Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Požiadavky na vzdelanie starostov sa zvýšili

159

MVSR |MM|  Od 1. júla 2014 sú účinné novela zákona č. 364/1990 o voľbách do orgánov samosprávy obcí a zákona č. 369/1990  o obecnom zriadení, podľa ktorých predpokladom na výkon funkcie starostu obce bude získanie aspoň stredného vzdelania. 

 Táto zmena sa bude týkať  už jesenných komunálnych volieb. 

Ku kandidátnej listine pre voľbu starostu bude musieť byť pripojený aj doklad osvedčujúci splnenie vzdelanostného cenzu, inak miestna volebná komisia kandidáta nezaregistruje. Nová úprava má zabezpečiť, aby starostami boli osoby, ktoré vzhľadom na svoje vzdelanie budú zárukou riadneho výkonu funkcie a dodržiavania právneho poriadku.

Národná rada SR odsúhlasila novely 29. mája 2014 počas schvaľovania nových volebných zákonov z dielne Ministerstva vnútra SR, ktoré nahradia terajšiu volebnú legislatívu. Podmienku stredného vzdelania na výkon funkcie starostu obsahuje aj nový zákon o podmienkach výkonu volebného práva,  ktorý bude upravovať pravidlá pre všetky druhy volieb, a teda aj do orgánov samosprávy obcí. Účinný bude od 1. júla 2015.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Radek Špok Radek Špok | 08-07-2014 18:09:12
Omlouvám se za svůj komentář.Beru ho zpět.Nějak mi unikl skutečný problém.
Peter pre Robo Horváth | 08-07-2014 12:54:26
Ono by stačilo keby sa zorganizovali len v Seredi pred voľbami a potom by sa tí diskriminovaní bez maturity čudovali že čo sa to tu deje!Toho sa bojme a nie že učňovkár nemôže kandidovať!Ak bude chcieť a myslí to vážne ,za dva roky má maturitné vysvedčenie v rukách a ešte dva roky má na to aby sa dobre pripravil na funkciu!Cigáň nemá ani základné vzdelanie tam tam sa maturity nebojím!
Robo Horvath :) | 08-07-2014 09:38:45
Zatial mame jedine stastie ze vsetci cigani sa nevedia zorganizovat na jednej strane a naslednej kandidature. Ale je to naozaj len zatial. Ale je to len otazka kratkeho casu a uvidime ako sa potom budu menit zakony :)
Peter pre Majko | 08-07-2014 08:58:46
Prečo vždy a pri všetkom také negatívne a odstrašujúce scenáre?Prečo vždy ked náhodou,keby niekto a pod.Nie je to trocha deprimujúce a negativistické?Môže mať človek normálny život ak je v neustálom strachu čo ak...?Súhlasím s p. Kurbelom Všetko má svoje limity a nikto nikomu nebráni zvýšiť si svoje vzdelanie na požadovanú úroveň aby bol pripravený slúžiť občanom tak ako sa od neho očakáva a čakáte to aj Vy!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-07-2014 00:49:07
Ano pan Kurbel, jedna sa o diskriminaciu malych stran. Ze to zatial vyhovuje stranam ktore maju nad 5 no napr. do 10% je problem. Ono sa totiz moze stat, ze sa diskriminacne opatrenia raz niekto silny rozhodne rozsirit o jedniku drobnost - do parlamentu sa nedostanu strany napr. pod 10, 12, ci 15%. A to by uz bol pruser, nie?

To by mola "demokraticka" legalizacia totality, nie?

Viete, problem je prisposobovanie demokracie tymi, ktorym to vyhovuje a do rozmerov, v akych im to vyhovuje a neskodi.

Preto - ziadna negativna a ani pozitivna diskriminacia!
Pavol Kurbel | 08-07-2014 00:02:53
Aj demokracia má svoje obmedzenia. A to preto, aby sa nezvrhla. Napríklad za prezidenta môže kandidovať každý. Ale až po dovŕšení určitého veku. Do parlamentu kandiduje 20-30 či viac strán. Dostane sa ich tam však len 5 či 6. Prečo? Lebo nedosiahli 5%. A čo hlasy ľudí ktorí volili stranu ktorá dosiahla 4,99% sú iné ako tých čo volili stranu s 5,01% ? Asi sú iné. Veď strana ktorú volili nebude v parlamente. Zákon je reakciou na takmer dementného cigánského starostu, ktorý nevedel prečítať ani sľub. Je ochranou pre ľudí, ktorí sú v cigánských obciach mimoritou. Veď nič nebráni tomu aby si i cigáni, či ktokoľvek iní doplnili vzdelanie.
re gulak | 07-07-2014 22:58:12
Pre takúto zver je ohrozená demokracia a zavedené diskriminačné opatrenia!Nie kvôli roztopaše niekoho tam vyššie ako to mnohí chápu ale kvôli tomuto zdegenerovanému odpadu spoločnosti!Už to chápete ?
Pre gulák | 07-07-2014 22:09:43
No gulák teraz ti budem oponovať že čistá zver? To snáď nie? Teraz keby si videl môjho psa ako si ho urazil. Ten sa denne niekoľko krát vylíže, raz týždenne sa umyje šamponikom voňavím jak lusk. Čiže nemyslím že je to čistá zver - to je totiž háved jenda kerá nevykape jak tá burina v babkinej záhrade . Pleješ pleješ ale ani boha sa jej zbaviť
gulak | 07-07-2014 18:57:28
Ked v dedine,čo má 5000 obyvateľov,je 4000 cigošov,tak ako si tých 1000 obyvateľov pomôže-nijako,tých 4000 dementov,krížených medzi sebou si vyberie toho najprešpekulovanejšieho-ako sa dá tomu zabrániť-dnes nijako a tak my platcovia daní budeme živiť túto verbež,čo vykráda domy,prepadáva a často aj zabije obyčajných ľudí,ked pozeráte tie zábery z osád,tak to nie sú ľudia,to je čistá zver...
Registrovaný Radek Špok Radek Špok | 07-07-2014 16:57:58
Miloši,pěkně se bavím tím co tu všechno čtu.V prvé řadě je pěkná blbost požadovat určitý stupeň vzdělání.Člověk který má nižší vzdělání může být často zodpovědnější než někdo vzdělanější a může často odvádět i mnohem lepší práci.
Lidi vzpamatujte se! Všechno přece záleží jenom na vás koho si zvolíte.Budete-li chtít nějakého dementa,zvolíte si dementa.Budete li chtít zloděje,zvolíte zloděje.Pak jenom můžete nadávat jenom sami na sebe.Tak o co se tu pořád dohadujete? Po každých volbách,kdy se ke ,,korytu,,dostana nějaký blbec můžete nadávat vždy jenom na sebe.Už to chápete?
Zvolte si třeba to prase,o kterém tu už byla řeč. :)
Marián | 07-07-2014 15:49:18
pre: re Majko

Skúste si spomenúť, aká bola účasť v posledných voľbách do VÚC. Ľudia sa spoliehajú na to, že "To" "Niekto" za Nich vyrieši. Najprv by sa musela zaspatá väčšina prebrať a potom to možno bude fungovať tak ako má. Na volených miestach budú tí, ktorí tam skutočne patria. Koľkí sa vyložene tešili na demokraciu. /?/ Tak prečo ju teraz nevyužívajú vo svoj prospech už len pri obyčajných voľbách? Že by účasť na voľbách, tých pár minút, raz za niekoľko rokov, ich zabije? Zabije ich neúčasť vo voľbách a následne /životné, hospodárske, ekonomické, sociálne, .../ zmeny, ktoré mohol, ale neúčasťou vo voľbách ich odignoroval.
re Majko | 07-07-2014 13:27:14
Postarajme sa aby tam už nabudúce neboli tí,od ktorých sa očakáva že by mohli ohroziť našu slobodu a demokraciu!Na to sú voľby.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-07-2014 12:55:19
Tento zakon je mimoriadne nebezpecnym precedensom a mam zato, ze to neskonci iba pri tomto obmedzeni.

Myslim si, ze ide o test, ako spolocnost zareaguje na uvalenie diskriminacie vo volebnom prave.

Zneuzite k tomu boli emocie ludi aj voci nevzdelanym Romom, co zial mnohi su ochotni tolerovat, dokonca aj podporit.

Neuvedomuju si, ze zajtra to mozu byt oni, co budu mat obmedzene nejake zakladne demokracii normalne obcianske pravo.

Dlhsiu dobu verejne hovorim, ze takato spolocnost sa manipuluje a nasledne ovlada naozaj lahucko...
re re pre J.R.nem | 07-07-2014 12:29:58
Nie ten kto nemá maturitu nie je považovaný za negramotného,ale ten zákon je určený pre určitú skupinu ľudí v určitých obciach,kde negramotný vládnu gramotným!Aby to nevyznelo diskriminačne na cigánov tak to teraz vyznieva diskriminačne na všetkých čo nemajú maturitu!
re pre J.R.nem. | 07-07-2014 09:13:10
Mal som vela spoluziakov,ktori,sa velmi dobre ucili a isli radsej do ucnovky.Ale ine som chcel napisat.Stale tu niektori meliete o negramotnosti,to podla Vas vsetci co nemaju maturitu su negramotni?Tento zakon je diskriminujuci!Radsej by si mali vymysliet nieco na kontrolu tych,co verejnu funkciu maju a hrubo ju zneuzivaju.To by bol spravny krok dopredu.
pre j.r.nem | 06-07-2014 22:18:00
Prosím Vás to čo je za vetu, že niektorí nemali možnosť študovať? V našej republike ešte za komunistov dokázali vyštudovať aj disidenti. Nič nie je na diskriminujúce, každý mal a má možnosť urobiť si minimálne maturitu. Ak ju nemá, je to len jeho problém.
Apo - právo na výber | 06-07-2014 22:11:58
Samospráva či politika - je to o slobode voľby či zvolenia. Alebo do parlamentu, ktorý rozhoduje o našich osudoch v každej oblasti nemôže byť zvolený negramotný? Ja si myslím že áno (zákony to neobmedzujú), pretože aj negramotný alebo cigán môže mať viac sedliackeho rozumu ako inžinier či lekár. A teda môže byť poslanec či starosta pokiaľ si ho ľudia zvolia.
Chceme za starostu toho koho poznáme(a v malých obciach o to viac)alebo toho, koho nám zákon predpíše? Je to o slobode voľby a zvolenia a z rizík z toho vyplývajúcich. A až tu by mal vstúpiť v prípade prešlapov zákon zo svojimi limitmi či represiami.
A keďže mám rád slobodné rozhodovanie máme k tomu aj dobré zákony? Alebo - ako je možné napraviť prešľapy z toho vyplývajúce? Trestné zákony možno áno, ale vymeniť zlého starostu ? Iba referendom 50 % za -to ide, ale 50 % účasť - iba zázrakom. A tu by sa malo začať aby sme neobmedzili naše slobodné rozhodovanie. Začať vôľou aktívnej (teraz mlčiacej či trpiacej)väčšiny.
re M.Majko | 06-07-2014 20:17:02
Pedagogické vlohy sa prejavovali niekedy v ranej mladosti.Teraz už asi pedagogické vzdelanie!Ak správne tuším čo chcete príspevkami povedať tak to je nereálne minimálne jednu storočnicu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2014 19:56:32
re M.Majko | 06-07-2014 19:44:52 | - vzdavam sa. Moje pedagogicke vlohy nestacia na to, aby som Vam lepsie vysvetlil to, o com pisem uz v niekolkych prispevkoch...
re M.Majko | 06-07-2014 19:44:52
Tak v zamestnaní je diskriminácia tolerovaná ale vo volenej funkcii nie!Aj volená funkcia je pracovný pomer,či nie?Môže byť zvolený aj negramotný človek ale táto funkcia vyžaduje určité znalosti v riadení nie málo početného ansáblu,zmluvy peniaze nás všetkých atd atd!Vedome dáte podpísať negramotnému víťazovi volieb hmotnú zodpovednosť za zverený majetok aj Vás a všetkých občanov obce?Viete akosa volá tento trestný čin?Lebo to by bol trestný čin!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2014 19:34:22
re Miloš Majko | 06-07-2014 19:24:49 | - porovnavate neporovnatelne. Nechce sa mi uz opakovat - citajte nizsie.

Vy hovorite o zamestnani, ja o volenej funkcii! - co je zasadny rozdiel.
re Miloš Majko | 06-07-2014 19:24:49
Prvá veta neplatí a ani nikdy neplatila!!Je to len fráza a všetci na svete to vedia!Vždy vždy vždy sa bude niekto cítiť diskriminovaný!Jeden možno trocha drsný príklad ale na mieste!Môže bezruký človek robiť povolanie hasiča v bani?Aby sa necítil diskriminovaný musí baňa prispôsobiť všetko na to aby sa naplnil sen človeka,ktorý sa môže cítiť diskriminovaný tým že nesplňa základNé PODMIENKY pre prijatie?Prečo sú vždy určené nejaké podmienky?Ak je niečo niečím podmienené tak pre určitú skupinu to je diskriminujúce!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2014 19:14:16
re Miloš Majko | 06-07-2014 19:09:09 | - schvalovanim diskriminacnej legislativy nastartujeme akurat tak proces potlacenia zakladnych prav a slobod, demokracie a umoznime postupny nastup totality.

Je to mozno tazsie chapat v kontexne s buducnostou, no to, co bolo urobene tymto obmedzenim, je nebezpecnejsie, ako si kto dnes uvedomuje.

Dnes bolo obmedzene pravo jednej skupine. Zajtra moze byt inej. Pozajtra niekto pride na to, ze ani tamta skupina mu nereze a o mesiac prideme na to, ze kandidovat moze iba clen konkretnej strany.
Fikcia? - zamyslite sa...
re Miloš Majko | 06-07-2014 19:09:09
Ale niekde treba začať a pokiaľ sa to nenaštartuje nesmieme dopustiť aby vládli negramotní,nesvojprávny a pod ľudia,lebo už by sme to nestihli dať aspoň do starých koľají!Ja to chápem ako zabrániť takýmto menšinám ovládnuť inú menšinu,hoci globálne je to väčšina!Ako môže úradovať človek ktorý nevie čítať písať a ani poriadnerozprávať po slovensky?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2014 18:56:51
Peter pre j.r.nem | 06-07-2014 18:39:00 | - je to o zodpovednosti VOLICA. Uz som napisal, ze v momente, kedy bude doststok ludi volit a volit zodpovdne, moze kandidovat aj susedove prasa. Proste sa nedostane do funkcie, lebo aj ked nadsene a dohodnute prasata z dvora budu slabe na to, aby prehlasovali mudrych ludi okolo nich... ;-)
Peter pre j.r.nem | 06-07-2014 18:39:00
Keby bola len jedna,tak ju obetujeme aj s občanmi v nej len aby niekto v Seredi nemal pocit nespravodlivosti ?Ako môže mať niekto trestnoprávnu a majetkovoprávnu zodpovednosť ked je negramotný ako píše p.Majko?Ak je v dedine 5000ľudí a z toho je 4000 cigáňov tak voľby vyhrá kto má najnovšiu chatrč a nie ten najšikovnejší hoci bez školy a bude naplnená demokracia na slovensku!Prečo nevyberú do reklamy na šampon na vlasy megeru z Cukrovarskej ale nejakú peknú blondínku?To čo je za diskrimináciu menšiny!Nejaké hranice musia byť všade inak anarchia !
j.r.nem. | 06-07-2014 17:02:26
Pre Peter,kolko je takych dedin na Slovensku?Je vela mudrych ludi,ktori nemali moznost studovat,momentalna vlada nie je zamestnavatel,aby mohla diktovat,aky profil,by mali mat obcanmi zvoleni starostovia.O tom by mali rozhodovat jedine volici.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2014 15:21:33
Peter pre j.r.nem | 06-07-2014 14:37:57 | - vieme o vysokoskolsky vzdelanych starostoch a primatoroch, ktorym stacilo necele volebne obdobie na to, aby vytunelovali majetok obce/mesta. Nie, on nezmizol - je to hmota. Ono z neho len neprofituje mesto - teda obcania, ale ti, ktori to cele so starostom/primatorom dali dohromady.

V tomto zakone sa genialne podarilo zalepit oci ludom, ktori nedokazu veci hodnotit z nadhladu. Mozno umyselne, mozno z nedostatku informacii.

Staci, aby kazdy voleny funkcionar niesol plnu hmotnopravnu a trestnopravdnu zodpovednost za kazde rozhodnutie, ktore vo funkcii urobi.

Staci, aby ludia volili ludi, ktori su cestni, dokazali ze su cestni a takych, ktori nemaju problem zodpovedat sa po celu dobu mandatu volicom. Nemaju problem s volicmi komunikovat a neskryvaju sa pred nimi.

A staci, aby bola moznost realne voleneho funkcionara volicmi odvolat kedykolvek, ked nie su ludia s jeho pracou spokojni.

A nasledne moze kandidovat aj "lolo"...
Peter pre j.r.nem | 06-07-2014 14:37:57
Ako k tomu príde vysokoškolsky vzdelaný ing .zamestnávajúci desiatky robotníkov aj stredoškolsky vzdelaných ale žijúc v zmiešanej dedine kde väčšina je cigánov a starostu si nemajú problém zvoliť legálnym spôsobom len chybička krásy je v tom že dement nevie čítať a ani písať!Kvôli tomuto je návrh na určité vzdelanie kandidátov na starostov a nie diskriminácia kandidátov bez maturity !A ver že taký starostovia vedia narobiť nenormálne problémy celej dedine!
j.r.nem. | 06-07-2014 14:20:25
Tato novela zakona je absolutne nedemokraticka,dovolim si tvrdit,ze az diskriminujuca.Cudujem sa ,ze ustavny sud necha prejst taky paxsvil.Remeselnici,farmari a rozne ine skupiny ludi nemaju moznost kandidovat?Volby,to slovo hovori samo za seba.Volim toho,koho ja chcem,ten co mi vyhovuje a nepozeram sa ,ake ma kto vzdelanie.Je uplne naivne,ked si niekto mysli,ze vzdelanie je nejake Kriterium na moralnost cloveka,lebo prave v tomto pripade je to to najhlavnejsie.
pre Jajo | 06-07-2014 12:40:32
Ak si si nevšimol, v obraze sme a tomu zodpovedajú aj nižšie príspevky. Pevne verím, že ani ty nemáš požadované vzdelanie (tvoja gramatika je neuveriteľná) a teší ma, že ani z teba nebude nikdy starosta. :-)
Jajo | 06-07-2014 12:08:11
Moji mily aby ste boli v obraze prec chcu visie vzdelanie pre starstvoj a pravy priklad mate tu. A budete z toho velmi prekvapeny keby toto ma byt na celom slovensku-http://www.mojevideo.sk/video/bf13/ked_volby_vyhra_cigan_(richnava).html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-07-2014 21:46:56
anonym | 05-07-2014 20:01:10 | - priatelu takto -

- STAROSTA a POSLANCI su VIZITKOU OBCANOV, teda VOLICOV a aj NEVOLICOV.

Preto to tu zatial asi vzdy posrala prave ta MLCIACA VACSINA...
anonym | 05-07-2014 20:01:10
Áno je to volená funkcia a preto nie ste stotožnený s tým obmedzením. Ale či chcete alebo nie je to logický dôsledok toho čo dokážu polodementní starostovia stvárať. Ak napríklad v dedine s majoritnou nezamestnanou časťou obyvateľstva starosta používa obecné peniaze na vyplatenie dlhov a réžie svojich súputníkov. Vôbec sa netrápim tým, že komusi bolo niečo obmedzené, pretože to je v prospech spoločnosti.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-07-2014 19:27:50
anonym | 05-07-2014 18:49:36 | - snazim sa pochopit, co a ako myslite.

Mylite si volenu funkciu so zamestnancom.

Vidite veci velmi jednoducho. Snazite sa Vasu zodpovednost, teda zodpovednost volica, preniest na vyznamne obmedzene pravo kandidovat.

Velmi zjednodusene videnie.

Keby nebola najsilnejsia skupina ludi MLCIACA VACSINA a chodili by volit aj ti, ktori si myslia, ze su tak mudri, sikovni az geniazlni, ze sa nebudu zahadzovat s nejakymi debilmi ktori sa chcu dostat k moci, tak by tam proste hovada neboli.

Problem nie je v tom, ze kandiduju negramotne, nenazrane, zlodejske a arogantne hovada ale v tom, ze tich slusnych, rozhladenych a cestnych nema kto zvolit. Tak mame pri moci tych, ktorych volici jednoducho videli dovod ist volit...

anonym | 05-07-2014 18:49:36
Váš názor nemusí byť ten najlepší. Takáto zmena zákona je potrebná, pretože to čo sa deje pod vedením niektorých polodementných starostov je oveľa horšie. Debilom treba obmedziť niektoré práva v prospech záujmov spoločnosti.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-07-2014 18:15:53
Je zaujimave sledovat uz lez z prispevkov tu na SOL, kolko ludi vobec nechape, co to je volena funkcia.

Dokonca sa najde aj niekto, kto ju porovnava s lekarom! Uplne scestne a chore. Co vsetko su ludia schopni skombinovat...

Ludia kricia po priamej demokracii a nemaju zakladne vedomosti ani z fungovania systemu zastupitelskeho.

Kto je tomu na vine? Rodina? Skola? Alebo samotni ludia?
vzdelanie | 05-07-2014 18:08:42
Podľa mňa, okrem vzdelania mal by mať kandidát prax z riadiacej činnosti. Darmo má niekto aj požadované vzdelanie, keď ho nevie uplatniť v praxi. Veď to vidíme aj v bežnom živote. Koľko ľudí vyštuduje na vysokej škole určitý odbor, ku ktorému sa v živote nevráti, len aby mal diplom.
anonym | 05-07-2014 17:49:45
To ako keby sa určitá skupina ľudí sťažovala, že nemôže vykonávať lekársku prax bez príslušného VŠ vzdelania. Aj tí sa môžu cítiť obmedzení v práve vykonávať lekárske povolanie? Takto sa nedá uvažovať. Jednoducho podmienky sú nastavené a kto ich nesplní, nemá šancu. Logické a správne. Keby niektorí starostovia neboli rozumovo obmedzení, nemuseli by sa cítiť obmedzení. Je dobré, že sa niektoré funkcie selektujú vzdelaním. Každý nech robí na čo má vzdelanie.
gulak | 05-07-2014 14:03:55
Prečo by to malo byť kontroverzné volebného práva,to že niekto nechodil do školy je jeho vec-tím pádom má obmedzené možnosti na vykonávanie určitých funkcií...viem,že sa to týka hlavne cigáňov a to je v poriadku,lebo tí zmrdi už v januári minú celoročné financie,kúpujú si autá,robia rodinné oslavy,keby toto bol normálny štát,tak za to,by už dávno sedeli v base a každý deň makali 12 hodím v nejakom kamenolome...
zakon o com? | 05-07-2014 10:38:08
Niekde je aj vzdelanie vš druheho stupna a vykon funkcie starostu je o nicom.
Skor by mali dat do zakona, ze kandidat na post musi predlozit aj psychologicke potvrdenie o jeho schopnosti riadne komunikovat, byt schopny znasat nasledky konania ale hlavne, v pripade porusenia zakona o obecnom zriadeni, odstupit z funkcie. Potom by nemala nastat situacia, kde verejny cinitel nerespekutuje zakon o obecnom zriadeni, nerespektuje prava obcanov vyplyvajuce z ustavy a nerespektuje sudne rozhodnutia ako aj predvolania vo veci obzaloby.
Jednoducho, ak je raz niekto spina, chrapun, moze mat aj x titulov pred aj za menom, neznamena ze je cestny, poctivy, zodpovedny,...
anonym | 05-07-2014 10:33:56
Nepovažoval by som to za obmedzujúce. Táto úprava nikoho neobmedzuje v práve kandidovať na post starostu ci primátora. Každý má predsa možnosť dosiahnuť požadované vzdelanie. Horšie je, že v súčasnosti sú niektorí starostovia obmedzení (doslova) a vedú obce. To je oveľa horšie ako zmena právnej úpravy. Každý nech robí to na čo má. Ak sa starosta učí čítať pri skladaní sľubu, je to jeho problém.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-07-2014 09:33:22
Velmi zaujimave a mozno aj kontroverzne upravenie volebneho prava.

Na jednej strane obmedzuje v prave kandidovat na post starostu ci primatora urcitej skupine ludi, na strane druhej je logicke, ze ucit sa citat pri skladani lubu starostu je minimalne chore...

Otazkou je, ake obmedzenia budu zavedene v buducnosti a komu budu vyhovovat. Akekolvek regulacie v demokracii tento institut vlastne obmedzuju a pomalicky no isto posuvaju do stavu diktatury.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign