skús opilózu, vyššie od kolien. Bude rada :-)
zástupcovi | 09-08-2018 13:07:06
No Marián tie veci okolo tvojich odmien aj platu si teda nevysvetlil nijak presvedčivo ani na rajčule ani v nedelu po omši. Sa ti čudujem. Macho ta zatiahol do pekných špinavosti. Je to na tebe.
pre Hrobar | 03-08-2018 15:43:58
Ty si jakuu jamu vykopal. Hned si do nej lahni a zahrab sa.
600000? za dva roky pre 35 zamestnancov je vela?
Ty kokkkt, sak to je nejakych 8500 v hrubom na rok! Ty sa drz svojho hrobu, milaanko :-)
sliepka alebo.... | 03-08-2018 15:38:38
Kto mu dava rozum? Ten ma po sliepke :-)
Stojka | 03-08-2018 14:38:41
Rosipalom sa deliš co davaš vedla rajčure školka patri komu....
ách jaj, klebety,klebety | 03-08-2018 13:38:17
pre:Hotel soporna | 03-08-2018 12:23:02 A s vami kto sa podelil o rozum? Sliepka, alebo hus?..
Hotel soporna | 03-08-2018 12:23:02
Macho vsetko dava tomu kamosovi co ma personalnu agenturu a ten sa deli snim
Hrobar | 03-08-2018 12:15:45
Dnes mate hody mate moznost pan starosta bude v pohybe .... 600000 tis euro za 2 roky na sopornu dost
kto to pochopi? | 02-08-2018 22:21:17
Clanok je nepochopitelny. Preco? Lebo obdahuje LEN dohady, ziadne relevantne informacie a pravdivost. Pochopi ho len naruseny...
kto chce pochopí | 02-08-2018 21:44:34
Príspevok je vecný a zrozumitelny pre toho kto ho číta cely a bez chorej nenavisti k Vlcekovi. Len tak dalej.Klamstva a intrigy je dlhodobo pracovná metoda Macha.
,,V prípade, že poslanec OZ, ktorý je aj zástupcom starostu Obce ..,, | 02-08-2018 19:38:19
Ty to nemáš overené?
Tvoj donášač ti neoveril tvoje ,,v prípade,,?
Ani netušíš, ako hlboko si klesol. Neviem o čo ti ide, len tuším, že v hlave to nemáš v poriadku. Alebo skôr, že tuším o čo ti ide a viem, že to v hlave nemáš v poriadku? To by podľa tvojho komentára skôr sedelo.
Prajem ti pekný ničim nerušený večer, aby si mohol písať udania a analyzovať dnešné nahrané video... :)
Pre p.Nahackeho | 02-08-2018 18:56:43
Miesto medzi ma byť \" nevážia\"
Pre p.Nahackeho | 02-08-2018 18:55:13
p.Nahacky , ludia ,ktory si medzi a obyčajných ľudí nezaslúžia nič, nie este uvažovať o funkcii starostu. Podla článkov a príspevkov ,ktoré zverejňujete na SOL , ste iba obyčajný provokatér ,nič viac. Nie je umenie vsetko kritizovať, rýpať do vecí o ktorých máte čiastočné informácie ,tobôž nie robit nahrávky so starostom ,kde ako aktuálny poslanec neviete o problematike fakty. Držte sa pri zemi a radšej si nájdite pracu , v ktorej budete prínosom.
Pre p. Vlceka | 02-08-2018 18:41:28
Prosím Vás , vy už ani neuvažujte ofunkcii starostu. Toľko preslapov , ktoré ste narobili . Byť Slovensko právnym štátom , tak si užívate v štátnom zariadení.
uz niekolkokrat | 02-08-2018 18:03:44
som ti posal, aby si nespominal praktiky byvaleho. Kolko uciteliek podpisovalo odmeny 900e, a podobne sumy? Zabudas velmi rychlo. Alebo si myslis, ze to nikto nevie?
Uz sa konecne zobud a nech ta netrha od jedu. Mohlo by ti to uskodit. Mat debila v dome nie je bohvie co. Ved to poznas, ze?
odmeny | 02-08-2018 17:37:58
A prvé dva roky vo funkcii starostu 2015,2016!Bolo treba splácať bianco šeky za volby že pán starosta Macho?!!
dobré vedieť.. | 02-08-2018 15:23:47
pre:02-08-2018 14:52:29 klud kamarát,ja nie som Adrian, ale asi si nepochopil o čom to je. Mňa pobúril poslancov výrok, že zamestnanci OU sa budú na ľudí usmievať, lebo to budú mať ZAPLATENÉ. Vrštenzi? A poslanec sa vyjadril, že on na akcie zdarma nepôjde. A čo robil 3-tri roky, že si nevšimol, že zamestnanci sú tam 24 hod. denne celé hody bez zaplatenia? Čo ho vlastne zaujíma obec,zamestnanci úradu alebo jeho kampaň. Chápeš, alebo nechceš chápať.A pochybujem, že starosta by mal takého kamaráta, ako ty.Ako poslanca by mali aj takéto veci zaujímať, hlavne ak je vo finančnej komisii.Alebo žeby tam nepatril?
pre dobré vedieť.. | 02-08-2018 130127 | 02-08-2018 14:52:29
Klud Adrian, to s tym usmevom na hodoch som pisal ja, tvoj kamarat. Bohuzial, je to tak, tvarite sa ako nezistne organizujete poduajtia a rozdavate cokoladky, kvetinky a suveniry a vsetko zacvakame z obecnej kasy.
Cize sa netvarte aki ste dobrocinni, vsetko mate zaplatene.
To by sme mali starostu | 02-08-2018 13:43:30
Bol by ako lacný Jožko, takéto somariny vypisovať je úbohé.mozme byť radi že máme takého starostu , obec pod jeho vedením napreduje a keby ste nevypisovali a neudavali stíhal by ešte viac. Každý rozumný človek si zváži komu da svoj hlas vo voľbách. Autorom článkov určite nie. Zamyslite sa už konečne čo trepete.
dobré vedieť.. | 02-08-2018 13:01:27
pre:pre Dodka a ešte raz | 02-08-2018 08:37:56 Tak on napísal, že zadarmo nerobí? Poslanec, vyjadri sa, ako si to myslel s tým úsmevom zamestnancov na hody? Lebo v predošlých článkoch si písal, že sa budú na nás usmievať a budú to mať zaplatené. Prečo si tri roky nenavrhol na zastupiteľstve, že to robia zdarma,a treba im to zaplatiť! Fuj hanba, obyčajných robotníkov si nezastaneš, ale veľmi ťa zaujímajú obecné peniaze! Ale práve zamestnanci sú aj voliči, tak pozor!!! Môže sa stať, že aj oni si ťa pravdepodobne nevšimnú pri voľbách, ani ich rodina a priatelia. Také vyjadrenia sú slaboduché, sebecké. Tak takéhoto starostu určite NIE. Zlý gazda by z teba bol. Škoda, že si sa nepodal na otca. Ten sa vedel porozprávať s riaditeľom, a aj s obyčajným robotníkom. Ale dobré vedieť..
čítaj poriadne | 02-08-2018 11:55:21
A netrep somariny od macha!
tak tak | 02-08-2018 09:23:01
A čo by ste čakali od pána Vlčeka?
klamstvá | 02-08-2018 09:01:23
v článku sú úmyselné klamstvá a prepočty, v posledných Šopornanskych novinách je uvedené,že v roku 2016 mala obec 31 zamestnancov a nie 15 ako to Vlček prepočítava, takýchto \"odborných\" prepočtov je tam neúrekom...Však vieme ako tento \"odborník\" viedol obec a kam ju dostal...
pre Dodka a ešte raz | 02-08-2018 08:37:56
Presne ako píše ešte raz. Na ktorých akciách pomáhal poslanec Nahácky? Deň matiek, Deň detí, Deň Zeme, Hody,...
Na žiadnej, lebo ako sám povedal, on zadarmo nerobí. Ale píše a rozpráva ako mu záleží na obci a občanoch. Zatiaľ to však nepreukázal. To , čo robí momentálne, má aso dobre zaplatené.
pre Jozef Nahacky | 02-08-2018 07:43:39
Poslanec a ty nevies ci je zamestnany na obci? Ako chces informovat volicov, obcanov obce o samosprave, ked sam nevies kto su poslanci? Dohady. Nic ine, len blabotanie vasich narusenych myslienkovych pochodov.
este raz | 02-08-2018 07:09:30
Co si urobil ty pre obec. Kedy si urobil nejaku cinnost ako poslanec. Nieco zabezpecil, vybavil,..., na kolkych akciach poriadanych obcou si pomohol. Co ti ako poslancovi vyplyva zo zakona.
Nie si schopny pochopit zakon, ale mudrujes, co by si ty inak a ako lepsie. Udavac, ako tvoj tutor. Darmo, kurtos je len kurtos. Krv nie je voda.
Registrovaný Jozef Nahácky Jozef Nahácky | 01-08-2018 23:16:38
Toto je veľký problém. Ak je pán Petráš zamestnancom,čo ani nemusí byť. Stačí vedieť akú poberá odmenu. Ak napr. poberá odmenu 500 eur mesačne znamená to,že obec chcela VZNkom prelomiť zákon, čo nie je možné!! Potom sa nemusíme čudovať, že pán Petráš tak starostu obhajuje!!
A obec by mohla aj zverejniť výkaz prác zástupcu starostu, na základe ktorého je odmeňovaný.
Čo je toto? | 01-08-2018 22:02:32
Skúste napísať jeden dôvod, prečo by to mal napísať na tomto fóre.
Skúste ,,v zmysle zákona,, pán autor :)
zástupcovi | 01-08-2018 21:18:38
Pán Petráš uverejníte teda svoj plat,odmeny za volebne obdobie 2015 -2018 ?
super | 01-08-2018 20:35:35
Neviem čo chcete nazvať super.
Napríklad: Super, že za 4 roky dokázal míňať rozpočet na neci neexistujúce?
Super, že v provizóriu dokázal za dva roky prečerpať o 350.000€ viac?
Super,...čo?

Skutočne by ma zaujímalo, ako dokázal minúť rozpočet. Len mi nepíšte, že studňa, dom smútku, lavičky na cintoríne, poštová ulica, zhltla sumu za štvorročný rozpočet. Naozaj by ma zaujímalo, kde je potom nejakých minimálne 350.000€ z prečerpaného provizória a nejaké eurá z provizória.
Super :)
Myslím si, že niekto prišiel na beztrestný spôsob čerpania obecnej peňaženky.
Vlcek | 01-08-2018 20:32:33
Nech sa modli,aby to,že jeho odsúdenie už potvrdil krajský sud v Trnave nevynuchali nejaké mienkotvornejsie média...ale pssst-však dostal “len” peňažný trest..a pre vas je vlastne peňažný trest len pokuta,nie?no pan Vlcek treba otvoriť aj trestný zákon a zistite,že veru nie je...ale vlastne pre vas je to jedno...kedze vidno ako chápete iné zákony...
Spína?? | 01-08-2018 20:25:40
Myslis odsúdenie vlceka ktoré krajský potvrdil??tak to potom ano..
Fú kolko špiny | 01-08-2018 20:23:18
Hádžu platení machovci a macholíny!!!!! Pán Vlček super!
Nie nepravoplatne | 01-08-2018 19:53:52
Už právoplatne..a to niekoľko mesiacov..len sa o tom nejak nepíše..
,,len pozabudli, že teraz sú oni vo verejnej funkcii,, | 01-08-2018 19:51:21
Ako to bolo, keď si bol ty vo verejnej funkcii?
Príslovie vraví: Zabudol vôl, že teľaťom bol. (?)
Dokázal si vyčistiť počítače, účtovníctvo, zanechať dlh, ..prečerpať provizórium o 350.000€, neoprávnene si vyplácať vyššiu mzdu, zmariť referendum, porušoval si zákon výstavbou čiernych stavieb, ignorovať poslancov, zastupiteľstva,...

No vieš čo? Si totálne úbohý človek. Je to moje mierne hodnotiace kritérium tvojej osoby a mal by si stým niečo robiť.
Kritika je správna vec, ale musí byť aj na správnom mieste. (Zatiaľ) Neprávoplatne odsúdený za trestný čin, zmerené referendum, sa ide opekňovať a kritizovať prácu iného?
Pre Vlceka | 01-08-2018 19:50:41
Ty si tie zásady aj dočítal?lebo ja mám pocit,že už k par.4 si sa nedostal...prečítal si si,čo je podkladom pre vyplatenie odmeny zástupcovi,..tak sup sup otvoriť zákon o obecnom zriadení,či OZ schvaľuje mesačný výkaz/výkazy...a k Vasmu odsúdeniu nebude clanocek alebo aspoň vyjadrenie???ci to by pred voľbami nebolo dobre,len kydať na iných a úplne mimo sa môže?smutne je len to,že Macho aj s Obecným advokátom sú úplne mimo,ale zrovna v tomto aj ty...
tak ved ok | 01-08-2018 19:35:30
kazdy den su tu nove dristy. zajtra sem date, ze v soporni chovaju male deti na maso, ale inde to zvladnu lacnejsie..
Milanko | 01-08-2018 19:30:33
A čo si tak podat zalobu na sud,keď Ti obec nespristupnuje infosky,keď si tak velmi presvedčený o svojej pravde?vsak to bude 100% úspech..alebo nie a tak radšej vyplakávas tuto a na prokuratúre,kde teda až taky úspešný aktuálne asi niesi...však ale skús teda napísať vyššie,keď mas pravdu..
pre ,,chudáka,, autora | 01-08-2018 19:28:59
Neviem kde a s kým si sa zrazil, ale najprv si daj kopopy informácie, ktoré sa týkajú poslanca, splnomocneným zástupcom starostu.

Máš v tom riadny chaos.
Je rozdiel byť nahlásený na socialnej poisťovni a je rozdiel mať pracovnú zmluvu. Podľa toho čo píšeš, dostal si len informácie, že poslanec chodí na úrad. A tvoja hlúpa hlavička to nepochopila a fantázia z toho urobila mišmaš. Ja zábavné čítať tvoje drísty.

Prečo sa poslanca neopýtaš priamo? Je veľmi často v obci, na úrade, medzi ľuďmi. Musíš ho predsa stretávať. Jedine, že ty chodíš po kanáloch a preto ho nestretneš? Vylez konečne na svetlo a opýtaj sa ho, ako to vlastne je.
občan | 01-08-2018 19:25:00
Terajší starosta a jeho zástupca iné vykrikovali za bývalého a teraz ryžujú na všetkom!
Asi je zamestnancom.. | 01-08-2018 19:15:12
No tak Tebe by sa asi páčilo keby zástupca nebol prihlásený v sociálnej poisťovni a obec neplatila odvody??Vlcek treba citat s pochopením...myslis že zákon p sociálnom poisťovni pozná kategóriu?”zástupca starostu”?tak je jasne,že tam musí byt poistený ako zamestnanec,.otvor si okrem zákona o obecnom zriadení aj tento zákon...a potom sa už prebuď...a začni sa modliť,mech nikto nezverejní článok ako bol na SVK odsúdený niekto za marenie referenda..právoplatne...
pre M.V. | 01-08-2018 19:13:28
Naše obecné peniaze skončili v minulom volebnom období v tvojom vrecku. Čo keby si sa vyjadril k tomuto ? Prípadne k tomu ako si ignoroval predvolania prokuratúry. Pamätáš? Lebo my áno. Aj na to ako si predal obecné auto a klamal občanom do očí, aj na to ako si zmaril referendum, aj na mnoho iných vecí, ty čistá ľalia.
Pan kandidát | 01-08-2018 19:07:51
Ty už nevies,kde je sever..A neni to nahodou tak,že si chceš urobiť z prokuratúry svojho súkromného advokáta?lrn už aj tam Ta majú plne zuby...ty štatisticky najpočetnejší udavač..ozaj peňažný trest za potvrdené odsúdenie si už zaplatil???
občan | 01-08-2018 19:06:41
Nič nepodložené,len domienky co si domyšla ale bude tu písat svoje dojmy...asi je zamestnancom a pod. bud mam konkretny argument alebo sa tu neukazujem.
mzda | 01-08-2018 19:00:46
takze ak v priemere na jedneho zamestnanca vychádzajú obci náklady 23.000 eur rocne po odpocitani superhrubej mzdy a hrubej mzdy vychadza plat 985 eur v cistom na mesiac vrátane koncorocnych odmien. http://www.naseplaty.sk/prehlad-platov/statna-a-verejna-sprava.html Kolko by mali zarabat uradnici s vysokoskolskym titulom Pán Vlček ? menej ako umývači riadu v Rakúsku (1300 v cistom) ?
Pre Vlceka | 01-08-2018 18:40:15
Zabudol si sem napísat koľkokrát Ti už z prokuratúry odpovedali,že mas trosku chaos v pojmoch..skús vyhrabať aj tých x odpovedi,čo si dostal...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign