Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Poznať fakty je dôležité pri hodnotení prijímaných informácií

Miloš MajkoDátum04. 08. 2013 15:26:46TémaKvalita pitnej vody

Článok, resp. videorozhovor  Ivetky  Tóthovej s viceprimátorom mesta  Ľubomírom Veselickým  je úplne jasným a nespochybniteľným  dôkazom, čo  SOL je, pre koho slúži a či v médiu jestvuje akákoľvek cenzúra. 

Tento rozhovor je zároveň potvrdením toho, čo verejne bez problémov tvrdím už roky -  SOL nie je zmanipulovateľné a ovládané žiadnou stranou, skupinou ľudí a ani jednotlivcom. A pri tak striktnom dodržiavaní pred šiestimi rokmi zavedených jasných pravidiel,  SOL aj zostane médiom, na ktoré každý obyvateľ mesta bude môcť byť aj naďalej hrdý.  Pripomínam, že nezávislosť a pluralitu názorov  zabezpečujú práve všetci tvorcovia média, ktorých sú dnes desiatky a to napriek tomu, že nik z nich nikdy odo mňa za články nedostal ani jediný halier/cent.  Možno práve to spôsobuje, že autori článkov píšu to, čo skutočne žijú, cítia, sú ochotní či schopní písať. A práve predmetný článok je presne o tom.

Ivetka urobila rozhovor podľa seba, s nikým zo  SOL ho nekonzultovala  (ani nemala dôvod), jedine ona za jeho obsah zodpovedá a nik jej nemôže do neho hovoriť, upravovať ho či prikazovať jej, ako ho má, či mala urobiť.

Rozhovor s Ľubomírom Veselickým sa nachádza tu:   http://www.seredonline.sk/clanky/vyjadrenie-lubomira-veselickeho-k-problemu-s-pitnou-vodou-video/

Diskusia pod článkom je vecou autora. Výlučne autor sa rozhoduje, akú úroveň diskusie pod konkrétnym článkom povolí. SOL a ani ja osobne nikdy proti vôli autora do rozhodovania autora článku nezasahujeme. Pod týmto článkom a rozhovorom zostala diskusia obmedzená výlučne pre registrovaných čitateľov menom a priezviskom.

- - -

Po vypočutí si rozhovoru - odpovedí viceprimátora mesta človek bez znalosti skutočného pozadia jednotlivých tém rozhovoru musí nepochybne nadobudnúť dojem, že mesto  Sereď je úplne sterilnou oázou pokoja a bezproblémového fungovania  samosprávy s priam idylickým štýlom života všetkých jeho obyvateľov. Nepoznáme tu problémy, nemáme starosti a ak nejaký ten problém sa aj vyskytne, tak sú za neho zodpovední  výlučne nejakí nespokojní ľudia, ktorí za ten svet nechápu, ako svojimi nevhodnými vystúpeniami nabúravajú kľudný život v meste, úplne bezchybnú prácu samosprávy a dokonca snáď tvoria zlý obraz o meste na verejnosti.

Ospravedlňujem sa, no na mňa vyjadrenia  pána viceprimátora mesta takto zapôsobili.

- - -

Keďže ja do veci vidím podstatne hlbšie, bol som na zastupiteľstve, na ktorom ako jediný poslanec  MsZ  hlasoval proti prerokovávaniu bodu  "špinavá voda a výnimočná situácia v meste s ňou"  práve poslanec Veselický, mám na vec názor iný.

Iný názor na vec mám aj preto, lebo práve ja som v pondelok prakticky celý deň telefonoval kade tade na  ZsVS, viceprimátorovi  Veselickému, s rozčúlenými obyvateľmi mesta, s mamičkami, ktoré boli bezradné, lebo nevedeli, či svoje batoľatá  v tom tečúcom humuse môžu aspoň kúpať... A žiaľ ja do toho vidím aj preto, lebo všetci od dodávateľa špinavej vody do verejného vodovodu buď telefóny nedvíhali, mali ich vypnuté, alebo hneď na úvod rozhovoru mi jasne a zrozumiteľne oznámili, že so mnou majú zakázané komunikovať.

Zároveň do problematiky vidím aj preto, lebo sa s ňou intenzívne stretám a venujem sa jej už šesť rokov. Komunikujem s kompetentnými a bol som na mnohých stretnutiach s poškodenými, poškodzujúcimi, volenými funkcionármi a - aj ja dostávam humus zvaný pitná voda hodne často do mojej nehnuteľnosti.

Nemôžem opomenúť fakt, že dnes ma už ťažko bude niekto presviedčať, že problém je v rozvodoch desiatok bytoviek, stoviek bytov či rodinných domov v meste. Sedem dní intenzívnej makačky na danom probléme nás, tím občianskej iniciatívy vycvičilo a my vieme, od koho čo máme čakať. Na čo sa pripraviť a ja osobne tvrdím známe - čo ma nezabije, to ma posilní...

Chápem, že hovorca primátora mesta má v pracovnej náplni robiť pozitívne  PR  a obhajovať  kroky vedenia mesta pred občanmi. Pýtam sa však - za každú cenu? Je férové voči obyvateľom mesta ale aj voči samotnému vedeniu ísť až takto ďaleko?

Mohol by som urobiť podrobný rozbor vyjadrení  Ľubomíra Veselického v danom rozhovore. Zatiaľ to neurobím úmyselne. Koniec koncov, na to je stále priestor a mám na to aj svoj dôvod. Pokúsim sa spoľahnúť na sebareflexiu a dám teda priestor samotnému  Ľubomírovi Veselickému. Povedať občanom pravdu. O tom, prečo napriek našim verejným výzvam   vedenie mesta dlhodobo  nekonalo vo veci  objektívneho zisťovania,  aká nám tečie voda v prípade  častých havárií, čo obsahuje a či je vôbec pitná. A o tom, prečo neustále hovorí o úplne inom, ako hovorí tím občanov so šanónom písomných materiálov a hodinami video a audio záznamov.

Teória hovoriť za každú cenu, aj keď nie k veci, no hovoriť a zahltiť verejnosť s informáciami, v tomto prípade úspešaná byť nemôže. Nejedná sa o hru s fazuľkami. Ide o veľa a nepodceňoval by som túto mimoriadne závažnú kauzu týkajúcu sa tisícov obyvateľov mesta.

Tu sa totiž nejedná o dišputu či anonym tak alebo onak. Tu ide o konkrétnych ľudí, ide o konkrétny vážny problém a o zdravie našich detí. A občania majú pravdu. S týmto esom v rukáve sa nepracuje zase až tak ťažko...

Napriek tomu, že Ľubomír Veselický verejne odmietol  žiadosť o informácie vo verejnom záujme, s médiom v tak krízovej situácii ako hovorca mesta a volený zástupca vôbec nespolupracoval, neváhal do média sa vyjadriť svojim takmer monológom a spôsobom jemu vlastným znásilňovať pravdu. 

Presne ako pred voľbami a následne po nich. Na niečo SOL vhodné nie je a na iné je to ideálny prostriedok na šírenie informácií. Hlavne, že na náklady niekoho iného.

Takže uvidíme, kto nakoniec verejnosti samotné fakty predloží.  My sme pripravení.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-08-2013 03:39:17
Jozef | 06-08-2013 09:28:13 | - archiv SOL je neskutocny a surovych materialov je asi 200 TB. Myslim si, ze uz len z toho co je verejne na nete niekoho pravidelne boli hlava a odkopava sa zo sna...
Peter | 06-08-2013 09:36:31
Anonym,ty si iný brmbolec!Niekto sa chce vyhnúť zodpovednosti a zvalí vinu na najslabšie plateného strojníka,aby sa dal ľahko vy meniť a ide sa dalej!Ten najvyšší hajzel musí niesť zodpovednosť,lebo aj ten akože vinný strojník je jeho podriadený a teda nesie zodpovednosť za jeho činy!Vo vyspelejšom svete dobrovoľne odstupujú vedúci pracovníci ak sa stane niečo podobné a ešte ho budú aj trestne stíhať!Tieto stoličky nie sú doživotné ako za komunistov!Treba takýchto ľudí kontrolovať a nedať im priestor na podobné počiny a tresta,trestať ,trestať!Skladáme sa mu na výplatu a nie malú!
Jozef | 06-08-2013 09:28:13
...oni si to uvedomia, ale az par tyzdnov pred volbami.
Ale nastastie tu mame pamat v podobe archivu SOL.
A ked zabudnu ludia, tak ja nie. Pripomeniem im to.
J.R. Nem. | 06-08-2013 09:19:29
Dobry den,ako vzdy i tentoraz Vam tvrdim,ze za vsetkym vezia peniaze,korupcia kmotrikarstvo.Ze by sa zodpovedny ludia,ktorych sa to tyka spokojili s jich platom.ktory je na pomery na Slovensku urcite slusny,to sa mylite.Hladaju,spekuluju,kde by sa mohol sem tam nejaky gros zarobit.na tom by nebolo nic zle,keby sa to vsak nedialo na ucet obycajneho cloveka.Nech ma ten riaditel vodarni plat,akykolvek,to sa tyka i inych ludi okolo toho skandalu s vodou,ja im nezavidim,ale ked zlyhaju v takych zasadnych veciach,aky bol a je havarijny stav s vodou,tak nech idu past kravy,pretoze robit riaditela a potom ten problem hodit na nejakeho strojnika,no to je vrchol arogancie.Viete co by sa stalo v Nemecku,Rakusku alebo v inych krajinach na zapade,to by bol frmol,to by bolo uz davno na debatu v parlamente.Totizto voda,je tak zivotne dolezita,a tak hakliva vec, to by si mali Vasi zodpovedni konecne uvedomit,
Vlado - pre anonym | 05-08-2013 14:49:22
Neviem kto ste, anonym asi ťažko, zrejme niekto kto sedí na MsÚ a bojí sa predstaviť, aby neohrozil svoju poctivu vysedenú stoličku. No nevadí, každopádne tým čo ste napísali môžete kŕmiť tak 4-5 ročné deti v materských škôlkach, tam by to zrejme zabralo. No každý normálny človek pochopí, že dotyčný strojník ak vôbec niekto taký existoval, tieto problémy nemohol zapríčiniť.Lebo ak ano, potom tam majú asi retardov a nie strojníkov, keď do potrubia púšťajú vodu pod vysokým tlakom už 20 rokov. Ok, dajme tomu i keď je to ťažké sci-fi, že 1, jediný problém spôsobil strojník. Strojník tam pustil aj nepitnú vodu? Strojník opätovne púšťal vodu pod vysokým tlakom v rôznych obdobiach?? Naozaj tomu veríte alebo ste to len dostali na papieri s príkazom, že toto treba hodiť do éteru? Veď treba tým ovciam niečo povedať aby náhodou nebolo viac Majkov, Rybaničov a pod. uvažujúcich ľudí, ktorý majú už plné zuby takýchto odrbov a rozprávok zo strany mesta alebo ZsVs. Nerobte z ľudí blbcov, už vám to nežerú. Smola :-)
seredan | 05-08-2013 14:32:32
obvinovat dakeho chudaka strojnika tak to je iny grc. Ty chudaci si uz daco lepsie vymysliet nevedeli. Treba rypad do vedenia mesta preco nekonalo, a nechcelo konat v tejto veci. Este stale cakam ako dopadne kauza zniceneho travniku. Kto zpalati skody ktore vznikli. Aj okolo toho zavladlo hrobove ticho.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-08-2013 11:14:50
Robo Horvath :( | 05-08-2013 11:04:12 | - problem je v sustavnom cielenom zavadzani verejnosti. Uz len zacat verejne analyzovat, kto ma zaujem na takomto zavadzani obyvatelov. Aj k tomu dojde, vlastne, ludia to zbadaju, lebo uz to je tak strasne okate, ze to nebude vidiet iba ten, kto to vidiet nechce alebo z dovodu ohrozenia svojich vlastnych vyhod nemoze...

TO nebolo podane na spinavu vodu. Tu nech si vodari hodia zodpovednost aj na strazneho cokla Saryka.
Robo Horvath :( | 05-08-2013 11:04:12
Samozrejme treba to na niekoho hodit. Akoze strojnik a obsluha zlyhava X-krat do mesiaca a X-rokov. Chudak strojnik asi ho budu verejne bičovat pred MsU aby sa urobilo zadost ucinenie zodpovednosti.
Neviem ale mozno ked podavali to trestne oznamenie tie odvazne duse tak sa nevedelo ze na koho to vodarne hodia. A kto ma zodpovednost aj za toho strojnika? Ale uplne najlepsie je ak nejaka GORILA zariadi aby to vysetrovanie dostal niekto aby to bolo pod kontrolou a splachnute do vlastnej kanalizacie. To je fajn a obyvatelia len nech dobre platia a piju ščanku aj nadalej.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-08-2013 10:38:22
Anonym | 05-08-2013 09:03:02 | - stava sa pomerne casto, ze ludia lamentuju, preco je krajina v takych srac*ach, ako je.

Odteraz kazdeho odkazem na obsah Vasho prispevku... ;-)
Anonym | 05-08-2013 09:03:02
Hlavne keď sa problém nafúkne a šíri sa panika . A ešte aj podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa , keď páchateľ je známy . Strojník vodární je identifikovaný, zlyhala obsluha , bolo to publikované v médiách.
A tieto komentáre tzv. Roba Horvátha tie sú pod mnohými článkami skutočnými perlami . Jednoducho RÓBERTKO ...
Robo Horvath :( | 05-08-2013 00:31:59
Tiez nechapem preco to mesto takto bagatelizuje a pcha sa vodarnam do zadku. A som zvedavy ze ak sa vyskytne zdravotny problem obyvatelov ci si to mesto zoberie na zodpovednost.
Mam pocit ze sa tu mestom zacina sirit a presadzovat urcita jednostranna demagogia. Prikladom toho je uz aj platena reklama cez stvrtinu prvej strany vo Foreku. Je to nepravdiva chvala,nakolko vybudovanie cyklotrasy a rekonstrukcia namestia nieje zasluha terajsieho vedenia.
Alebo je to len platena reklama zalubenej ctitelky?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign