Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Poslankyňa OZ v Šintave Stanislava Režňáková občanom

Miloš MajkoDátum25. 03. 2017 23:33:01Témaobec Šintava
24

Šintava    |   Po viac ako roku a pol monitorovania rokovaní obecných zastupiteľstiev a všeobecne riadenia veci verejných v samospráve obce Šintava, sme sa v rámci Transparentnej samosprávy rozhodli osloviť poslancov OZ s ponukou na rozhovor, ktorým sa poslanci majú možnosť verejne prihovoriť občanom a povedať im, ako vnímajú súčasný stav v ich samospráve.

V prvom rade sme sa snažili dať možnosť starostoci obce  Miroslavovi Holičkovi. Služobný mobilný telefón ale vytrvalo nedvíha a médium a teda jeho čiateľov a divákov dlhodobo ignoruje.

Následne sme kontaktovali poslanca OZ  Romana Matušicu. Telefón síce dvihol, no o rozhovor a vysvetlenie svojich postojov obyvateľom obce a aj svojim voličom záujem neprejavil, resp. ponúknutú možnosť odmietol.

Našli sa však aj poslanci OZ, ktorí nemajú problém komunikovať s médiom o veciach verejných, namajú problém obyvateľom vysvetliť svoje postoje k veciam verejným a sú ochotní v štúdiu SOL sa pred kameru postaviť a odpovedať na naše otázky. Ako prvý prinášame rozhovor so Stanislavou Režňákovou. Veríme, že zaujme a bude aj pre obyvateľov obce inšpiráciou pre ďalšie otázky aj pre iných poslancov OZ a starostu obce. V  následnom oslovovaní poslancov budeme aktívni a samozrejme že budeme občanov informovať o ich ochote nielen odpovedať občanom na otázky, ale aj dodržiavať zákon  369/1990  Z.z., ktorý im ukladá povinnosť odpovedať na otázky súvisiace s výkonom ich mandátu.

Poslankyni Režňákovej v mene našich čitateľov a divákov  ďakujeme.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
O2 Pali | 10-04-2017 12:32:32
No trvalo to trochu dlhšie ale pozrel som sa na tie notebooky!
Tak ako bolo uvedené na faktúre a objednávke (vyžiadané zo školy na základe info zákona, musím pochváliť p. riaditeľa za promknosť, klobúk dole), jednalo sa o 9ks zariadení „ HP 255 G5 15,6FHD/4GB/128GB SSD“ v cene 4.200,0 eur. Čiže to je 466,67 eura/ks, no keď si ako laik pozriete (dáte do vyhľadávača ) na internete napríklad Heuréka tak zistíte, že ceny daných zariadení sa pohybujú od 320 do 369 eur/ks, čiže priemerne okolo 359 eur/ks, čiže rozdiel na 1 kuse je 107,7 eura, ale zaujímavejšie je percentuálne vyjadrenie +30% (1/3 ceny), no keď zvážime, že pri 9 ks sa zvyčajne dáva aj nejaká zľava (min. 5%) čiže potom cena by bola 340 eur a to je rozdiel už, 47% (pri najnižšej cene na trhu, a možnej zľave 47%!
https://notebooky.heureka.sk/hp-255-x0p89ea/#
Tak isto je tam vývoj ceny, v daných termínoch
To je už, pekná suma, čiže deťom by mohli kúpiť namiesto 9 notebookov 12-13 notebookov, ale asi ich nepotrebujú.
Zaujímalo by ma či na to prebehlo aj dajaké obstarávanie, lebo ZRPŠ platíme pekné na to aby sme mohli dávať 40% maržu., ale to je asi na radu školy, alebo čo tak páni poslanci urobiť kontrolu na škole, alebo aspoň poslať kontrolórku.
Ďalej ma zarazilo, že zariadenia sa kupovali až, od prešovskej firmy (trochu od ruky, ale asi mala výhodné ceny), samozrejme nechávam na zváženie pozrieť čo je to za firmu.
http://www.ever.sk/
Šintavanka | 03-04-2017 07:30:01
Pán starosta sa vo všeobecnosti,velmi rád opeknuje a nielen na schôdzi záhradkárov,a le aj jednoty ...., ešteže má ho kto počúvať, čo si o ňom myslíme to je už ine
Sintavanka | 03-04-2017 06:26:59
Vcera som sa zucastnila vyrocnej schodze zahradkarov. Vsetko bolo dobre,az dovtedy,kym nezacal hovorit pan starosta. Jeho perly zacali tym,ze si jeho rozpravky niektoti natacaju aby si ich mohli pustat na dobru noc a potom iba same chvaly na seba a na riaditela skoly. Prosim vas,co uz ma riaditel skoly so zahradkarmi v sintave? A to modre sako, tak to uz nema nieco normalne? Skoda,inak som mohla byt uplne spokojna.
sintavanka | 31-03-2017 16:56:35
aj velke oslavy dna ucitelov bolo...
obedy | 31-03-2017 16:54:45
Pani poslankyňa Režňáková, čakáme na správu z financovania večierku na najbližšom zastupiteľstve. A chcem ešte upozorniť, že škola organizovala v minulom roku i posedenia napr. Klub riaditeľov škôl a iné. A faktúry sú všade označené všeobecne obedy. Ale koho obedy? Kto zjedol ten obed? Žiaci, učitelia niekto iný? Veľmi nejasne formulované. Faktúra by mala byť jasne označená: Posedenie – Klub riaditeľov škôl (firma, suma), Posedenie – Den učiteľov (firma suma). Predpokladám, že za nahadzovanie faktúr je zodpovedná pani ekonómka, tak už by každý v obci, mohol konečne začať robiť svoju prácu zodpovedne, lebo neustále sa tu na niečo poukazuje a robíme tu strážnych psov zákona. Či na škole, obecnom úrade si robí každý čo chce a kedy chce. Kedy budú vyvodené personálne dôsledky? Je to už trápne, že za dva roky sa žiadny poriadok nespravil.
konečne | 31-03-2017 14:26:40
konečne sa niekto zamýšľa nad tým, aké poplatky sa dávajú do školy: \"pre rodičov | 28-03-2017 11:46:34\". Vysoko nadštandardné sumy do ZRPŠ, pri ktorých si rodičia ani neuvedomia aké sú vysoké, keďže sa platia na dvakrát. Rodičia, starajte sa, čo sa deje v škole, chodia tam Vaše deti! Tým, že sa nezaujímate o dianie v škole, dávate priestor na ľubovoľné šafárenie s Vašimi už zaplatenými peniazmi.
pozostali | 31-03-2017 13:22:23
kto porusuje v tomto pripade VZN obce Sintava.cennik sluzieb jasne hovori uplne nieco ine,
Janko | 31-03-2017 08:43:43
divne uctovanie za vykop jamy na cintorine v Sintave...
Otázka | 31-03-2017 06:36:13
Prečo nie sú k zastupiteľstvu 10.4.2017 zverejnené aj materiály pani poslankyne a čo poviete na kvalitu spracovania zverejnených materiálov, je to výkon nadštandardne platených pracovníkov úradu?
alino | 30-03-2017 20:42:04
na stranke skoly je link na http://revitalizuj-a-zachran-planetu.webnode.sk/a3-vyska-grantu-40-000-eur/, treba trosku hladat
pre paliho | 29-03-2017 16:23:26
ten travnik je ozaj otrasny, naco to vobec robili. Ozaj stal 40000 ? Je o tom niekde info ?
sintavanka | 28-03-2017 21:13:59
Tento rok nemal pan starosta lodvahu si uctit nase zeny mamicky a babicky.bolo to zvykom kazdeho starostu na MDZ sa s nimi stretnut a podakovat.ale tento rok ani to nedokazal.smytne a zaroven ubohe.
Jurcaga | 28-03-2017 20:52:43
Pre sintavskych rodicov.Pred niekolkymi dnami som na inom mieste pisal prispevok,preco nemoze byt za riaditela skoly opat zvoleny p.Bodis. To co si mozete precitat v nizsie pisanych prispevkoch iba potvrdzuje moje slova. Tento pan a jeho aktivity ako riaditela smeruju iba k naplnaniu financii do jeho kasy a vobec neberie ohlad na deti,rodicov a vyucovacie vysledky. Jeho naroky uz nemaju obdoby siroko daleko. To ze si necha zaplatit z penazi obcanov taky vykonny a drahy pocitac je prinajmensom drzost. To ze v skolskej rade ma clenov,ktori nemaju mandat mu vobec nevadi,hlavne ze suhlasia so vsetkym co si zela. Vid takzvany rodicovsky prispevok. Tu sumu mozeme kludne nazvat okradanie rodin. Preto si myslim,ze je najvyssi cas sa ozvat a ziadat aby svoje posobenie na tejto skole skoncil. Znovu opakujem,ze je dost schopnych prdagogov,ktori by boli vhodni kandidati na funkciu riaditela. Jeho praktiky uz presiahli toleranciu. Dufam, ze vsetky prispevky si rada precita i p.Galova.J,ktora ho zo vsetkych sil obhajuje. Zelam vsetkym rodicom,ktori este stale posielaju svoje deti do sintavskej skoly,aby sa dockali kvalitnej zmeny na poste riaditela a vo vyucovacom procese.
O2 Pali | 28-03-2017 15:41:29
Ved toto to ZRPŠ je riadna pálka (osobne si myslím, že polovica by aj stačila), a to nie je týždeň aby sa niečo do školy neplatilo.
Či s DPH alebo bez to nie je podstatné. Osobne si myslím, že taký počítač je na parametre ZŠ Šintava asi vysoko zaťatý (ale si ozaj majú zamestnaného grafika, alebo riešia počasie pre ŠHMU), keby tie peniaze radšej dali učiteľkám na odmeny.
Alebo napríklad tým deťom čo na tom decembrovom žúre vystupovali kúpili do tej koziarne (sklad TVJ pomôcok) čo sa skrývali dajaké jedny keksy a fľašu vody... (pekné je pozrieť ten pomer výzdoby, občerstvenia a luxusu večer pre pozvaných a druhý deň pre žiakov (a to žiaci si museli občerstvenie pripraviť sami). A samozrejme k tým to akciám sa telocvičňa zdobí 2 týždne (a telesná pre deti je v nedohľadne), hlavne, že priorita sú deti. (ozaj ako prebehla kontrola FA za tú luxusnú oslavu).
Ozaj dnes majú učiteľský zbor od 12:00 zase posedenie teším sa na foto (v pracovnom čase)...,
Ale čo by sa nenakupovalo, neoslavovalo a nešafárilo veď ZŠ Kráľa Svätopluka a obec je bohatá, anglický trávnik za 40.000 eur (a keď ho každé ráno vidím je mi na zaplakanie..., ale veď čo ako sa na slovensku hovorí \"to sme neplatili mi to išlo s EU fondov), Predvianocné stretnutie s priateľmi, profi počítače...

Podľa toho táto škola hrá jedny z prvých huslí v kraji, alebo v SR.

No nič musím robiť, skončil mi výpočet (mam čas četovať bo mám PC len za 1800 eur). zabudol som z DPH.

http://zssintava-2016-2017.rajce.idnes.cz/Predvianocne_stretnutie_s_priatelmi%2C_21.12.2016/





Šintavan | 28-03-2017 15:05:20
pre rodičov | 28-03-2017 11:46:34
Rada rodičov (ZRPŠ) podobne ako Rada školy je ovládaná riaditeľom školy. Poslušne schváli to, čo jej riaditeľ predloží. Neviem na čo tam sedia, keď sa boja vysloviť svoj názor, obhájiť požiadavky ostatných rodičov. Absolútne súhlasím, že príspevok ZRPŠ je nad-štandardne vysoký a neadekvátny. Ale veď, keď riaditeľ potrebuje ušetriť tisíce eur na koncoročné oslavy jeho úspechov, niet sa čomu čudovať. A rodičom nezostáva nič iné iba platiť a platiť, aj keď je to de facto iba dobrovoľný príspevok. Kedy už konečne pochopia, že je najvyšší čas s tým niečo začať urobiť?
Obcan | 28-03-2017 14:09:13
Rad by som vedel,na zaklade akeho predpisu alebo dohody nakupuje obec notebooky pre skolu. To zasa nemame na co ine vyhadzovat peniaze? A to sa uz nedal kupit iny? Takyto luxus sa moze realizovat iba v sintave. A co sa tyka tej ceny na objednavke a na fakture to moze byt tak, ze sa objednal bez dph ale az potom sa zistilo ze spolu presahuje starostov strop odsuhlaseny poslancami a aby neboli zasa problemy,tak sa napisala suma 4200e. Dufam,ze sa vsetko uvedie na spravnu mieru a ten pocitac sa jednoducho vrati. Ak skola potrebuje taky vykonny pocitac,nech si kupi za vlastne peniaze. Pani poslanci a pani kontrolorka ste na tahu aby ste to vyriesili a dali jednoznacnu informaciu pre vsetkych.
pre rodičov | 28-03-2017 11:46:34
Osobne som sa počudovala nad výškou rodičovského príspevku na základnej škole v Šintave. Pracujem v školstve viac ako 10 rokov, ale s takou vysokou sumou som sa ešte nestretla. Doteraz som sa stretla v praxi s max. sumou 15 eur (na rodinu) na celý šk. rok (škola na dedine).
Zápisnica zo zasadania Rady rodičov zo dňa 18.1.2017 ZŠ s MŠ Šintava:
najstaršie dieťa za prvý polrok 20€, za druhý polrok 20€,
- druhé dieťa za prvý polrok 20€, za druhý polrok 10€,
- tretie a ďalšie deti za druhý polrok 0€.
Hlasovanie: za 9 rodičov, proti 1 rodič – zmena schválená
Nemyslím si, že škola v Šintave poskytuje „nadštandard“ oproti iným školám vo vzdelávaní, aby si rodičia schválili, tak vysoký rodičovský príspevok. Je to na zamyslenie! :)

pre O2 Pali | 28-03-2017 10:28:47
Inak na objednávke je cena 4 200,- bez DPH a na faktúre cena 4 200,- s DPH.
O2 Pali | 28-03-2017 10:22:04
Pripájam sa k Michalovi, a palce hore pani poslankyni.
\\\"Predsa sme občania a nie ovce\\\".
O2 Pali | 28-03-2017 10:18:38
zaujímavé včera tam bol uvedený \"notebook\" dnes sú tam \"notebooky\", žeby dvojnásobný preklep?
čiže k FA musí byť dodací list určite by som ho rád videl.
A ešte jedna vec či sú tam všetky OBJ a FA lebo v zoznamoch sú povynechávané čísla (OBJ), že by preklep, alebo bordel, alebo je na nich zase niečo iné.

Lebo za 4200 eur je iná profi trieda notebooku (profi rovná na prácu = asi sa niekto živý ako grafik, projektant a podobne bolo by treba pozrieť či niekto pracuje na takejto pozícii v škole, to nemajú ani projektanti v súkromnej sfére.


https://www.zverejni.info/ZSsMSkralaSvatopluka
https://www.zverejni.info/ZSsMSkralaSvatopluka/Objednavky
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-03-2017 22:40:46
Mozete uviest link ?
obcan | 27-03-2017 22:21:05
Videli ste faktury? Naco potrebuje skola notebook za 4200 eur ?
michal | 27-03-2017 20:59:42
slavka len tak dalej, necuvni.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign