Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Potrubia v meste sú v havarijnom stave

Monika MajkováDátum31. 10. 2012 10:56:01TémaMaterské školy
200

Po posledných skúsenostiach s rozvodmi najmä pitnej vody v našom meste môžeme jednoznačne povedať, že počet havárií prasknutých potrubí sa stupňuje. V poslednej dobe sa ich havarijný stav prejavuje v materských škôlkach, čo si vyžiadalo niekoľkotýždňovú odstávku MŠ na Murgašovej ul. Tentokrát prebieha výmena prasknutého potrubia v škôlke na Komenského ul. Podľa slov riaditeľky Ivety Fraňovej však mesto ako zriaďovateľ zareagovalo promtne, čím sa vzniknuté náklady na zbytočne odtečenú vodu zminimalizujú.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre shelley | 04-11-2012 10:25:50
...ak uz tak velmi bazirujete na gramatike,myslite si,ze spojenie " po com idu" a pritom sa jedna o staznosi, je spravne? ja by som odpovedala napr...po schodoch:D nic v zlom...
pre shelley | 04-11-2012 09:07:06
keď už ťa to tak rozhodilo, tak šťaznosti sa neodovzdávajú, ale podávajú. MAĎARIZMUS???? :)
shelley | 03-11-2012 19:37:15
Predávať sťažnosti? A po čom idú ? Kto by si už takú sťažnosť aj kúpil.... MAREK, Bacha ...nie predávať , ale odovzdávať. ČECHIZMUS!!!!!
pre Hombre | 03-11-2012 17:09:13
pre Hombre
Vzprosujem si aby ste ma oznacoval za klamara. Nemam dovod klamat. Predstavte si tiez nepijem vodu z vodovodu pretoze ju nepovazujem za optimalnu pre nase telo, ale to neznamena ze tato voda nesplna kriteria ktore su na nu kladene. Myslim ze tuton debatu mozeme ukoncit pri vasom tvrdeni, ten isty system, clovek ktory nechape, ze kazda ulica ma vlastne potrubie plus kazdy odberatel ma vlastnu pripojku, nepochopi co pisem. Jednoduchsie je druheho obvinovat, ake slovenske.
hombre | 03-11-2012 16:43:01
To:pre Hombre | 02-11-2012 19:06:09
Pane,urobíte dobre, ak si ešte raz a pozorne prečítate čo som napísal 2-11-2012 22:37 9. až 13. riadok. Už ste tu raz dával rôzne "dobré" rady o vlastnej studni bez merania stočného...Ja sa veštením nezaoberám ale ani obhajobou nezmyselných tvrdení, ako to robíte práve Vy.Skôr by som si dal vysvetliť práve od Vás, ako je možné, že pri odbere vody z jedného systému niekomu ide číra voda (to asi Vám) a iným nie. To sú tí, čo si sťažujú. Alebo snáď všetci klamú. To si skôr myslím práve o Vás. Na podávanie trestného oznámenia nemám dôvod. Ja túto vodu nepoužívam na pitie najmenej 20 r. Používam ju len ako úžitkovú a na to je jej cena dosť prepychová! A naostatok, ak Vás to baví spriadať nezmysly a vydávať ich za pravdu, tak v tom pokračujte aj naďalej.Prajem Vám pevné zdravie aj s pohárom vody z vodovodu!
pre Hombre | 03-11-2012 15:15:41
Hombre, ako viete ze voda nesplna STN? A opat ako viete ze za to moze potrubie ZsVS? To ste taky odbornik a vestec? Opat hovorim z vlastnej skusenosti, zazil som na cinziaku spinavu vodu max. raz rocne, po prestahovani sa na rod. dom je situacia rovnaka. Preto sa pytam ako je mozne, ze niekto ma spinavu vodu kazdy tyzden a ja raz za rok? Asi potom to vase tvrdenie o tom ze vsetka voda je zla nie je uplne koser. Prosim snazte sa na problem pozerat z nadhladu a pokial povazujete vodu za rizikovu a ze moze ohrozovat male deti mate moznost podat trestne oznamenie, mate moznost ist na Urad verejneho zdravotnictva, mozete sa obratit na veterinarnu a potravinovu spravu a dalsie, ale neurobite tak a preco? Lebo jednoduchsie je nadavat somrat a cakat, ze uradnik na meste ktory vie o vode asi tolko co babka odvedla to ma urobit za vas.
hombre | 02-11-2012 22:07:35
To: pre Hombre | 02-11-2012 19:06:09,
Váž. pane, keby ste si dal aspoň nejaký jednodňový nik, aby som Vám nemusel odpovedať takýmto komplikovaným oslovením..Či je dodávateľom nekvalitnej vody do školských zariadení MBP alebo priamo ZsVS je v princípe jedno. To prioritné je, že tá voda nespĺňa parametre, ktoré udáva STN. Preto robí hygiena kontrolu a dsber vzoriek s následným vyhodnotením priamo na zdroji, lebo tam to je ešte, povedzme dobré. Viem si predstaviť ten prúser (odpusťte mi ten čechyzmus), keby OÚŽP a okresný hygienik vydali stanovisko, že voda distribuovaná do siete verejného vodovodu je závadná alebo aspoň na hranici povolených normou.Odberateľom je okolo 100 000 ľudí! Keby však tá voda tiekla aspoň číra (teda čistá) tak si toho nevšimne celkom určite NIKTO a všetci budú spokojní. Lebo sotva sa nájde taký odberateľ, čo si pre dokazovanie kvality vody vypustí z vrecka 290,-€ za podrobnú analýzu! Lenže na stretnutí predstaviteľov ZsVS s občanmi mesta Sereď niekedy začiatkom septembra padli aj také informácie, ktoré hovorili o tom, že potrubný rozvod nie je celkom v poriadku (a to mám na mysli celú sieť). V princípe ide o dva vážne problémy. Jeden je vek a dosť zlý technický stav potrubnej siete a druhý je značne vysoký obsah Mn a Fe vo vode. Oba tieto prvky po tak dlhej púti a čase od vyčerpania zo studne až po ventil v kuchyni či kúpelni prejdú zmenami (odborne sa tomu hovorí koagulácia) a práve tie majú za následok tú "peknú" hrdzavú farbu. Nenechajte sa preto prosím balamútiť rečami o (ne)preplachu v stúpačke alebo pod. Myslíte, že vo väčšine obytných činžiakov odrazu nemajú prepláchnuté stupačky?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-11-2012 19:42:13
pre Milos Majko | 02-11-2012 18:37:03 | - no a ja si myslim, ze Hombre to napisal jasne Vam. Pre pochopenie strategie je vhodne zaujimat sa o pozadie (nemam na mysli konkretne zadok ;-) ) celej veci.

Noviny same o sebe nevyriesia NIC! Ale maju potencial spojit okradanych obcanov nielen v tomto pripade. Maju potencial stat za nimi a byt verejnou kontrolou nad konanim vedenia ZVS, vedenia mesta, poslancov MsZ a pod. Vlastne, to je ucelom medii, i ked ostatne posobiace v meste sa radsej pchaju do spravnych zadkov.
No a maju moznost zariadit jednotne zastupovanie v pripade hromacnej zaloby.

O tom ze jedinec sasm neznamena nic s dovolenim, viem svoje. To bol dovod, preco SOL. A o tom, ze massa znamena vela, tiez viem svoje, kedze SOL...
pre Hombre | 02-11-2012 19:06:09
Uprimne neviem ci je dodavatelom vody pre MS a ZS MsBP, otazne je ci spinava voda tecie aj u nich. Takisto by bolo dobre vediet kolko ludi sa na spinavu vodu stazovalo u MsBP (ich zakaznikov), totiz ako sa hovori bez vetra sa ani listok nepohne, cize pokial sa ludia nezacnu ozyvat tam kde sa maju tak sa nic nezmeni. Mam za to, ze pokial som byval na sidlisku v Seredi zazil som spinavu vodu max. jedenkrat do roka zatial co v susednom cinziaku ju mali kazdy tyden, je snad nad slnko jasne, ze problemom je vnutorny rozvod vody v tom cinziaku, ale ludia nadavali len na vodarov a nenechali si vysvetlit to, ze to potrubie v stupacke vodarom nepatri a nikdy ani nebude.Po prestahovani sa do domu som spinavu vodu za rok zazil tiez len raz, asi mam stastie.
Nevidim vsetko len cierno-bielo ako bohuzial vela ludi tuna a preto sa snazim posudit taketo problemy komplexne, potom clovek ziska aj trochu nadhladu a hlavne si ulahci zivot, ze sa zbytocne nedotahuje s ludmi na nespravnych miestach.
hombre | 02-11-2012 18:52:08
Anonym "02-11-2012 18:37:03" Kto je 100 akcionárom MBP? Asi nie som ďaleko od pravdy, že je to Mesto Sereď. Kto je zriaďovateľom štyroch ZŠ + ZUŠ + niekoľkých materských škôl? Súhlasím s tvrdením p. Majka, že mesto v tejto kauze je v pozícii mŕtveho chrobáka. Takto sa dá byť s každým zadobre. A to je dôležité, či nie?
hombre | 02-11-2012 18:43:18
Plne súhlasím s tým, čo tu odznelo v diskusii na môj príspevok. Čo bráni tím ľuďom, ktorí tu šomrú, aby bombardovali MBP Sď alebo iného zmluvného partnera a o svojich atakoch podali na SoL len informáciu? Je to apatia vo vieru že sa niečo napraví alebo pohodlnosť? Myslím že odberateľov tejto močky od ich zmluvného partnera je stále dosť veľa, než aby sa ozývali obyvatelia z rod. domov. Tí si to poväčšine riešia vlastnými studňami.
pre Milos Majko | 02-11-2012 18:37:03
Pan Majko, gulak Vam to napisal velmi zrozumitelne.
Vo svojom prispevku som objasnoval ludom ktory nadavaju na vodarne, ze musia platit svoju spotrebu krat koeficient nie je krokom ZsVS ale krokom spravcu, pretoze vodu neplatia ZsVS ale spravcovi. Takisto tito obyvatelia ani nemaju podpisanu zmluvu so ZsVS tu ma podpisanu spravca, preto v pripade nekvality/poruchy maju primarne kontaktovat spravcu aby danu vec vyriesil, tiez nereklamujete televizor z Ciny v Cine ale u predajcu kde ste ho kupil.
Ak bude u spravcu vela staznosti na nekvalitu vody verim tomu, ze zacne aj on vo veci konat, a tak ako som aj naznacil je ine ak sa stazuju styria jednotlivci a ine ak sa stazuje organizacia s niekolkymi stovkami odbernych miest.
AD Mesto
Nemyslim, ze mesto sa hra na mrtveho chrobaka. Mesto ma len velmi malu moznost cokolvek zmenit, tu cast ktoru mesto vlastni v ZsVS sa rovna prdu vo vesmire. Mesto zorganozovalo napriklad stretnutie so zastupcami ZsVS kde sa mali moznost ludia pytat resp. dozvediet sa nieco. Na druhej strane hadzat zas vsetko na mesto nech to riesi je alibizmus najvacsieho zrna, stale je pocet stazovatelov na urovni max. 100 ludi aj ked urcite je zasiahnutych viac ludi ale asi ich to evidentne nepostihuje tak aby robili aktivne kroky. Vieme vsetci, ze najvacsou chorobou nasej spolocnosti je pasivita a tu nemoze nijakym sposobom prekryt aktivita uradu.
gulak | 02-11-2012 15:42:24
No to veľmi pochybujem,že pomocou tychto novín sa tu ľudia domôžu svojich práv-napr.čistej vody-zlaté oči
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-11-2012 14:56:16
pre Hombre | 02-11-2012 14:21:23 | - problem je v tom, ze v nasom pravnom systeme pri urovni vymozitelnosti prava si jedinec neporadi. Je odpinkany a prakticky vysmiaty tym, kto ho zdiera a tazi z neho po dlhe roky neuveritelne peniaze. Preto - len preto bude hromadna zaloba, ku ktorej sa bude moct pridat kazdy poskodeny.
Mrzi ma, ze vedenie mesta sa snazi v takto zavaznej veci zostat de facto bokom a nestara sa o svojich dodavatelmi sustavne podvadzanych obcanov. Zostat totiz v pozicii mrtveho chrobaka v otazke dodavok nekvalitnej pitnej vody pre tisice obyvatelov mesta je hanbou a preto poskodenym obcanom nezostava nic ine, ako sa svojich prav domahat za svoje peniaze a napriklad prostrednictvom novin SOL.
pre Hombre | 02-11-2012 14:21:23
Hombre, je to fakt ale uvedomme si inu vec, len na tychto strankach sa takmer tzdenne stazuje desiatka ludi, pritom vodarne maju mesacne cca. 4 oznamy na nekvalitnu (spinavu) vodu. Otazka znie, preco ludia radsej pisu na SoL ako do vodarni? Preco ludia nebombarduju svojho spravcu alebo rovno ZsVS je ta prava otazka, totiz ine to je ekd sa stazuju 4 ludia a ine je ak sa bude stazovat odberatel ako je SBD ktory ma niekolko tisic zakaznikov. Ono totiz pisanim do diskusie nic nevyriesi.
hombre | 02-11-2012 14:05:26
Reklamačné podmienky sú tak nastavené, aby z toho vyšiel víťazne vždy ZsVS a.s. Všetko to, čo sa tu píše má síce logiku, ale je to neúčinné. Pokiaľ sa do tohto problému nevloží svojou autoritou mesto Sereď a zároveň aj ako akcionár, verte mi, výsledok bude nulový. Čo z toho vyplýva? Vyvíjať sústavný tlak na volených predstaviteľov mesta a dožadovať sa zlepšenia situácie tam.
pre Mareka | 02-11-2012 08:46:01
Marek presne tak, ak zistis nekvalitnu vodu ihned volat na druzstvo/MsBP (neviem koho mas) a dozadovat sa napravy a riesenia, nakolko ty nemas zmluvny vztah s vodarnami ale druzstvom/MsBP. Bolo by dobre sa informovat tiez u spravcu o nahrade skody a poriesit to, ono za nekvalitou vody moze byt potrubie vodarni alebo potrubie v dome ktore spravuje spravca, to by vsak mal v podstate zistit spravca a nasledne pristupit k naprave.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 01-11-2012 20:21:30
pre monopol | 01-11-2012 08:35:56
ak nezaplatim zpravcovi za nekvalitnu vodu, tak nech to odrata vodarnam a bude dodrzany postup. Lebo ak spravca nereklamuje dodavky a nepredava vodarnam staznosti, tak sa vsetci tvaria ze je vsetko ok
pre monopol | 01-11-2012 08:35:56
Voda sa v cinziakoch meria na dvoch miestach:
1. Na vstupe do "domaceho okruhu"
2. Na vstupe do cinziaku, (vodomer v pivnici).
Je uplne jasne ze vodari ti nebudu zodpovedat za potrubia v stupacke ci ludi co magnetom, alebo inymi sposobmi oklamu realnu spotrebu. Potom sa dava koeficient aby sa voda zuzitkovana v celom baraku zaplatila.
A aby som nezabudol, za vodu platis spravcovi a ten neskor plati vodarniam takze ty s vodarnami vlastne nic nemas ale so svojim spravcom.

Takto to vyzera ked ludia nemaju dostatocne informacie, vidia len to co vidiet chcu.
pre gulak | 01-11-2012 07:51:29
Nemali by výmenu potrubí realizovať vodárne? Veď tam platíme drahú vodu a drahé stočné. Nielen brať a mať veľké zisky, veľké platy a odmeny, ale starať sa aj o 30-40 ročné
potrubia a podľa nejakého harmonorgamu ho zo ziskov aj vymieňať.
gulak | 01-11-2012 05:45:11
Nuž.keby hradný páni v Seredi,miesto pchania penazí do stupídneho projektu-obnova amfiku,umelý trávnik-a iných občanom nepotrebných akcií -tak by mesto malo prachy aj na výmenu starých potrubí
Ing .Makoty | 01-11-2012 02:28:08
Monopol to úplne vystihol,ludia na Slovensku sú OVCE !!! Zabudla si jedného FICA!!!! Ein Volk, ein Reich, kein Führer !!!! Ovce čo volia Fica tomu nerozumejú a ostatní..Majú smolu,Ovce ich prehlasujú.... A sedí to ako Riť na šerbel...
shelley | 31-10-2012 18:19:26 | 01-11-2012 02:13:37
Zabudla si jedného FICA!!!! Ein Volk, ein Reich, kein Führer !!!! Ovce čo volia Fica tomu nerozumejú a ostatní..Majú smolu,Ovce ich prehlasujú....
Seeker | 31-10-2012 21:06:40
Obciansko-pravna realizacia - zrusenie alebo zmena zmluvnych podmienok s ZSVS.... !!! Podla pravnych ciest to je mozne...
shelley | 31-10-2012 18:19:26
Máte plnú pravdu.....ale sme na Slovensku.....a to hovorí za všetko. Monopol jednej strany, jednej poisťovne, jedných vodární...to nie tá správna cesta, ale ideme ňou a niet tej sily, čo by to zvrátila. A preto, človeče, drž hubu a krok .... a plať!
monopol | 31-10-2012 12:19:22
Najlepsie pre vsetkych by bolo, keby vodarne vymenili vsetky potrubia nie len "hasili" tam, kde praskne. Nezabudnem, ked som byvala na cinziaku, ked vo vyuctovani som mala realnu spotrebu vody (odcitanu na vodomery v byte) vynasobenu koeficientom 1,64. Ked som sa pytala spravcu preco, bolo mi to vysvetlene, ze vodarne si uctuju pocet kubikov, ktore si nameraju u seba na vystupe. Za straty, ktore vzniknu pocas dopravy vody k odberatelovi nezodpovedaju. Odvtedy sa mi nuka otazka - a kto za to zodpoveda, kto je vlastne zodpovedny za poskodene, hrdzave potrubia ??? Ked si objednam "furu" strku a vodic mi povie, aby som zaplatil za kompl. plnu vlecku, lebo ona plna bola, ked odchadzal zo strkoviska a domov mi dovezie par kamienkov, pytam sa, kto by mu z nas zaplatil? Myslim si, ze s tou vodou to doteraz tak funguje - platime (te) za to, co nam nikto nedal...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign