Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Právo a spravodlivosť v Šoporni

Milena VeresováDátum23. 01. 2013 21:38:31Témaobec Šoporňa

 

Občania v obci Šoporňa vyzbierali v roku 2011 viac ako tisíc podpisov v petícii za odvolanie starostu obce. Tak ako hovorí zákon v odseku o práve občanov hlasovať o dôležitých otázkach života a rozvoja obce (miestne referendum). Rovnako podľa zákona ju odovzdali určenému orgánu – obecnému zastupiteľstvu, ktoré má na základe ich požiadavky právo miestne referendum vyhlásiť. Tak sa aj stalo. Nebudem sa teraz mrviť v ďalších kľučkách – v každom prípade sa referendum neuskutočnilo. Okrem iného preto, že okresná prokuratúra vo svojom (mimochodom nezáväznom) stanovisku skonštatovala, že petičný výbor petíciu riadne nedoručil, nakoľko v poštovej knihe obecného úradu je záznam, že predložili iba sprievodný list k petícii a nie samotnú petíciu. Od tohto vyhlásenia ju neodradil ani fakt, že tento sprievodný list mal podľa záznamu 61 príloh a samotná petícia je opatrená pečiatkou z podateľne o jej doručení. Dokonca ani to, že existuje audiovizuálny záznam zo samotného doručovania petície. Viac ako stovka trestných oznámení týkajúcich sa nemožnosti zúčastniť sa referenda skončila v archívoch ako neopodstatnená.

Vzhľadom na upozornenie o nedoručení petície na obecný úrad ju komisia určená na jej posúdenie na obecný úrad doručila. Po tomto kroku sa začali na podpísaných občanov množiť sťažnosti na úradoch a pocítili osteň šikanovania z rôznych strán. Existuje podozrenie, že obec porušila pečate, petíciu otvorila. Je predsa jednoduchšie ubližovať im adresnejšie. A tu vyvstáva jeden zo zásadných problémov. Kým za predošlého režimu prebiehala šikana pod pláštikom a ŠTB to robila tajne, dnes sa vám pokojne môže stať, že sa to bude diať otvorene. Dokonca aj s dovetkom, že keď budete poslúchať, tak sa to všetko môže skončiť a vy sa budete mať dokonca lepšie ako predtým. Pretože dnes je všetko dovolené.

Ale späť k petícii. Vzhľadom na to, že obec neumožnila riadny výkon kontroly podľa zákona o obecnom zriadení, obrátili sa poslanci so žiadosťou na Národný kontrolný úrad. Kontrolóri úradu prišli a konštatovali množstvo závažných porušení zákonov. Nie iba toho obecného, ale aj zákona o rozpočtových pravidlách a ďalších všeobecne záväzných nariadení. V podstate potvrdili podozrenia mnohých občanov obce, ktorí podporili petíciu za odvolanie starostu. Na základe toho vyhlásili poslanci nové referendum o odvolaní starostu obce. Tentokrát na základe porušovania zákonov. Toto uznesenie je platné a nepotrebuje na vykonateľnosť podpis starostu obce.

Referendum by sa malo uskutočniť v sobotu, dňa 26. januára 2013. Obec však v termíne nedoručila občanom oznámenie o konaní referenda a podľa toho sa ho ani nechystá zorganizovať. Ak sa tak stane, bude to ďalší závažný zásah do práv občanov na priamu demokraciu. Podľa môjho názoru môžu byť naplnené skutkové podstaty trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom a tiež zneužitie právomoci verejného činiteľa z osobitného motívu, či marenie prípravy a priebehu volieb a referenda. V trestnom zákone je niekoľko možností, ako dať občanom Šoporne po mnohomesačnom snažení o zákonný postup pri odvolávaní starostu obce pocit, že spravodlivosť existuje a oni nie sú hračkou v rukách jediného človeka. Bude pre mňa zaujímavé sledovať, akým spôsobom sa relevantné orgány postavia k tomuto stavu, ktorý už viac ako rok paralyzuje život v obci, ktorá je už druhý rok bez rozpočtu a tento rok aj bez platného VZN o miestnych daniach. Je smutné, že napriek všetkému do obce budú naďalej pritekať financie z podielových daní, s ktorými môže aj naďalej disponovať starosta obce, o ktorého osude by chceli občania rozhodnúť a nebolo im to umožnené. Zákon síce hovorí o výkone miestnej demokracii v praxi, ale zdá sa že obec Šoporňa žije a funguje mimo hájeného územia a u nich nič také neplatí.

Som zvedavá, aký bude postup relevantných orgánov ďalej a či sa vôbec Šoporňania dočkajú spravodlivosti ešte v tomto volebnom období, alebo vyhrá pán starosta, ktorý tvrdí, že ako právoplatne zvolený má právo na celé volebné obdobie. Pri súčasnom postoji prokuratúry a jej posudzovania práva na referendum sa totiž môže stať, že tento uzol presekne až riadny termín volieb do samosprávy. To by však znamenalo, že občan a jeho práva sú až na konci, za právom volených úradníkov na naplnenie vlastných svojvôlí a záujmov. A ak je toto demokracia a práva aké nám garantuje ústava, je na zváženie, či žijeme v strednej Európe alebo sme tu len omylom.  


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre ach - jaj | 31-05-2013 18:22:44
...a blázni sa radujú? Skôr - idiot sa raduje. Blázni majú hlavu v smútku, čo to tam máme za despotizmus. Len tak ďalej aj v ďalších voľbách, súdruhovia!
ach - jaj | 31-05-2013 15:34:59
Ja len čakám, na to referendum "v súlade so zákonom", ktoré usporiada "Mgr. Vlček", tak ako to sľúbil pri zmarení prvého. Ale to sa asi nedočkám - sľuby sa sľubujú...
zmarené referendum | 31-05-2013 14:29:23
OZ v Šoporni jednoznačne schválilo termín konania referenda za odvolanie starostu Milana Vlčeka 10.3.2012/. Napriek tomu starosta dva dni pred voľbami dal vyhlásiť v MR, že referendum sa nekoná, pretože dostal od okresnej prokuratúry stanovisko, že rozhodnutie občanov bude vyhlásené za neplatné . Toto sme si kedysi prečítali v TOPKÁCH. Teraz si však môžeme prečítať/nájsť/ na webstránke obce Šoporňa, že kontrolórka obce podala na Okresnú prokuratúru v Galante podnet na prešetrenie postupu a konania OZ a starostu vo veci referenda dňa 15.2.2012 /dátum prijatia na OP/. Upovedomenie o spôsobe vybavenia podnetu od OP v Galante však obec obdržala až 13.3.2012!! Teda až na tretí deň po termíne konania referenda. Viď prijímaciu pečiatku obce na tomto dokumente.
Ale starosta sa pri marení uskutočnenia referenda opieral o toto stanovisko, ktoré údajne od OP dostal. !!!
Toto stanovisko je však tak hrozne účelové na obhájenie starostu, až to bolí a nutká človeka na vracanie.
Už len ten samotný fakt, že starosta si uplatňuje sistačné právo na uznesenie OZ, ktoré vyhlasuje referendum za jeho odvolanie, je z jeho strany zbabelosť a amorálnosť, vyhýbanie sa zodpovednosti za svoje konanie a pravdepodobne aj nezákonné, len pani okresná to vidia inak. Čo tam po vôli a práve občanov.
lady sa pohli | 15-02-2013 08:55:18
takže rozhodnutie okresného súdu je jasné, starosta pochybil, len potvrdil to čo sme vedeli všetci, nas zakon koná protizákonne,
právo | 28-01-2013 14:33:48
Zo stanoviska ZMOSu vyberáme:
Na vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu obce nepotrebuje obecné zastupiteľstvo v žiadnom prípade súhlas starostu, preto nie je potrebné, aby starosta výslovne alebo konkludentne petíciu uznal, o čom svedčí aj ustanovenie § 13 ods. 7 Zákona, podľa ktorého starosta nemôže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva o vyhlásení miestneho referenda o odvolaní starostu, ak sa domnieva, že odporuje zákonu alebo je pre obec zjavne nevýhodné tak, že ho nepodpíše v lehote podľa § 12 ods. 11. Znamená to, že neuznanie petície starostom nie je a v demokratickej spoločnosti ani nemôže byť prekážkou Zo hlasovania obyvateľov obce na miestnom referende o odvolaní starostu bez ohľadu na starostom uvádzaný dôvod nesúhlasu, napr. údajné formálne pochybenie pri vybavení petície. Ak by tomu tak bolo inštitút miestneho referenda o odvolaní starostu by stratil akékoľvek opodstatnenie, nakoľko by umožnil starostom kedykoľvek svojvoľne zabrániť v ich odvolaní.
To len k vyhlasovaniu starostu, že on nemohol vyhlásiť referendum, lebo by bolo neplatné. Jeho pochopenie zákona, samozrejme ako inak.
Pridať komentár
pre:atreides | 25-01-2013 14:57:55
Chlape, vybehnúť s takou otázkou, že sa referendum nebude konať z dôvodu PN starostu, to chce guráž. Nič na tom nemení ani fakt, že si si to iba "overoval". Keby si počul fámu, že sekera pláva, tak by si sa na SOL opýtal či sekera pláva s tým, že si si to iba overoval? Normálny človek takú sprostosť overovať nebude. Hovorím normálny človek...
Rado | 25-01-2013 12:16:13
Ake referendum ? Ved nic este nebolo vyhlasene v zmysle platnych zakonov a postupom popisanym tu :
http://www.viaiuris.sk/aktivity/prva-pravna-pomoc/ako-spravne-spisat-peticiu/zakladny-manual-4/peticia-za-vyhlasenie-miestneho-referenda-na-odvolanie-starostu.html
Zasa sa nam bude niekto poriadne smiat do oci a my budeme iba pluvat jed. Dakujem, o takuto komediu nestojim. Kto sa pozrie na starostu cez dalekohlad ?
atreides | 25-01-2013 10:09:22
samozrejme , že to bola odpoveď pre anonym | 25-01-2013 08:35:32
atreides | 25-01-2013 10:04:18
Prímitív si ty ja som len overoval informácie , ktoré som dostal, a chcel sa uistiť čo je na tom pravdy, nič viac.
.JA. | 25-01-2013 08:55:16
Pre anonym | 25-01-2013 08:35:32

A ešte väčší primitív je ten kto tomu uverí !!!
Takže hor sa zajtra 7.00 všetci do budovy ZŠ.
A možno príde aj kúzelník, teda v našom prípade aj starosta.
anonym | 25-01-2013 08:35:32
Ako môže niekto napísať takú sprostosť, že referendum nebude z dôvodu PN starostu? To sa tu naozaj nájde taký primitív, ktorý toto dokáže vypotiť? Žasnem.
atreides | 24-01-2013 21:23:11
myslím, že nič nerobí okrem poklonkovania p.V
videl som ho | 24-01-2013 21:18:24
v Galante minulý týždeň. GA090CI jazdilo predomnou a spolujazdkyňa akýsi panička... Zrazu je PN??? Navyše, odkedy milosťpán vie o konaní referenda? Zdá sa, že to bolo na niektorom OZ, či nie? Apropo, čo vlaste robí zástupca starostu?
atreides | 24-01-2013 20:52:41
To neviem to som len počul možno to len rozširuje dezinformácie aby ľudia nešli na referendum
dôchodca | 24-01-2013 20:46:24
Aká PN? Veď pokyn sa da dať aj cez telefon a pod. Hádam len už mesiac neleží niekde v kóme,veď betlhémske svetlo doniesol a na fotkách je akože pohyblivý.
atreides | 24-01-2013 20:23:27
Viete niekto niečo o tom, že referendum opäť nebude nakoľko ho p. V nepripravil z dôvodu jeho PN?
.JA. | 24-01-2013 18:40:39
Pre No comment... | 24-01-2013 10:35:09

To sa treba opýtať ich
ráno o 07.00 | 24-01-2013 18:34:26
ak chceme na niečo poukázať, tak v čase kedy to je aktuálne a potrebné. Referendum by malo začať o 07.00 hod. Za predpokladu, že ho starosta aj tak zmarí, tak čas 07.00 hod. je aktuálny. Preto si myslím, že ten čas je "normálny" a len tak ukážeme "silu". Kto sa bojí teraz, bude sa báť aj potom. Tak láskavo, vylezte z tej "kukurice", a bojujte za svoje práva!!!
abcde | 24-01-2013 18:09:34
pre pre Eriku: dalo, aj o 13.00. kludne si pospinkajte. sak spite uz 2 roky, kludne driemkajte dalej. typicke pre sopornanov...
pre Eriku | 24-01-2013 17:57:13
Prosím Vás a prečo o 7?? To veľa Ľudí odradí... Nedalo by sa zorganizovať zhromaždenie o 9???
Ďakujem za odpoveď
Rado | 24-01-2013 15:06:39
Ak NKU zistil pochybenia a tie su oficialne spisane vratane zoznamu porusenych paragrafov a ostatnych prehreskov voci zakonu, uz mali padnut trestne oznamenia na toho, kto konal protipravne. Urobil to uz niekto ? Kua, sme ako svorka bezzubych vlkov, ktorej sefuje vsetkymi mastami mazany vlciak. Uz ma to nebavi.
Rado | 24-01-2013 15:04:26
Ak obec referendum nevyhlasi, je mlatenie prazdnej slamy ist o 7:00 referendovat, pretoze aj pravnik s jednym semestrom to zmetie zo stola a vsetko bude po starom.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 24-01-2013 14:46:16
to nebude asi o urazenej hrdosti, tam to bude na inom základe, o tom som presvedčená. Tam sa hospodári, teda nehospodári s kostolným poriadkom, ako sa vraví, detaily si necháme na záver. Ten na záver stiahne so sebou celý obecný úrad , tak ako uz sa vyjadruje ku kontrole z NKU, starostovi nedali napravne opatrenia, to predsa dali obecnému úradu, boze, niekomu to v tej megalomanskej hlave nedochádza, kto je za čo zodpovedný.
neviem.. | 24-01-2013 14:05:08
pre:No comment... | 24-01-2013 10:10:59
Chcem sa vyjadriť k vašim slovám:,, Len podotýkam, že mnoho ľudí z podpísanej referendovej petície prehodnotilo svoj názor."
Každý má právo sa slobodne rozhodnúť, či petíciu podpíše,alebo nie. Ale nechať sa uplatiť starým vyradeným počítačom so seredskej školy , tak jeho názor je asi ovplyvnený! Veľa občanov podpísaných na petícii nechcelo nič iné, iba skontrolovať ako sa s ich peniazmi hospodári. Nikto nechcel nič naviac, nikto nič neočakával. Lebo, keď niekto niečo zatajuje, tak to pôsobí podozrivo. Nato sme si zvolili poslancov, aby to za nás urobili. Ale ja mám dojem, že niekoho urazená hrdosť to nemôže zniesť, aby ho kontroloval jeho bývalý žiak.
anonym | 24-01-2013 11:30:40
To by aj mňa zaujímalo. Predsa nebude na mňa niekto robiť nátlak a tvrdiť o mne čo nie je pravda. Už by letelo trestné oznámenie za ohováranie. Človek si predsa nemôže nechať skákať po hlave pre nič.
No comment... | 24-01-2013 10:35:09
a môžete mi prosím Vás povedať z čoho by mali mať tí ľudia čo sa boja strach??
Ďakujem :)
.JA. | 24-01-2013 10:31:00
Pre No comment... | 24-01-2013 10:10:59

Ono to nielenže tak vyzerá, že obec je viacmenej jednotná , ono to tak je. Ale problém je v tom, že niektorí občania sú pohodlní a zdieľajú názor: "načo byť aktívni veď niekto to za nás vybaví " a druhá skupina (dovolím si tvrdiť, že tá je väčšinová ) sa bojí verejne vystúpiť. To že spriaznené duše nášho "zákona" tu nevypisujú, je spôsobené tým, že tých pár jedincov mu radšej osobne poklonkuje v jeho teritóriu...
No comment... | 24-01-2013 10:10:59
Pán Klokner,
teší ma, že sa zaujímate o našu obec.
Avšak Váš názor zrejme nie ja veľmi objektívny. Len podotýkam, že mnoho ľudí z podpísanej referendovej petície prehodnotilo svoj názor. Diskusie na tejto stránke vytvárajú dojem, že celá obec je viec-menej jednotná, odhodlaná zosadiť pána starostu, až na pár výnimiek. Je to spôsobené tým, že ľudia opačného názoru sa do týchto debát nezapájajú, ak tak aj z času na čas urobia, stretnú sa tu iba s osočovaním, urážkami a podobne. Tým pádom diskusia pre inteligentného občana stráca zmysel.
Každopádne uvidíme tú silu a jednotu v sobotu o 7:00 hod. Ja si však dovolím tvrdiť, že iniciátori budú veľmi sklamaní. Každopádne držím palce, aby všetko dopadlo hlavne v prospech našej obce :)
.JA. | 24-01-2013 08:21:16
Pre pachník | 23-01-2013 23:29:56:
Tieto skutky boli naplnené aj pri prvom referende. Bolo podaných X trestných oznámení... A výsledok týchto trestných oznámení v tomto demokratickom štáte už všetci poznáme. Ja začínam mať pocit , že tu nám nepomôže ani scenár zo šalianskej školy.
abcde | 23-01-2013 23:41:30
pre Peter Klokner: svata pravda! nic ine ako byt na smiech a tohto starostu si Soporna ani nezasluzi. to by sa tu ludia museli vediet inak spravat, byt aktivni a nebyt lahostajní. viete, za odvolanie sa podpisalo cca 1000 ludi, a hlavne preto, ze im to niekto priniesol skoro az do huby a podal im pero. nebolo treba ani vstat od TV, stacilo podpisat sa. bolo by aj viac podpisov, ale myslim, ze dost velka cast obyvatelov sa nevie ani podpisat.
toto bolo maximum co 95% obyvatelov dokazalo urobit. bojovat zostalo cca 6 poslancov a cca 10 sopornanov. tito to skusaju poctivo, legalnou = nerealnov cestov. trva im to 2 roky, nic si nepomohli, nic nevybojovali, uz mi ich je az luto, vysli na smiech ako tu ludia pisu z okolitych obci a miest. co dodat: ludom v obci Soporna, kde 2/3 obcanov su zlodeji, cigani, narkomani, opilci, asociali, primitivi, dealeri, darmozraci a zdegenerovani jedinci moze kludne vladnut aj to co tam je. luto mi je tej 1/3, ale proti presile nic nezmoze..:(
pachník | 23-01-2013 23:29:56
eferendum by sa malo uskutočniť v sobotu, dňa 26. januára 2013. Obec však v termíne nedoručila občanom oznámenie o konaní referenda a podľa toho sa ho ani nechystá zorganizovať. Ak sa tak stane, bude to ďalší závažný zásah do práv občanov na priamu demokraciu. Podľa môjho názoru môžu byť naplnené skutkové podstaty trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom a tiež zneužitie právomoci verejného činiteľa z osobitného motívu, či marenie prípravy a priebehu volieb a referenda.
Peter Klokner | 23-01-2013 22:46:25
Urazte sa alebo nie milí šoporňania, ste už fakt na smiech celému okoliu. Ani tak nie pre vaše konanie ako také ale pre detskú naivitu a odhodlanie s akým vždy rozbehnete niečo čo je nakoniec síce v súlade s legislatívou a právom či morálkou v ponímaní slušného človeka ale v jedinečnej "šopornianskej" verzii je to vždy nakoniec fatálna fraška a úsilie končí asi ako totálna čelovica na protihlukovej bariére okolo R1.

Vy sa s pánom starostom hlavne moc maznáte a akosi mu nedokážete dať spoluobčiansky denne najavo že je to úd. Ak by to urobil iba obdeň každý z tej tisícky v referendovej petícii, musel by to byť iný frajer aby sa čoskoro hanbou neprepadol. Zametá s vami ako malé deco s káčerkom a vy stále máte pocit že slušnosťou niečo dosiahnete.
Myslím že ten podľa vás parazit vám nakoniec ešte pekne podkúri aj pri riadnej voľbe do samosprávy. Testovanie reakcií občanov a hlavne bezzubej legislatívy je v plnom prúde a zatiaľ ide karta vďaka bordelu v tomto štáte skôr jemu.

Aj mi to príde trochu ľúto ale vy už ste využili asi všetky možnosti a tak neostáva iba zorganizovať si ples a tam sa všetci riadne zrichtovať. Jednak bude konečne riadna prča a ráno v procese vytriezvenia sa stretnite vlčákovi pred bydliskom a natrénujte nejakú poriadnu protestnú manifestáciu. Lebo v triezvom stave zjavne nie ste dostatočne akcieschopní :-)))
Budem držať palce.
Rado | 23-01-2013 22:10:26
Za cias Rima by uz bolo po probleme. Dokazali si poradit aj s nepohodlnym cisarom...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign