Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Posledné tohtoročné zasadanie MsZ začalo

Miloš MajkoDátum15. 12. 2009 08:21:47TémaMestský úrad
Program posledného zasadania MsZ v roku 2009 je pestrý. Hneď v úvode zasadania poslanci navrhli niekoľko bodov do bodu rôzne. Poslanec S.Tvrdík navrhol do programu odsúhlasovanie odmien poslancom a doplnil ho poslanec B.Horváth s doplnením o odsúhlasenie odmien pre funkcionárov MsÚ. Ďalej na zasadaní má vystúpiť poslanec NR SR J.Brocka. Primátor mesta vyhlásil, že sa odmien vopred vzdáva. Poslanci však trvali na návrhu a drvivou väčšinou udeľovanie odmien odhlasovali. Primátor mesta vyzdvihol tohtoročné investície v meste, ktoré sú vo výške cca 100 miliónov Sk. Prebieha bod - Interpelácie poslancov - poslanec Veselický sa spýtal na stav v odstraňovaní ilegálnych stavieb na Trnavskej ulici - odpovedala pani Pastuchová - stav sa preveruje - poslanec Kyselý sa pýta na riešenie situácie (rozbíjanie fliaš š pred podnikom, opití mladí ľudia, neporiadok do skorých ranných hodín) pred barom Grand pri sveteľnej križovatke - pripomenul, že v iných mestách podobné situácie riešia zatvorením prevádzky Na zasadaní MsZ vystupuje poslanec NR SR Július Brocka. Poslanci MsZ kladú otázky. Na dnešnom zasadaní MsZ bude mimo iné riešené navýšenie daní z nehnuteľnosti, ktoré sa dotkne bežných občanov. Poslanci rokujú o doručovaní pošty MsU občanom (výmery daní a pod. Poslanec Kyselý trvá na tom, aby poštu doručovali tí, ktorí majú dohody s MsÚ uzatvorené a nie ich rodinní príslušníci a pod. Poslanci rokujú o navýšení poplatkov za komunálne odpady a drobné stavebné odpady. Poslanci rokujú o znížení počtu komisií a znížení ich počtu. Po obedňajšej prestávke poslanci rokovali o návrhu zmeny platu primátora a viceprimátora. V hlasovaní návrh poslanca Kyselého neprešiel. Následne bolo tajným hlasovaním schválené nové odmeňovanie primátora mesta. Podrobnosti prinesieme po ich overení, resp. odporúčame vypočuť audiozáznam z rokovania. Poslanci diskutujú o plate viceprimátora. Atmosféra a diskusia je ťažko opísateľná, skutočne odporúčame vypočutie audiozáznamu. Poslanci diskutujú o rozpočte Domu kultúry na roky 2010 - 2012 Poslanci diskutujú o návrhoch na udelenie ocenení Mesta Sereď za rok 2009 - komisia odporučila tajné hlasovanie o jednotlivých kandidátoch Riaditeľ polikliniky ozrejmuje poslancom poplatky o ktorých sme písali aj v našich novinách. Poslanci odsúhlasili ocenenia mesta osobám, ktoré mesto reprezentovali alebo reprezentujú a zaslúžili sa o dobré meno mesta. Poslanci začali rokovať o rozpočte mesta Sereď na rok 2010. Diskusiu o rozpočte znovu odporúčame vypočuť zo záznamu. Poslanci schvaľujú Všeobecné záväzné nariadenia. Zasadanie MsZ končí. Zajtra o 15.00 hodine zasadanie pokračuje. Rokovanie pokračuje podľa programu. Priebežne aktualizované. Zo zasadania bude uverejnený audiozáznam.

Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie

 Áno, väčšina poslancov sleduje Seredonline.sk aj počas zastupiteľstva.
Popis: Áno, väčšina poslancov sleduje Seredonline.sk aj počas zastupiteľstva.



























 Poslanec NR SR Julius Brocka vystúpil na zasadaní  MsZ.
Popis: Poslanec NR SR Julius Brocka vystúpil na zasadaní MsZ.































Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 10-05-2010 15:54:05
pre Lenku pán Koričanský je vraj šefom kultúrnej komisie. Ale jeho práca je o čom? všetko robia iní on sa velmi nevyzna a k ničomu sa nevyjadruje a nemáš problém.!! ;-)
gregor | 18-12-2009 10:48:38
p. Tóth - ospravedlňujem sa - dlhšie nežijem v Seredi či v SR a hlavne prostredníctvo netu sa dozvedám o diáni a túto info som dostal. som rád, že vlastne i Vy ste ju potvrdil. ničmenej - ešte raz pardón a vďaka za vysvetlenie. čo sa týka odmien a zákona - viem o tom - len opakujem, že ste zavádzali tým, že Vám chodí na účet 40€ - čo musíte uznať - je zavádzajúce a skresluje realitu.
jaja | 18-12-2009 09:03:35
Pán Tóth,citujte ten zákon,ktorý hovorí o mesačných "odmenách".Asi by mal opäť pán Veselický ako minule zverejniť celý systém odmien,odmeňovania poslancov, ktorý ste si schválili na začiatku volebného obdobia.Možno dobrá téma na článok do seredských noviniek.Ale všetci sa točíte okolo"horúcej kaše" ako poslaci vo "veľkom" parlamente" v téme "imunita, preukazovanie majetku,..."
jaja | 18-12-2009 08:55:09
Dobrý deň, pán Majko bude aj videozáznam z rokovania MsZ,chcela som tam ísť.Som Však mimo Serede až do Vianoc. Ďakujem za informáciu.
Marek Tóth | 18-12-2009 08:54:57
pre gregor: ad1) mesačná "odmena" poslanca MsZ vyplýva zo zákona ad2) asi ani netušíte čo tvrdíte. pretože nikdy by som sa neznížil k praktikám ako tu uvádzate. pravdepodobne nemáte jasno kto vôbec som, resp. ktorí poslanci vôbec sú v MsZ, pretože to by ste také klamstvá nenapísali - najskôr ste mysleli poslanca MsZ este v minulom volebnom obdobi (o jeho praktikach viem) ;-)
gregor | 18-12-2009 08:48:38
pán Tóth - dovolím si citovať Vás "p. Sklenár - hovorím o mesačnej odmene poslanca MsZ, na účet mi príde cca 40€. Je to veľa?" a toto neni podľa Vás zavádzajúce?!!! zastupiteľstvo nezasadalo a dostanete za čo peniaze?! veď v práci ste nechýbali a zároveň nepripadá Vám nevhodné si vybrať odmenu za mesiac, kedy nezasadalo zastupiteľstvo?! a dovolímk si pokračovať v citovaní: pre "ak tak": nič Vám nebráni o rok kandidovať tiež, ak si myslíte, že je to zárobková činnosť... myslíte kandidovať ako VY? to že zaplatíte v miestnej putike "Kolkáreň" pár pív či iných splaškov pre svojich voličov, ako ste to urobil pred poslednými voľbami?
Miloš Majko | 17-12-2009 23:05:07
K ucasti poslancov na zasadani MsZ sa vyjadrovat nemienim. Upozornujem vsak, ze fotografie su z prveho dna rokovania.
Miro Motyčák | 17-12-2009 21:44:01
prvy krat som bol na zastupitelstve a odporucam kazdemu volicovi ist sa tam pozriet..pravdepodne to psychicky nezvladnete prilis dlho, ale aspon na vlastne oci uvidite pracu poslancov..mimochodom zastupitlstvo koncilo az tesne po 18, lebo bolo o hodinu predlzene ;)
Lenke | 17-12-2009 14:37:02
Podľa fotografií,ktoré aktualizoval pán Majko tak,pan Šipka tam sedel poobede určite.Podľa dostupných informácií odišiel po 17 hod.tesne pred hlasovaním odmien a zastupiteľstvo končilo o 17 25 h.Viac neviem.O pánovi Koričanskom nemám info.
hombre | 17-12-2009 14:34:22
Pre jaaa: si to vystihol(a) úplne presne!!! Podľa mojich skúseností, komisie sú na to, aby zásadne ignorovali názory resp. pripomienky občanov, ich "odborní" členovia v nich nato, aby všetkým vygumovali akýkoľvek iný názor než ich vlastný a popri tom si aj postážili svoje záujmy *yes* *yes*
Miloš Majko | 17-12-2009 14:24:08
AKTUALIZOVANE - vlozenych dalsich 14 fotografii
jaaa | 17-12-2009 09:55:47
v seredi je obrovskou chybou, ze poslanci sa tvaria ako odbornici na vsetko a praca komisii sa berie len na srandu kralikov. pritom komisie maju byt zlozene z odbornikov v danej oblasti, maju rokovat tak casto ako sa da, pozyvat si zastupcov organizacii a obcanov, ktorich navrhy sa budu prerokovavat v parlamente a na zaklade odbornikov v komisii vyvodit stanovisko a odporucanie pre poslancov. kazdy poslanec dostane do ruk stanovisko komisie a ulohou predsedu komisie je obhajit jej nazory pred poslancami. tak by to malo idealne fungovat. zial vacsina poslancov su vztahovacni odbornici na vsetko. potom to vyzera tak ako to aj vyzera :-(
Lenka | 17-12-2009 08:58:38
Môže niekto zistit, key odchadzali zo zasadania MSZ páni poslanci Šípka a Koričanský? Podla toho čo som počula od dvoch poslancov, pán poslanec Šípka poobede neyasadal skoro vôbec a odišiel okolo štvrtej. Pán Koričanský tak isto. Je to pravda?
Marek Tóth | 17-12-2009 08:25:22
pre obcan: ad1) pracovnopravne vztahy na MsU su cisto v kompetencii p. primatora. Co sa tyka vice primatora, tak legislativnopravna komisia sa zhodla, ze sice ho moze MsZ odvolat, ale na navrh primatora. ad2) suhlasim ze je rozdiel aj medzi aktivitou jednotlivych poslancov.
obcan | 17-12-2009 07:43:31
p.Toth, ak msz navrhlo zrušit funkciu viceprimátora a ako toto považujete za zníženie stavu pracovníkov, tak idete úplne z iného konca. na msu pracuje vela ludi ktorí su podla mna len nasilu prijatí. Odmeny? prečo nie. ja súhlasím s odmenami pre poslancov, ale len pre tých čo v zastupiteľstve robia a zhánajú veci a pod. prečo by mali dostat nejakú odmenu napr. tie dve poslankyne, ktoré nemajú žiadny prínos, vobec sa neprezentujú a ako tu niekto už písal, su tam len pre peniaze! a takisto je to aj s 2-3 poslancami.
Marek Tóth | 16-12-2009 22:05:26
pre gregor a 16-12-2009 17:28 : - nemám problém poskytnúť konkrétnej osobe údaje o mojej odmene, ktorú som dostal ako poslanec MsZ v Seredi. napr. konkrétne v mesiaci október to bolo 38,19 € - je to závideniahodné? (viem dokázať z výpisu z účtu). Je ale faktom, že v danom mesiaci nezasadalo MsZ. Keď zasadá, tak je to asi raz toľko. Takže nezavádzam !! - Pokiaľ "navrhujete" zrušiť nejaké prac. miesta na MsÚ - stalo sa - MsZ navrhlo - ale štatutárom mesta je p. primátor. U neho sa treba domáhať odpovede. Žiaľ v tejto otázke MsZ nemá kompetencie. pre Palo: - ak niektorému poslancovi zamestnávateľ aj platí plat počas neprítomnosti v práci, t.j. počas zasadania MsZ, to je výlučnou vecou poslanca a jeho zamestnávateľa (teda ich dohody).
občianka | 16-12-2009 20:43:38
O svojich odmenách vedia poslanci diskutovať ale že ani jeden riaditeľ školy v našom meste nedostal odmenu je si v poriadku ?!.
pre gregor 16-12-2009 08:03 | 16-12-2009 17:28:31
*yes* *yes* *yes* Ak sa dobre pamätám, minulý rok tu tiež prebiehala diskusia o odmenách poslancov MsZ a p. Tóth vtedy tiež hovoril o dosť nízkych sumách. Nakoniec skutočnú sumu zverejnil p. Veselický a bola výrazne vyššia ako suma avizovaná p. Tóthom. Nechápem prečo má p. Tóth problém povedať koľko priemerne mu príde mesačne na účet za prácu poslanca. Ja mu to nezávidím, ale načo tie zavádzajúce čísla? Inak v odmeňovaní poslancov sa plánujú zmeny v zákone: Návrh novely zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení vypracovalo ministerstvo vnútra na základe poznatkov z aplikačnej praxe a tiež na základe výsledkov auditu všeobecne záväzných právnych predpisov a organizačných aktov riadenia /uznesenie vlády SR č. 330 z 21. mája 2008/. Zmeny parlament 1. decembra posunul do 2. čítania. Účinnosť by mali nadobudnúť od 1. apríla 2010. Obce budú nútené prijímať zásady odmeňovania poslancov * Obecné zastupiteľstvo už nebude schvaľovať poriadok odmeňovania zamestnancov obce. Bude ho vydávať starosta, pretože je štatutárnym orgánom obce v pracovnoprávnych vzťahoch. Do pôsobnosti obecného zastupiteľstva pribudne schvaľovanie zásad odmeňovania poslancov. * Cieľom je diferencovane odmeňovať poslancov za činnosť, ktorú vykonali pre obec; v súčasnosti si poslanci schvaľujú odmeny bez zákonných kritérií. Pri poskytovaní odmien sa bude prihliadať na to, aké úlohy poslanec plní a koľko času venuje výkonu svojej funkcie. Pokiaľ obec neprijme zásady odmeňovania, odmeny poslancom nebude môcť poskytovať. Zdroj : www.minv.sk
ja | 16-12-2009 17:07:46
pre Iveta T.: Ten Vas posledny odsek sa akurat tak tyka zastupcu primatora, ktory je uvolneny na vykon funkcie ako poslanec.
eva | 16-12-2009 13:14:28
kde je, alebo kedy tu bude ten audiozáznam__ :-X
Iveta Tóthová | 16-12-2009 11:47:02
Palo: samozrejme, že nemôže vedieť, ako je to osobitne u každého poslanca v zamestnaní. A treba brať do úvahy aj to, že niektorí sú SZČO. Ale v štatúte mesta sa píše : § 29 Náhrady poslancov 1. Funkcia poslanca sa zásadne vykonáva bez prerušenia pracovného alebo obdobného pomeru. Za jej výkon však môže mesto poskytnúť odmenu. Poslancovi patrí náhrada skutočných výdavkov, ktoré mu v súvislosti s výkonom funkcie poslanca vznikli a to podľa osobitných predpisov platných pre zamestnancov v pracovnom pomere. 2. Poslanec nesmie byť pre výkon svojej funkcie ukrátený na právach ani nárokoch vyplývajúcich z pracovného alebo obdobného pomeru. 3. Poslancovi, ktorý je na výkon funkcie dlhodobe plne uvoľnený zo zamestnania, patrí namiesto mzdy alebo inej odmeny v zamestnaní primeraný plat od mesta. Jeho pracovný vzťah v doterajšom zamestnaní zostáva zachovaný za podmienok podľa osobitných predpisov. Takže je tam odsek : " Poslancovi, ktorý je na výkon funkcie dlhodobe plne uvoľnený zo zamestnania, patrí namiesto mzdy alebo inej odmeny v zamestnaní primeraný plat od mesta. "
Palo | 16-12-2009 11:32:08
pre p. Totha a vy ste si niekde preverovali čo píše Ech či to nemajú zaplatené hodiny aj ako posl. aj u zamestnávatelov? ;-)
anonym | 16-12-2009 11:02:06
Alebo by si aj poslanci mohli siahnuť na odmeny/platy, no nie? Druhým znížia, ale svoje odmietajú znížiť...
obcan | 16-12-2009 10:45:57
poslanci vraj znížili plat zástupcovi a primátorovi pre finančnú krízu? Prečo namiesto toho nezrušili na úrade 2 pracovné miesta, ktoré boli vytvorené bez org.štruktúry, konkrétne sa jedná o inšpektorov verej.poriadku? taktiež sa mohli prepustiť dôchodcovia ktorí pracujú na úrade!! pre finančnú krízu sa taktiež mohlo spraviť, že v meste by sa vyplo každé druhé svetlo a tým by sa ušetrili aspoň 1/2 nákladov. chce to len rozmýšlať :-O
gregor | 16-12-2009 08:03:42
pán Tóth - ako dolu už spomínal "občan" - boli v Seredských novinkách uverejnené odmeny za výkon funkcie a mimoriadne odmeny poslancov za 2008 a 2009 len polrok Chcem sa spýtať:na účet Vám príde 40€ koľkokrát za mesiac? počítajme spolu: odmeny za výkon funkcie spolu 19 poslancov za rok 2008 sú 882 690 / 19 = 46.457, deleno počtom mesiacov 12 dostaneme 3.871 čo je 129€ - neviem aké to máte potom odvody a dane??? a to nepočítam ešte s mimoriadnymi odmenami, ktoré sú približne v takej istej výške. mne nejde o to, že dostávate odmeny - je to vec zastupiteľstva či interných predpisov - len mi ide o Vaše osobné zavádzanie tu diskutujúcich ľudí. ja osobne by som sa odmeny či mimoriadnej odmeny za prácu nevzdal - ani v období krízy. veď som prácu odviedol a ak mi patrí odmena - prečo sa jej vzdávať? veď neraz aj na úkor svojho voľného času pracujem a odmena je vlastne uznanie mojej práce a aj odškodnenie pre rodinu či prostriedky na vylepšenie či rehabilitáciu. a ak by som ich osobne nechcel - tak ich darujem vnukom, škole, škôlke či detskému domovu, klubu dôchodcov, športovému klubu - lebo ak ostanú na meste - isto sa nájde potom kanál na nejaké mimoriadne príspevky pre vyvolených - ako naposledy futbalistom
abc | 15-12-2009 17:38:43
Ak priemerné odmeny poslanca za l. polrok boli 263 eur a u pána M.T. je to iba cca 40 eur, koľko z toho vydolujú tí nenásytní?
Miloš Majko | 15-12-2009 16:58:51
Pridane dalsie fotografie Petra Sabu a Miloša Majku.
Ja obcianka | 15-12-2009 15:02:46
na poslancov sa peniaze vzdy najdu,ked nie oni si ich aj tak odsuhlasia aj vcase krizy len obcania sa musia priskrtit,na vianocne trhy uz nezostalo,? Velmi ste sklamali hlavne deti ktore sa dlho pripravovali!!!!!!!!!!!!
ja | 15-12-2009 14:38:25
Jozef nestraš ich, sú aj takí čo kumunikujú s občanmi "on line" a má to význam. Aj takto poznajú názor verejnosti na veci verejné.
Miloš Majko | 15-12-2009 14:37:35
Jozef, nechcem sa velmi miesat do debaty, ale par minut po 12. hodine bola vyhlasena prestavka v rokovani a poslanci sa odobrali na obed. Rokovanie zacalo znovu nieco po 13.hodine.
Jozef | 15-12-2009 14:30:00
k fotografii c. 11: prave som sa pytal sudr. pardon pana Ľ.V. pod jeho pokusom o asi srandu (nieco o hubach)ci vedia jeho zamestnavatelia -- Seredania co robi cez prac.dobu, ze sa venuje onlajnom a nie rokovaniu, za co je plateny. A som i isty, ze nie je tam taky iba on
obcan | 15-12-2009 14:26:43
Kde je pravda: V posledných SN 12/2009 je v tabulke uvedaná suma odmien poslancov len za 1.polrok 2009 spolu 28.452 € t.j. na jedneho poslanca 1580 (cca 47.600 Sk), teda na mesiac 263 € (cca 7.900 Sk). Za rok 2008 v priemere skoro to iste. Kto teda dostava tie sumy?????? Podla novin su to ofic. informacie z mesta
Marek Tóth | 15-12-2009 14:20:26
pre "ak tak": súhlasím s Vami ...
ak tak | 15-12-2009 14:14:32
pre M.T.:vas som nemal vobec na mysli, skor vseobecne.Klobuk dole , Vy aspon s ludmi komunikujete a aj takto na webe je mozno poznat Vas nazor. Ale su aj taki"hrdinovia", clenovia v 2,3 komisiach, v m.rade a to je uz o inom aj 5 funkcii, slovom na roztrhanie. Tam tych vasich 40 eciek nesedi.
Marek Tóth | 15-12-2009 14:03:02
p. Sklenár - hovorím o mesačnej odmene poslanca MsZ, na účet mi príde cca 40€. Je to veľa? pre "ak tak": nič Vám nebráni o rok kandidovať tiež, ak si myslíte, že je to zárobková činnosť...
ak tak | 15-12-2009 13:47:48
pre M.T.:Za tie 2 - 3 dni v mesiaci je to akurát tak dosť
Sklenár Ivan | 15-12-2009 13:45:45
p.poslanec Tóth, ak ide podľa Vás o "nepodstatné sumy" tak prečo ste sa ich veľkoryso nevzadali? Bolo by to aspom gesto pred občanmi. Alebo že by nás p.Majko vo svojom priebežnom informovaní klamal?
Marek Tóth | 15-12-2009 13:28:26
pre Ech: odkiaľ viete, že poslanci dostávajú plat, aj keď nie sú v zamestnaní? Podľa zákona majú právo na voľno v záujme výkonu verejnej funkcie bez náhrady mzdy - takže neviem odkiaš beriete Vaše informácie. Pokiaľ ide o odmeny "z mesta" a za komisie a pod. sú to nepodstatné sumy, za ktoré by ste asi veľmi nepracovali. Ale samozrejme beriem fakt, že každá osobnosť je individuálna a má rôzne záujmy a úmysly.
Miloš Majko | 15-12-2009 12:09:07
Rozprava po pocte komisii bola zaujimava a vo vysledku mozem povedat svoj dojem. Za kazdych okolnosti sa drzia vo viecerych komisiach ludia, ktori boli do nich nanominovani politickymi stranami. Niektori z nich su v komisiach viacerych. Ich prinos pre mesto a teda obcanov je diskutabilny (asi presnejsie by bolo povedat ziaden) - ide iba o peniaze. Na ostatnej komisii verejneho poriadku som navrhol a nechal zaprotokolovat svoj navrh - ZIADNE ODMENY ZA UCAST NA KOMISIACH! - takto by sa dokazalo, kto ma zaujem nieco pre mesto spravit a vylucili by sa ti clenovia, ktori su schopni na jeden termin zapisat sa do prezencky aj na dvoch komisiach. Za absolutne nepriatelny a amoralny tiez povazujem stav, ked je komisia cez pracovnu dobu a niektori z clenov komisie poberaju aj plat a aj odmenu za ucast v komisii. Je kriza a mnohi ludia - a je ich dost - maju problem splacat uvery, bezne ucty a sustavne sa im znizuje zivotna uroven. Je nevyhnutne a je moralnou povinnostou poslancov MsZ, funkcionarov MsU a uradnikov SETRIT! Ci sa ich konanie setrenim nazvat da, necham na posudenie citatelom. Po vypocuti si audiozaznamu, ktory zverejnime.
Ech | 15-12-2009 13:16:31
Máte pravdu vážení, my čo musíme za poslancov ešte odrobiť, lebo ich prácu musí na pracoviskách niekto ťahať, nemáme nič, ani €, a poslanec dostane zaplatené v zamestnaní čo mu patrí , z mesta a ešte z komisií a ešte odmeny - a to v hospodárskej kríze kedy vy dostanete znížení plat. Hanka má pravdu.
ja | 15-12-2009 12:37:10
pre Miloš.M. Dalsi navrh -Ziadne odmeny za vykon funkcie poslanca(len nahrada uslej mzdy, a pod).Potom by sme videli ake zoznamy kandidatov by boli pre najblizsie volby.Sluzit obcanovi, ale nie robit z toho zarobkovu cinnost...Dokaze sa aj v dnesnej dobe niekto z poslancov vzdat odmeny aspon tej "mimoriadnej", na ktoru uz podaktori netrpezlivo cakaju??????
Miloš Majko | 15-12-2009 11:30:42
dakujem, je to opravene
anonym | 15-12-2009 11:19:49
"opitý mladí ľudia" mnozne cislo pan Majko, mladi ste napisali spravne, ale opity by ste mohli zmenit na opiti...
ja | 15-12-2009 11:02:54
...ake odsuhlasenie odmien chcu este poslanci, ved poriadok odmenovania poslancov je platny. Nechcu este tie tzv, "mimoriadne", co si ich zvykli v poslednej dobe schvalovat??? Hanba!!! dufam, ze citaju aj toto forum pocas rokovania z tych svojich notebookov.
anonym | 15-12-2009 11:02:27
pre Michala Novomestského Vianočné trhy tento rok nebudú. Odporúčam pozrieť blogy, kde má p.Čomaj článok. A diskusia na túto tému prebehla aj stránke mesta.
Hanka | 15-12-2009 10:53:17
ľudová slovesnosť hovorí, že aj pes chodí ... no kam ? čo sa čudujete Petra...
Petra | 15-12-2009 10:50:08
Je to na posmech a výsmech všetkým ľudom, ktorím tvrdia, že musí im stačiť životné minimum, o Bože prípadne 5 € - navyse almužná a pozrime sa za akú prácu tieto odmeny, :-X
Michal Novomestský | 15-12-2009 10:28:34
Chcem sa spytat ci budu tento rok v meste Vianocne trhy, tak ako tomu bolo dva roky predtym? Lebo som pocul ze nie je dostatok financii.
cee | 15-12-2009 10:25:58
Najde sa, mimo poslanca SUDr Kovaroviča ešte jeden poslanec čo zahlasuje za čestné občianstvo bývalého akademika Plevzu?
bé | 15-12-2009 10:16:26
poslanci za svoje domeny budú hlasovať za zvýšenie daní a poplatkov, aby bolo z čoho.
aaa | 15-12-2009 10:06:34
odmeny??? a za co??? :-D mesto musi skrtat rozpocet, bezny referenti MsU nevedia co je odmena alebo premia. ale poslanci odmeny musia mat :-D kocurkovo

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign