Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pozvánka na výstavu fotografií Best of Fedor Nemec

redakcia SOLDátum22. 09. 2011 09:45:11TémaKultúra

Malá synagóga v Trnave | Norbert Šlachta | Vážení priatelia umenia, dovoľujem si Vás týmto pozvať do Malej synagógy v Trnave na výstavu fotografií Best of Fedor Nemec.

Výstava je otvorená denne okrem pondelka od 15.00 do 18.00 hod. až do konca decembra 2011.

Viac sa dozviete na :

http://www.maxgallery.sk/clanky/141/best_of_fedor_nemec__vystava_fotografii

Tešíme sa na Vašu návštevu.

Norbert Šlachta

 

 

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
ak mam... | 29-06-2015 16:20:26
ak este mam co k tomu povedat, tak p. MYTNY je umelec, ktory si zasluzi viac pozornosti medii a zasluzil by si aj ocenenia zo strany statu, nakolko je vo svojej branzi asi tak ako bol Demitra v hokeji, Kroner vo filme a Dubcek v politike... je skoda, ze v dnesnej dobe si vsimame a zboznujeme roznych GMO bolsevikov a nedavame viac priestoru tak vyznamnym ludom ako je pan Mytny a to naozaj pisem v pokore a ucte k vsetkym, co urobili nieco pre zviditelnenie Slovenska, kto kolko a vyznamovo sa posudzuje velmi velmi tazko, ale vo svojej branzi je to NIEKTO!
vazeni... | 29-06-2015 16:12:17
pri fotografii je dolezity moment, ktory uz nebude, myslienka a úlohou fotografie je sokovat... fotka, ktora ma nesokuje, ktora nema pribeh a je len ucelova nema umelecku hodnotu... mozeme tu polemizovat, ci je lepsia fc Barcelona, alebo real Madrid... aj tak v konecnom dosledku je dolezity vyznam, ocenenie a výsledok... a v tomto pripade pan Mytny nema na Slovensku konkurenta, este taky clovek*zatial* na SK nedorastol, co by mal pravo povedat nieco negativne na jeho umelecku \\\"cestu\\\"
ahojte znovu... | 29-06-2015 16:01:24
Informacie typu-vystavoval som v USA, su asi porovnatelne s informáciami typu, co si dnes da do zivotopisu hocijaky pravnik//tym nespochybnujem tvorbu dotycneho pana Fedora Nemca// vystudovany v Sladkovicove a nasledne si zaplatil tri kurzy v bostone na harvarde a cele to znie v zivotopise asi takto*studoval na harwarde*... alebo, ked ide vystupovat hudobna skupina zo Slovenska do Sokolovne v Chicagu, kde sa stretavaju Slovaci//kulturny dom porovnatelny s kulturnym domom v Majcichove//, tak nemyslim, ze je to to iste, ako ked vystupuje niekto Carnegie Hall v New Yorku... ale znie to rovnako, ze?? *amerika ako amerika*
Svetlana Laluchová | 29-06-2015 15:46:51
...precitala som si prispevky z pozicie fanusika slovenskej fotografie. K detailom sa vyjadrovat nebudem, pretoze nie som priamy ucastnik tohto \"sporu\", ale srdce hrdeho obcana SR, pysiaceho sa kazdym jednym zviditelnenim Slovenska v celosvetovom meradle mi nedovolilo nereagovat. Takze takto:

Podotykam, ze informacie som cerpala z internetu, ale reagujem prave preto, ze internet je silne masmedium sirenia informacii v tomto pripade umeleckej informacie. Venovala som pozornost obom spominanym fotografom, cize pan Jozef Mytny a pan Fedor Nemec.
V kazdom zivotopise pana Fedora Nemca sa docitame,ze vystavoval v celej Europe a v USA. napr. http://www.eantik.sk/autor/39/nemec-fedor/

Nikde sa vsak nedocitame viac o tych zahranicnych vystavach v USA , iba tolkoto v zivotopise Roberta (Viktora) Němečeka, akad. arch.,riaditela Galerie Jana Koniarka v Trnave.
Kopirujem: V rokoch 1986-1992 bol členom kolektívu s názvom PHOTO-DESIGN-STUDIO. Kolektív dvoch fotografov (Fedor Nemec a Radko Varbanov) a jedného grafika vytváral reklamné kampane na spôsob \"art factory\" pre mnohé firmy doma i v Čechách. Výtvarná trojica nasadila na tú dobu úplne nový trend v grafike a fotografii, čo prinieslo zakázky pre veľké firmy zaoberajúce sa zahraničným obchodom ako: Incheba, Petrimex, Kerametal, Omnia, Fruta Brno-Coca Cola, Glasseport, Svit Zlín, OP Prosťejov a pod. Kolektív vytvorili množstvo plagátov, kalendárov a katalógov. Práce vystavovali na Bienále grafiky v Brne, neskôr na Bienále plagátu v Lahti (Fínsko) a v Severnej Karolíne (USA).

Panovi Fedorovi Nemcovi neodskriepitelne patri pozicia v top slovenskej fotografii, ale konkretne by ma naozaj /a urcite aj viacerych fanusikov slovenskej vytvarnej sceny/ velmi zaujimali hlbsie informacie o jeho autorskych vystavach v USA, napr. v podobe fotiek z vernisazi, videi, uvedenie nazvov galerii, showroomov, prezentacii atd....
A zaujima ma to to len z pozicie hrdeho obcana... pretoze materialu ohladne prezentovania celozivotneho diela pana Jozefa Mytneho v zahranici je na internete neurekom...

Preco sa aj pan Nemec neprezentuje tymto sposobom, pretoze aj v oblasti akou je vytvarne umenie ma silne zastupenie trhovy mechanizmus?????? neprezentujes,nepredas... nerozumiem \" firemnej politike\" pana Nemca, preco pred nami skryva svoje uspechy?????
vazeni diskuteri... | 29-06-2015 12:26:02
Pytate sa tu, ze kde je pravda... Ja vam na tu otazku mozem odpovedat. Pravda je vzdy na strane osoby, obcana a len zriedka na strane medii. Media su tu na to, aby tvorili senzacie, prekrucali podstatu a teda boli citane a jedle, aby dosiahli zisk. Na nic ine media nesluzia. Ak niekto tvori \"pravdu\", tak je to len zaujem a nic ine, nakolko pravda je vzdy o zaujme a sile predkladatela pravdy... Na Slovensku je jedna geneticky mylna predstava, ze pravda je na strane institucie, organizacie, politika, lekara, ci inej pseudoautority. Je to dane vychovou ludi, kultúrou, vzdelanostou naroda a v tomto zacina mat Slovensko dost velku rezervu. Na buduce, ked budem mat na vas viac casu, tak vam vysvetlim ako sa pravda tvori a takisto vam vysvetlim to, ako sa meni historia... Keby bolo na Slovensku viac ludi ako je pan Mytny, tak by sa chodili k nam skolit ludia z celého sveta, pretoze prave take osobnosti ako je tento pan na Slovensku absentuju alebo boli zo Slovenska \"vyhnani\".
ahojte | 29-06-2015 12:11:59
len skusam, ci sa tu musi aj registrovat, ak nie, tak hned sa vam venujem.
Dohoda - Pohoda (k p. Majkovmu komentáru) | 28-06-2015 21:11:25
Navrhoval som uz pred pár rokmi, dávam mu ešte pár týždňou, tel. som zverejnil má ho. Takže je len a len na ňom....

Jozef Mýtny
P.S.: Ak nie tak sa aspoň dozviete o komunistickej fotografii, ktorá išla cez SFVU predsedu Karola.K. a Zuzany M.
Jano H. | 28-06-2015 13:19:23
Vlastním fotoaparát ktorým fotil Jozef Mýtny Princa Alberta :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-06-2015 11:30:51
Jozo, bolo by dobre sadnut si za stol - dost siroky, aby ste si nedali po hubach - a dohodnut sa, teda ak sa este da...

Nik z ludi netusi, kde je pravda, pretoze nepoznaju fakty.
Nuž neviem.. | 28-06-2015 09:55:57
kde je pravda! Ale jedna vec je podozrivá, p. J.Mýtny sa podpisuje plným menom, zatiaľ čo jeho osočovateľ je raz \"PRAVDA o p.Mytnom, aneb kto je kto | 16-04-2014 22:59:57\" alebo \" este doplnkove info | 16-04-2014 23:09:05\"
Jozef Mýtny | 28-06-2015 02:50:46
Stručne k článku:
1.Podla rozudku súdu Slovenskej republiky Nemec musel zaplatit cez 200.000.- Sk Jozefovi Mýtnemu za fotografie, potom ich poslal peniaze bankovým prevodom.
2. Policia prešetrovala a zistila, že Nemec nehovorí pravdu....nemôžem za to, že jeho syn mal krízu mladého veku a musel jeho atelier odlahčovať...
Zatial len tolko a všetko ostatné sa dozviete: V internetovom časopise JOZEF MYTNY PHOTO NEWS Internet photo reporting, many PHOTOS and few words (VEĹA fotiek málo slov) www.photomytny.com
Samozrejme dáme vedieť aj na týchto stránkach o Nemcovi a na pokračovanie o komunistickej fotografii a poskokoch Nemca...a o ďaľších, zatiaľ nevysporiadaných ukradnutých fotografiách napr.:Princa Alberta...

s ůctou

Jozef Mýtny
este doplnkove info | 16-04-2014 23:09:05
Ste naruseny clovek ktoreho by mali strcit do basy za vsetko co ste urobili vela ludo.Aby ty co to citaju maly prehlad tak som , som clovek kotry cely zivot pozna pana Nemca a nechcem si ho obhajovat a chvalit ale musim sa k tomu co som cital vyjadrit lebo toto co ste robil pan Mytny je spina najvacsieho zrna a zasluizite si akurat basu ktoru uz poznate z minulosti.
PRAVDA o p.Mytnom, aneb kto je kt o | 16-04-2014 22:59:57

Kto je pan Mytny!!!
Pozrite sa pan Mytny je jeden z najdrzejsich ludi akych poznam.
Nielen ze ani slovo neni pravda co napisal. Pan Mytny robil asistenta panovi nemcovi niekolko rokov. za ten cas ho okradol o archiv fotografii ktore vidaval pod svojim meno. Po tom ako ho vyhodili, niekolko rokov robil to ze ohovara, klame a uraza a vydiera pana Nemca ktory mu v zivote len pomohol a dal mu moznost robit asistenta nie hocijakemu fotografovi al mohol sa zucasnit velkych projektov a nabrat vela kontaktov pocas posobenia unho. Pan mytny sa prizivoval na p.Nemcovi a za to vsetko sa mu vyhrazal, kydal, urazal, ohovaral a robil veci pohybujucem sa na hrane zakona .Co sa tyka fotiek pan Mytny mal pristup do archivu p.Nemca niekolko rokov a skopiroval si velke mnozstvo fotogravi podliehajucich majitelovi a autorovi Fedorovi Nemcovi
Pan Nemec mu nikdy nedlzal peniaze a hlavne.Tento blog je toho jasnym prikladom toho ako sa chova psychicky naruseni clovek ktory je ocividne posadnuty panom Nemcom. Pozrite si kludne pana mytneho fotky a bude vam jasne kde lezi ta pravda ktoru tu tak tvrdi.
p. Mytny ste obycajny chudak, ktory ocividne straca podu pod nohami. s pozdravom
Jozef Mýtny | 05-01-2014 19:58:14
Vzhľadom na to, že Fedor Nemec sa neozval napísal som do Galérei:

Váž. majitelia galérie,
vzhľadom na to, že na Fedora Nemca nie je žiadne spojenie ani cez FC ani tel (ukryva sa dobre) oznámte mu, že ak sa mi neozve do 14 dni napíšem pravdu ako to je z jeho fotografiou, čo znehodnotí aj Vašu galériu. Dosť dlho ho naháňam....ale čo chce bude mať. Čo sa raz zavesí na int. ide a ide ďalej aj v AJ a čínštine. Chcem sa s ním ešte pred uvedením jeho mena (v zlom svetle ) dohodnúť, ale ako uzná za vhodné. Pozrite JOZEF MYTNY PHOTO NEWS 6/2012 http://photomytny.sk/wp-content/uploads/news/news1301.pdf spomienky JOZEFA MÝTNEHO na karate....a aj 3/2013 90 strana http://photomytny.sk/wp-content/uploads/news/news1301.pdf .
S ůctou Jozef Mýtny
photomytny@gmail.com | 05-08-2013 21:32:32
Nazdar Fedo (Nemec)
neozývaš sa ani na vyzvanie... OK
Jozef Mýtny
oukej | 25-08-2012 09:17:47
dobre ze si to sem napisal. aspon je vidiet co je to za cloveka. tfuj
photomytny@gmail.comm | 25-08-2012 04:47:53
ked som nieco pravdive napisal vypadlo to...takze este raz
Dodakok k clanku
menujte konkretne kde vystavoval Europa a USA?
Fedor Nemec ak neviete sa podpisoval a pod cudzie mena za socializmu a robil si meno na ukor inych (lyra, ja som fotil) a kradol fotografie, konkretne po revolucii tie co su u terajsieho krala Monaca predtym princa. Ja osobne som ich fotil a on sa podpisal a navyse dodnes nezaplatil ako sluboval. Napisal som mu mail, lebo je utajeny a dufam, ze to nejak vyriesime. Ak budete mat zaujem mozem Vas potom informovat, lebo pisem aj do Monaca, nech sa veci konecne daju na pravu mieru.
Na zaver bol to komunisticky fotograf ako aj (uz nebohy) K.K. sef diela, ale Fedor mal na viac, nechcem mu brat co mu patri, ale chcem len uviest veci na spravnu mieru
Jozef Mytny

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign