Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pozvánka na zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Seredi

redakcia SOLDátum10. 04. 2019 15:58:49TémaMestský úrad
226

Primátor mesta Sereď zvoláva zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Seredi na deň 11. apríla 2019 o 8.00 hod. do Veľkej zasadačky Mestského úradu v Seredi.

Návrh programu nájdete v prílohe.

 

Materiály nájdete tu: https://www.sered.sk/s284_zastupitelstva/2019-04-11

 

zdroj: sered.sk


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Halabrínová | 04-05-2019 16:58:11
je silno zkorumpovaná aj Sidorovi s Vaškom pomohla k ubytovniam, nie je na strane zákona ani mesta a vôbec ne pre obyčajných ľudí
overena ip | 30-04-2019 12:37:02
ludom tak treba ked vsetko nechavaju na druhych.. co sa tyka garbiarskej da sa tam oodat odvolanie.. a pre pana kurbela.. dali ste aj vy trestne oznamenie za spreneveru pri sprave cudzieho majetku? ale asi ste vtom vsetci ked ste zvolili za konatela seredskej firmy co ma na starosti majetok mesta cloveka co zrusil asi 40 firiem.
biznis | 30-04-2019 09:14:29
pozemky su drahe na verejnu zelen sa kasle a tym padom aj na ludi nikto nedonuti developera aby troska menej zarobil na to sluzia poslanci obcanom a zastupuju ich zaujmy. ALE PREBOHA ZA CO ICH platime, nevidim ziadnu snahu o planovani, poslanci za zivotne prostredie sa uz asi zadusili luzencom a umreli.
Hnus u nas ako sa stavia a potom pojdeme vedla do Rakuska a budeme zavidiet parky stromy ihriska upravene ciste ulice. U nas developer nemusi nic budovat vo verejnom zaujme a niektory ani nedorziavaju stavebny zakon. Je normalne ze naslubuju hocico aby dostali zelenu a potom porusia a zaplatia malu pokutu a zarobia. Maju im to zburat.
Binatex | 27-04-2019 08:29:38
podla zákona občania majú právo rozhodovať o územnom plánovaní, bohužiaľ to zlyháva na poslancoch. Tí sú prví u toho keď sa tvorí územný plán aj preto sa mi páči prístup p.Kurbela a jeho plán interaktívní systém komunikácie s občanni aktivistami, odborníkmi. Moderná samospráva by mala presne takýto systém využívať, je to lepšie pre všetkých. A keď sa dal právoplatne zvoliť prezident s 25 percentnou učasťou, zmenila by som zákon nie 50 percentná účasť na referndách ale aj 25 percent. A využívať to často, občania nie sú ovce a nebudú aktivní s pocitom beznádeje že nič nemôžu ovplyvniť. Najprv treba ozdraviť vzťah medzi poslancami a verejnostou, potom môžme spolu niečo pekné tvoriť. Referendá by vybudovali dôveru a spolupatričnosť. Veľa petícií sa v Seredi zbytočne spisovalo, mali by sa vážne nad sebou zamysleť.
Xavier | 26-04-2019 21:59:58
1. Mesto mi nikdy nezakazuje stavať, pre stavebný úrad je alebo mal by byt smerodajný schvalený územný plán mesta
2. Územný plán nie je trhací kalendár
3. Ak si niekto kúpi pozemok ide sa spýtať aké sú jeho možnosti na realizáciu jeho plánov
4.Ak mi niekto povie, ako sa to dá len treba dobre “platiť” a oje..ť Sereďanov, idem sa sťažovať na stavebný úrad že ľudí v OV10 sa nedá oje..ť a nie tu vypisovať hlúposti.
4.Prečo každá budova v meste vyzerá ako vyzerá sa treba spýtať na stavebnom úrade. To sú tie čiastočné záujmy skupín a jednotlivcov vo “ verejnom zaujme”
5. čo ja mám alebo pestujem na svojom pozemku Vám môže byt jedno, kým neporušujem územný plán mesta
6. všade inde si chránia zeleň, najkvalitnejšiu pôdu, životné prostredie len v Seredi všetko rozdr..ť na úkor “verejného záujmu”
7. Prepáčte neobstojí už ani 1 stromov vytrhať a 3 nové zasadiť ! O chvíľu v tejto betónovej džungli bude problém kde ich vysadiť!
8. stromy sú pľúca mesta, máme tu pozostatky niklovej h. v lete sa po meste chodiť už nedá toľko betónu sme sem pustili
9. Sered je dedina, nie Petržalka a nemali by sme sa uberať týmto smerom
sorac | 26-04-2019 20:30:59
pre ludi to nije ani omylom 1500 ecek mesacne to je vtip, to je len pre bohacov, dostali lacny prenajom od mesta a zasa sa to ludom nevrati. Tie byty hmm... uvidite kto tam bude v prenajme typujem ze zahranicni robosi. ako vzdy skolka na pazitnej sa prihrala nejakemu kamosovi za lacno a teraz je to ubytovna... verejny zaujem mali by sme tento pojem vysvetlit poslancom a primatorovi funguju len pre kamaratokseftiky
nika | 26-04-2019 19:57:13
na garbiarskej bude dom pre seniorov za 1500eur mesacne 20 miest aby sa nepovedaloze nic pre ludi potom tam bude fitnes a budu tam asi byty vsetko je to na mestskej stranke a ide sa vyrubat 70 stromov tam si to precitajte uz je to schvalene neboli ziadne pripomienky
pre soros | 26-04-2019 17:28:29
Je to smutné To nie sú konšpirácie, to je realita v Seredi,
Soros | 26-04-2019 16:40:46
Kokso dobre konspiracie tu idu...:)
A Soros tu nekupuje nejake pozemky???
najnovsie | 26-04-2019 16:15:33
je to ten isty uctovnik co robil vo firme carnogurskeho co skupuju nehnutelnosti pre istrokapital a hrbackovcov.
najnovsie | 26-04-2019 16:00:43
sa spojila s kmotrikovym uctovnikom.. tym istym co im dal echo na kupu energetiky. Uz tam ovladli ten 20 000 m2 cez realitku. vlastnicka je jeho pipenka co mu robi developerske projekty.Podla toho co sa mi dostalo do usi tak agro to s nimi taha tiez.. bude zaujimave sledovat koho tomcani uprednostni. ci suseda hracha alebo kmotrika co ho drzi za gule kvoli energetike...
Urb.studia | 26-04-2019 15:35:04
Pokial viem tak napriek robia teda robi jedna osoba. Podava namietky a odvolania ku konaniam...
Znovu opakujem Studia nie je zavazna a kazdy si moze zaziadat o zmenu a doplnenie. Pochybujem, ze nejaky investor dobrovolne robi studie aj na cele uzemia...Avsak je to podmienkou uzemneho planu.
pre urbanistická studia | 26-04-2019 15:06:29
UŠ slúži na rôzne účely, v Seredi konkrétne ako podklad ktorý rieši čiastkové záujmy investorov! Slúži ako podklad pre územné rozhodovanie, tam kde nie je spracovaný územný plán zóny. Rád Vám poviem čo sa dá dokázať s urbanistickou štúdiou ktorú obstaráva investor, a koho záujmy sú chránené! Čo myslite občanov alebo investora? Opýtajte sa ľudí v lokalite PRÚDY ako snimi jednal stavebný úrad, keď niečo pripomienkovali a keď s niečim nesúhlasili. Investora nezaujímajú ľudia v daných lokalitách, oni tam nežijú ide o investičné záujmy. Oni potrebuju stavať, a pozemky ktoré im zavádzajú v ich zámeroch skúpiť, a keď im občan nechce predať pozemok robia napriek len a len aby predali.
Tatak | 26-04-2019 15:00:43
Poskodeni sa uz zacinaju branit. Aspon ti ktori ma oslovili.
Tak tak | 26-04-2019 14:58:03
Po case som tu prisiel a vidim ze fakt nie len ja mam s pristupom trefne nazvanej grofky problem..a treba zastavit to zavadzanie ludi s paragrafmi.. Ak poslanci odsuhlasia urbanisticku studiu pre developera je takze to bez neho. Znova by to muselo prejst cez hlasovanie poslancov. A nasledne pani H povie developerovi dajde navrh na zmenu uzemneho planu. Natara poslancom ake je to vyhodne a ludia co si tam chcu na svojich pozemkoch robit co chcu lebo su to ich zahrady nebudu moct. Lebo uzny plan.. Ak vedia dediny ako dolna streda dat vypracovat urbanisticku studiu. Soporna tiez tak aj sered bude davat.. Developerom sa budu odsuhlasovat urbanisticke studie len na ich vykupene pozemky alebo tam kde bude suhlas. Pan kurbel.. Staci ako poslanec podat navrh do nasledujucehp zastupitelstva. A nech potom ludia vidia kto ako zahlasoval.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-04-2019 13:50:58
Znovu v diskusii citam o nespravodlivostiach zo strany samosparavy voci obcanom.

Na druhej strane sa pytam - co poskodeni spravili na obhajobu svojich zaujmov?
Urbanisticka Studia | 26-04-2019 13:19:26
Dávam do pozornosti všetkým "odborníkom" že urbanistickou štúdiou NIE JE možné zmeniť územný plán. urbanistická štúdia slúži na spodrobnenie a zadefinovanie územie/ Teda kade pojde cesta, a inžinierske siete, kde budú alebo možu stať domy, objekty kde bude zelen, a park. Všetko len v rámci regulatívov územného plánu. Takže aj pán Pavlovič alebo ktokoľvek iný môže stavať len nizkodpodlažné objekty /2poschodia s podkrovím/ s vybavenosťou na prízemí.
Pavol Kurbel | 26-04-2019 11:39:46
pre totenpravý Že nemáte kde dať dieťa do materskej školy?
Keď sme predávali budovu ktorá bola postavená ako škôlka na Pažitnej ulici bol som asi ako jediný proti, tak ma vyhlasovali za blázna. Tomčányi ma za to, že som o tom písal a hovoril zažaloval na súde. Budovu sme predali, ak si dobre pamätám o 100 000 eur lacnejšie, ako bol znalecký posudok. A dôvod predaja? Lebo nájomca platí nízke nájomné. Keď však bývalý primátor Vranovič vybavil s nájomníkom vyššie nájomné, vtedajší poslanec Tomčányi bol proti zvýšeniu nájomného. Keď sa stal primátorom, tak sme budovu predali kôli nízkemu nájomnému. Už vtedy som upozorňoval, aby sme budovu nepredávali, že ju o pár rokov 3-4 roky budeme potrebovať, že sa rodí viac detí a tie o 3-4 roky budú potrebovať škôlku. Ale čo si ľudia zvolili to maju. Ak vás to poteší, mesto chce postaviť škôlku za niekoľko sto tisíc eur, ale vaše dieťa už bude asi končiť základnú, kym sa bude otvárať. Tiež sme rozširovali niektoré škôlky, čo nás stálo ak si dobre pamätám tiež okolo 100 000 eur. Takže prišlo na moje slová, ale vám to asi nepomôže.
OV10 | 26-04-2019 11:05:34
Keď sa zaujimame čo chce Pavlovič v Ov 10 sme dementní lebo sa moc staráme? Keď sa pýtaš a pripomienkuješ pri územnom rozhodnutí sa ťa pýtajú kde si bol doteraz!
Každý kto píše že sa v OV 10 nedá stavať klame! Je ale pravda, že stavať
v lokalite Ov 10 sa nedá to čo tam Pavlovič . Takže preto musí robiť urbanistickú štúdiu, ktorá bude slúžiť na zmenu územného plánu v danej lokalite. Preto ho tak bránia na meste! Úžasné, ale tak nám treba. toto sme si zvolili.
OV10 | 26-04-2019 11:03:16
ja som nemyslel, ze to nedovolí ,mesto...ale ostatní spoluobyvatelia z tej lokality. Vlastníci týchto nehnutelností a pozemkov s nimi /česť výnimkám/ nič nerobia a a ni robiť nebudú. Tu majú všetci len plnú hubu kecov...Však sa pozrite ako vyzerajú budovy popri hlavnej ceste, každá iná architektúra, štýl strechy farebnosť...ale to je samozrejme aj chyba, že mesto nemá dvorného/mestského architekta, ktorý by strážil aspoň štýl a výraz hlavných koridorov.
Tu je jedno či sa ide robiť ov10, garbiarska, kaštiel, štadion...každý len kibicuje a skutek utek. A najviac kecajú a tí čo nikdy nič nespravili a ani nespravia!!!
HOVORI SA | 26-04-2019 10:19:34
žiadny domov dochodcov ale UBYTOVNA
Totenpravy | 26-04-2019 10:04:20
Vidim ze aj vy mate taky nazor ako ja ze mesto to tam malo robit.ale oni naschval nic nerobia aby mohli povedat pride investor. A halabrinova ma s tym dost. Tak ako pise niekto pre obyvatelov ov10 ze ak ono tam budu cjcet postavit nic nepostavia lebo baronka im to nedovoli lebo jej nevisiel kseft. Uz sa hned vyhraza. Viem ze ja sa k takej ponule od mesta nedostanem lebo mam svoje starosti a ani peniaze na to nemam ale mesto urcite ma. Keby investovalo tych 400 000 co pozcialo energetike tak by bolo. Aj na skolku aj domov dochodcov. Podla toho co sa bavili chlapy v robote je pozemok mestsky a halabrinova to odsuhlasila aj tak. Aj ja si chcem postavit na mestskom pozemku..
OV 10 | 26-04-2019 09:54:25
nedá mi nespomenúť si na bonmot nebohého poslanca Vila K./nech mu je zem ľahká/,ktorý s obľubou hovorieval,že Sereď je snáď jediné mesto na Slovensku,kde na najbonitnejších pozemkoch v centre mesta sa pestujú krumple a petržlen :D
Pre obyvatelov OV10 | 26-04-2019 09:33:58
Dali ste sa na boj??? boj sami proti sebe!Som zvedavý , čo budete robiť ak niekto z Vás vlastníkov pozemokov a nehnutelností bude chcieť tiež stavať na svojom pozemku... a prídete na mesto že chem si ja alebo moje deti postaviť niečo v záhrade...a nebudete môcť pretože Vám nikto nedovolí ani len začať niečo robiť resp. spraviť návrh toho čo sa tam ide robiť. To že dostal investor podmienku navrhnuť celú zónu je pre neho priťažúca okolnosť a určite to nerobí dobrovolne. Veď on reálne ide stavať len a len na svojich pozemkoch. Inak to ani neni možné. Na druhej strane je správne aby sa spravil návrh koncept celej zóny ako takej. Kvôli zokruhovaniu a kapacite sieti, komunikácii atď. Tá štúdia je len podklad, nikto Vám nezakazuje si je potom niekedy ak tam pôjde niekto ďalší stavať upraviť a prispôsobiť podľa svojich potrieb...ale to sa pravdepodobne nikdy nestane, pretože tak ako to tam je 20 rokov to tam bude aj ďalších 20 rokov... Žiaľ a škoda pre mesto a všetkých obyvateľov.
to ten pravy | 26-04-2019 09:20:01
zase mudrlanti, ked tam boli bezdovmovci, ktory ten objekt totalne zdevastovali to vam nevadilo... mesto niekolko krat ponukalo objekt do prenajmu...nikto sa nehlasil. Tak pan Sipka to vyuzil. Sikovnym patri svet. Nechapem co s tym ma pani Halabrinova...schvalili to poslanci. Dom pre seniorov je dobra vec, Ten co je v cepeni je preplneny, cize miesta nove miesta su potrebne.
Ano pravda je ze toto mohlo zrealizovat aj mesto, domov dochodcov a mozno aj skolka... Ale to ste sa mali zaujimat skor... ako vzdy sa ludia ozivaju ked uz sa ide stavat a je vsetko dohodnute.
Totenpravy | 26-04-2019 09:07:02
Ja nemam kam dat dceru do skolky take su nafulovane a zo skoly idu robit byty? Ktory poslanec to odsuhlasil.. Pan Kurbel.. O kastiel sa zaujimate a toto vam nevadi? Ci znova vam rozkazala baronka halabrinova?
Garbiarska | 26-04-2019 08:51:15
Je realita, opäť slabá informovanosť obyvateľov so strany samosprávy. Bývala ZŠ je majetkom mesta teda, obyvateľov, nájomca objektu p.Šipka.
Totenpravy | 25-04-2019 23:55:17
Dnes som pocul na smene rozhovor ze na garbiarskej idu stavat byty na mieste zakladnej skoly. To bude nejaka p..vina. Viete niekto o tom?
škandálne pozrite si to | 24-04-2019 21:33:58
https://m.youtube.com/watch?v=DUQORJUE3fg
Chcem poprosiť | 24-04-2019 19:31:06
aj touto cestou poslancov MZ, stavebný úrad, primátora, aby nezabudli , že v lokalite OV10 žijú obyvatelia s trvalým pobytom v Seredi, platia mestu dane, majú voči samospráve práva aj povinnosti. Urbanistickú štúdiu ktorú hradí investor, negarantuje záujmy obyvateľov.
tony | 21-04-2019 09:47:30
ale prosim vas,ved to boli len predvolebne sluby,snad si nemyslite ze sa vsetky na 100% splnia.asi sme zabudli,ze sme na slovensku.a neviem neviem ci v tej mestskej kasicke je vobec dostatok evricok na taketo spasy.
Obyvateľ OV 10 | 21-04-2019 09:35:43
Ďakujem obyvateľom / susedom/ že sa dali na boj, neviete si ani predstaviť čo sa deje v tejto lokalite v zaujme investora. Na obyvateľov v tejto lokalite sa prihliada ako na škodnú, ktorá marí investičné zámery investora.
anonym | 21-04-2019 09:10:19
ale ved trhovisko patri matuskovi nech si ho opravi ked zato berie eura
anonym | 21-04-2019 09:08:32
ale ved trhovisko patri m
anonym | 21-04-2019 09:08:31
ale ved trhovisko patri m
Pre pre take typicke | 20-04-2019 22:05:23
Ked nieco urobi v prospech tak je to v poriadku.. Ano mate pravdu ze urad situaciu pozna preto upustilo od ustneho konania.. Ale ustne konanie sa robi aj aby obcania vedeli detaily.. Stacilo by urobit jedno sedenie vo velkej zasadacke kde by tak rozpravala ako obhajovala developera pri zlatej ulicke. Povedala co by sa presne robilo kto by to robil a za kolko. Nikto by nepovedal nic. Ale takto? A keby pocuvala ludi u nej v kancelarii tak by memuseli pisat anonymne. Ona dobre vie o koho ide.
Pre take typicke | 20-04-2019 21:11:13
Upustenie od miestneho zistovania ..t.j. uradu je zname miesto aj pomery cize nepotrebuje miestne zistovanie. Ide o upravu trhoviska. Oprava povrchu vozovky, parkovisk a rozsirenie verejnych parkovisk. Neviem co komu na tom moze nieco vadit. Konecne sa tam nieco nove vybuduje.

Tu zrazu su samy odbornici na stavebny zakon a legislativu.
Vsak si skuste Vy nieco vymysliet. Vybavit peniaze a vybavit povolenia od uradov. Ale tu vypisovat anonymne osocovat a urazat to vam ide.
Nie aby ste boli radi ze sa v meste modernizuje rozvija.
Smutne....
Take typicke | 20-04-2019 20:09:21
pre náš stavebný úrad v Seredi, odporúčam pozrieť stránku mesta budúcnosť mlynarskej / trhovisko/ verejná vyhláška a upusteniu od ústneho prerokovania s dotknutými. Kto to nestihne v lehote 7 dni proste ma smolu. Odporúčam dotknutým obyvateľom Mlynarskej a blízkeho okolia naštudovať, nakoľko Ing. Halabrinova zvolila jej typicky postup / v rámci zákona/ s dotknutými.
zvolili ste | 19-04-2019 14:15:11
si tomcanyho a spol tak si to vychutnajte
Pre ludi z ov10 | 19-04-2019 12:50:22
Dajte nam vediet ako ste dopadli u primatora. Developeri sa spajaju aby nas odrbali tak sa spojme my.. My si tiez chceme svoje pozemky riesit
sami.
To je normálne | 19-04-2019 11:24:30
Niečo odsúhlasiť na pozemkoch bez upozornenia majiteľa je jej bežná prax
Ako pani profesorka staveneho zakona | 19-04-2019 11:08:37
Halabrinova povedala ze uzemny plan hovori ze sa musi vytvorit na oblast podrobnejsia cast. Alento ona tam napisala tu poznamku.. Zakon dovoluje hned v uzemnom plane zony upravit zavazne regulativa. A nie aby mi halabrinka upravovala podmienky ze na svojom pozemku nemozem nic stavat pokym nedam na celu lokalitu urobit urbanisticku studiu... Minule zastupitelstvo tak dala poslancom odsuhlasit navrh na zadanie urbanistickej studie v hornom cepeni pri kolajnocach.. Ten ktory si zadanie dal schvalit vlastni 1/3 pozemkov. Irsak sa ozval ze ci s tym suhlasia aj ostatni vlastnici.. A ona ze nemusia.. A pravnik irsak bol ticho.. To by bezny clovek mal kazdy den chodit pozerat na tabulu do mesta ci mu zase nejde niekto mieco odsuhlasit na jeho pozemkoch?
Pre pre verejnost | 19-04-2019 10:14:55
Nie nezobudili sme sa, Územný plán je schválený, to máte pravdu. Územný plán by mal byť záväzný dokument pre všetkých, podotýkam všetkých!!! Pre investorov “ developerov” aj pre stavebný úrad!
Čo robia na meste je vrchol drzosti! Urbanistickými študiami v zmysle zákona upravujú územný plán pre investorov, aby aj tam kde mame záhrady a podľa schváleného uzembeho plánu sa tam nedá stavať, vedúca územného plánovania “ pomôže “ developerovi ako v rámci urbanistickej štúdistickej štúdie odrbať obyvateľov mesta Sered. Vid lokalita prúdy, lokalita OV 10. Keď sa idete opýtať Ing. Halabrinovej ako bežný občan, smeje sa Vám do tvare, že všetko robí v medziach zákona. Tak to prezentujú aj jej developeri vid. Hracho a Pavlovič, bohužiaľ aj poslanec Dušan Irsak, že čo plačeme veď môžeme byť radi oni nám zhodnotia pozemok! Oni vlastne nám robia službu! Sa preberte, a už keď ľudia vidia alebo sa začnú zaujímať už nie je dobre! Hanba celému zapredanému mestu a im mecenášom “developerom”. Prajem im takých investorov v ich lokalitách kde majú postavené domy s bazénmi, aby tam prišiel developer ako pán Pavlovič do lokality OV 10, a snažil sa ich odrbať tak ako oni teraz nás a ešte zorganizovať aj stretnutie na náklady občanov aby sme sa dohodli s investorom. Divadlo hra primátor ...
Koliky | 19-04-2019 08:30:57
Po novom musia mat polnohospodari oznacene hranice pozemkov ktore obhospodaruju...preto tie koliky...
Pre verejnost | 19-04-2019 08:28:48
Uzemny plan mesta sered bol schvaleny v roku 2014. Id tej doby je uzemie medzi Seredou a Cepenom vyclenene na zastavanie. Cuze dost skoro ste sa zobudili obcania. Treba byt akcny v spravny cas a nie ked uz sa ide alebo uz sa stavia.
dalšia čierna stavba | 18-04-2019 21:43:52
To ona stavá tie domy v hornom čepeni? A páni posl(r)anci, vám nevadí plánovaná vodna stavba pri strednočepenskej ulici? Aj to mu ona poradila ako tam urobiť niečo potichu na pozemkoch iných vlastníkoch?

A neviete čo sa má stavať na tom malom pozemku na ľavej strane ako sa vojde do Horného Čepeňa? Už je tam kolíkov viac ako dosť a na meste ani len územné rozhodnutie. To bude ďalšia čierna stavba potichu odsúhlasená. Podľa územného plánu sa tam dá postaviť sklad alebo polyfunkčný objekt. To kto odsúhlasil na meste, aby tam oproti domom boli sklady? Nemáte ich v Seredi dosť, už nám to aj do Čepeňa tlačíte?
architekt | 18-04-2019 20:11:29
jej práca je nekvalitná a nám život zhoršuje a mesto ide k horšiemu žiadny dôraz
na ekológiu.
Mala by developerom neradiť iba ako majú odrbať zákon a namastiť si vrecká, ale
ako odborníčka ich usmerniť. Je stret zájmov keď je obstarávatel a aj šéfka
stavebného úradu.
Aj teraz po volbach OV10 | 18-04-2019 14:42:35
Snaha o zmenu územného plánu, v lokalite OV 10, pre investora v spolupráci s vedúcou územného plánovania.
Pre skusenost | 17-04-2019 18:57:02
Treba davat na nu staznosti. Lebo riesit to tu je meefektivne a ona sa tomu len usmeje. Ja som s nou mala tiez neprijemnu skusenost davnejjsoe a tak som to dala jednemu znamemu co v tom vie chodit a ze uz analyzuju jej stanoviska..
Čierna stavba | 17-04-2019 08:21:36
je aj v spomínanej lokalite OV-10. Investor pre tuto lokalitu spravil “službu” pre mesto a vypracoval urbanistickú štúdiu OV-10. Pani Halabrinová obhajovala investora “ je to služba pre mesto” nakoľko lokalita nemá územný plán zóny. P. Halabrinova len pozabudla pri obhajobe investora na MZ upozorniť poslancov ktorý majú schváliť zadanie urbanistickej štúdie že
5 % pozemkov vlastní investor a 95% obyvatelia mesta!
Pekne rozprával Ing. Kráľ, história sa opakuje, už raz bol pokus vyvlastňovať územie lokality OV 10 tzv. “ zlatou uličku” vo “verejnom zaujme”.
Škoda že pani Halabrinová nepovedala o čiernej stavbe rodiny Fenclovej, ktorá predala pozemky investorovi, z dôvodu legalizovanie čiernej stavby
Urbanistickou štúdiou OV- 10, ktorá sa mala “ potichušky” schváliť pre investora a zároveň aj legalizovať čierna stavba v danej zóne OV 10!
ubytovne | 17-04-2019 07:45:40
proti nasej voli v Niklovke! jeden mudry clovek povedal sak dockajte po volbach sa primator prestane opeknovat a ubytovne budu. Mesto malo tu moc zmenit uzemny plan a Sidor by tam nemohol podla zakona stavat. Vyhovuje jim to, lebo tento stat funguje pre majitelov Amazonu, Lidlu a pod ...ale nie pre nas.
Skúsenosť | 17-04-2019 07:22:38
Pred casom som bol upozornit Halabrinovu ako veduceho pracovnika na suseda co nacierno zastaval 1/2 zahrady pricom strechy stavieb realizoval s nebezbecneho azbestu ktore ten zmrd este aj vyspadoval do mojej zahrady z ktorej konzumujeme ovocie a zeleninu. A Halabrinova namiesto toho aby konala voci ciernym stavbam z azbestu, co jej vyplýva aj z funkcie tak neurobila vôbec nic ale este upozornila toho suseda ze som bol na neho dat ustny podnet. A ten bývalý komunista evidovaný vo zvezkoch štb sa mi zacal nasledne vyhrazat. Tak som tam dal teraz pisomny podnet a uvidim ako bude konat. Tak ci tak je to otrasne jednanie
svedok | 16-04-2019 23:29:50
bol som svedkom ako pani radila developerovi ako obist zakon a dostavat dalsie budovy. Oni existuju aj zakony podla ktorych maju obyvatelia pravo sa zucastnovat na planovani vystavby a pripomienkovat v stavebnom konani, ale tie su nezaplatene a financne nevyhodne tak sa opakuju len prava developerov. Hamba mesta ci betonziaky pri Bile betonova bez hroza zelene nema ziadnu odbornu uroven. Posledny projekt radova zastavba dalsi beton na betone chcu len rychlo zarobit hanba ale od toho su poslanci aby to zatrhli.
Zabudla | 16-04-2019 22:04:57
Vedúca stavebného úradu že ma hájiť verejne záujmy? Je platená z našich daní!!!!
Tak tak | 16-04-2019 20:43:45
Tak ako hovorite. Stacilo by robit podla zakona. Myslel som skor tak ze ako bola priklonena na stranu developera mala byt na strane vadsiny.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-04-2019 14:46:26
Tak tak | 16-04-2019 13:18:03 | - Halabrinova je uradnicka,ktora zo svojej pozicie NESMIE PREFEROVAT ZAUJMY NIKOHO, len naplnenie litery zakona. Nech sa jedna o ktorukolvek zo stran.

Nesmie dokonca konat mimo zakon ani v pripade, ze sa jedna o "zaujem" uradu, primatora ci poslancov MsZ.

Zaujem obcanov a zaujem verejny je povinny hajit kazdy voleny zastupca - teda primator, viceprimator a poslanci MsZ.

Nemylte si teda volenu funkciu s uradnikom - zamestnancom MsU, za ktoreho pracu nesie zodpovednost voci obcanom a zakonom statutar mesta, teda primator Tomcanyi.
Tak tak | 16-04-2019 13:18:03
Evidetne nema rada ked jej niekto oponuje... Uz je tam dlhe roky a je na velko tak by ju bolo treba vymenit lebo ona zaujmy obcanov nezastupuje.
pre bol som.... | 16-04-2019 12:36:54
Halabrínová išla jak píla. Mne sa to tak javilo, akoby bola obhajkyňou developera. Jasné že sa ľudia zobudili. Developer im v centre mesta, uprostred záhrad postaví bytovku alebo hotel. A majú po pokoji. Stále tvrdil, že čo tam nechce stavať. Dobre povedal Hanusko, že čo tam nechce povedal, nech povie, čo tam chce stavať. Aby ľudia zbytočne nepanikárili. A len koktal.
Viete niekto? | 16-04-2019 00:27:17
Ako to vypadá s prúdmi. Nejako sa tam nestáva. Čo sa tam deje?
Bol som | 14-04-2019 23:52:15
milo prekvapený z účasti občanov na MZ. Prišli si hájiť svoje záujmy: nakoľko mesto je v rukách developerov!
Mesto má patriť občanom , nie developerom! Mesto má určovať podmienky čo sa bude stavať na jeho území. Mesto sú poslanci, ktorých sme si zvolili aby zastupovali záujmy občanov,

Bohužiaľ vedúca stavebného úradu hájila developera. Dotknutý občania sa bránili proti investičnej výstavbe v lokalite kde bývajú.
anonym | 12-04-2019 20:27:29
Poslanci nie sú svojprávni? Starosta ani prednosta nie sú ich nadriadení, čo sa trasú?
Misho | 12-04-2019 14:07:46
Vedenie, nevedenie. Poslanci su ako telce, ktore pasie prednosta. Aku cestu urci, tou idu. Ak sa nahodou najde taka, ktora odboci, spusti rev.
Vedenie | 12-04-2019 13:19:56
mesta sa cíti ako nedotknuteľný “ orgán”. Veru veru to sme si opäť zvolili. V Seredi je zastupiteľstvo fraška, aj tak si robia čo chcú. Pozrite si záznam s MZ poslancom je zakázaná už aj sloboda prejavu, katastrofa... vedenie mesta si mysli že občania sú ovce
Obcan | 12-04-2019 13:09:08
Parcelu na 8. maja uz davno niekto vyuziva, staval tam aj bager. Pozrite si zaznam zo zastupitelstva, koho ste si zvolili. Poslanci schvalili pozicku od bytoveho podniku pre energetiku cez 400000. A ze nedostali navrh zmluvy a aj tak cast poslancov zahlasovala bez toho, aby ju videli a preslo to. Bezne poslanci za seba podpisuju zmluvu bez toho, aby si ju precitali. Prednosta pri zbierke na kastiel zuril jak divy pes a Tomcanyi len tichucko sedel a drzal hubu, na rokovaci poriadok sa z vysoka kaslalo. Ale upozorni na neho ked chce niekomu zavriet hubu.
Pre mlynarčan | 12-04-2019 08:40:06
Treba sa pýtať, na meste, aby sa potom jedného dňa obyvatelia Mlynarskej nečudovali, čo im tam vyrastá z trhoviska! majetok mesta je majetkom nás všetkých nie predstaviteľov mesta!
Mlynarcan | 10-04-2019 22:35:08
Čo vlastne nové Trhovisko na Mlynárska ulici kedy sa začne na Tom pracovať volali je ticho
Mlynarcan | 10-04-2019 22:35:03
Čo vlastne nové Trhovisko na Mlynárska ulici kedy sa začne na Tom pracovať volali je ticho
dotaz | 10-04-2019 20:45:45
Celé roky futbalisti dostávajú z rozpočtu obrovské sumy a ešte majú málo? Dokedy sa im bude pchať? Myslím, že stačilo. Aj iní sú tu, ktorí to potrebujú, nielen futbalisti.
názor | 10-04-2019 20:39:50
Najdôležitejší bod programov je rozpredávanie majetku mesta. Bolo by načase s tým skončiť. A vôbec - je tu ešte niečo naše ako občanov, alebo sme tu len nájomníci? Svoje si chránia.
O čo ide? | 10-04-2019 19:48:10
Vo zverejnenom návrhu programu MZ Sereď, ktoré sa bude konať dňa 11.4.2019 má byť pod bodom 15, písm. c bod 2 prejednaný prevod majetku mesta formou vyhlásenia obchodnej verejnej súťaže.
Predmetom predaja je nehnuteľný majetok, časť parcely č. 187/101 - orná pôda vo výmere cca 292 m2, parcely č. 187/2 - trvalý trávny porast vo výmere 351 m2 a parcely č. 187/2 – orná pôda vo výmere 8 m2, všetky evidované Okresným úradom v Galante na mape určeného operátu ako parcely registra „E“, na LV č. 591, pre k. ú. Stredný Čepeň.

V skutočnosti parcela č. 187/2 je o výmere 351 m2 a je situovaná priamo od ulice 8. mája. Vstup na parcelu je priamo z ulice. Parcela sa má sa odpredať celá.
Parcela č. 187/101 je o celkovej výmere 370 m2, pričom predmetom predaja má byť iba 292 m2. Táto parcela sa nachádza za parcelou 187/2 a prístup na parcelu je jedine cez parcelu č. 187/2. Ak sa parcela č. 187/2 odpredá celá akým spôsobom si mesto zabezpečí prístup na zvyšok parcely č. 187/101, ktorý neodpredá. Je nelogické načo mesto kúskuje túto pôdu a neodpredá parcelu v celosti v celkovej výmere 370 m2.
Ďalším predmetom predaja podľa zverejnenia má byť opätovne parcela č. 187/2 orná pôda o výmere 8 m2, pričom v reále takáto parcela na mieste neexistuje. Existuje však parcela č.188/01 o výmere 8 m2, ale na túto parcelu súťaž vyhlásená nieje.
Tieto tri parcely predstavujú celok, na ktorý je prístup iba z prednej časti z ulice 8. mája, pričom zvyšok predávaného pozemku je ohraničený pozemkami v súkromnom vlastníctve a v zadnej časti objektom spoločnosti ZIPP Sereď. Je nelogické, aby si mesto časť pozemku z parcely 187/101 ponechávalo naďalej vo vlastníctve, nakoľko sa zbaví možnosti prístupu na tento pozemok, alebo ide o niečo iné, veď pozemok je v konečnom dôsledku vhodný na ďalšie stavebné činnosti.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign